Siirry uusimpaan kommenttiin

Uusi DNA TV Hubin sovelluspäivitys, kesäkuu 2020

Tämä keskustelu koskee ”Uutta DNA TV:ä” joka on tullut myyntiin 13.2.

Vanha DNA TV säilyy käytössä toistaiseksi. Siten pidän auki myös vanhan DNA TV Hubi päivityskeskustelun:

https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-tv-hubi-lokakuu-2019-paivitys-ominaisuude-7cum/

Toivoisin, että tämä keskustelu keskittyy vain uuteen DNA TV:n.

Ketjua lukee aktiivisesti DNA:n puolelta asiakaspalvelu ja moni DNA TV Hubin kanssa työskentelevä. Ketjuun vastailee pääasiassa asiakaspalvelu mutta allekirjoittanut (Ville Partanen) lupailee kyllä käydä vastaamassa epäsäännöllisen säännöllisesti.

Uuden DNA TV ja Android TV versionumero (päivitetty 15.6)

DNA TV versio: 2.2.1
Androidversio: 7.1.1.90
Julkaisuajankohta: Sovellus jaossa 15.6 eteenpäin n. klo 10

Uudet toiminnallisuudet
 • Ohjelmaoppassa mahdollisuus kelata seuraavaan päivään
 • Parannus hakuun: hakutulosten määrä esitetään eri kategorioille
 • Haku ehdottaa hakusanoja ohjelmien perusteella
 • Virheenkorjauksia kuten ohjelmasivu harmaana

Minkä asioiden kanssa teemme parhaillaan töitä 
 • Uusi DNA TV ei tue kovalevyä julkaisuhetkellä. Kovalevyn tuki on tulossa
 • Monikanavaäänet vuokraamoon
 • Ja paljon kaikkea muuta

Tähän keskusteluun toivotaan palautetta ja kehitysideoita liittyen Hubiin ja DNA TV sovellukseen Hubilla. Kaikki palaute luetaan ja laitetaan eteenpäin.

Uudelle DNA TV:lle on myös saatavissa mobiilisovellukset ja webi. Kannattaa ehdottomasti kokeilla myös näitä. Näihin liittyen kannattaa kannattaa antaa lisää palautetta ja toiveita täällä: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/keskustelua-ios-android-ja-web-dna-tv-versiosta/


DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • @DNA Ville Partanen
  Kerrot jälleen kerran:
  "Uusi DNA TV ei tue kovalevyä julkaisuhetkellä. Kovalevyn tuki on tulossa"

  "Tuki on tulusa" - lupaus on aivan yhtä tyhjä kuin aina aikasemminkin. Ilman aikataulua tuohon ei voi uskoa kukaan. Minulla tiketti auki kovalevytallennusongelmista vanhalla TV-hubilla ja siihen merkitty että ongelma korjattu 30.6.2020 mennessä. Sehän korjautuu ainoastaan sillä että kovalevyä tukeva TV-hubin softa on silloin jlkistettu. Vai miten asia pitää tulkita???
 • @Ville Partanen
  Halusin vain todeta, että ed. ketjun viimeisimpien viestien 'Antti' en ollut minä (siis sama kuin ao. ketjun alkupuolella) joten vaihdoin oman tunnisteeni, se on nyt AnttiN 😃

  Uusi versio toimii ihan ok, vähän takertelua on ollut tänään menuissa ym. mutta se johtunee muusta. Mutta juuri mitään näkyvää ei siinä vieläkään ole, 'poista' on vaihtanut paikkaa 'jaksot' -napin kanssa mutta muuten en ole löytänyt mitään näkyvää. Hakusanojen ehdotus oli jo ed. versiossa ja toimii yhä aika epämääräisesti. Tulosten luokittelu aiemmat/tulossa olevat toimii ja on ihan kätevä.
  Kelaus päivien yli ohjelmatiedoissa toimii.

  Mutta edelleen samat ongelmat käyttöliittymässä jotka olen raportoinut jo useita kuukausia sitten. Vähän on kyllä hidasta tämän sovelluskehitys, kauniisti sanottuna 😉
  Esim. Jatka katselua on melko hyödytön kun sen kautta ei voi poistaa tallennetta kun se on katsottu eikä myöskään saa ohjelmaa pois listalta menemättä sen loppuun. Sieltä pitäisi ehdottomasti päästä ohjelmasivulle jossa voisi toimia kuten kansiossa.
  Toivon todella, että se 'paljon kaikkea muuta' sisältää myös tuon ja ne monet muut käyttöliittymän ongelmat.

  Mutta mitään varsinaista vikaa en ole havainnut, siis sellaista joka estäisi käyttöä, hidastaa vain kovasti 😀

 • Miten tuon USB-portin kautta voi katsoa mitään tikulta? Ainoa paikka missä näen tikun on Androidin asetukset ja sieltä "Tallennustila ja nollaus", USB-Asema ja sen koko näkyy täällä.

  Kokeilin monella tikulla ja vakio-ohjelmilla ei taida päästä selaamaan tikkua mistään? latasin File Managerin ja VLC:n, kumpikaan ei löydä yhtään videota tikulta, vaikka testimielessä siellä on MP4, MKV ja Avi muotoisia pätkiä.Tai siis ei tunnista koko tikkua.

  Pitäisikö tuon USB-portin toimia yleensäkkään?

  Jonkun ohjeen mukaan: https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-usein-kysyttya
  Ulkoisen USB-muistin on oltava tiedostomuodoltaan 32FAT, jotta se toimii DNA Hubin kanssa. 

  Jos tuotarkoittaa FAT32 muotoa, niin siihen alustin tikut (Kokeilin myös kaikki muut läpi), mutta nyt loppuu mielenkiinto, epäilen ettei tuo USB-portti edes toimi tässä versiossa?
 • Päivityksen myötä hävisi kaikki vanhat verkkoon tallennetut ohjelmat?
 • @AnttiN - Tallenteiden poistaminen "jatka katselua" soirosta on devauksessa, harmittavasti se ei tähän julkaisuun vielä ehtinyt. Mutta kyllä se on tulossa.

  @A-P - Kyllä se tulossa on. Levyn toimivuus edellyttää myös Android päivitystä ja siten kovalevyn kokonaisuus ei valitettavasti ehtinyt tälle ensimmäisellä vuosipuoliskolle.

  @JJJ - Takaportti saatta olla varattu vain kovalevylle, en ihan suoraan ulkoa muista mutta kokeile vielä sivuporttia.

  Levyformaatti on tosiaan FAT32 ja kyllä pitäisi aika ihan järkevä tuki eri formaateille löytyä. Kotona olen NAS:a tainnut leffoja ja itse kuvattua videoita pöyritellä ilman ongelmaa.
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Uuden päivityksen myötä näyttää poistuneen mahdollisuus nähdä, mitä kultakin kanavalta on seuraavaksi tulossa, yksinkertaisesti alaspäin-nuolesta (sen sijaan tuosta alaspäin-nuolesta ilmestyy nyt näkyviin kategorioita "Sarjat", "Urheilu", "Lapset", "Viihde", joita ainakaan meillä ei tarvita mihinkään).

  Kun tuosta alaspäin-nuolesta pystyi tarkistamaan eri kanavien tulevia ohjelmia, siitä näkymästä oli myös helppo pistää haluamiaan ohjelmia tallentumaan, samalla kun katsoi jotain ohjelmaa televisiosta. Nyt tallennukset saa ilmeisesti laitettua vain Guide-näppäimellä avautuvasta näkymästä, jossa ollessaan ei pysty katsomaan samanaikaisesti mitään kanavaa.

  Myös kanavalta toisella vaihtaminen muuttui päivityksen myötä hitaammaksi.

  Saisiko näitä korjattua seuraavaan päivitykseen? Vai voimmeko jotenkin perua tämän päivityksen ja palata aiempaan? (Se olisi hyvä ominaisuus yleisestikin, kun kuluttaja ei voi etukäteen tietää, palveleeko uusi päivitys hänen tarpeitaan!)
 • @TP
  Missä kohdassa siis painat alaspäin-nappia?

  Jos painan alaspäin-nappia live TV -lähetyksen aikana, saan kyllä kanavalistat näkyviin joka näyttää seuraavat ohjelmat.

  Jos painan alaspäin-nappia kun katson catchup-lähetystä ("Katso alusta"), saan ko. sarjan muut jaksot näkyviin.
 • @Kypeli
  Tarkoitin alaspäin-nuolen painamista siinä tilassa, kun on ensin Menu-valikon kautta avattu tv-kanavien meneillään olevat ohjelmat näkyviin ruudun alareunaan. Silloin kun painoi alaspäin-nuolta, näkyi kunkin kanavan tulevat ohjelmat, joita pystyi selaamaan ainakin viikon eteenpäin ja sitä kautta pistämään tulevia ohjelmia myös tallentumaan verkkoon. Nyt tuon Menu-valikon kautta tv-kanavista saa näkyviin vain juuri nyt meneillään olevat ohjelmat, ja alaspäin-nuoli liikkuu vain siinä Menu-valikossa eikä näytä niitä tulevia ohjelmia. Tuo on kyllä hyvä vinkki, että live TV -lähetyksen aikana alapäin-napista saa näkyviin tulevia ohjelmia, mutta siitä niitä näkyy vain kaksi kerrallaan, eikä niitä kai siitä näkymästä voi pistää tallentumaan.
 • @DNA Ville Partanen,

  Aivan niinkuin se vika olisi aina jossakin muualla kuin sinussa tai tiimissäsi joka tuuskaa ja puuhaa ihan jotakin muuta kuin pitäisi. Edelleenkään sinulla ei ole minkäänlaista aikataulua eikä osaamista edes arvioida yhtään mitään. Kovalevy on toiminut jo TV-hubissa, Androind-TV versiossa 6.X - Jos sinä päätät uudistaa TV-hubin softan, ensimmäinen varmistettava pitäisi olla että toimiihan TV-hubin softa kaikilla laitteen ja palvelun hankkineilla! Ei vaan kuulu Ville Partasen työn kuvaan? Ihmettelen ja kummastelen. Ja pitäisi ihmetellä ja kummastella myös esimiestesi!!!!

  Vanha TV-hubi -softa toimii jatkuvasti vain epävarmemmin ja huonommin, koko ajan tulee esille uutta ongelmaa - vanhaa TV-hubi -.softaa ei enää korjata, uuttakaan ei ole tarjollla. DNA:n pitää hyvittää asiakkaille tilanteesta. Ota nyt Ville sinä asiasta jonkinlainen vastuu, älä aina sano ympäripyöreästi: "Kyllä se tulossa on", siis se uusi TV-hubi. Sinulla ei ole aikataulua, ei mitään tietoa, eikä enää uskottavuutta, TOIMI!!! • Niin NASilta kyllä toimii esim VLC playerillä videot, mutta tikulta en saa (sivuportista) mitään toimimaan.

  Muuten tuo hubi on toiminut ihan hyvin, yleinen hitaus vaivaa välillä ja sekavuuteen en ole vieläkään DNA TV:ssä tottunut oikein.

  Vika on edelleen se, että jos ei ole kokonaan sammuttanut hubia, se käynnistyy Netflixiin jokakerta. Sinänsä ei haittaa kun sammutan joka yö koko laitteen, mutta selvä vika se silti on. Myös nytkun olen käyttänyt tuota mökillä, se että Finluxin kaukosäädin ohjaa sitä on jotenkin todella tökeröä touhua.
 • @A-P

  Ehkä tuota teidän välistä keskustelua kannattaisi jatkaa jossain muualla, kuin yleisellä palstalla. Se ei näytä johtavan mihinkään ja alkaa menemään henkilökohtaisuuksiin. Kiitos.
 • Aikaisemmissa hubi keskustelun otsikoissa oli ennen maininta,
  OMINAISUUDET JA KEHITYSIDEAT.
  Eikö DNA enään kaipaa käyttäjiltä ideoita/vinkkejä hubin käyttöä helpottamaan ja sujuvoittamaan, paahtaa vaan omillaan, paljoakaan käytön sujuvuudesta piittaamatta.
  Huonompikin idea voi olla kehityskelpoinen muokattuna.

  Laitan tähän silti yhden ehdotuksen, Sony telkkujen EGP:stä tutun ominaisuuden.
  Siinä EGP:llä on valittavissa, tallennus t. muistutus. Muistutus kääntää valitun kanavan näkymään hieman ennen ohjelman alkamista (ehtii laittamaan vaikka tallennuksen päälle jos haluaa jatkaa nykyisen ohjelman katsomista)
  Tämä lienee mahdollista saada toimimaan myös hubi:lla?

  Ja äänenvoimakkuuden säätö hubilla lineaariseksi, se jos mikä helpottaisi laitteen käyttöä!!!

  ps. sitä kovon tukea odotellessa, käytän edelleen vanhaa versiota.
 • Kyllä tuosta kovalevy sekoilusta koko hubin olemassa olon aikana voi antaa kouluarvosanan -4, ihan älytöntä sekoilua sen kanssa.

  Tuon takia ei ole maksukanavat itselläni hubilla ollenkaan, ilman niitä en levyä kaipaa, mutta joutuu hoitaman toista kautta kanavat. Tämä ei varmaan ole DNA.n kannalta parasratkaisu, mutta itsehän ovat sopan keittäneet.

  Vahvistimen kautta toimiessa, en osaa sanoa äänensäädöstä mitään, kun en sitä käytä, mutta jokaisella on ne itselle tärkeimmät toiminnot ja ominaisuudet jotka pitää toimia, kun on kerta luvattu. Ja jos ei toimi tulee negatiivista palautetta...
 • Äänenvoimakkuuden säädön saamisella lineaariseksi tarkoitan sitä, että silloin pärjäisi perus käytössä yhdellä kaukosätimellä. Nyt joutuu usein äänenvoimakkuutta passailemaan myös TV: kakella. Äänenvoimakkuuden säätö hubilla on melkein tyyliä off / on.
  Käytän ääniä myös vahvarin kautta, jos tarjolla on 5.1 / dolby
 • Ja lisäpyyntönä edellisiin kommentteihin äänen voimakkuuden säädöistä... Saisiko tuon Hubin kapulan ohjaamaan HDMI-CEC:n kautta myös vahvistinta? Nyt Hubi käynnistää ja sammuttaa telkkarin, mutta ei tee mitään vahvarille. Ei käynnistä, sammutavaihda Hubin käyttämälle HDMI:lle eikä varsinkaan ohjaa äänenvoimakkuutta.

  ​Samassa tilassa olevan AppleTV:n HDMI-CEC pelaa, eli laitteet ja asetukset siltä osin kunnossa.

  =)juha
 • @Pertti O
  Miksi joudut käyttämään myös TV:n kakea?
  Mulla on Hubi AV-vahvistimen kautta joka siis vastannee tuota TV-tilannetta mutta kun säätää sen toisen laitteen volumet hyvin alas niin Hubin kaken säätöalue tulee kelvolliseksi. Kokonaan toinen juttu on se, että esim FOXilla välillä ohjelmat kuiskaavat ja välillä karjuvat, yleisesti YLE on voimakkampi kuin muut mutta silti mä pärjään pelkällä Hubin kakella tuon pienen 'kalibroinin' jälkeen 😀

 • @AnttiN
  Joudutko käyttämään kolmea kaukosäädintä tuossa systeemissäsi, vai avaako hubin kake myös tv:n ja vahvarin?
  Kyllä tämä tulisi hoitua yhdellä säätimellä.

 • @Pertti O
  Hyvä pointti, mulla on Logitech Harmony josta painan yhtä nappia niin TV ja vahvari aukeavat ja asettuvat oikein Hubia varten, sen jälkeen Hubin kake riittää 😀

  Voisin toki lisätä Hubinkin siihen mutta tykkään tosta Hubin kakesta joten käytän sitä. Tarkoitinkin tuossa sitä volume-eroa joka oli mullakin ongelma kun säätöalue ei riittänyt mutta noiden viritysten jälkeen se tosiaan toimii oikein mukavasti ja koko Hubin volumealue on käytössä.
 • Kuten JJJ tuossa edellä totesi, kaikilla lienee omat mieltymykset ja tavat toimia näitten vermeitten kanssa, mutta pitäähän tuollaisen perus jutun kuten äänenvoimakkuuden säädön toimia.
  Minullakin CEC toimii molempiin suuntiin Sony telkun kanssa, vaan Sonyn kakesta ei löydy aivan kaikkia ohjauksia hubille.

  ps. edelleen vanha versio hubista, jossa myös kovo toimii Sonyn kaken ohjaamana.
 • @A-P: Vanhalla DNA TV:lle osa tallennuksista epäonnistui konfliktihallinnan takia jossa on viilattavaa. Osa varmaan huomannut, että jos tallenteita samaan aikaan monta päällä niin yksittäisen lopetus ei helpolla onnistu vaan konfilikti-ikkuna pomppii näkyville monta kertaa.

  Kovalevytoteutus uudella DNA TV:lle sisältää uuden konfliktihallintatoteutuksen. Siten sekä applikaatio että firmis pitää tukea tätä uutta toteutustapaa. Tästä syystä meidän pitää päivittää sekä Androidia että sovellusta.

  @PerttiO – Toki palautetta saa ja pitää antaa. Kaikki menee eteenpäin. Meillä kerääntyy palautetta täältä, storejen kautta, suoraan sovelluksista, asiakaskyselyistä, NPS raportista, myynnistä sekä asiakaspalvelusta. Viikossa palautteita tulee satoja. Nämä kaikki kerätään, katsotaan läpi, priorisoidaan ja valitut siirretään lopulta toteutukseen. Jos siten näette täällä jonkun hyvän asian ja haluatte sen myös itse: nostakaa asia esille. Mitä enemmän asioita toivotaan, sitä korkeammalle ne nousevat ja sitä todennäköisemmin ne siirretään toteutukseen.

  @JuhaN – CEC toiminnassa oli valitettavan paljon heittoa, joillakin laitteilla toimii, joillakin ei. Uskon että Android P tuo tähän pientä parannusta mutta katsotaan kunhan se ulos saadaan.

  Oikein mukavaa juhannusta kaikille palstan lukijoille ja palautteen antajille. Olen vielä pari viikkoa duunissa, sitten lomalla ja takaisin elokuussa. Seuraavat pari viikkoa ovat todella kiireisiä mutta yritän ehtiä vastailla tänne myös ennen lomaa
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Tuo kovalevy geissi on kyllä melkoisen osaamattomuuden summa.
  Ostin tuon kovalevyn DNA kaupasta n. vuosi sitten ja maksanut sitä uskollisesti. Sehän toimi 2 viikkoa, sitten tuli päivitys ja se oli siinä.
  Mielestäni DNA:n pitäisi hyvittää kaikille kovalevyn ostaneille rahat takaisin, mitä lie kuluttajaasiamies sanoa tuommoisesta kaupasta?

