TV:n näkyvyyttä

Tilasin DNA:n nettiliittymän (DNA NETTI 200M) 10.12.20 ja siitä alkaen on kotonani televisiolähetysten yhteydessä  ollut jatkuvasti häiriöitä - kuva pätkii, samoin ääni. Reititin (DNA Valokuitu plus 200) on liitettynä samaan pistorasiaan TV-antennipiuhan kanssa. Nettiyhteys on käsittääkseni toiminut häiriöittä. Mikä mättää?

Kommentit

 • Hei Pentti! Antennirasiaan liitettävä haaroitin vaimentaa signaalia aina jonkin verran, mutta tästä ei ole ongelmia jos televisioon menevä antennijohto on laadukas ja korkeintaan 4 metriä pitkä. Tätä pidemmät johdot tai jatkojohdoilla jatketut johdot vain heikentävät signaalia entisestään ja voi aiheuttaa pikselöintiä
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Kiitos nopeasta vastauksesta. Lisäkysymys: Televisiovastaanotin on eri huoneessa kuin TV-seinäpistoke ja pistokkeesta tv-vastaanottimeen menevä antennipiuha on 8-9 m pitkä. Onko pikselöintiongelmaan mitään muuta ratkaisua kuin että lakkaan katsomasta televisiota toisessa huoneessa tai vaihdan DNA:lta jollekin toiselle palveluntarjoajalle?
 • Kyseinen antennijohto on turhan pitkä eikä tuo ole suositusten mukainen joten valitettavasti ongelmat johtuvat tästä ja korjaus olisi juurikin korkeintaan 4 metriä pitkä laadukas antennijohto
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Onko siis olemassa useammanlaatuisia antennijohtoja ja mistä "laadukkaita" saa?
 • Käytännössä vain selvästi kaikkein halvimmat johdot kannattaa kiertää, alan liikkeistä saa kyllä kunnollisia antennijohtoja
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Esim tälläinen kaapeli.
  Voit kysellä kodinelektroniikka liikkeistä.
  Antennikaapeleina myydään kaikienlaista johdonpätkää.
  Noi muutaman euron piuhat kannattaa jättää hyllyyn.

  Antennikaapeli 135 dB, 10 m, IEC-liittimillä, kullatut liittimet

 • Huonon antennikaapelin tunnistaa sen paksuudestakin. Halvat rimpulat ovat Ø 3,5 mm ja kunnolliset Ø 6 mm.
  Tuo DNA:n kahtiajako vastaa vaimennukseltaa n. 10 m kunnollista antennikaapelia.
  DNA:n kahtiajakokin voi olla viallinen. Niissä on ollut usein vikoja.
  Kerrostaloissa on antenniverkon tasot yleensä standardin mukaisia, mutta jotkut asunnot ovat kauempana talovahvistimesta, jolloin pitkä antennikaapeli ja DNA:n kahtiajako aiheuttaa ongelamaa.
  Ketjuverkossa asiaa voisi korjata, jos tilaa DNA:lta huoltokäynnin ja pyyttää vaihtamaan antennirasian multinediarasiaksi, jolloin sitä DNA:n kahtiajakoa ei tarvita.
  Jos sinulla on 2 TV:tä, onko niitä varten erillinen kahtiajako?

 • Voiko kaapelimodeemin kytkeä suoraan jaottimeen, joka sijaitsee teknisessä tilassa? Näin jäisi antennirasia kokonaan pois välistä.
  Tämä kytkentä toimii, mutta onko mitään vaaraa että aiheuttaisi häiriöitä muille käyttäjille?
 • RS: Jos teknisessä tilassa on vapaita F-liittimiä, niin kyllä niihin kaapelimodeemin voi kytkeä. Muille käyttäjille siitä ei ongelmaa ole. Ongelma tulee sinulle, jos teknisessä tilassa on liian suuri taso, joka yliohjaa modeemia.
 • Vapaita F-lähtöjä on, ja saa kätevästi RJ-johdoilla netin jaettua.
  Miten tuon tason saisi mitattua? Tuohon saa tarvittaessa asennettua esim. multimediarasian, jos sen vaatii.

 • Ei sitä tarvitse mitata. Mene modeemin laitehallintaan ja katso Connection välilehdeltä, että lukittuja kanavia on 22/5 kpl (DL/UL) ja että Power-arvot ovat DL ± 8 dBmV välillä ja UL alle 50 dBmV.
  En oikein ymmärrä tuota RJ-johtohommaa. Se lienee tarkoitettu TV-liittämistä varten. Modeemi ei vastaanota TV-singnaalia.
 • Surry: Toki RJ-johdot ymmärsin, mutta menin sekasin tuossa multimediarasia hommassa. Se on antenniderkon rasia.
  RJ-johdot kytketään Ethernet-verkkoon, ei antenniverkkoon.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.