Uusi DNA TV iOS ja Android versioiden palaute

Tähän keskusteluun toivotaan palautetta ja kehitysideoita liittyen uusiin DNA TV:n iOS ja Android -sovellusversioihin. Palautteiden pohjalta pystymme kehittämään palvelusta mahdollisimman käyttäjäystävällisen ja korjaamaan sovelluksen käytössä ilmenevät ongelmat mahdollisimman nopeasti.

Uusi DNA TV -sovelluspäivitys iOS:ille 17.9.2020

Versio 1.1.13.
  • Korjattu Cmore kirjautumisongelma

Uusi DNA TV -sovelluspäivitys Androidille 15.9.2020

Versio 1.1.11
  • Päivitys sisältää mm. seuraavat korjaukset
    • Tallenteen katsominen loppuun aloittta tallenteen alusta
    • Tallennelistaus ei näytä bookmarkkia
    • Tallennelistauksessa nimi näkyy nyt paremmin
    • Catchup indikaattori puuttuu etusivulta
    • Sovellus kaatuu tilanteissa jolloin backend ei vastaa
DNA Hanna palveluneuvoja Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Tietyistä sarjoista esim. miehenpuolikkaat sarjanauhoitus lähtenyt itsestään pois päältä. Useasta sarjasta puolet uusimmasta kaudesta jäänyt nauhoittamatta. Vitosen elokuviin ehdottaa sarjanauhoitusta. Kutosella kun laittaa ohjelman sarjanauhoitukselle, joka poistunut itsestään sarjanauhoituksesta (museoiden mysteerit), valitsee appi nauhoitukseen koko kanavan ohjelmiston kaikkineen sarjoineen ja elokuvineen. Reklamaatiota tulee perässä, kun maksullinen palvelu ei tarjoa mitä on luvattu.
    Legu
  • Tallenteet bufferoivat lähes koko ajan. Vanhassa sovelluksessa ei juuri ollenkaan. Yhteys sama.
    Marko
  • Hei. Halauaisin antaa hieman palautetta uudesta DNA TV sovelluksesta Androidille nyt kun olen käyttänyt sitä jonkin aikaa. Olen pahoillani siitä että juuri kun vanha oli saatu melkein toimivaksi niin se meni vaihtoon. Uudessa on yritetty tehdä paljon hyviä asioita mutta peruasiat ovat jääneet unholaan. Uusi sovellus on todella hidas ja syö järjettömän määrän virtaa laitteesta. Samoin tallenteitten käsittely on kokonaan jäännyt huomioimatta. Nyt kaikki on yhdessä putkessa kun taas vanha niputti samat ohjelmat siististi nippuun. Samoin uusi ohjelma puskuroi vähän väliä. Tuohon virran kulutukseen niin 3 elokuvan katselu tyhjentää puhelimen. Käytössäni on noin 10 suoratoistopalvelua ja DNA TV on ainut joka puskuroi ja syö paljon akkua. Tilanne on mennyt sen verran pahaksi että kukaan perheessä ei oiken halua käyttää DNA sovellusta vaan pyytävät että vaihtaisimme toiseen palveluntarjoajaan.

Onkohan tähän tulossa mitään parannusta?
    Jari
  • Menee hermo bufferoinnin kanssa, tästäkö maksan?? Kiitos ei!
    Marko Räisänen
  • Totta. Lauantai ilta oli aivan mahdoton. Oli pakko lopettaa tallenteitten katselu ja siirtyä Netfilixiin.
    Jari
  • Käytän mobiilina kakkostelkkarissa.
    Bufferoi liikaa, tökkii, vie virtaa.
    Puhelinta käytetään pystyasennossa, mutta homma on suunniteltu vaakaan.
    Suoriin ohjelmiin pääsee ihme mutkan kautta. Kun olen selannut, mitä tulee, olen jo unohtanut alun. Vanhassa sovelluksessa näki enemmän kerralla. Mistään valikosta ei pääse mihinkään toiseen kätevästi. En hahmota kertakaikkiaan tätä onnetonta kokonaisuutta. Taas on insinöörit olleet ihmisen sijasta suunnittelemassa, käyttömukavuus unohdettu tyystin.
    En edes uskalla miettiä tallennusta tai suosikkisarjojen merkitsemistä luettuani arvostelut. Yhtään kehua niissä ei ole, muuten.
    Varmaan olisi syytä miettiä uusiksi koko tämä hirveä käyttöepämukavuus.
    Aloitussivusta puolet vievä jonkun tulevan mainos on ihan pönttö.
    Toki mun käyttö on lähinnä tosiaan suorien katsomista kun muut katsovat päätelkkarista jotain muuta, mutta kyllä on tehty vaikeasti sekin.

