Siirry uusimpaan kommenttiin

Uusi Android versio DNA TV Hubille, lokakuu 2020

Tämä keskustelu koskee ”Uutta DNA TV:ä” joka on tullut myyntiin 13.2.

Vanha DNA TV säilyy käytössä toistaiseksi. Siten pidän auki myös vanhan DNA TV Hubi päivityskeskustelun:

https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-tv-hubi-lokakuu-2019-paivitys-ominaisuude-7cum/

Toivoisin, että tämä keskustelu keskittyy vain uuteen DNA TV:n.

Ketjua lukee aktiivisesti DNA:n puolelta asiakaspalvelu ja moni DNA TV Hubin kanssa työskentelevä. Ketjuun vastailee pääasiassa asiakaspalvelu mutta allekirjoittanut (Ville Partanen) lupailee kyllä käydä vastaamassa epäsäännöllisen säännöllisesti.

Uuden DNA TV ja Android TV versionumero (päivitetty 12.10)

DNA TV versio: 2.2.2
Androidversio: 7.1.1.104
Julkaisuajankohta: Sovellus jaossa 12.10 eteenpäin n. klo 10 n. 1vko porrastuksella eli kaikilla asiakkailla tarjolla viimeistään 19.10

Uudet toiminnallisuudet
 • Mahdollistaa Android-tasolla viimeistenkin vanhojen DNA TV asiakkaiden siirrot uuteen DNA TV:een
 • Korjaa Netflixin virheilmoituksen ”Haluamaasi sisältöä ei juuri nyt voida näyttää”
 • Pieniä bugikorjauksia

Minkä asioiden kanssa teemme parhaillaan töitä 
 • Viimeiset vanhat asiakkaat siirretään uuteen DNA TV:een hyvin lähiaikoina
 • Monikanavaäänet vuokraamoon
 • Uusi Menu-rakenne
 • Android P
 • Ja paljon kaikkea muuta

Tähän keskusteluun toivotaan palautetta ja kehitysideoita liittyen Hubiin ja DNA TV sovellukseen Hubilla. Kaikki palaute luetaan ja laitetaan eteenpäin.

Uudelle DNA TV:lle on myös saatavissa mobiilisovellukset ja webi. Kannattaa ehdottomasti kokeilla myös näitä. Näihin liittyen kannattaa kannattaa antaa lisää palautetta ja toiveita
täällä: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/keskustelua-ios-android-ja-web-dna-tv-versiosta/
DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja

Kommentit

 • Mikä aikataulu tällä Android P päivityksellä on...
 • ja olikos tässä mukana se kovalevytallennus? 8 kuukautta on nyt maksettu levystä ja ainoa näkyvä ja toimiva asia on ollut se, että se  nostaa hubin vähän ylemmäksi... Muuten on ollut paljon puhetta ilman mitään tulosta.
 • Aiemmin sanottiin että kovalevy on tässä mukana mutta se kytketään päälle vielä erikseen jossain vaiheessa.
 • Tälläinen viesti tuli DNA:lta
  Kiitos viestistäsi.

  DNA TV Hubille julkaistaan maanantaina 12.10. klo 10:00 alkaen uusi käyttöjärjestelmäpäivitys. Järjestelmäpäivitys jaetaan porrastetusti kaikille asiakkaille 12.10-16.10.

  Päivityksen myötä kovalevyä voi käyttää DNA TV:llä. Kovalevy tulee käyttäjälle näkyviin DNA TV:n Menussa kovalevy osiossa, mikäli kovalevy on kiinnitetty.

  Mukavaa viikonloppua!

  Tiedä sitten mitä tarkoittaa...
 • No nyt, viime lokakuusta asti odotettu. Saas nähdä koska pompsahtaa hubin. Kovalevy jo kovasti odottelee, koska pääsee hommiin, vuoden odotellut.
 • Tänä aamuna asentui uusi päivitys hubiin ja näyttää toimivan myös kovalevyn kanssa (ainakin tallennuksia voi katsoa).

  Itse olisin kaivannut vaakatasossa olevaa ohjelmaopasta (kuten oli aikaisemmin) koska siihen olis niin tottunut.

  Kanavien numerointi näyttää olevan muuttunut. Esim. eurosport-kanavat, C-More Max, jne.

  Löytyykö listaa noista muutoksista kun en itse löytänyt.

 • Lyhyellä testauksella puuttuu jatkuva tallennus kiintolevylle. Ja valikoissa kaukosäädin tahmaa välillä.
 • @Kari @Teemu
  Oliko aspa yhteydessä tunnuksen siirrosta uuteen dnatv:n vai tuliko vain s-posti?
  pitäisi vissiin sopparia sorvata uusiksi?

 • @Tomppa
  Tuli sähköpostiin viesti asennuksen jälkeen, että voit nyt ottaa Uuden DNA TV:si käyttöön.
 • Ei tarvi sopimusta sorvata mihinkään, kun DNA tekee siirron, jos sitä olisi itse pyytänyt, olisi joutunu uuden määräaikaisensopimuksen tekemään.

  Ensimmäisiä "tallennus epäonnistui" vietejä odotellaan foorumille 😀

  Veikkaus, että tälle Android versiolle, ei tule kovo toimimaankaan kuin rampana, jos "kohta" on Android TV 9 tulossa ulos...

  Tossa ensimmäisessä vietissä on kerrottu Uuden DNA TV:n ominaisuuksista:
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/uuden-dna-tv-myynti-alkaa-1322020/
 • @Tomppa

  Aamulla oli virtajohto hetken irti hubista ja kun laitoin johdon takaisin kiinni niin sen jälkeen uusi päivitys oli tarjolla.

  Mullekin tuli sähköpostiin viesti asennuksen jälkeen, että voit nyt ottaa Uuden DNA TV:si käyttöön.

  Kun katselin kovalevyltä nauhoitetettua ohjelmaa niin sen huomasin että pikakelaus on tahmeaa verrattuna entiseen versioon.

 • Asennus tuli ja takkusi alkuun mutta kun oli ottanut virran pois niin siellähän se oli lootassa. Kovalevy näkyy mutta kuudesta nauhoituksesta näkyy vain yksi. Se on kaikista tuorein. Loput sitä vanhemmat ovat missä lienevät. Ei siitä vahinkoa tullut. Ainokainen tallennus toimii kyllä. Pilveen nauhoitetut vanhat ohjelmat siirtyvät päivässä parissa. Katsotaan onnistuuko DNA:n värkeissä onnistuminen on aina mysteeri
 • Asennusohjelmassa on ilmeisesti joku kupru. Aamulla tuli tekstiviesti ja sen innoittamana käynnistin Hubin. Ehdotti päivitystä, suostuin ja lataus alkoi. Lataus kuitenkin keskeytyi itsestään jossakin ennen puolta väliä ja Hubi hyppäsi vanhaan ja toimivaan softaan. Hetken ihmeteltyäni boottasin purkin ja hain Androidin valikosta päivityspyynnön. Se toimi, päivitys onnistui ja Hubi toimii nyt uudella DNA TV:llä.
 • Minulle tuli myös tänään sähköpostia otsakkeella
  "Ota Uusi DNA TV käyttöön!"

  Ainakaan tämä viesti ei ollut mitenkään kohdustettu niille joilla on se kovalevy, koskapa ei sanakaan siitä tai sen käytöstä ja käytettävyydestä päivityksen jälkeen. Eikö se ainakain aspan mukaan ole ollut tovin aikaa että kaikki muut kuin kovalevylliset hubin on jo aikoja sitten päivitetty - siis olisi pitänyt edes olla kohdennettu tämä viesti.

  Tyypillistä DNA:ta - ei tiedoteta koskaan mitään etukäteen, ei vaikka kuinka luvataan! Itse en päivitystä lähde ehdointahdoin ensimmästen joukossa asentamaan ennenkuin on jonkinlainen käsitys uuden toimivuudesta ja tieto siitä kuinka DNA hyvittää kun uuden version myötä jatkuvat tallennukset eivät ole mahdollisia ja ajansiirto ei toimi lainkaan.

  Jo piisaa ruuhkaa teknisen tuen puolella - aspa käänsi tänään tekniseen tukeen kun kysyin asioista mihin eivät osanneet vastata. Eipä sitä työpäivänä voi tuntikausia olla jonottamassa. Osaako joku sanoa pääseekö enää vanhaan versioon palaamaan mikäli tämä ihan täysi susi päivitys? Siis kun luvataan että :
  "Huom: Vanha DNA TV on käytössäsi vielä 14 päivää."

  Vetääköhän ne DNA:lla vanhan hubin taustajärjelmät pois käytöstä jo tämän kuun aikana - siirtymän jälkeenkinhän tuo vanha pitäisi toimia ainakin luvatun 14 päivää.

  Minulla on muutamia tuttuja joilla on edelleekin vanha softa TV-hubissa vaikka ei ole sitä kovalevyä koskaan ollutkaan. Ei ole tullut sähköpostia eikä hupalaatikko ole uutta päivitystä tarjonnut.
 • @Timo
  Olivatko ne kuusi kovalevytallennusta kaikki onnistuneita, ts. katsottavia vanhassa DNA-tv -versiossa?? Vai poistiko ne oohjelmat jotka olet jo katsonut?

  Oletko kokeillut ajansiirtoa, josko lainkaan toimii? Siis TV-ohjelman Pause ja kelaaminen eteen/taakse?
 • @A-P
  Kaikki kuusi kovalevytallennusta olivat onnistuneita ja katsottavia vanhassa vanhassa versiossa. Joskus poistan ohjelmat, jotka olen katsonut mutta nämä jätin, koska ajattelin, että niitä voisi katsoa jonkun ajan päästä uudestaan.

  Ei se ajansiirto näy toimivan. Kun tarpeeksi nakuttelee kaukosäädintä niin saa kaiken juntturaan ja sitten taas virta pois.

  Minullekaan ei tullut varsinaista sähköpostia kun vasta sen jälkeen kun olin jo päivittyt.

  @Papparainen
  Näin kävi päivityksessä minullekin.
 • Sähköposti tuli perille hienosti, mutta hubi väittää edelleen, ettei uutta versiota ole. No ei väkisin, katotaan parin viikon päästä uudestaan. Viime vuoden lokakuun päivitys on hubissa ja tahmaa niin pirusti nykyään,ei sitä käyttää voi, no onneks samsungin telkassa kaikki pelaa hienosti.
 • Kaapeli-tv  + hubi + kovalevy ja Valokuitu Plus 200:

  Aamulla DNA päätti asentaa uutta versiota. Valitettavasti ei voinut itse päättää! Oli jo asennettu kun käynnistin hubin. Sähköpostiilmoitus ”Hubisi ehdottaa sinulle päivitystä....” tuli muutama tunti asennuksen jälkeen. Uuusi DNA TV täysin erilainen joten ”opiskelua” riittää, mutta jo tässä vaiheessa voi sanoa että onnistunut on. Myös kovalevytallennus ja toisto toimii moitteettomasti.Toivottavasti toimii jatkossakin. Ainoa bugi tähän asti on EPG jumiutuminen kerran. Nyt tuli paljon kehuja. Toivottavasti ei kostaudu. Testi jatkuu!
 • Vanhat tallenteet näkyvät vasta parin päivän kulutta kun ne on siitetty vanhalta serveriltä tähän uuteen DNA TV palveluun.Nyt jos tallennat uudessa DNA TV:ssä niin sen pitäisi näkyä heti tallennuksen jälkeen.
  Näin ainakin käsitin...
 • Nii, pilvitallenteet siirtyy viiveellä. Kovalevy joko toimii tai ei, ne ei mihinkään siirry.
 • Mistä valikosta ne kovalevy tallennukset löytyy?

  Toiseksi, miten saa järjestettyä kanavat haluamaan järjestykseen?

  Pitäisikö tallennus sääntöjä päästä tekemään/muokkaamaan hubissa? Minulle tulee vain pinkki ruutu missä ei voi tehdä mitään.

  Kanavien vaihto mennyt huonommaksi.


 • Ville sanoi että sjansiirto ei tule vielä😒
 • Varmistaisikohan kovalevyn irrottaminen ennen päivittämistä ne tallennentut. Minulla ne pitää ainakin säästyä!

  Eipä ole ohjeista tietoakaan!!
 • Toimiiko muilla dolby digital äänet, minulla ei.
  Bypass tilassa toimii, ainoastaan DD äänet, muut ei kuulu.
  Auto tilassa kaikki on PCM.
  Ei toimi myöskään netflix 5.1 äänet.
 • Miten kovalevytallennuksia tehdään uudessa versiossa?
 • @Markus

  Uudessa ei ole lainkaan tukea jatkuville tallenteille. Vain yksittäisi ohjelmi pystyy tallentaan. Ja samalla puuttuu myös ns. ajansiirto
 • Nonni. Kävin vaihtamassa sekä hubin, että kiintolevyn pari päivää sitten, ettei varmasti jumittelut olisi raudasta kiinni. Kaikki päivitykset mitä löytyy, tehty.

  Nyt en pääse loggaamaan sisään koko DNA TV sovellukseen hubilla. Ensin tulee ilmoitus, että "kirjaudutaan..." vas. yläkulmaan, sen jälkeen n. minuutin päästä mielenkiintoinen viesti alhaalla keskellä:"Päivitä kirjautumistietosi" huutomerkillä varustettuna, ja siitä minuutin päästä "Kirjautuminen ei onnistu juuri nyt, palvelin ei vastaa. Palvelinvirhe".

  Olen kokeillut wifillä ja piuhalla, resetoinut softaresetillä ja tehnyt tehdasresetin jo kertaalleen koko purkille. Sama virhe vaan tulee, ja kellottelee vaan kirjautumisruudussa, enkä näe kanavan kanavaa.

  Mistään en löydä paikkaa, johon voisin "kirjatumistietoni päivittää" ... tää on ihan farssi.
 • Ajansiirron puuttuminen on huono asia. Ja kun kehitysideoita kerran toivottiin, niin yksi iso kehitysidea on se että saisi itse ajastaa minkä ohjelman haluaa tallentaa. Pistäkää tämä asia kuntoon mahdollisimman pian. Iso plussa on että Hubia kehitetään.
 • Ei muutoin näy mitään päivitystä Hubissa. Kokellu käyttää virrat pois etc. Miksi ohjeet ovat tällaset??

  "Voit nyt ottaa Uuden DNA TV:si käyttöön.
  Hubisi ehdottaa sinulle päivitystä – tee se, niin saat kymmenet uudet ominaisuudet käyttöösi."

  En voi NYT. Sitä paitsi liki identtinen sähköpostiviesti mikä aamulla tuli, on tullut myös iltapäivällä - muutettu vain että:
  "Huom: Nykyinen DNA TV on käytettävissä vielä 10 päivää."

  Aamulla sentään oli vielä 14 päivää jäljellä - DNA:lla kuluu päivät vauhdilla ja kaikessa heittää aikataulut ja lupaukset!
 • "Uudessa ei ole lainkaan tukea jatkuville tallenteille. Vain yksittäisi ohjelmi pystyy tallentaan. Ja samalla puuttuu myös ns. ajansiirto
  A-P

  Ajansiirto kyllä puuttuu mutta jatkuva tallennus taitaa olla sama kuin "tallenna sarja"
  "Tallenna ohjelma" - vain kyseinen jakso
  Guide - valitse ohjelma, paina ok ja valitse "tallenna sarja"
 • Ekassa veistissä sanotaan:
  Julkaisuajankohta: Sovellus jaossa 12.10 eteenpäin n. klo 10 n. 1vko porrastuksella eli kaikilla asiakkailla tarjolla viimeistään 19.10

  Tuo "Tallenna Jaksot" on muuttunut vissiin tässä päivityksessä, ennen oli joku epämääräinen nimitys, että sai joka kerta miettiä tallentaako se nyt yhden vai kaikki jaksot. Ja tämä kaikkien jaksojen tallennus ei taida toimia kovalevylle, vain pilveen.
 • Uusi DNA TV tuli hubiin pyytämättä ja yllättäen.
  Suuri yllätys oli, että kovalevy toimii - vanhat tallenteetkin näyttävät löytyvän ja jopa toimivat.

