Uusi Dna-tv: Ohjelmahaun mystinen idea hubilla haussa

Esim: Kun halusin löytää tulossa olevan Spitting Image -sarjan jaksoja kirjoitin hakuun 'spitting', ei kelpaa, ei yhtään sinisellä kirjoitettua hakutermiä. Sitten 'spit', sinisellä tekstillä monia 'spitfire...' väännöksiä. Entäpä 'image', no nyt löytyy sin.tekstillä hakutermiksi 'image', jonka takaa löytyy vihdoin 6 jaksoa ym. sarjaa, 4 kaudelta 1ja 2 kaudelta 2, mikä on aika kaukonäköistä, kun kausi 2 on tulossa noin syksyllä 2021...

Palatakseni otsikkoon: Miksei haku voi olla normaali simppeli tekstihaku, jonka toiminnan kuka vain voi ymmärtää ja jonka toteuttaminen olisi ollut moninverroin helpompaa? Nyt käyttäjä on täysin sen armoilla, löytyykö mystisesti arvotuista hakutermeistä jotakin osuvaa.

Vielä esimerkki toiseen suuntaan: 'snooker' -haulla löytyy puoli tusinaa turnausta. Jos ei satu muistamaan, että viimeksi pelattiin English Open, joutuu tekemään 4 hakua löytääkseen oikean ja ensi viikolla saa käydä kaikki läpi vain todetakseen, ettei mitään löydy.

Kysyn vaan, onko tässä mitään järkeä??

Kommentit

• Ja vielä yksi juttu: Miksei haku muista edellisiä hakuja, kuten esim. Youtube?
    Max
  • Todennäköisesti olet oikeassa. Ne kanavalogot/vesileimat jotka näkyy lähetyksen päällä lienee lisätty myös IPTV/Stream jakelua ajatellen kun ihan kaikki suomen kanavat ainakaan eivät ole  vastaanotettavissa satelliittiantennilla. Aiemmin analogisesti välitetyn tv:n aikana ei kanavia ei välitetty netin kautta ainakaan virallisesti puhumattakaan satelliitti-tv jakelusta. Olisihan se tietysti hyvä jos voitaisiin palata vanhaan logottomaan aikaan.
    Mattino
  • Pahoittelut harhaanjohdosta, paljastui ensimmäisen viestin ongelma ilmenevän vain bluetooth-näppistä käyttäessäni. Suora tekstihaku siis toimii kakella virtuaalinäppistä käyttäen ihan oikein.

Puolustuksekseni vain se, että olen hubissa käyttänyt samaa bt-näppistä youtuben kanssa ilman ongelmia yli 2 vuotta.

Olisi silti kiva, jos haku muistaisi vanhat haut, kun tuon virtuaalinäppiksen käyttö kakella ei ole mitään herkkua. Enkä tietenkään panisi pahakseni, jos bt-näppis toimisi kuten juutuubissa.
    Max