anne
  • No kylläpä tulee valitusta pätkimisestä. Ei todellakaan saisi. Olisiko mahdollista että laitatte lisätietoja

- Mikä laite
    - Mobiiliyhteyden 4G:n yli vai WiFi?
    - Mitä puskurointi/pätkiminen tarkoittaa: se että kuva pysähtyy kokonaan ja lähtee kohta uudestaan vai jotain muuta?
    DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
  • Tabletista wifi, Chromecast tv. 4g-yhteys. Puskurointi ja pätkiminen juuri noin kuin kuvasit viestissäsi.
    Marko Räisänen
  • Android versio itselläni käytössä:
    Itse en ole huomannut puskurointia tai pätkimistä ainakaan tallenteissa, joten netinnopeus tarkasteluun ja sillä laitteella nimenomaan millä toistetaan (Esim Chromecast, ei puhelin/tabletti, jos chromecastilla toistetaan). Tässä uudessa on parempi kuvanlaatu ja vie enemmän kaistaa sen takia. Jos joku kiinteä yhteys ei tälle pitäisi olla tarvetta ja varmaan jotain oikeaa vikaa, mutta ei varmaan ole järkevää tässä ketjussa nettiongelmia ym käydä läpi perusteellisemmin..?

Mutta tuohon vanhaan lukittuun keskusteluun, en oikein ymmärrä miksei sovelluksen etusivulta pääse suoraan ohjelmaoppaaseen, kuitenkin se on ainakin itsellä se suurin käyttö sovellukselle (laittaa tallennukseen jotain), jos painaa "kanavilla nyt" kohtaa, saa sen toki näkyviin, mutta samalla lähtee se kanava toistamaan ääntä ja kuvaa...

Haku on ihan järjetön, jos haen jonkun sarjan, tulee sen jaksojen tallenteet näkyviin listalle ihan sekopäisessä järjestyksessä, ei esim uusin ensin tai että voisi itse päättää missä järjestyksessä ne tulee.

Chromecastilla edelleen käytän pääasiassa ja sen loogisuudet on kateissa. Usein pakitan liikaa takaisin päin, jolloin chromecast yhteys menee poikki. Ei pitäisi katketa missään olosuhteissa ilman että painaa sovelluksen "lopeta suoratoisto" painiketta. Ei voi olla noin vaikeaa, että sovelluksesta ei voi poistua kun kauhealla kikkailulla, jos haluaa toiston jatkuvan? Puhelimen tai sovelluksen takaisinpäin nuolista tätä ei voi kummastakaan tehdä tai poikki menee, ei muut sovellukset mene, joten jotain DNA:n omaa suunnittelua tuo kämmi? Ohjelmaoppaaseenkaan ei taida päästä mitenkään, ilman että toisto katkeaa?

Jos taas poistuu sovelluksesta Androidin "koti näppäimellä", niin takaisin kun menee (vaikka kelaamaan mainoksia), menee sovellus kohtaan, josta ei voi kelata vaan pakko pakittaa ,että kelausnapit saa näkyviin, eli ei mene siihen kohtaan josta poistutaan alunperin. ja tästä kun pakitat yhden kerran liikaa koko toisto katkeaa. Lähes joka kerta tätä käytettäessä kauheaa kiroilua, kun toisto katkeaa. Tähän auttaisi, jos ne kelausnapit olisi näkyvissä siellä ylävalikossa joka jää, kun sovellus on taustalla käynnissä.

