Siirry uusimpaan kommenttiin

Uusi DNA TV ja MTV3 HD (antenni) tekstitys ongelma

Pari päivää on nyt ollut joka lähetyksessä, (myös kotimaisissa) tekstitys päällä, kun hubin käynnistää. Joutuu erikseen ottamaan pois.

Kahdessa muussa laitteessa (TV ja Wbox HD3) tätä ei tapahdu MTV3 HD kanavalla, joten joku hubin bugi! Tehkää jotain, ärsyttävää poistella joka kerta pois. Myöskään hubin SD kanavalla tätä pakko tekstitystä ei ole.
JJJ Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Kokeile ottaa kuulovammaistekstitys pois päältä!
  PW
 • Ei tossa hubissa ole sellaista asetustakaan 😀

  "Ohjelmatekstitys" nimellä tuo on joka on päällä ja se on normaalistikkin päällä, mutta ei pitäisi tekstittää suomalaisia lähetyksiä. Sen kun ottaa pois päältä ja laittaa takaisin lähtee suomalainen tekstitys pois. Jotain sekoilua laitteessa.
  JJJ
 • Kanavakohtainen asetushan se on, joten ei pitäisi liittyä hubiin. DNA TV:ssä ei taida MTV3 HD:tä olla.
  PW
 • Ainakin kaapeliverkossa MTV3 HD kanvalla on tekstitysvaihtoehdot FIN (DVB) ja DUT (DVB), joista jälkimmäinen on tarkoitettu kuulovammaisille ja siinä tulee tekstitys kaikkiin tekstitettyihin ohjelmiin.
  PW
 • No hubissa on viritin ja sitä käytetään DNA TV:n kautta, joten liittyy juurikin hubiin. se on myös ainoa paikka missä voi hubissa säätää kanavan tekstitystä (kun virittimet ei toimi kuin DNA TV:n kautta.)

  Ja taas kun äsken käänsin MTV3 HD:lle siellä meni MasterChef suomi ja oli tekstitetty taas, vaikka olin poistanut tekstityksen käytöstä...
  JJJ
 • Onko tosiaan niin, että hubin kautta kanavanvalitsijan kautta katsottaessa ohjelma on rampautettu, eikä siinä toimi tavallisen TV-kanavan asetukset, kuten KTV:ssä?
  PW
 • Eikö hubissa voi YLE:n urheilulähetyksissä vaihtaa englannin kielelle ja eikö Eurosporteissa pysty vaihtamaan selostuskieltä?
  Jos näin on niin ei todellakaan tule hubi kauppoja koskaan!
  PW
 • Kyllä Antennin/Kaapelin kautta katsottaessa voi vaihtaa kieltä/tekstitystä, jos useampi on saatavilla. Valikko on vaan väännetty tämännäköiseksi (tuo vaihtelee kanssa sen mukaan mitä on saatavilla) Tämän näköinen se on tuolla antennin MTV3 HD kanavalla:  Maksukanavat tulee antenniasiakkaalle (Tämänvuodenpuolella otetulle tilaukselle) IPTV-puolelta ja niissä on poltetut tekstit ja kiinteä ääni, joten niihin ei voi vaikuttaa itse mitenkään. Kaapelin kautta varmaan onnistuu selostuskielenvaihto, mutta en voi kokeilla tuota.

  JJJ
 • Eikö tuon Äänitekstityksen voi ottaa pois MTV3 HD:ssä? Siitä kai tässä on kyse.
  PW
 • Äänitekstitys ei ole päällä (kursori on vain siinä kohtaa, siksi pinkkinä) vaan ohjelmatekstitys ja se menee aina itsekseen takaisin päälle.

  Tosin se on jolloin muillakin kanavilla päällä (Ei näy kaikilla kanavilla tuota vaihtoehtoa ollenkaan) ja silti niissä ei ole kokoajan tekstitystä.
  JJJ
 • Hubissa pitää vissiin laittaa/poistaa joka ohjelmaan erikseen tekstitys, koska ohjelman vaihduttua tuo "Ohjelmatekstitys" menee päälle ja tulee suomalaisiin ohjelmiin tekstitys. Nyt menee Penkinlämmittäjät tekstitettynä.

