Uusi Dna Hub 2.0 kaukosäädin..

Hei .
Tilasin pari viikkoa sitten uuden version Dna Hubin.
Sen mukana tuli myös uusi ladattava kaukosäädin.
Tästä uudesta säätämistä puuttuu , ainakin minulle, tärkeä toiminne, eli nappi millä palattiin viimeksi katsotulle kanavalle.Tämä on todella suuri puute varsinkin kun on 115 katsottavaa kanavaa kanavanauhassa. Nyt pitää muistaa mitä numeroa viimeksi katsoi. Muutenkaan en ole huomannut mitään hyötyä tästä uudesta laitteesta.
Onko mitään konstia tähän ongelmaan.

Kommentit

 • Kiitos palautteesta. Tutkimme saammeko tehtyä toiminnon jossa jokin toinen nappi voisi toimia paluuna viimeksi katsotulle kanavalle.
  DNA TV kehitystiimi
 • Hei!
  Kiitos vastauksestanne, toivottavasti löydätte ratkaisun ongelmaan.
  Toinen kehitysehdotus em. uuteen kaukosäätimeen.... sen nappuloihin sytyy valot kun kaukosäädintä liikauttaa ja ne palavat n. 5 sekuntia ja taas pitää. "ravistaa" että valot saa takaisin, voisiko tätä aikaa pidentää ja laittaa toiminne eri ajoista vaikka valikon taakse tms.
  Ps. Löysin ratkaisun akuuttiin ongelmaani, kokeilin vanhan, käytöstä poistamani Hubin kaukosäädintä ja yllättäen se toimii täysin.
  Nyt nouseekin esille kysymys että mistä nyt maksoin 140€ kun ei uusi laite edes täytä niitä perusominaisuuksia kun vanhempi malli, onko asiakkaita huijattu kun tätä ei ole missään kerrottu?
 • Kaukosäätimen valot ei enää toimi. Ohjeissa (https://www.dna.fi/kaukosaadin) mainitaan:
  "Resetoi kaukosäädin.

  Paina terävällä esineellä (esimerkiksi kynän päällä) kaukosäätimen reset-painike pohjaan. Se löytyy kaukosäätimen vasemmasta alakulmasta."
  Ei vaan löydy vasemmasta alakulmasta tuollaista reikää...


 • Voit resetoida kaukosäätimen myös näin:

  • Paina samanaikaisesti kaukosäätimen kanavien selaus alaspäin ja keskipainike alaspäin 3 sekunnin ajan.
  • Sen jälkeen paina 9, 7 ja 7. Kaukosäädin nollautuu. 
  • Paina tämän jälkeen kaukosäätimen keski- ja play/pause -painike samanaikaisesti pohjaan 3 sekunnin ajan.
  • Sitten kaukosäätimen äänihaku-painikkeen painallus, jolloin ruudun alareunaan tulee ilmoitus "Yhdistä Bluetooth-kaukosäädin". Valitse "Yhdistä" ja etene ruudussa näkyvien ohjeiden mukaan.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Uuden sukupolven Hubi-laitteen suunnittelijoille:
  +useita kanavia voi äänittää samaan aikaan
  -puuttuu paluumahdollisuus edelliselle kanavalle
  -ajansiirto ei toimi suorissa lähetyksissä (pahin puute) kuten toimi Vbox:sa
  -epg tilassa kanavien sivuttaissiirto tökkii eli palaa lähtökanavalle

  Hankin Hubin viikko sitten ja yritän sitkeästi sopeutua siihen ettei tarvitsisi palauttaa laitetta.
  Laitoin ulkoisen kovalevyn mutta en keksi mitä hyötyä siitä on.

  Toivon että saisitte ajansiirron toimimaan live ohjelmille ettei tarvitsisi palata digiboxsi aikaan.

