Ulkomailta ostettujen puhelinten käyttö Suomessa.

Tuleeko toimimaan ulkomailta ostettu puhelin Suomessa, jos siehen vaihtaa DNA:n tai MOI:in sim-kortin?
Puhelin tukee näitä tajuuksia, pärjääkö puhelin näillä Suomessa?
2G GSM: GSM850, GSM900, DCS1800, PCS1900
3G WCDMA: B1(2100), B2(1900), B5(850), B8(900)
4G FDD-LTE: B1(2100), B2(1900), B3(1800), B4(AWS), B5(850), B7(2600), B8(900), B12(700), B13(700), B18(800), B19(800), B20(800), B25(1900), B26(850), B28(700)
4G TDD-LTE: B34(2010), B38(2600), B39(1900), B40(2300), B41(2500)
5G Sub-6 FDD: N1(2100)
5G Sub-6 TDD: N41(2500), N78(3500), N79(4500)
Luuri Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei!

Ainakin listaamiesi taajuuksien puolesta puhelimen pitäisi toimia kyllä hyvin myös Suomessa, mutta emme toki voi taata toimivuutta muuten.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Kannattaa katsoa sitten kun ostaa,että puhelin on tehty euroopan markkinoille ja myös käyttövalikko.
    Samaa puhelinmallia voidaan tehdä.
    Euroopanmarkkinoille.Aasianmarkkinoille ja Yhdysvaltainmarkkinoille.
    Silloin ei välttämättä aasian,tai jenkkilän puhelimet toimi euroopassa.
    Niissä voi olla käyttöjärjestelmä,ohjelmisto ja näppäin eroavaisuuksia.
    Riippuu tietenkin mistäpäin maailmaa luurin ostaa.
    BQ24
  • Hei,
    kyllä tuo näyttää toimivan. Eri asia on se, salliiko laitteen carrier policy (puhelimen modeemin ohjelmistossa oleva tiedosto) millaiset taajuusyhdistelmät. Kuten ehkä tiedät, moderni 4G ja 5G verkko perustuvat eri taajuuksien yhdistämiseen. Esimerkiksi DNA:n tukiasema voi lähettää 700+800+1800+2100+2600 MHz taajuuksilla, ja lisäksi 5G 3500 MHz. Näistä esimerkiksi Oneplus 8 osaa 700+1800+2100+2600 + 3500 MHz. Puhelimen modeemin tiedostossa tuo on sallittu.

Laite, jota ei ole "optimoitu" tietylle markkina-alueelle ei välttämättä salli kovinkaan laajalti taajuuksien yhdistämistä. Esimerkiksi uudet 5G-pixelit eivät tällä hetkellä Suomessa toimi 5G-verkoissa. Elisa tiettävästi yrittää saada tukea Googlelta verkkoonsa, mutta koska Elisa ei laitetta myy, on hyvinkin epävarmaa, tuleeko sitä koskaan.

Jos haluaa kikkailla, voi noihin puhelimen konffeihin tehdä puukotuksia. Mutta tällöin on aina riski laitteen vikaantumisesta. Lisäksi se vaatii erikoistyökaluja ja ohjelmia sekä tietotaitoa. Monesti laite täytyy rootata, etta mahdollisuus modeemin asetuksiin pääsemiselle avautuu. Kannattaa muistaa, että melko varmasti tässä vaiheessa, valmistajasta riippuen, voi sanoa hyvästit takuulle.
    Purnipsi
  • Kiitos kaikille kysymykseen vastanneille.
    Luuri