Uusi DNA TV ja Wbox HD3 yhteensopivuus

Hei nyt tulee uusi DNA tv, jota kehoitetaan ottamaan käyttöön ja sen uusia ominaisuuksia kehutaan kilpaa. Olemme olleet tyytyväisiä palveluun tähän saakka. Tallennuksia siis ladataan mobiililla ja läppärillä ja tallenteita katsomme ainoastaan televisioon yhdistetyn Wbox HD3 digiboxin kautta. Nyt kuitenkin uuden DNA TV:n uutiskirjeessä kerrotaankin, että Uusi DNA TV ei toimisikaan Wboxin kanssa yhteensopivasti. Eli nytkö loppuu taloudessamme DNA TV:n tallenteiden katsominen television kautta? Joudummeko tämän uudistuksen vuoksi hankkimaan jonkun uuden mööpelin televisioon liitettäväksi tallenteiden tv:n kautta katsomista varten, vai pitääkö tallenteita katsoa jatkossa vain puhelimen tai läppärin pikkuruuduista? Meille keski-ikäisille digimaallikoille pistää jo vihaksi nämä jatkuvat laiteuudistukset ja se että entiset hankitut laitteet eivät enää toimisikaan 🙁 .
Toivottavasti tallenteita voimme jatkossakin katsoa WBoxin tallennevalikon kautta, koska WBoxi on muutenkin normaalissa televisio käytössä ja siihen liitettyjen kovalevytallenteiden katselukäytössä. Jos joutuu uusia laitteita vielä liittämään, niin televisionkin varmaan joutuu uusimaan, kun siitäkin jo loppuu tarpeelliset liittännät.
Harmittava tilanne, jos näin on.

Mika Ruotsalainen Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Mika!

Valitettavasti Wbox:n verkkotallenteet tai vuokraamo eivät toimi Uudella DNA TV:llä. Tässä tapauksessa suosittelemme siis päivittämään Wboxin DNA TV Hubiin, voit tutusta tähän tarkemmin täällä https://kauppa4.dna.fi/Sovellukset-ja-palvelut/DNA-TV-Hubi/p/VMTV00301.

Toinen vaihtoehto on hankkia esim. Chromecast (https://kauppa4.dna.fi/Lis%C3%A4laitteet-ja-tarvikkeet/Google-Chromecast-3--mediatoistin/p/QA00288) DNA TV -tallenteiden katselua varten. Chromecast-mediasoittimen avulla voit peilata suoria lähetyksiä tai tallentamiasi ohjelmia isolle ruudulle älypuhelimesta, tabletista tai tietokoneelta.

Suosittelen olemaan yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme tai asioimaan paikan päällä DNA Kaupassa mikäli tämä on mahdollista, niin voimme katsoa sinulle parhaimman ratkaisun, kiitos.

Asiakaspalvelu 044 144 044
    ma-pe klo 8-18
    la klo 9-16.30

Voit olla yhteydessä meihin myös Minun palvelustani löytyvän sähköisen yhteydenottolomakkeen tai Oma DNA -sovelluksen chatin kautta.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Hubin kanssa voi päätyä ikäviin ongelmiin.
    Läppärissä on varmaan TV-out liitäntä, jonka voi yhdistää TV:n HDMI-liitäntään. Jos TV:ssä ei ole useampia HDMI-liitäntöjä, joutunee laitepäivitysrumbaan.
    PW
  • Maksukanavilta ei  voi TV-hubilla toistaiseksi tallentamaan ohjelmia. Siis koskapa TV-hubissa ei enää toimi kovalevy lainkaan. Eipä se juuri toiminut vanhallakaan DNA-tv -versiolla kuin puolittain ja satunnaisesti.
    A-P
  • Eikä taida kanavillakaan voida vaihtaa selostuskieltä, jos sellainen on kanavalla tarjolla.
    PW
  • Moi ja kiitos vastauksesta.
    Eli uusia laitteita joudumme hankkimaan, jos uuden DNA-tv:n aikoo ottaa käyttöön. Voinko kuitenkin käyttää vanhaa DNA-tv:tä vielä jatkossa, vai loppuuko sen käyttömahdollisuus kokonaan lähiaikoina? Aivan heti ei olisi intoa lähteä uusia laitteita hankkimaan.