 • Miten saa koko sen hubin ja kanavat edes toimimaan kun kaukosäädin on ”kuollut” eikä ota latausta vastaan. Kiva tietää että maksaa maltaita siitä että saisi katso huonolaatuista kuvaa.

  paitsi että ei siis näe. Ja onhan se jo viikon vanha laite
 • Rune, onko kaukosäädin ollut kauan latauksessa eikä mitään tapahdu? Oletko koettanut resetoida sen yllä neuvotulla tavalla?
  Entä tapahtuuko mitään kun painat kaukosäätimen keski- sekä virtapainiketta samanaikaisesti pohjaan 3 sekunnin ajan?
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • On ollut latauksessa, eri latureilla ja piuhoilla, kaikki toimii puhelimen latauksessa. Vaikea/mahdotonta resetoida tai tehdä sille yhtään  mitään kun se kaukosäädin on "täysin kuollut "
  Rune Eriksson
 • Oletko siis kuitenkin yrittänyt tuota resetointia eikä reagoi siihenkään? Jos ei, niin olethan asiakaspalveluumme yhteydessä tai piipahdat DNA Kaupassa kaukosäätimen kanssa.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Niin... se piipahtaminen tarkoittaa lähes 100km ajoa sen takia ettei viikon vanha laite toimi, ja koko systeemi tuli hankittua sen takia että tänäänja  huomenna ajettavia formulakisoja näkisi.
  Rune Eriksson
 • Jos laite on jo viikon ollut sinulla, niin tästä olisi ollut hyvä olla meihin heti yhteydessä, jotta ongelmaa päästään heti selvittämään.

  Kaukosäätimen vasemmasta alakulmasta. löytyy myös reset -painike. Paina terävällä esineellä (esimerkiksi kynän päällä tai hammastikulla) kaukosäätimen reset-painike pohjaan. Jos tämäkään ei auta, niin voit olla puhelimitse asiakaspalveluumme yhteydessä, ja jatkoselvitetään ongelmaa sitä kautta, jos DNA Kauppaankin on pitkä matka.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Ja olet varma että tämä resetointi on myös tässä uusimmassa kaukosäätimessä?
  Rune Eriksson
 • Uuden hubin kaukosäätimen ergonomia on pielessä, tosi hankala käyttää, onneksi vanha säädin toimii tämänkin kanssa.
  Esim. numeronäppäimistö on väärässä päässä säädintä ja älyttömien kalvojen alla piilossa ja miinusnäppäimen tuntuma on tosi kehno !
  Kalevi Puustinen
 • Parasta tässä on se että kun ajoin sitten lauantaina hakemaan sen uuden kaukosäätimen ( ei saanut sielläkään toimimaan) niin suostuttiin vastimuksiini perua kauppa.
  Rune Eriksson
 • Mistä napista pääsee hubi 2. sulkemaan avoinna olevat sovellukset? Vanhassa säätimessä piti painaa "mökkiä" 2krt nopeeta.
  Sari
 • Olisiko mahdollista saada Hubi 2.0 kaukosäätimen yksityiskohtaisempaa opasta?
  Parin viikon käytön jälkeen olen huomannut, että nappuloiden "takana"/ alla on toimintoja joita ei pikaopas kerro.
  S@nttu
 • Toi uusi kapula on ihan tööt. Mikään ohje ei toimi, valot kyllä tuli resetoinnin jälkeen mut kapula ei vaan toimi mitenkään. ??? Onko mahdollista tv:ssä on myös bluutuut sotkeeko tv hudin kapulan? Ja myös kotiteatterissa myös.
  Tv: Juha
  Juha Murtomäki
 • Mistä tietää että kaukosäädin latautuu ja on ladattu " täyteen"
  hannele
 • Hannele; Asetuksista löytyy kaukosäätimen akun varaustila.
  S@nttu
 • S@nttu, ei sitä asetuksista löytyvää varaustilaa kannata ladatessa uskoa.

  Tänä aamuna kokeilin, kun herjasi latausta. Laitoin piuhaan kiinni, ja pari minuuttia meni kun etsin sen valikon niin näytti jo 100%. Annoin vielä latautua puoli tuntia, ja varmistin, että irrotuksen jälkeen oli edelleen 100%. Ihmettelin, että menipä äkkiä.

