Siirry uusimpaan kommenttiin

Uusi DNA TV -sovelluspäivitys 2.5 DNA Hubi -laitteelle

DNA TV:n sovelluspäivitys DNA Hubi -laitteelle julkaistaan porrastetusti maanantaista 3.5. alkaen.

Päivitys jaetaan viikon aikana koko DNA Hubi –asiakaskannalle. Uudet ominaisuudet parantavat käyttökokemusta.

Urheilu:
Meneillään olevat liveottelut sekä päivän live-urheilutapahtumat ovat helposti löydettävissä.
Korjauksia:
Parannettu ohjelmasivun aukeamista, Elisa/Telia kaapelikanavat aukeavat oikealla laadulla (SD/HD) sekä pienempiä virheenkorjauksia.


DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö

Kommentit

 • Hieno homma , että on korjattua ne eniten haittaa aiheuttavat asiat....VMP
 • Voisiko DNA laittaa päivitystiedot myös tuonne "Päivitykset DNA Hubi -laitteelle" -sivustolle.

  https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-paivitykset

  PS. Sinne ei tosin ole laitettu vieläkään helmikuussa tullutta uusinta päivitystä.
 • Hubiin tosiaankin saa liitettyä Bluetooth kuulokkeet, mikä olisu todella tarpeellinen ominaisuus, mutta valitettavasti ei voi käyttää lainkaan kun yhteys pätkii aivan koko ajan.

  Toimiessaan hyvittäisi mukavasti aiempien ongelmien aiheuttamaa mielipahaa ?
 • Tuli 2.5 versio ja nyt hubi jumittuu useaksi sekunniksi kun selaa ohjelmaopasta tai tekee jotain muuta selailua. Ei kovin mukavaa.
 • Toivotaan et HBO toimii nykimättä.
  Alan laskuttaan teitä jokaisesta kk kunnes nykimiset loppuu.
  Samoin netflixin laskut kääntyy teille jos se heittää pihalle kesken leffan . 
 • HBO ei toimi hubilla, se on moneen kertaan DNAn taholtakin kerrottu - samoin kuin se, ettei ole DNAsta kiinni.
 • @Jamo miksi kiusaat itseäsi bugisella laitteella? Uudet televisiot pesee hubin mennen tullen. Mutta jos tykkää taistella ja tuskailla surkealla laitteella niin onhan sekin ajanvietettä. Tuskin tämä uusi päivitys korjaa yhtään isompaa ongelmaa.
 • Sarzu
  Dna TV Hubi on juuri tarkoitettu palveluna niihin Suoratoisto palveluihin joita nykyinen TV ei tue.
  Tällä argumentilla olen ostanut DNA TV Hubin jonka myyjä sanoi DNA liikkeessä toistavan.On paljon nykyisiä Suoratoisto palveluja joita DNA TV Hubi ei tue.DNA TV Hubin esittelyssä sanotaan että DNA TV Hubi tukee 4000 tuhatta palvelua,mainos videot on DNA:n sivulla ja Googlen sivuilla.
  Olen joutunut sitoutumaan kyseiseen palveluun kahdeksi vuodeksi samalla maksamaan sen.
  Onko sinun mielestäsi oikein jos kyseinen DNA TV Hubi ei pysty toteuttamaan kyseisiä palveluja joita on mainostettu,vai onko se ostajan typeryyttä luottaessa kyseiseen Firmaan eli DNA:n palveluihin.
  Oikeastaan ostaessaan DNA TV Hubin kuluttaja ei saa mitään informaatiota mitä kyseinen DNA TV Hubi tukee taikka edes millä järjestelmällä se toimii.
  Katsellessani TV:tä suoraan huomaan että kuva ja ääni on parempi ilman DNA TV Hubia.
  Tallenneksut jotka haluan katsoa eli perinteinen TV ajansiirto on hyvin huono laatusia verrattuna perinteiseen TV kuvaan.
  Mikä tässä on ostajan vastuu tai DNA:n vastuu,sopimusta ei voi purkaa tai mennessä Kuluttaja oikeuteen se tulee kalliiksi.
  Kiitoksia omasta kommentista Sarzu.
 • @TJT koska tuote ei vastaa myytyä, on se peruste sopimuksen purkamiseen.
  Yhteyttä vaan aspaan ja kerrot mikä ei toimi ja sopimus purkuun.Koska DNA ei korjaa kohtuullisessa ajassa laitteen ”vikoja” ei asiassa ole epäselvyyttä.
 • Paska päivitys. Ei auta yhtään mihinkään jos vain mainitut asiat saatu. Eli ei mitään nykyisille DNA asiakkaille kaikissa ongelmissa???
 • Näitä DNA TV Hubin ostoon liittyviä valituksia on Kuluttaja Virastossa paljon,mutta sopimus teksti on DNA:n puolella joten niitä on vaikea purkaa.Tosin DNA ei missään kerro millä sovelluksella se toimii,eli jos olisin tiennyt olisin jättänyt kyseisen Hubin ostamatta.

  DNA TV Hubi toimii Andoid 7:n eli Android Oreo sovelluksella joka on vuodelta 2016.Google on ilmoittanut jo aikoja sitten että kyseistä versiota ei enää tueta joten kukaan uusi IPTV yhtiö ei enää valmista kyseille sovellukselle mitään sovellusta.
  HBO,Apple TV jne. eikä niitä voi päivittää mitenkään sovelluksen ollessa liian vanha.Nykiminen johtuu laitteisto versiosta.Monellakaan ei enää ole puhelinta joka olisi vuodelta 2016 sillä niissä ominaisuudet ei tue edes nykyistä 4G verkkoa tai puhumattakaan 5G verkkoa.
  Esim.Xiaomi Mi Box S 4K HDR -mediatoistin,tai sitten Nokia toistavat kaikki uudet Formaatit 60:llä eurolla, ja ovat päivitettyinä viimeisimpään Android versioon jossa on kaikki media tuet,dolby atmoksesta lähtien.Samalla kaikki uudet mediat kuten Apple tv+ jne.Samalla voi hoitaa tallennuksen kyseisiin laitteisiin.
  Sanottakoon vielä että muilla Operaattoreilla on ajankohtaiset laitteet,esim.Elisa TV:n saa Appinä suoraan televisioon joten sillä ei edes ole laitteisto vaatimuksia vaan toimii suoraan TV:stä.

  Tässä tilanteessa taitaa olla parhainta mennä ostamaan uusi TV sillä hinnat ovat 350-450 euroa nykyään ja kaikki ovat 4K televisioita.Ei vain jaksa enää tapella DNA:n kanssa.
 • TJT esitti nyt tyhjentävän kommentin. Kaikki sopimukset sattumalta katkolla tällä viikolla.. Vai ottaako hubiksi se wifi6 kykenevä Fritz 6600

  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/42317/njkcn/AVM-FRITZ-Box-6660-Cable-langaton-Dual-Band-WiFi-6-kaapelimo

  Keskustelua Fritz 6600...
  Toimiiko DNA Taloyhtiölaajakaista FRITZ!Box 6660 kaapelimodeemilla? - tuki.dna.fi - DNA
 • DNA TV Hubi ei ainakaan parane tästä,joten itse ainakin suosittelen sopimuksen irtisanomista.
  Aina voi tehdä uuden sopimuksen, mutta kaksi vuotta on liikaa ilman irtisanomista.
  Suosittelen että ihan kokeilet eri IPTV palveluja ihan millä laitteella tahansa.
  Netti verkko ei ole sidonnainen DNA:n palveluihin vaan voit käyttää ihan huoletta Taloyhtiösi verkkoa ilman mitään lisämaksua vaikka et ottaisi palveluita DNA:lta.Laajakaistasi maksu on sama otat sen mistä yhtiöstä tahansa.

 • Hubissa toimii todella moni suoratoisto, vaikka HBO ei toimi. Monille tämä ei ole ongelma, koska eivät ole yhden laitteen varassa ja tuskinpa hubi on  hankittu juuri HBOn takia. Jos käyttö on siitä kiinni, kannattaa tosiaan vaihtaa johonkin toiseen laitteeseen. Täällä kiukuttelu tuskin tuo tulosta.
  Meillä on ollut kokoajan hubin rinnalla käytössä tv:n kautta suoratoistot olohuoneessa ja makkarisssa varmuudeksi hubin rinnalla Chrome cast.
 • @Sarzu. Eihän se näin voi olla , että jos hubi ei toimi , osta ChromeCast .
 • @Jamo, kerroin vain, että meillä on varmistukset.
  Jokainen tekee niin kuin haluaa. Meille tämä käy.
 • Jotenkin tuntuu että osalle täällä olisi ihan ok ostaa uusi auto, mutta jos se ei jostain syystä toimisikaan esim. työmatkoilla, niin ostaa vaan rinnalle toisen auton niitä työmatkoja varten.....
 • @Visitor Jos autossa ei toimi cd-soitin, ei se vaikuta ajamiseen. Jos se häiritsee ja ei saa korjattua, voi toki vaihtaa autoa, jos sen kokee tarpeelliseksi - merkkiliikkeen sivuilla nillittäminen ei asiaa muuta. Aivan samoin, jos hubissa ei yksi suoratoisto toimi ja se häiritsee, eikä operaattorin toimet miellytä, niin ei kun hubi palautukseen ja Elisalta boxia hakemaan. Se on näin kovin yksinkertaista.
  Meillä hubissa on monta kanavapakettia eli ei ole pelkkä suoratoistoboxi. Käyttötarpeita on monia.
  Meillä on tosin ne kaksi autoakin, toisella ajetaan kovaa ja toisella kuljetetaan uutta telkkaria tai muuta tarvittavaa kamaa kotiin. Kukin tyylillään.


 • @ sarzu , oma telkkari joka äpille 🤣
 • @ Sarzu, jos autossa ei toimi CD-soitin se korjataan, tai se osa autosta vaihdetaan...tuskin koko autoa sen takia tarvii vaihtaa. Sama homma toimisi myös tämän laatikon kanssa.
 • Voisiko hubiukko Juha Ihalainen ottaa kantaa, että aiotaanko esim. yllä oleva asia korjata vai mikä on suunnitelmana, kenties uusi  tältä vuosikymmeneltä oleva boksi?
 • Hei!

  Keskustelua on moderoitu asiattomien ja asiaan liittymättömien viestien osalta.
  Toivomme että keskustelu säilyy asiallisella linjalla ja henkilökohtaisuuksiin menemisiltä vältyttäisiin.
  Muistuttaisimmekin - keskustelupalstalle ei saa lähettää lain tai hyvän tavan vastaisia viestejä tai aineistoa. Hyvän tavan vastaista sisältöä ovat muun muassa asiattomat ja loukkaavat kommentit ja materiaalit, herjaavat, rasistiset tai siveettömät kirjoitukset ja muut julkaisut sekä roska- ja massapostitukset.

  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • Lukekaa siellä DNA:n puolella nyt nuo Sarzun viestit ja miettikää miten hän vastailee muille - unohtaen että hän puolustelee typerästi toimimatonta laitettanne.
 • DNAlta voisi tulla joku aktiivisesti vastailemaan esitettyihin kysymyksiin. Useasti on luvattu mutta mitään ei tapahdu. Keskustelut lähtee rönsyilemään turhautumisen ja DNA:n saamattomuuden/vastaamattomuuteen takia. Sielä päässä on ollut peiliin katsomisen paikka jo pitkään. Miten se on niin vaikea ymmärtää? Mikäli jonkun elämää siellä helpottaa niin sensuuri iskekööt tähänkin viestiin.
 • HBO:n osalta emme osaa sanoa korjausaikataulua. Laitevalmistaja tutkii asiaa.
  DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
 • Entä virkistystaajuusongelmat?
 • Kävin nyt sitten vaihtamassa hubin, täytyy huomenna muistaa testata kuvan nykimistä. Yksi ongelma tuli heti vastaan. Valitsin DNA TV sovelluksesta kanavaluetteloon vain iptv kanavat, mutta siitä huolimatta esim. Nelonen nököttää kanavalistalla. Miten saa pois?
 • En tiedä missä formaatissa Ruudun tallenteet ovat, mutta NBA pelin tallenne nykii aivan järkyttävästi. Katsotaan huomenna tosiaan vielä kiekkoa livenä Cmore sovelluksella. Jos sama ongelma edelleen siinäkin, odotan DNA:n korvaavan avokätisesti näkemäni turhan vaivan - softaviallinen laite softaviallisen tilalle.
 • Ei se nykiminen laitetta vaihtamalla poistu, sehän on kaikkien tiedossa. Tuo on vain väsymys taktiikkaa DNA:ta.

  Jos tuotteesta halutaan toimiva niin, uudempi rauta. Käyttis uudempaan versioon joka on tuen piirissä ja päivitettävissä seuraaviinkin versioihin.
  Osaava koodari tekemään töitä jotta rajapinta ongelmat saadaan selvitiettyä.

  Ennen noita toimia voi vaan elää toiveissa paremmasta.
 • @ Tomppa. Nykyinen Hubi siis SER-kierrätykseen ja kauppaan uutta ostamaan? Sen voi tehdä vaikka heti! Ensin on syytä miettiä, käyttääkö jotakin tosi tärkeellistä palvelua, jonka saa vain Hubin kautta. Android TV -sovellukset toimivat paremmin vaikka MiBoxissa (9/Pie) ja Android-sovellukset Chromeboxissa (11), jota olen viime aikoina käyttänyt. Se tosin on luonteeltaan tietokone ja siten erilainen käyttää. Mutta paljon monipuolisempi.
 • Itselläni nyt Samsung TV jossa suoratoisto sovellukset.
  Muutama maksukortti joilla maksukanavat ja niiden tallennus TV.n ja digiboxin kautta. Ajansiirtotoiminto ja kaikki muukin toimii nykimättä ja ongelmitta.
  Hubi kerää pölyä tuossa hyllyllä kun ei siitä muuhun ole. Sopimus purettu muutama kuukausi sitten.