Mika Ruotsalainen
  • Ovat sanoneet, että siirtävät kaikki DNA TV asiakkaat uuteen tämän vuoden aikana. Siirron jälkeen vaha toiminee 14 vrk. Ilmottavat koska siirtävät.
    PW
  • Minulle ei ollut tullut mitään uutiskirjettä tai ilmoitusta tästä muutoksesta. Tänään en vain enää päässyt kirjautumaan entisen sivun kautta sisään, ja itse piti selvittää mistä on kyse. Olisihan tuossa vanhoilla DNA TV:n sivuilla voinut olla vaikka joku tiedote siitä, että tämmöinen muutos on tulossa ja edes linkki uusille sivuille. Aivan uskomattoman surkeaa infoamista ja palvelua.
    Huomasin myös, että tallenteita ei enää digiboxin kautta pysty katsomaan ja tuo hubi minkä tähän tarvitsisi maksaa 240e??? Olen maksanut DNA:lle jo tuosta digiboxista, siihen myydystä ulkoisesta kovalevystä ja tästä DNA TV -palvelusta, mielestäni tässä vaiheessa pitäisi saada hyvitystä jos yhtäkkiä digiboxia ei voi käyttääkään siinä tarkoituksessa mihin se on alunperin myyty.
    Pikkaisen suututtaa kyllä tämmöinen yllätys ihan puskista.
    P
  • P: Oletko antenniverkossa?
    Ei DNA TV:n käyttäminen hubia tarvitse. Tietokoneesta HDMI-kaapeli telkkariin riittää, jos ovat kohtuullisella etäisyydellä.
    Ise hubi ei mitään maksa. Sen hinta peritää liittymän ja siihen liittyvien palveluiden hinnoilla.
    PW
  • Mikähän olisi sopiva aika pilvipalveluiden toiminnalle, yli 3 vuotta on toiminut viimeisilläkin wbox asiakkailla kuitenkin. Samahan on noissa ÄlyTV:den sovelluksissa, joiden toiminta-aika on aina kysymysmerkki. Yle areenasta tuolla toisessa osiossa ollut Sonyn telkoissa paljon juttua viimeaikoina.

Esimerkkinä omalle kohdalle osui, kun Vattenfall lopetti älykotituotteiden (Wlan: pistorasiat, Lämpömittari, keskusmittaus ym.) Pilvipalvelun ja ne lakkasi toimimasta, joskus viime vuonna. Maksoivat kaikille alle 3 vuotiaista laitteista rahat takaisin, vanhemmista ei.

Ja tuo hubi oli laskulla 120e hintainen ja siitä sai alennusta 120e, eli ei paperilla maksanut mitään. DNA TV hubille vaan maksaa 10€/kk, jossa on hubi lisää sen erotus tavalliseen 3.45/6,90e/kk hintaan.

P: Onhan sulla DNA:lla yhteystiedot kunnossa, pitäisi tulla varoitusviesti txt ja sähköpostilla heidän mukaan ja 2 viikon siirtymäaika.
    JJJ
  • Mitään ilmoitusta ei asiasta ole ainakaan tullut, mutta tänään ei pääse boxilla katsomaan verkkotallenteita. Yhteyden tila on kirjautuminen epäonnistunut. Voi kohdan johtua tästä vai onko muuta vikaa kyseessä? Eilen vielä toimi. Tietokoneellakin käytän kyllä vanhaa dna tv:tai.
    Minna
  • Uuden DNA TV:n jälkeen vanha toimii vielä n. 2 vko:a tietokoneella. Wbox taittaa muuttua heti perusboxiksi, kun uusi on käyttöönotettavissa.
    Kannattanee vai suosiolla siirtyä uuteen.

Puhelin on hyvä keksintö, jos täältä ei neuvoja saa.