  Kolmen vartin kuluttua siitä: "kaukosäätimen varaustaso on alhainen". Piuha kiinni ja välitön 100%. Mutta nyt se saa kuitenkin latautua iltaan asti vaikka näyttäisi mitä.

  Ihan ensimmäinen varaus kesti meillä jopa pari kuukautta, mutta sen jälkeen on saanut vähän väliä ladata. Yön yli lataamisen jälkeen kestää noin 4 päivää, ja ohje puhuu että kestää kuukauden. Eli jos 8h lataus antaa 4pv käyttöaikaa, niin täyteen kuukauden kestoon pitäisi ladata 60 tuntia...

  Onkohan osa akun kestävyysongelmaa siinä, kun sitä saa heilutella koko ajan että pysyy nappulat näkyvissä. Ajattelin ostaa valkoisen maalitussin ja piirtää itse. Ei sitten tarvitse ravistaa.
  Titta
 • Hei

  Itsellä sama ongelma kuin Titalla yllä.
  Eka varaus kesti noin 1.5 kuukautta. Nyt kestää 3-4 päivää.

  Onko kaukosäätimen joku vika.

  T. Esko
  Esko Kallio
 • Minulla sama vika,kun lataan yön yli niin seuraavana päivänä 2tunnin kuluttua ilmoittaa että akku loppu kaukosäätimestä lataa lisää virtaa akkuun.
  Arto Rosti
 • Ehkä huonoin kaukosäädin mitä koskaan käyttänyt. Kyllästyin paskaan designiin ja akun ongelmiin ja palasin vanhan Hub1:sen kakeen. Se vaan toimii.
  Ensio Käämi
 • Miten sen vanhan kaukosäätimen saa toimiin tämän uuden Hubi-laitteen kanssa? Nyt kun on tämän uuden kaukosäätimen liittänyt Hubiin, niin sillä tavalla ei ainakaan vanha toimi.

  Meillä ei tossa uudessa säätimessä tule valot, vaikka sitä heilauttaa ja joskus menee jumiin niin, että mikään ei toimi.
  Sari Kujala
 • Laitat uuden kaukosäätimen kaappiin ja otat vanhan käyttöön normaalisti.
  Vanhaa ei tarvitse asentaa mitenkään erikseen käyttöön.
  Kato toki että patterit on uudet 😉

  Ensio Käämi
 • Hei,
  Huomiona muille, että vianselvityssivulla kaukosäätimen resetointikohdassa on kirjoitusvirhe ja resetoinnin jälkeen pitää painaa play/stop-näppäintä ja dna-nappulaa, ei keskinäppäintä. Asia on mainittu oikein kyllä edellisessä kohdassa.. sen jälkeen edetään ohjeiden mukaan.
  Hannu
 • Hain just Hubin kotiin. Kuinka kauan pitää ladata jotta kaukosäädin toimii edes jotenkin ? Tunnin olen nyt ladannut.

  Näytöllä neuvotaan ensin laittamaan päälle (virtanappia + keskinappia ) painamalla. En tiedä onko kaukosäädin päällä, välillä on dna -napissa valo- välillä ei. Ei mitäån muita valoja.

  Yritän seuraavaa askelta, Bluetooth -yhdistämistä ( keskinappi+dna -nappi). Se ei ainakaan toimi !

  Nyt hei nopeita vastauksia. Mä en voi käsittää että tunnissa ei saa edes kaukosäädintä päälle! Paristokäyttöinen kake mulle jos vaan saa.

  Nyt jo alkoi kaduttaa, vaihdoin kilpailevan Elisa Premiumin juuri pois. Pitääkö se vaihtaa takasin.

  Mielettömän tyhmä idea tämä ladattava kake, kun ei edes toimi tunninkaan latauksen jälkeen.
  Jari Mustonen
 • Mulla menee kaukosäädin välillä jumiin, mikään nappi ei toimi. Käytän kakea laturin päässä ja näin oon saanu sen heräämään (voi joutua renkkaamaan edestakaisin hetken). Mulla on tää uusin ollu n.puoli vuotta ja säätimeen ei tuu valoja, vaikka kuinka heiluttaa.
  Vanhassa oli kaukosäädin parempi!
  Sari Kujala
 • Mä sain kaukosäätimen toimimaan. Seuraavia oikaisuja:
  1) Missään ihan alussa ei kerrota että kaukosäädin on päällä kun DNA -napissa palaa valo. 