  Sitten käyttökokemuksia näin vankalla parin tunnin kokemuksella:
  - Toiminta jotenkin tahmeaa, jos liian nopeasti napsuttelee, dna tv krässää aivan liian helposti ja hupsista löytää itsensä vanhasta sovellukset-näkymästä, josta pitää valita uudelleen dna tv.
  - OK:sta sai ennen listauksen ko kanavan tulevista ohjelmista painamalla alaspäin, nyt ei tapahdu mitään. Näkyy vain oletuksena muutama seuraava ohjelma.
  - Guide avautuu hitaasti ja siirtyminen ohjelman tietoihin jotenkin tahmeaa, ainakin välillä.
  -Kovalevylle ei saa jatkuvia tallennuksia, iso miinus.
  - Plussaa Menussa olevien osioiden selaus ilman, että pitää palata Menuun, voi selata vaihtoehtoja ylös alas.

  Yleissilmäyksellä vaikuttaa kuitenkin positiiviselta, harmi että on menty takapakkia ja ihan perustoimintoja ei ole saatu uuteen, kuten
  - jatkuva tallennus kovalevylle (maksukanaville)
  - ohjelmaa ei voi paussata.

  Toiveena, että saadaan nämä perustoiminnallisuudet kuntoon mahdollisimman pian.
 • Korjaus edelliseen:

  Guide-ohjelma-ok-tallenna jaksot= jatkuva tallennus

  Kovalevytallennus:

  Guide-ohjelma-ok-tallenna kovalevylle. ( jatkuva tallennus kovalevylle on vielä???)
 • Ja kun se "jatkuva tallennus" on valmis, siinä pitää olla kunnollinen mahdollisuus rakentaa tallennussäännöt:
  - mahdollisuus tallentaa entiseen tapaan tekstillä (YLE Live jne.)
  - mahdollisuus tallentaa vain saman/yhden kauden jaksot ilman uusintoja ohjelmaoppaan avustuksella tai vaihtoehtoisesti itse kertoen kausi ja esitysaika
  - mahdollisuus ruksia tarvittaessa minä viikonpäivinä jaksot tulevat tallennettavaksi
  - Eri kausien jaksot omiin kansioihinsa.

 • Olenko ymmärtänyt oikein: ajansiirto (pysäytys) ei toimi tällä hetkellä? Koska toimii (tämä oli ainoa syy hankkia melko kallis kovalevy)?

 • Täällä ennestään uusi DNATV käytössä, hubipäivityksen ainoa näkyvä seuraus, että Subtv:n kanavapaikalla näkyy nyt Teema/Femin kuva pysähtyneenä pikselimössönä Subtv:n pätkivällä äänellä. Samoin Hero meni jälleen kerran pikselimössöksi. Uusi kanahaku ei muuttanut tilannetta.
 • (kanavahaku...)
 • Jos DNA TV tallentaa kaikki kuten kuuluu, tuo nykyinen on ihan kätevä tyyli. Tallentaa siis sarjan jaksot "sarjan alle" kausittain. Tällä on haettu samaa tyyliä, kuin monissa suoratoistopalveluissa. Sillä erotuksella tietysti, että täällä ei ole oikeastaan koskaan kaikkia jaksoja joka kaudesta saatavilla.

  Vanhoista tallennustyyleistä voi hyvin luopua tuon tyylin takia. (kunhan laitteet vaan tallentaa kaikki mitä on määrätty, kun kopioita ei ole saatavilla.)
 • A-P @
  Juuri näin!
  Eri kausien jaksot omiin kansioihinsa

 • Jaa, saihan sen kovalevynkin toimintaan kun irrotti sen.

  Tallennuksen kanssa menty pahasti takapakkia.

  En ymmärrä miksi Ok:n nuolinäppäimiin kaikkiin on tungettu pääsy ohjelmaoppaaseen, oli paljon luontevammat toiminnot aiemmin.

  Surkeinta on ettei kanavia pääse järjestelemään - paluu kiviajalle.

  Tallennusnäppäin luo automaattisesti tallennussäännön? Kaiketi myös aloittaa tallennuksen.

  Ohjaimessa on läjä toimimattomia nappeja

  Tallenteiden kelaus on perseestä.

 • TB@ kirjoitti:
  "Surkeinta on ettei kanavia pääse järjestelemään - paluu kiviajalle"

  Täysin samaa mieltä! Vanhassa ok!
 • Kyllä! Tuo kanavien järjestely unohtui toivelistalta.

  Sitä odotettiin pitkään vanhaan dna tv -versioon, nyt sitten odotellaan taas uudelleen...
 • Kaikkia kanaviahan ei voi tallentaa pilveen, kuten paramount.
 • Jatkoa käyttökokemuksiin:
  C More on myös jotenkin uusiutunut ja
  a) kaikki suosikit on poissa
  b) aina kun otat back eli lähdet pois jonkun sarjan/leffan sivulta, menee C Moren kirjautumissivulle ja eikun joka kerta uusiksi Kirjaudu DNA tunnuksilla... 🤦🏼‍♀️
 • Painoin vahingossa PERU kun päivitys tarjottiin. Miten saan sen käynnistetty uudelleen?
 • Jatkoa: C Moresta ei pääse backillä pois, pitää siirtyä dna tv -puolelle kaukiksen pinkistä napista - hyyyyyvviiiin hitaasti siirtyi. Muutoin on ikiluupissa sisään kirjautumisessa ja etusivussa.
  Nyt ei päässyt enää kirjautumaan sisään, mutta kun painoi back, niin ta-daa - etusivulla ollaan (nyt siis toimi käänteisesti) ja pois ei pääse edelleenkään kuin pinkistä painikkeesta.
  Aika villi ratkaisu, toivottavasti on vaan tilapäinen.

 • @Danilo

  Mahtaa lähteä uudelleen jos käytät virtatöpseliä irti seinästä

 • @Danilo. Minulla asennus keskeytyi latauksen epäonnistumiseen. Käynnistin sen uudestaan manuaalisesti Androidin "Asetukset"-valikon kodasta Tietoja -> Järjestelmän päivitys. Android-päivityksen lisäksi tätä kautta asentui automaagisesti myös Uusi DNA TV.


 • C moresta (kuten monesta muustakin pääsee pois,) takaisinpäin nuolta tupla klikkaamalla. Ei ole ollut kirjautumisongelmiakaan, sen kerran olen kirjautunut sovellukseen ja siellä on pysynyt. Tunnukset tosin on suoran Cmorelta, joten ei ole DNA sotkemassa välissä.

  Tuo tupla klikkaus on kyllä hankala, esim tallenteesta poistuttaessa, ei vaan voi painaa ilman pientä taukoa sitä takaisin päin, muuten ei poistu.

  Yleinen Hitaus on ainavaan se heikoin lenkki tässä laitoksessa.
 • Tämä kaikki, sähköposti/tekstiviesteineen, valehteluineen tänään palveluista on kaikkea mitä DNA edustaa..

  Ja yhtään vastausta ei ole tullut DNA:n asiakaspalvelusta, ei yhtään ainutta selvittävää, selkiyttävää vastausta ASPA:lta kyselyihin - aika omillaan ollaan täällä kirjoittamassa, kyselemässä ja ihmettelemässä. Asiakaspalvelu, asiakastuki on täysi nolla
 • Sovelluksista poistumisesta tuli mieleeni ... Suunnitteliko Ville Partanen jossain muinaisessa viestissään mahdollisuutta käynnistää sovelluksia DNA TV:n sisältä, poistumatta? Saattaisi olla kätevää. Lieneekö osoittautunut teknisesti (tai kaupallisesti) mahdottomaksi. Vai muistanko väärin?
 • Kaikki single, tupla, tripla jne klikkailut on kokeiltu, ikiluuppi vaan pyörii C Moressa.
  Olen lopettanut sovelluksen asetuksista ja tyhjentänyt välimuistinkin - mikään ei auta.

  Kännykästä toimii tuo uudistunut C More aivan loistavasti, vaikka on vielä vanhassa dna tv -versiossa. Hubissa on ihan eri tiedotkin kuin mobiilissa, jossa näkyy suosikitkin.
 • Niin monella varmaan ei toimi kuten tentisessä DNA TV:ssä,suurin edistys oli kiintolevy tallennus joka toimii.
  Samoin mobiilissa joutuu asentamaan C Moren jotta sinne pääsee katsomaan,ideahan on että voit katsoa Mobiilissa tietokokoneella,puhelimella tai vaikka Ipad:llä kaikkia tallaneita missä tahansa EU:n alueilla ja voi vaikka puhelimella hoitaa tallennuksen.
  Tosin on todettava että tämä perustuu vielä vanhaan Anroid 7 systeeemiin joka on toteutukseltaan hyvin vanha nykyisin.Olisi kiva jos saataisiin se Android 9 nopeasti valmiikiiksi niin myös päästäisiin näistä Bugeista eroon jota Android 7 ei tuo,monikanava äänet jne...
  Tässä on DNA:lla paljon kehittämistä sillä markinoilla on jo Android 9:ään perustuvia IP. palveluita joista saa samat kanavat,tosin suoraostoina itse palvelun tarjoana ja tallennuksella.
  Määräaikais sopimus on vielä vuoden päällä,mutta pitänee katsoa miten tämä DNA TV kehittyy...Sitten voi katsoa mikä nykyisin on se toimivin vaihtoehto tai paras.
 • Äänistä ollut keskustelua:
  Monikanavaäänet toimii kyllä ainakin Ylen kanavilla (HD Antenni.) HDMI:n kautta menee äänet. Muualta palveluista en niitä saakkaan, kun tuntuu olevan vaikea tuoda markkinoille. (Käytössä nyt HBO ja Cmore). Viaplayltä ne toimi osittain, ei aina lähtenyt pelittämään. Netflixiä en ole käyttänyt oikeastaan ikinä, joten en osaa sanoa.

  Viivettä voi säätää HDMI tai Toslink tuloihin, jos äänet ei ole synkassa.
 • Ensimmäiset havainnot uudesta versiosta.
  1) Noin 90% vanhoista kovalevytallenteista hävisi. Kuitenkaan yhtään tilaa ei vapautunut kovalevyltä. Lisäksi yhtään yli 2V tallennetta kovalevyllä ei näyttäisi olevan jäljellä. Omat tallenteeni ovat/olivat pääosin noin 3V takaa, jolloin hommasin hubin ja luulin sen tallennuksen olevan luotettavan. Arvaukseni kuitenkin on, että tallenteet ovat edelleen levyllä, mutta sovellus ei vain näytä 2V vanhempia.

  2) Vanhaa versiota pystyi käyttämään riittävästi TV:n kaukosäätimellä CEC:n ansiosta OK- ja nuoli-painikkeilla, joilla pääsi menuun ja sitä kautta haluttuun toimintoon/sovellukseen. Valitettavasti tämä ei enää onnistu.

  3) Android sovelluksiin meno ilman tuota hubin oman kaukosäätimen "mökki"-painiketta on tehty turhan hankalaksi. Menun kautta sinne pääsee kai vain "Asetukset->Android-koti" kautta. Mielestäni niille pitäisi olla oma valikko menussa tai mahdollisuus lisätä ne vaikka "Suoratoistopalvelut"-listaan.

  4) Kelaaminen on tosiaan mennyt hankalaksi.
 • Jaa, Cmoresta on näköjään tullut uusiversio, en ole viimeisintä päivitystä ladannut, enkä nyt sitten lataakkaan, jos siinä on mahdollisesti ongelmia. Eli toimii ihan oikein pykälää vanhemmalla versiolla.

  En muutenkaan näitä sovelluksia päivitä, jos toimivat hyvin. Yleensä vaan toimii huonommin uudet versiot Android TV:ssä (Ainakin hubilla), mikähän siinäkin on takana.
 • OleDad
  Vastaus:Omalla Samsung TV:llä kyseinen DNA Hubi ei kytkeydy ennenkuin valitset siitä TV operaattorin DNA.
  Liität sen Hubin TV:hen ja siellä se näkyy Unknow tai DNA TV:nä mutta klikkaat kohtaa käukosäätimellä niin tulee valikko TV Operaattori ja siitä valitset DNA.
  Sisään kirjoittautumisen pitäisi tapahtua automaattisesti jos HUBILLA on sinun tietosi tai voit asentaa ne jälkeenpäin.

  PS.Jos joku ei tiedä niin tänään tuli Windows 10:n lopullinen versio uudesta Windows 20H2 versiosta.Eli Windows 2004.Nyt jos katsoo vaikka Uuutta DNA TV:tä selaimella tietokoneella.
 • Kadonneet kovalevytallenteet saattaa löytyä jonkun näkyvissä olevan  alta, eli klikkaamalla ja nuolella alaspäin. Yhdessä testiversiossa oli näin, ehdin silloin alustaa ennenkuin tajusin.
 • Miten päivitys voi olla huonompi kuin vanha? DNA
  Ei time lapsea eikä kanavien järjestelyä. Reklamaatiolla loppuu laskun maksaminen täältä.
 • Ihan aikuisten oikeesti - enää tässä päivittelyssä ole hevonvitun järkeä. Ihme että kukaan muu Denarilla näe tätä sekoilua.
 • @pablo Mielipiteitä on monia. Minusta uusi DNA TV palvelu on parempi kuin vanha. Ehkä totut siihen ajan myötä. Ei se oikeasti ole huono.
 • Mielipide? Time lapse eikä kanavien järjestely toimi taaskaan, kuten vanhan paskan tullessa tulille. Muuten en ole vielä tutustunut pahemmin. Yleensä hyvä punainen lanka kehittämisessä on, ettei toimivaa tuotetta muuteta paitsi lisäämällä pyydettyjä asioita. Tämän laitoksen kehittäminen on niin kummallisella radalla ollut alusta asti ettei mitään rajaa.
 • Kuten nimi sanoo, kyseessä on uusi palvelu, ei vanhan kehitys. Uudessa on uudet ominaisuudet ja uusi käyttöliittymä.
 • Kaksi viikkoa sitten kävin vaihdattamassa toiminattoman kovalevyn uuteen toimivaan. Paljompa tuli iloa siitä. Hahhah.
 • Kyseessä EI OLE UUSI PALVELU. Nimi vaihdettu.
 • Samat kanavat ja sama Viasat, C-More, Netflix etc.
 • Parempi lopettaa keskustellu tähän kun caps lock menee päälle.

  Todella kehittävää ja asiallista. Onnittelut. Ongelmat ratkeaa varmasti tällä tavalla.  Tämä oli siis sarkasmia (https://fi.wikipedia.org/wiki/Sarkasmi#:~:text=Sarkasmi%20on%20purevaa%20ivaa%20tai,tiettyj%C3%A4%20henkil%C3%B6it%C3%A4%20tai%20tapahtumia%20kohtaan.). Ihan varmuuden vuoksi sanon siis ääneen ettei jää epäselväksi.
 • Ironiaa.
 • Miksi en saa enää tulevaa ohjelmaa tallentaa kovalevylle?
  Vaihtoehtona katso vanha tallenne tai jotain..
  Uusi versio ja vähemmän vaihtoehtoja. Miksi maksan kovalevystä?
 • Kanavia ei voi järjestellä mieleisekseen, ajansiirto ei toimi ja systeemi tallentaa samannimiset ohjelmat yhteen tallennepakettiin.

  Miten @#€&:ssa sen paketin saa auki, jotta voi katsoa tallenteita siinä järjestyksessä kuin haluaa?

  Ei voi olla niin, että pitää katsoa järjestyksessä tai poistaa pinon päällimmäisiä, jotta tavoittaa haluamansa.

  Kivikaudellakin oli parempia järjestelmiä.
 • Eipä näy aiempia pilvitallennuksia vielä, kaipa ne joskus tulee...

  Käyttäjäkokemusta ei ole mietitty loppuun asti. Tallenteista onkin jo mainittu.

