Uuden DNA TV:n Ongelmat

Uuden DNA TV:n ongelmia sekä selaimessa että Androidissa:

• Dokumentteja ei voi enää tallentaa kuin yksitellen. Aiemmin sain tallennettua kaikki "Prisma"- nimen alla tulevat ohjelmat, nyt ei enää. Tämä on suuri heikennys aiempaan ja osa ohjelmista saattaa mennä ohi. Toimii hyvin sarjojen kohdalla mutta ei dokumenttien
  • Haku ei toimi. Jos haen hakusanalla "Prisma" en saa yhtään osumaa, vaikka näitä dokumentteja on tallenteissani ja Ylen kanavilla tulevissa ohjelmissa on kyseinen dokkari tulossa. Haussa on myös sekaisin omia tallenteita, maksu-, ja ilmaiskanavien ohjelmia. Miksi ei voi olla selkeä haku omille tallenteille?
  • Miksi saan esim. haulla "Historia" myös maksukanavia näkyviin, vaikka olen muokannut ne pois kanavalistalta? Haluaisin nähdä vain niiden kanavien ohjelmia, joita pääsen katsomaan
Toivottavasti ainakin nämä heikennykset saadaan heti alussa parannettua. Kuvan laatu on nyt huomattavasti parempi ja ulkoasu käyttäjäystävällisempi.

Kommentit

• Siis, kuvan laatu on nyt huomattavasti parempi, tarkoitaako tietokoneella+Chrome? Saatko sisällön täysruutukokoon, fullHD näytöllä?

Minulla on kakkosruutuna HDMI:n takana oleva fullHD TV ja kun Chrome on full-screen moodissa niin striimi-ikkuna alkaa ruudun vasemmasta laidasta, ja on vertiaakaalisesti ruudun keskellä. Vaikuttaisi olevan 1024 px leveää kuvaa joten oikeassa laidassa on 1920-1024 pixeliä levelä palkki mustaa ja striimin ylä- ja alapuolella on vastaavasti mustaa palkkia.

Ja kun Chrome ei ole full-screen moodissa, niin striiimi on about keskellä ruutua niin horisontaalisesti kuin vertikaalisestikin. Kuvan paikka vähän muuttuu kun kuvaikkunassa nakautan koillis/lounas kuvaketta, mutta millään tavoin en saa aikaan sitä että kuva skaalautusi fullHD kokoon kuten aiemmin kävi. En ole muuttanut mitään tietokoneen tai TV:n asetuksia.
    TimoA
  • Kyllä minulla toimii OK. Olen TV:stä ottanut Overscannin pois päältä.
    Tietokoneen näyttö on Full HD +25 % ja TV Full HD ja suurennan kuvan sitten täyteen ruutuum ohjelman säädöillä TV:ssä - en tietokoneen F11 näppäimellä.
    PW
  • Mulla kestää nyt kanavien vaihtuminen 5-7 sekuntia. Siis siitä kun painan nappia ja uusi kanava alkaa näkymään ja kuulumaan. Uuden kanavan tiedot tulevat näkyviin melkolailla heti, mutta kuva on mustana ja äänettömänä kunnes 5-7 sek on mennyt. Aikaisemmassa versiossa vaihtui kanavat jouhevasti ja reaaliaikaisesti.

Toinen huononnus on kun ennen painoi OK-nappia ja sen jälkeen alaspäin, näki kaikkien kanavien ohjelmatiedot illan loppuun asti. Nyt se näyttää vain 2 seuraavaa, eikä niitä voi selailla kuin guide napilla. En myöskään pidä siitä että kanavia voi selailla enää kuin kotinapin vieressä olevien ylös ja alas nuolinäppäimillä. Ennen käytin OK napin ympärillä olevia nuolinäppäimiä.

Lisäksi kaiken tämän lisäksi verkkotallenteissa kaikki ohjelmat on nykyisin aivan sekaisin samassa kansiossa. Ennen sarjat meni omaan kansioon ja leffat oli omasssa kansiossa, ja niitä oli helppo etsiä ja selailla.