  Jos ei ihmeitä tapahdu niin ei hubia enää ikinä käyttöön.
 • Xiaomin MiBoxissa on yksi ominaisuus, joka nostaa käyttökokemuksen hubiin nähden ihan toiselle tasolle. Yllätys yllätys, se on täysi tuki näyttötilan api kutsuille, joten laite vaihtaa näyttötilan sellaiseksi, kuin sovellus pyytää. DNA:n koodareilta tämä ei valitettavasti onnistu.
 • MiBoxissa on toinenkin hyvä ominaisuus: hinta, n.70€ ja 0€/kk.
 • Itselleni ei hubin hinta sinällään ole ongelma. Tietysti kun se on pelkkä iptv päätelaite, koska sovelluksia en pysty katsomaan nykimisen takia (urheilu), enkä käytä tallennuksia, on 10€/kk kova hinta. Olenkin yrittänyt sovitella ongelman selvittämistä ehdottamalla hinnan alennusta ja samalla saisi disabloida kaikki tallennukset ym. hömpät. Iptv on ainoa, johon laite tällä hetkellä omassa käytössäni kelpaa, enkä siksi halua siitä luopuakaan.
 • Sama kuvio, 10 €/kk mahdollisuudesta tilata maksullisia palveluita on liikaa. Surutyö menetetystä 156 €:sta on vielä kesken. Säästyneet rahat ovat kyllä menneet moneen kertaan vaikka siihen Chromeboxiin.
 • Ajansiirto/time shift puuttuu edelleen ulkoiselle kovalevylle. Harmittaa vietävästi, että joskus tuon kovalevyn tähän tarkoitukseen hankin. Ja toimi joskus moitteetta mutta ei enää pitkään aikaan. DNA: Onko tämä vielä joskus tulossa?
 • Samalla voisi taasen kysyä Ihalaiselta muuttuuko DNA TV Hubin järjestemä päivitys koskaan...Nythän se on Android Nougat 7 jonka piti päivittyä Android Oreo 8 järjestelmään, jota ei tullut koskaan vaan luvattiin Android Pie 9.
  Mitkä ovat suunitelmat nykyisen DNA TV Hubin kohtaloon ettei jää turhakkeeksi.
 • @Papparainen, meillä on onneksi vain 5 e/kk - joku tarjous tai alennus, kun on muitakin palveluita käytössä. Tupla-hubi tämän lisäksi ”vain” 120 e, eka maksoi meilläkin tuon 156 e.
 • Helmikuussa neuvottelin puhelinmyyjän kanssa tiukkaan sävyyn. Ei pudonnut hinta, vaan mielummin menettivät asiakkaan. Minulle kyse oli periaatteesta - ja siitä, että olin jo siirtynyt CMore & AntenniTV ja Eurosport player -linjalle. Hubi oli jo valmiiksi tyhjän panttina.
 • Eipä enää antennin kautta tarjoa DNA mitään. Mix paketissa kanavia ei voi enää muuttaa kanavat poistuneet myynnistä. Pakkomyydään vain Hubia. Eipä ole tästä paljoa DNA:n suunnasta huudelu/inffottu.
 • @DNA Juha Ihalainen

  Tämä 2.5.0 taisi olla vain ”kosmeettinen” -korjaus.

  Saammeko vastaukset:
  -virkistystaajuus -korjaus
  -Android versio -> kehityssuunta
  -ulkoinen kovalevy

  Anna vastaukset edes noihin, niin asia rauhoittuu.
  Kohta lähtee paljon asiakkaita pois, jos kehitys ei pysy perässä.

  Itselläni vielä monta muuta asiaa, mutta jos saisi edes noihin selvyyden..
 • @DNA Juha Ihalainen

  Ilmoitukseksi riittää myös, että DNA TV HUB ei enää kehitetä.
  Sitten kaikki voivat vetää omat johtopäätökset.
 • Kuinka Dna hubi lataa nämä päivitykset. Minulla kerran kysyi keske ohjelman jota katsoin haluanko päivittää. Valitsin myöhemmin, kun koetan etsiä päivityksiä niin uutta päivitystä ei löydy. Asennettu dna tv sovellus on tällä hetkellä 2.2 jotain.
 • Ei ole asiakaspalvelu näköjään parantunut yhtään. Luulisi, että tällä alalla ei ole kilpailua Suomessa lainkaan kun palveluun ei tarvi panostaa. Mutta kun on.

  No, ette saa ongelmia ratkaistua joten pysyn Elisalla. Suosittelen muillekin, poislukien Sarzu jolle kelpaa näköjään sekunda.
 • Jos Hubin tarjoaman päivitksen hylkää manuaalisesti, pitäisi laitteen tarjota päivitystä uudelleen 4 tunnin sisään. Tarvittaessa päivitykset saa tarkistettua myös seuraavasti:
  • DNA TV -sovellus: DNA TV > Menu > DNA TV asetukset > Tarkista päivitykset
  • Laitteen ohjelmisto: Android Koti > Asetukset > Tietoja > Laiteohjelmistoversio
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Ja jos nyt vaan taas jätettäisi minut pois näistä turhista kommenteista - kiitos.
 • Asiakaspalvelu on mielestäni parantunut ihan selkeästi ja Hubia on päivitetty oikeaan "suuntaan" ja toivottavasti päivitetään myös samoin, jatkossa, asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Ajansiirto kovalevylle olisi akuutti ykköstoive.
 • Onpahan parantunut? Luvattiin vastata esim. tämän palstan kysymyksiin.
  Kyllä aktivoidutte on. Moderointi ja asiakkaiden viestien poistaminen on saatu timanttiseen kuntoon.
  Asiakkaiden ongelmiin ja kysymyksiin Hubista sen sijaan ei vaivauduta vastaamaan. Nyt täällä DNA:a edustaa yksi vakiovastaaja asiakas joka on tyytyväinen Hubin toimintaan, vaikkakin sen toimimattomuudesta johtuen joutuu käyttämään Chrome castia ja maksukanavat tilataan kanavapaketteina paremman kuvan takia. Ei toimi, mutta silti tyytyväinen?
  Miksi tämä asiakas sitten tulee tälle palstalle kirjoittelemaan, ja kyllä, kiusaamaan jos on tyytyväinen.
  Tämä on tarkoitettu palautteen antoon ongelmista ja toiveisiin Hubin kehittämisestä.
 • Olen tyytyväinen, poislukien kovalevyn ajansiirto. Siinä minun palautteeni ja toiveeni joka on ollut alusta asti, siitä saakka kun tämä poistui. Parhaan keskusteluyhteyden saa yhä asiakaspalveluun soittaen, ja se palvelu on mielestäni parantunut. Muuta, negatiivistakin palautetta annan jos aihetta on. Nyt on Hubin kehitystyö mennyt mielestäni oikeaan suuntaan.
 • @jaazaa Tätä kovon ajansiirron palauttamista sekä sarjatallenteita olen itsekin toivonut - vanhassa DNA TV:ssä ne oli, lisäksi mm. verkkotallenteiden katsomiseen käytettävyysparannus niin, että palaa katsotun ohjelman jälkeen samaan kansioon.

  Tämä palsta ei ole vain valituksille tai ongelmille, vaan kaikille avoin hubikeskustelu, joka on tarkoitettu hubiasioille ja hubin kehitysideoille.
 • Yritin nyt hubin vaihtamisen jälkeen katsoa tennistä cmore sovelluksella... Kuten arvata saattoi, kuva nykii vähintään yhtä pahasti kuin vanhalla hubillakin. Mikäs nyt sitten neuvoksi? Joko Cmorella on koodattu hubille oma sovellus? 😃
 • Sarzu, aivan samaa mieltä, juurikin näin!👍
 • Nosta ylös nuo mainitsemani asiat.
  —————

  @DNA Juha Ihalainen

  Tämä 2.5.0 taisi olla vain ”kosmeettinen” -korjaus.

  Saammeko vastaukset:
  -virkistystaajuus -korjaus
  -Android versio -> kehityssuunta
  -ulkoinen kovalevy

 • @DNA Juha Ihalainen

  Tämä 2.5.0 taisi olla vain ”kosmeettinen” -korjaus.

  Saammeko vastaukset:
  -virkistystaajuus -korjaus
  -Android versio -> kehityssuunta
  -ulkoinen kovalevy
 • @DNA Juha Ihalainen

  Tämä 2.5.0 taisi olla vain ”kosmeettinen” -korjaus.

  Saammeko vastaukset:
  -virkistystaajuus -korjaus
  -Android versio -> kehityssuunta
  -ulkoinen kovalevy
 • Pitää varmaan laittaa kysymykset LinkedIn kautta, koska tällä foorumilla ei tunnu yhtiön edustajat asiakkaista kiinnostuvan.
 • Hei,

  -Virkistystaajuuteen ei lyhyellä aikavälillä tulossa korjausta
  -Android P on pitkään ollut kehityksessä, ei vielä julkaistavissa
  -Kovalevyksi käy tässä vaiheessa vain DNA TV spesifi kovalevy, jota saa DNA TV kaupoista.

  DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
 • Hubin käynnistys takkuilee, asiakaspalvelusta neuvottiin laittamaan kauko-ohjattava pistorasia kun pitää sammutella hubia, ei auta miten sammuttaa laitteen.
  2.5 version jälkeen tuli tuo jumiutuminen kun selaa tallennetta tai ohjelmaopasta
  Kerran jo vaihdettu DNA kaupassa, kierrättääkö ne siellä käytettyjä laitteita?
  Pitänee marssia vielä DNA kauppaan!
 • 2.5 Versiossa nettitallenteen kelaus on jumittanut. Koko laite menee jumiin kokonaan tai vaikka minuutiksi, jos kelaa usean minuutin tallennetta kerralla.
 • -Virkistystaajuuteen ei lyhyellä aikavälillä tulossa korjausta
  Miksi ei?

  -Android P on pitkään ollut kehityksessä, ei vielä julkaistavissaKannattaako enää puurtaa se on julkaistu lähes kolme vuotta sitten ja siinä ajassa ei valmista ole tullut? Aloittakaa vaikka tulevaa 12 vääntämään niin saattaa valmistua ajoissa...
 • Täytyy itsekin hyvin syvästi ihmetellä, jos Android P version kimpussa edelleen uurastetaan. Jos sitä ei tällä aikajanalla ole saatu julkaistavaan kuntoon, ei kuulosta kovin rohkaisevalta muita ongelmia ajatellen. Sanon nyt ihan suoraan, että projektin johtaminen tai koodarien ammattitaito jättää enemmän kuin vähän toivottavaa. Onko siellä joku yksittäinen osa-aikainen koodari, jota kehityspäällikkö valvoo?
 • Tässä hyvä esimerkki DNA:n ja Juhan osaamisesta. Ei sitten viitsinyt edes kysymyksiä lukea ennen vastausta. Kysymys oli ulkoisen kovalevyn ajansiirtotoiminto ominaisuudesta joka onnistuttiin poistamaan. Kaikille oli jo ennestään selvää että vain DNA: oma kovalevy toimii.

  Ketju toimiin niin hyvin kun sen huonoin lenkki. Tuntuu että osaaminen on pörssiyhtiössä toissijainen asia kunhan vaan tulosta saadaan tehtyä ja asiakasta kusetettua.
 • Laitetaan pieni arvaus tulevasta. Vuoden sisällä hubi on vain verkonpaino.
  Kaikki viimeaikaiset päivitykset olleet kosmeettisia ja oikeita ongelmia ei ole edes yritetty ratkoa. Vahva epäilys että hubi ajetaan alas samoin kun kävi maksukorteille niitä ei enää DNA myy.
  Vanhaa tehotonta purkkia ei saada toimivaksi joten keskittyvät vain dnatv sovelluksen kehittämiseen ja hyvällä tuurilla saavat sen jopa TV:n asennettavaksi kuten on toivottu.

  Juha nyt olisi hyvä aika kertoa mihin suuntaan ollaan menossa, nykyinen tekeminen ei vakuuta enää ketään.
 • Tässä hyvä esimerkki DNA:n ja Juhan osaamisesta. Ei sitten viitsinyt edes kysymyksiä lukea ennen vastausta. Kysymys oli ulkoisen kovalevyn ajansiirtotoiminto ominaisuudesta joka onnistuttiin poistamaan. Kaikille oli jo ennestään selvää että vain DNA: oma kovalevy toimii.  😂😂😂
 • Olen tätä omaa vääntöäni DNA:n kanssa käynyt tässä aika avoimesti läpi ja tänään vedettiin kyllä operaattorin puolelta melkoiset pohjat. Sain kaksi (vai kolmeko niitä oli?) puhelua asiakaspalvelusta, jossa nyt tyrkytettiin huoltokäyntiä. Kyllä, luitte oikein. Huoltokäyntiä hubin nykimisen poistamiseksi. Tullaan kuulemma mittaamaan kaapelit. Yritin kysellä mitä tämä auttaa, kun hubiin ei tule yhtään kaapelia - ellei virtajohtoa sellaiseksi lueta - ja kodin mesh verkosta saa langattomastikin tasaisesti sen mitä kaapelilaajakaista antaa myöden. Luvattiin palata asiaan...

  Hetken päästä tosiaan palattiinkin (joku lupaus DNA:n puolelta sentään pitää paikkansakin), mutta kanta oli muuttumaton. Huoltokäyntiä pitäisi tehdä. Taas käytiin enempi tai vähempi rakentavassa hengessä tilannetta läpi ja taidettiin kysellä jostain "ylempää" miten toimitaan... Huoltokäynti. Olin tässä kohtaa tästä typeryydestä jo hiukan menettämässä malttiani ja totesin, että ok, tehdään huoltokäynti, mutta se täytyy sitten tehdä sellaiseen aikaan, että on liveurheilua cmoren tai ruudun kautta tarjolla, eli käytännössä pesäpallokauden alettua ja pelin aikana. Ei. Ei sovi. Huoltokäynnit tehdään päiväsaikaan. Asia selvä, mitenkäs kun olen päivät töissä ja liveurheilua tulee vain iltaisin? Pientä mietintää ja kysellään taas joltain toiselta taholta ja palataan asiaan...

  Nyt tupsahti sitten sähköpostiin tällainen:
  "Onko päivityksesi tarkastettu?
  - Menu, asetukset, asetukset, palvelun tiedot, tarkista päivitykset
  - Sekä mökkinäppäin, asetukset, tietoja, järjestelmän päivitys, tarkista päivitykset

  Uudelleenkirjautuminen Cmoren ohjelmakirjastosta: omat tiedot, kirjaudu ulos."

  Siis mitä nyt? Tässä on laite vaihdettu välissä, useilta muilta saatu sama ongelmakuvaus, itse kyläillessä havaittu sama ongelma muilla hubeilla, palstalla ja sähköposteissa DNA:n puolelta myönnetty ongelma, puhelussa asiakapalvelija totesi tämän esiintyvän nykimisen olevan mysteeri heillekin... Tämä 1st level tuen ratkaisuvihosta kopioitu ohjeko oli nyt se ylemmän tason konsultoinnin hedelmä? Annan tässä luvan (vaikka sillä ei merkitystä olekaan) käydä asiaani täysin avoimesti läpi. Jos edellä olevassa tiivistetyssä referaatissa oli jotain korjattavaa, korjatkaa DNA:n puolelta. Muille osoitan kysymyksen, onko tässä enää järjen häivää mukana?