  Luulisi että suurin osa käyttäjistä haluaa päästä valitsemalleen kanavalle painamalla ok nappia tuodessa, nyt joutuu vielä tekemään uuden valinnan jotta tämä onnistuu. Kannattaisiko laittaa toissijaiset toiminnot esim info napin taakse.

  Info nappi onkin aika turhake, siitä saatava tieto häviää esim. Joka hiton nuolinapin ja ok takaa tulevalle infolle.

  Onhan tässä päivityksessä hyvääkin, kai.
 • Tästä ketjusta inmeisesti halutaan karkoittaa kyselijät: eilisen viestin jälkeen postilaatikossa on 16 viestiä otsikolla "Uudet vastaukset viestiin: Uusi Android versio DNA TV Hubille, lokakuu 2020". Ilmeisesti jokaisesta ketjuun lähetetystä viestistä on lähtenyt herja sp... täältä katsoessa ei DNAn puolesta ole kyllä ole mitään kommenttia - saati vastausta. Ei siis kannattane sp osoitetta antaa viestin yhteydessä (voikohan sen välttää....)
 • Meille on näköjään verkkotallenteet tulleet. Eilen tuli päivitys uuteen dna tv -versioon.
 • Lisää käyttökokemuksia uudesta DNA TV:stä:
  - verkkotallenteiden kelaaminen on hätäsen nopeata, välillä vaikea osua esim mainosten loppuun (mutta en valita)
  - kovalevytallenteiden kelaus taas on aivan törkeän hidasta.

  Verkkotallenteissa sarjan katsominen on aika monimutkaista, koska
  - kansiossa on ensin rivi tulevia tallenteita, jotkari kiinnosta, vaan haluan katsottavat tallenteet valittaviksi ensin
  - katsottuasi jakson ja poistettuasi sen joudut tallenteiden pääsivulle.

  Kehitysehdotukset:
  - tulevat tallenteet alapuolelle tai jonkun valinnan taakse, katsottavat pitää olla ensisijaisesti selattavissa
  - poistettuasi katsotun jakson, paluu samaan kansioon, jossa ohjelma oli (jos vika jakso, sitten päänäkymään, kuten vanhassa dna.tv:ssä)
  - C Moren kummallisuudet kuntoon, mobiilissa ihan erilainen kuin hubissa.

  @Ville, luettehan palautteita täältä vai mihin ne pitäisi laittaa?
 • Pieni kehitysehdotus mobiiliversioon, ohjelmaopasta selatessa olisi hyvä jos kanavannimi näkyisi yläreunassa selauksen aikana. Nyt se näkyy ainoastaan kun ohjelmalistaus on alussa.
 • Tänään se sitten tapahtui, paljon odotettu ja pelätty uusi päivitys tuli hubiin.Asennus kesti vajaa 10 minuuttia. asennuksen jälkeen vielä uudelleen käynnistys ja tutkimaan mitä kanavia näkyy (antenniverkon käyttäjä + kovalevy)

  Kanavat loppuu numeroon 38 eli kaikki maksukanavat kadoksissa.
  Asetuksista kanavahallintaan muutetaan asetus valitse kaikki kanavat.
  Siirrytään kanavalle 44 ja alareunassa vilahtaa teksti EI KÄYTTÖOIKEUKSIA KANAVALLE. Valkoinen lukko keskellä ruutua. Muutama kirosana ja ohjelma alkaa näkymään, mutta hieman häiritsee toi lukon kuva ruudussa. Onko muilla ollut samaa? Sama lukon kuva kaikilla maksukanavilla. Kanavat toimii kyllä vielä vanhassa dna TV apissa padilla. En ole tilannut iptv kanavia.

  lukon kuvan saa pois jos tallentaa ohjelmaa kovalevylle ja katsoo tallennetta samaan aikaan.

  Toi valikoissa Liikkuminen voisi olla kuten vanhassa versiossa, eli lähtee liikkeelle aina alusta eli TV kohdasta, eikä sieltä missä viimeksi oli.

  Odottelen edelleen DNA:n viestiä että voin siirtyä käyttämään uutta versiota. Päivityksestä on kuitenkin kulunut vasta 3 tuntia. • Kyllä on sekavaksi saatu käyttöliittymä, kun on alusta asti käyttänyt "VANHAA DNA-TVtä".
  Kanavien vaihdonkin aika kasvanut 2-3 sekunnista 4 sekuntiin - kumpikin on lähtökohtaisesti ihan liikaa, kun on peruskanavat, Viasatin&C-Moren kaikki ja mix8. ja kuten aiemmin mainittu kaikki kanavat nipuittain aidon kanavanumeron kanssa.
  Ei jatkoon.
 • @Tomppa
  Täyttä DNA-sekoilua. Itse sain tekstiviestin ja sähköposti-ilmoituksen kahteen kertaan jo tiistaina ja edelleenkään ei hubiin ole tarjolla uutta versiota. Viestien kai kuuluisi tulla vasta sitten kun on mahdollista ottaa uusi palvelu käyttöön JA uusi versio on tarjolla TV-hubiin asennettavaksi.

  Aspa väitti eilen että viimeistään tämän päivän aikana tulee päivitys TV-hubiin - sitä myös kauhulla odottelen. Yksinkertaisetkin asiast osataan sössiä ja DNA vain pahoittelee joka ikinen kerta.
 • Mutta ei hätää Ville, saat reklamaation CC:nä kuten muutama muukin DNAn pamppu.
 • Nyt kun nämä parin viimevuoden suurinta valittajaakin ovat saaneet Uuden DNA-tv:n, lienee meidän muiden palstaa seuraavien tyytyminen sitten tämän asian seuraamiseen.
  Itsellä ollut uusi versio jo useamman kuukauden ja hyvin on pelittänyt. Odottakaa nyt hetki ja tutustukaa versioon ja sen muutoksiin, eiköhän se siitä aukene ja rupea toimimaan.
 • Rodeo, Olet siinä oikeassa, että monta vanhan järjestelmän vikaa poistui muutoksessa. Uudelleen opettelua on, koska toteutusfilosofia on aika erilainen. Täällä on kuitenkin aiheellisia puutteita listattuna (esim kiintolevyyn liittyvät asiat), joista soisi DNAn esittävän jotain aikataulua korjauksille.
  Yksi kiusallinen piirre on edelleen sama kuin vanhassakin systeemissä: äänen viive kuvaan nähden on eri suorissa lähetyksissä ja verkkotallenteissa. Eli kun lipsync on säädetty suorien lähetysetn mukaan, niin se ei ole synkassa tallenteissa.
 • Olen hankkinut kiintolevyllisen hubin korvaamaan rikkoutuneen digiboksin, jotta voisin edelleen tallentaa ulkomaisia maksukanavia. Systeemin toimiminen mobiilisti ja tietokoneella  sekä verkkoon tallentaminen eivät kiinnosta minua pätkääkään.

  Edelliseen versioon verrattuna ehdoton huononnus on se, etten voi järjestää kanavia mieleiseeni järjestykseen. Se on nykyaikana likipitäen samanlainen huononnus kuin jos kaukosäätimet kiellettäisiin.

  Toinen ehdoton huononnus edelliseen versioon on se, kovalevylle tallennetut samannimiset ohjelmat niputetaan paketiksi, jota ei saa auki niin, että jaksoja voisi katsoa haluamassaan järjestyksessä. Ken ei ymmärrä tästä koituvaa hankaluutta, kuvitelkoon mielessään nelihenkisen perheen, jonka jäsenet ovat yhteisen suosikkisarjan seuraamisessa eritahtisia. Mutsi on jo ehtinyt katsoa 8 jaksoa 10:stä, faija on 3 jaksoa perässä, teinipoika jaksossa 4 ja pikkusisar vasta aloitti ekan jakson. Tai kuvitelkaa viisivuotias äänekkäästi vinkumassa aivan tiettyä jaksoa 25 episodista Ryhmä Haun kaltaista suosikkia.

  Se, joka on niputuksen keksinyt, ei ilmeisesti ole eläessään katsonut muuta kuin suoratoistopalveluita - ja nekään eivät paketoi jaksoja tuolla tavalla.

  Se, joka sallii keskeneräisen järjestelmän julkaisun ja vieläpä pakkosyöttönä vanhoille asiakkaille, ei ole ihan tolkuissaan. 


 • Nyt maksukanavat näkyy ilman lukon kuvaa. Saako dnatv puolelle mitenkään lisätttyä suoratoistopalveluita? Nyt siellä näkyy 3 sovellusta ja Android valikossa kaikki.
  Kovalevy tallenteiden kelaus on todella hidas etenee 15 sekunnin pätkissä ja odottaa joka välissa useita sekunteja, tässä olisi selkeä kehityksen paikka.


 • @Ville

  Kirjoitit ketjun avauksessa:
  Minkä asioiden kanssa teemme parhaillaan töitä 
  • Viimeiset vanhat asiakkaat siirretään uuteen DNA TV:een hyvin lähiaikoina
  • Monikanavaäänet vuokraamoon
  • Uusi Menu-rakenne
  • Android P
  • Ja paljon kaikkea muuta
  Olisiko mahdollista nostaa kiintolevyllisten hubien osalta listalle ja sen kärkeen nyt ilmi tulleiden vajavaisuuksien korjaaminen:
  - kanavien järjestämismahdollisuus
  - ajansiirron toimivuus
  - samannimisten ohjelmien niputushölmöyden korjaaminen.

  Noin niin kuin alkajaisiksi, jotta nuo vanhassa versiossa kunnolla toimineet asiat toimisivat myös uudessa versiossa.

  Enkä panisi pahakseni, jos poistaisitte kanavanauhasta ja EPG:stä sen Netflixin tuputtamisen.

 • Onko mahdollista siirtää C More kuvake tuohon MENU -> suoratoistopalvelut valikkoon? Nyt siinä on Areena, MTV3 ja Ruutu.

 • Onko tuo kovalevyn mukaan tuonti nyt sekoittanut jotenkin tallenteita. Jos menee Menu -> tallenteet > "Kaikki tallenteet" kohdasta johonkin sarjaan (pilvitallenteita kaikki), niin siellä ei näy kun yksi kausi pötkössä, mistään ei pääse enää valitsemaan kautta?

  Jos menee EPG:n kautta samaan sarjaan, voi valita mitä kautta siitä haluaa katsoa, ei ole ennen ollut eroa näissä mitä kautta sinne sarjan "kansioon" menee..

  Tuo kuvakelaus on kanssa toteutettu hankalasti, vaikea osua "ristikon" ylös tai alaspäin painalluksilla siihen "aikaviivaan", että se rupeaa toimimaan, aina menee ohi, painaa kerran tai kaksi alas tai ylös, niin koskaan ei meinaa siihen pysähtyä. Tätä kelaustako ei kovalevyllä ole ollenkaan?
 • @Marko
  Onko tilaus DNA:n kautta Cmoresta hubille?

  Ainakin kun itsellä oli Viaplay:stä tilaus, se näkyi tuossa valikossa, nyt kun ei ole, niin ei näy enää (eikä voi itsekkään lisätä mitään...)
 • Tuohon Menun Suoratoisto-valikkoon olisi hyvä saada itse jotenkin lisättyä sovelluksia - nyt on kyllä turhan hankalan päässä pääsy muihin sovelluksiin.
  Hubiahan mainostetaan sillä, että voi käyttää sovelluksia.
 • Kyllä se lisääminen täytyy olla mahdollista, kun ainakin osa tilatuista palveluista sinne tulee. Oisko joku sopimusjuttu taas.

  Itse en sitä kaipaa tai osaa sitä valikkoa käyttää. Sinne selaaminen kestää ikuisuuden ja olen tottunut käynnistämään sovellukset sieltä mistä kaikissa muissakin laitteista, eli "työpöydältä".

  Tuohon liittyy se kehitteillä olevan menu valikon uudistus, siitä tuskin saa mitään tietoa, ennenkuin on valmis, itse toivoin niitä kategorioita johonkin  "alikansioon", että tärkeimmät on nopeimmin selattavissa menussa, nyt siellä on ihan liikaa niitä kohtia.
 • Nyt sitten päivittyi vanha dnatv uudeksi ja siihen loppui kanavien katselu. Virhe 401.
 • @JJJ
  Eipä ole tilaus DNA kautta, vaan sehän (antenni C More) siirtyi Digitalle. Nyt siis C More suoratoistopalvelut on DNA lähettämällä koodilla käytössä. Hubilla toimii, mutta sovellus on siellä monen mutkan takana 🙁
 • @JJJ Sinne nauhaan lisääntyy tietyt apit automaattisesti ilmeisesti sen mukaan, miten onko kanavapaketit olemassa (esim CMore ja Viaplay), meillä näkyy varmaan ne kaikki - muita ei saa siihen mitenkään, esim HBO, Disney+, HAYU jne. Haluan päästä lisäämään siihen loputkin.
 • Taas kun kuuntelee tätä ulinaa täällä, on hyvä huomata miten suuri instituutio joillekkin televisio ja sen katsominen voikaan olla. Samalla naurattaa kun jokaiselle pitäisi olla oma "digiboksi" omilla säädöillä ja omilla asetuksilla.

  Itse siirryin "uuteen" DNA-TV koodiin heti kun siihen pystyi siirtymään. Onhan tässä ollut hidasteluja, EPG-ongelmia ja mm. kovalevyn toimimattomuus.

  Kokonaisuutena uusi Dna-Tv on kuitenkin valovuosia parempi kuin vanha, joskin tämäkään ei virheetön 100% ole. Silti eteen ei minulla ole tullut mitään suurempia ongelmia, enkä jaksa vääntää jostain kanavien järjestämisestä, nauhoitusten etsimisestä jne. koska ne kaikki toimivat kunhan hoksaat miten/tai kunhan opit miten. Turha luulla että teille henk.koht. tuodaan mitään optioita koodiin ainakaan lähikuukausien aikana. vrt. haluan suoratoistonauhaan omat äppini 😃

  Pyydän teitä käyttämään Uutta Dna-Tvtä edes viikon ennen ensimmäisiä itkemisiä, tuntuu että ihmisten maailma on lähes musertunut kun joku MUUTTUU ja en voi pidättäytyä VANHASSA...

  Itsellä Dna-Tv edelleen kiinni piuhalla reitittimessä, langatonta yhteyttä en ole koskaan edes testannut. (tästä veikkaan suurimpien ongelmien johtuvan kun porukalla on mitä sattuu nettiyhteytenä ja ja vieläpä langaton yhteys Dna-hubiin.)

  tarkoitus ei ole loukata ulisijoita, lähinnä ihmetellä "heti mulle nyt" -mentaliteettia.
 • @Ensio Käämi - ihan näin rakentavassa mielessä: 
  Se on ihan okei, että ottaa vastaan sitä mitä saa. Yhtä okei on esittää toiveita, joilla uudesta DNA TV:stä saa käytettävämmän. Varsinkin, kun osa meistä on ollut mukana matkalla, jossa vanhasta tehtiin käytettävämpää toiveiden perusteella. Nyt on menty osin jopa takapakkia.
  Jos ei esitä toiveita, ei mikään muutu - eikä mikään muutu, jos ei kukaan suutu.
  Itkemisen ja asiallisen huomion tekemisen välillä on kovin suuri ero ja harmi, jos et niitä erota.
 • @Ensio Käämi
  Siis saako kanavat Hubissa valitsemaansa järjestykseen? Miten?
  Kyllä minun mielestä 2020 on jo ihan perus juttuja, että valikoita ym. saa itse säädettyä/muokattua mieleisekseen. Jopa nykyautoissa voi valita mieleisen mittariston ym.ym...
 • @Ensio Käämi

  Käyn vauhdilla kohti kahdeksaakymppiä, ja näinä korona-aikoina riskiryhmäläisille telkkari ja sen toimivuus on aika iso asia.