Tällähetkellä puhelimella ei siis voi käytönnössä tehdä mitään sillä aikaa, kun kyättää DNA TV:tä, jos haluaa että pystyy kelaamaan ja toisto ei vahingossa katkea.

Catch-up on edelleen jotenkin hämärästi toteutettu toiminto, sitä voi käyttää ilmeisesti haun kautta (pitää tietää mitä hakee) tai katekorioiden, joka on yhä täysin turha ominaisuus. Tuolla kategorioissa puolet on jotain tulevia ohjelmia joita ei siis voi katsoa ja tallenteita sitä kautta on ihan turhanpäiväistä selata, en ymmärrä koko asiaa mitä tällä tekee, ilmeisesti otettu mallia jostain ohjelmakirjastosta, kuten cmore, jossa on oikeasti jotain katsottavaakin, ei vain omia tallenteita ja jokunen foxin sarja tai elokuva, joita tuolta löytyy..

Näistä olen kirjoittanut jo sen puoli vuotta, mutta ilmeisesti kenelläkään muulla ei ole samoja tuntemuksia asiasta.

Virrankulutuksesta en osaa sanoa, kun ei chromecastin kautta kuluta virtaa laite jolla ohjataan, ainakaan mitenkään erikoisesti.

Ja Suurin toivomus on se keskeneräisen tallenteen toimiminen chromecastilla jo vihdoinkin!
    JJJ
  • Sekä tabletti että puhelin. Samsungeja kummatkin sekä Chromecastissa. Puskurointi tapahtuu sekä wifi että 4G käyttäen. Kuva pysähtyy kokonaan ja vasemmassa alareunassa alkaa pyöriä ”hyrrä” ja jossain vaiheessa tallenteen toisto jatkuu kunnes taas puskuroidaan. Puskurointia tapahtuu myöskin Viihdekirjastossa.   Kuten mainitsin minulla on 11 muuta suoratoistopalvelua ja mikään muu ei tee samaa. Ja ongelma oli satunnainen vanhalla DNA TV sovelluksella. Jos tuo mitä JJJ mainitsee että kaistaa menee enemmän niin siitä olisi toki voinut mainita kun uusi sovellus julkaistiin ja antaa speksit mitä tarvitaan. Itselläni on kiinteä 24 Mbit ja 100/s (4G) liittymät ja tiedän toki että ovat teoreettisia mutta tuo kiinteä on 14-16 todellista ja 4G en ole edes tarkistanut koska oletan sen riittäväksi Helsingissä kehä1 sisäpuolella.
    Jari
  • Toisessa ketjussa tuli puhetta tuosta suoranlähetyksen pausetuksesta. Miten sen on tarkoitus toimia ja mitä sillä on haettu. Lähetyksessä on vain play/pause nappi. kelaus ei siis onnistu niissäkään lähetyksissä jotka jää Catch-up ominaisuuteen ja mistään ei voi palata suoraan lähetykseenkään. Jos jonkun aikaa pitää pausessa, palautuu lähetys hetkenpäästä ilmeisesti suoraan lähetykseen kun painaa playtä, ainakin testin perusteella. Ja kun ei ole tietoa kauan voi pausettaa ettei mene suoraksi lähetykseksi ja kelaus kun ei onnistu, niin mitä tuolla oikein on haettu?

Jos siis laitat suoran lähetyksen pauselle, käyt vaikka jääkaapilla ja palaat katsomaan lähetystä, se kohta hyppää suoraan lähetykseen ja pausetettu väli jää katsomatta jokatapauksessa, kun kelaus ei onnistu, niin mikä juttu ja mitä haettu?

Jos tätä vertaa vaikka Cmoren suoriinlähetyksiin niin niitä voi 15 min puskurista pausettaa, kelata ja katsoa vapaasti. DNA:n toteutusta en vaan taas ymmärrä.