Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Uuden modeemin heikko teho

Otin dna:n suosituksen mukaan uuden modeemin eli F-3686AC:n. Aina kytkettäessä uutta laitetta siihen käy ilmi, että modeemin teho on varsin heikko verrattuna aikaisempaan. Yleensä jopa naapurin verkko näyttää vahvemmalta kuin omani. Nopeuskaan ei kasvanut, vaikka sellaista luvattiin.

Kommentit

 • Hei!

  Tarkentaisitko hieman että millä tapaa modeemin teho on heikko? Tarkoitatko nyt langatonta yhteyttä vai langallista yhteyttä, onko yhteysnopeus selvästi heikko?

  Huomioithan että 5 GHz taajuutta käytettäessä WLAN verkon signaali heikkenee seinien läpi selvästi enemmän kuin 2,4 GHz taajuudella. 5 GHz taajuus on kuitenkin vähemmän ruuhkainen ja yhteysnopeus voi olla nopeampi vaikka signaali olisikin heikompi.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Viestistäni käy ilmi, että kyse on langattomasta yhteydestä. Miten muuten voin nähdä naapurin verkkoja? 2G ja 5G näyttävät molemmat heikkoina samassa huoneessa kuin missä modeemi on. Laitteet huomauttavat signaalin heikkoudessa ennen kytkemistä.
 • Tee sitten modeemille vielä tehdasasetuksien resetointi niin laitejumitus saadaan suljettua pois.

  Modeemin takana on syvennyksessä nappi jota ei pysty sormella painamaan vaan tarvitset esim. kynän. Pidä nappia pohjassa 15 sek kunnes modeemin valot sammuvat ja laite käynnistyy uudelleen.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Naapurin verkko ei välttämättä ole voimakkaampi, vaikka se tietokoneellasi näkyisikin. Sen selvittämiseksi tarvittaisiin ohjelmaa esm. inSSIDer.
  Tehdasasetusten palautus edellyttänee n. 30 sekunnin yhtäjaksoista reset-reijän painamista.
  Mikä ohjelmistoversio modeemissa on? Jos ei ole 3.409.1, odota pari päivää ja pidä moideemissa virrat päällä jatkuvasti, jotta se päivittyy uuteen versioon.
  Nopeuta sen jälkeen modeenin langatonta toimintaa ja -kantavuutta, jos langattomat laitteesi sen sallivat (802.11/ac).
 • Edellisten versioiden WiFi toimi huonosti!
 • Resetointi suoritettu. Nopeus suunnilleen sama kuin ennen, 5G 97/19. Modeemi on aina päällä, joten päivitysten pitäisi onnistua.
 • Kun menet laitehallintaan, ensimmäisellä sivulla mainitaan ohjelmistoversionumero.
  Langattomalla yhteydellä ei välttämättä saa sitä nopeutta, minkä on tilannut, koska langattoman laitteesi WLAN-ominaisuudet vaikuttavat asiaan ja tietokoneesi kunto, kuten myös langattoman verkkokorttisi asetuksetkin (kaistanleveys po. automaattinen - ei 20 MHz).
  Jos sinulla on 802.11/ac laite ja versio 3.409.1, laita täpät niihin kahteen kohtaan modeemin 5 GHz:n nopudella, joissa täppää ei ole, kanava kiinteäksi ja applyä perään. Jos ei ole 802.11/ac laite, laita kaistanleveydeksi 40 MHz.
  Varmista, että vastaanotat tuota taajuutta, kun molemmilla taajuuksilla on sama salasana.
  Yli 100 numeron kanavien kantavuus on parempi.
 • Mikä yhteysnopeus sinulla on?
  Jos se ei ole Valokaapeli Plus yhteys, niin modeemin vaihto oli turha. Homma olisi hoitunut vanhan modeemin asetuksilla ja WLAN-laitteiden asetuksilla.
 • Maksan kyllä Valokaapeli Plus -liittymästä.
 • Sitten tuo modeemi on siihen ainoa oikea!
 • Asetuksiin sisään ja vaihtaa kanavan mikä nyt on 7-8 kanavaan 11 tulee nopeutta lisää
 • 2.4 GHz alueen kanavan vaihto ei tuo nopeutta lisää, ellei nykyinen kanava ole ruuhkainen ao. alueella.
 • Totta mutta kaupunki alueella melkein 100 varma että on ruuhkainen
 • Summittainen kanavan vaihto ei välttämättä auta. Pitäisi esim. inSSIDer ohjelmalla katsoa mitkä kanavat ovat vähemmän ruuhkaisia.
  Langattoman laitteen sijainti modeemiin nähden vaikuttaa myös oleellisesti saatavaan nopeuteen.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.