  No jahka sopimus loppuu, niin en varmaan kyllä jatka sitä, kun palvelu on mitä on. Mutta vielä pitää vuosi kestää, sitten otetaan joku muu operaattori.
 • Kyllä tässä uusimmassa tai sitä edellisessä tuli ominaisuutena järkyttävän hidas käynnistyminen, kun laite kokonaan sammutettu. EPG:n kestää aukaisusta yli 3 minuuttia tulla näkyviin ja samoin se miniohjelmaopas kestää tuon 3 minuuttia. EPG latasi lisäksi vain 8 kanavaa tuossa ajassa! Eli toistaminuuttia lisää siihen, niin rupesi toimimaan kuten pitää.

  Kaikkineen n.5 minuuttia meni käynnistyksestä ennenkuin toimii kunnolla. Ei ole hyväksyttävä aika ja jotain on ryssitty taas! Hubin keltainen valo vilkkuu sitten tuon ensimmäiset 3 minuuttia, eli mitä lie tekeekään, Verkkokaapelilla on kiinni kytkimessä, ja Wlan on kytkettty pois...
 • JJJ: eikös keltaisen valon vilkkuminen tarkoita sitä että nettiyhteys on poikki. näin itsellä havainnot tuosta.
 • Ei nettiyhteys ole kyllä poikki, mutta siihen tuo viittaa ettei hubi saisi IP-osoitetta. Vai onkohan tuolla vilkkumisella useampiakin tarkoituksia? Täydessä käynnistyksessä se vilkkuu aina, mutten nyt ole pistänyt merkille vilkkuko se noin pitkään ennen.

  Hubilla on kiinteä IP lähiverkossa (kokeilin myös automaattiasetuksella) ja kokeilin DNS-palveliminia vaihtaa googlen 8.8.8.8 ja 8.8.4.4. Vika tuli jonkun viime päivityksen yhteydessä ja en nyt keksi mitä kokeilisin, eikä oikein mielenkiintokaan riitä säätää tämän enempää...
 • Tässä uusimmassa versiossa taisi tulla sellainenkin ongelma guideen, että OK nappi ei aina toimi ihan niin kuin pitäisi. Yleensähän sillä nousee alareunasta esiin tarkemmat ohjelmatiedot ja tulee esiin ne katso suorana/tallenna-painikkeet.

  Mutta nyt viime aikoina on toisinaan käynytkin niin, että mitään näkyvää ei tapahdu, guiden selaus tuntuu jäävän jumiin, ei liiku ylös, alas tai sivuille. Kuitenkin OK nappia uudestaan painamalla siirtyy sitten valitulle kanavalle, eli ilmeisesti se jotenkin sisäisesti onkin oikeassa tilassa, mutta tieto ei vaan päivity näytölle. En tiedä menisikö tuosta tallennus päälle jos painaisi ensin oikealle ja sitten ok.
 • Äsken käynnistin tällepäivälle hubin (kokonaan saammutettuna ollut) ja kellotin tapahtumat:

  0.57 Tuli kanava näkyviin, MTV3 IPTV:n kautta, joten netin täytyy toimia.
  2.30 lopetti keltainen LED vasta vilkuttamsen.
  4.50 tuli vihdoin ohjelmatiedot ohjelmiin ja EPG:ssä toimi 8 ensimmäisen kanavan tiedot.
  5.25 Pääsi EPG:stä selaamaan ohjelmatietoja (oikealle selattuna) kaikkiperukanavat ja TV2 asti ja siitä vielä neliöt vilkkumaan:
  6.11, meni ohjelmaopas ympäri, eli vihdoin toimi TV2->MTV3:n tuo loppu.

  Ohjelmatietoja yritin houkutella esiin vaihtamalla kanavaa, käymällä EPG:ssä eri kanavilla ym, mutta ei ainakaan auttanut asiaa ja kun ne netistä tulee tiedot, niin ei pitäisikään vaikuttaa (Tämä jäi vaan itselle toimintakuvioksi DNA:n VHF verkossa, josta ei tullut kaikkia ohjelmatietoja, vaan pitä käydä Digitan puollella ne noutamassa)...

  Veikkaan tuohon Masa:n ongelmaan tuota ,että ei ole kokonaan latautunut ohjelmaopas, niin ei toimi siksi muutkaan toiminnot siellä järkevästi, latautuu vasta kun käy kaikissa ääripäissä "kääntymässä".

  Tässä päivityksessähän nimenomaan ronkittiin ohjelmaopasta ja ei nyt ihan putkeen mennyt taaskaan, käsittämätöntä tunarointia jatkuvalla syötöllä 😀
 • Äänet katosi, vain ylen HD kanavista tuli ääntä. Vaihtoivat hubin liikkeessä, mutta edelleen pitää päivittäin käyttää virtajohto irti, että hubi toimisi kunnolla. Tätä on pitänyt tehdä tuolla aiemmallakin hubilla. Onkohan vika virtajohdon muuntajassa? Virtajohtoa ei vaihdettu.
  Luulin päässeeni ongelmasta kun hubi vaihdettiin. Pääsin muuten sovellus kauppaankin mitä ei aiemmalla hubilla päässyt. Harmittaa tuo virta johdon päivittäinen irroittelu.
 • Mitä se sitten tekee (tai ei tee), että virtajohtoa pitää ulkoiluttaa?

  Äänilähtö taitaa olla väärässä asetuksessa, jos vain DD-äänet tulee läpi? Mistä laitteesta ääniä kuuntelet?

  Itse olen 2kk saanut tuon hubin sellaiseen tilaan, ettei reagoinut kaukosäätimen käynnistysnappiin ja johtoa piti irrottaa ja kerran sekosi ylen HD-kanavilta äänet, jotka palautui uudelleen käynnistyksellä. Kun kovalevyä ei ole, tämä on periaatteeltaan pysynyt pystyssä yllättävän hyvin.
 • Siis kun laite on pitempään kiinni se kyllä avautuu kaukosäätimellä ja kanavia voi vaihtaa, mutta ei pääse tallenteisiin, ohjelmaoppaisiin eikä asetuksiin ym. Kun käyttää irti virrasta ja odottelee hubin käynnistymistä se toimii kuten pitäisi.
  Ääni ongelma korjaantui kun hubi vaihdettiin.
 • Kuulostaa hubin nettiongelmalta tuo, poislukien tuoe että se kestää ainakin itsellä saada kaikki tiedot sen 6 minuuttia nykyään.

  Onko se Wlanissa vai kaapelilla netissä?, kokeile kaapelia, jos mahdollista.
  En enää huomannut eroa onko hubilla kiinteä IP vai ei, mutta voi kokeilla kiinteää, jos auttaa...

  Toisaalta saammutan kyllä laitteen aina kokonaan, eli tekee bootin joka käynnistys kerralla (muuten käynnistyy Netflixiin, jos vaan kuvalähdön sammuttaa).
 • Kaapelilla on kiinni. Ei ole ollut väliä miten sammuttaa. Laitteen vaihto tapahtui eilen joten katsotaan vielä.
 • paska mikä paska,siis hubi
 • enkä kommentoinut 2 tuntia sitten vaan nyt,jo tämä kertoo miten paska dna on
 • "Itsellä edelleen hubissa (uudella päivityksellä) netflix herjaa välillä, että sisältöä ei voida toistaa. Tosin nykyään ei auta hubin uudelleenkäynnistys, eikä piuhan pois pito. Ei auta myöskään uudelleenasennus. Mikähän vielä kokeilematta? Tosiaan hubi kiinni kaapelireitittimessä. "

  DNA Ville Partanen
  "@Jii – Jos vielä jatkuu tämänpäiväisen päivityksen jälkeen niin laita vaikka postia."

  Eilen ja tänään kerkesin tutkimaan asiaa ja homma jatkuu. Haluatko postit privana vai mennäänkö foorumin kanssa?
 • päivitys,tuleeko hubeen joillekin jopa päivityksiä
 • @DNA Ville Partanen

  Tässähän nyt pelaa DNA aika outoa peliä - Me, oikeasti maksavat asiakkaat, kovalevyn hankkineet, maksukanavia, -paketteja hankkineet pidetään uuden DNA-TV:n ulkopuolella.

  Odottaaako DNA että ongelmat saadaan korjattua? Mitään aikataulua ei ole edelleenkään. Entäpä kun me maksavat asiakkaat sitten oikeasti pääsemme käyttämään uudistettua "kuraa". Mikään palaute ei kerro että vanhan palvelun ongelmia olisi korjattu, päinvastoin uusia ongelmia on lahjakkaasti saatu rakennettua ihan urakalla - ehkä se vain sisäänrakennetttua DNA-osaamista?

  Ihmettelen.
 • Toivoisin automaattista ajansiirto ominaisuutta.
 • @A-P
  Kovalevyasiasta olen samaa mieltä, että sen pitäisi toimia jos sen on hankkinut. Itse en sitä kuitenkaan käytä mutta muilta osin kyllä uusi DNA-TV-Hubisovellus on PALJON parempi kuin vanha.

  Tässä muutama merkittävä parannus vanhaan nähden (katson vain tallenteita, en juuri koskaan suorana paitsi formuloita ja catchup auttaa siihenkin):
  -ääni/tekstitys synkassa
  -kelaus tallenteessa eri kohtaan todella näppärä
  -catchup monilla kanavilla - itselläni poisti kovalevynhankintatarpeen
  -ei pikselöitymistä / takertelua (no joskus hetkittäin mutta vanhalla se oli lähes jatkuvaa)
  -tallennussäännöt toimivat ja pysyvät (vanhassa osa katosi aina satunnaisesti)
  -tallennustila on rajaton, vain lakisääteinen 2v. rajaa säilymistä
  -ohjelman katselun voi keskeyttää, paikka säilyy toisin kuin vanhassa

  Toki on myös PALJON parannettavaa, mutta jo nuo ovat ainakin mulle niin tärkeitä, että käyttöliittymän puutteet kestää (ja on sekin suurelta osin parempi kuin vanha). En siis ole läheskään tyytyväinen nykyiseen versioon mutta silti en missään nimessä vaihtaisi vanhaan.
  Kouluarvosanaksi antaisin vanhalle 6, uudelle 8.5 tällä hetkellä ja kunhan käyttöliittymän käytettävyysongelmat ja puutteet saadaan kuntoon, 9.
  EPG-puolella on ilmeisesti enemmän ongelmia mutta en voi ottaa kantaa niihin kun en sitä puolta juuri käytä (merkitsen tallennukset aina web-versiolla).

  Kehitystyö on todella hidasta, tosin ymmärrän sitä nyt vähän paremmin kun Ville Partanen avasi prosessia. Ideoita tulee ovista ja ikkunoista ja niistä koostetaan koodareille menevät tärkeysjärjestyksessä. Ja se tärkeysjärjestys määritetään yleisen tarpeen mukaan joten jokaisella (itseni mukaan lukien) on varmasti paljon ominaisuuksia, jotka ovat tärkeitä mutta eivät kuitenkaan ole käyttöä estäviä ja siksi ne valitettavasti siirtyvät jonon loppuun.

  Itselläni ei ole kuin C-More-maksupaketti mutta se on toiminut täysin moitteetta.

  Yksi asia on selvä: oli uusi tai vanha DNA-TV-Hubi-sovellus, kannattaa ehdottomasti käyttää lankaverkkoa jos siihen vain on kohtuuvaivalla mahdollisuus. Se tekee ison eron.

  Ugh, olen puhunut 😀

 • Täällä Netflix herjasi ettei voi toistaa ja sama virhekoodi kuin muillakin. Minulla on UltraHD-tilaus. Kaikki UltraHD-laatuiset ohjelmat herjasivat samaa tuolla hubilla. Tv on kuitenkin nyt normaali Full HD. Toinen töllö, jossa oma sisäänrakennettu aplikaatio, on 4K ja toimii. Vaihdoin netflixin profiilista toistoasetuksista Keskitason eli Full HD:n päälle niin alkoi näkyä myös Dnan hubissa. Eli jossain menee toistoasetuksissa pieleen ja pahasti.
  Nyt joudun siis kikkailemaan UltraHDn takaisin päälle kun siirryn toisen telkkarin ääreen.
 • @Essi M
  Auts. Jännä jos moisella "korjaantuu", mutten kyllä ala aina vaihtelemaan eestaas noita näyttöasetuksia. Vai onko näyttöasetukset profiili, vai tilauskohtaisia Netflixissä?
 • Profiilikohtaisia ovat. Eli periaatteessa voisi tehdä profiilit erikseen laitteille. Vaan vaikeuttaa kyllä mm. sarjojen seuraamista. Eli korjata saisivat buginsa ettei tartte kikkailla.
 • Milloin on tulossa kovalevy tuki uudelle Dna TV Hubille.Maksullisia kanaviahan ei voi tallentaa nettiin.Olo on kylläkin kuin höynäytetyllä käytetyn uuden auton ostajalla.
  Luvattu on pitkän aikaa mutta mitään ei ole kuulunut.Onko uudella DNA TV Hubille joku muu palveluntarjoa kuin vanhalle DNA TV:lle vai mistä ongelmat johtuvat.
  Asiat piti olla kunnossa jo ennen kevättä ja Juhannuskin on mennyt ja ollaan menossa kohti syksyä.
  Onko DNA halukas antamaan hyvitystä viivästyksistä ja katteettomista lupauksista.
 • @AnttiN
  Mikä näitten sun jorinoittesi funktio on?
  Lainaus ylhäältä: Tähän keskusteluun toivotaan palautetta ja kehitysideoita liittyen Hubiin ja DNA TV sovellukseen Hubilla. Kaikki palaute luetaan ja laitetaan eteenpäin
 • Jorinoitten funktio on se että kun ostat jotain ja luvataan sen toimivan,niin kyseinen tuote sovellus ei toimi.Pitäisikö tässä nyt itse väsätä koko DNA TV hubi sovellus uudestaan.Pari vuotta vielä kestettävä koko sovellusta.
  TV:ssä vanha sovellus koska ei ole kiintolevytallennusta,siksi et pysty vaihtamaan tietokoneella tai tabletilla uuteen DNA TV:hen.
  Itse idea on hyvä DNA TV:ssä ei siinä mitään,mutta Android 7:n ei enää ole kehityskykyinen alusta,Mennään jo Android 11 alustalla.Nykyisten toimintojen mitä DNA TV:n pitäisi tehdä on mahdotonta kyseisellä Android 7:n alustalle edes suunitella.
  Voisin ehdottaa että milloin saadaan sellainnen Android päivitys jossa kaikki toimimisi,sekä tallennus että katselu tietokoneelta että tabletilta.
  Mielenkiintoisempi kysymys on se onko palvelun tuottaja sama kuin vanhalla DNA TV:llä, jos joudutaan asiakkaat siirtämään uuteen serveriin kun käyttää Uuutta DNA TV:tä.
  Ei mikään Firma voi olettaa että kysellään vain mitä halutaan, eikä mitään tapahdu.kesäkuussa eli nyt oli päivitys mutta se ei tuonut ratkaisua ongelmaan.DNA on suhteellisen iso firma joten luulisi että siellä suunitellaan paranuksia useamman henkilön voimalla eikä jätetä asiakasta pulaan lähtemällä kesälomille syksyyn saakka.
  Olen kylläkin keskustellut monen tukihenkilön kanssa puolisen vuotta mutta tuskin he ovat mitään Di-Insinööri tasoa suunittelussa,monessa lafkassa on Dead Line jolloin sovelluksen pitää toimia tai sitten suunittelija on korvausvelvollinen ostajalle.
 • @soveltaja
  Koska A-P:llä oli uudesta DNA-TV:stä huonompi kuva kuin itse olen kokenut, halusin kertoa, että tilanne ei ole niin paha kuin täällä näyttää. Täällä tulee lähinnä vain negatiivista palautetta ja kuitenkin uusi DNA-TV oikeasti toimii enkä missään nimessä haluaisi palata vanhaan, Ja kuten toin esiin, siinäkin on ongelmia eli puheenvuoroni ei ollut mikään ylistys vaan realistinen info sellaiselle, joka ei vielä sitä käytä vaan on vain tämän keskustelun varassa.

  Tällaisia 'jorinoita' tarvitaan koska esim. itse en olisi varmaan siirtynyt uuteen vieläkään jos olisin uskonut vain täällä esitettyjä ongelmia. Toki täällä esitetyt ongelmat ovat varmasti tosia, sitä en kiistä mutta kun otetaan huomioon DNA-TV:n käyttäjämäärät ja täällä tulleet ongelmat, pääsääntöisesti se toimii.

  Toivon ja uskon, että 'jorinoistani' oli joillekin hyötyä koska he huomaavat, että ei tämä tuote olekaan käyttökelvoton.

  En ymmärrä sun 'lainaus ylhäältä'-kohtaa koska palautettahan mun 'jorina' nimenomaan oli, ehkä tulee yllätyksenä että palaute voi olla myös positiivista.