  Ja ennen kuin yksikään forumipoliisi ehtii tuomitsemaan miksen lopeta vain sopimusta, niin haluan pitää hubin iptv-päätelaitteena. Haluaisin kyllä käyttää sitä myös urheilulähetysten katsomiseen, mutta sitä asiaa laite ei valitettavasti nykyisessä kehitysvaiheessa aja. Siihen en muuten ole perehtynyt miten noita maksukanavia saisi suoraan iptv alustalla, mutta toisaalta se taas estäisi urheilun katsomisen muissa televisioissa.
 • "-Android P on pitkään ollut kehityksessä, ei vielä julkaistavissa"

  Olisiko DNA:lla antaa mitään viitettä milloin mahdollinen julkaisu olisi tulossa,uskoisin sen ratkaisevan useampia ongelmia koska vanhemmalle versiolle ei edes saa maksuohjelmia jotka toimisivat.
  Samoin alusta tukee montaa nyt puuttuvaa ominaisuutta joita vanhempi versio ei tue.
 • Se android versiopäivitys on ollut jo reilun vuoden kehityksessä, pitäisikö teidän ottaa asiaksi hommata porukkaa hoitamaan pääsääntöisesti sitä?
  7.1.1versio on kuitenkin jo usean vuoden vanha ja mitä sitten teette kun se ei enää tue sovelluksia? pitkittää ja pahoitella? tekee jo mieli vaihtaa tuo vehje kilpailevan yrityksen vastaavaan.
 • "The cross-signature root certificate will expire on September 1, 2021. Expiration means that it cannot be used anymore. While that is not a problem for systems that have received the new root certificate of Let's Encrypt, it is a major problem for systems that ran out of support earlier."

  Android 7.1.1 sovelluksen käyttö pitäisi loppua Syyskuun 1,2021 ellei sitä ruuttaa "Let's Encrypt" uudella sovelluksella.
  Tosin itse en näe siinä mitään järkeä koska Appi tuki on loppunut, mikä on tärkein jotta edes maksukanavia tai muuta voi edes katsoa DNA TV Hubilla.
  Millekään nykyiselle Apille ei saa enää päivitystä tai tukea,eli ne nykimiset jatkuvat joillain tilatuilla maksukanavilla mitkä näkyvät eikä uusia Appejä enää saa DNA TV Hubille.
  Kaikki nykyiset uudet maksukanavat kuten HBO jne. eivät toistu DNA TV Hubilla.Kysymys on nettistandardin muuttumisesta vuosi sitten jolla vanha http. saatiin tukemaan nykyistä https. standardia eli nyt DNA TV Hubi toimii http. standardilla,sai vuoden lisäaikaa "Let's Encrypt" tuella.
  Taitaa tulla tuskainen MM jääkiekko katselutuokio tällä Android 7.1.1 sovelluksella,ainoastaan DNA TV Hubin päivittämisellä uudempaan versioon on odotettavissa parannusta.
  Mitä Ihalainen ajattelee tästä asiasta,vai peseekö DNA tästä kätensä ja jättää tilaajat oman onnensa nojaan.
 • Hirvee nykiminen.Ja aina paskalla hetkellä prkl...
 • Kehityspäällikölle pukkaa taas kysymystä:
  "The cross-signature root certificate will expire on September 1, 2021. Expiration means that it cannot be used anymore. While that is not a problem for systems that have received the new root certificate of Let's Encrypt, it is a major problem for systems that ran out of support earlier."
  Android 7.1.1 sovelluksen käyttö pitäisi loppua Syyskuun 1,2021 ellei sitä ruuttaa "Let's Encrypt" uudella sovelluksella.Tosin itse en näe siinä mitään järkeä koska Appi tuki on loppunut, mikä on tärkein jotta edes maksukanavia tai muuta voi edes katsoa DNA TV Hubilla.Millekään nykyiselle Apille ei saa enää päivitystä tai tukea,eli ne nykimiset jatkuvat joillain tilatuilla maksukanavilla mitkä näkyvät eikä uusia Appejä enää saa DNA TV Hubille.Kaikki nykyiset uudet maksukanavat kuten HBO jne. eivät toistu DNA TV Hubilla.Kysymys on nettistandardin muuttumisesta vuosi sitten jolla vanha http. saatiin tukemaan nykyistä https. standardia eli nyt DNA TV Hubi toimii http. standardilla,sai vuoden lisäaikaa "Let's Encrypt" tuella.Taitaa tulla tuskainen MM jääkiekko katselutuokio tällä Android 7.1.1 sovelluksella,ainoastaan DNA TV Hubin päivittämisellä uudempaan versioon on odotettavissa parannusta.Mitä Ihalainen ajattelee tästä asiasta,vai peseekö DNA tästä kätensä ja jättää tilaajat oman onnensa nojaan.TJT
 • Vaikuttaa tulevaisuus todella huolestuttavalta. Kaikessa hiljaisuudessa on lopetettu antenniverkon käyttäjille maksukorttien myynti DNA:la ja esim. Telialla. Molemmat myy digiboxia DNA vanhaa hubia joka on jo moneen kertaan todettu ja myönnetty ongelmaksi kun sovellukset ei toimi.

  DNA:n puolelta ei kukaan halua ottaa kantaa koska mikään ratkaisu nykyisen sopimuksen puitteissa ei miellytä käyttäjiä. Laite on asiakkaan omaisuutta, vanhaa ei saada enää toimimaan, uusi laite on vaihtoehto mutta se maksaa uuden laitteen hinnan myös vanhoille käyttäjille ja varmaan taas 2 vuoden sopimuksen.


  DNA kehutte niin paljon asiakaspalvelua ja osaamistanne vuosikertomuksessa. Nyt olisi jo korkea aika näyttää sitä käytännössä.

  @Mikko jaksuhaleja olet päässyt rautasten ammattilaisen ongelmanratkomis leikkiin mukaan. Halutaan mitata olemattomia kaapeleita ja mieluiten silloin kun vikoja ei voida todentaa.

  Jos joku Telia TV:n käyttäjä viihdyttää itseään lukemalla Hubin ongelmasta, voisitko antaa rehellistä tietoa onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella?

 • Samoin Elisalta kokemuksia, kiitos. Itsellä on Elisa Viihde ja olen pääosin tyytyväinen. Ainoa miinus on suoratoistopalvelut. Elisalla on sovellukset moniin, mutta ne pitää tilata Elisalta ja hinta on kovempi kuin suoraan tilattaessa. Ainoastaan ElisaViihdeViaplayhin voit kirjautua suoraan Elisan ohittamalla. Joitakin yleisimpiäkin myös puuttuu, esim. Eurosport Player.

  Ainoa syy miksi pohdin vaihtoa on taloyhtiösopimuksen kautta hinta. DNA olisi huomattavasti halvempi. Sen takia näitä kokemus/palaute juttuja tutkiskelenkin.
  Helpoksi on DNA päätöksen tehnyt. En tälläistä asiakkaan aliarvostamista ole nähnyt kyllä muualla tällä alalla. Ongelmiin ei vastata eikä niitä korjailla.

  Jatkan asian seurantaa ja pysyn Elisalla.
 • Vuosien kokemus hubin käytöstä ja käyttövinkkeinä toimintavarmuuden ylläpitämiseen:
  - riittävän nopea ja vahva netti
  - hubi langalla kiinni
  - hubin sulkeminen yöksi
  - hubin käynnistys Androidia myöten tasaisin väliajoin ja erityisesti päivitysten jälkeen.
  Tuskin koskaan on tarvinnut virtajohtoa tuuletella.

  Telia tai silloinen Sonera-viihde oli aikanaan myös rinnalla käytössä ja sitä piti tasaisesti käynnistellä uudelleen. Nykyinen Telian boxi-ratkaisu ei kannata DNA-kaapeliverkossa olevalle, koska siihen saa vain rajatut kanavapaketit ja maksukanavien tallennusta ei saa läheskään kaikkiin kanaviin. C Morekin pitää maksaa erikseen. Hubissa maksukanavat saa kuitenkin kovolle tallennettua, tosin ohjelma kerrallaan, kun puuttuu se toistuvan tallennuksen mahdollisuus.
 • "Vuosien kokemus hubin käytöstä ja käyttövinkkeinä toimintavarmuuden ylläpitämiseen:- riittävän nopea ja vahva netti- hubi langalla kiinni- hubin sulkeminen yöksi- hubin käynnistys Androidia myöten tasaisin väliajoin ja erityisesti päivitysten jälkeen.'
  Ymmärrät varmaan, että näistä ei ole mitään apua esim. sovellusten nykimiseen? Yleisellä tasolla ihan hyviä ohjeita, mutta itse olen käyttänyt hubia sekä kiinteässä verkossa, että langattomassa, ja langattomassakin toimii varsin hyvin - sen minkä toimii.
 • Sitten on se neljäs linja - ei operaattoripalveluita ollenkaan, vaan riippumaton purkki. Useiden sovellusten Android-versiot toimivat Chromeboxissa paremmin kuin Android TV -versiot Hubissa. Jopa DNA TV:n saa. Kuulen jo Mikon sanovan, että kaikkia iptv-kanavia ei saa! Android-purkissa toimivat sen sijaan hienosti kaikki selaimen kautta saatavat palvelut. Miten on operaattoripurkeissa? Sellaisiakin sovelluksia on, joita ei ainakaan Hubin ja DNA TV -sovelluksen kautta saa mitenkään. Itselleni, klassisen musiikin ja oopperan harrastajana, ensimmäisenä tuli vastaan Kansallisoopperan Stage24. Sen videot pyörivät hienosti Chromeboxissa Android-sovelluksen kautta. Chromecast-tukea ei Stagessa ole, eikä Android TV -versiota ole ollenkaan. Hesarin, Iltiksen ja vaikka TM:n digiversioita voi lukea ja niiden videoita katsella samoilla laitteilla.
 • Ei jumalauta, nyt tuli asiakaspalvelusta tällainen vastaus:


  Hubin ominaisuuksia (ei siis vika-asioita) koskevissa asioissa suosittelen kommunikoimaan kehitystiimin kanssa DNA:n keskustelupalstalla jossa myös mainitsemasi Ville Partanen ahkerasti vastailee kysymyksiin.

  Oli pakko jo kysyä onko tämä ihan suoraa asiakkaalle vittuilua.
 • ...ja sitähän se tietysti on, koska olen samassa sähköpostikeskustelussa antanut palautetta osallistumisesta forumilla. Mielestäni menee DNA:n puolelta jo niin riman ali, ettei vastaavaa ole tullut koettua.
 • "Ahkerasti vastailee kysymyksiin". Huutonaurua, on niillä otsaa.
 • Juu ja nyt todetaan että ei ole vikaa, laite toimii niin kuin on tarkoitettu. Eli DNA:lla myydään tarkoituksella paskaa. On käsittämätöntä, miten alas voi organisaatio vajota. Taitaa ajoittua alamäen alku ajallisesti omistajavaihdokseen?

  Paskat laitteet, paskempi asiakaspalvelu. Sitä on DNA.
 • "Ville Partanen ahkerasti vastailee kysymyksiin."

  Asiakaspalvelu ei edes tiedä että Ville Partanen ei enää täällä vastaile mihinkään.

 • DNA kuuluu norjalaiseen Telenor-konserniin,myyty 2020.Antenniverkon maksu TV Digitalle 2021.
  Asiakkaana vain mielenkiintoista tietoa.
  Maaliskuussa 2021 DNA:n hallitukseen kuuluivat hallituksen puheenjohtaja Sigve Brekken lisäksi Birgitte Engebretsen, Gaute Simen Gravi, Nils Katla, Håvard Naustdal ja Trine Rønningen.
 • Hei,

  Muutama sana palstan kommentoinneista. Pääsääntöisesti asiakaspalvelu vastaa palstan kysymyksiin. Käyn itse kommentoimassa silloin tällöin palstalle kysymyksiin ja Villen aika ei enää yksinkertaisesti riitä kommentointiin. Luemme kuitenkin palstaa viikoittain ja viemme vikoja tuotekehitykseen. Palstan kautta olemme löytäneet sellaisia bugeja, joita ei muuten ole jäänyt haaviin. Kiitos ja kärsivällisyyttä.
  DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
 • Hubi-ukolle: Tarkoitit varmaan, että pääsääntöisesti kukaan DNAlta ei vastaa kysymyksiin?
 • @DNA Juha Ihalainen,

  Ymmärrät varmaan itsekin, että asiakaspalvelulla ei ole juuri annettavaa keskusteluun? Jos ne joilla sitä tietoa mahdollisesti olisi, eivät ehdi palstalla vierailemaan, miksi sellaista piti mennä lupaamaan? Eipä silti, samaa arvostusta tässä tuntee, kun asiakaspalvelun kanssa keskustellessa muuten. Laitteella on sovellusten kanssa ongelmia, ja pitkähkö keskustelu lopulta päättyi toteamukseen: "Laite toimii tarkoitetulla tavalla". Olen nyt ihan siinä hilkulla, lähdetäänkö tätä toteamusta testaamaan kuluttajasuojan kautta. Ymmärrän asiakspalvelun - ja varmaan kehityksenkin - turhautumisen, jos ongelma on vaikea korjata. Missään nimessä Android TV laitteena kaupiteltava laite ei toimi tarkoitetulla tavalla, jos sillä on usean sovelluksen kanssa ongelmallista toistaa 50hz materiaalia.

  Asiakaspalvelun kommentti "emme voi taata kaikkien kolmannen osapuolen sovellusten toimimista laitteella" on myös sinällään erikoinen. Ihan kaikkien toimintaa ei voida tietysti varmentaa, mutta usein esiin nousseen Cmoren (esimerkkinä) osalta varmasti toimii, kun laitteessa on HW --> AAF toteutus kunnossa. Nyt useilla laitteilla (omakohtaisesti parista kokemusta) ja usealla käyttäjällä (varmaan kaikilla kun oikein aletaan testata ja tarkastella) ongelmia, ja laite toimii tarkoitetulla tavalla? Ongelma myönnetty teidänkin puoleltanne, ja laite toimii tarkoitetulla tavalla?

  Eikä edellä siis puhuta automaattisesta virkistystaajuuden säädöstä, vaan nimenomaan kolmannen osapuolen sovellusten osalta tietynlaisen median toisto-ongelmasta. Kyllä se nimenomaan laitetoimittajan vastuulla on hoitaa mm. ajureilla laitteensa siihen kuntoon, että sovellukset pyörivät niin kuin on tarkoitettu. Jos te ette tuota saa kuntoon, laitteen nykyinen mainonta on vähintäänkin kyseenalaista.