  En kaipaa hienouksia, vain sitä, että se, mikä toimi vanhassa versiossa, toimisi myös uudessa. En pyydä paljoa: haluan muokata kanavajärjestystä, käyttää ajansiirtoa lineaarisessa katselussa ja selata kiintolevyllä olevia samannimisiä tallenteita katsoakseni niitä haluamassani järjestyksessä. Noiden toimintojen vuoksi olen aikoinaan kiintolevyllisen hubin hankkinut, ja niiden poistaminen minulta lupaa kysymättä on ainakin moraalisesti vastoin reilun kaupankäynnin periaatteita. Saattaa kuluttajaviranomaisillakin olla asiaan sanomista.

  Ainoa kommentti, jonka olen tähän mennessä DNA:n suunnasta saanut oli asiakaspalvelijan ”pahoittelen, että päivitys ei ole mieleinen”. Tälle palstalle ei ole saatu sitäkään.
 • Hyvää keskustelua^^

  DNA:n aspa on kyllä melkoisen surkuhupaisa, mutta eipä se muillakaan
  toimijoilla sen loisteliaanpi ole. Normaaleilla aspalaisilla ei ole tuon taivaallista tietämystä Hubin toiminnasta teknisesti, ja tässäpä se kuilu esim. tiedottamisen osalta onkin. Lisäksi ei näytä siltä että rahaa hubin kehittämiseen olisi rutkasti tarjolla. Monesti nämä ulkoistetaan koodipajoihin esim. aasiassa koska kotimainen koodaus on liian kallista.

  Olen ollut Dna-netin + hubin käyttäjä heti Hubin julkaisusta lähtien ja olen jotenkin
  ihmeen kaupalla selvinnyt ilman suurempia ongelmia Hubin kanssa.
  Siksi niin kovasti kiinnostaa tilanteet missä jokin ei toimi ja miksi se jokin ei toimi vaikka itselläni toimii. esim. piuhojen repimistä tai purkinresetoimista en ole tehnyt koskaan. toki hubi on kytkimen (on/off) takana, mutta useimmiten standby -tilassa 24/7. Nettipurkin resetoin about 2krt /vko joka auttaa useimpiin ongelmiin jos niitä ilmenee, esim. hidas EPG.

  Mikäli tähän hubi-kikkareeseen saadaan uudempaa androidia piakkoin niin tilanne saattaa helpottua. Mutta kun tuota rautaa ei saa päivitettyä mitenkään, niin voi haastavaksi mennä.
  Kaiken muun lisäksi sopimustekniset asiat eri yhtiöiden välillä sotkevat pakkaa entuudestaan.

  Haluaisin vielä toistaa itseäni; tätä vehjettä ei saisi myydä ihmisille joilla tekninen tuntemus on "digipoksi päälle ja digipoksi pois päältä".

  Toivotaan että tästä vielä toimiva kikkare tulee kaikille, edes näiden perusjuttujen osalta. Käyttäjätapoja onkin niin moninaisia että maaliin pääseminen kaikkia tyydyttävällä tavalla tulee olemaan sangen vaivalloista.

  Tsemppiä syksyyn kaikille! =)
 • @Ensio Käämi
  —> Haluaisin vielä toistaa itseäni; tätä vehjettä ei saisi myydä ihmisille joilla tekninen tuntemus on "digipoksi päälle ja digipoksi pois päältä". <—

  Miten tämä liittyy siihen, että ihmiset tuovat uuden
  dna tv:n ominaisuuksien puutteita esiin?

  Ne, jotka jotain tekniikasta ymmärtää, juurikin osaavat toivoa parannuksia käytettävyyteen. 🤦🏼‍♀️
 • Tuli uusi päivitys, MTV3 HD alkoi näkymään kanava haun jälkeen, mutta ei löytänyt kanava 17 joka alkaa näkyä huomenna.
  Toisessa huoneessa oleva Philip smart oli jo hakenut kanavan.
  Hupi löysi kovalevyn ja neljä vanhaa tallennusta, mutta niitä ei voi katsoa.
  Olikohan ne maksukanavien tallennuksia johtuisiko näkymättömyys siitä.
  Mitenkähän tallennus kovolle toimii täytyy kokeilla. 

 • @sarzu käytettävyys mielestäni valovuosia parempi kuin vanhassa. ajastaan tuonkin "ominaisuuksiin" tottuu. mielestäni ilmoitetut "puutteet" eivät johda mihinkään toimenpiteisiin koska toiselta kantilta katsottuna ne eivät kaikille ole puutteita. imho. katsellaan ja ihmetellään...
 • @Ensio Käämi, se että sinä olet tyytyväinen olemassa oleviin tolmintoihin ei tarkoita, että kaikki ovat. Jos kaikki ajattelisivat näin, ei mitään kehitettäisi - aika itsekäs näkökulma itseasiassa.
  Uudessa on paljon hyvää, mutta myös parannettavaa. Ja jos muut haluavat toimintoihin lisäkäytettävyyttä, ei se ole keltään pois. Sinähän voit jättää ne käyttämättä. Annetaan kaikkien kukkien kukkia.
 • @ensio käämi

  Silläkin uhalla, että toistan itseäni: sen, mikä toimi vanhassa versiossa, pitäisi toimia myös uudessa. Ei toimi. Kun ei toimi eikä asiakkaalla ole mahdollisuutta palata takaisin toimivaan järjestelmään, asiakasta on huijattu.

  Minä kieltäydyn pyörittämästä kanavanauhan ja EPG:n karusellissa kymmenittäin kanavia, joiden keskinäistä järjestystä en saa itse määritellä. Ehkä pakkojärjestys ei ole sinun silmällesi puute, mutta minä koen sen kiusanteoksi.

  Ajansiirron toimimattomuus on kehitysporukan osaamattomuutta, mutta voi tuon puutteen kanssa elää. Sen sijaan alimpaan helvettiin manaan keksinnön niputtaa samannimiset ohjelmat ilman, että pakettia saa kiintolevyllä mitenkään auki. Kun uutta versiota on alettu likipitäen pakkosyöttää viime maanantaina, niin niputuksen aiheuttamat kiusat ja mahdolliset menetykset koskevat nimenomaan vanhan järjestelmän aikana tehtyjä kiintolevytallenteita.

  Käytettävyydestäkään en ole ihan samaa mieltä kanssasi. Se mikä ennen toimi kaukosäätimen napin painalluksella, vaatii nyt useampia klikkailuja ja kikkailuja. 


 • Onneksi olkoon DNA TV tiimille Netflixin 5.1 äänten korjaamisesta! Aiemmin ne eivät toimineet minulla ollenkaan Hyvin kautta mutta nyt näyttää toimivan oikein hyvin.
 • Hubin
 • @Slindh
  Siellä kovalevytallennuksissa on kolme valintaa:
  [KATSO] [POISTA TALLENNE] [JAKSOT]
  kun valitset tuon viimeisen eli [JAKSOT], "paketti" aukeaa ja voit katsoa minkä tallennetun jakson haluat
 • @slindh. Vaan kun ei ole kuin katso. Eikä tapahdu mitään.
 • @Ttimppa, @Slindh 
  Kannattaa käyttää virtakaapeli irti seinästä, saattaisi auttaa..
  Mulla ei ollu lainkaan mahdollisuutta tehdä kovalevytallennuksia ennnekuin tein ihan kaapelit-irti-resetin.
 • @A-P
  Virtajohtoa ulkoilutettu. Ei apua.
  Kyse on siis vanhan version aikana tehdyistä tallenteista. Tarjolla ovat vain mahdollisuudet ”katso” ja ”poista”.
 • @Slindh,
  Minulla kyllä toimii kovalevytallennukset, ne vanhat, niinku kerroin. Ja näyttäis kaikki olevan tallessa niinku vanhassa. Ja säilyny kovalevyn käyttö-% kans oikeana.
  Päivitys oli minulle saatavilla vasta tänään eikä vielä uusien kovalevytallennusten kanssa ole ehtinyt miteen kokeilla.
 • Minulla toimi ensimmäisen päivän jälkeen hyvin, vaikutti hyvältä. En ole enää samaa mieltä. Hubi menee todella helposti jumiin, eikä ongelmat helpotu muuta kuin katkaisemalla virrat. Tallennukset eivät myöskään toimi, toimivat ensimmäisenä päivänä. Kauko-ohjaimen Guide sekoilee, ei löydä ohjelmia, ei löydä kaikkia kanavia. Sekamelskaa koko laite. DNA TV toimii tabletissa ja työasemalla, Hubi on mennyt muutaman päivän sisällä melko järkyttävään tilaan.
 • Ensio Käämi on "hyvä" trollaaja. Ei muuta.

  Kanavien vaihdon viive on jopa yli 5 sekuntia nyt ennen max 4, joka sekin oli liikaa). C-Moresta, VIaplaysta ja Netflixistä palaaminen lineaarikanaviin kestää reilusti yli 10 sekuntia ja pelkästä Android-valikostakin 7 sekuntia. Kaikissa huomattava lisäys entiseen.
  Koska kanavalistaa ei saa muokattua, perinteinen kanavasurffailu on mahdotonta viiveen vuoksi.
  ActivityMonitor näyttää entisen alle 10% prossaidlen sijaan 80-100%. Älytön lisäys entiseen.
  Äänentason säätäminen on liki olematonta muten ja parin pykälän jälkeen.Entinen oli huomattava vaikka surkea sekin.
  Yle ygösen ja kagosen äänentasot on älyttömät verrrattuna muihin kanaviin.
  Ja aiemmin mainitut kanavalistan muokkauksen sekä kovalevyn timelapsen puute.
  Käyttöliittymä on vähintään sekava ja kompleksinen. Tosin aiempaan oli tottunut, mutta kuitenkin.

  Homman nimi on se, että nyt viimeistään loota on vanhaa rautaa sekä loputtomasti jäljessä Antero-päivityksissä.
 • Kirjoittelen taas mahdollisesti aiheen ohi, mutta tässä hubissa tuntuu tulevan epämieluisia yllätyksiä jatkuvasti vieläkin vastaan. Pystyttelin kotiin tänään mesh verkon. Kaikki laitteet läppäreistä puhelimiin toimivat loistavasti ja latausnopeudet langattomasti sen mitä liittymä (kaapeli) antaa myöden. Kaikki paitsi hubi. Hubi ei nyt sitten tykkää tästä uudesta verkosta alkuunkaan ja esim. päivitysten lataaminen ei onnistu lainkaan. Ensin katkesi aina 6% kohdalla, nyt ei edes lähde lataamaan (vai onko serveri tiltissä)? Siinä kun muilla laitteilla yhteys näyttää jatkuvasti parasta kuuluvuutta, hubilla se on heikompi. Varmaan tämäkin ongelma taas johtuu jostain ihan muusta kuin hubista. On tämä yhtä sirkusta...
 • Vanha versio teki myös tota offlinepelleilyä wifissä, vaikka muut toimi. Siirryin letkuun ja ongelma katosi.
  Ainoastaan motukan ja hubin nollaus auttoi aina.
 • Powerline adapterilla olen tuonut verkon hubille aiemmin, mutta samaa nopeutta siinä näytti. Kanavatkin näyttävät jumittuvan ajoittain joksikin sekunniksi. Kyllä tässä väkisinkin miettii miten laadukkaita komponentteja hubissa on käytetty. Siirsin ihan mielenkiinnosta Mecool kiinanihmeen hubin viereen ja kuinka ollakaan, signaalin voimakkuus hyvä ja latausnopeus 3x hubin ilmoittama. Ja nyt täytyy huomata, että tätä kyseistä kiinanhärpäkettä on yleisesti haukuttu huonosta wlan-sovittimesta.

  En tiedä johtuuko nyt tuosta yhteydestä, mutta tätä viestiä kirjoitettaessa Die Hard 2 alkoi pitää ärsyttävää nykimistä, aivan kuin frameja tipahtelisi välistä, liike ei ole sulavaa. Tämäkin vielä.
 • Täällä, kotikulmillani, Oulussa hyvän verkkoyhteyden tarjoaa vain DNA, jopa se 1TB isolla rahalla. Silti DNA ei tarjoa kunnollista, edes full hd-laatuista kuvaa IPTV:ssään..

  Vuosi takaperin otin Liigan takia kokeeksi kotiin Telian netin ja digiboxin. Sen kautta on vain IPTV. Ja kuparikaapelin kautta vain n. 20MB verkkoyhteys. Jääkiekkoa katson 4K-laadulla kun on tarjolla ja se mitä on tarjolla muutoin on 1080p. Palveluun kuuluu verkko/kovalevytallennukset 1080p-kuvanlaadulla.

  Tuntuu vain oudolta kuinka DNA on jäänyt kilpailijoitaan jälkeen eikä mitään tarkoitustakaan saati halua ole asiakkaille tarjota mitä on mahdollista.

  Naurettavaa DNA!!!
 • Se johtuu vain ja pelkästään projektin johdon kusemisesta heti startissa ilman mitään valvontaa. Mikään muu ei tätä enää selitä.
 • Sen lisäksi henk.koht. sitouduin yhteen 2 vuoden kehitysrundiin enkä saman homman aloittamiseen kahdesti. Geez.
 • Vanhojen tallenteiden pinot katsottu. Ainoa tapa oli aina poistaa katsottu jakso, kunnes pino loppui ja kaikki säästöön aiotut episodit olivat kadonneet lopullisesti.

  Kanavanauhassani ovat karusellina pyörimässä vain ulkomaiset maksukanavat (ja se @#€&*%:n Netflix-tyrkytys). Kaikki muut kanavat katson ja tallennan DNA:n kilpailijan systeemillä. Eipä tarvitse manailla.
 • Päivityksen jälkeen Max ja Eurosportit ei näy!!???
 • Minulla on myös hävinnyt osa vanhoista kovalevytallennuksista. El Chapo löytyy jaksoina, mutta esim. Kultakuumeesta ei ole kuin yksi jakso jäljellä. Elokuvat on kaikki ennallaan.
 • Tänään tuli päivitys pakkosyöttönä. Miten voi olla mahdollista, että näin kauan on tehty töitä, ja uuden päivityksen mukana tuoma käyttäjäystävällisyys on entistäkin surkeampi. Nyt yleiskaukosäätimellä ei voi enää kanavaa vaihtaa, eikä ohjelmaopasta katsoa. Ja kanavan vaihto kestää entistä kauemmin. Ensi tuntumat uudesta päivityksestä on, että tekisi mieli irtisanoa kaikki palvelut dnalta mitkä olen keskittänyt sinne. Nämä ovat siis ensi tuntumat uudesta päivityksestä 15min käytön jälkeen. Mitähän muuta "teknisiä hienouksia" tästä uudesta päivityksestä vielä löytyy pidemmän käytön jälkeen
 • ^^Kaukosäätimessä on useita toimimattomia nappeja. En ihmettelisi vaikka DNA jonkin ajan kuluttua markkinoisi uutta kapulaa sikahintaan.
 • Vika löytyi puuttuvien kanavien suhteen, rekisterissä vanhan DNA hubin sarjanumero.
 • Hammasta purren tuli pari päivää sitten siirryttyä uuden dna-tv:n käyttäjäksi. Täytyy sanoa, että yllätyin positiivisesti pienen totuttelun jälkeen. Kaapelissa ja hubi piuhalla kiinni, lähes kaikki on toiminut liukkaammin kuin vanhassa. Erityisesti Eurosportin katsominen viikon ajan 'jälkilähetyksinä' on loistava uutuus.

  Valitettavasti heti, kun siirtyy kovalevyn puolelle, tuntee itsensä pikkuserkun ei-toivotuksi isäpuoleksi. Ohjelmistoalaa tuntevana ei voi ajattelematta, että vanha koviskoodi on pultattu mahdollisimman vähällä vaivalla roikkumaan uuden ohjelmiston kylkeen.

  Omalla levylläni on kolmeen otteeseen tallennettuna samaa sarjaa. Uusimmista löytyy kuvakkeen alta jaksot, mutta 2 muuta ovat kumpikin läjänä, josta voi katsoa vain päällimmäisen jakson ja poistaa sen nähdäkseen seuraavan jakson. Koska jaksot eivät yllättäen ole halutussa katselujärjestyksessä, ovat nämä läjät tällä hetkellä pelkkää levyn täytettä.

