UBC1303-kaapeli modeemi toimii ainoastaan siltaavassa tilassa, mutta ei NAT-tilassa

Appi-ukko pyysi asentamaan uuden kaapelimodeemin (UBC 1303) vanhan Ciscon (en muista mallia) tilalle. Aluksi kaikki menikin hyvin, mutta ensimmäisen uudelleen käynnistyksen jälkeen (kun laitteen paikkaa piti siirtää) nettiyhteys ei palautunut. Laitteen kaikki neljä valoa syttyvät nätisti, laite saa julkisen IP:n ja kaikki laitteet oman sisäverkon IP:n (192.16.1.x), mutta kaikki laitteet ilmoittavat samaa. Ei interneyhteyttä tms.
Laitetta on uudelleen käynistetty useaan otteseen, niin että sähköjohto on irti yli minuutin. Resetoitu modeemin fyysisestä painikkeesta pariin kertaan, ohjelmallisesti kertaalleen, modeemin hallintakonsolin kautta jne.
Lopuksi kokeilin laittaa modeemin siltaavan (bridged) tilaan, mielenkiinnosta, ja netti toimi, mutta heti kun muutin sen takaisin NAT tilaan laite lakkasi toimimasta.
Kokeiltiin siis kahdella langallisesti (ethernet) liitetyllä koneella, win 10 ja win 7, sekä android tabletilla (langattomasti) ja kaikissa sama vika. Siltaavaa tilaa kokeiltiin vain yhdellä laitteella.

Mistä ongelma voisi johtua, jokin asetus? Osaisiko neuvoa ennen kuin appi-ukko hermostuu ;-)
Vävy Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Moikka!

Tämän kyseisen modeemin softaversiossa on havaittu vikaa, jolloin osa ipv4 liikenteestä ei toimi modeemissa kunnolla reitittävässä tilassa, vikaa selvitetään laitevalmistajan kanssa.

Vika saattaa esiintyä esim. niin että Google -sivusto toimii, mutta kun valitsee jonkin hakutuloksen niin tämä ei toimikaan.

Siltaavassa tilassa ongelmaa ei esiinny. Siltaavassa tilassa Wifi-yhteys ei ole kuitenkaan käytettävissä. Modeemin resetointi voi auttaa hetkellisesti, mutta lopullista korjauspäivitystä odotetaan laitevalmistajalta.

Pahoittelut asiasta koituvasta vaivasta!
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Nykyisin kannattaa hankkia tuotteet etäostona ja palauttaa ne 14 pvä:n aikana, jos tuote ei toimi kuten pitäisi. Ei kannata jäädä odottamaan päityslupauksiin ja että se korjaisi ongelmat.
    DNA:n maahantuomat tuotteet ovat poikkeuksetta olleet susia syntyessään.

Toki kivijalkakaupastakin voi ostaa, jos siellä on palautusoikeus ilman kysymyksiä (esim. Gigantti).
    PW.
  • No jo s******, tässä on istuttu puhelimessa tunti tuon saman asian takia... miten hemmetissä voidaan myydä noita vehkeitä vaikka tiedetään ettei ne toimi. Meidän nuorison kotitehtävät on kiinni tuosta netistä! Ja sitten maksetaan itsemme kipeäksi tyhjästä.. niin paljon on ongelmia laajakaistan kanssa että parhaiten korvaavia vaihtoehtoja otetaan vastaan
    Kati
  • Minulla juurikin Ubee kiukutteli. Ratkaisin ongelman hankkimalla Sagemcomin modeemin. Eihän tuokaan loistava ole, mutta paremmin tuntuu toimivan kuin Ubee.
    Purnipsi
  • Suomessa saa myydä mitä vain, kun hallitus ei mahdollista asiakkaille ryhmäkannetta ja kuluttajalautakunta ei niitä lähde tekemään, ellei riittävän moni sitä heiltä vaadi.
    PW.