 • "uusi DNA-TV oikeasti toimii"
  Kyllä varmaan sellaisella henkilöllä jolla ei ole kovalevytallenninta DNA Hubissa TV:ssä.
  Uusi DNA TV ei tallenna kovalevylle.Tämän vuoksi ei voi siirtyä Uuteen DNA TV:hen.Samoin silloin sinun on katsottava ohjelmat tietokoneella,Ipadillä jne. vanhalla DNA TV:llä koska sinua ei voi siirtää serverille jossa Uusi DNA TV toimii.
  Silloin sinulta jää osa ohjelmista pois,viihdekirjasto jne.Kuitenkin maksat täyttä maksua tilauksesta vaikka et saa luvattuja ominaisuuksia.
  Helmikuusta lähtien on tehty ja mainostettu Uutta DNA TV:tä,nyt on jo kesäkuun loppu,eikä ole tietoa edes milloin tullaan saamaan kaikille DNA TV:n Hubin kiintolevytallentimen omistajille luvatut ominaisuudet.
  Alunperin oli DNA:n sivuilla ja kysyttäessä tuesta ja suunittelusta johtavalta henkilöltä että kaikki tulevat saamaan Uuden DNA TV:n käyttöön kevään aikana.
  Kun kysytään mitä ehdottaisit Uuteen DNA TV:hen,niin vastaus on että kyseinen softa edes toimisi kaikilla alustoilla eikä osalla joilla on vain Uusi DNA TV appi.
  Oletko samaa mieltä.Yleensäkin teknillisissä firmoissa on Dead Line,se on palveluntarjoan huoli tarjotessa tuotetta, jos ei ole niin se on sopimusrikkomus.
  Ei voi olettaa että henkilö jolla on DNA TV Hubi kovalevytallenteella TV:ssä maksaisi turhasta jota hän ei pääse edes katsomaan.
  Sanoin että idea hyvä,mutta toteutus on epäonnistunut rankasti yleiskäyttöön sillä osalla käyttäjillä ei toimi kuten kyseisellä kirjoittajalla.Tästä asiasta olisi pitänyt tiedottaa asiakkaita DNA:n sivuilla.
 • Tähän sanon vain nämä:
  -heti alussa sanoin, että kovalevyn toki pitäisi toimia
  -catchup kuitenkin korvaa kovalevytallentimen tarpeen lähes täysin (riippuu tietysti kanavista) ellei halua kerätä jotain omaa kirjastoa mikä ei nykyään oikein ole tarpeen koska kaikki oleellinen tulee uusintana muutaman vuoden välein
  -en voi ottaa kantaa asioihin, joista minulla ei ole kokemusta joten tietysti puhun oman käyttökokemukseni perusteella (minkä myös toin selvästi esiin)
  -uudessa DNA-TV:ssä on paljon puutteita ja korjattavaa kuten jo mainitsinkin mutta pääsääntöisesti se toimii ja on erittäin kätevä palvelu
  -muiden tuottajien vastaavissa järjestelmissä on kuulemani mukaan paljon isompiakin ongelmia tai ne ovat muuten suppeampia, on joissain toki ominaisuuksia, joita ei DNA-TV:ssä ole mutta jos ne eivät toimi, ei niistä ole iloa

 • @AnttiN

  "catchup kuitenkin korvaa kovalevytallentimen tarpeen lähes täysin (riippuu tietysti kanavista) ellei halua kerätä jotain omaa kirjastoa mikä ei nykyään oikein ole tarpeen koska kaikki oleellinen tulee uusintana muutaman vuoden välein"
  ...
  Ihan aikuisten oikeasti, luetko ja ymmärrätkö itse mitä kirjoitat??
  - kovalevy on tarpeeton, kun catchup korvaa sen "lähes täysin"?? Oletko ikinä käyttänyt kovalevyä, ei siltä vaikuta.
  - ellei halua kerätä jotain omaa kirjastoa mikä ei nykyään oikein ole tarpeen koska kaikki oleellinen tulee uusintana muutaman vuoden välein... Tämä sai aikaan isot röhönaurut, ymmärrät varmaan itsekin 😃
  - muiden tuottajien vastaavissa järjestelmissä on kuulemani mukaan paljon isompiakin ongelmia tai ne ovat muuten suppeampia, on joissain toki ominaisuuksia, joita ei DNA-TV:ssä ole mutta jos ne eivät toimi, ei niistä ole iloa... Nyt on pakko kysyä, oletko alakoululainen, sillä ei noissa sun jutuissasi ole järjen hiventäkään.
  Kerro jatkossa täällä bugeista ja anna kehitysehdotuksia, niin ne vievät hommaa eteenpäin, jookos?
 • Muille pahoittelut pitkähköstä viestistä mutta oli pakko yrittää selventää asioita. Tämä on kuitenkin helppo rullata ohi jos ei kiinnosta 😀
  @soveltaja
  Kaikki mitä kirjoitan, on oma kokemukseni, en yleistä mitään.
  > Ihan aikuisten oikeasti, luetko ja ymmärrätkö itse mitä kirjoitat??

  Erinomaisesti.

  > - kovalevy on tarpeeton, kun catchup korvaa sen "lähes täysin"?? Oletko ikinä käyttänyt kovalevyä, ei siltä vaikuta.

  WBoxissa mulla oli kovalevy. DNA-TV:ssä ei koska siihen ei sovi esim. WBoxin levy. DNA-TV:ssä ilmaiskanavat riittivät mulle joten kovalevy ei ollut tarpeen.
  Ainoa haitta sen puutteesta oli, että piti katsoa formulat livenä ajasta riippumatta, se oli ja on ainoa maksupakettitarve mulla.
  Nyt mulla on C-More Total (hintasyistä) mutta olen katsonut vain muutaman sarjan/elokuvan ja havainnut, että ei niitä edes tarvitsisi tallentaa kun ne voi katsoa viikon sisällä. En käytä kovalevyä DNA-TV:ssä, sen ei pitäisi olla epäselvää.
  Lähes täysin viittaa siihen, että catchup on käytössä hyvin monilla kanavilla mutta ei kaikilla eli kovalevytarve riippuu käyttäjän katsomista kanavista.

  > - ellei halua kerätä jotain omaa kirjastoa mikä ei nykyään oikein ole tarpeen koska kaikki oleellinen tulee uusintana muutaman vuoden välein... Tämä sai aikaan isot röhönaurut, ymmärrät varmaan itsekin 😃

  En todellakaan. Nykyään tulee niin paljon katsottavaa, että ei kaikkea kiinnostavaa ehdi edes katsoa, siksi olisi täysin turhaa kerätä jotain erillistä kirjastoa ohjelmista, joita ei ehdi katsoa 2 vuoden aikana (käsittääkseni myös kovalevyllä 2v. raja pätee, voi toki olla väärä käsitys) ja jotka uusitaan moneen kertaan sinä aikana.

  > - muiden tuottajien vastaavissa järjestelmissä on kuulemani mukaan paljon isompiakin ongelmia tai ne ovat muuten suppeampia, on joissain toki ominaisuuksia, joita ei DNA-TV:ssä ole mutta jos ne eivät toimi, ei niistä ole iloa... Nyt on pakko kysyä, oletko alakoululainen, sillä ei noissa sun jutuissasi ole järjen hiventäkään.

  Miten niin? Tuotenimiä mainitsematta muiden tuottajien palveluissa on paljon DNA:ta vakavampia ongelmia, olen lukenut niistä ja kuullut käyttäjiltäkin (joista osa on tuttuja ja siirtynyt DNA:lle ja ovat nyt tyytyväisiä kun tallennukset toimivat ja tallenteita voi katsoa pätkimättä jne.). Olen myös itse kokeillut aiemmin kerran toista vastaavaa ja se oli täysin käyttökelvoton.
  Ja ei, en ole alakoululainen vaikka se ei kuulu tähän eikä sinulle.

  > Kerro jatkossa täällä bugeista ja anna kehitysehdotuksia, niin ne vievät hommaa eteenpäin, jookos?

  Sinä et selvästikään ole koskaan tehnyt softakehitystä ja/tai kuullut, että positiivinen palaute on yhtä tärkeää kuin negatiivinen. Kehitysehdotus tai edes bugiraportti ei ole sitä, että sanotaan, että joku asia ei toimi. Bugiraportti sisältää tarkemman kuvauksen tilanteesta/ongelmasta ja kehitysehdotus ideoita, miten jokin toiminto parempi toteuttaa. Onneksi tänne melko suuri osa sellaisia myös kirjoittaa.

  Itse en sellaisia viitsi tänne juuri enää edes kirjoitella koska vastaanotto on tätä tasoa (onneksi suurin osa täällä on asiallista porukkaa), niinpä kirjoitankin ne suoraan ihmisille, jotka niitä arvostavat ja jotka voivat välittää ne eteenpäin selkeinä raportteina. Olen myös saanut niistä kiitosta.
  Palaute on sitä, että kerrotaan, kun homma ei toimi ja MITEN se ei toimi ja jos jokin asia alkaa toimia, kerrotaan, että nyt se toimii. Näin kehittäjät tietävät, että aiemmin ilmennyt ongelma on oikeasti korjaantunut myös käyttäjillä eikä vain testiympäristössä.
 • Dnatv hubu ollut helmikuusta 20. Tällasia mietteitä. Joka päivityksessä menee jokin muu ominaisuus rikki. Uusia ominaisuuksia ilmestyy ja katoaa päivityksien välissä. Ohjelmaopas ei ole toiminut loogisesti kertaakaan. Hidas, Nytkin jumissa ja näyttää huomisen ohjelmat .tai jos selaan ohjelmaopasta, yhtäkkiä tämä alkaa rullaan itsestään alkuunpäin useamman kanavan verran.  Hubi tallentaa jatkuvasti jotain sarjaa vaikka ei ole sitä toimintaa aktivoinut.välillä poistan turhia  tallennuksia . Jos käynnistän laitteet uudelleen, netflix käynnistyy ihan ensimmäiseksi.
  Ei tästä tule mitään. Kuhan tää soppari päättyy vaihdan firmaa. Ja Tää hemmetin volumen säätökin on sitä dna laatua. On/off kuten joku mainitsi.
 • Ohjelmatiedot latautui tänään normaalisti ja pääsi kanavaakin vaihtamaan heti, kun miniohjelmaopas oli heti käynnistyksestä käytössä. Erikoisesti tuokin toimii, mikä lienee vikana, kun ei Mitään kantaa ole asiaan otettu.

  Hubista on CEC-pois päältä, mutta silti tuo purkki käynnistyy, kun TV:n käynnistää. Ja koska tässä hubissa on itsellänikin vika, niin se on aina netflixissä, kun HDMI-tulon hubille vaihtaa, jos on käynnistynyt taustalla itsekseen. Jotain tässäkin kohtaa on sählätty... Ja joudun käyttämään hubia ja viritintä, kun maksukanavat on kortilla sattuneesta syystä:

  Ja kyllä tämä UUSI DNA TV on paljon parempi, kuin vanha, vanhan käyttäjät vaan todella törkesti hylättiin kovalevyn kanssa, sellaista ei oikein uskoisi että kehtaavat millään pokalla tehdä, mutta näköjään tekivät. En yhtään ihmettele ettei ole siirtyneet uuden käyttäjäksi, kun ominaisuus puuttuu kehityksen tuloksena kokonaan.

  Muihin palveluntarjoajiin vertailuna, niin tämä hubi on nykyää sitoutumattomalle asiakkaalle (Eli ei pakotettu kenenkään laajakaistaan tms.) aikapaljon halvempi kun kilpailijoiden tuotteet. Elisalta pitkäaikaisena asiakkaana kyselin minkälainen paketti pitää ottaa, että saa maksukanavia, niin se oli alkaen 25€/kk ja siihen ne maksukanavat sitten lisäksi. Hubin 10e/kk tuntuu melko halvalta (Telia pelkkä purkki maksaa tuon.)
 • Kiintolevyn tarpeesta hubissa sen verran, että ihmisillä on erilaisia kiinnostuksen kohteita. Maksukanavien määrä DNA TV:ssä on kovin vähäinen, joten kaikki eivät sieltä löydä tilaamiaan kanavia eivätkä voi miitä pilveen tallentaa.
  Niin kauan kuin Hubissa ei DNA:n kiintolevylle toimi maksukanavien tallennus, se ei vastaa kaikkien asiakkaiden toiveita. Sitä on luvattu pitkään, mutta tuleekohan koskaan. Sitä ennen hubi ei ole vaihtoehto tallentavalle digoboxille.
 • No ainahan sinne kovalevylle on pystynyt (silloin kun on sattunut toimimaan) tallentaa maksukanavia, mistä sellainen käsitys ettei sitä ominaisuutta oilisi tuettu?.

  DNA TV hubilla on virittimien kanavat+IPTV (Eli kaikki samat kun DNA:lla on yleensä jaossa). IPTV-kanavia ei voi tallentaa...
 • Uuusi DNA TV Hubi kovalevytallennus.Mitkään maksukanavat eivät tallennu nettiin koska se on jo mahdotonta jo tekijänoikeus syistä.Maksukanavat tallentuvat ainoastaan DNA TV:n Hubin Kovalevy tallentimelle.CMore total ja Neljä Mix käytössä.Koska ohjelmat eivät tallennu kuin kovalevylle niin käytössä on Vanha DNA TV johon ei tehdä mitään päivityksiä.
  Koska nyt on TV:ssä käytössä Vanha DNA TV televiiossa niin et pysty katsomaan tietokoneella,tabletilla jne Uutta DNA TV:tä.
  Toisin sanoen katsot tietokoneella,tabletilla jne Vanhaa DNA TV:tä apillä jossa ei ole samoja ominaisuuksia kuin Uudessa DNA TV apissä.
  Puuttuu ohjelmakirjasto ym.
  Onko tämä sitten sen rahan arvoista mitä DNA TV:tä mainostetaan.Ei ole vaan ostajan harhautusta.
  Tuleeko koskaan Uuteen DNA TV:hen Hubin kovalevytallennusta maksukanaville joka oli Helmikuussa lähetetyssä henkilökohtaisessa DNA:n sähköpostissa luvattu menneen kevään aikana.
  Kun kysytään Uuteen DNA TV:hen ehdotuksia,niin periaate on jo alussa että se toimii,eikä valiteta kun saadaan negatiivistä palautetta.
 • Ilmeisesti regressiotestaus on tuntematon käsite tämän tuotteen kehittäjille tai yleensäkään koko testaus. Joka ikinen kerta pitää käyttää virtapiuha irti että koko laitteella voi tehdä mitään. En jaksa edes enää luetella kaikkia vikoja mitä on tullut vastaan. Ei asiakkaan kuulu olla lopputuotteen testaaja.
 • Missä se muuten nyt on se viihdekirjasto, jonka joku tuolla mainitsi? Ei sitä tässä "uudessa" hubissa  näy ainakaan tuossa päävalikossa. Vanhassa se kyllä näkyi mutta ei toiminut.
 • Siellä se Masa on, kun painat Menua ja kelat alaspäin.
 • No kun ei ole. Kyllä minä sen valikon olen kelannut monesti läpi.


 • Tuo kohtako sulta puuttuu kokonaan DNA TV:stä?
 • Niin puuttuu, tuota Viihdekirjasto-kohtaa ei näy, Vuokraamon alla seuraavana on Netflix. Muistan kyllä että joskus aiemmin on näkynyt, ainakin "vanhan DNA TV:n" aikaan, mutta nyt ei. En muista varmaksi olisiko näkynyt joskus uudellakin 2.x versiolla ja hävinnyt jossain päivityksessä vai mitä tuossa oikein tapahtui. Joskus vaan tuli mieleen kokeilla tuota viihdekirjastoa ja sitten hoksasin, että ei sitä enää olekaan... Hubin softaversio on 2.2.1
 • No sitten on omituista. Partanen varmaan kertoo miksi sitä ei näy?
 • Viihdekirjasto on vain Uudessa DNA TV:ssä,plus sun muut.Ne joilla on vanha ennen Helmikuuta ostettu DNA Hubi Tallennuksella ovat vieläkin vanhassa DNA TV:ssä, versio oli jotain 1xxx.Heille eli vaikka minulle ei ole päivityksiä,koska tallennus maksukanavilta Hubin Kiintolevylle onnistuu vain vain vanhassa DNA TV:ssä.
  Katsottaeassa tietokoneella,tabletilla,puhelimella DNA TV:tä jne... näkyy kuvassa vielä Cirkus kirjasto ym. muut,koska palvelua ei voi siirtää Uuteen DNA versioon.
  Että sellainen mukava juttu.Soittaessani tukipalveluun sanoivat että jos siirtyy Uuteen DNA TV:n niin kiintolevytallennus maksukanavilta loppuu,koska Uusi DNA TV Hubi ei tue kyseistä ominaisuutta.
  Samalla DNA:n sivuilla mainostetaan Uutta DNA TV Hubia ja kiintolevyä tallentavana asemana maksukanaville.
  Nyt sitten ei saisi edes arvostella kun joku suunittelija parka loukkaantuu ja sanoo ettei saa muuta kuin negatiivista palautetta...
  Kysymys on sama milloin tulee luvattu kiintolevy tallennus Uuteen DNA TV:hen joka luvattiin jo toimivan kaikille viime kevään aikana.
 • Jos haluaa siirtyä uuteen DNA TV versioon voi ottaa maksukanavat kortille ja hubin ilman niitä, kuten itse tein. Toinen vaihtoehto on vain odotella ja toivoa ihmettä.

  Masalla on tuossa yllä uusi DNA TV ja sama versio kuin itselläni, mutta ei jostain syystä ole sitten tuota viihdekirjastoa. Josta en kyllä yhtään vanhaa elokuvaa ole edes katsonut, ettei kauheasti ole käyttöä ollut ominaisuudella.
 • Kyseinen DNA TV Hubilla ja tallenuksella kiintolevylle on maksettu ominaisuus.Toisinsanoen Hubin Kiintolevyn pitää toimia tallenteena kuten Digiboxi.
  Ei nyt ihan tyhmiä ehdotuksia.Uusi DNA TV Hubi tallennusominaisuudella luvattiin kaikille viime kevään aikana.En tiedä mitä katselet(Se on oma valinta) mutta itse olen maksanut tallennusominaisuudesta maksukanaville Cmore total ja Neljä Mix.
  Maailman hamaan saakka ei ole tarvis odottaa,sillä kyseinen ominaisuus oli jo luvattu,eikä sitä ole tullut.Eikä viihdekirjastoa ym.
  Tällöin on DNA sopimusvelvollinen korvaamaan asiakkaalle toimimattomasta laitteesta.
  Tiedä edes onko kyseiseen DNA:n laite kokoonpanoltaan tai alustaltaan sellainen että kyseiseen laitteeseen tai piirillelevylle voi edes suunitella kyseisiä ominaisuuksia.
 • #JJJ

  Periatteessa kyllä, mutta ainakin omassa tapauksessani kuukausihinta nousisi pysyvästi 10 eurolla ehdottamallasi ratkaisulla.
 • @Tero Teittinen ja muut kiinnostuneet & @DNA Ville Partanen

  Minulla on edelleen se vanha DNA-TV koskapa hankittu yli kolme vuotta sitten TV-hubi kovalevyllä. Vanhassa DNA-TV:ssä on ongelmia kovastikin kovalevyn ja kovalevytallennusten kanssa ja ongelmien määrä on moninkertaistunut uuden DNA-TV:n julkaisun jälkeen, mikä lie syy-yhteys? Olen ongelmista raportoinut. Ongelmista tehty DNA:n sisäinen tiketti. Tikettiin on merkitty että ongelmat on korjattu 30.6.2020 mennessä.

  Tuo merkintä tikettiin on tarkoittanut sitä että aina kun asian otan esille, DNA:n aspa vetoaa päivämäärään 30.6. Mikä on tuo päivä, 30.6? Vanhaan DNA-TV -softaan ei enää korjauksia tehdä joten viat korjautuvat vain sillä että minulla on käytössäni uusi DNA-TV hubissa jossa kiinni kovalevy. Aspa sanoo: "Katsotaan tilannetta tuon päivämäärän (30.6.) jälkeen jos on tarvetta jotakin hyvittää"

  Kohtahan tuo mainittu päivämäärä saavutetaan. Jos uutta DNA-TV -softaa ei ole TV-hubissani, DNA tulee hyvittämään vähintäänkin puutteista vanhassa DNA-TV -softassa mutta myös siitä että eivät ole lupaustaan täyttäneet. 1.7. käytäneen mielenkiintoisia keskusteluja, ehkäpä en malta odottaa edes kuun vaihtumiseen asti..
 • Tallennusominaisuus ei maksa erikseen hubille, no kovo maksaa jos on pitänyt osamaksulla se ostaa. En puolustele DNA:n typerää toimintaa sen kovon suhteen mitenkään. kerroin vain miten asian voi ratkaista, jos ei jaksa odottaa, kun DNA:n kehitys kyllä tiedetään. Cmore total ja mix4 on täälläkin ja tallennan ne TV.llä tai Digiboxilla, mutta se ei tähän vaikuta.