  Lisäksi levyn pikakelaus on onnistuttu saamaan täysin käyttökelvottomaksi. Ei se ennenkään aina täysin toiminut, mutta nyt sillä pääsee ehkä minuutin eteenpäin, jos jaksaa rämpyttää kaken nappia puoli minuuttia. Minkä jälkeen toisto yleensä laukeaa.

  Ja jostain kumman syystä, kun dna-tv laukeaa, se pomppaa aina menun kohtaan netflix!?
 • Täytyy sanoa että parin päivän harjoittelun jälkeen on löytynyt uutuudesta myös positiivista mutta kun kaikki on saatu niin hankalasti toteutettu ja osa ihan perusominaisuuksista kokonaan unohtunut. Veikkaan että softan suunnittelusta vastaa juniori-insinööritiimi joka aikaisemmin tehnyt pelisoftaa.

  Suunnitteluosaaminen ihan retuperällä - unohtunut kokonaan use caset (käyttötapaukset) suunnittelussa.

  Digiboxin, joksi TV-hubikin voidaan nimittää, ydin on EPG eli ohjelmaopas. Nythän mokoma on jäänyt kokonaan tekemättä. Ainakaan en ole löytänyt koko ohjelmaopasta - on vain kanavanauha vanhan hubisoftan mukaan, mutta onneksi otettu kuvat irti tilaa viemästä.

  Laitetaan nyt insinöörikielellä malliksi parit use caset, jotta jatkossa se pelinkehittäjäpoppoo osaa lähetä oikeille raiteille ja tekemään toiminnallisuutta, ei pelkästään täyttämään ruutuja erivärisillä kuvilla ja kuvakkeilla.

  USE CASE1. Lauantaina saunavuoro klo 20:00-20:45, tahtoisin tietää mitä ohjelmaa illalla tuohon aikaan jonka voisi tallentaa. Ja mitähän illalla on saunan jälkeen tarjontaa kanavilla. Tämä kokonaan siis unohtunut, on kovin vaikeaa katsoa yksi kanava kerrallaan ohjelmatarjontaa johonkin kellonaikaan. Vanhassa oli oikea EPG, toki toteutus oli sielä syvältä. Kunnollinen EPG vaikka jotenkin vielä värikoodattuna ohjelmaluokitksen mukaan olis poikaa.

  USE CASE2: Tulin tämään työmatkalta. Nyt kiinnostaisi mitä ohjelmaa työmatkan takia jäi katsomatta Eurossport-kanavilla eilen ja toissapäivänä, olikohan siellä Sullivan pelaamassa snookeria. Asiahan olisi helppo aina katsoa mikäli olisi kanavanauhassa rullata takaisin se viikko niillä kanavilla joilla on ne ohjelmat tallessa. Nythän "muka-epg:ssä" on TÄNÄÄN ja seuraavat 6 päivää. Eikö olisi helppo saada "epg" rullaamaan taaksepäinkin? Ja ylipäänsä tämä rajaus maksukanaviin - oliko syynä että turvattiin kovalevyasiakkaiden tyytyväisyys???

  Insinöörit ovat saaneet toimintoja kasaan mutta mitään ei haluta tehdä kuten joku viisaampi on jo ne kertaalleen tehnyt. Tuskin telia hirvisäti suuttuu jos laitatte sen menossa olevan ohjelman katsomisen yhtä helpoksi - eli paina [OK] katsoaksesi alusta. Nythän vapaasti katsottavilla kanavilla on ensin laitettava ohjelma tallentumaan verkkoon jotta saa sen väkäsen ja aikanauhan näkyviin. Ja kuten maksukanavillakin se [KATSO ALUSTA] mäkyy vain siellä "muka-epg:ssä" - ihanan monimutkaista.

  Haku sitten. Mitenkä sanoisin - mitähän se pelinkehittäjä on päässäänsä ajatellut... Haussa potää olla ehdottomasti luokittelu ja mahdollisuus erotella onko haku onhejlamn nimest tai muusta tiedosta. Hakusivullahan nyt pääsee sisälle luokitteluihin, mutta siellä ei sitten voi enää hakua tehdä. Niin ja eikä haku tuo mitään kovalevyltä näkyväksi. Kovalevyn toiminnot vielä kokonaan oikeastaan tekemättä. 

 • Jo useat ihmetelleet kanavajärjestyksen muutamisen puutosta. Olen samaa mieltä että täysin järjetön liikku. Ennemminkin olisi pitänyt ehdottomasti säilyttää ja listä omien suosikkiliston tekeminen. Ja järjetön sekoilu muutoinkin. Jos valitsee kanavan  24 menee kanavapaikkaan 4 etc.

  Tässä tainnut käydä niin että aspa ja dna:n tekniikka päässeet kieltämään sen että kanavanumerot vaihtuvat. Ei tässä ainakaan käytön helppoutta ja asiakkaiden mukavuutta ole ajateltu pätkääkään. Eniten asiasta kärivät vanhukset. Heillä kun muistiin syöpynyt ne tietyt kanavanumerot ja kaiken uuden opeteeleminen muutoinkin kovin vaikeaa.

  Siellähän voisi siellä suosikkilistojen mukana pitää pysyvästi sen inhokkilistan jossa on ne alkuperäiset kanavanumerot ja kanavapaikat niin helpottaa keskustelua aspan ja tekniikan kanssa kun kanavapaikat täsmää
 • Tulipahan tuossa luettua että Android 7:n suurin mahdollinen siitonopeus WIFI:llä liikuvaa kuvaa katsoessa 4:jä megabittiä sekunnissa jos joku haluaa tietää.
  Toisinsanoen nyt mitä DNA TV Hubi tukee niin wifillä toistettaessa Android 7:ska ei pysty suurempii siirtonopeuksiin,tietysti tämä vaikuttaa kuvan laatuun sillä IP telovisio vaatisi noin 8:ksan megabititin siirtonopeuden wifillä hyvään kuvan laatuun.
  Androind 9:ssä ja uusimmissa tämä wifi nopeus on rajoittamaton.
 • Muutama huomautuksia
  - tallenteet näkyy mobiilissa eikä Hubissa vaikka päivitin jo 3 päivää sitten
  - kovalevy kelaus eteen ja taakse ei toimiva
  - kuten mainittu aikaisemmin kanavalista ei voi muokata
  - EPG aika basic
  + modernimpi
  + luokittelu (urheilu/sarjat/elokuvat jne.)
 • @A-P kirjoitti
  ”Lauantaina saunavuoro klo 20:00-20:45, tahtoisin tietää mitä ohjelmaa illalla tuohon aikaan jonka voisi tallentaa. Ja mitähän illalla on saunan jälkeen tarjontaa kanavilla. Tämä kokonaan siis unohtunut, on kovin vaikeaa katsoa yksi kanava kerrallaan ohjelmatarjontaa johonkin kellonaikaan.”

  Katsopa minkä tahansa painetun päivälehden ja tv-lehtien ohjelmatietoja pääkanavien osalta. Lukujärjestyksen mallissa ovat kaikki juuri niin kuin tämän uushubin EPG:ssä ja edellisen version kanavanauhassa. Tämän ratkaisun hyväksyn ilomielin - kuitenkin sillä miinuksella, että Netflixin käynnistyksen tuputtaminen ei EPG:hen kuulu. 

  Puistattaa kuvitellakin minkälainen hässäkkä edellisen version fonttiratkaisultaan tolkuton EPG olisi, kun kanavajärjestystä ei voi muokata mieleisekseen.
 • Tallennussääntö? Tallennussääntöähän ei ole enää olemassa.
  Tallennussäännöt-osio piilotettu Asetukset alle. Siellä lukee "Tarkastele ja poista käytössäsi olevia tallennussääntöjä". Eihän niitä voi kuin poistaa ja ihmetellä mitä tämä sekoilu oikein on? Muuta tietoa ei näy kuin ohjelman nimi, osassa lukee "SARJA".

  Tallennussäännöt pitää saada muokattaviksi jo siinä vaiheessa kun niitä luodaan - olen aiemminkin asiaa tuonut esille. Ehdottomasti pitää saada takaisin myös ohjelman nimen osalla tehtävät tallennussäännöt, kuten "YLE Live" ja "Prisma" koskapa etenkin YLEn puolella näitä ohjelmasarjoja joissa ohjelmasarjan perässä tarkennuksia jakson sisällöstä.

  Tallennussäännöt koskevat vain jatkuvia tallennuksia? Tallennussääntöjen seassa ovat myös kaikki yksittäisten ohjelmien ja jaksojen tallennukset - ei kuitenkaan kovaelvyn osalta.

  Sitäpaitsi, aika hankalasti tehty tallennussääntöjen ymmärtäminen kun ei missään näy mitään aikaa, ei tietoa milloin sääntö laitettu ja milloin esimerkiksi elokuvan tallennussääntö ns. laukeaa, ts. milloin se elokuva tulossa tallennukseen. Sääntöjen seasta vaikea löytää edes etsimäänsä. Minullakin varmaan noin sata tallennusta tai sarjatallennusta kaikkiaan ja kun sääntöjä ei saa mitenkään edes järjestettyä.

  Ja sitäpaitsi tänään tallennussääntöjen lukeminen ja tulkinta vain hankaloitunut kun näyttää tältä:


  Kuvassa on TV:n ruutu kokonaisuudessaan ja tallennussäntöjen listan alku missä on yksittäiset tallennukset (kai) näkyy vain pätkä ohjelman nimestä.

  Ehdotan että jatkossa tehdään ne aidot ja oikeat, toimivat tallennussäännöt ja niille työkalut joilla niitä muokata. Kovalevy- ja verkkotallennuksille samanalinen työkalu ja tallennussäännöt sitten samaan paikkaan

 • @Slindh
  Siksipä olisi oltava vaihtoehtoja EPGn tietojen esittämiseen. Sinä saat toki olla tyytyväinen siihen että luet ohjelmatiedot paperilehdistä. EPG on suomeksi sähköinen ohjelmaopas ja sehän antaa mahdollisuuden järjestää tiedon myös siihen asuun mitä valtaosaTV-palveluita tarjoavista tarjoaa - mieluusti sekä pysty että vaakasuuntaan.
 • Viiden päivän kokemuksien jälkeen olen hyvin pettynyt, ennen kaikkea siihen että Hubista on tullut hidas, jumittaa päivittäin. Mahdoton on tätä käyttää tv-kanavien katseluun, mm. kaukosäätimen näppäimet eivät toimi. Päivityksen pakkosyöttö ei ollut kovin järkevä asia, jo ennestään tyytymättömille Hubin käyttäjille.
 • Ihan pientä vikaa.

  Laitoin epähuomiossa illan elokuvan sekä kovalevylle että verkkoon tallentumaan. Kanavanauhaan ([OK]-napin takana) ilmestyi elokuva sitten tuplana, erilaisin REC-ikonien kera. Ensimmäisessä näkyy palkki ja päättymisen kellonaika, jälkimmäisessä ei.

  Kuinka tarkoituksellista tämä on, en tiedä. Kertoo kyllä testaamisen tasosta ja osaamisesta

 • @TT Android 7:n siirtonopeuksista esittämäsi väite ei taida juurikaan liittyä A-P:n viestiin. Se on kuitenkin niin mielenkiintoinen, että piti kokeilla käytännössä. Hubini on normaalisti kaapelilla kiinni modemi/reitittimessä. Tälle yhteydelle olen mitannut analiti-nopeusmittarisovelluksella n. 210 Mbit/s huippunopeuksia. Irroitin nyt kaapelin ja kytkin Hubin 5 GHz:n WiFiin. Nopeus vaihteli muutamalla mittauskerralla välillä 160 - 170 Mbit/s. Onkohan mittarini kovin optimistinen? Mistähän tietosi on peräisin?
 • Omassa hubissani on alkanut esiintyä runsasta pikselöitymistä iptv kanavilla. Juuri tällä hetkellä.etenkin eyes wide shut elokuvassa tätä on jopa häiritsevästi. Yhteysnopeus (wlan) pysyy nyt tasaisena 20mbit/s paikkeilla, eli ei luulisi siitä johtuvan?
 • ...jatkona edelliseen, mainoksissa tätä pikselöitymistä ei esiinny lainkaan.
 • @ Mikko Antenniverkossa elokuva tulee AVA-kanavalta SD-laatuisena. Vaatii tuskin enempää kuin 2 Mbit/s.
 • Kyllä Antenniasiakas voi katsoa Ava:a IPTV-puolelta HD-laadulla.
 • Tosiaan, mutta... Lyhyen katsomisen perusteella en kylläkään sanoisi laatua HD:ksi. Pikemminkin se näytää ihan samalta kuin antennipuolellakin.
 • Vähän aikaa kun pitää päällä pitäisi muuttua laatu selvästi parempaan, kuin SD-kanavalla. Alkuun on SD-laatua, tai sitten netissä on ongelmaa, jos ei muutu paremmaksi?

  Wlan on hubissa outo, johdolla tuntuu toimivan paljon paremmin. Jos boottaa nettimodeemin, tuo hubi ei osaa edelleenkään hakea IP:tä uudestaan (tai käyttää sitä kiinteää) kaikki muut 30 laitetta kyllä nousee usvasta, mutta tämä ei.
 • OK. Tarkistin kyseisen leffan, se on huonoa kuvaa, onko niin vanha leffa (1999), että parempaa laatua ei ole tarjolla vai mikä lienee.

  Lähetyksessä on myös tuota ongelmaa jota yllä kerrottu, pixelöityy, mutta ääni toimii kokoajan, eli oltava lähetys/pakkauspäässä ongelma.
 • Leffa ehti jo vaihtua. Marple-videon (v. 2006) laatu IPTV:llä on selvästi SD:tä parempi. Mainitsemasi bufferin täyttymisen odottelun huomaa usein nettistriimeissä.

  Miten lie vanhat leffat aikanaan digitoitu? Analogisen digitoimisen 1. sääntö on, että kohina ei kompressoidu. Luulisi sen olleen hallinnassa jo kauan. Jos kohinanpoisto ei ole tehokas, menevät kaikki bitit sen digitoimiseen.
 • Moippa Papparainen.
  Ihan luin Android 7:n ominaisuuksia artikkelia...Niin laitteiden välillä Wifi voi olla mitä tahansa mutta itse Android 7:ska ei tue ulosanniltaan liikkuvaa kuvaa enemmän järjestelmä piiriltään,sillä se pitäisi mitata itse liikkuvasta kuvasta softan osalta televisiosta, eli sen pitäisi olla mahdotonta.Toisinsanoen sen kuvan muodostaminen tiedostoksi ei voi olla suurempi.Tämä koskee juuri kuvan muodostamista liikkuvaksi kuvaksi kyseisessä versiossa.Android 9 versiosta lähtien sen pitäisi olla rajoittamaton.

  Luin samalla Telia TV:stä ja sen IP. ominaisuuksista Wifillä ihan vain huvikseni vertailu kohdaksi.Telia TV perustuu Linuksiin jonka softan tuottaa ARRIS KreaTV joka on maailman laajuinen yhtiö kyseisissä softa asioissa.Linux versiossa liikkuvan kuvan muodostaminen softaksi on rajoitamaton ja helpommin päivitettävissä.
  Näitä tietoja tulee itse luettua ihan alan julkaisuista,Suomessa ovat hyviä Mikrobitti jne.Samalla itse Android kehitys sivut...
  Tulee itsekin pähkäiltyä näitä miksi kuva tai jokin ei toimi niin niihin yleensä liittyy juuri järjestelmän versio ja sen tuottamat mahdollisuudet.En sano että paremmin kehittämällä ei saisi parempaa kuin nyt kyseisessä DNA TV Hubissa on.
 • Päivitin keskiviikkona uuteen DNA TV:hen ja toivoin tämän pitkän odotuksen olleen sen arvoista. Tähän mennessä en ole kuitenkaan löytänyt mitään sellaista joka olisi parantanut käyttökokemustani. Päin vastoin, kaikki verkkotallennukseni katosivat päivityksen yhteydessä, eivätkä ainakaan kolmen vuorokauden aikana ole palanneet. Vanhoista kovalevytallennuksistani katosi n. 70 %, m.m. Teemalta tallentamani elokuvaklassikot, jotka halusin säilyttää "pysyvästi" myöhempiä katselukertoja varten.