  En todellakaan tiedä mitä kautta asiaani enää hoitaa, kun asiakaspalvelukin osoitti oikeaksi kohteeksi tämän forumin, jolla tuotekehitys vastailee ahkerasti? Ok, tuo oli tietysti ihan vittuilua asiakkalle (mielenkiintoinen strategia sinällään), koska olen ollut hankala ja itsepintaisesti nostanut esiin ongelmia ja vaatinut niihin ratkaisua. Viitsiikö joku DNA:lta kommentoida, millaisena tämä puuhastelu teidän silmissänne näyttäytyy?
 • 👏👏Mikko! Tuohon ei ole mitään lisättävää.
 • Mikolle hatun nosto! Kyllä tämä on käsittämätön tilanne. Ja oikeastaan tilanne alkoi kääntymään päin persettä siinä vaiheessa, kun DNA sulki antenniverkkonsa. Kusetettu fiilis siinä tuli, kun oli antenninkin katolle asentanut ja tarpeettomaksi kävi. Sitten vielä palvelutkin kiinni. Hubin irroitin juuri verkosta. Onhan se kiva, että tuli tuo noin 300€ maksettua, niin mistä? Mitä sain tuolla rahalla? Tarpeettoman harava-antennin, rampautetun hubin (viritin ei toimi) ja sovellukset siinä ja tässä sekä toimimattoman kovalevyn. Kiitos DNA, KIITOS! Miten meni noin omasta mielestä?
 • Faktaa on se, että DNAlla on monopoli ainakin pääkaupunkiseudun kaapelitalouksilla ja tarkoittaa, ettei kilpailijalle vaihto ole järkevää, eikä kannattavaa. Mahdollista se on, mutta silloin joutuu tyytymään huonompaan tarjontaan ja maksamaan enemmän.
  Telialla on vertailukelpoiset kaapelimaksukanavapaketit, mutta ne voi ottaa vain, jos taloudessa on Telian kaapeliliittymä. Useimmat taloyhtiöt ovat valinneet vain yhden kaapeliliittymän ja se on DNAn, joka tarjoaa taloyhtiön nettiliittymän, jonka perusnopeus pakkomaksatetaan vastikkeessa, käytit tahi et.
  Telialta kuten Elisalta löytyy myös boxi-versio, mutta silloin kanavavalinta on huomattavasti suppeampi ja maksat mm. kaikista suoratoistoista erikseen, lisäksi tallennusmahdollisuudet ovat rajatut.
  Noh, mihin tämä johtaa: DNAlle tulee asiakkaita tämän järjestelyn myötä automaattisesti, kilpailijat eivät oikeasti ole edes kilpailijoita, koska varmaa on, että palvelua käytetään. Asiakkaita myös menee, mutta koska niitä monopolin ansiosta riittää, ei muutaman asiakkaan menetys tunnu missään. Toista olisi, jos DNA olisi aidosti asiakkaista kilpaileva palveluyritys, joka haluaisi arvostaa pitkäaikaisia ja laajoja asiakkuuksia. Nyt sen sijaan kaikki asiakkaat ovat netti- ja viihdepalveluissa samalla viivalla - ota tai jätä, me emme välitä.
  Mitä tämä tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että netti- ja viihdepalveluissa joko tyydyt DNAn tarjontaan tai sitten et:
  - Jos tyydyt, saat kaapelikanava-asiakkaana laajat maksukanavapaketit, pystyt tallentamaan niitä kaikkia (osaa kovalevylle), sekä parhaimman tarjolla olevan kiinteän netin (1G). Hubin rinnalle saat tuplahubin, johon saa näkyviin kaikki talouden maksukanavat samalla hinnalla.
  - Jos et tyydy, otat kilpailijalta kalliimmalla huonommat viihdepalvelut ja heikomman nettiyhteyden. Mikäs siinä, jos näin haluaa.
  No brainer, miten suurin osa toimii. Ja koska on valinnut olosuhteiden pakottamana parhaimman vaihtoehdon, on vain jaksettava toivoa ja odottaa hubiin parannuksia ja lisäkehitystä - takapakkia kukaan ei toivo, vaikka sekin on nähty siirryttäessa uuteen DNA TV -versioon.
  Summa summarum: Vaihtoehdot ovat, että tyytyy siihen parhaaseen ja sopivimpaan mitä on tarjolla, kuten Hubiin DNAn kaapelitaloudessa - tai vaihtoehtoisesti vaihtaa huonompaa palveluun, jos ei hubin toiminnallisuudet miellytä. Turha tästä on niin kovin vaikeata tehdä.
  Tekniikan tulee toimia, mutta mikä on se riittävä taso kullekin ja mitä valintoja voi lisäksi tehdä, jotta homma toimii itselle parhaiten - sen voi jokainen ihan itse valita. Jos ei joku osa muuten parhaassa tarjolla olevassa ratkaisussa toimi, sen voi korvata toimivalla tai jäädä harmittelemaan sitä, kun se ei toimi ja syytää tuskaa muiden niskaan. Kukin taaplaa tyylillään, mutta aina voi itse valita, kuinka asiansa ilmaisee.
 • "Jos ei joku osa muuten parhaassa tarjolla olevassa ratkaisussa toimi, sen voi korvata toimivalla tai jäädä harmittelemaan sitä, kun se ei toimi ja syytää tuskaa muiden niskaan."

  Olipa taas erikoisesti ilmaistu mielipide. Itse olen hankkinut iptv päätelaitteen android tv käyttöjärjestelmällä. Miellän silloin maksavani tästä kokonaisuudesta. Jos jossain tämän kokonaisuuden osassa on selvä vika, odotan saavani tästä jonkinlaisen kompensaation. En lähde itse hankkimaan lisää laitteita ja "hyväksy" näin palveluntarjoajan ala-arvoista toimintaa. Jos vain hiljaa odotetaan ja toivotaan samalla kiltisti maksaen, kehitystä ei hirveästi kannata odottaa.

  Hubin kohdalla DNA:lta on esim. myönnetty, että laitetta on ajateltu aina käytettäväksi 50hz asetuksella. Hyvin erikoinen kommentti tuokin. Toinen kummallinen asia on liveurheilua (50hz) koskeva ongelma. Ensin kielletään jyrkästi, että tällaista olisi. Sen jälkeen Ville Partanen myöntää, että ongelma on todellinen. Sitten hyppää puikkoihin Juha Ihalainen ja taas ongelmaa ei ole, kunnes yht'äkkiä pitääkin neuvotella CMoren kanssa jos tekisivät hubilla toimivan sovelluksen, eli ongelma on todellinen. Tämän jälkeen - ilman mitään korjauksia - todetaan taas kaiken olevan ok ja laitteen toimivan tarkoitetulla tavalla. Tämähän ei todellakaan ole totta. Hubissa oli myös palveluntarjoajan puolelta myönnetty ja helposti havaittava vika PlayReady drm:n kanssa, joka esti TeliaTV sovelluksesta castauksen hubille. Tästä rutistiin paljon ja miten kävi? Ei korjattu koskaan. Em. virkistystaajuusongelmasta on rutistu forumilla vuosia. Miten on käynyt? Viimeisin kommentti "ei ole korjausta tulossa lähikaikoina". Korjaamatta jää. Ei tässä paljoa siis hiljaa toivomiset auta, kun palveluntarjoajan kehityksellä ja koodareilla ei ole homma hallussa.

  Jos joku haluaa olla hyvä ja miellyttävä asiakas ja maksaa täyttä hintaa toimimattomasta tuotteesta samalla hankkien muita laitteita korvaamaan ostamansa tuotteen/palvelun vikoja, tämä on tietysti jokaisen oikeus. Valitettavasti tällainen toiminta enemmänkin jarruttaa kehitystä, kuin tuo mitään hyvää. Tässä on nimittäin täysin turha odottaa mitään "hyvän kierrettä".

  Olen itse moneen kertaan todennut, että hubissa DNA TV on omassa käytössäni aivan helvetin hyvä. Ei mitään ongelmia. En käytä tallenteita, kovalevyä tai muuta. Vain iptv lineaariset lähetykset. En ole silti sanallakaan missään vaiheessa vähätellyt muiden mielipiteitä, tai kovalevyn toiminnallisuuden tai tallenteiden ongelmien esille nostamisen yhteydessä kehottanut hankkimaan muita laitteita toimimattoman ratkaisun tilalle. Tuo olisi sanalla sanoen typerää. DNA palveluntarjoajana toimittaa laitetta, jonka markkinoinnissa on vahvasti ollut mukana Android TV alusta ja Play-kaupasta asennettavat lukuisat sovellukset. Voidaan siis kohtuudella odottaa ja vaatia, että hubin sovellukssille tarjoama alusta on kunnossa ja bugit korjataan pois pikaisella aikataululla. Tässä kohtaa DNA:n homma leviää käsiin surkealla tavalla. Itse vaatuullisena asiakkaana en ole valmis tällaista ja hyväksymään, vaan jatkan valitusta ja ongelmien esille nostamista mahdollisimman aktiivisesti ja näkyvästi, kunnes DNA:lla osoitetaan edes alkeellista kiinnostusta palvella asiakkaita ja korjata viallinen tuote.

 • @mikko
  Asiaa.
 • Tämä palsta on vapaa kaikkien kirjoituksille ja muillekin mielipiteille, kuin vain sinun @Mikko omillesi. Minä kirjoitin oman näkökulmani.

  Hubista voi kukin olla mitä mieltä vaan, mutta kaapelitaloudessa se on toimivin vaihtoehto. Emme ole hankkineet sitä suoratoistojen takia - nekin toimivat, mutta paremmin toimii kun käyttää smart tv:n suoratoistoa - se suotakoon meille.

  Ei pidä ottaa itseensä, jos joku on erimieltä (tai ei myötäile omia mielipiteitä), eikä varsinkaan mennä henkilökohtaisuuksiin.
 • Hubi-ukko lueppa ihan ajatuksella tuo Mikon kirjoitus ja vaikka kommentoi sitä, koska asiakaspalvelun mukaan täällä ahkerasti kommentoidaan.
 • @Sarzu, sinä tässä otat itseesi jos joku on toista mieltä asiasta, en minä. En oikeastaan edes tiedä onko tässä niinkään erimielisyyttä? Otin edellä vain kantaa siihen, että on typerää (ylipäätään, muutenkin kuin hubin kohdalla) hyväksyä viallinen tuote ja maksaa siitä täyttä hintaa mukisematta. Tämä on toisaalta hyvin tyypillistä suomalaisille, negatiivisen palautteen antaminen koetaan jotenkin "häpeällisenä". Kerrot, että et ole hankkinut hubia suoratoistoja varten. Mitä siitä? Jos ohitetaan minkä takia kukin on laitteen hankkinut ja keskitytään siihen myytyyn palveluun? Se sisältää virittimet, iptv, vuokraamo, tallenteet, android tv...

  Jos luet omia viestejäsi pidemmälle taaksepäin, se olet juuri sinä, joka on saanut useammat kirjoittajat raivon partaalle kun olet tyrkyttänyt omaa ratkaisuasi ja vähätellyt muiden näkemyksiä. Mielestäni siinä on vissi ero verrattuna siihen, että yrittää saada hubin yleisiä ja kaikkiin vaikuttavia ongelmia korjattavaksi tai toiminnallisuutta kehitettäväksi - esim. automaattinen virkistystaajuuden säätö.
 • @Mikko, kommenttini oli yleinen - erimieltä voidaan keskustelussa olla tiukastikin menemättä hlökohtaisuuksiin, silloin pysytään vaan asiassa - sinulta on useasti mennyt hlökohtaisuuksiin, kun olen esittänyt täällä oman mielipiteeni, jopa keskustellessani aivan muiden hlöiden kanssa.

  Viestejäsi on poistettu, mutta olet kyllä itse täällä ahkerin tyrkyttämään omia mielipiteitäsi. Kuvitteletko, ettei ketään ärsytä sinun kommenttisi, jossa jauhat samaa jatkuvasti - se on sinun oikeutesi, mutta turhauttavaa niitä on lukea uudelleen ja uudelleen. Eli sinä saat kirjoittaa, mutta muut ei? Olet siis itse palstapoliisi, josta muita syytät - älä tyrkytä tapojasi muille.
  Jos mielipiteeni ei miellytä, ohita se. Niin minäkin teen. Ja jos luet tarkkaan kommenttini, niitä ei ole osoitettuja sinulle, vaan ovat yleisiä kommentteja. Kuka täällä siis ottaa itseensä? En jaksa, tämä palsta on muuttunut tiettyjen tyyppien valtakunnaksi - hubista ei saa keskustella, jos ei ole valmis haukkumaan sitä tai DNAta. Jätän tämän nyt tähän.
 • Kyllä Mikko on oikeassa. Suurin osa ihmeissään juuri Sarzun kommenteista, joissa ei päätä eikä häntää. Ostaa laitteen, joka ei toimi sovitusti, ja hankkii sitten rinnalle kovalla rahalla korvikkeita ja ihmettelee miksi muut eivät toimi niin. Haloo?
  Mikä tuokin kommentti on, että muualla maksat suoratoistopalveluista erikseen? Miten se eroaa muka DNA:n mallista?
  Tulee mieleen, jos ostat auton jossa ei toimi jarrut, kaasutin ja moottori niin oletko tyytyväinen? Ilmeisesti, koska voithan käyttää sitä esim. mäkiautona tai kasvihuoneena ja ostaa rinnalle toimivan. Ilmankos teillä onkin kaksi autoa, kuten aiemmin olet maininnut.
 • Asiat ei muutu todeksi, vaikka niitä kuinka toistaa toisella nikillä, mutta kuten kirjoitin, osaan ohittaa nämä löyhötykset.

  Faktaa sitten taas: DNAlla tulee C More ja Viaplay suoratoistot maksukanavapaketin mukana ilmaiseksi, Telialla pitää niistä maksaa erikseen.
  (Tuo autovertaus on kovin väsynyt ja se on käsitelty jo.)