  2) Missään ei kerrota milloin lataus on täysi. Et näe sitä mistään.

  3) Missään ei kerrota että kaukosäädin EI SAA bluetooth -yhteyttä Hubiin  jos lataat sitä.

  4) Mitään RESET nappia ei ole vaikka joku virheellisesti neuvoi. Mitkään numeroilla tehtävät resetoinnit ei toimi - ensikertalainen ei voi käsittää että numerot tulee valolla esiin siitä alareunasta. Se selviää kun kaikki on viritetty.

  5) Kaukosäädin toimii hyvin huonosti jos lataat samalla sitä. Joskus ottaa - joskus ei.

  Mä ite selvisin siten että pari tuntii latailin ja yritin BT yhteyttä vähän väliä. Kun ottaa latausjohdon pois ja sähköt hubista monta kertaa päälle/pois, se lopulta sai BT yhteyden.

  Jos mä olisin tiennyt etukäteen että aparaatin kaukosäätinen kytkentään menee 2 tuntia ni olis jääny hankkimatta koko roska. Miksei sitä kakea voi ladata edes puoliksi valmiiksi ja BT yhteyskin valmiiksi ?

  Ja kertokaa nyt edes että latauksen aikana BT yhdistäminen ei onnistu !!

  Ootellaan sitä Prime-time lauantai -iltaa kun akku loppuu kaukosäätimestä.

  Tämä on kyllä nykyhistorian surkeimmat ohjeet sitten 80- luvun videonauhurien ohjeiden !

  Mulle kaukosäädin pattereilla - kiitos !

  Vastaakohan DNA tähän ??  Jari Mustonen
 • käy denikseltä hakemassa uusi kake vedoten toimimattomuuteen.
  pyydät palautuksista ekan hubin kaken.
  ja huolet = BANG! = poissa =)

  tuon uuden kaukosen mukana tuli joku pahvilappu "pikaohjeet" tms. muodossa
  ja sillä mä sen paritin minuutissa.

  enivei, palatkaa HUB1sen kakeen. erittäin vahva suositus. tai sitten jätätte yöksi sen käikäleen aina hubiin latautumaan. itse en jaksanut.

  kuka tän uuden kaukon on suunnitellut, tulisi saada darwin award 2022.

  Ensio Käämi
 • Jos olet yhdistänyt hubin ja kaukosäätimen, niin näet paljonko akkua jäljellä. Mene asetukset->valitse etälaitteet ja lisävarusteet->valitse hubilaite
  Sari Kujala
 • Voi kuule Sari Kujala - TIEDÄN ! ! !
  Se löytyi alle minuutissa.(kun alkuasennuksesta selvisin). Noin 2 tunnin latauksen jälkeen mulla näytti 90%

  Miten mä sen voisin VIELÄ perusteellisemmin ilmaista, mun alkuperäisessä pakinassa puhun IHKA, siis ihkaensimmäisestä asentamisestä ikinä koskaan! Silloin et kolmekielisestä vaihtuvasta alkukuvasta pääse minnekään. Ellet saa kaukosäädintä toimii.

  Kun ihminen ei pääse alussa eteenpäin, on hämmentynyt olo. Ei tiedä onko se kaukosäädin edes päällä. Step 1 on saada kaukosäädin päälle - eikä mitään neuvoa koska se on päällä. Neuvottua kahta nappia vaan painaa kuin mielipuolinen apina. Kymmeniä kertoja.

  Ainakaan se 'step 2' Bluetoothiin yhdistäminen ei onnistu. Vaikka kuinka painaa kahta neuvottua nappulaa painaa. (eri yhdistelmä kuin step1)

  Ruudulla pyörii looppina suomeksi,ruotsiksi ja englanniksi ne ohjeet. Kuin powerpointtina.