  @Mika
  No jos nyt on "ilmainen"hubi kylkiäisenä niin ehkä sitten nousee? Hubihan maksaa 10€/kk nykyään ilman mitään muuta, joten kannattaa tarkistaa minkälaiset sopimukset on ne uudet ehdotetut.. Tossa tosiaan tuli se uusi määräaika, joten ei sen suhteen ollutkaan niin hyvä neuvo täältä päästä...
 • @JJJ
  Jos maksan TV-hubista, ei ole mitään järkeä hankkia erikseen vielä televisioon kortinlukijaa ja korttia tai erillistä digiboxia kylkeen - TV-hubin piti korvata äly-TV ja digiboxi ja tuoda lisäpalveluita. TV-hubi on DNA:n päätuote TV-palveluissa, sen pitää toimia niinkuin asiakkaille luvataan. Ei se vaan toimi, ei ole koko historiansa aikana ole toiminut.

  Vikaahan on, ja ei ole vaikeata ennustaa että TV-hubi ja palveluna DNA-tv ei tule koskaan toimimaan kuten kilpailijoiden tarjoamat palvelut. Aivan turha kuvitella että Hra Partanen voi asiaa mitenkään auttaa, tai hänellä olisi edes tarkoitusta auttaa. Pääasiahan on että asiakkaat maksavat laskunsa.

  Mikään DNA:n palveluketjussa ei yksinkertaisesti vain toimi. Ihan yksinkertaisen ongelman palvelussa saaminen läpi niin että "DNA-tekniikka" sen ymmärtää vie helposti yli kaksi vuotta. Tämä on oma kokemus. Niin ja se että joku DNA:lla sanoo ongelman ymmärtävänsä, ei se tarkoita että ongelma korjataan, yleensä päinvastoin. DNA ostaa tämän infran ja platformin ulkopuoliselta toimijalta ja joutuu varmaan maksamaan jos palveluun joudutaan muutoksia tekemään.

  Tämä on tällaista DNA-kuraa, liian moni on hiljaa ja "tyytyväisiä" ja maksavat kitisemättä laskunsa. Kuitenkin nämä hiljaiset asiakkaat kypsyvät ainakin osin samojen ongelmien kanssa. Osa asiakkaista on vain tottuneita ala-arvoiseen palveluun ja vaikka siihen että TV-hubista täytyy kaapeleita irrotitella ihan kuin on ollut tarve aikaisemmissakin digiboxeissa.

  Käsittämätöntä on että tällä palstalla DNA ei vastaa mihinkään keskusteluun muutenkuin ihan satunnaisesti. No, täytyy kyllä sanoa että yleensä se vastausten taso on luokkaa kesä-esa. Toki toivoisin että jokaiseen kirjoitukseen, ainakin jokaiseeen uuteen aloitukseen vastaisi aina ensimmäisenä DNA:n ammattilainen.


 • Kortinlukija tai digiboxi löytynee aika monesta taloudesta. Mutta jos luottaa DNA:han että tuo kovo joskus toimii, niin sitten ei voi kun valittaa asiasta ja odottaa. Tiedetään kaikki että se tie ei johda oikein mihinkään ainakaan nopeasti...Mutta mitäs muuta sille voi tehdä?  Saahan sen sopimuksen varmaan poikki niin halutessaan ja voi jonkuin euron saada korvaustakin, mutta kuntoon tuskin valittamalla tulee ja itse en ainakaan jaksa kärsiä tuosta ongelmasta.

  En aio luultavasti hubiin edes hankkia kovoa, ei ole toiminut odotetulla tavalla aikaisemmalla versiolla koskaan laitteissani.

  No miksi sitten hankin hubin: pilvitallenteet ja halusin antennitalouteen HD-kanavia, kun en luota että niitä antenniverkkoon tulee riittävän nopeasti (Päin vastoin tuntuvat poistuvan sieltä vaan). Näistä 10€/kk on ihan sopiva, kun vertaa vaihtoehtoihin ja molemmat toiminnot kohtuudella toimii hubatuksella (Puhelimella ja Chromecastilla ne saa sitten toisiin telkkoihin samaan rahaan.)...Cmoren saan hubin sovelluksella siihen antennitilauksen kylkiäisenä, mutta tässä on hubilla 50/60hz ongelmaa kyllä.

  Maksukanat maksaa hubiin verrattuna korttimaksun 3.50e/kk enemmän, mutta saapahan tallennettua mihin laitteelle haluaa 😀
 • Osaako joku antaa neuvoa tähän:
  Aikaisemmin kun käynnistin tv:n niin hubi käynnistyi samalla, mutta nykyisin niin ei tapahdu, vaan joudun käynnistämään hubin erikseen kaukosäätimestä. Hubi kuitenkin sammuu samalla kun sammutan tv:n (tai siis menee lepotilaan tms.. punainen valo palaa..)
  Ei sillä niin muuten väliä, mutta ennen oli kätevä käynnistää telkkari puhekomennolla (Google assistentilla), mutta nykyään tämä ei toimi 🙁
  Tai no siis joo, telkkari kyllä käynnistyy, mutta kaukosäädin täytyy kuitenkin kaivaa esiin että saa lähetykset näkymään.
  TV on Samsungin Smart tv (2017 mallia)
 • @AntK

  Sama ongelma, viimeisen päivityksen jälkeen tämä ilmiö 🙁
 • Uudet hubi tilaajat saa 1kk kaupanpäälle Viaplaytä. Erikoinen ratkaisu kun Android TV laitteella ei toimi kyseisessä palvelussa 5.1 äänet. Kyselin tuon koodin perään ja sain sen näin 2kk jälkikäteen (Yllätys ettei tullut luvatusti).

  Ja nyt katson tuota Viaplaytä Xboxin kautta, että toimii 5.1 äänet. Hubilla en sitä voi käyttää, kun ei ole oikeita ääniä...
 • Jännää, ett nyt alkanut toimimaan netflixin kaikki toistot ja aivan itsestään (lähtee pyörimään), mutta monikanavaäänethän uupuu ainakin itsellä. Seuraillaan tilannetta.
 • Mulla tuo hubi käynnistyy, kun valitsee sen HDMI-sisääntulon, vaikka CEC on pois päältä hubista. Jos TV käynnistyy suoraan tuohon HDMI tuloon, niin hubikin käynnistyy kun TV:n käynnistää.

  Auttasikohan jos laitatte TV:seen että käynnistyy viimeksi asetettuun tuloon ja sammutatte TV:n hubin HDMI:n ollessa käytössä? TV:n HDMI:ssä voi olla myös erilaisia asetuksia, joka tulolle. Mulla siellä on joku lisäasetus päällä ja se varmaan tuon hubin käynnistää.
 • DNA TV HUBI on Booxmedian valmisama tuote joka alunperin oli Suomalainen Start UP yhtiö perustettu 2009.Kyseinen yhtiön osakkeet ostettiin vuonna 2015 yhtiölle Amino Technologies, joka on Englantilainen Firma.
  DNA tekee yhteistyötä tämän firman kanssa, ja kehitys tapahtuu käsittääkseni tämän Firman kautta.
  Kyseinen Firma myy BooxTV nimellä samaa sovellusta Applen Storessa kuin mitä on DNA TV.
  Mitä tulee näihin HDMI kaapeleihin niin tekijänoikeus syistä HDMI kaapelit ovat muuttuneet niin että nykyinen versio tästä kaapelista pitäisi olla 2.1,muuten monikanava äänet eivät toistu jne.(Vanhat 1.5 eivät enää toimi.)Asiasta voi lukea vaikka Googlaamalla.Myydään eletroniikka kaupoissa.
  Samoin jos haluaa toistaa vahvistimen kautta niin vahvistimessa pitää olla HDCP 2.2 tuki.Monikanava äänet jne.
  Toisinsanoen DNA TV Hubissa pitäisi käyttää HDMI kaapelia joka on versioltaa 2.1.
  Pitäisi sitten toimia niin että TV laite käynistyy Hubin kautta.
  Suomessa Booxmedia työllistää noin 20 henkilöä,käsittääkseni DNA tekee yhteistyötä heidän kanssaan eli suunittelu tapahtuu heidän kautta.
  Vai mitä Kehityspäälikkö Ville Partanen sanoo...
 • Kyllä DD 5.1 ja DTS 5.1 äänet kulkee yleisessä 1.4 HDMI:ssä (Muita ääniä ei juuri missään suoratoistopalvelussa ole) ja tämän pitäisi kaikenjärjenmukaan riittää, jos TV (ja mahdollinen vahvistin) ei ole 4K.

  Yksikin 4K laite (hubin lisäksi) niin sitten pitää olla HDCP 2.2, että saa edes kuvaa ja HDMI 2.0? tässähän oli vielä se kummallisuus, että jos vahvistin on 4k (HDCP 2.2), niin TV:nkin pitää olla 4K tai ei toimi.

  Hubista saa 5.1 monikanavaäänet äänet ulos myös optisella liitännällä S/PDIF
  (Toshlinkillä)... Sitten kun mennään muihin formaatteihin ja johonkin useamman kaiuttimen ratkaisuihin tarvitaan HDMI:tä apuun. 7.1 äänetkin jossain formaatissa kulkee kuidussa, mutta mistä näitä hubille saa?
 • Kopiosuojaus on se syy miksi 1.5 HDMI kaapeli ei enää käy.Samalla HDMI 2.1 kaapelin siirtonopeus on aivan toista luokkaa eli kaksin/Kolmin kertainen verrattuna vanhaan 1.5 HDMI kaapeliin.
  Vahvistin käy vaikka TV olisi tavallinen Full Hd ready TV,nykyisin vain vahvistimen takana pitää olla HDCP 2.2 liitin HDMI kaapelille.
  Toki sen saa jos haluat optisella liitännällä S/PDIF äänet mutta sitten joudut käyttämään paria kaukosäädintä ellei kolmea.
  Yleensä nyt kun tässä keskustelee niin 2:den vuoden DNA TV HUBIN hinnalla saa jo hyvän uuden 4K Smart TV:n johon voi android järjestelmässä Googlesta ladata DNA TV sovelluksen aivan tavallisena Appina kuten Yle Areena tai muu sovellus.
  Samalla ei ole pakko ostaa kanavia DNA:lta vaan voi ostaa suoraan ohjelman toimittajalta kuten vaikka Prime Video/ 5 euroa kuukaudessa.
  DNA TV HUBI on vanhaa rautaa sillä nykyiset Android TV:eet ovat suoraan päivitettävissä valmistajan sivuilta uusimpaan Android versioon(Päivittyvät usein uusilla ominaisuuksilla).Nykyiset ovat jo Android kymppejä päivityksineen.
  Harmitti vain kun Samsung ei enää tukenut Android versioita, vaan lopetti tuen, ja tukee nykyään vain omaa Trizen versiota.
  HDMI 1.4 siirtonopeus verrattuna 2.1 on alle puolet ja kopiosuojaus päälle.Tämän vuoksi HDMI kaapelit pitää vaihtaa koska TV alkaa sitten käyttäytyä omituisesti samoin HUBI,ei käynisty,TV sammuu,kaukoohjain ei toimi ym.
  Itse kokeiltua.Vaihdoin HDMI kaapelit 2.1 versioon niin johan toimii kaikki yhdestä kaukosäätimestä,samoin äännen voimakkuuden voi säätää lineaarisesti jne.Ei tarvinnut tuskailla enää.Vahvistimenkin kautta ja käynnistää Hubista TV:n ja Vahvistimen.Pioneer VSX-1131.
 • Paitsi et ei ole dna tv:ta android tv:lle olemassa.
 • Ei löydy ei DNA TV:tä Android TV:lle.

  Ja kopiosuojausta (HDCP 2.2) ei käytetä jos ei ole 4K TV tai vahvistin (jossa hubi HDMI:llä kiinni).

  Merkittäviä ongelmia on ollut joillain, jos 4K vahvistimessa on hubi kiinni ja TV on FullHD. Tyhmä hubi yrittää siltä FullHd TV:ltä pyytää tuota. kopiosuojaus"tarkistusta" ja kun sitä ei sieltä HDMI:stä löydy, se ei näytä kuvaa...

  4K laitteiden kanssa min. HDMI 2.0. muuten en keksi mikä siellä niin paljon nopeutta tarvii kaapelilta, ettei vanhat 1.X versiot kävisi. Ei kaikissa 4K laitteissa ole edes HDMI 2.0 portteja ja niissä voi vaikeuksia sitten olla hubin kanssa.


 • Hubi (laite) maksaa 2 vuodessa n. 150 euroa, kun 10€/kk vähentää DNA asiakkaille olevan DNA TV:n 3.45€/kk.  Ja jos on maksukanavia säästää 3.50€/kk korttimaksua.. ja muitakin vähennyksiä voi tehdä, itse annan aika ison arvon, että antenniasiakkaana voi tallentaa ja katsoa HD:laadulla kanavia, joita ei antenniverkossa ole kuin SD:nä.

  Hubilla ei vaan toimi maksukanavien tallennus, joka on iso miinus ja rokottaa itseltä tuon korttimaksun.

  joten ei tuo laite kyllä paljon maksa. Ainakaan sillä ei mitään kummossa ÄlyTV:tä ostella. Chromecastin kyllä, jos puhelimella haluaa operoida.
 • Oletko kuulut nimeä kotiteatteri,siihen kuuluu TV ja Vahvistin ja kaiuttimet 5+1.
  Vahvistimet eivät skaalaa kuvaa TV:lle kuin mitä se on,ainoastaan ääntä kaiuttimilla.
  Keskimääräinen hinta 4K Smart TV:llä on jotain 350-400 euroa nykyään.
  Kun lasket vielä DNA:lle maksetut palvelut päälle maksukanavista ja netistä niin hintaa kertyy nopeasti kuukaudessa 50-60 euroa eli noin vuodessa 600 euroa.Sillä hinnalla saa jo aika hyvän 4K Smart TV:n
  Samoin silloin voit ostaa TV palvelut suoraan palvelun tarjoiltaisi ilman mitään määräaikais sopimusta.
  Amazon Prime video esim. 5 euroa kuukaudessa,toistaa 5.1 äänet.
  Itse DNA HUB:ssa on 4K Skaalain 4K televisioille eli Smart TV:lle.
  Nyt kun lasket määräaikaishinnan kahdelle vuodelle niin hinnaksi tulee reilusti yli tuhat euroa.
  Tosiasia on että nykyään kopiosuojaus vaatii HDMI johdolta ja vahvistimella kyseiset tuet.Asia oli erilainen kymmenen vuotta sitten.Ei eletä enää putki TV aikaa.
  Samsung Trizen TV:ssä on aivan samanlainen Googlen osto kauppa eri sovelluksille kuin DNA HUB:ssa,löytyy jopa DNA TV.Samoin monessa Android TV:ssä on Googlen sovelluskaupa.
  Luettu näin jälkikäteen kaikki alan ammattilehdet niin todettu DNA HUB:in hinnan olevan suolainen ja nykystandardien mukaan vanhanaikainen.
  Sääli joka tähän nyt haksahtaa huonon tuen ja epäselvän asiakaspalvelun seurauksena.
 • Kyllä vahvistimissa on usein scaalain kuvalle, ihme väite ettei olisi.

  Kotiteatterin hankinta tai hinta nyt ei liity DNA TV:seen tai hubiin mitenkään. Lähes kaikki TV:t on nykyään "älyTV:itä" ja TV:n tarvitsee kuitenkin jos meinaa jotain katsoa.

  HDCP 2.2 ei ole käytössä edelleenkään kuin 4K laitteissa (hubista eteenpäin), hubi toimii esim. suoraan TV:ssä jossa on vain HDMI 1.4 portit, jos se on max.FullHD ja nämä laitteet ei ymmärrä HDCP 2.2:sesta tuon taivaallista, eikä tarvikkaan. Silloin ei voi HDMI-kaapeliltakaan mitenkään vaatia 2.1 ominaisuuksia.

  Muutenkaan en oikein tiedä mitä viesteillä haet. Hintaa voi verrata muiden palveluntarjiajien samanlaisiin palveluihin, ei yksittäiseen suoratoistopalveluun, jonka voi toki jokainen ostaa sille älytv:lleen tai vaikka puhelimeelleen.

  Samsung Tizen tai Android TV:lle ei ole sitä DNA TV appia vaikka kuinka niin väittäisit. Mobiili version DNA TV:stä voi yrittää asentaa jotain takakautta, muttei se ole yhtään sama asia.

  Menee ohi aiheen, mutta on nyt niin paljon vääriä väitteitä totuuksina, ettei voi jättää kommentoimatta.
 • Mitähän paskaa Tero Teittinen täällä jauhaa?
  Kerrotko KAIKKI ammattilehdet joissa DNA HUB on mainittu, kiitos.
  😃

 • Jos ei halua ymmärtää tekniikkaa nykyään,niin sille ei voi mitään.Dna Hubissa on suoraan skaalain 4K televisiolle.
  Kyllä siinä olet oikeassa että Vahvistimet joissa on HDCP 2.2 skaalaavat kuvaa mutta kun Hubista tulee jo skaalattuna 4K kuva niin sillä ei ole merkitystä.tosin että HDMI kaapelin pitää olla 2.1 kopiosuojattu standardiltaa jotta DNA Hubista vahvistimeen ja siitä TV:hen toimii oikein.Toimii silloin yhdellä kaukasäätimellä eli kun käynistät DNA Hubin niin TV ja Vahvistin käynistyvät samalla ja siitä voit säätää kaiken,äänet ja tv:n kuvat.Yksinkertaista eikö totta.
  Toki voit laittaa 1.4 HDMI kaapelin mutta sitten tulee niitä yllätyksiä.Asian voit tarkistaa ihan TV:n manuaalista teknillisistä tiedoista mitä HDMI kaappeli versiota TV:si tukee.Tosin jos HMDI kaapeli laitetaan Uudehkon Vahvistimen läpi( niin siihen tarvitsee vain kaksi HDMI johtoa versioltaan 2.1.Eli molempien kaapeleiden pitää olla samanlainen.Kymmen euroa per. kaapeli.Riippuu tietysti mistä ostaa.Samalla pitää olla HDCP 2.2 tuki vahvistimessa, joka on melkein kaikissa kotiteateriin sopivissa viritinvahvistimiseissa
  Moni kyselee kuka suunittelee DNA:lla näitä Uuden DNA TV:n Hubin ja Kiintolevyn yhteensopivaisuuksia,niin DNA:lla se on näköjään ulkoistettu kyseiselle Firmalle josta on jo ylempänä mainittu.
  Kyseinen Firma oli aluksi Nokiasta lähteneiden Start UP firma vuonna 2009 joka nykyään on ostettu vuonna 2015 ylempänä mainitulle Firmalle.DNA Hubin ja kiintolevyn kehittäminen alkoi 2009 Start UP firmasta jos joku nyt sen halusi tietää.
  Kyseisestä DNA Hubista on juttuja TM eli tekniikanmaailmassa,Dvd Plaza, jne...
 • En tiedä edelleenkään mitä selität. Mikä virhe on kertomissani teksteissä, niin voin kommentoidakin sitä mitä en mielestäsi ymmärrä?