  Hubilla on monia käyttötarkoituksia ja vaikka joku on hankkinut sen suoratoistojen ja iptv-kanavien vuoksi, ei se tarkoita, että kaikkien olisi pitänyt näin tehdä. Tämä olisi nyt hyvä sisäistää, niin loppuisi tämä loputon vääntäminen ja vääristely.
  Kukin kirjoittaa täällä omasta lähtökohdastaan ja mitä jos nyt vaan sallitaan se. Palstan henki on pitkään ollut todella kummallinen.
 • @Sarzu, jokainen on tietysti hankkinut laitteen omiin tarpeisiinsa. SINÄ ja nimenomaan SINÄ olet ainoa, joka on eri vaihtoehtoja tyrkyttänyt. Minä olen vain kertonut mikä hubissa toimii ja mikä ei. Osassa asioista olen joutunut oikaisemaan väittämiäsi tai pohdintojasi, esim. sovellusten kuvan nykiminen ei ole riippuvainen yhteyden nopeudesta - ellei mennä sitten todella alhaisiin nopeuksiin. Näistä sinä olet ottanut nokkiisi, vaikka en ole sanallakaan sanonut, etteikö hubi voisi vastata täysin tarpeitasi.
 • Jatketaan taas hubi-asioiden parissa ja lopetetaan tämä jankkaus, joka ei johda mihinkään, eikä palvele ketään tällä palstalla. Henki tällä palstalla haisee, koska muutama tyyppi keskittyy dumaamaan toisia hubi-keskustelun sijaan, ja se raikastuu vain, jos lopetetaan nämä turhat muiden kirjoituksiin liittyvät ohimenevät analyysit.
  Jos vaikka jokainen katsoisi peiliin ja miettisi, että kaikilla on oikeus kirjoittaa siitä näkökulmasta, josta itse haluaa. Ei ole tarpeen tuomita muiden mielipiteitä - erimieltä saa olla ja vapaasti kirjoittaa.
  @Mikko, kritiikkiä pitää myös osata ottaa vastaan, jos sitä on itse valmis antamaan. Joku viisas on sanonut, että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, kannattaa olla hiljaa. Se, että hubi toimii varmemmin nopealla netillä ja langalla kiinni, on empiirisen tutkimuksen tulos. Jokainen on oikeutettu kirjoittamaan täällä omista kokemuksistaan.

  Hubista sen verran, että olikos @Juha Ihalainen tiedossa onko tulossa jotain versiota, jossa olisi parannuksia tai niitä uudelleen pyydettyjä toimintoja, kuten mm.
  - jatkuvat tallennukset kovolle
  - ohjelman paussaaminen (ilman tallennusta)
  - tallenteen katsottuaan palaisi kansion sisään, ei päänäkymään.

  Säilyisi usko siihen, että jatkuvaa parannusta tehdään. Kai teillä on joku kehityksen back log tms, josta priorisoidaan tekemisiä versioihin?
 • En tiedä mihin @Sarzu viittaat toisella nikillä, mutta itse olen ollut ja jatkossakin tulen olemaan vain ja ainoastaan yhdellä nimimerkillä liikkeellä.

  @Timppa esittämä autovertaus on itseasiassa todella osuva. Autovertauksetkin taisit itse aloittaa, kun ihmettelit palstalla nillittämistä ja valistit meitä, että jos autossa on vika, se ei keskustelupalstalla kiukuttelemalla tule kuntoon. Hubin osalta ei ole tullut kuntoon valittamalla, vaihtamalla eikä odottamalla (esim. PlayReady). DNA:n asiakaspalvelu on myös ohjannut tälle forumille teknisten ongelmien suhteen - sekavaa on tuokin, välillä laite toimii tarkoitetulla tavalla ja välillä ongelmia on ja niistä voi raportoida täällä - ota tästä nyt asiakkaana selvää. Selitykset ovat myös mitä eriskummallisimpia, kuten laitevalmistajana ja palvelusta laskuttavana tahona ei olisi velvollisuutta laittaa laitetta kuntoon.

  Minun valitukseni saa ärsyttää ihan miten paljon tahansa. Voin jatkossa laittaa viestieni alkun jonkinlaisen helpon tunnisteen, voi sitten hypätä yli jos ei kiinnosta lukea hubin todennetuista vioista. Lopettaa en aio, ennen kuin DNA:n puolella tosiaan otetaan lusikkaa kauniiseen käteen ja osoitetaan halua ja kykyä korjata ongelmia.
 • Sarzu: "@Mikko, kritiikkiä pitää myös osata ottaa vastaan, jos sitä on itse valmis antamaan. Joku viisas on sanonut, että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, kannattaa olla hiljaa. Se, että hubi toimii varmemmin nopealla netillä ja langalla kiinni, on empiirisen tutkimuksen tulos. Jokainen on oikeutettu kirjoittamaan täällä omista kokemuksistaan."

  Edelleenkään kukaan ei ole kieltämässä oikeuttasi kirjoittaa kokemuksistasi tai kokea asioita kuten koet. Voit olla jopa oikeassa siinä, että hubi toimii varmemmin "nopealla netillä ja langalla kiinni", mutta toivottavasti et yritä väittää, että sillä olisi vaikutusta kuvan nykimiseen sovelluksissa - ei nimittäin ole. Olen itse tämän kyllä testannut, enkä varmasti valittaisi, jos olisi noin yksinkertaisesta asiasta kiinni. Joko tästä huomaat, että asia menee jankkaamiseksi, koska puhutaan eri asioista ja yritetään niitä sitten vertailla? Tuo on mahdotonta millään järkevällä tavalla. Oletko ikinä kuullut sanontaa "tyytyväisyys tappaa kehityksen"? Itse en ymmärrä alkuunkaan, ettei negatiivista asioista saisi keskustella? Miten DNA:lle sitten saadaan raportoitua ongelmat?

  Eli jos Sarzu nyt viimein myöntäisi, että jokaisella on ihan yhtäläinen oikeus tällä kirjoittaa miten tahtoo, mutta pitää yrittää "erimielisyys"-tilanteissa puhua samasta asiasta. Hubin varma toiminta ei ole synonyymi sovellusten kuvan nykimättömyydelle, kun taas sovellusten nykiessäkin hubi voi muilta osin toimia moitteettomasti. Tämä on se, jonka johdosta moni on kanssasi täällä menettänyt malttinsa ja tätä on yritetty teknisen toteutuksen pohjaltakin avata.
 • Lopettakaa se lastentarha lässyttäminen. Eihän DNA tosiaankaan lue tätä enää kun täällä ei ole mitään muuta kuin lapsellista sättimistä. Vaihtakaa nyt vaikka sähköpostiosoitteita tai puhelinnumeroita niin ei tartte tuollaista potaskaa täällä lukea.
  Pyhitetään tämä viestiketju nyt oikealle asialle.
  Toivottavasti ylläpito siivoaa nuo turhat ...kanjauhannat pois.
 • Hämmennän soppaa 😎
  Minä olen oikein tyytyväinen DNA Hubiin nimenomaan siihen tarkoitukseen mihin olen sen hankkinut: TV tallenteiden ja TVn katsomiseen.

  Kaikkeen muuhun mulla on Chromecast Ultra, PS5 ja/tai LG TV.

  Joten ei ole Sartzu ainoa joka on ostanut boksin tähän tarkoitukseen. Lopettakaa lapsellinen kitinä jo.
 • Tästähän ei enää puutu kun Sarzun koulukiusaus kortti ja ollaan taas vanhassa meiningissä. DNA nyt valoja päälle ja kertomaan missä mennään ja aikataulut ihmisten tietoon. Löysässä hirressä roikuttaminen ei ole mukavaa. Maksavilla asiakkailla on oikeus tietää mistä maksavat (tällä hetkellä tyhjästä) paitsi muutama tyytyväinen monilaite käyttäjä..
 • @Kypeli,

  "Hämmennän soppaa 😎
  Minä olen oikein tyytyväinen DNA Hubiin nimenomaan siihen tarkoitukseen mihin olen sen hankkinut: TV tallenteiden ja TVn katsomiseen.

  Kaikkeen muuhun mulla on Chromecast Ultra, PS5 ja/tai LG TV.

  Joten ei ole Sartzu ainoa joka on ostanut boksin tähän tarkoitukseen. Lopettakaa lapsellinen kitinä jo."

  Eihän siitä olekaan ollut kyse mihin tarkoitukseen jokainen on hubinsta ostanut, vaan siitä, mikä laitteessa toimii ja mikä ei. IPTV - ja varmasti virittimien kauttakin - toimii täysin moitteettomasti. Ketju on mennyt jankkaamiseksi, koska asiaa tarkastellaan vain omasta näkökulmasta. Hubissa on loistavasti toimivia osa-alueita, ja huonosti toimivia. Ei näistä mitään jankkaamista edes tulisi, kun pysyttäisiin asioissa, eikä alettaisi vertaamaan omenaa haukeen.
 • @Kypeli, niinpä - jokainen meistä käyttää hubia omista lähtökohdistaan ja sen perusteella myös täällä kirjoittaa eli omasta lähtökohdastaan juurikin. Ei täällä voi eikä pidäkään toisten näkökulmasta kirjoitella, että valoa päälle juu.
  En ymmärrä tätä jatkuvaa sotaa ja syyttelyä siitä mitä minä täällä kirjoitan.
 • KYYPELI kirjoitti seuraavasti;
  "Hämmennän soppaa 😎
  Minä olen oikein tyytyväinen DNA Hubiin nimenomaan siihen tarkoitukseen mihin olen sen hankkinut: TV tallenteiden ja TVn katsomiseen.

  Kaikkeen muuhun mulla on Chromecast Ultra, PS5 ja/tai LG TV."

  Jos Hubi toimisi niin kuin pitää, pärjäisit sinäkin vähemmillä härpäkkeillä, toki niillä on muutakin käyttöä esim. pelaaminen.
  Jos on niin, että tuote ei toimi niin kuin luvataan ja siitä reklamoi, sekö on nillittämistä?
  Jos te Sarzun kanssa olette noiden mainitsemiesi ominaisuuksien takia Hubin hankkineet, niin muidenkinko pitäisi olla tyytyväisiä että VAIN nuo ominaisuudet Hubissa toimii. Silloin olisi kai reilua tuotetta myydessä sanoa että muuhun siitä ei ole, eikö vaan?
 • Sarzu, kyse on siitä MITEN kirjoitat. Esimerkkinä mainitsin jo tuon, että hubin verkossa olo kiinteästi tai langattomana, tai yhteyden nopeudellakaan sen puoleen, ei ole merkitystä kuvan nykimiseen sovelluksissa. Sen vuoksi olen yrittänyt loputtomiin toistaa ja kertoa, ettei asia ole niin yksinkertainen, vaan taustalla on vähän eri asiat. Eli varmasti täällä pystytään ihan sulassa sovussa keskustelemaan niin laitteen hyvistä kuin huonoistakin toiminnallisuuksista, kunhan ei yritetä vääntää asioista, joilla ei ole minkäänlaista keskinäistä relaatiota.
 • @Timppa. Ihan Kypeli vain.

  Niin - kyse lienee siitä miten DNA on boksin myynyt. Mulle se myytiin telkkarin ja tallenteiden katsomiseen. Joten siksi kai boksi harmittaa mua (foorumin) keskimääräistä vähemmän.

  Toki DNA:n markkinoinnisssa on myös käytetty Android TV -mainintoja ja sitten kyse lienee enää siitä että mitä Android TV:ltä odottaa. Jos boksin on hankkinut nimenomaan Android TV:tä ajatellen, niin kyllä Android 7 varmasti harmittaa.

  Ja tästä päästään siihen että onko DNA tehnyt jotain väärin esim. markkinoinnissa? Tuskin. Kyllä se Android TV siellä toimii. Ei vain kaikin puolin täydellisesti.

  Tuleeko boksin ongelmat nopeammin korjattua kun täällä trollaillaan ja nimitetään DNA:n työntekijöitä? Tuskin.
 • Missähän vaiheessa palautteen sävy muuttui? Siinä vaiheessa kun kuukausiin kukaan ei vaivaitunut DNA:lta tänne mitään vastaamaan, vaikka jopa asiakaspalvelusta ohjataan tänne, jos ongelmia ilmenee. Mikko esim. on tämän todennut. Ei ihme, että tuollainen muuttaa palautteen sävyä.
  DNA:lta itsekin on todettu, että palstalle on vastailtu huonosti (en viitsi liittää tähän Ville Partaselta kysymättä hänen kanssaan käytyä s-posti keskustelua) useammallakin suulla.
  Hankkii kuka sitten tuotteen minkä ominaisuuden takia hyvänsä, kyllä kaikkien siinä luvattujen ominaisuuksien pitäisi toimia niin, että niitä voi käyttää.
  Ei puhuta enää ihan pikkubugista, jos esim. mitään vähänkään vauhdikkaampaa urheilua on ikävä seurata. Usko vaan meitä on paljon. On helppo "haistaa", että sinua ja Sarzua urheilu ei suuresti kiinnosta joten siksikin olette tyytyväisempiä.
  Tai ehkä kiinnostaakin ja sen takia teillä on nyt laitteita enemmän kuin lääkäri määrää, vaikka Hubi toimiessaan luvatusti riittäisi yksinkin.
 • Juu, en katso urheilua. Mutta kyllä sulava kuva silti kiinnostaa ja siksi en käytä DNA Hubia muuhun kun TV:n.

  En ole jaksanut kovin tarkkaan tätä kinaamista seurata, mutta eikö ongelma ole se että CMorella Hubi ei mene 50Hz moodiin, jolloin kuva nykii?

  Eikö siis olisi kaikista helpointa hyväksyä tosiasia että DNA ei korjaa tätä ihan lähiaikoina kuten yllä mainittiin, maksaa 50e Chromecast Ultrasta ja katsoa CMorea sen kautta? Joo, harmittaa kun pitää maksaa 50e DNA:n takia. Mutta on sitten on sulava kuva.
 • *Mutta on sitten ainakin sulava kuva.
 • Moi Kyypeli.
  Ihan vaan kommentoin DNA:n mainoksia ja kyseistä DNA TV Hubia.

  DNA:n mainoksissa on aina uusi hieno TV jossa on Urheilu tai muu erittäin suosittu laji.Kaikki uudet Smart TV:eet eivät aina toista Appeinä kaikkia maksu tai IPTV kanavia.DNA kyseenalaisesti mainostaa laitteen toistavan 4000:tta IPTV kanavaa.Suurimmaksi osaksi HD kanavia.

  Kyseisen DNA TV Hubin laitetietoja on Android TV:nä on hyvin vaikeaa saada selville mistään.Toki on kerrottu kokoja liittimet kuten Usb ym.
  Järjestelmä tietoja ei ole esittelyssä missään,kyseinen laite on tietääkseni kerran päivitetty Android versio 6 (Marshmallow) seuraavaan Android versio 7 (Nougat).
  Näin vuonna 2021 jokainen hiukan tekniikkaa ymmärtävä olisi tyrmännyt sen ostohetkellä jos vai tietoa olisi saanut kyseisestä Boxista.
  DNA on koko ajan mainostanut tälläkin sivulla Boxin päivittyvän Android 9 (Pie) järjestelmään...Monet nykyisistä IPTV Boxeista ovat olleet päivitettävissä jo Android 10:n järjestelmään vaikka aluksi ovat ollet vaikka Android 8 (Oreo) järjestelmässä nyt myynti hetkellä.
  Android 10 toistaa vaikka AV1 kodekin jolla vaikka Netflix toimii.Samoin kodekit ja Apit ovat kehittyneet niin ettei ne toistu enää Android 7 (Nougat) versiossa.

