Ulkoverkosta F-3686AC hallintasivuille ei onnistu

Mikä mahtaa olla vikana, kun ulkoverkosta ei pääse F-3686AC hallintasivuille. Sivu ilmoittaa, että käyttäjätunnus tai salasana on väärä, mutta nämä toimivat ihan normaalisti sisäverkon kautta kirjautuessa.

Kommentit

• Kokeileppa tehdasasetus salasanaa (1234) ulkoverkosta.
    Minulla toimi noin.
  • Olitko Juppe asettanut sisäverkossa uuden salasanan, ennen kuin kokeilit ulkoverkkoa 1234:lla?

Tämä onkin outoa, että sisäverkossa käytettävästä salasanasta tulee herja, mutta kokeilin myös salasanaa 1234, josta herjaa ei tullut, mutta ei se avannut hallintasivujakaan.

• Kyllä minä sisäverkon puolelta vaihdoin salasanan ensimmäisellä käynnistys kerralla.
    En kyllä kokeillut, olisiko ulkopuolelta salasana vaihtunut, jos olisi tehnyt sen sieltä.

En uskaltanut jättää ulkopuolista hallintaa päälle.

• Onko tuo ulkopuolinen hallinta päällä automaattisesti, vai pitääkö se erikseen sallia?
    Jos pitää erikseen sallia, niin mistä se sallitaan?
  • Oletuksena se ei ole päällä.
    Advanced välilehdellä rasti ruutuun Remote Config Management ja muista painaa Apply.

Sen salasanan voi näemmä vaihtaa ulkopuolelta erikseen. Siis ensin sisään salasanalla 1234 ja sitten vaihtaa sen miksi haluaa
  • Alkoi kiinnostaa tämän ketjun keskustelut ja liittyen pari kysymystä:
    - Millä osoitteella ulkoverkosta pääsee modeemiin kiinni (dna.WLAN :lla sisäverkosta)?
    - Onko myös mahdollista päästä USB portissa olevaan massamuistiin maailmalta?
    Jukka
  • Esim. modeemin asetuksista näkee ulko-osoitteen:

Basic --> Setup --> WAN: IPv4 address

Kokeile laittamalla osoite selaimeen ja ilmoittele pääsetkö purkkiin kiinni.

USB porttiin pitäisi myös päästä, mutta en ole tällä purkilla kokeillut.
  • Minä en ole saanut tuota USB porttia pelaamaan millään järkevällä tavalla edes sisäverkossa.

Tuota ulkoverkosta hallinnointia helpottaa, kun asettaa DDNS palvelun päälle.
  • Saisinko DNA:lta selityksen, miksi en pääse kaapelimodeemin hallintasivuille ulkoverkon kautta? Modeemin firmis on 3.419.0. Voiko vikana olla firmiksessa, uusin on 3.414.0-T1, joka ei päivity ainakaan minun modeemiin?
  • Finnrider: Sinulla on uusin versio. Numeroistakin sen näkee.
  • Hoks. Niinpä onkin...
    No joka tapauksessa ongelmana on, että ulkoverkosta en pääse hallintaan, väittää, että salasana on väärä.
  • Voihan olla, että salasana on vaihdettu jossakin vaiheessa.

Voit palauttaa modemin tehdasasetuksille laitteen pohjassa olevalla painikkeella.
    Sen jälkeen sekä ulko- että sisäverkosta salasanan pitäisi olla 1234.

Muuta salasant sitten joksikin toiseksi.
    Ainakin minun täytyi tehdä se molemmilta puolilta erikseen.
  • No nyt onnistui ainakin Samsungin omalla selaimella. Chrome ei pystynyt siihen. Oletussalasana piti vaihtaa, mutta ihmettelen vain miksi salasana ei ole sama kuin sisäverkossa. Tietoturva on tässä kyseenalaista.