  Taidat itse sotkea 4K vaatimukset ja perus HD:n tai FullHD:n. sillä että hubi on 4K laite ei ole mitään väliä, jos muut ei ole, silloin ei tarvita sitä HDCP 2.2 mihinkään...

  HDCP 2.2 ei myöskään liity vahvistimen kuvan scaalaamiseen millään lailla.

  Myöskin vahvistimen läpi menee kuva ihan oikein, jos vahvistin ei ole 4K ilman HDCP 2.2:sta. Itselläni on 4K vahvistin, jossa ei ole HDMI2.0 tai HDCP 2.2. ja sillä ei voi hubin kuvaa käyttää, kun ei mene kuva läpi ja kyllä tässäkin vahvistimessa on scaalain kuvalle...
 • Kuva ei juuri sen vuoksi mene läpi kun nykyään pitää olla HDCP 2.2 tuki vahvistimessa ja siihe HDMI 2.1 standardin täyttävä HDMI johto.

  Asiaan ei vaikuta oli kuva sitten 4K tai HD tai SD,se on aivan sama.
  Kopiosuojaukset ovat tänä päivänä hyvin erillaisia kuin kymmene vuotta sitten.Uusilla kopio suojauksilla yritetään estää elokuvien,sarjojen ym. laitonta jakamista netissä.

  Nykyän kaikki Elokuvat,Sarjat,Reality jne ovat eri maksullisten toimittajien tavaraa kuten Netflix,Amazon Prime...
 • Jos nyt väität, että kaikilta laitteilta vaaditaan hubin kanssa HDCP 2.2, niin olet väärässä (en oikein ymmärrä kirjoituksiasi, mitä tarkoitat milooinkin). Vain 4K laitteilla (TV/Vahvistin hubin perässä josta kuva kiertää) tarvitaan tuo HDCP 2.2 suojausjuttu. Ei "vanhemmat" esim. FullHD laitteet siitä mitään ymmärräkkään ja hyvin toimii hubi suoraan kytkettynä.

  Poikkeuksena hubin kanssa ilmennyt ongelma jos Vahvistin on HDCP 2.2 kelpoinen 4K laite ja TV on FullHD ei kuva välttämättä näy, kun TV ei ymmärrä HDCP 2.2. Vahvistimen ohittamalla (kuvanosalta) toimii sitten normaalisti, kun ei tarvita HDCP 2.2 FullHd TV:ssä.

  Enempää en jaksa asiasta kirjoittaa. Kaikki tämä oli jo ensimmäisessä asiaa koskevassa viestissä.
 • Vanhasta keskustelusta poimittu, (jos ei ole paljon muuttunut uuden Androidin myötä), niin selventää asian aika tyhjentävästi:

  DNA TV Hubi on testattu toimivaksi lukuisilla 4k televisiolla ja vahvistimilla. Laite on myös virallisesti sertifioitu salauksen osalta. Siten ongelmia ei pitäisi olla kun kaikki on kunnossa.

  Todellisuudessa ongelmia voi tulla monessa paikassa johtuen siitä että käytössä oleva laitteisto ei ole täysin 4k yhteensopiva. Tällaisia rajatapauksia voi tulla ja osa niistä on todella hankalia selvittää. Harmittavasti asiakaspalvelu on hieman yksinkertaistanut viestiä ja siten olet saanut väärää tietoa.

  Tässä alla yhteenvetona miten HDCP kopiosuojaus, 4k, Hubi ja kotiteatterivahvistimet liittyvät toisiinsa. Toivottavasti auttaa.....

  Mahdollinen ratkaisu:

  Käyttämäsi vahvistin tukee kahdeksaa HDMI sisääntuloa ja kahta ulostuloa. Vahvistimen virallinen speksi kuitenkin sanoo, että HDCP 2.2 on tuettu vain liittimistä 1-3 ja main out. Siten ensimmäisenä kannattaa tarkistaa, että Hubi on liitetty vahvistimen HDMI liitäntään 1, 2 tai 3.

  Tässä alla hieman pidempi selitys miten asiat toimivat ja missä ne voivat mennä vikaan. Alussa kaksi toimivaa kombinaatiota ja lopussa kaksi "ei toimivaa" kombinaatiota:

  Tapaus yksi jossa Hubi toimii: Käytössä full HD

  1) Hubi (4k laite)
  2) Vahvistin jossa ei ole 4k kykyä mutta full HD
  3) Televisio/tykki vahvistimen takana ja käytetty resoluutio full HD

  => Tässä tapauksessa televisio tai tykki näyttää kuvan full HD:ä. Käytetty salaus on HDCP 1.4.


  Tapaus kaksi jossa Hubi toimii: Käytössä 4k

  1) Hubi (4k laite)
  2) Vahvistin jossa on 4k ominaisuus ja HDCP 2.2
  3) Televisio/tykki vahvistimen takana joka hyväksyy speksin mukaan 4k signaalia ja HDCP 2.2:a sisälle

  => Tässä tapauksessa televisio tai tykki näyttää kuvan 4k:a ja käytetty salaus on HDCP 2.2


  Kotiteatterivahvistimen kanssa voi tulla ongelmia seuraavissa tilanteissa. Tämä ensimmäinen on se tapaus johon todennäköisesti törmäät:

  Tapaus 1 jossa Hubi ei toimi: Vahvistin tukee 4k:a mutta ei HDCP 2.2:a

  1) Käytössä on Hubi
  2) Käytössä on 4k kykyinen kotiteatterivahvistin mutta vahvistimissa voi olla kaksi puutetta
  * Puute 1: Vahvistimen pitää tukea HDCP 2.2 protokollaa. Ensimmäisen 4k sukupolven kotieatterivahvarit olivat 4k kykyisiä resoluution osalta, mutta niistä puuttui HDCP 2.2.
  * Puute 2: Vahvistimen kaikki HDMI portit eivät tue HDCP 2.2 protokollaa
  3) Käytössä on 4k televisio.

  => Tässä tapauksessa vahvistin ilmoittaa tukevansa 4k:a ja näyttölaite tukee tätä 4k:a Nyt koko putki yrittää käyttää HDCP 2.2, mutta vahvistimen portti (tai koko laite) ei tätä tue joten saat virheilmoituksen. Ratkaisuna on toisen portin käyttäminen tai vahvistimen uusiminen

  Tapaus 2 jossa Hubi ei toimi: Vahvistin tukee 4k:a ja HDCP 2.2:a mutta televisio ei ole 4k

  1) Käytössä on Hubi
  2) Käytössä on 4k kykyinen kotiteatterivahvistin ja se osaa HDCP 2.2:n
  3) Käytössä on full HD televisio tai tykki

  Tässä tapauksessa vahvistin pyytää aina HDCP 2.2 Hubilta ja lähettää tämän HDCP 2.2 vaatimuksen näyttölaitteelle. Näyttölaite ilmoittaa että HDCP 2.2 ei ole tuettu ja siten kuva ei näy. Tähän ratkaisuna on kytkeä Hubi suoraan televisioon ja äänet SPDIF:llä vahvariin.

  Edit: Tähän vielä sellainen lisäys että 4k laitteissa on pakko käyttää HDCP 2.2 suojausta. DNA on siten pakotettu tätä käyttämään. Olisin kyllä todella tyytyväinen jos näitä ei tarvitsisi tukea.... helpottaisi elämää kummasti.

  Jos vaan mahdollista niin suosittelen että tällaiset kyssärit kannattaa laittaa myös DNA tukipalstalle: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/ Siellä viesti jää näkyville ja sitä kautta kysymyksiä myös eskaloidaan tuotehenkilöille. Siten todennäköisyys saada kattavin mahdollinen selitys hieman kasvaa. Onneksi tällä kertaa satuin tulemaan tänne omalla nimimerkillä (kotiteatteriharrastusta takana 15v) ja siten toivottavasti ongelma ratkeaa
  Terveisin, Ville Partanen / tuotekehitysjohtaja / DNA

 • Itselläni 4K viritinvahvistin HPCP 2.2 tuella.(Pioneer VSX-1131).
  Hubista menee HDMI 2.1 kaapeli vahvistimeen ja siitä ulos TV:hen HDMI 2.1 Kaapeli.TV 4K Samsung.
  Käynnistettäessä DNA TV Hubi sen kaukosäätimellä käynnistyvät myös Viritinvahvistin ja TV.
  TV:stä tulee kuva ja ääni Viritinvahvistimesta 5.1 Kotiteatteriin.
  Aikaisemmassa viritinvahvistimessa oli vain HDPC 2.0 tuki ja kyseinen järjestelmä ei toiminut.
  Miksi on HMDi johto 2.1 ja HDCP 2.2.Vastaus on kasvava netti kapasiteetti ja sen siirtonopeus laitteiden välillä.1.5 HDMI johto on kapasiteetiltaan ja siirtonopeudeltaan nykyään liian hidas,sen vuoksi luotiin uusi standardi ja siihen kopiosuojaus.
  Näin se vain menee nykyään,tässä oli ylempänä juuri kysymyksiä nykyisistä HDMI kaapeleista ja niiden yhteen sopivuudesta.Vastasin juuri niihin kysymyksiin mutta sitten joidenkin toimesta keskustelu kyseisestä asiasta meni harhateille...Hyvää illan jatkoa ja iloista TV:n katselua.
 • Sori pienet kirjoitus virheet sillä kirjoittelen asiasta kännykällä nyt,mutta hauskoja hetkijä TV:n ja 4K vahvistimien kanssa,myös kaapeleiden...
 • Niin hubin perässä olevissa 4K laitteissa pitää olla HDCP 2.2 ja HDMI 2.0 (Ei tarvi olla 2.1, eikä HDMI 1.5 ole olemassakaan.) Se on ollut selvää alusta asti. muissa ei tarvi olla ja sillä selvä.

  Edelleen en ymmärrä mikä tässä vastauksessa ei mene perille, samaa olen kirjoittanut ainakin 5 kertaa ja aina tulee sieltä jotain suunsoittoa, joten jo on kummaa touhua!
 • HDMI 2.1 on parempi eli nopeampi kuin 2.0a ei siinä mitään eroa ole kuin yllä sanomani asia.Jos nyt haluaa tikusta vetää asiaa niin samalla rahalla saa uudemman standardin HDMI kaapelin,siis miksi ostaa 2.0a.
  Asia varmaan selvä.
  Toisaalta en ymmärrä kommenttia 15v. vuoden kokemuksella,itselläni jotain yli 30v. kokemusta näistä asioista.Se että on jotain tehnyt 15v. aikana ei tarkoita mitään,itsekin joudun vielä opettelemaan uusia asioita pakosta.
  Vielä onko JJJ oleva henkilö kysessessä Ville Partanen tuotekehittäjä vai joku muu,sano se selvästi omalla nimellä niin keskustelukin voi olla parempaa ja asiantuntevaa.
  Terv. Tero
 • HDMI Versiot:
  Versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • 1.0, julkaistu jouluna 2002
  • 1.1, julkaistu toukokuussa 2004
  • 1.2, julkaistu elokuussa 2005
  • 1.2a, julkaistu joulukuussa 2005
  • 1.3, julkaistu 22. kesäkuuta 2006
   • Tukee häviöttömiä TrueHD ja DTS-HD -ääniraitoja.
   • PlayStation 3 on yksi ensimmäisistä 1.3:a tukevista laitteista.
  • 1.3a, julkaistu 10. marraskuuta 2006
  • 1.3b, julkaistu 27. maaliskuuta 2007
  • 1.4, julkaistu 28. toukokuuta 2009
   • Monikanavaääniulostulo ja tuki 3D-videokuvalle, 2D-resoluutio 4096 × 2160, Ethernet-tuki[2]
  • 2.0, julkaistu 4. syyskuuta 2013
   • tuki mm. 6 Gbit/s, TMDS 18 Gbit/s, 4K resoluutio 60 fps. Jotkut valmistajat käyttävät HDMI UHD nimitystä.
  • 2.0a & 2.0b
   • tuki HDR:lle
  • 2.1
   • tuki 48 Gb/s, 8k/60Hz ja 4K/120Hz videolle. Kaapelivalmistajat käyttävät 48G HDMI nimitystä.
   • 4K 60 Hz 10 bpc (HDR), 4K 120 Hz, ja 8K 60 Hz edellyttävät 48G HDMI kaapeleita
   • Tuki piirteille: Dynamic HDR metadata (SMPTE ST 2094), Enhanced audio return channel (eARC), Variable Refresh Rate (VRR), Quick Media Switching (QMS), Quick Frame Transport (QFT), Auto Low Latency Mode (ALLM), Display Stream Compression (DSC).
  Huomaat varmaan kuinka suuri ero on 2.0/2.1 HDMI kaapelin ominaisuuksissa.Sorry jos sanoin 1.5 sillä tarkoitin 1.4:jää.Välillä tuppaa ne vanhat nimet unohtumaan.
  Terkkuja Sinne Tero
 • Se viesti oli kopioitu vanhasta keskustelusta sen oli kirjoittanut Ville. Ajattelin sen laittaa tänne jos sitä uskot, kun mitään kirjoittamaani et tunnu uskovan.

  HDMI kaapelin "nopeudellakaan" ei ole mitään väliä kun hubi ei noita tue ja siinä on HDMI 2.0(a tai b, koska HDR) portti ilmoituksen mukaan. Turha siis väittää kokoajan että pitää olla 2.1 HDMI, ei tarvitse, eikä tarvi olla Sitä HDCP2.2:Stakaan, (muuta kuin 4K laitteissa.)

  Jos on vielä jotain lässyttämistä, niin sano yksikin asia suoraan jossa olen väärässä, niin voin hiljaa itsekseni korjata sen asian kuntoon, sulle en vaivaudu enää kirjottamaan.

  Kukaan täysjärkinen ei tuo nimeää julki keskustelupalstoilla, ellei esim. edusta ko.firmaa... Mutta eiköhän tämä nyt ollut lopullisesti tässä.
 • No,voihan nenä.Yritä opiskella asioita ja vointeja sinne...
  Terv.Tero
 • Ei varsinaisesti liity HDCP tai kopiosuojaukseen mistä aiemmin on juteltu. Mutta DNA Hubin Netflixiin kylläkin.

  Aluksi pakko sanoa, että todella hienoa, että uusimpien päivitysten myötä vaikuttaa siltä että ainakin minulla Hubissa Netflix toimii 4K-moodissa.

  Mutta DD 5.1 äänet ovat olleet minulle ongelma alusta asti, eivätkä ne näytä vieläkään toimivan Hubin kanssa. Alla lienee paras kuvaus ongelmasta; Netflix sanoo lähettävän DD 5.1 ääntä, mutta (Yamahan) vahvistin sanoo että ääni on vain 2.0. Tästä syystä en voi käyttää DNA Hubia Netflixin katselemiseen, vaan käytössäni on Chromecast, missä 4K ja 5.1 äänet toimivat moitteitta.

  Olisiko DNA:lla tietoa tästä ongelmasta ja onko tiedossa onko korjaus työn alla?

 • Netflix on päivittynyt uuteen versioon 6.7.2020.Voi hakea sen Googlen play Storesta.
  En tiedä auttaako tämä mutta ainahan sitäkin voi kokeilla,vanhempi versio ei toimi hyvin ja mukana pitäisi tulla uusi APK file kyseiselle ohjelmalle.
 • Hubilla katsoessa Ylen kanavien äänitekstitys ei peitä ohjelman omaa äänt, vaan ohjelmaääni tulee läpi samalla volyymilla ja siihen tulee myös kaiku mukaan...?
  Esim. Nelosella äänitekstitys toimii Hubillakin moitteettomasti.
  Muilla laitteilla, esim suoraan TVn kautta, Ylen äänitekstitys toimii...?
 • Selvisi miksi mulla käynnistyksessä on aina hubi Netflixissä. TV:n kaukosäätimen sammutus/käynnistysnappi on sama kuin Hubin kaukosäätimen Netflixnappi.

  Eli Sammutan telkan, niin hubi menee netflixiin tai käynnistän telkan, niin hubi menee netflixiin, kun luulee että sitä on sinne komennettu. Joo-o
 • Joo, niin minullakin, siis telkkarin kaukosäätimen virtanappi pukkaa hubin Netflixiin. Olen siitä joskus aiemminkin maininnut. Toinen pikku kiusa oli ennen se kun telkkarin volumenapit vaihtoi hubista kanavaa. Nyt 2.x hubisoftalla ne ei vaihda kanavaa, mutta joku muu toiminto niistä tulee, olikohan ylös/alas.
 • Päivitin hubin Viaplayn ja nyt näyttäsi toimivan 5.1 äänet. Joskus taannoin ne toimi chromecastillakin, mutta ei pitkään aikaan.

  Täällä ei ole Androidia (mitään) kerrottu olevan tuettu:
  https://asiakaspalvelu.viaplay.fi/aaniformaatti/
 • Tämä teidän systeemi on kyllä yhdenlainen. Joka päivityksessä pari häikkää korjaantuu mutta sama määrä tulee uusia. Tän päivityksen jälkeen ohjelmaopas lataa ainoastaan seuraavan päivän ohjelmat ja saman päivän näkyy korkeintaan tunnin päähän, välillä ei ollenkaan.

 • Mulla toi ainakin lataa nyt ohjelmatiedot vain sille kanavalle, jossa parhaillaan on EPG:ssä. Kun menee seuraavalle kanavalle, se lataa sitten sille näkyviin.