  Olisi tietysti hyvä mikäli voisi palata vanhaan parempaan järjestelmään, mutta tätäkään mahdollisuutta ei tietenkään ole... Miten tämäkin tilaisuus parantaa DNA TV:tä ( ja kyllähän siinä vanhassakin parantamisen varaa olisi ollut ) hukattiin ja saatiin samalla tyhjennettyä kovalevytkin ainakin osalta käyttäjistä? Ikävä on edelleen aikaa ennen kuin DNA tuli pilaamaan Welhon tuotteet ja palvelut. Operaattoria en silti viitsi lähteä vaihtamaan, Elisa on omien kokemuksieni mukaan umpisurkea jopa DNA:han verrattuna enkä oikein jaksa uskoa Teliaankaan. Hubin käyttö varmasti vähenee nyt kun ei enää uskalla tallentaakaan kovalevylle mitään, tallennukset kun voivat taas yhtäkkiä kadota jos DNA päättää tehdä joitain "parannuksia" järjestelmiinsä.
 • Mikä sen kuvan nyt rajaa muka 4megaan. Wlan vai mikä? Ei voi pitää paikkaansa että 4K materiaali muka tulisi max. 4 megan kuvavirralla ulos näyttöön. En millään usko tuota. DNA TV:ssäkin on uudessa max 5 meganen kuva, joten sekään ei toimisi muka "täysillä"...
 • Jokin väärinkäsitys on nyt kyseessä. Hubi toistaa HDMI:n kautta hyvin vaikkapa YouTubesta löytyviä 4k/60fps-videoita. Siirtonopus ylittää varmasti 4 Mbit/s. Android TV:n Analiti-sovelluksenkin pitäisi olla pahasti hakoteillä. Se nimittäin mittauksen jälkeen antaa suosituksia toimivista videoformaateista. Reilu 50 Mbit/s riittää sen mukaan 8k-videon toistoon! Hubi ja telkkari eivät vain ihan siihen kykene.

  Myöskin Android ja Android TV perustuvat Linuxiin.
 • Kyseisessä DNA TV Hubissa on skaalain jolla voit terävöittää kuvaa riippuen siitä onko televisio Full HD vai 4K televisio.Tosin kuva ei ole aitoa vaan teknillisesti Skaalattua kuvaa.Tämä oli kuvaus Wi-Fi standardista.Ethernet johdolla liitettynä reitittimeen tai modeemiin kuvan softa muodostuu rajoittamattomasti mutta Android 7:ska ei anna mahdollisuutta Dolby Digital tai Dolby Digital + äänelle tai sen tukemiseen.
  Telian Boxi Linux systeemi antaa ääni mahdollisuuden Dolby Digital ja Dolby Digital+ äänelle suoraan eli softan kautta suoraan molemmissa eli Wi-Fi ja Ethernet vastaanotossa.
  Tässä nyt kuvataan TV kuvan muodostamista kahdessa eri järjestelmässä Android ja Linux,suoratoistoon kuten Netfix ei tarvita kuin kodekin joka tukee sitä koska se on jo valmiiksi suuniteltu netin kautta katsottavaksi vaikka tietokoneen selaimella,samoin se IP Boxissa ei tarvitse muunosta kuten tavallinen TV kuva.
  Näihin kaikkiin IP TV television kuvan muodostamiseen TV standardista liittyy paljon asiaa jota kannattaa lukea perusteita,suurin etu on kuvan tallentaminen serverille Hubin kautta ja tallentaminen kiintolevylle vaikka etänä digitaalisesti.
 • Tämä Tero Teittinen kirjoittaa mitä sattuu, onko nyt mennyt 4K kuva ja 4mbits sekaisin?. Ja kyllä kuva on 4K kuvaa, jos lähdekkin sitä on. Silloin ei Scaalailla mitään, eikä siihen kuvan ulostuloon enää netti mitään vaikuta.

  Myös Doldy Digital toimii varmasti Android 7:ssa. Ei kannata lukea jonkun kiinan boxin tietoja josta on lisenssi maksamatta ja DD-äänet estetty sen takia.
 • Selkokielisesti sillä nyt ei ole väliä onko Android tai Linux.Android on Linux versio myös.Kaikki riippuu siitä mitä kuvakodekkia kukin IP Boxi tukee,sillä on merkitystä,samoin piirilevyllä.
  Dolby äänet on lisenssin takana joten Dolby äänestä maksaa sitten se IP Boxin tekijä.
  Suoratoistot eli maksulliset kuten Netflix tulee suoraan nettiä käyttäen eikä riipu IP Boxista vaan menee suoraan sen läpi.
  DNA TV katsottuna vaikka mobiilista,IPad,Tietokone tai Puhelin eriää laadultaan erittäin merkittävästi parempana kuvana kuin TV:stä katsottuna eikä vaadi kovinkaan monta megabittiä hyvään laatuun.
  Ps.Jos joku nyt loukkaantui näistä pohdiskelusta miksi DNA TV Hubi ei toimi monia tyydyttävällä tavalla nykyisin niin palsta keskusteluna on yhtä tyhjän kanssa.
 • Onhan se hyvä pohtia, mutta ei kannata totuuksina omia olettamuksia kirjoitella. Varsinkin kun juttu muuttuu kokoajan erilaiseksi. Ei tainnut kukaan tajuta vieläkään tuota 4mbps juttua, mutta eipä sillä kait niin väliä.

  Tuolla aikasemmin jo kirjoittelit, että pitäisi saada se Android 9 valmiiksi, kun se tuo monikanavaäänet ym. Kyllä ne toimii tällä nykyiselläkin (joillain on ongelmia ollut hubilla), toimii virittimen kautta ja sovelluksissa (niissä missä ne yleensä on saatavilla.) Eikä varmasti toimi sovelluksessa, jos ei lisenssiä ole boxissa, joten tuo suoraan läpi ei mennyt taas ymmärrykseeni...

  IP-boxi on vähän huono kuvaamaan hubia, Android-Soitin tämä ennemmin on ja kaikki toimii appien kautta.

  KreaTV lienee avoimeenkoodiin pohjautuva järjestelmä ja esim Maxivisionilla se on käytössä, kait jonkin kotimaisen tekijän ronkkimana nykyään. se on toiminut hyvin alkukankeuksien jälkeen, tosin sillä Maxivisionin vanhalla boxilla (Joka itselläkin on, Motorola) ei voi mitään muuta tehdä, kun katsoa IPTV:tä..

  Ehkä parempi jossain muussa kejussa näitä pohtia, kun sotkea tätä. Joskin tämä ketju meni jo ihan pelleilyksi taas muutenkin (Missä DNA kommentoimaan?).
 • Nyt kannattaa TT:n lopettaa se kirjoittelu ihan kokonaan. Ei tuossa ole päätä eikä häntää. En edes tiedä mistä aloittaisi korjaamaan virheellisiä väitteitäsi.

  Käyttöjärjestelmällä on väliä siinä mielessä, että esim. Androidilla on ihan omat Mediacodec (tuo on ns. standardi ja muitakin on) rajapinnat, joilla lyhyesti kerrottuna kuva ja ääni siirretään bittivirta --> SoC GPU --> HDMI --> TV tai mikä tahansa näyttö. Ei ole olemassa mitään suoratoistoa (esim. Netflix) joka vain mystisesti ohittaisi em. prosessin, vaan ihan samoin se käsitellään kuin iptv bittivirtakin. Antenni/kaapeli on sitten hieman toinen asia. Kerro vaan jos joku on epäselvää, niin yritetään avata, mutta nyt ei tosiaan tiedä mistä edes aloittaisi. Silläkään ei ole mitään merkitystä tuleeko se bittivirta laitteelle prosessoitavaksi ethernet- vai wlan-sovittimen kautta. Mikä tästä liittyy hubiin on se, että siinä tuntuu olevan kaikista taloudestamme löytyvistä laitteista - halvat kiinaboksit mukaanlukien - ylivoimaisesti paskin wlan, tämä voi johtua raudasta tai ajurista.
 • @Mikko, J@JJ, @TT
  Siirtykäähän muualle keskustelemaa, ei enää koske uutta DNA tv päivitystä
 • Foorumin pahin häirikkö siinä jaksaa mutista @A-P hankkisit jonkun muun liittymän ja laitteen, jaksa millään lukea joka päivästä valitusta, joka ei johda mihinkään.
 • @AP, vaikka keskustelu hieman rönsyileekin, niin taustalla oli tuo ilmoittamani ongelma, kuva on alkanut pikselöityä häiritsevästi iptv kanavilla. Ääni myös rätisee välillä. Tällaista en ole aiemmin huomannut. Nyt kun hubi suostuu tuossa mesh verkossa pysymään ja nopeudetkin vakaita (joskin ihmeellisen hitaita), ei yhteydestäkään luulisi johtuvan. Ja erikoista oli tosiaan tuo, että mainosten aikana tätä ei esiintynyt, vain elokuvan. Jos elokuvan kohdalla olisi lähdemateriaalista kyse, ongelmaa olisi varmaan näkynyt kaikilla. Sillä pohdin pitääkö tässä lähteä koko hubi vaihtamaan.
 • Viihdekirjasto sanoo Hubissa elokuvaa käynnistettäessä ”sisältöä ei voi käynnistää juuri nyt (DRM42 ja DRM36)”. Vika vai ominaisuus?
 • Menu näyttäisi elävän. Tänään ei ole enää lainkaan hakutoimintoa menussa ja TV on tipahtanut listalla sijalle neljä. Ensimmäiseksi ilmestynyt TV:n sijalle "Jatka katselua". Osaako joku kertoa miten alkuperäiset toiminnot ja järjestyksen saa palautettua? Tietääkö @JJJ?
 • Korjaus. On se "hakutoiminto" edelleenkin menussa, on vain pois näkyvistä - täytyy vain kehältä nuolta ylöspäin painella kunnes mikään menun/valikon osa ei ole aktiivisena ja sitten painaa [OK] ja Haku löytyy. Onkohon softaa kukaan oikeasti testannut?
 • Itselleni päivitys asentui viikko sitten ja olen erittäin tyytyväinen siihen. Käyttöliittymä on nyt huomattavasti selkeämpi ja on erittäin mahtavaa että maksukanavien ohjelmia voi nyt aloittaa katsomaan alusta. Toki Naapurilla on Elisa ja siinä kyseinen toiminnallisuus on ollut jo huomattavan pitkään mutta olen silti siihen tyytyväinen tässä vaiheessa.

  Olenko ymmärtänyt oikein että ohjelmaopasta ei voi muokata näyttämään kanavia vaakatasossa vaan kyseinen pysty on lukittu
 • Kootaanpa ajatukset kokemukseksi tästä päivityksestä, jotenkin näin se edelleen menee @Ville Partanen:

  "Kun taitamaton laittaa haluttoman tekemään tarpeetonta,
  tuntuu vähän siltä, että turha työ menee hukkaan."


 • Onko suunnitelmissa päivittää nykyistä laitetta uudempaan? Eli rautapuolta uudistaa?
   Olen ostanut laitteen käytettynä. Koskaan en ole ollut varsinainen hubi-asiakas eli maksanut palvelusta. Ihan kiinnostava konsepti mutta vikkelämpi saisi olla. Jos ottaa kokonaan virrat pois niin vie aikaa nousta pystyyn (sovellukset ja muutoinkin). Hieman "tahmainen" laite. Käy aika kuumana jopa valmiustilassa, antennikaapelin läpivienti puuttuu. Tullut markkinoille ilmeisesti vuonna 2017, kuinka kauan nykyisellä laItteella vielä mennään?
  Jos laitetta uudistettaisiin olisi DNA hubin maksulliseen palveluun siirtyminen houkuttelevampaa.
 • Laite on tullut DNAlle 2017, mutta on Sagemcomilta lähteny 2015. Et vanha on joo/
 • Kyllä Antenniasiakas voi katsoa Ava:a IPTV-puolelta HD-laadulla.
  JJJ
  No ei ainakaan meidän Hubilla ei voi valita kuin sd laadun!

 • Nyt on 4 päivää ollut hubissa uusi versio DNATV:tä.

  Hubi on hitaampi reagoimaan kaukosäätimen komentoihin verrattuna vanhaan versioon.

  Verkkotallenteet ei ole siirtynyt vaikka ruudulla on lupaus vuorokauden siirtymäajasta (sähköpostissa 48h) Vanhassa versiossa tulee palvelinvirhe, jos verkkotallentetia koittaa tulostaa ja uudessa ne ei näy ollenkaan. Kaikki uudet tallenteet verkko ja kovalevy näkyvät kyllä hienosti.

  Kovalevy tallenteiden kelaus alkuun kun koitti kelata tallennette eteenpäin oli hyppy 15s ja odotusta 10 s. Minuutin kelauksen jälkeen oli laite jumissa.

  Eilen kelaus toimi kun vaan jaksaa kelaus nappia kakesta painella. Jos saisi saman tyylisen kelauksen kun verkkotallenteisiin olisi se iso plussa.

  Hubin ohjaus Samsungin One Remote toimii ongelmitta.


 • timppa
  IPTV puoli on kaikille sama laatu, 5megaa 720P ilmeisesti. Jos ei kelpaa HD laaduksi, niin sitten en voi mitään. Vanhassa DNA TV:ssä tämä HD oli 2-3 megaa, joten onhan tämä parannus.

  Lähdemateriaali sitten voi olla mitä vaan laadultaan, mutta se on kaikille sama.
 • DNA olisi voinut luopua tuosta kovalavystä kokonaan, palauttanut rahat niille kenellä se on ja unohtaa koko asian. Hubi ei ole, eikä varmaan tule sillä toimimaan toivotulla tavalla koskaan. Eihän sitä ole myytykkää enää kuukausiin.

  Jos sen kehitykseen käytetty aika käytettäisiin tähän pilvipalveluihin pihjautuvaan systeemin tästä voisi tulla ihan hyvä.. DNA TV:n sekavuudesta ei voi syyttää kuin suunnittelijaa, mutta onko tuo purkki muuten jo niin vanha, että on sen takia järkyttävän hidas joka asiassa, vai meneekö tämä sitten tekijoiden piikkiin.
 • Kyllä Antenniasiakas voi katsoa Ava:a IPTV-puolelta HD-laadulla.
  JJJ
  No ei ainakaan meidän Hubilla ei voi valita kuin sd laadun!

  Juuri tämä ominaisuus on hyvä tässä laitteessa, kaikki muut paitsi nelosen kanavat näkyvät nyt hd:nä. Eilen juuri katsoin AVAlta leffan hd:nä.
  Hidas on, mutta tuo teräväpiirto korvaa minulle kaiken negan tässä boxissa.
  Jopa kaikki tallenteet löytyi, niin verkko kuin kiintolevynkin.


 • Rami
  Hd kanavien katseluun ja tallentamiseen tämä on itselle hankittu. hinta huomioiden tämä oli markkinoiden halvin ratkaisu. Lisäksi Nelosen kanavien tallenteet on kuitenkin sitten HD-laatuisia, vaikkei lähetys olekkaan ja voi heti aloittaa alusta lähetyksen.

  Samaan rahaan Appilla saa sitten muihin telkkoihin vielä tallenteet HD-laatusena (chromecastilla).

  Siinä positiiviset asiat, maksukanavien tallennus kun olisi vielä jotenkin hoidettavissa, niin olisi hyvä. Sekavuutta ja käytettävyyttä varmaan parannetaan tulevaisuudessa.