  Asiakkaana olisi ollut kiva tietää että DNA on siirtynyt 2020:ntä Norjalaisen Telenorin omistukseen.Samoin myynti Antenni TV puoli 2021 Digitalle.Tässä tulee vain päätelleeksi olisiko silloin pitänyt myös sopimukset uusia DNA:n vaihtaessa omistajaa.
  Samoin mikä on Telenorin mielenkiinto koko DNA TV Hubiin.Norjassa ja Suomessa on sama Maksu TV kortti,eli se Television taakse kiinitettävä Conax salaus sovellus kortti.

 • Meillä kyllä katsotaan urheilua ja erityisesti lätkää, KHL, NHL & you name it - kaapelitaloudessa se näkyy erittäin sulavasti maksukanavapaketeilta.
 • Sarzu suora tv lähetys näkyykin nykimättä. Se ongelma onkin suoratoisto sovelluksissa. Voisit myös mainita mitä katsot milläkin laitteella, niin ei jäisi arvailtavaksi ja tulisi väärinkäsityksiä.
 • Sama täällä, V Sportin ja Cmoren urheilut näkyy kaapeliverkon/suoratoiston kautta ongelmitta.
 • Sarzu ja jaazaa onko DNA siis väärässä kun heillä ei ole korjausta kaikkien HUBI:ssa olevaan ongelmaan. Jompi kumpi on väärässä te tai DNA. Ja oma mielipiteeni on että te olette väärässä. Lukekaa alta Juhan vastaus nykimis ongelmaan joka on siis joka HUBI:ssa, myös teillä. Ja tähän ei se paljon mainostettu netin nopeus vaikuta.

  Nyt sitten faktoja pöytään miten teillä muka toimii kun ongelma on KAIKILLA?

  Hei,

  Olen selvitellyt C More apin urheilulähetysten nykimisongelmaa ja välittömästi meillä ei ole tarjota siihen korjausta. Pidämme tämän kuitenkin backlogilla, kunnes löydämme siihen ratkaisun niin kaupallisesti kuin teknisestikin. Pahoittelut.

  ps. Tuplahupin pitäisi toimia aivan samalla tavalla kuin pää-Hubi. Jos siinä on ongelmia kannattaa käydä DNA Kaupassa tekemässä laitevaihto.
  DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
 • @Tomppa. Minä hylkäsin Hubin, irtisanoin sopimukset ja lopetin maksamisen. Hubi onyt rampana hyllyssä, enkä käytä sitä mihinkään. Onko minulla nyt omasta mielestäni ongelma vai eikö ole? Mitä mieltä sinä olet, pitääkö minulla olla ongelma vai eikö pidä?
 • @ Papparainen kyllä meillä sopimuksen päättäineilläkin on ongelma eli Hubi.
  Jos olit kovalevyn omistaja (kuten minä) on tallenteet siellä DNA:n lukitsemina.

  Hubia ei voi käyttää kun suoratoistoon tällä hetkellä ja siihenkään siitä ei nykimisen takia voi käyttää. Virittimet on lukittu ettei laitetta voi käyttää toisilla sovelluksilla.

  Eli meillä on ongelma, SER jäte ja huonot muistot laitteesta.
  Toisilla se ongelma on vielä suurempi ja ne maksaa siitä, kukin tyylillään.

 • @Papparainen 😄

  En nyt ymmärrä tätä oikeassa/väärässä keskustelua ja jatkuvaa perusteluiden tivaamista, kun puhutaan aivan eri asiasta.

  @Tomppa, tiedätkö mikä on KAAPELIKANAVA? Kuten @jaazaan kanssa ollaan kerrottu, siinä ei mikään urheilu tai muukaan kuva nyi eikä vedä. Ongelmaa esiintyy ilmeisesti (joillan enemmän ja joillan vähemmän) SUORATOISTOSSA ja IPTV-kanavissa. Meidän ei kaapelitaloudessa tarvitse niitä käyttää, kun on hankittu MAKSUKANAVAPAKETIT DNAlta, ne ovat siis eri asia kuin SUORATOISTO tai IPTV-kanavat.

  Meillä käytetään hubia siis eri tarkoitukseen, kuin ehkä toisaalla, mutta ei ole oikeaa tai väärää tapaa käyttää hubia, vaikka täällä siitä jatkuvasti ”tapellaankin”.

  Meillä käytetään päähubin suoratoistoa C Moren sarjoihin ja leffoihin, ei urheiluun - ne näkyvät hyvin ja se riittää sekä tuplahubia toisessa huoneessa, jossa satunnaisesti käytetään suoratoistoja, kuten Netflix, Viaplay, HAYU etc - nekin siis toimivat - urheilu katsotaan sielläkin kaapelikanavien kautta.
 • @ Tomppa. Minun ongelmani on menetetty 156€. Muuta ongelmaa ei ole, ei edes sinun vaatimuksestasi.
 • Ompa täysin järjetöntä keskustelua. Laitteessa on vika jos siinä ei toimi luvatut asiat!

  Se ketä se häiritsee tai ei häiritse on asia erikseen. Vika siinä kuitenkin on laitteessa jokatapauksessa.
 • Facta on että Hubin urheilulähetyksissä ei minun laitteessani ole mitään nykimisongelmaa eikä mitään muutakaan ongelmaa, tästä on aivan turha kiistellä.
  En tarvitse siihen mitään DNA:n lausuntoa erikseen enkä yksittäistä erillistä mielipidettä. Tämä on myös minun mielestäni hyvin ala-arvoista keskustelua.
 • No on todellakin ala-arvoista keskustelua. Se että joku väittää ettei ongelmia ole omassa laitteessa meinaan. Ne kun on kaikissa.

  Toisia häiritsee toisia ei. Mutta ei ne sillä katoa mihinkään, että joku väittää muuta.
 • @Sarzu, ei ole iptv puolellakaan mitään ongelmaa urheilulähetyksissä.

  Täällä ei ole kyllä sanallakaan tapeltu oikeasta tai väärästä tavasta käyttää hubia? Jos on, laittaako joku esimerkin? Keskustelua on käyty nimenomaan hubin ongelmista, jotka tosiaan DNA:n puoleltakin myönnetty. Olen todella monta kertaa kirjoittanut, miten keskustelu on saanut ikäviä piirteitä - itsenikin toimesta - kun on yrittänyt selittää mistä oikeasti puhutaan. Missään kohtaa se ei ole ollut hubin oikeat tai väärät käyttötavat.
 • Moi, miten pääsee takaisin edelliseen päivitykseen? Tämä uusi ei pelaa hubissa ollenkaan. Kovalevy näkyy, mutta toisto ei toimi, eikä vanhoja tallennuksia pysty poistamaan. Ja se käytön hitaus. Etanan vauhti on nyt. EPG:n haku kestää 15 sek. Se vanhempi versio toimi jotenkin.
 • @Jugi Ei pääse takaisin edelliseen versioon,  mutta oletko kokeillut DNA TV:n tietojen tyhjentämistä, mulla se auttoi? Löytyy täältä: Android-mökki / asetukset / sovellukset / DNA-TV-AnroidTV / tyhjennä tiedot.
 • Hei,

  olisiko DNA mahdollista tehdä erillinen keskusteluketju DNA TV Hubi -laitteen yleisestä palautteesta (johon DNA:n puolelta kehityksestä vastaava säännöllisesti vastaisi), jotta tämä DNA TV Hubin DNA TV -sovelluksen palautekeskustelu ei rönsyilisi liikaa pois nimenomaisesti sovelluksen palautteesta?
 • Mulle olisi riittänyt tuo virkistystaajuden (50/60) korjaus. Ei muuta. Nyt vituttaa tosi paljon, käydä aina käsin vaihtamassa.
 • DNA mainos telkussa on …..

  Keneen pitäisi olla yhteydessä, jotta saisi asiat kuntoon?
 • Ylläpitäjien pitäisi vain rohkeasti luoda erikseen ryhmät jokaiseen "pääsääntöisesti toistuvaan/esiintyvään" ongelmaan ja siten saada järkevästi palautetta sekä myös antaa vastinetta niihin. Tämä on sekopäistä. Kiitos!
 • Lukuisista lupauksista huolimatta DNA ei vastaile tälle palstalle. Jokainen voi vetää omat johtopäätökset DNA:n toiminnasta. Palveleeko tämä palsta kuluttajien ja DNA:n välistä kommunikointia kuten se on kai tarkoitettu? Aika yksipuolista tämä keskustelu on.
 • Hankin äskettäin DNA TV Hubin, kun otin uuden edullisen taloyhtiönettiliittymän, ja toiveissa minulla oli, että siinä toimisi suoratoistopalvelut, koska omassa telkkarissa ei ole kuin Netflix ja huonosti toimiva Areena.

  - C More toimii hyvin sarjojen ja leffojen katselussa. Yhtä suomalaista sarjaa katsoessa tuli välillä se punainen "ladataan"-ympyrä ruudulle, muuten ei ongelmia.
  - Netflixiä en ole vielä kokeillut, koska se ei ole nyt tilauksessa, mutta kun sovelluksen avaa, niin siihen tulee aina se punainen ympyrä ja latautuminen kestää hetken.
  - HBO sovellusta en ole myöskään vielä kokeillut. Huono juttu, jos se ei toimi.
  - Viafree sovelluksessa pystyi katsomaan ilman isompia ongelmia Suomen MM-karsintaottelun. Kuvanlaatu ei ollut kovin hyvä, mutta pahempaa nykimistä ei ollut.
  - Eurosport Player sovellusta ei ole ollenkaan saatavilla, ja se on massiivinen miinus. (Onko pakko ostaa esim. Apple TV tai uusi telkkari sitä varten?)
  - Youtube sovellusta käytän tosi paljon, ja se toimii hyvin. Joskus harvoin livestriimissä on kuva jähmettynyt, mutta yleensä niissäkin toimii hyvin ilman nykimistä.
 • @ Wilhelm. Eurosport player ei ole tällä hetkellä saatavissa Android TV -järjestelmän laitteille. Näitä ovat niin Hubi kuin muutkin televisioon liitettäväksi tarkoitetut boxit - ja televisiot. Uuden telkkarin ostaminen ei siis auta. Apple TV:stä minulla ei ole havaintoa, joten sen toiminnasta en tiedä.
  Hubi sisältää "built in Chromecast":n ja Eurosport player tukee sitä. Jos sinulla on sopiva kännykkä tai tabletti (tai iPad) niin Eurosportin castaaminen onnistuu. Hubiin castaaminen toimii kuitenkin huonosti, valitettavasti. Halvin, parempi tapa, on hankkia erillinen Chromecast-mokkula muutamalla kympillä.
 • @Pappparainen Joo, Apple TV:ssä on Eurosport player sovellus, joka toimii arvostelujen mukaan ihan hyvin. HBO sovellusta ei ole, mutta minulla on Macbook, jonka avulla voisin katsoa sitäkin kai helposti yhdistämällä sen Apple TV:hen. Chromecast on paljon halvempi, mutta sen yhdistäminen Maciin näyttää olevan hankalaa. Ainoa syy, miksi valitsisin Chromecastin olisikin se paljon alhaisempi hinta.

  Harmi, että tämä on tällaista kikkailua, että pitää käyttää eri laitteita eri palveluihin, mutta se on kai vaan sitten pakko hankkia lisälaitteita, jos haluaa kaikkia noita suoratoistopalveluita käyttää.
 • Toisessa ketjussa kerroin, että minun ratkaisuni on Chromebox. Se on kuitenkin tietokone ja käyttö siten vähän erilaista.
 • @Wilhelm
  Apple-kodin ratkaisu suoratoistoon (ja lisävarusteilla myös TV-lähetyksille) on AppleTV 4K. Eipä tarvitse tuskailla nykimisen tai virkistystaajuuden vaihtojen kanssa. Ei ole se halvin vaihtoehto, mutta varmasti käyttäjäystävällisin.

  =)juha
 • @Wilhelm uusi televisio on myös hyvä ratkaisu. Ainakin Samsungissa Eurosport player pelittää ja kaikki mainitsemasi sovellukset löytyy. Itse luovuin hubista DNA:n mokailujen jälkeen ja TV hoitaa kaiken mitä hubilla itse käytin ja paremmalla kuvanlaadulla (antenni talous). Apple air play löytyy telkkarista ja helpottaa kummasti applen tuotteiden käyttöä. Mökki käytössä myös chromecast ja dna tv sovellus. Näillä pärjään itse.
  Tuo mainitsemasi C-moren kellottaminen oli omassa hubissa ominaisuus, C-more telkkarissa ei kellottele.
 • @ Tomppa. Kokeilepa, löytyykö Eurosport player juuri nyt Android TV:n play-kaupasta! Uusi Samsungisi ei ehkä ole ihan viime kuukausien mallia. Eurosport player poistui johonkin aikaan vuoden 2021 alkupuolella.
 • Hah! Samsungissahan onkin Tizen-käyttöjärjestelmä, eikä Android TV! Löytyykö Tizenille edelleen Eurosport Player? Jos, niin uuden telkkarin ostajan onkin oltava tarkkana merkin suhteen!
 • @papparainen kyllä löytyy 13.1.2021 päivitetty versio 3.10
  Samsung 75 sarjalainen 2020 malli ja kyllä tuo eurosport player on ollut ladattavissa koko ajan.
 • 👍
 • @JuhaN Ok, niin vähän ajattelinkin. Mutta varmaan myös vanhemman mallin Apple TV pelittää ihan hyvin? 4k:lle ei tässä vaihessa tarvetta, kun ei ole 4k-telkkaria, ja vanhempi versio olisi aika paljon halvempi. Toki pitemmän päälle olisi parempi varmaan olla se 4k.
 • Discovery+, siitä löytyy Eurosport kanavat ja sen ladattua DNA hubilla. Toiminta vain aika heikkoa, nykii erittäin häiritsevästi.

  Itse hommasin Mecool merkkisen Android boxin. DVB-T2 viritin löytyy myös. Toimii kyllä huomattavasti nopeammin ja paremmin kuin DNA Hub. Nyt ei ole nykimistä.
 • @Wilhelm
  Jos vanhemman AppleTV HD:n saa jostain käytettynä todella halvalla, niin sitten se on ihan riittävä suoratoistokäyttöön HD-televisiossa. Jos sen taas joutuu ostamaan uutena (159€ vs 199€), niin HD-versiota ei missään nimessä kannata hankkia. Uusi viime viikolla myyntiin tullut 2021 versio AppleTV 4K:sta on aivan eri luokan laite (prosessorina A8 vs A12) ja kestää käytössä vuosikausia pidempään kuin vanha malli.