Todella onneton ja surkea päivitys ennen ihan toimivaan systeemiin. Pitänee vaihtaa Elisalle ellei parannuksia tule ASAP!
    Asametal
  • Kiiitos PW. Tätä en ymmärrä: "suurennan kuvan sitten täyteen ruutuum ohjelman säädöillä TV:ssä". Siis minkä TV:ssä olevan ohjelman säädöillä? Jos tarkoitat DNA-TV scriptiä joka pyörii Chromessa niin en löydä siitä mitään muuta kuvakokoon liittyvää säätöä kuin yhden, se on alareunassa äänenvoimakkuus napin/liun oikealla puolella oleva koillis/lounas kuvake, sen vaikutus on että kuvaikkuna joko on noin keskellä TV:n ruutua (ja ympärillä on paljon häiritsevää sillisalaattia) tai kuvaikkuna alkaa ruudun vasemmasta laidasta (jolloin sen ympärillä on vain paljon mustaa), kummassakin tapauksessa kuvaikkuna on kokolailla saman pienoinen. Chromessa Crtl+(+) / Ctrl+(-) (tai Crtl+hiirenrulla) säädöillä saan kuvaikkunaa suuremmaksi/pienemmäksi mutta se on erittäin karhea säätö.

DNA-TV sriptissä, oikealla yllhäällä, napista "valitse ääniraita ja teksti" seuraava nappi oikealla (näyttää PIP kuvakkeelta, mistään ei käy selville mikä sen funktio on tai pitäisi olla) omaa sellaisen toiminnon että jos sitä klikkaa niin napin väritys muuttuu valkoisesta punaiseksi eikä mitään muuta tapahdu, jos klikkaa sitä uudelleen niin ei tapahdu mitään, edes napin väritys ei muutu takaisin valkoiseksi.

Minun fullHD TV on fullHD monitorina nro 2 (Win7:ssa, HDMI narun päässä), monitori nro 1 on läppärin näyttö. TV on muodossa "Zoom = Full" joka tarkoittaa että TV ei skaalaa vaan jokainen 1920x1080 pixeli näkyy eikä ole surureunoja, kaikki muut TV:n zoom-moodit ovat huonompia tai todella huonompia.

Kypsyttää huolella. Tämä ei ole ainoa huononnus, mutta kaikkein merkittävin.

TimoA
  • En kyllä edes päivitä uutta dnatv sovellusta kun oon vanhan saanut toimimaan kunnolla
    miccikisu
  • Cmore näyttää dnatv:n päivityksen olevan kuin uusi tilaus. Eli suosikit ja keskeneräiset ohjelmat on nollaantuneet.

Jussi
  • @TimoA
    Toimiko tuo sinulla TV:ssä vanhalla DNA tV:llä? Vaikuttaisi joltain läppärin näytönohjaimen säädöltä. Onko Läppärissä FullHD-näyttö, joskus ollut vaikeaa saada eri resoluutisia näyttöjä toimimaan molemmilta täydellä kuvalla.

Tai sitten Windows 7 ongelmia, Windows 10 ja kahdella FullHD näyttöllä saa kyllä kumpaan vaan täyden kuvan klikkaamalla:

F11-näppäin selaimessa, tosiaan ei ole oikein käyttökelpoinen DNA TV:llä "kokonäytöstä", tulee tuollainen:

Mutta tuolta kaksipäisestä nuolesta homma kyllä toimii ("Ympyröity" punaisella, oikea alakulma.)

@miccikisu
    Se Uusi DNA TV päivittyy kaikille pakolla, joten ei voi olla päivittämättä kovin pitkään.

JJJ
  • Asametal: Onko tietokoneesi läppäri, jossa on TV-out liitäntä?
    Minulla ei pöytäkoneessa (jota käytän) ole TV-out liitäntää, vaan tavallinen HDMI-liitäntä, josta HDMI-kaapeli on vahvistimen kautta TV:n.
    Tietokone on Windows 10 ja se on asetettu sama asetus tilaan TV:n kanssa (Windows+P) sekä TV näyttö 1920 x 1080 sesoluutiolle +25 %.
    TV on asetettu niin, että se näyttää kuvasuhteet OIKEIN ja että yliskannaus on pois päältä. TV on 1920 x 1080 tilassa, joten TV näytön kuva on pieni.
    Käytän Chrome selainta ja kun olen valinnut ohjelman, suurennan sen kokoruutukokoon JJJ:n esittämällä tavalla tietokoneeseen liitetyllä langattomalla hiirellä.
    Hyvin toimii.
    Win7 ajoista on niin kauan, että siitä en osaa enempiä sanoa.
    PW
  • Ennen vanhaan tallennettu ohjelma tuli noin 15min kuluttua katsottavaksi sen päätyttyä. Nyt se kestää tunteja. Ei kiva.
    Jarkko Pesonen
  • Saisinko palveluneuvojilta kommenttia, ollaanko näitä ongelmia tutkimassa? Samanlaista palautetta tulee myös muilta käyttäjiltä, joten olsi hyvä tietää, parannellaanko näitä epäkohtia?
    Petsku
  • @JJJ

Vanha DNATV https sivu toimi tässä suhteessa moitteetta (mutta nyt sinne ei enää pääse sisään). Siis F11 skaalasi kuva"ikkunan" fulHD kokoon.