  EPG:n taaksepäin rullaus olisi hyvä ja siitä sitten suoraan tallenteiden/Catch-Up käyttö! Tämä parantaisi sekavaa haku/kategoriakirjastoa paljon, kun niitä ei tarvisi juuri käyttää.
 • Saisi korjata/lisätä manuaali haun. Jos on silleen, että ottaa monesta suunnasta antenni kanavat. Asettaa huonoimman signaalin todennäköisesti tai ainakin minulla kun tv:llä ja vanhalla boksilla ei tee kuvasta mössöä. Jos edellä mainituille virittää huonommasta suunnasta tulevat kanavat myös, niin alkaa sama ongelma niissäkin.
 • @Teemu
  Tuo ongelma oli osittain jo edellisessä DNA:n laiitteessa Wboxissa, se hakee kanavat mistä haluaa ja sitä ei voi estää (tekee tämän haut kait bootissa aina). Itsellä ollut sama ongelma, hakee alilähettimestä osan kanavista ja ne tökkii.

  Hubissa asia viety ihan uudelle tasolle, siinä kun ei näe edes miltä taajuudelta kanavat tulee ja millä signaalilla/laadulla. Taajuushaku olisi siksi todellakin hyvä. Perus digiboxi (tallentava) käyttöön tämä hubi ei ole kyllä tehty yhtään.
 • Vaikka laite onkin digiajassa vanha (5 vuotta), se ei ole syyllinen, ainakaan suurelta osin. Kuvan välittämiseen ei älyttömiä tehoja vaadita. Ongelma on kädettömissä koodareissa. Entinen prossaidle oli alle 10% luokkaa ja nyt sr painelee 80-90%, kuten jo aimmin sanoin.
  Ohimennen mainittuna kymmenvuotiaat Appletkin hoitas perustietokonehommia hyvin, joten vanhuuden käsite laitteissa on myös sidonnainen laitteen sisälmyksiin suhteessa tarvittavaan tehoon yms.
 • "Ketjua lukee aktiivisesti DNA:n puolelta asiakaspalvelu ja moni DNA TV Hubin kanssa työskentelevä. Ketjuun vastailee pääasiassa asiakaspalvelu mutta allekirjoittanut (Ville Partanen) lupailee kyllä käydä vastaamassa epäsäännöllisen säännöllisesti. "
  Yhtään vastaust/kommenttia en ole nähnyt. Aika paljon on ihan asiatontakin kuraa tässä keskustelussa ja paljon myös mielipideasioita. Ketjussa on myös runsaasti dokumentoituja puutteita, joihin voisi antaa palautetta/aikataulua - tai esittää täsmentäviä kysymyksiä, mikäli sisältö on epäselvä.
 • @JJJ

  Ihan uteliaisuuttani kysyn, että miksi haluaisittallentaa maksukanavia, kun ne kirjastot ajaa saman asian huomattavasti paremmin. Katseluaika taitaa olla lyhyempi, muttaen usko, että se on ongelma.


  Tuo kelaus on kyllä mahtava, paljon parempi, kuin aikasemmin,tykkään Netflix tyylisestä.
 • @ joonas
  Jos on antennikäyttäjä eikä IPTV kanavia, niin ainoa tapa on tallentaa kovalevylle maksukanavat.
 • @Joonas Hytönen
  Kaikilla kanavilla ei ole Catch-Up ominaisuutta, joten ainoa mahdollisuus on tallentaa ne kovalevylle. Tämä kun ei antenniasiakkaalle ole mahdollista enää, kun lähetykset tulee (maksukanavilla) IPTV:n kautta. (Vanhoilla sopimuksilla myös virittimen kautta, jolloin voi tallentaa, jos kovo toimii.)

  Toisilla se jälkikäteen katsominen onnistuu vain 2-7 päivää ja se on aika vähän. Usein katson sarjasta usean jakson pötköön...

  Esim Cmoren kanavilla en tuota kaipaa, kun ne leffat,sarjat, formulat näkyy sovelluksellakin, joka kuuluu tilauksen hintaa. Tässä vaan menettää elokuvissa 5.1 äänet, jotka virittimen kautta HD kanavilla olisi.

  Täältä näkee millä kanavilla on ja kuinka kauan:
  https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-kanavalistat-ja-kanavapaketit

  Siinä nyt muutama perustelu, toiset ei tarvi ollenkaan, mutta itse kaipaisin...

 • Kovalevy tallenteiden kelaus on ongelmallinen, 15 sek eteenpäin ja sitten jumitusta. Ilmeisesti jotain vielä softasta jäi puuttumaan, eli 7kk sitten toiminut koodin pätkä. Päivitys vielä tämän vuoden puolella olisi kohdillaan, Mutta tuskin maksavaa asiakasta kuunnellaan. Voi surkeus.
 • TV hubista puuttuu kokonaan EPG - ohjelmaopas, ohjelmakartta jossa pysty ja vaakasuunnassa voi tietoja vierittää myös niin että kaikkien kanavien ohjelmatiedot muuttuvat.

  Tällä hetkellä hubissa on kolme "kanavanauhaa" - siis vanhan hubin [OK]-näppäimen takaa saatua listaa on versioitu niin että siitä on tehty 2 turhaa kopiota. Ensimmäinen löytyy Menun takaa kohdasta "TV", siis kanavanauha jossa näkyy vain menossa oleva ohjelma kullakin kanavalla. Toinen versio sitten löytyy vanhaan tapaan [OK] napin takaa - uuden hubin versiossa kanavanauhasta on vain kolme ohjelmaa näkyvissä, menossa oleva ja kaksi seuraavaa. Kolmas kanavanauha löytyy [Guide]-napin takaa. Tämä on juurikin se vanhan hubin kanavanauha optimoituna siten että kuvat jätetty pois rullaavasta listasta.

  Oikea EPG tarvitaan yhä.
 • Ite tykkään paljon enemmän tuosta guide napin takaa löytyvästä mallista, kun sellaisesta vaakasuuntaisesta hässäkästä joka vaikka wboxissa on.

  Tuo vaan saisi aueta 100 x nopeammin ja rullata kaikkia kanavia mukana, ettei kaikkia tarvi erikseen rullata aamusta iltaan...

  No monessa laitteessa on molemmanlaiset versiot, että saa käyttäjä haluamansa valita ei siinä mitään, ei luulisi olevan ihmeellinen juttu rakentaa samanlaista hubiin.
 • Kehitysehdotus:

  Myös DNA TV -sovelluksen ääni kuulumaan bluetooth-kuulokkeista. Kaikissa muissa sovelluksissa joita käytän bluetooth-kuulokkeet toimivat Hubissa mutta DNA TV -sovelluksessa jostakin syystä ei.
 • Aspasta lupailtiin että 23.10 mennessä vika korjataan. itse odotellut tallenteita kohta 5 vuorokautta.
 • Osuttiin sit hyvään väliin uuteen versioon siirryttäessä, meillä tallenteet tuli näkyviin alle vuorokaudessa.
 • "EPG":ssä kun ohjelmia kanavilla selailee, ja sitten haluaa katsoa seuraavan päivän ohjelmia, tarjolle tulee aina päivä numero 6 ylävalikosta. Ei oletuksena siirry sen päivän kohdalle minkä tietoja on ollut selaamassa.

  "EPG":ssä päivä vaihtuu/alkaa klo 04:00 silloin kun ylävalikosta valitsee päivän? Eikös meillä ole tapana ollut että päivä vaihtuu klo 00:00??


 • Tossa Klo:04.00 vaihtuvassa vuorokaudessa on etujakin, mutta DNA on sen toteuttanut ihan päin Pe****ä. Esim "Telkku" toimii tuolla tyylillä, jolloin sen illan ohjelmat näkyy yhdellä vilkaisulla, eikä kesken "illan" (00.00) joudu vaihtamaan vuorokautta. Pääasiassa tuohon neljään mennessä on ohjelmat siltä "illalta" ohi.

  DNA:lla se toteutus kusee siinä vaiheessa, että 0.00-4.00 ohjelmia ei näy välttämättä missään. esim. mobiililla, jos menee tuona välinä katsomaan, sieltä ei tule mitään. Myöskin hubi lataa vain siihen 00.00 asti ohjelmatiedot ilman räknäämistä.
 • Verkkotallennuksista. Kun etsin verkkotallenteista esim "Takaisin leijonaksi" ja valitsen "Jaksot" niin välillä näkyviin tulee kaksi kertaa vierekkäin "Jakso 1" joissa toisessa on 3 ekaa jaksoa ja toisessa 3 viimeistä jaksoa. Joka toisella kerralla Noita "Jakso 1" valintoja ei näy ollenkaan eikä siis niitä tallenteitakaan, Pitää yrittää monta kertaa ennenkuin ne tulee taas näkyville. Sama juttu muissakin sarjoissa eli välillä jaksovalinta näkyy ja joskus ei näy.
 • Mullakin tänään alkoivat kovalevytallenteet näkyä. Kelaukset eteen- ja taaksepäin eivät luonnistu. Kun painaa kelausnappulaa, niin tallenusta mennään noin puoli minuuttia eteen ja siihen jämähtää. Ei hyvä.
 • Tänään hävisi kaikkien kanavien tallennus mahdollisuus. Ja osaa kanavista mm yle.n kanavat voi vielä katsoa suorana.
 • Noista kovalevytallenteiden kelauksesta. Voi kokeilla myös OK, nuoli alas (jotta pääsee "etenemis palkkiin") ja sitten nuoli näppäimillä kelaa haluttuun kohtaan ja lopuksi OK. Näin ainakin minulla nopeampi kelata pidempi pätkä kuin yksittäisillä kelausnäppäin painalluksilla. Toki kovalevytallenteilla ei ole esikatselukuvia kuten verkkotallenteissa.
 • Miten on mahdollista, että joillakin toimii kovalevyn vanhat tallenteet ja esim. Meillä ei. Onko joillekin tullut erilainen päivitys?
  Meillä tallenteiden kuva näkyy ja on Katso ja sarjat tosiaan "pinossa" jos painaa katso nappia mitään ei näy. Uudet tallenteetkaan ei ole tallentuneet, kuin pikku pätkä.
  Hubi on kevään kamaa.
 • Sama peli jatkuu, kuukaudesta toiseen ja päivitys toisensa jälkeen.
  Valitettavasti todettava että ette yksinkertaisesti osaa hommaanne siellä. Tätä ei tapahtunut Elisalla eikä Telialla. Kuka softasta ikinä onkaan vastuussa, on selkeästi väärässä hommassa.

  Nämä olleet vaivana 2020 alusta asti. Mikä on sääli, DNA Hubi on monella tavalla fiksumpi kuin kilpailevat.

  - Guide unohtelee painalluksia, onneksi vain joskus

  - Kanavaa ei saa näkymään pikalistasta tai varsinaisesta guidesta. Kun kanavaa/ohjelmaa painaa, avautuu tyhjä ikkuna jossa ei ole "katso suorana" nappia eikä mitään muutakaan. Tulee näkyville 2-5 yrityksen jälkeen

  - Kanavan valitsemisen jälkeen, kuva jäätyy mutta ääni kuuluu edelleen. Tämä ongelmana maksukanavilla. 2-4 uudelleenvalintaa ja pakitusta niin toimii.

  - CMORE sovelluksen kirjasto katselukelvoton täydellä tarkkuudella, huono myös keskitarkkuudella. Kuvassa nopeataajuinen nykiminen, ei voi katsoa liikkuvaa kuvaa 30s pidempään ilman aivoverenvuotoa. 1GB/1GB kiinteä liittymä, 3ms latenssi. Hubi on kytketty kaapelilla.

  - Käyttöliittymä ylipäätään helvetin hidas ja lägää ihan kaikessa. Lienee pohjimmiltaan antiikkisen ja "hinnat alkaen" raudalla varustetun Sagem- purkin huonoutta. Mutta silti softa siihen väärä, liian raskas ja/tai optimoitu huonosti.
 • AAMEN, caps lockilla edelliseen.
 • Lisäyksenä ylläolevaan - päivityksillä korjataan jatkuvasti ongelmia joita itse ei ole edes huomannut normikäytössä. Tallennukset löytyvät kuten pitää jne. 

  Sitävastoin ärsyttävimmät ja näkyvimmät bugit pysyvät, päivityksestä ja kuukaudesta toiseen.

  Miksi?


 • Ihan samoja ongelmia mulla on ja paljon muita.
  Asiakaspalveluun ei saa puhelimitse yhteyttä ja ei heillä ole mitään aikomustakaan korjata ongelmia. Vastuuntunto on heille tuntematon käsite. Olen aivan kypsä. Jokainen heidän päivityksensä aiheuttaa ongelmia. Ajatuksena aspalla ilmeisesti on että kuluttajan kuuluu hoitaa kehitystyö ja se kehitystyö kylläkin kuuluu palvelun tuottajalle, ei meille kuluttajille.
 • Koska VP kaarteineen on ollut ihan kujalla jo ennen hardwaren päättämistä, puhumattakaan softasta.
 • Sagemilla on tarkastelun mukaan ihan relevanttiakin kamaa, mutta niitä ei ilmeisesti ole edes harkittu. Puhumattakaan muiden laitevalmistajien laatikoista.
  "uusi softa" on todella huonosti koodattu prossan idlen noustua alle 10% noin 80-100%.
 • Ja kuluttajien kunnioittamista, olisi vastata edes puhelimeen. Tämä on minun mielestäni vastuun pakoilemista. Ja jos ei jotain osaa tehdä kunnolla, ei pakkosyöttöpäivitystä. Tämäkin oli käsittämätön toiminto pakottaa ottamaan päivitys.
 • Mulle kävis ihan hyvin kehitystyön tekeminenkin. Edelliseen versioon lisättiin painostuksesta yms. ominaisuuksia, jotka nyt loistavat poissaolollaan kuten vuorovaikutus asiakkaiden kanssa. Eli VP yrittää keksiä palloa jo kolmatta kertaa, vaikka se on jo ollut olemassa monina toimivina eri palloina maailman tapista asti.
 • Mikähän siinä on että nykyään tuo EPG lataa melkein joka kerta uudestaan kaikki tiedot. Ei tarvi kauaa olla pois sieltä niin taas latailee alusta kaiken. Tämä lataus kun kestää 2 ja 15 sekunninväliltä normaalistikkin, sitten kun jumittaa, niin ei tule ollenkaan ilman poistumista ja aloittamista uudestaan..

  Cmore-appi toimii kyllä mielestäni ihan oikein, sillä nyt useat formulaviikonloput katellut. 2160p50Hz on ulostulona hubista valittu. Jos on vahingossa valinnut 60hz, niin silmät hajoaa.
 • @JJJ mielenkiintoista. Kokeilenpa tuota CMOREn kanssa. Nyt asetus kuten DNA tuki ohjeisti.