  =)juha
 • @JuhaN Ok, kiitos vinkistä. Apple TV HD 2017 vuosimallin saisi vielä uutena 139€, mutta ehkä kannattaa maksaa se 40€ enemmän?

  Tämä on ehkä tyhmä kysymys, mutta voiko tulla yhteensopivuusongelmia tms., jos telkkari on vain normaali HD tai full HD ja "hubi" 4k?
 • @Pudezzio, onhan se huvittavaa, että kaikenlaiset pajat tekevät huomattavasti DNA:n tarjoamaa toimivammat laitteet. Mecool on myös uusimpiin Android TV laitteisiinsa lisännyt automaattisen virkistystaajuuden/resoluution säädön. Tässä on tietysti sekä hyvät, että huonot puolensa. Kun tuo virkistystaajuuden säätö tehdään suoraan lukemalla toistettava mediastriimi, voidaan päätyä tilanteisiin, joissa kuva välkkyy kun virkistystaajuutta säädetään tämän tästä. Resoluution osalta on pelkästään hyvä, että laite vaihtaa mahdollisimman lähelle lähdemateriaalin alkuperäistä resoluutiota - tällöin kuvan käsittely jää televisiolle, joka hoitaa sen huomattavasti näitä bokseja paremmin. Itseäni ihmetyttää suuresti, miksi niin moni toimija valitsee helpon polun puolivillaisine ratkaisuineen. Tuo ei käyttäjäkokemusta kovin hyvälle tasolle nosta. Android käyttöjärjestelmä tarjoaa rajapinnat sovelluksille kutsua oikeita näyttötiloja. Etenkin DNA:n kaltaisten toimijoiden odottaisi huolehtivan, että laitteensa toimii, kuten käyttöjärjestelmän osalta on suunniteltu. Nyt näin ei ole ja DNA:lta vain todetaan laitteen toimivan tarkoitetulla tavalla. Äärettömän surullista toimintaa DNA:n puolelta, Kiinan hikipajat ajavat kehityksessä ohi oikealta ja vasemmalta - vaikka niilläkin ratkaisut ovat em. kaltaisia puolivaloilla tehtyjä ja niin ja näin toimivia.

  Miten tämä sitten liittyy DNA TV sovellukseen? No siten, että DNA:n puolella voitaisiin alkaa vaatia käyttöjärjestelmän tukeman automaattisen virkistystaajuuden ja resoluution vaihtamisen tukea laitteelle. En ole tosin ihan 100% varma, että tämän merkitystä ymmärretään siellä vieläkään ja siksi asia on prioriteetiltaan jossain aakkosluokituksen ö-kategoriassa. DNA TV sovellus itsessään voidaan pakottaa aina toimimaan 50hz tilassa, tai ainakin sovellus avattaessa tai siihen siirryttäessä vaihtamaan 50hz tilaan, jolloin sen suhteen ei tule ongelmia.

  Ketjussa usein esille nostettu Cmore toimii myös omassa Mecool valmistajan Android TV boksissani täysin nykimättä, samoin Xiaomin laitteessa. Hubilla 50hz asetuksella on täysi diashow päällä ja 60hz asetuksella "mikronykimistä", jonka osa ketjussa kirjoittajista todennäköisesti tulkitsee sulavaksi. Ihan yhtä paha ei tilanne ole Ruutu sovelluksella, mutta lähelle pääsee.

  @DNA asiakaspalvelu, kun olette siellä yhdistäneet sähköpostikeskustelumme ja nämä palstalle kirjoittamani viestit muutenkin, niin nyt päivitin DNA TV sovelluksen versioon 2.5. Kaikille osapuolille tulee varmasti suunnattoman suurena yllätyksenä, ettei ko. päivitys vaikuta sovellusten toimintaan? Ehkä se huoltokäynti ja kaapelien mittaus olisi lääke wlan verkossa olevalle hubilleni? Vai menisikö sovellusten välimuistin tyhjentämisellä ja ehkä pari kertaa johto seinästä? Voitte olla itse aloitteellisia ja jatkaa sähköpostitse keskustelua miten tilanteessa edetään. Voitte vaikka lyödä viisaat päänne siellä yhteen ja keksiä taas jotain nasevan nokkelaa vittuilua asiakkaalle?
 • Nyt kyllä olisi johtajan DNAlta hyvä aika astua esiin ja osoittaa sitä johtajuutta niin alaiselleen kuin asiakkaille ja kertoa missä mennään ja miksi laite on noin huono pitkästä kehityksestä huolimatta, sekä vastata eniten askarruttaviin kysymyksiin (esim. virkistystaajus). Kiitos T: palvelusta täyttä hintaa maksava asiakad
 • Oman DNA hubini olen hankkinut 50 eurolla käytettynä. Eipä ole (jostain syystä, köh köh) ollut halua hankkia sopimuslaitetta DNA:lta. DNA TV on oikein hyvä sovellus mutta hubi on sitten jotain muuta. Idea jossa kanaviritin ja Android TV on yhdistetty, on tervetullut mutta toteutus on ...

  Sitten näitä purkkeja yritetään pakkomyydä ihmisille laajakaistan kylkiäisenä. Omalla kohdallani sanoin etten ole kiinnostunut (syynä vanhentunut ja hidas tekniikka) myyjä sanoi että ongelma onkin nettiyhteyden hitaudessa. Höpö höpö. Hyvin näyttävät Nvidian Shield ja Xiaomin boksi toimivan ja vieläpä kummallisen sulavasti.

  Toivoisin että DNA toisi markkinoille uuden laitteen. Voisiko yhteistyötä tehdä vaikka Nokian kanssa joka tekee televisioita ja Android bokseja? Jostain hyvin toimivasta kokonaisuudesta voisi maksaa vähän enemmänkin mutta nykyinen on huono.
 • Käytössäni on sekä Android-TV-televisio että "vähä-älyinen" telkkari, johon on liitetty Android-TV-purkki. En näe käytettävyydessä merkittävää eroa. Yksi vai kaksi kakea, siinä ero. Erillisen purkin ja virittimen välillä voi vaihdella yhden tv-kaken nappulan kautta, eikä kumpaakaan tarvitse erikseen sulkea tai käynnistää.
  Hubin idea onkin siinä, että DNA pääsee hallitsemaan myös virittimen kanavia, jotka tv:n kautta ovat vapaita. Lisäksi DNA voi myydä vain Hubin kautta iptv-striimejä, joita voisi myydä millä tahansa nettipurkilla katsottaviksi.
 • @Wilhelm ja muutkin Eurosportista kiinnostuneet. Eurosport playerin Android TV -versio päivittyi juuri ja samalla se ilmestyi takaisin saataville Android TV:n play-kauppaan! Eikun lataamaan!
 • Kiitos palautteesta ja kehitysehdotuksista niin DNA TV Hubiin kuin tähän tukifoorumin keskusteluunkin liittyen.

  Idea eri teemoihin keskittyvistä Hubi-keskusteluista on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen ja tulemme varmasti täällä päässä pohtimaan, millä tavalla keskustelua olisi parasta hallita niin, että ajankohtaiset ja samaa aihetta koskevat kommentit löytyvät helpoiten. Aiemmin foorumilta löytyi erilliset keskusteluketjut käyttökokemuksille sekä kehitysideoille, mutta lopulta molempien otsikoiden alla käytiin käytännössä samankaltaista keskustelua Hubin käyttöön liittyen. Sittemmin olemme päättäneet jatkaa keskustelua päivitysversioittain, mutta tässäkin mallissa on omat haasteensa: keskustelu paisuu helposti ja ajoittain eri aiheita koskevaa keskustelua käydään hieman sekavasti samanaikaisesti. On kuitenkin hyvä, että valtaosa DNA TV Hubiin liittyvästä ajankohtaisesta keskustelusta löytyy tästä yhdestä ja samasta ketjusta, josta sitten voi esimerkiksi manuaalisesti hakemalla löytää tiettyyn aiheeseen liittyvät viestit.

  Tähän väliin haluan myös muistuttaa, että Hubin ominaisuuksiin ja ongelmiin liittyvää keskustelua on sitä helpompi käydä, mitä enemmän keskustelussa pysytään itse asiassa ja mitä vähemmän tilaa käytetään pahimmillaan jopa henkilökohtaisuuksiin menevään nokitteluun. Keskustelun tason osalta vastuu on jokaisella, joka foorumilla keskusteluun osallistuu.

  Me DNA:lla seuraamme keskustelua aktiivisesti ja pyrimme ehdottomasti aktivoitumaan myös vastaamisen osalta. Meidän on helpointa vastata, kun meille osoitetut kysymykset ja kommentit on selkeästi muotoiltu. Kaikkiin yksityiskohtaisiin tuotteistusta tai teknisiä ratkaisuja koskeviin kysymyksiin emme kuitenkaan julkisella foorumilla voi vastata, ja tarkemmin omaa asiakkuutta koskevissa asioissa kannattaa kääntyä suoraan asiakaspalvelun puoleen. Tukifoorumia ei ole tarkoitettu vain meidän DNA:n edustajien yksipuoliseen kommentointiin, vaan lähtökohtana on vertaistuki ja teidän käyttäjien keskinäinen ajatustenvaihto, jota täällä kiitettävän aktiivisesti käydäänkin. Kiitokset meidän puolestamme jokaiselle keskustelijalle, joka on asiantuntevasti auttanut muita Hubi-käyttäjiä täällä foorumilla.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • @Papparainen Niinpä näköjään, ja näyttää toimivan yllättävän hyvin. Katson Eurosportista enimmäkseen tennistä, ja jos kuvanlaatu ja sovelluksen käytettävyys on edes noin hyvä, niin kyllä tuosta voisi Wimbledoninkin katsoa. Ehkä tähän hätään ei tarvitse vielä hankkia Apple TV, mutta katsotaan vielä.
 • Täytyy vetää vähän sanoja takaisin Eurosport Player sovelluksesta. Suoraa tennislähetystä nyt katsoessa kuvassa on ”läggäämistä” ja/tai nykimistä. Voi olla, ettei tuollaisella kuvalla pysty katsomaan ainakaan pitempään yhteen putkeen, esim. vaikka koko miesten finaalia Ranskan avoimissa. Muuten sovelluksessa ei ole ollut häikkää.
 • @Wilhelm,

  Tuo kuvan nykiminen on juuri se ikävä ongelma hubin kanssa. Sitä voi saada siedettävämmäksi testaamalla 60hz asetusta.
 • @Willhelm & Mikko. Eikä vain Hubin kanssa! Huomasin pientä, mutta havaittavaa nykimistä myös muissa Android TV -laitteissani: Sekä Sony-tv:ssä, että MiBoxissa on vieläpä 9/Pie. Eurosportin Android TV -sovelluksessa on edelleen jotakin himmeää. Android-sovellus toimii paremmin!
 • Itselleni ainakin tuli sähköposti että tämä foorumi katkaistaan,tuliko muillekin.
 • Sähköposti koski ed ketjua, ei tätä.
 • Mä hämmennän taas tätä ”soppaa”.

  Mitä DNA TV Hubilta en/haluan:
  -katsoa kaikki tilaamani kanavat hubin kautta (ilman virheitä)
  -katsoa kaikki tallenteeni (ilman virheitä)

  -50/60 -ongelmaa en halua. (cMore, Netfilx, HBO) eivät vain toimi
  -en lähde vaihtamaan televisiota, vaikka olisi mahdollista
  -enkä lähde katsomaan toista ohjelmaan toiseen televisioon
  -en todellakaan suosittele kenellekään DNA TV Hub. (Aplikaatio on hyvä, mutta chromecast itse hubiin ei toimi, eli tarvitsee oikean)

  Keskittykää keskustelussa noihin virheisiin, koska ne ovat todellisia.
 • Siinä on kaikkien asikkaiden toive tiivistettynä.Ei ole paljon vaadittu.Nyt menee Ranskan Avoimet tennis kilpailut,jos nyt joku haluaa katsoa sitä Eurosport playerillä.
 • @ mike
  I hear you, aamen
 • Nyt vaan jäädään odottamaan DNAn vastausta.
 • @Visitor ei kannata hengitystä pidätellä vastausta odottaessa, ei ole tulossa.

  Lisätään vielä listalle kovalevyn ajansiirto ja sarja tallennus kovalevylle. Molemmat ominaisuudet oli aiemmin käytössä, mutta jonkun suonenvedon takia ne on poistettu.
 • Ok otan happea välillä 😂😂😂😂
 • Osalla asiakkaista, kuten täälläkin on kerrottu, tilattujen kanavien katselu ja tallennus sekä tallenteiden katselukin toimii jo, joten puhutaan vain omasta puolesta. Suoratoistotkin toimii omaan tarpeeseen ihan ok.

  Itse kaipaan eniten noita poistettuja ominaisuuksia
  - kovolle jatkuvat tallenteet (maksukanavien kanssa todella epäkäytännöllistä tallentaa jokainen jakso erikseen)
  - ohjelman paussaaminen (pitää olla tallennuksessa, että toimii).
  Olisi kiva kuulla, keneltä on kysytty, ettei näitä tarvita, kun ed versioon toivomalla saatiin lisättyä.
  Toivotaan, että ovat taas backlogilla keulilla.

 • @Sarzu
  Olen varmasti useiden kanssa samaa mieltä, että Sinun ei kannata kertoa, mikä Sinun mielestäsi toimii. Se menee väittelyksi.

  Hyvä, että nostat esille mm. nuo poistuneet hyvät ominaisuudet.
  Ja jos löydät jonkin selvän epäkohdan, tuo se esille.

  Uskon, että tästä keskustelusta ei ota selvää se kuuluisa ’Erkkikään’, saati sitten DNA, jos vain jankataa, mikä toimii ja mikä ei. Tällainen kiinnostaa vain trollaajia.

  Tuodaan pöytään vain puutteet. Siitä ne on helppo nostaa backlogille, jos DNA:lla tahtoa riittää.

  Tavoite varmaan kaikilla sama, eli saada OIKEIN TOIMIVA DNA TV HUB, jossa myös kehityspolku.
 • @Mike, tämä on kaikille hubia koskeville kommenteille vapaa keskustelupalsta. Voit vapaasti ohittaa viestini. Lopeta trollaaminen.
 • @Sarzu
  Kirjoittaminen on tietysti sallittua. Voit tehdä myös oman threadin sivustolle.
  Ongelma tässä kanavassa on selvästi DNA.

