UBee kaapelimodeemi NAT käytös muuttunut

Malli UBC1303, NAT ip-osoitteet ovat muuttuneet tässä lähiaikoina en osaa sanoa milloin mutta muutama kuukausi sitten toimi vielä erilailla. Ongelma on siis että port-forwardoituun osoitteeseen tulevissa ip-paketeissa on source osoitteena modeemin ip (192.168.1.1) eikä julkinen ip kuten aikaisemmin. Olen laittanut koti automaatio serveriin estot ip-osoitteen perusteella ja nyt sitä ei voi tehdä enää.
Huomasin tämän kun kävin ulkomailla ja yllätys yllätys pääsinkin serverilleni ulkomailta.

Tätä tuskin nopeasti korjaillaan tai edes muutetaan joten en voi tehdä muuta kuin ostaa toisen reitittimen ja laittaa Ubee bridge-tilaan. En huomannut asetusta jolla tämän saisi muutettua, muuten kuin laittamalla serverin osoitteen dmz tai mac-passthrough tilaan jota en halua tehdä.
Niko Jokinen Ilmoita asiaton sisältö