  Samalla päivityksellä oli aikaisemmin mainittu ongelma, että latasi tietoja jopa 6 minuuttia, mutta nyt muuttunut tälläiseksi. No näkeehän tässä nykyisessä tyylissä sentään minioppaasta tiedot ja voi kanavaa kääntää sen kautta. Sekavaa on kuitenkin touhu.
 • @JJJ nyt näyttää kaikkien kanavien kohdalla "ei ohjelmatietoja" eikä lataa niitä ollenkaan. Seuraava päivä näkyy ja kun avaa kanavan, kaikissa lukee myös silloin "ei ohjelmatietoja"
  Rebootti ei oo auttanu mitään.
 • Minulla egp toimii lähes moitteetta hubilla, ja käytössä se ”vanha versio”.
  Uudesta versiosta ei kokemusta muutoin kuin app:ina iOs, Anroid ja sovellus webissä. Ja niissäkin egp toimii.


 • @JJJ
  Mulla versio 2.2.1, ei mitään ongelmia EPG:n kanssa, Guide näyttää kaikki ohjelmatiedot ensi keskiviikkoon asti ihan mukisematta. Mulla on lankayhteys, onko sulla Wifi? Sen kanssa mulla oli paljon ongelmia, lankaan siirryttyäni (jo vanhassa versiossa) tuollaiset ongelmat poistuivat.

  Ehkä kyseessä on vain väliaikainen häiriö jossain päin nettiä, toivotaan ainakin 😀

 • Samallailla toimii tänäänkin, tosin vrk vaihtuu juuri tuossa 2-3 ohjelman jälkeen. Miniopas lataa heti 2-3 ohjelman tiedot, mutta muut ei tule näkyviin, jos ei EPG:ssä mene kanavankohdalle.

  Tässä kuvassa alla olen subille asti selannut kanavia (ykköselta), seuraavat kanavat ei näytä tulevia (TV5 ja Liv), hubi ollut käynnissä jo 5o minuuttia, eli ei taustalla lataile tietoja.


  Ja langalla on kiinni hubi lähiverkossa..

 • Mulla se toimii nyt niin, että kun avaan Guiden, valitun kanavan ohjelmat näkyvät heti mutta kun siirryn toisen kanavan kohdalle, menee n. 0.5 s. ja sen ohjelmatiedot tulevat näkyviin. Ne pysyvät näkyvissä kun siirryn eteenpäin mutta jossain vaiheessa kun jatkan siirtymistä kanavalta seuraavalle, joku bufferi täyttyy ja seuraava kanava on taas tyhjä tuon 0.5 s.

  Mitään pysyvää puutetta ei siis jää mutta kanavien tiedoista näkyy kerralla n. 8-10 kanavan tiedot. Ja kanavan kohdalla voi kelata ohjelmia koko sen viikon ajalta tai jos vaihtaa päivää yläreunasta, kaikkien kanavien ohjelmien tiedot tulevat tuolla samalla logiikalla. Vaikuttaa siis siltä, että Hubi ei pidä mitään pysyvää cachea vaan vain muistissa nuo 8-10 kanavan tiedot. Se kuitenkin riittää mainiosti kun lisää tulee lähes heti.

  Jos tarkoitat minioppaalla sitä kursori alas-näkymää, sen ei käsittääkseni ole tarkoituskaan näyttää kuin 2 seuraavaa ohjelmaa.

  Tuo kuva näyttää ihan samalta kuin mulla ja heti kun siirryn seuraavan kohdalle, tiedot tulevat mukisematta näkyviin 😀

 • Niin ne tulee täälläkin nopeesti näkyviin kun siirtyy kanavan kohdalle, mutta ei se ennen näin ollut, että pitää joka kanava käydä läpi, ennenkuin näkee ohjelmatiedot. Yhdellä vilkaisulla ei siis näe kun sen hetkisen kanavan, ennenkuin rupeaa ränkkäämään oikealla..

  Ja juu sitä kursori-alas näkymää tarkoitin mini-oppaalla, se toimii nyt oikein (näyttää heti 2-3 ohjelmaa), mutta jossain vaiheessa se ei näyttänyt mitään kun vasta minuuttien päästä käynnistyksestä. Jotain sekoilua täytyy olla DNA:n päässä, kun versio on pysynyt samana ja tyyli muuttuu mitä näyttää, miten sattuu...
 • Joo toki toimintojen pitäisi pysyä samoina. Itse käytän EPG:tä hyvin vähän joten en osaa sanoa vaihteleeko käytös mulla mutta muistelen myös, että aiemmin on näkynyt kerralla kaikkien kanavien kaikki tiedot.

  Muutakin outoa DNA-TV:ssä on, tallennussäännöt muodostuvat välillä eri nimillä kuin ohjelmatiedoissa ja mikä oudointa, olemassa olevien sääntöjen nimet vaihtelevat :O
  Esim. Myytinmurtajat näkyy sääntölistalla välillä Myytinmurtajat, välillä Mythbusters ja Valmistuksen salat näkyy välillä Hvordan jotain (ilm. norjaksi) ja välillä How it's made ja välillä suom. nimellä :O
  En ymmärrä, miten tuo voi vaihdella.
  Ja osa säännöistä ei näy lainkaan listalla mutta kun hakee ohjelman nimellä, se onkin menossa talteen.

  Tämä sääntöhomma siis web-versiossa, en muissa versioissa katso sääntölistaa mutta eiköhän se ole sama sotku niissä eli yleisesti DNA-TV-palvelussa.

 • Mikässiinä siirrossa kestää?? Luulisi että vois tyyliin kaikki siirtää saman aikaisesti, kohtahan tuo on jo puoli vuotta ollut käytössä. Kuinkahan moni on jo siirtynyt?
 • BBC Earth HD -kanavan tekstitystä ei saa pysyvästi pois päältä. Ruotsinkielinen tekstitys (tekstitysvalikossa ensimmäinen kieli) puskee aina päälle kanavalle palatessa, vaikka olen valinnut lukuisia kertoja, ettei tekstitystä. Varför?
 • Tulipahan vaan mieleen, että onkohan tuo kovalevyhän on antenniasiakkaille nykyään ihan turha, vaikka toimisikin. Kaikki maksukavat tulee IPTV:n kautta ja niitä ei voi tallentaa muutenkaan? Vanhoilla antenniasiakkailla taitaa olla vielä käytössä virittimen kautta tulevat kanavat, mutta Uuden DNA TV:n aikana niitä ei ole enää saanut tilattua.

  Joten tuleeko IPTV kanavat tallennettaviksi joskus?

  Noi aikasemmin valittamani EPG:n asiat on taas muuttunut ja nyt lataa tiedot kuten kuuluukin. Eli kaikki kanavatiedot tuele samalla vuorokaudelle kerralla näkyviin. vrk-vaihtuminen tosin tekee siihen tauon edelleen, mutta se on voinut ollakkin näin kokoajan...
 • Nvidia Shield TV Pro tässä olisi mielenkiintoinen vaihtoehto koko DNA Hubille...
  Androin 9 järjestelmä ja hinta 200 euroa,ainakin Gigantti Suomessa myy.Ulkoisen aseman voi laittaa USB:n kautta tallentavaksi asemaksi.
  MikroPC:ssä arvostelu 5/5
  Sääli että DNA ei halua kehittää omaansa niin pakkohan tässä on alkaa katsella muita laitteita.Kuukauden aikana ollut yhteydessa jotain neljä kertaa eikä kukaan tiedä milloin ja miten koko DNA TV:n Hubin kehitys tulee jatkumaan...Kiintolevy tallennuksesta ei tietoakaan...
  Kyllähän näitä niinsanottuja media boxeja IP:n kautta alkaa tulemaan eikä tarvitse katsella keskeneräistä tuotetta.
  Kiintolevytallennushan on vain ajan siirtoon itselle sopivaan aikaan eikä luulisi edes verkkoa rasittavan. 

 • No joo, onhan noita Android laitteita, jos haluaa vaan appeja käyttää. DNA TV ei noilla toimi, joten ihan erikäyttöön ne kyllä sopii. Tosin monessa TV:ssäkin on nuo appit, mitkä tuollaisella purkissa ja ulkopuoliselta palveluntarjoajalta kun joutuu hankkimaan palvelut, voi niitäkin käyttää... Mistä sille niitä IPTV-kanavia sitten saa ostettua ja mitä sinne kovolle tallentaa?
 • No Elisaltahan ne ip-kanavat saa apilla, joka toimii jopa dna hubissa, niin varmaan shieldissäkin. Nettitallennukset sun muut hyvin saman tapaisesti kuin ns. uudessa dna tv:ssä. Kovalevyä ei taida sekään käyttää mihinkään, tai no en nyt niin tarkkaan tiedä.

  Jonkin verran tuota vaan testailin hubissa tutustumisjaksolla, ja sen jälkeen sitten myyntimies koitti sitä kehua puhelimessa. Ihan kuulosti niin kuin olisi tosiaan "uuden dna tv:n" matskuja lukenut, eipä paljon eroja kuulostanut olevan. Paitsi että appi on tosiaan tarjolla laajemmin. Sen avulla meinasivat melkein saada minustakin asiakkaan mutta kun tuli just sitä ennen suostuttua uuteen määräaikaiseen soppariin dna:n kanssa kun näytti että telkkari jää muuten pimeäksi. Sinänsä pidän kyllä hyvänäkin sitä että dna:lla edes suorat tv-kanavat tulee kaapelista eikä kuormita nettiä, kun tähän saa vain satamegasen.

  Hubi teki tässä muutama päivä sitten kunnon crashin. Ihan kesken katselun pomppasi siihen androidin pallukka-animaatioon ja pyöritteli sitä vaikka ikuisesti, tai no 15 minuuttia sitä katselin pisimmillään. Ei auttanut virtajohdon irrotuskaan, aina vaan uudestaan jäi niitä pallukoita pyörittelemään. Resettinapilla sitten lopulta lähti toimimaan, mutta sittenpä sitä piti asennella uusiksi kaikki sovellukset, etsiskellä niiden salasanat ja silleen. Voevoe...
 • Elisalla oli joku sairas juttu, että piti ottaa se 24,90€/kk oleva paketti, että pääsee tilaamaan maksukanavia. Tuo hinta sisältää niiden boksinkin sitten. Peruspalveluun pystyi tilaamaan jotain 8 eri sport kanavaa vain. Ei niiden sivuilta mitään selvää asiasta ota, chattailin niiden kanssa taannoin, kun puhelin ja netti on sieltä ollut sen 20 vuotta itselläni.

  Testailin joskus tuota Elisa viihdetta puhelimella, oli huomattavasti parempi kuin Vanha DNA TV, mutta nyt en ole uuden aikaan kokeillut sitä.
 • Edes tolla hinnalla (24,90€/kk)  ei näytä saavan Elisa Viihde sovellukseen maksukanavia, kuin Cmoren ja Viaplayn (Vaatii tietty niiden tilauksen erikseen vielä). Eli ei pysty katsomaan maksukanavia sovelluksella juurikaan...
 • Olipas taas (surku)hupaisaa piipahtaa täällä, kun ihmettelin wanhan DNA Hubin omistajana - jolla kiintolevy toimii kerrallaan aina tunnin, pari, ilman boottia - että milloinkohan hehkutettu ja ylistetty UUSI versio alkaisi tukemaan kiintolevyä, että kaikki nämä lapsentaudit kohta vuoden odottelun jälkeen jäisivät ikäväksi muistoksi vain... mutta eipä vielä: Täällä käyttäjät lähinnä kinastelevat keskenään, 30.6. oli ja meni ja sama ralli jatkuu, eikä homma vieläkään toimi. Nyt oikeasti jo lusikka kauniiseen käteen @Ville Partanen ja pari kunnon ammattimiestä koodaamaan koko p**ka uusiksi, tai ostakaa toimiva systeemi joltain kunnon kehityspajalta, pronto!
 • Samaa mieltä OleDad.Koko höskä on surkuhupaisa Suomalaisen insinööri taidon tuote,ajastaan 10v. jäljellä muihin uusiin jo samankaltaisiin tuoteisiin verrattuna.
  Taitaa koko DNA TV:n Hubi piiripohjaltaan olla sellainen että siihen ei oikein taida mitään uutta saada.
  Tuotteen kehittelyhän on aloitettu 2009 startup yhtiönä ja myyty oliko se 2015 ulkomaille sen osakkeet.Sama yhtiö joka tarjoaa BookTV:tä ios käyttöjärjestelmässä äppinä ja on halvempi kuin DNA TV äppi.
 • Hubi vaihdettiin Dna myymälässä kun äänet katosi, mutta siinä olleet käynnistys vaikeudet eivät hävinneet.
  Nyt on tallenteet ruvenneet tökkimään että ei oikein viitsi katsoa, illalla viikon loppuisin. Ylen areena kuitenkin näkyy jos ohjelma on siellä
  Tästä hubista taitaa tulla dna:n imagolle paha haitta.
 • Sitä se varmasti on,MikroPC:ssä annettiin 3/5 pistettä juuri huonosta laitteisto sopivuudesta ja Cromecastista.Nyt oli MikroPC:ssä arvostelu Nvidia Shield TV Pro:sta Android 9:n joka sai täydet 5/5 pistettä.Kyseiseen mediatoistimeen kuuluu ilmaiseksi PlexTV pro.Jotain 80:ntä kanavaa.Sisältää Google Playn jolla voi sitten mielinmäärin hakea kanava äppejä.Samalla kiintolevytallennus ulkopuoliselle kiintolevylle USB:n kautta.

  Onhan tuolla joku Partasen kommentti että tähän nyt ei saada oikein paranettua kun on Android 7:n vaan pitäisi siirtyä jo Android 9:ään josssa tietysti alustapohja on paremmin soveltuva nykypäivän korjauksiin...Tosin epäilen onko kyseinen laite ihan noin vain päivitettävissä kyseiseen versioon...Hikistä hommaa tuo kanavien katselu on kyseillä laitteella nykyään.
  Mutta viikonloppua sinne,eipähän aika ainakaan mene liikaa TV:tä katsellen.Tämä oli tietysti itsellekin katkera pettymys.
 • Itse ainakin hankin hubin täysin muuhun käyttöön, kun Android TV käyttöön, joten vertailu Shieldiin on edellleen täysin turhaa. Varmaan pesee siinä käytössä hubin, mutta useat niitä sovelluksia voi käyttää sitten vaikka TV:lläkin suoraan...

  Täällä yksi vuosi eräs tarjosi joka päivä jotain boksia korvaavaksi tuotteeksi, mutta jos sillä tarjotulla laitteella nyt alkuun toimisi DNA TV, niin olisi edes osittain korvaava laite ja vertailussa jotain järkeä. saati että olisi virittimet ja maksukanavat tarjolla.

  On se hubikin mennyt parempaan suuntaa siitä kun siinä oli Android 6 ja vanha DNA TV, kummosiin suorituksiin tuo purkki tuskin pystyy.
 • "" Oikein mukavaa juhannusta kaikille palstan lukijoille ja palautteen antajille. Olen vielä pari viikkoa duunissa, sitten lomalla ja takaisin elokuussa. Seuraavat pari viikkoa ovat todella kiireisiä mutta yritän ehtiä vastailla tänne myös ennen lomaa ""
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
  18 Kes

  No niin, pian on lomat lusittu ja "rytinä alkaa", vai kuinka ?
  Tai sais edes vastauksia missä mennään, vieläkö on toivoa saada Uusi DNA TV, toimimaan odotetusti / luvatusti, niin hubilla kuin anroidilla iOS:llä ja webissä?
 • Eikös sulla @Pertti ole antennin maksukanavat virittimen kautta hubissa? Onko ollut mitään puhetta tapahtuuko niille muutosta uuteen siirryttäessä, jos sopimuskin menee uusiksi.

  Tuolla ylempänä kun vasta tajusin että ennenkuin IPTV-kanavia voi tallentaa (Ei varmaan koskaan), en pysty maksukanavia tallentamaan hubilla antenniasiakkaana mitenkään.
 • Joo, antennin kautta tulee.
  En ole mitään muutoksesta kuullut, olen ymmärtänyt, että jatkuu kuten nykyään, entisellä sopimuksella.
  Jos väärässä olen, kaiketi joku oikaisee.
 • Niin tosiaan, jos se siirtyy automaattisesti uuteen ei sopimuskaan mene uusiksi, mutta jos pyytää nyt siirtoa, niin vaikuttaakohan siihen. Eikös Partanen jossain maininnut että kovalevy ei toimi ennenkuin tulee Android päivitys (minkätasoinen lienee kyseessä), vai muistakohan omiani, sekin voi olla.

  Tänään ei enää ilmeisesti tule enää mitään telkasta ohjelmaoppaan mukaan:

 • Laitoin vaan huvikseni vaihtoehtoja IPTV:lle jossa ei ole määräaikaisuuksia ja tallennus on,voi myös katsoa vaikka puhelmella,tabletilla,tietokoneella...
  Mielenkiintoisin on kai Maxivision TV-viihdepalvelu
  Toinen on Kaisa TV...
  Kaikenlaisia IPTV media boxeja löytyy mielihalun mukaan: https://www.satshop.fi/
  Ainakin itse meinaan katsoa näistä jonkun vaihtoehdon kun määräaikaisuus loppuu,ellei sitten jotain ihmeellistä DNA:lla tapahdu jota nyt käyttäneenä en oikein usko...
 • Satelliitillakin pystyy katsomaan tuhansia kanavia ilmaiseksi ja tallentamaan. Itseä kiinnostaa suomalaiset kanavat ja ne maksukanavat joita täällä myydään. Eipä noista pilipali IPTV-kanavista maailmalta paljon kostu. No joku voi tykätä, muttei se nyt sama ole.

  Maxision on kanssa itsellä (vanhalla boxilla, jossa vain IPTV). Toimii hyvin, tallennuksella vähän kalliimpi kuukausimaksu kuin DNA TV hubilla ja vaatii lisäksi boxin oston. mutta Android/IOs-sovellus on valovuoden jäljessä, ei näe kun muutamaa kanavaa, eikä vissiin mitään? maksukanavaa. Selain tukea ei taida olla vieläkään. Se sopii yhteen telkkaan hyvin, mutta ei muualle sovelluksella katsottavaksi.
 • Ja tärkein unohtui Maxivisionin sovellus ei tue Chromecastia.

 • Tottahan se on mutta välillä on ihan mielenkiintoista katsella muitakin vaihtoehtoja kuin DNA ja vertailla hintoja.
  Kyllähän näin on että IPTV tarjonta tulee lisääntymään ja uutta palvelutarjontaa tulee nopeuden kasvaessa laajakaistoilla lisää...Kotimaisia että Ulkomaalaisia.
  Tosin tuo DNA 2:den vuoden määräaikaisuus alkaa olla nykyään vastoin yleisiä kuluttajasopimuksia monen oikeustajun mukaan, jos katsoo vain toimimatonta DNA HUBIA kiintolevytallennuksella,idea itsellä oli juuri kiintolevytallennus maksukanaville.
 • Siihen tarkoitukseen ostettuna hubi ei vaan toimi, ymmärrän pettymyksen. 2 vanhanversion hubia olen palauttanut tässä 2017 jälkeen ja nyt on maksukanavat korteilla. Joillain tallennus kovolle on pelittänyt ihan ok, mutta ei omassa lähipiirissä.