  Ohjelmatekstitys lienee ihan oikein, (että tekstitys toimii ulkomaisissa) mutta nyt se toimii väärinpäin ja tekstitys tulee kotimaisiin ohjelmiin.

  TEhkää jotain!
  JJJ
 • Ongelma taitaa olla niin yksinkertainen, että hubi valitsee tuosta "tekstitys listasta" ensimmäisen kohdan aina ohjelman vaihduttua ja nyt MTV3HD:lla nuo on menneet väärinpäin. Ylen kanavilla on "suomi" ylimmäisenä (Tämä asetus ei tuo tekstitystä, kuin ulkomaisiin ohjelmiin). Jos tästä valitsee tuon "Ohjelmatekstityksen", myös Ylen kanaville tulee kotimaisiin tekstitys, eli tämä on kaiketi sama kuin muissa laitteissa nimellä "kuulovammaistektitys".

  ^Yleltä valikko, joka on oikeassa järjestyksessä.


  Joten korjatkaa, siinä on jo selitetty ongelma ja ratkaisu, ei tarvi siellä miettiä mitään, tehdä vain.

  JJJ
 • Eikö DNA Hubissa ole kanavanvalitsijan asetuksille yleistä valikkoa, missä laitetaan mm. tekstityksen ja äänen valinnat ja sitten voisi kanavakohtaisesti manuaalisesti valita haluamansa - ohjelman mahdollistavan asetuksen?
  PW
 • Ei ole, kun joka kanavan kohdalla pitää päättää mitä kautta tulee SD, HD vai IPTV (Kaikkia vaihtoehtoja ei ole jokakanavalla.) Sen mukaan siten tulee tekstitys ja ääni vaihtoehdotkin mitä kautta katsoo lähetystä.

  Voi kyllä ensisijaisen lähteen valita, esim IPTV, jolloin muut kuin Nelosen kanavat näkyy sitä kautta aina...
  JJJ
 • Ihmettelin, kun asiakkaat soittelee ja selittää tätä kyseistä ongelmaa niin kyllä se on nyt niin et softassa on bugi, 
  Olen siis dna asentaja(asennusmestari) Neuvoin asiakkaalle käyttää IPTv:tä, kunnes ongelma on korjattu.
  Vahvistan tämän ongelman.
  Mahtaisko ne tehdä asialle jotai, vai täytyykö laittaa viestiä niille tästä.?
  DNA asiakaspalvelu voisi vahvistaa tämän tääl foorumilla.

  Riku
 • Hei! MTV 3 HD -kanavalla antenniverkossa Hubilla on havaittu ongelmia tekstitysten kanssa. Suomenkielisissä ohjelmissa on suomenkielinen teksti automaattisesti päällä ja englanninkielisissä ohjelmissa tekstitystä ei ole näkyvissä ollenkaan.
  Ongelman saa kierrettyä tekemällä teksityksille manuaalivalinnat tekstitysvalikon kautta, mutta asetuksen saattaa joutua tekemään uudelleen mikäli kanavaa vaihtaa tai hubin sammuttaa.

  Vika on selvityksessä. Pahoittelut tästä aiheutuvasta haitasta!
  DNA Ida T palveluneuvoja
 • Nyt näyttää olevan "Ohjelmatekstitys" listassa toisena, eikä siis ole automaattisesti päällä. Joten homma korjattu...
  JJJ
 • JJJ, olin tekniseen tukeen yhteydessä ja selitin hyvin tarkasti ongelman ja miten se korjataan.
  Nopeasti DNA reagoi asiaan. Kiitos DNA.

  riku
 • hyvä riku! props! 😀
  Ensio Käämi
 • Mä en vaan kertakaikkiaan viitsi sinne olla erikseen yhteydessä, jos ei tälläistä yleistä vikaa saa tätä kautta tutkittua ja korjattua, niin jo on ihme. *Tämä vika alkoi viime Torstaina tai Perjantaina viimeistään.
  JJJ

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.