Tässä HP läppärissä on Win 7pro SP1ja 1600x900 läppäriruutu sekä fullHD ohjain jossa fullHD TV on kiinni HDMI -kaapelilla. Chrome on versio 65.0.3325.181. Mikään ei ole muuttunut minulla, mikään ei päivity ilman lupaani, ei yhtään mikään. TV:n säätöjä ei ole muutettu. Ainoa joka muuttui oli https osoite, joka nyt vie uudelle DNATV sivulle.

Minulla DNATV näyttää samalta kuin sinun liittämäsi kuva. Tai, kun painan kaksipäisestä nuolesta niin kuva"ikkuna" siirtyy saman kokoisena ruudun vasempaan reunaan, vertikaalisesti ruudun keskelle ja kaikki muu paitsi kuva"ikkuna"n ala on mustaa.

Minulla on toinen HP läppäri jossa täsmälleen sama Win7 ja Chrome, siinä on fullHD läppäriruutu sekä kakkosnäytönohjaimena fullHD ohjain, jossa kyseessä oleva fullHD TV on kiinni Thunderbolt->HDMI -kaapelilla. Tässäkin läppärissä kaikki tapahtuu samalla tavalla, niin läppäriruudulla kuin fullHD TV ruudulla. Tässäkin läppärissä on samat säännöt ja säädöt, mikään ei päivity ilman lupaani. Tässäkin läppärissä vanha DNATV toimi moitteetta kuvan skaalaamisen suhteen.
    TimoA
  • @TimoA
    Sulla ei siis toimi kokonäytöllä edes läppärin omalla näytöllä pelkästään, niin että ulkoinen näyttö on kytketty irti? Kaivoin vanhan Windows 7 läppärin esiin ja kokeilin tuota, (tosin Firefoxilla, kun en jaksanut asennella chromea koneelle). Hyvin toimi kokonäytöllä, kun painoi "kaksipäistä nuolta" Tuossa ei ole kuin VGA ulostulo, joten toiseen ulkoiseennäyttöön en kokeillut.

Tuli muuten tuossa eteen tuo kirjautumisen älyttömyys taas ,kun uudella koneella kirjautui. Ei mitään järkeä miten monimutkainen se on. Jo se alku kohta mistä pitää valita "Olen nykyinen, siirtyvä DNA TV:n käyttäjä". Ei tuo käy järkeen enää sen jälkeen, kun on jo siirtynyt aikoja sitten, mutta toinen vaihtoehto on vielä huonompi valita "Olen uusi DNA TV:n käyttäjä"
    JJJ
  • @JJJ

kokeilin kaapeli irti, edelleen toimii samalla tavalla.

Kirjautumisrumba uusiutuu myös silloin kun tyhjentää selaimen cache:n (clear browsing data). Siisään pääsee sitten vain kun ensin klikkailee:

1) Kirjaudu sisään -nappi
    2) "Olen nykyinen, siirtyvä DNA TV:n käyttäjä -nappi
    3) Jatka kirjautumaan-nappi

Tässä vaiheessa tulee ruutu jossa on seuraava sisältö::

"Kirjautuminen vie vain hetken. Kerro DNA TV -tilauksen yhteydessä antamasi sähköpostiosoite. Lähetämme sinulle linkin, jonka kautta pääset kirjautumaan palveluun." Jonka alla on sähköpostiosoite-tekstilaatikko. Jonka alla tekstiä "Voit halutessasi kirjautua myös " jonka perässä tekstilinkki "DNA Tunnuksella".

Tuossa kannattaa valita "DNA Tunnuksella" linkki, niin tiedot jäävät selaimen salasanamuistiin. Ja voi siis vain painaa:

4) Kirjaudu sisään -nappi
    5) Aloita -nappi
    6) Ohita -nappi (se on jemmattu oikeaan yläkulmaan)
    7) Sisään palveluun nappi
    8) Hyväksy evästeet -nappi

TimoA