  Nyt Kun testasin tätä uutta versiota, niin Hubilla näen ja tallennan antennitaloudessa HD laadulla kanavat (ilmaiset), kun niitä ei anteninkautta juuri saa. Katsotaan jos tulee määräajan jälkeen parempia vaihtoehtoja, tähän käyttöön tämä on ihan pätevä laite, vaikka vikaakin on. Samaan rahaan saan vielä toiseen telkkaan ja mökille sovelluksella+Chromecastilla kanavat. Vanha sovellus vaan toimi paremmin taas tässä asiassa.

  Tarkoitin noilla viesteillä lähinnä sitä, että se sisältöhän tässä on mistä maksetaan, hyvä laite ei pelkästään auta mitään, noita kiinan 20€ android boxeja on itselläkin 3 ja toimii niilläkin Android hommat ihan ok, ei vaan ole itselle enää mitään sisältöä tarjolla niihin, niin on käyttämättä. Noilla kun ei toimi nykyään esim. cmore, kuin ei ole "virallisia" versioita.
 • Tuossa halukkaille, jotka haluavat verrata tarjontaa :-)
  https://www.is.fi/digitoday/art-2000006337649.html
 • Onkohan kenellekään N-beta-testaus ryhmässä olleelle tullut tuota viimeisintä päivitystä vanhaan DNA-TV:seen saati siirtoa Uuteen DNA-TV:seen? Mietin tässä lähinnä että olenko pudonnut johonkin limbo-tilaan kun tuo Cirkus pyörii edelleen tuola vanhan DNA-TVn valikoissa ja päivitykset sanoo olevansa muka ajan tasalla. Tehdasresettikin tehty tuossa muutama päivä sitten, mutta ei mitään päivityksiä tarjolla silti...
 • Olin N:ssä ekalla kierroksella ja sain uuden joskys toukokuussa kai. Dna soitti muistaakseni.
 • @AR
  Olin N-testauksessa. Viimeisintä päivitystä en ole saanut. Samoin tein tehdasresetin taannoin, sehän vain pahensi tilannetta - N-testauksessaryhmällä oli eri versio kuin mitä sitten viralliseen jakeluun tuli. Ainakin minulla alkoi tehdasresetin jälkeen kovalevy katoilemaan mitä ei N-testin aikana tapahtunut lainkaan. 

  Ja kun on kovalevyllinen hubi, uutta DNA-tv:tä ei sitten ole tulossakaan vähään (luetaan pitkään) aikaan.

 • Selvä juttu, kiitos kommenteista! Itse olen kovalevyttömänä ollut tähän asti tyytyväinen boksin TV-puoleen, mutta nyt viime viikkoina on alkanu ohjelmat sammuilemaan ja mustaa kanavaa esiintymään (ääni kuuluu ja kanavavalikko näkyy) entistä enemmän. Jos hiljalleen pääsisi uuteen DNA-TVseen niin ehkä tämä vielä digiboksina menee läpi vaimollekin...

  Monikanavaäänien läpiviennissä mulla on edelleen ongelmana satunnainen toiminta - passthrough vaatii usein vahvistimen uudelleenkäynnistyksen, eli joku HDMI-kättely sielä edelleen vitustelee. Tämä toki voi olla myös android-tv ja Denonin (X3500H) välinen riita - ei ole android-vertailulaitetta testattavaksi joten en tiedä johtuuko yksin DNA-hubista vai mistä. On vielä niin sattumanvarainen ongelma että en osaa toistaa sitä tarkoituksellisesti vaan välillä ääni kulkeekin PCM:nä ja välillä DD+/DTS (Ylellä toki vain DD).

  Yksi uusi DNA-TV kiitos tännekin hiljalleen.
 • Mistä löydän päivityksen jälkeen vanhat tallennukseni? Eivät löydy tallenteet alta.
 • Siinä menee jonkin aijaa et siirryvöt. Uusia sekä vanhoja voi katsoa molemmista aplikaatioistaan/selainosoitteistaan jonkin aikaa.
 • Koska tulee markkinoille HD-vaatomukset täyttävä hubi tallennusmahdollisuudella?
  PW
 • Jos tarkoitat Cable Ready HD tai Antenna Ready HD merkittyä "hubia", niin ei koskaan. Se vaatisi korttipaikan.
  JJJ
 • En sitä tarkoittanut :-) Tarkoitin sitä, että hubilla voisi tallentaa 3 kanavaa ja katsoa neljättä kanavaa samanaikaisesti - ilman rajoituksia. Eli tuolloin pitäisi olla 4 viritintä.
  DNA on kaapelissa hajasijoittanut HD-kanavat niin, että 2 viritintä ei aina riitä. Muxeja on 33 kpl.

  PW
 • PW, veikkaan silti ettei koskaan. Tuntuu olevan pyrkimys eroon kovalevytallennuksesta muutenkin. Antenniasiakkaana en saa DNA:lta edes mitään kanavapaketteja enää mitä voisi tallentaa. Kovalevyn järki tulee uudestaan siinä vaiheessa jos IPTV-kanavat tulisi tallennettaviksi ja se taitaa olla vaan rahasti kiinni ettei tule(koskaan).

  Kaapeliasiakkaista DNA:n ei tarvi välittää, kun suurinosa on "pakotettu" asiakkaiksi kuitenkin.
  JJJ
 • @JJJ
  Kyllä ne iptv-kanavat tulevat tallennettaviksi, pakkohan DNA:n on jossakin vaiheessa seurata kilpailijoitaan - toki viiveelllä kuten aina. Esim. Telia tarjoaa kovalevyllistä digiboxia (Telia tv), jossa siis mahdollista tehdä verkko- ja kovalevytallennuksia
  A-P
 • JJJ: Mielestäni DNA on koko ajan pyrkinyt - piratismin pelossa - estämään kanavien tallennusta. Siihen viittaa myös hubin toteutus erillisellä, ainostaan DNA:lta saataviila olevalla kiintolevyllä ja kiinteällä TV-kortilla, joka estää kortinjakajan käyttömahdollisuuden.
  DNA TV voisi olla vaihtoehto, jos pilveen voisi tallentaa haluamansa ohjelman kaikilta kanavilta, joihin on katseluoikeus ja jos tallennettua kanavaa voisi toistaa samoilla ominaisuuksilla kuin TV-kanavaakin (esim. kielivalinnat).
  PW
 • Viikko jo elokuuta eletty, onko Hubin ”kehitysporukalla” loman jälkeistä elämää laisinkaan?
  Kiinnostais varmaan muillakin kuin minulla saada edes jonkunlainen väliaika tieto hubin ym. siihen liittyvien toimintojen ”kehitys” vaiheesta.
  Tässä alkaa pian määräaikaisuudet tulla täyteen ja harkinta palvelun jatkosta tulee tätämenoa kyseenalaiseksi.
  Pertti O
 • Taitaa olla kuollut boxi,käynistelee itseään monta kertaa itsestää vielä öisin.Pinna nenee kun joutuu vetää sähköt pois koko hökötyksestä.
  TT
 • Tein viimeisimmän hubin ohjelmistopäivityksen muutama päivä sitten. Sen myötä kaikki ylen kanavat lakkasivat näkymästä. Pyytää vain tarkistamaan, onko antennijohto kiinni. Kyllä se on ollut viimeiset 16 vuotta...

  Sen lisäksi ohjelmatiedot info napin kautta katosivat, osa C more -kanavista hävisi sekä OK- napin kautta kätevästi tullut kanavien ohjelmalistaus hävisi. Päivitys ei siis todellakaan mennyt putkeen! Miten nämä saa takaisin?
  MinnaA
 • @MinnaA onko sulla aikaisemmi ollut Uusi DNA TV jo käytössä? ja Oletko katsonut Ylen kanavia SD vai HD laadulla?

  Paina sitä OK, näppäintä ja sitten sieltä valitset SD, HD tai IPTV kautta kanavan, kokeile näkyykö minkään kautta Ylen kanavat.

  OK, näkymässä, kun painat ristikosta alaspäin tulee tuo miniohjelmaopas näkyviin (Seuraavan kerran menee tähän näkymään suoraan OK-napista, ennenkuin sammutat).

  Jos ei auta, niin resettiä purkille vaan...
  JJJ
 • Ehdottaisin jo Joukkokanteen tekemistä DNA:ta vastaan katteettomista lupauksista sillä ei ohjelmien tallennus ole mitään tähtitiedettä.
  Olen ollut viimeisen kuukauden aikana yhteydessä DNA:han viisi kertaa eikä siellä kukaan tiedä mitään tulevasta uudistuksista tai DNA TV:n hubin ongelmien korjauksista.
  Ei ylempi taso eikä kukaan muukaan,turhia puheluita ja yhteydenottoja.
  Kyllähän Suomessa on vielä Kuluttajalautakunta ja materiaalia kyseisen Boxin toimintaan silloin tällöin ja yhteensopivuutta antenni ja kaapeli talouksista löytyy ainakin tämän palstan mukaan aihetta yllin kyllin.
  Hieno mainos DNA:lta ohjeineen You Tubessa mutta valitettavasti ei toimi,turhaan tässä pähkäillään joidenkin nappien toiminnasta kun ei toimi.
  TT
 • DNA on ollut valmis perusteilla purkamaan määräaikaisensopimuksen koko hubin reilun 3 vuoden olemassaolon ajan.

  On täällä ennenkin joukkokanteista ym. ihmiset puhuneet, mutta taitaa päästä kaikista vastuista sillä että purkaa sopimuksen. Vaikea kuvitella että parempaa toimivuutta voisi mitenkään vaatia oikeusteitse. Ei tule vaan tapahtumaan sellainen.

  Sitäpaitsi jos kirjoittajilla on vanha DNA TV käytössä, ei tähän ketjuun hirveästi sen ongelmista tuota kirjoittaa, osa on uudessa kuitenkin korjattu.

  Jos hitaus ei haittaa, omassa IPTV ja tallennus pilveen käytössä tuo Uusi DNA TV toimii ihan kohtuullisesti. Nyt kattelen parhaillaan sovelluksella CMorea, hyvin tämäkin toimii.
  JJJ
 • Moippa,yritetty purkaa sopimus pari kertaa mutta DNA ei ole suostunut sillä vetooaa että vanha DNA TV on toiminut sillä hetkellä,uuteen ei ole asiaa vaikka on lähetty kirje jossa luvattiin siirtää vanhan DNA TV:n omistajat viime kevään aikana uuteen DNA TV:hen.Ongelma on maksuohjelmien tallennus ei toimi uudessa DNA TV:ssä.
  Luulisin että kun katselee kirjoituksia nykyisestäkin niin ongelmia riittää,ei ostajan joka maksaa kyseisestä palvelusta tarvitse kärsiä siitä että kyseisessä Boxissa on niin paljon ongelmia toiminnoissa että käytännössä kyseinen laite on käyttökelvoton todellisuudessa,nykyään näköjään tullut 3kk koekäyttö mutta ostohetkellä sitä ei ollut.
  Samalla DNA on todennut että nykyinen android 7:n ei oikein mahdollista korjauksia vaan korjaukset tulisivat sitten android 9:n version mukana.
  Kukaan vaan ei tiedä milloin tälläinen tulee ja onko se edes mahdollista päivittää.
  Itse kyllästyin koko Boxiin ja ostin Uuden 4K television joka on Android 10:n versio.Kalliiksi tuli ja maksuohjelmat katsotaan sitten siitä DNA boxista huonolla kuvanlaadulla tallennuksella.
  Ihmettelen vain miksi monet vain suostuvat kärsimään jostain huonosta sovelluksesta jota kukaan ei kehittele ja vastuu henkilöt ovat sitten piilossa tai kommentoimatta asiaa.
  Tuskin tämä asianlaita on kenellekään eduksi kuluttajan kannalta,samoin tullut sanottua että kyseisen laitteen idea on ihan Ok. mutta toteutus ei enää vastaa nykyaikaa.
  PS.Vielä siitä äänen laadusta niin on kuin olisi menty kymmenen vuotta taaksepäin,tosin tämä on monien IP kanavien ongelma äänen siirossa.
  Moni voi olla tyytyväinen mono ääneen mutta jos on vaikka kotiteatteri jolla on hintaa reilusti,ei viitsi edes sanoa,niin karvas pettymys kun kuulokin on tallella.
  Kyllä myytävän tuotteen pitäisi pystyä edes perusasiohin eikä olettamuksiin.
  Viielä viittaan kyseiseen DNA mainokseen asiasta joka on täysisin asian vastainen.
  TT
 • Uudessa DNA TV:ssä on kuva 5Mbits pakattua, kun vanhassa se on "HD kanavilla" joku muistaakseni 2-3 megaa.

  Äänet on ihan asialliset stereoäänet. Hyvin harvassa suoratoistosovelluksessakaan on käytössä 5.1 äänet, se on sääli. Noita suoratoistopalveluja vertailtiin äänen osalta MB:ssä tässä kesällä, ei kauhean kehuttavaa ollut, mutta kyllä ne nyt menee paitsi sille kultakorvahifistille.
  JJJ
 • Sama asia tuli luettua,näihän se on.Vertailussa oli kaikki niinsanotut yleisimmät palvelut Netflix,Amazon Prime jne...
  Siinähän juuri vertailtiin ääntä niinsanottuihin DVD levyihin joissa on ääniraitavalikoimaa Dolbystä DTS:ään...
  Ei vielä kannata heittä sitä DVD soitinta ihan mäkeen vaikka harvoin tulee mitään sieltä katsottua...
  TT
 • Joukkokanteen voi tehdä vain kuluttajavirasto. Tekevät sen ehkä, jos tarpeeksi moni sitä heiltä vaatii - muutoin vain hyssyttelevät.
  PW
 • Olin myös mukana N-testiryhmässä ja omassa hubissani näyttää edelleen olevan vanha laiteohjelmisto ja DNA TV. Milloinkohan nämä päivittyvät?

  DNA TV 1.0.35
  Laiteohjelmisto 7.1.1.80
  Toni
 • Miksi Disvovery Channel ei näy uudessa palvelussa HD-laatuisena?
  Vanhassa näkyi?
  Janne
 • @Janne, oletko laittanut sen tulemaan IPTV:n kautta? Jos nyt katsot vahingossa SD-kanavaa? Onkohan se kaapeliverkossa myös HD muodossa jaossa ja HD valittavissa, sitä en tiedä.
  JJJ
 • Antenni verkossa ei voi valita kuin iptv maksukanavia, ei ne kunnolla netin kautta tulekkaan jos huonolla alueella.
  Timppa
 • Ennen vuodenvaihetta (noin aika) tehdyillä sopimuksilla voi katsoa virittimen kautta antennissakin maksukanavia hubilla. Ellei tähän ole tullut muutosta siirryttäessä uuteen DNA TV:seen? Uusilla sopimuksilla se ei tosiaan ole mahdollista.

  10 megaa todellista nopeutta pitäisi riittää helposti HD-kanaville. Kun ovat n.5 megaan pakattuja.
  JJJ
 • Sori epätarkasta viestistä, kyse on kaapelitaloudesta johon tulee 100 megainen kuitu. Hubi on kiinni reitittimessä piuhalla. Muut HD-kanavat näkyy mutta Discovery ei.
  Janne
 • Oletko nyt valinnut sille kanavalle SD, HD vai IPTV vaihtoehdon?
  JJJ
 • Ei antanut valita kuin SD tai IPTV ja molemmat tuli sd kuvalla. HD vaihtoehto ei ollut valittavissa niinkuin toisissa HD-kanavissa.
  Janne
 • Kyllä tuon DNA:n kaapelissa listojen mukaan pitäisi olla jaossa myös HD-versiona. Myöskin IPTV kanavat pitäisi olla HD tasoa, kun muutaman sekunnin odottaa. Empä osaa sanoa enempää, parempi varmaan soitella vikapalveluun, (jos johdot/jaot on kunnossa eikä jää sen takia joku nippu kaapelissa saavuttamatta.)
  JJJ
 • Nyt kun on puolitoista vuotta mennyt tuon Hubin kanssa - jossa vanha DNA-TV ja käsittääkseni viimeisin laitteistopäivityskin saamatta - päätin lopulta tehdä sen mikä olisi pitänyt tehdä ensimmäisen viikon jälkeen, eli koko laite kaapin perälle, Gigantista Shield TV ja häkkivarastosta vanha Wbox HD2s takaisin käyttöön. Hetken aikaa meni että yleiskaukosäädin tuli säädettyä, mutta sen jälkeen kaikki toimii aivan täydellisesti.

  Ikävä todeta, mutta niin jumalattoman paljon on käyttänyt aikaa tuon Hubin virheiden selvittelyssä ja jatkuvassa säätämisessä, että pakko myöntää sen olevan toimimaton laite omaan käyttööni. Käytössä on siis kotiteatteri, jossa HD-tason televisio ja tykki, mutta 4K-tason vahvistin. Moniääniä ei vaan millään saanut pysyvästi toimimaan, Netflix vaati vähän väliä laitteiden uudelleen käynnistystä ja Hubi ei edes suostunut päästämään kuvaa vahvistimen läpi HDCP2.2 suojauksen vuoksi (jota siis vahvistin tukee, mutta televisio ei - esim. ShieldTV ja MiBox3S kuitenkin osaavat tunnistaa päätelaitteen olevan 1080p ja päästää kuvan läpi, Hubi ei tätä syystä tai toisesta osaa vaan vaatii jonkun splitterin tai stripperin väliin, jos haluaa nähdä kuvan).

  Nyt on viikon verran elämänlaatu ollut kohdillaan - kyllä tuo Wbox HD2s on aivan jumalattoman paljon parempi kuin Hubi television katsomiseen; kovalevynä voi käyttää mitä tahansa levyä ja valikot toimii sukkelasti eikä mustan kuvan ongelmaa ole lainkaan, timeshift toimii ja tarvittaessa on verkkotallennuksetkin saatavilla. Shieldin paremmuutta Android-laatikkona taas ei tarvi varmaan sen enempää perustellakaan. Kaikki monikanavaäänet toimi laakista ja tukee myös TrueHD ja Atmos ääniä kaupan päälle. Virittimiä siitä ei tosiaan löydy, mikä OLISI ollut Hubin etu, jos se ei muuten olisi aivan annelista.