  Ja tosiaan erikoista tuo että guide ei tallenna ohjelmakirjastoa valmiiksi. Vaikuttaa että ei tallenna edes saman käynnistyksen ajaksi vaan hakee sen (vaihtelevalla menestyksellä) aina uudelleen kun EPG:n avaa.
 • Android 11 myötä (ja kun sovelluksiin lisätään setFrameRate kutsu) nykimisongelmien pitäisi helpottaa. Ottakaahan Ville suoraan tuo 11 työn alle, ei kannata kehittää vanhemmille versioille.
 • Viasat ja Cmore on pykinyt ihan alusta asti. Ja pykii edelleen enemmän tai vähemmän. Muuttamatta tai muuttamalla asetuksia. Tosin asetusten muuttamisen pitäis tapahtua lennosta applikaation sisällä joko automaagisesti tai manuaalisesti.
 • Cmorella formulat (ja osa muista urheilusta) on 50fps, muut rainat on 25fps. Kyllä sekin vaikuttaa vähän tuohon.
 • @ pablo

  "uusi softa" on todella huonosti koodattu prossan idlen noustua alle 10% noin 80-100%.

  eli ennen prosessorin tyhjäkäynti oli alle 10% ja nyt 80-100%. Tämähän tarkoittaa että prosessori kuorma on laitteessasi pudonnut. Jos idle olisi 0% tarkottaisi se, että prosessori on kuormitettu ja pyynnöt jäisivät jonoon ja laite olisi jumissa.
 • Se skulaa just noin päin kuten kirjoitin. Idlessä tehonsyönti eli prossakuorma - ehkä sitten selkeempi.
 • Kaikki Ylen kanavat HD DVB DOLBY AUDIO äänen voimakkuus ei muutu ollenkaan hubin omalla kaukosäätimellä volumea säädettäessä. Vain kun laittaa äänen voimakkuuden pienimmälle, niin ääni menee kokonaan pois, mutta muuten voimakkuus ei muutu ollenkaan. Muilla DVB ja IP kanavilla äänenvoimakkuuden säätö toimii ok.
 • Noin se vaan toimii @Temenator Joka laitteella.
  DD-ääniä voi vasta purkulaitteella säätää. (TV, Vahvistin). Ne jos ottaa pois päältä ja ääni tulee PCM:nä, niin niitä voi säätää tarvittaessa normaalisti.
 • Toimiiko Ruutu- palvelun suorat kanavat esim. nelonen, (Castattuna, Win, ym..) teillä muilla, hubin kautta moitteetta?
  Minulle tulle ilmoitus:

  Auts!
  Tapahatui odottamaton virhe. (ja sitten "pyörii tuttu rinkula")

  Anroidilta Castattuna homma pelittää.
  Vai olisko pitäny kysyä, miksi ei toimi Hubin kautta, josko DNA vastaisi?

 • Toimii huonosti. On hidas ja DNA TV kaatuilee päivittäin. Alkoivat nämä ongelmat viimeisimmän päivityksen jälkeen.
 • Ihan mielenkiinnosta, miksi ruutu sovelluksesta pitäisi castata hubin kautta? Mikset asenna hubille ruutu-sovellusta?
 • Ootko jaazaa kokeillut painaa kaksi kertaa "mökki"-nappulaa ja katsonut mitä kaikkea siellä on kyännissä. Edes peruteellinen sammutus ei noita sammuta.

  Olen nyt aina sammuttanut sieltä sovellukset pois, niin ei ole DNA TV kaatunutkuin pari kolme kertaa 6kk aikana...

  Pertti
  Tilausta ei ole Ruutu+ palveluun, niin suoria en pääse kokeilemaan. Jossain vaiheessa sitä 2kk käytin hubilla, mutta en tainnut suoria katsoa juuri ollenkaan.
 • Minulla tuo Uusi DNA TV pelittää nyt ainoastaan Netin kautta, anteeni yhteys poikki..
  Eikös nuo nelosen peruskanavat ole ns. maksuttomia ja toimia myös iptv:ssä hubin kautta?
 • Eikös Ruutu+ ole ilmainen sen 2kk nyt kaikille?
 • ...siis ruutu, mutta ei Ruutu+
 • @Mikko
  Ehkä kysymykseni oli sekava, tarkoitin, että se ei toimi hubille asennetun appin kautta.
 • Mitä ihmettä, kokeilin puhelimella ja näköjään näkyy ilmaiseksi Nelosen peruskanavat suorana. Empä ole kuullut mitään tästä asiasta, että on muuttunut...

  Täytyy kokeilla huomenna hubilla noita.
 • Niimpä , toimii anroidilla, ja näköjään myös iOs ympäristössä, castattuna. Minulla nyt testissä Samsungi Tv ja toimii sillä myöys samoin
 • .....iptv: n kautta nelosen vapaat  näkyy edelleen, myös tällä korealaisella töllöllä. (neloselle kirjautuneena)
  Hubilla ei onnistu mitenkään.
 • Pikainen testi hubilla ruutu-sovelluksella ja kaatui tuohon samaan virheeseen n.2 sekunnin kuluttua (mainoksen)aloituksesta. Yritin siis suorana katsoa 4:sta. Eli jotain vikaa on, joko hubissa tai sovelluksessa.

  Kokeilin vielä kahdella sovellusversiolla, kun oli päivitys tullut, mutta ei toiminut kummallakaan sen paremmin.
 • iOs:llä näkyy edelleen, ja castautuu myös, suorat nelosen ohjelmat.
 • Kiitos vinkistä, että Ruudusta näkyy nelosen kanavat. Mobiilissa kun ne ei näy DNA TV:ssä.

  Testasin sekä Smart tv:n että HUB:n kautta ja molemmissa näytti toimivan myös live-kanavat.
  Meillä on Ruutu+ en tiedä vaikuttaako se asiaan.
 • JJJ, kiitos vinkistä, en ole kokeillut vielä tuota. Täytyy kokeilla. • Jännä, täällä ei tänäänkään toiminut ruudusta kanavat, vain mainos pyöri pari sekunttia, sitten tuli tuo:
  Auts!
  Tapahtui odottamaton virhe. (ja sitten "pyörii tuttu rinkula")


  "Kirjastossa" olevat ohjelmat kyllä toimii ruudusta, muttei noi suorat.
 • No nyt näkyy ruutu palvelun vapaat kanavat myös hubin kautta.
 • @DNA Ville Partanen
  Lokakuu jo vaihtunut marraskuuksi - ei ainoatakaan komenttia sinulta tai DNA:n palveluneuvojilta aloittamaasi keskusteluketjuun.

  Täällä on esitetty parannusehdotuksia, vikoja ja ongelmia palvelussa. Yhtään ainoata kommenttia ei hra tuotekehitysjohtajalta ole saatu. Milloin palaat julkisuuteen ja kerrot toimenpiteistä miten edetään?

  Tämähän normaalisti jatkuu niin että yhtäkkiä, ilmoittamatta tulee taas uusi päivitys ja uusi pyyntö: "toivotaan palautetta ja kehitysideoita" ja edelliseen versioon annettu kaikki palaute laitetaan roskakoriin.

 • Äsken kun avasin hubin niin tarjolla oli uusi päivitys:

  DNA TV-versio 2.2.3

 • Toiseen ketjuun oli tullut ensimmäinen hubia koskeva viesti pitkäänaikaan, liittyisikö tuohon tuo päivitys:

  Hei!

  DNA TV Hubin kovalevytallennusten kanssa on ollut yleistä vikaa liittyen vanhasta DNA TV:stä siirtymisestä uuteen DNA TV:seen. Tässä muutoksessa tallenteita on voinut kadota. Vika on parhaillaan korjauksessa ja päivitys on tulossa lähiaikoina.
  DNA Ilkka palveluneuvoja
  2 tuntia sitten Ilmoita asiaton sisältö

 • @DNA Ville Partanen
  Ei voi käsittää että DNA ja sinä Ville lopetatte kokonaan tiedottamisen, tänään tuli päivitys TV hubiin ja asiasta ei ole mitään virallista mainintaa missään, ei edes siellä missä pitäisi olla:
  https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-paivitykset

  Alkaa vaikuttaa sittä että ainakaan DNA:lla ei ketään enää kiinnosta se mitä asiakkaat palvelusta ja tuotteesta ajattelevat - aloittamallasi ketjussa ei edelleenkään ole yhtään kommenttia sinulta tai asiakaspalvelusta..

  Sanotaanko näin että TV Hubi ja DNA TV palvelu on tyyten pilattu lokakuun päivityksen myötä. Ei ole enää edes EPG:tä, on vain kolme esitystä vanhan hubin kanavanauhasta: yksi jossa näkyy vain menossa olevat ohjelmat, toinen jossa näkyy menossa olevan jälkeen tulevat kaksi ohjelmaa, ja Guide-napin kautta se vanha kanavanauha. Ei ole edes EPG:tä enää. 

  Ei ole enää mitään käyttöä kovalevylle, ei todellakaan ilman ajansiirtoa ja toimivaa sarjatallennusta. DNA ei ole lainkaan asiasta edes kiinnostunut..

  DNA on ainoa operaattori joka tarjoaa IPT:V:n ja verkkotallennukset huonommalla kuvan ja äänenlaadulla kuin mitä alkuperäinen lähetys.
  Kaikki lupaukset palvelusta ovat harhaa - ei toimi edes se että verkkotallennuksiin ei tule tuplia - ***tu mikä vitsi!!!!!

  Yksi asia on mikä pitää, DNA:een voi luottaa - se pettää aina!!!!
 • Onko joku jo ladannut uusimman päivityksen? Kiinnostaisi tietää:
  - mitä yritetty korjata? (korjaantuiko)
  - mitä uusia vikoja?
  - säilyivätkö vanhat tallenteet ja tallennussäännöt?
 • @Olli
  Latasin tämän tänään ilmestyneen päivityksen.
  Ei tuossa varmaan isompaa muutosta tullut - toki minulla toimi kovalevyn tallennukset myös lokakuun päivityksen jälkeen, eivätkä nytkään kadonneet, eivät vanhat eikä uudet.

  Tämä alkaa muistuttaa ihan kaaosta, kertoa täydestä osaamattomuudesta.
 • Mitä korjattu ver.2.2.3 ???
 • Uusi DNA TV -sovelluksen päivitys DNA Hubille on tullut jakoon 2.11.2020 (versio 2.2.3) ja se sisältää korjauksen vanhojen kovalevytallenteiden näkymiseen.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Ei alkaneet vanhat tallenteet näkymään!
 • Kiitoksia siitä DNA...Mutta saisiko päivityksen myös EGP näkymään sillä nykyinen ylhäältä alas TV ohjelmien luettelo kanavissa on oikeastaan hyvin huono eikä kerro ohjelmasta mitään tietoa.
  Tämän varmasti on monelle hyvin vaikeatajuinen tapa saada sekoa ohjelmista.
 • Minulla ei ainakaan ollut lokakuun päivityksen kanssa mitään ongelmia. Kovalevy toimii normaalisti eikä tallenteet ole kadonneet minnekään. Turha itkeä, jos ei itse osaa käyttää omia laitteitaan.
  Ainoa mitään kaipaan on timeshift, mutta sekin uskoakseni aikanaan tulee.
  Ja EPG on erittäin hyvä ainakin verrattuna tavanomaiseen vaakatason palikkasotkuun.
 • Noi itkukommentit on naurettevia. Mm. timeshift toimi aiemmassa versiossa. Joten jos aiemmessa versiossa on toiminut, niin tekijoiden taitotaso ei ole riittävällä tolalla - "uskoakseni aikanaan tulee". Hilarious shit.
  Hyvä että sä olet niin vitun taitava kuitenkin.
 • Annapa Ar Ko ohjeet miten vanhat kovalevy tallenteet saadaan näkyviin.
  Uudetkaan ei näy kuin muutaman sekunnin.
 • Täällä on näkynyt/toiminut myös vanhat kovalevytallenteet kokoajan.
  Päivitykset eivät ole muuttaneet tilannetta.
 • Toimii myös, kuten Sarzulla. (pl. ajansiirto)
 • 2.2.3 tuli tänään, muttei mtn hajua mitä muuttui.
 • Versio 2.2.2 kovalevy tallenteet näkyivät😊, mutta niitä ei saanut poistettua🤯. Joten formatoin levyn. Nyt tallenteet saa poistettua.
 • Yes yes, päivityksen myötä kovalevytallenteet toimii myös sarjoissa. Oli kadoksissa mm.Kultakuumeen kausi. Nyt näkyy ja toimii. Muutamat  tässä keskustelussa mainitut asiat vielä kuntoon, niin tästä tulee loistolaite!
 • Ajansiirto on minulle syy miksi kovalevy hankittu. Onko milloin tulossa tähän päivitys??
 • Tämä ajansiirto on tärkeä hoitaa kuntoon, toimi ainakin mulla ennen lokakuun päivitystä. Hoitakaa tämä korjaus👍
 • Se oli jo kunnossa. Mutta "UUSI DNA". 😀
 • Kovalevytallenteiden kelaus on surkeiden surkeus. Kenen tyhmä idea on ollut laittaa "pikakelaus" nuolinäppäin yhdistelmän taakse? Ei niinku tullut mieleen käyttää kelaus nappeja ko tarkoitukseen?

  Ja kuten yllä jossain mainittu, niin jo aiemmasta versiosta annettiin toista vuotta palautetta joka tuutista, että kanavien järjestely on saatava! Ja mitä tehtiinkään uuteen versioon, no käytettiin se tietenkin pois. V. Mitä järjenkäyttöä.
 • Vaikka toistoa, niin en millään hiffaa miten yhden laitteen kehitykseen voi käyttää kaksi kahden vuoden rahoituskierrosta aaaasiakkailta... un-f-believable.
 • @pablo,
  Tämä on DNA ja täynnä suojatyöpaikkoja "Ville Partasille" ja kumppareille, ei tarvitse ihmetellä.
 • Pystyykö tallenteita siirtämään hubista kovalevylle?
 • Tallenteet eivät ole Hubilla vaan DNAn pilvessä. Ei voi siirtää.
 • Sama pilvi, jota "kehitystiimi" vetelee? Now everything makes sense.
 • Aa okeei kiitti tiedosta 🙂
 • Jaa-a, en tiedä kenen koneilla noi tallenteet on. Itse veikkaisin (ilman että tiedän) että voisivat olla jopa Amazonilla.

  Mutta mikä nyt tuli selväksi? Eikö tallenteet toimi? Minulla ei ole koskaan ollut mitään ongelmia toistaa tallenteita. Hyvin on toiminut aina.
 • Toimii tallenteet olisin vaan halunnu siirtää ne kovalevylle ihan varmuuden vuoksi😁🙈
 • Juu, en sinulle kommentoinut vaan edelliselle kirjoittajalle 😊
 • @kypeli
  Mun tallenteet on tossa telkan ja hubin vieressä, eikä missään pilvessä. Että näinkin voi jollakin olla.
 • @Rami
  En epäile. Valintoja voi tehdä jokainen tyylillään. Mihin tämä liittyy? DNA TV hubissa niitä ei kuitenkaan ole vaan hubin tallennukset on pilvessä ellei niitä tallenna kovalevylle.

  Ei tämä niin hankalaa ole.
 • Milloin tulee Android TV 9? Hypätäänkö sitten versioon 11? Onko ajatuksissa, että Hubiin Googlen muutama viikko sitten Chromecastille julkaisema TV käyttöliittymä?
 • Pahoittelut, että vasta nyt ehdin palstalle laittaa tietoa mutta tällä viikoilla laitettu jakoon uusi DNA TV versio Hubille. Ketju löytyy täältä: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/uusi-dna-tv-versio-hubille-marraskuu-2020/
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Ari – Ei Android P:n aikataulua julkisteta vielä koska se ei ole tiedossa. Hoonaus työn alla. Googlen Nestille tekemä käyttöliittymä ei ole Hubiin tulossa mutta Android P:n myötä ns. Android desktop kyllä uusiutuu

  @TB – Kiitos kanavajärjestelyn palautteesta. Tätä palautetta tulee edelleen, mutta vrt edelliseen versioon, sitä tulee todella todella vähän. Osasyy tähän on, että DNA TV ei enää näytä EPG:ssä niitä kanavia mitä asiakas ei tilaa. Tämän lisäksi olemme yhdistäneet SD, HD ja IPTV:n samalla kanavapaikalle. Näiden muutosten takia asiakkaiden määrä jotka toivovat kanavajärjestelyä on pienentynyt todella radikaalisti.

  @Jaazaa – Ajansiirtoa on toivottu jonkin verran. Jos / kun myös muut sitä toivovat, laittakaa vaan toiveita tulemaan 😊

  @TT – Uudessa DNA TV:ssä EPG on erilainen. Kannattajia löytyy puoleen ja vastaan. On selkeästi porukka joka kehuu tätä uutta ja sitten on porukka joka haluaa vanhan ns. gridin. Tarkoitus ei ole rakentaa kahta EPG:ä eli yhdellä on tarkoitus mennä ja toistaiseksi tällä pystysuuntaisella. Tähän EPG:n liittyen otamme erittäin mielellään parannusehdotuksia vastaan

  Tämä ketju lukkoon, jatketaan seuraavassa 😀
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
Viestin kommentointi on suljettu.