UBC1303 kaapelimodeemin "ominaisuudet"

Nykyinen ohjelmaversio 1.4.3208.S15.DNA
- Nykyisellä softalla kolmesta laitteesta yksi (Sony Android-TV) hävittää WLAN -yhteyden (AC moodi) modeemiin yön aikana ja aamulla ei suostu enää yhdistämään siihen ollenkaan, ennen kuin modeemi on käynnistetty uudelleen. Seuraavana päivänä oli taas sama juttu.
- Modeemin time zone oli oletuksena väärällä alueella ja NTP oletusaikapalveluun ei saanut yhteyttä ollenkaan.
- Oletuksena WLAN:ssa suojauksena oli WPA mixed mode v1/v2  joka lienee tuulahdus 1990-luvulta eikä tätä päivää?

Laitteen/DNA:n ohjeessa oli kerrottu siltaamisesta mm. seuraavaa:
"Voit kuitenkin muuttaa porttien ja WLANin tilan sillatuksi ylävalikon Gateway-kohdasta, valitsemalla sivuvalikosta ”WAN” ja ”operation mode”. Moodin valinnan
jälkeen Apply muuttuvat valitut portit sillatuiksi ja",...
Ainakaan kyseisellä ohjelmaversiolla ei voi valita siltaavia portteja erikseen vaan koko laite muuttuu saman tein siltaavaksi, joka taas ei ole kestävä ratkaisu, kun käytössä on Windows-koneita, joiden oma palomuuri ei anna riittävää suojaa.

Onko mahdollisesti tulossa tuohon jatkokehitystä UBC-modeemin softaan tai oletusasetuksiin lähiaikoina DNA:lta?

Kommentit

• AC-moodi edellyttää 5.0 GHz:n taajuuden käyttöä. Tukeeko Sony sitä? Onko laitteet riittävän lähellä toisiaan, ettei ole kantavuusongelmaa? Oletko laittanut kanavan kiinteäksi?
    Ilmeisesti sammutat TV:n yöksi, joten yhteys katkeaa. Pitäisihän sen tietenkin muodostua uudestaan, kun TV:n käynnistää.
  • Ei sitä yhteyttä muuten tarvitse muodostaa joka kerta kun tv:n avaa. Toiminut muilla modeemeilla automaattisesti ja tässähän on nyt se ongelma, että uudestaan sitä ei voi muodostaa koska ei mene enää päälle, kuten tuossa jo selitin.
  • Hei,
    Jostain syystä monella TV:llä on ollut ongelmia pysyä langallisesti tai langattomasti kiinni eri langattomien reitittimien kanssa. Voi esimerkiksi johtua TV:n virransäästöominaisuuksista. Joillakin käyttäjillä on auttanut kun TV:n IP asetetaan kiinteäksi.

UBC1303 käyttää WPA2 salausta oletuksena, mutta älykkäästi vaihtaa WPA1:lle, jos käyttölaite tätä tarvitsee.

DNA:n NTP palvelin on ntp.dnainternet.fi

UBC1303 ei ole mahdollista sillata vain tiettyjä portteja. Laajaan oppaaseen on tullut muotoiltua asia väärin. Palaute kuitenkin otettu vastaan ja on mahdollisesti toteuttamiskelpoinen.
    Olli Kehityspäällikkö
  • Tv:ni toimii ok esim. edellisellä modeemilla F-3686AC (viimeisten päivitysten jälkeen). Tässäkin otaksun, että ongelma koskee jotenkin WLAN AC versiolle asetusta/pakotusta tässä Ubeesa. N asetusta en halua käyttää, koska sitten tiputtaa myös muiden laitteiden vauhtia.
    Maxivision toimi huonosti (liikenne pätki) edellisellä modeemilla, jos portti ei ollut siltaavana. Täytyy kokeilla tässäkin,...

• Jos vaan laitteet suinkin tukee WPA2:sta, niin kannattaa se pakottaa käyttöön. Käytännössä tietoturvan kannalta muuten ei tuosta WPA2:sta ole mitään hyötyä, koska kuka tahansa voi clientti päässä ottaa pelkän WPA:n käyttöön.
  • Samaan laitteeseen on nähtävästi myös ilmestynyt lisäominaisuus, jossa jokainen kanava virheilee todella paljon. Samoin tuo piirilevyn lämpötila vaikuttaa korkealta.
    "Board Temperature 53.0 degree Celsius"
    Taidan vaihdattaa takaisin tuon Sagemcomin 3686 tai "oman modeemin"
  • Voiko virheiden määrän lisäys johtua siitä, että edellinen ohjelmaversio ei olisi virheitä ollenkaan näyttänyt (näkyi vain nollia)? Nykyinen versio näyttää olevan
    1.4.3210.S15.DNA.