  Sen verran vielä ilmoitan, että omassa tapauksessani sain Hubin kaupan päälle, eli en siitä erikseen maksa mitään, vaan sisältyi taloyhtiönettiin. Jos maksaisin, en olisi näin kauaa jaksanut sitä koittaa "korjata". Tämän viestin tarkoituksena ei ole mollata Hubia sen enempää, vaan ilmoittaa vastaavassa tilanteessa oleville, että huomattavasti parempaa ja ihmisystävällisempääkin vaihtoehtoa on tarjolla, joskaan ei valitettavasti yhdessä laitteessa.

  Kiitos ja näkemiin!
  AR
 • Oliko @AR sulla kovalevy siinä, vai miksiköhän et ole saanut tätä uutta DNA TV:tä? Tosin et ilmeisesti käytä juuri DNA TV:tä, kun korvaavasi laitteetkaan ei sitä tue, joten ei varmaan ollut oikea laite käyttöösi.

  Kaapelissa ei oikeastaan olisi itselläkään paljon muuta käyttöä tuolle hubille kuin tallenteet. Antennissa sitten on enempi, kun HD-kanavat on yksikerrallaan hävinnyt ja tallenteita kovolle tehtäessäkin ne on sitten samaa SD-kuraa. Eli tähän käyttöön IPTV+HD tallenteet on hyvä ja toimii uudella DNA TV:llä hubissa hyvin.
  JJJ
 • @JJJ

  Ei ollut kovoa - en tiedä johtuiko päivyttymättömyys siitä että kuuluin siihen testiryhmään aikanaan. Enkä siis ole vastausta tähän saanut, eli kokemukseni perustuu siis vanhaan DNA-TV palveluun Hubilla.

  Käytössäni oli Hubi siis sen takia että siinä on digiviritin, mediatoistin (kodi/plex/jne.) ja cast mahdollisuus.Videotykkiä varten käytännössä siis tuo digiviritin - televisiossa on omatkin virittimet. Näitä ominaisuuksia hubissa on, joten sikäli oli ihan oikea laite minulle, jos olisi niiltä osin vaan toiminut. Ehkä juuri virittimien ja maksukanava yms. säädösteltyjen juttujen takia noi muut ominaisuudet menee sekasin kun pitää olla erilaisia suojauksia eri rajapinnoilla ja siksi sitten kaikki vähän sekoilee jos käyttää toimintoja ristiin rastiin, mene ja tiedä. 

  Kuten itsekin totesit niin kaapelissa tosiaan olen ja kanavat näkyy HD:na virittimen kautta. DNA-TV ei niitä IPTVnä mulla tarjonnutkaan niin TV-ominaisuudet korvautui täysin Wboxilla (ja paremminkin, koska kovalevy ja toimivuus). Verkkotallenteetkin tosiaan näkyi siirtyneen suoraan tonne Wboxiin.

  Mutta varmasti ihan toimiva peli jollain muulla käytöllä ja kokoonpanolla enkä tässä sen kummempia ala väittelemäänkään. Jos laitteen wifi olisi ketterämpi niin voisin tuon mökille viedä mutta eihän se oikein toimi hotspotin kanssa / tökkii ja paukkuu striimit.
  AR
 • Uuden DNA TV:n myötä ne tallenteet sitten häviää sielä Wboxistakin. Olisin tuolla mielelläni makkarissa katsonut niitä, mutta se ei ole enää mahdollista, kun sillä ei pääse kirjautumaan uudelle tilille.

  Ja juu, tuohon käyttöösi ei oikein toimi hubi, kun se ei vaan toimi. DNA TV käyttöön se on ihan asiallinen ja jossain vaiheessa (Android 7 päivityksessä kenties?) Castauskin on toiminut ihan hyvin.
  JJJ
 • @JJJ

  "Antennissa sitten on enempi, kun HD-kanavat on yksikerrallaan hävinnyt ja tallenteita kovolle tehtäessäkin ne on sitten samaa SD-kuraa.
  Eli tähän käyttöön IPTV+HD tallenteet on hyvä ja toimii uudella DNA TV:llä hubissa hyvin"

  Mitähän tarkoitit tuossa edellä?
  -Eikö kovotallenteet ole HD laatua (esim. Cmore First HD) vanhalla versiolla
  -Voiko IPTV maksukanavia tallentaa yleensä mihinkään, ja jos, onko tallenteet pilvessä HD laatua, kovo ei kai toimi vielä uudessa versiossa.

  ps. minulla edelleen käytössä vanhaversio ja toimii jotenkuten
  Pertti O
 • Ilmaiskanavien tallenteet on HD-laatua pilvessä, kun taas jos kovolle tallentaa antennista, vain Ylen on mahdollista HD-laadulla tallentaa ja katsoa (Vai onko antennissa muita HD-kanavia enään, joku Estradi2020 taitaa olla.).

  Vanhassa DNA TV:ssä oli osa kanavista pilvessä "HD-laadulla". Aikaisemmin ilmoitettu, että ne on siellä (oliko 2Mbps eli huonommalla laadulla), kun uudessa on 5Mbps.

  Hubilla ja uudella DNA TV:llä ei voi "Uusi"antenniasiakas tallentaa ollenkaan maksukanavia, kun ne tulee vain IPTV:n kautta. Siis vaikka kovo toimisikin, niin ei voi tallentaa kuin ilmaiskanavia ja ne nyt voi tallentaa sinne pilveenkin...

  Jos kovo joskus rupeaa toimimaan uudessa ja on tuo vanha sopimus antenniasiakkaana, (että pystyy virittimenkautta vastaanottamaan maksukanavat) niin niitähän voi sitten antennissakin HD-laadullakatsoa ja tallentaa (Ne mitkä antennissa nyt on HD-maksukavia yleensäkkään.)

  Hubi uudella DNA TV:llä (antenniasiakkaalle) siis sopii peruskanavien katsomiseen ja tallentamiseen HD-laadulla. (Paitsi Nelosen kanavat ei näy ilman tallentamista HD-laadulla, kun ei tule IPTV:n kautta ollenkaan.)
  Maksukanaville taas ei sovi tämä ollenkaan. No useilla kanavilla on tuo Catch-up ominaisuus, jos se kelpaa. Itselle ei kelpaa ja sen toteutus on järkyttävän sekavaa.

  Täältä näkee mitkä kanavat on katsottavissa jälkikäteen (ja kuinka kauan):
  https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-kanavalistat-ja-kanavapaketit
  JJJ
 • Itse siirryin vanhan DNA TV Hubiasiakkaana (kovo käytössä) varsin varhain uudempaan versioon, silläkin uhalla, että vanhat kovotallenteet katoaisivat iäksi. Päivityksen jälkeen havainto on, että maksukanavilla (CMORE MAX) pääosin formulat, motogp, joitain leffoja näkee mainiosti ilman tallennnusta joko suoraan Hubin kautta (Katso vanha tallenne) tai myöhemmin CMoren sovelluksen kautta, eli tässä ei itsellä ollut mitään ongelmaa sillä, että maksukanavia ei voikaan enää kovolle tallentaa.

  Vaikka kovo vielä peliin tulisikin, tuskin sitä enää edes käyttäisin.
  Ilmaiskanavien tallennus toimii varsin hyvin pilveen, joten tuosta tallenna Hubin kautta pääsi vaivattomasti tallentamaan taskussa jatkuvasti mukana kulkevalla DnaTV-softalla.

  Ja vielä, maksukanavilta esim. leffoja tallennellessa kovolle, on joskus huomannut, että kun leffa poistunut CMoren tarjonnasta, ei se ole enää kovoltakaan kääntynyt nähtävään muotoon, tämä oli huomiona myös entisellä WboxHD:llä. Pohdin joskus, että onko tallenne vaan korruptoitunut ajan saatossa, vai voisiko olla kiinni salauskoodin purusta.
  IT
 • Cmoren sovelluksella olen kaikki formula lähetykset katsonut tänävuonna hubilla. Sovelluksella tai IPTV:n kautta menettää Cmoren leffoista 5.1 äänet, se on huononnus verrattuna virittimeen ja/tai kovotallennukseen (First HD-kanavalta). Lisäksi noi 50/60Hz ja sen myötä mikronykiminen on joskus selvästi huomattaviassa sovelluksella.

  Areena ei toimi juuri koskaan hubilla (lähetys ei lähe päälle) ja kun oli 1kk käytössä Viaplay se rikottiin juuri päivityksellä, että 2 elokuvaa kerkesin hubilla sieltä katsomaan. Nyt olisi 2kk HBO aktivoitavissa, mutta se ei vissiin toimi ollenkaan hubatuksella, eli tälläistä...

  Wboxilla ei tosiaan näy kaikki vanhat maksukanavaohjelmat, vaikka tilaus on voimissaan. WboxHD3 edelleen itselläkin ja sillä tallennan maksukanavat, jotka on kortilla.
  JJJ
 • Vanhalla versiolla virittimen kautta formulat HD laadulla suorana. Eikös ne iptv kanavat tule vielä ”myöhässä”.
  Hamilton ollu maalissa jo 15 sek, kun iptv:ssä vasta näkyy ruutulippu🥴 Ja entäs areenan kautta uutiset, aikamerkki myöhässä 🤔
  No se oli kevennystä tähän DNA:n räpellykseen.
  Viiveitä on kyllä vaihtelevasti.
  Areena kyllä toimii hyvin tällä vanhalla versiolla hubilla. Cmoren suorat ei. Mutta castattuna anroidista t. iOs vehkeeltä myös Cmore toimii....että tällaista.

  Pertti O
 • Tuossa kysyin tänään milloin kiintolevy tallennus tulee Uuteen DNA TV:n DNA:lta niin vastaus oli että ei ole tietoakaan milloin kyseinen kiintolevy edes palaisi DNA:n tuotevalikoimaan.
  On näköjään aika heittää koko DNA TV sinne kaapin hyllylle kuten edellä joku on kommentoinut...ja sinne ainakin täällä se menee.
  Ios tabletilla eli Ipadilla on oma TV sovellus jolla voi katsoa kaikkia Suomen vapaita kanavia EU:n alueella ja hinta on halvempi kuin DNA:n äppi.
  Eihän näissä DNA TV ja Hubi jutuissa ole enää päätä eikä häntää,Tori.fi on myytävänä monta hubia joka kertoo jo laadusta.Ainakaan itse en aijo enää rukoilla TV:n ääressä toimiiko vai ei...
  TT
 • Hyvät massit kerkes telia keräämään tällä kovalevyhässäkällä. Täällä kituuttelen vanhalla hubilla, jonka temppuilut käy päivä päivältä koomisemmaksi. Viimeksi eilen, kun nelonen ei näkynyt ollenkaan, muut kanavat kyllä. Olen kaapeliverkossa. Kovalevy näkyy, ei näy, näkyy, ei näy. Sattumakauppaa.
  Jugi
 • @Jugi
  Miten niin Telia, vai tarkoitatko kenties Dna:lta pois siirtyneitä?

  Pertti O
 • Tässä sunnuntaiaamun ratoksi ajattelin katsoa Netflixiä, joka ei taaskaan käynnisty. Ja jälleen kerran joudun nousemaan sängystä ylös irrottamaan virtakaapelin ja odottamaan sen viisi minuuttia, kunnes tuo k*sinen purkki on käyttökunnossa. Onneksi en itsekään tuosta ylimääräistä maksa, vaan tuli kylkiäisenä laajakaistan kanssa mukaan.
  Uupunut Loppi
 • Ja keskustelijoille tiedoksi, että kovo ei ole sama kuin kovalevy. Häiritsee tällaista vanhan liiton koodaria moinen sanan väärinkäyttö. 
  Uupunut Loppi
 • Ja kovalevy on puuta. Kiintolevy löytyy tietokoneesta. En kuitenkaan pahoittanut mieltäni asiasta, kaikki varmaan ymmärtää mistä puhutaan. Hubi se vasta tyhmä sana onkin, kun se on ennen DNA:ta aina ollut itselle verkkokytkin.
  JJJ
 • Ei kytkin vaan "keskitin".
  JJJ
 • Hei,

  Pahoittelut pitkästä radiohiljaisuudesta. Tosiaan olin kesälomilla ja aika pahasti kipeänä sen jälkeen, onneksi ei sentään korona. Nyt takaisin työn touhussa.

  DNA TV migraatiot eli asiakkaiden siirrot vanhasta uuteen ovat edenneet todella hyvin. Jäljellä oleva asiakasryhmä on varsin pieni ja valtaosin sisältää kovalevykäyttäjiä.

  Kovalevykäyttäjiä varten olemme tosiaan joutuneet tekemään muutoksia sekä firmwareen että DNA TV sovellukseen. Lopullinen testaus on nyt käynnissä ja toivottavasti lähiviikkoina voimme kertoa teille kovalevykäyttäjille milloin siirrot tapahtuvat.

  Tässä samassa päivityksessä tarkoitus olisi korjata Netflixin bugi joka siis aiheuttaa tuon ”sisältöä ei voida soittaa” joka taas johtaa siihen että Hubi pitää buutata.

  Tämä tuleva firmwarepäivitys on viimeinen Android N päivitys, sen jälkeen tarkoitus on aloittaa Android P:n viilaus. Osa teistä on testiryhmässä ja siten tulette saamaan sähköpostia jossa kysyn kiinnostusta Android P testaamiseen. Jos teidän joukossa on uusia henkilöitä joita kiinnostaa saada Android P ennen lopullista asiakasjulkaisua niin laittakaa mulle viestiä niin lisään teidät ryhmään (ville.partanen(a)dna.fi)

  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • @Ville Partanen

  Olen paljon valittanut tuosta mikronykimisestä urheilua katsellessa. Osin samaa on myös elokuvissa sovellusten kautta. Loppuviikosta tuo alkoi todella ärsyttää, kun olin ahdistettuna makuuhuoneeseen pesäpalloa seuraamaan. Tein pieniä testejä ja vaihdettuani näyttöasetuksen Full HD 60hz, nykiminen loppui täysin. En tiedä miksi en ole aiemmin tätä ymmärtänyt testata, varmaan kun olen olettanut sovellusten toimivan 50hz asetuksella. Tässä tuo virkistystaajuuden automaattinen säätö nousee kyllä entistä suurempaan arvoon. Sovelluskohtaisestikin voisi tuon asetuksen laittaa, eli kun käynnistetään Ruutu+ sovellus, vaihdetaan 60hz tilaan. Vai miten tuo mahtaa sitten sovelluksen kautta kanavia katsellessa toimia? Jotain siihen pitäisi kyllä kehittää. Vaikka kaukosäätimestä joku painike, josta saa nopeasti vaihdeltua.

  Muuten täytyy välillä antaa positiivista palautetta. Tuli tämä päivitys vihdoin ja sen jäljiltä iptv kanavat toimivat mainiosti wlan verkossakin, eli säästyn kaapeloinneilta.
  Mikko
 • Jotenkin epäselvää on tuo mitä kuvanopeutta sovellukset sylkee, joskus tuota etsiskelin.
  Esim Viaplayltä löytyy tieto:
  - "Se tarkoittaa, että kaikki Viaplayn lähetykset ovat 50 Hz -standardin mukaisia – eli ts. 25 tai 50 fps."

  Cmore kertoo että formulat on 50fps, muuten "Suurimassa osassa elokuvia ja sarjoja kuva on HD-tasoista (resoluutiona 720 tai 1080) ja kuvataajuus 25 fps." 

  Uudessa DNA TV:ssä oli ilmoitettu, että "sport" IPTV-kanavat on 50fps (muistaakseni, en löytänyt tietoa enää), onko muissa sitten 25fps?

  Noi kaikki toimii sillä 50HZ asetuksella siis hyvin (tai ainakin teoriassa pitäisi toimia), se että suomeen sotketaan jotain 60hz toimintoja yhtään mihinkään on typerää touhua, tietty jos katsot jotain jenkkisovellusta, niin ehkä siten, mutta muuten ei tarvita tuota mihinkään.

  Tuo Android 9 vähän kiinnostaisi, mutta milloin sen voisi saada käyttöön, jos liittyy testaajaksi?
  JJJ
 • Niin, luulisi Ruutu+ olevan myös 25/50hz, mutta tämän testin perusteella sieltä pesäpalloa puskee 60hz virkistystaajuuteen sopivasti. En ole tuota asetusta aiemmin edes hypistellyt tämän osalta. Muuten löytyy kyllä paljon katsottavaa 23,976fps, eli tuolle virkistystaajuuden vaihdolle olisi ihan aito tarve.
  Mikko
 • Kiitos palautteesta, katsotaan voidaanko tuolla virkitystaajuudelle tehdä jotain fiksua seuraavan Android päivityksen yhteydessä.

  Tänään uusi päivitys ulos joten lopetellaan keskustelua täällä

  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/uusi-dna-tv-hubin-sovelluspaivitys-syyskuu-2020/
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Miksi uusi dna-hubi ilmoitaa joskus että verkkoyhteys ei toimi,kanava menee pimeäksi vaikka nettiyhteys toimii.
  JR
 • Otin tänään käyttöön uuden DNA TV:n. Aluksi olin ihan tyytyväinen kokonaisuuteen mutta sitten huomasin että TV:tä katsoesssa ääni ei synkkaa vaan ääni kulkee kuvan edellä, se on todella ärsyttävää. Esim Netflixissä tätä ei ilmene vaan ääni on synkassa kuvan kanssa. Mitä tälle vois tehdä?
  Roope
 • Kaikki verkkotallenteet hävisivät. Ruudussa pyörinyt teksti tallenteiden palautumisesta seuraavana päivänä jo kohta viikon.
  Aiemmin television kaukosäätimellä nuolella alaspäin sai selattavan ohjelma listauksen. Nyt vain kaksi seuraavaa ohjelmaa lisäksi tästä listasta ei voi asettaa tallennuksia kuten ennen.
  Mistään ei löydy mahdollisuutta järjestää kanavia, edellisessä versiossa tämä toiminto oli hyvä ja selkeä. Saadaanko nämä hyvät ominaisuudet ja tallenteet joskus takaisin?
  Mika Aaltonen
 • Elokuvien kovalevytallennuksessa havaitsin bugin. Jos tallennan elokuvan ja jo tallennettuna kovalevyllä on yksi elokuva, uusi elokuva poistaa vanhan tallennettujen ohjelmien listasta (ehkä siksi, että molempien nimet alkavat "Elokuva:"?). 

  Miksi muuten kovalevytallennettujen ohjelmien listauksessa näkyvät aina sarjojen uusimmat jaksot? Vanhat löytyvät "jaksot"-valinnan alta, mutta katsomisjärjestyksen kannalta loogisinta olisi, että tallennettujen listauksessa olisi aina "päällimmäisenä" vanhin jakso. Vanhan järjestelmän aikana tallennetuissa ohjelmissa näin näytti valikossa olevankin, mutta uusissa ei.
  Ilmari Jauhiainen
Keskustelu on suljettu kommenteista.