  SIINÄ VAIHEESSA on mahdoton tietää mikä on kaukosäätimen akun taso. Ja kauanko pitää lataa. Ja toimiiko BT yhdistäminen kun on lataus johto kiinni.

  No mä sain sen rumplaamalla vihdoin löytämään Bluetooth yhteyden Hubi-Kaukosäädin.

  Totesin että mulla yhdistäminen onnistui vain kun akkupiuha on IRTI. Kun olin alkuhässäkät tehny, laitoin piuhan takasin kiinni ja jatkoin latausta. Jossain vaiheessa se oli 90% ja kun oli 100% niin latasin vielä pitkän tovin päälle.

  TV näkyi hyvin, tosin ladattaessa välillä kake toimi ja välillä ei. Latauspiuhan kun otti lopulta irti, kake toimi moitteettomasti.

  Käsi ylös jos joku on saanut BT parituksen välille Hubi-Kake kun kaukosäädin on vielä latauksessa ?!?

  Tästä ei ole neuvoa ja pari tuntia on pitkä aika odotella. Toivottavasti edes yksi ihminen saa helpotusta mun kokeman kautta.
  Jari Mustonen
 • Hei Kaikki !
  Mä löysin jotain Superia - mitä ei ehkä DNA:n henkilökuntakaan tiedä !?!

  Kun sä kelaat tallenteita eteen- tai taaksepäin, sä voit NÄPPÄILLÄ numeroilla halutun kohdan. No matematiikkaa harrastaneena pohdin mitenkä paljon tallennus siirtyy kun painelee numeroita. RATKAISIN SEN ! Se on (uskokaa tai älkää) tallennuksen kohta PROSENTTEINA ! !

  Jos sulla on 1h 10min tallenne ja näppäilet 50 niin se siirtyy kohtaan 35.00. Jos taas näppäilet 90 se sirtyy kohtaan 1.03.00

  Huom, matematiikkaa harrastamattomat! Kohta 1.03.00 on 100 - järjestelmässä minuutteina 63.00. Ja siksi 63/70 on juuri se 90 prossaa !

  Vastaavasti jos tallenne on 40.00 ja näppäilet 75 niin se siirtyy kohtaan 30.00. Jos huvikseen näppäilet 73 niin se siirtyy kohtaan 29.12 näin päässälaskettuna. Yksi prosentti on TÄSSÄ TAPAUKSESSA 24 sekuntia.

  Numeroilla sä näppäilet tallenuksen kohdan, se ei välttämättä kerro ohjelman kohtaa kun yleensä alku- ja loppupäässä on löysää aikaa.

  Matenatiikka on ihanaa! Sinä hassu prosentti-kaukosäädin.
  Jari Mustonen
 • Minulla kestää lataus vaan muutaman päivän. Lukee että uusi säädin pitäisi kestää 2 viikkoa. Onkohan jotain vikaa
  Ann-christin
 • Muutaman viikon uusi kaukosäädin toimi, kun ensin löysin toimin tamallit yritys/erehdys-tekniikalla. Nyt kaukosäädin on ihan pimeänä, ei lataudu.

  Luin käyttäjältä, että vanha säädin toimii. Näin ainakin aluksi näyttää.

  Saankohan uudesta säätimestä rahat takaisin?

  Terv. Erkki
  Erkki
 • Toimiiko jo hubi2 ajansiirto?
  Aika Siirto
 • Hankinpa uuden sukupolven Hubin. Vaikea uskoa tuota kaukosäädintä. Miten suht erinomaisen vanhan Hubin säätimen jälkeen tuo on hyväksytty. Ei se vanha liian painava ollut, että sitä olisi pitänyt noin paljon pienentää. Idiootimainen liikevalo=hankala käyttää, palautusnäppäimen puutos, latausmäärän sekoilu. Ollut 1vrk hubin kyljessä, varaus 90%.Onneksi tottelee vanhaa kakea, siitä kiitokset suunnittelijoille. Koneeseen vielä ajansiirto, ohi aiheen, sori.
  Jore

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.