  -ei kunnon moderointia
  -emme tiedä, mitä kanavaa DNA seuraa aktiivisesti
  -emme tiedä, mikä on tämän kanavan tarkoitus
  -on jo toivottu tuotekehitysasioihin omaa kanavaa, ei vastausta

  Mitään ei ole tehty, joten olemme olettaneet, että tämä on kanava tuotekehitykseen (bugit jne.)

  En tiedä, @Sarzu taustaasi, mutta olen itse tottunut, että mm. tuotekehitys -roadmap olisi jotenkin saatavilla. Ainakin aikataulu. Sen ei pidä olla absoluuttinen totuus, ja usein se muuttuukin. Olisi kaikkien kannalta kuitenkin hyvä esittää jotain. Täällä on ollut puhetta Android -versiosta jne.
  Versio 2.5.0 oli mielestäni todellinen pohjanoteeraus. Tuo olisi versioinnin perusteella pitänyt olla major -versio. Nyt se oli minor -version ”bugikorjaus”.

  @Sarzu avaa oma kanava, jos haluat täysin vapaata keskustelua. Tai, tuolla on monta threadia sitä varten. Minä toivon DNA:n virallista kanavaa bugeille ja kehitysehdotuksille. Niitä riittää, ilman, että joku sanoo ”Kaikki toimii mulla, ja jos ei toimi, menen katsomaan toisesta telkkarista”.
 • Olen hubiin erittääin tyytyväinen, ollut jo monta vuotta. Aikamoista lässytystä täällä.
 • Kun ongelmat eivät osu kohdalle omassa käytössä, näistä ongelmista puhuminen on lässyttämistä. Hieno asenne!
 • Uusiksi tuo äskeinen jonka kirjotin kännykällä. Olen siis tyytyväinen hubiin ja varsinkin noihin tallennusjuttuihin. Tallenteet löytyy helposti ja kun laittaa jatkuvan tallennuksen niin kaikki tulee sinne hyvään järjestykseen kausittain sitä mukaa kuin sitä tiettyä juttua tulee miltä vaan kanavalta. Noh, alunperin oli tuo kovalevy joka oli aika turha ja jäi nopeesti tarpeettomaksi. Jotkut täällä haluavat tuoda esiin omaa asiantuntevuuttaan ja erinomaisuuttaan, tuovat esiin vain pelkkää negaa ja niitä kirjotuksia on niin paljon että niitä ei vaan jaksa enää edes lukea.
 • Minä myös olen Hubiin tyytyväinen. Kovalevyn toimintaan en ole tyytyväinen. Toimi aiemmin hyvin, minun mielestäni oli aikoinaan turha hankinta.
 • Ei taida jaazaa tai Roope Hubilta juuri urheilua katsella, jos nykiminen ei  ongelma. Jopa Sarzu myöntänyt nykimisen, mutta katsookin sitä älytelevision kautta ja muilla systeemeillä, joten käyttämällä muita laitteita kuin Hubia hänkin on Hubiin tyytyväinen.
 • Kuten jo aiemmin täällä samaan kommenttiin vastasin, kyllä meillä katsotaan paljonkin urheilua kaapelikanavilta ja hyvin näkyy nykimättä.
  IPTV-kanavalta taas esim. lätkässä kiekko pykii jonkin verran, onneksi ei tarvitse sieltä katsoa.
  Kaapelitaloudessa hubi toimii oikein hyvin - ainakin siinä käytössä mihin me ollaan se hankittu.
 • Sarzun tavoin hyvin näkyy ja ongelmitta V Sportin/Viaplayn  ja Cmoren urheilulähetykset kuten on aiemmin tullut todettua, kaapelikanavien kautta, myös suoratoistosovelluksien.
 • On täysin turhaa kehua laitetta ja yleensä asenteella kaikki toimii.

  Ei toimi kaikki, ei kenelläkään.

  Digiboxina toimii kaapeli ja antennivirittimien osalta ihan hyvin. Edes tallentavana digiboxina taas ei. kovalevylle tallentaminen on mahdottoman hankalaa. Eli ei toimi edes sen vertaa kun tallentava digiboxini vuonna 2001. Kovalevy on oltava maksukanavia varten, niitä ei voi palvelimelle tallentaa. Joten niitä ei ilmeisesti katsota, jos kovalevy on turha.

  Joten ei toimi edes tallentavana digiboxina ja silti täällä riittää myötäilijöitä kehumassa laitetta.

  @jaazaa ei varmaan muuta sovellusta käytä kun noita Vplaytä ja Cmorea. Kannattaa kokeilla muitakin, ennen kuin kehuu maastataivaaseen laitetta.

  Sovellukset ei vaan toimi. Itse olen odottanut HBO:n toimimista jo 2-vuotta, kun sitä on luvattu ja luvattu. Ei toimi, ei kenelläkään. Yritettiin myös ladata Android-kaupasta Amazon Prime Video-sovellusta, ei toimi kun ei löydy. Myös tuota nykimistä näkyy joillain sovelluksilla, jos ei vaihda 60hz lähtöön, pitäisi tälläisen laitteen se osata tehdä automaattisesti, ei vaan osaa.

  Olisi järkevää keskustella asioista järjellä, tunteen sijaan ja on joidenkin ilmeisesti mahdoton ajatella muiden kannalta asioita, kuin vain omalta.

  Laite toimii virittimien kanssa ihan hyvin suoraan katsoessa, mutta miksi kukaan tähän käyttöön laitteen hankkii ihmetyttää. IPTV lähetykset DNA:n-sovelluksella toimii omasta mielestäni hyvin, näissä en ole ongelmia havainnut, mutta en voi kieltää jos jollain on ollut. Myös tallenteet netinkautta toimii, mutta jos joku väittää että kertomani asiat hänellä toimii se ei vaan pidä paikkaansa. DNA on nämä ongelmat väsytystaktiikalla myöntänyt ja ne siellä on laitteessa/ohjelmassa.

  DNA:n "Viihde yhdessä paikassa"- tarkoittaa että peruskäytössäkin tarvitaan useita laitteita. Ei toimi siihen tarkoitukseen mihin laitetta myydään.
 • @Pena
  ".... kovalevylle tallentaminen on mahdottoman hankalaa. Eli ei toimi edes sen vertaa kun tallentava digiboxini vuonna 2001. Kovalevy on oltava maksukanavia varten, niitä ei voi palvelimelle tallentaa"

  Mites sinä tallennat maksukanavia hubin kovalevylle? (tuleeko sulla ko. kanavat anteenista vai kaapelista, sit varmaan onnistuu)

  Minulla tuo hubitus toimii riittävän hyvin siinä tarkoituksessa mihin sen hommasin. (kakkostöllön IPTV ja satunnaiset verkkotallenteet)

 • Käytän V Sportia, Viaplayta, Cmorea ja Netflixiä, kaikki toimii ym. ilmaistarjonta. Muista ei ole käyttökokemuksia, ja tämäkin eipäs, juupas-keskustelu on käyty ainakin sata kertaa. Kovalevy on lähes onneton, ei toimi niin kuten alussa. Kannattaa huomioida tämä viimeksimainittu kommenttini, kun syyllistetään liikakehumisesta.
 • Elokuun lopussa tulee vissiin nää liv,jim,alfa ja loput muutkin näkymään HD versiona kun tulee kanava järjestysmuutos
 • Kovalevy meni kyllä juu takapakkia DNA TV -uudistuksessa. Ja juuri oli saatu se toimimaan sekä toivotut ominaisuudet siihen lisättyä.
  Luotettavasti tuntuu kovo nytkin tallentavan sen yksittäisen ohjelman, jonka sinne silloin tällöin maksukanavilta on tallennettu, mutta kelaus on jotain aivan käsittämättömän hidasta.
 • Eniten ihmetyttää DNA:n toiminta,olennaisia vikoja raportoidaan mutta korjaus aikatauluja ei ilmoiteta eikä niitä kommentoida DNA: n taholta.
  Joillakin sattuu toimimaan kerrottu asia toisilla taasen ei,yleensä kuitenkin ne pitäisi toimia kaikilla mikä on hyvän tuotteen ominaisuus.
  Suurin rajoittava tekijä on uusien media palveluiden löytäminen kyseiseltä hubilta,ei voi olla niin että Suomessa julkaistut uudet media palvelut eivät löydy DNA hubilta,tämän vuoksihan kyseistä DNA Hubia tulee yleensä hankittua.
  Ei voi olla niin että kuluttaja saa itse kärsiä DNA hubin toimimattomuudesta.
  Onko DNA:n puolelta odotettavissa uutta järjestelmä päivitystä lähiaikoina…
 • TJT, kyllä se toimii. Hankit vain makuuhuoneeseen laitteen joka ei ole millään lailla yhteydessä Hubiin ja tulet sitten ilmoittelemaan tänne, että " minulla ainakin Hub toimii hyvin". Tällä tavalla täällä on kerrottu Hubin toimivan moitteetomasti.
 • Oletettavasti toimii niin,mutta itselläni kyseinen TV ja Hubi on Olohuoneessa ja yhdistettynä Kotiteatteri systeemiin jonka voin sanoa olevan jokseenkin kallis.Samoin kyseinen Hubi on Ostopalveluna eikä ilmaisversiona kuten monella näyttää olevan.
  Makuuhuoneessa kylläkin haluan hiljentyä muihin asioihin kuin TV:n katseluun,toki varteenotettava ehdotus.
  Ihan näin Digi aikana tuntuu onko vika ostajassa vai tuotteen tarjoassa.
 • Itse en maksa Hubista senttiäkään, ennen kuin "to do" listan ongelmat ratkaistu/ korjattu.
 • Meillä on sekä olohuoneessa että makuuhuoneessa omat hubit - vain toisessa on kovo. Tuplahubipalvelusta on annettava kiitosta, se on erittäin hyvä palvelu, sillä jos on käytössä maksukanavapaketteja, molemmissa hubissa näkyy samat kanavat.
 • Hei,

  Kovalevykäyttäjille lyhyt kysely. Mikä on mielestäsi tärkein uusi ominaisuus?
  -ajansiirto, liveohjelman voi laittaa pauselle
  -jatkuvat tallenteet
  -parempi kelaus
  -vain luotettavampi toiminta
  -muu mikä?

  DNA TV kehitystiimi
 • -ajansiirto, liveohjelman voi laittaa pauselle: Ihan perustoiminto, jonka ei kyllä vuonna 2021 pitäisi olla missään roadmapissa.
  -jatkuvat tallenteet: Tärkeä ominaisuus, jolla saada maksukanavien ohjelmasarjoja HD-laadulla jälkikäteen katsottavaksi. Ohjelmakirjastot ovat tosin hieman laskeneet tämän tärkeyttä, mutta kuvan laadussa HD-kanavat silti merkittävästi edellä.
  -vain luotettavampi toiminta: Totaalinen itsestäänselvyys.

  Vaikea sanoa mikä on tärkein kun ei tuon tason juttuja pitäisi joutua priorisoimaan enää tässä vaiheessa.

  =)juha
 • Jos on pakko joku priojärjestys laittaa, niin
  1. ajansiirto
  2. jatkuvat tallenteet
  3. parempi kelaus
 • Täsmälleen näin Sarzu👍
 • 1. Norra kanavien ohjelmatekstitys tekstitv. s.199
  2. Jatkuvat tallenteet
  3. Parempi kelaus
  4. Ajansiirto

 • 1. IPTV kanavien tallennus
  2. Ajansiirto
  3. Parempi kelaus
  - Luotettavampi toiminta kuulunee ilmanmuuta kokonaisuuteen.
 • - muut mikä? - Android TV 10 - käyttöjärjestelmä ja kaikki se, mitä sen myötä tulee!
 • Jatkuvat tallenteet ja ajansiirto. 
  Ehdottomasti nämä kaksi
 • Kaikki kovalevytoiminnot ovat perusominaisuuksia, eikä mitään rakettiitiedettä. Sarjatallennus nyt ihan must.
 • @Papparainne Android P on kehityksessä, mutta vielä buginen sen takia julkaisu lykkääntyy jatkuvasti. Hyvä kysymys on onko laitevalmistajalla vielä intressejä viritellä jo valmiiksi vanhaa käyttistä?
 • @Tomppa. Jaa. Ovatkohan Mecoolin ja Nokia Streamwievin 10-boxit sitten vielä Hubiakin bugisempia?
 • Mecool KT1 on toiminut kyllä aivan mainiosti omassa käytössä. Hyvä kuva ja äänet myös. Nopea käyttää. Kanavat vaihtuu samantien ja samoin esim. antennikatselusta, suoratoistopalveluun. Tallennuksen en ole ehtinyt kuin hieman testaamaan, mutta tuntuu toimivan nekin.
 • Miten tuo Mecool kuuluu tähän Hubin sovelluspäivitys keskusteluun.
 • 1. Ajan siirto
  2. Parempi kelaus
  .....
  3. Bt kuulokkeet saa kyllä liitettyä hubiin, mutta pätkii yhteyttä aivan koko ajan, joten ei voi käyttää
  4. TekstiTV voisi toimia paremmin
  - sivut voisi ladata aina valmiiksi
  - sivujen ja alisivujen selaus jouhevaksi

 • @Pertti O. Mecool on ilmeisesti esimerkki hyvin toimivasta Android TV 10 -boxista. Jos huomasit, ehdotin käyttöjärjestelmäpäivitystä kehityslistalla olleiden itsestäänselvyyksien jatkoksi
 • @Papparainen
  Juuri näin!

  @Pertti O
  Papparainen tuossa ylempänä kysyi, että ovatko Mecool ja Nokia Hubiakin bugisempi? Kerroin vain oman kokemukseni Mecoolin lootasta. Meni ehkä hieman ohi aiheen, mutta niinhän täällä on tapana 😉

 • 1. Parempi kelaus
  2. Ajansiirto
  3. Jatkuvat tallenteet

 • 1. Ajansiirto
  2. Ajansiirto
  3. Ajansiirto
 • 1.Ajansiirto, liveohjelman voi laittaa pauselle
  2.Jatkuvat tallenteet
  3.Parempi kelaus
  4.Luotettavampi toiminta
  Eiköhän nämä kaikki ole niitä perustoimintoja joita odottaisi kyseiseltä laitteelta.
 • Oma prioriteettijärjestys:

  1. jatkuvat tallenteet (HD laadulla kovolle)2. ajansiirto, liveohjelman voi laittaa pauselle3. parempi kelaus4. vain luotettavampi toiminta
 • Kanavien järjestely ehdottomasti ykköseksi
 • Ajan siirto!
 • Ajansiirto.
  Bluetooth kuulokkeiden pätkiminen pois.

 • Uuden version 2.6.x myötä uusi ryhmä ja jos senkin voisi jakaa samantien Netflix, Disney+, HBO, etc... niin selviäisi paremmin keskustelut.
 • Äsken oli ohjelmistoversio 2.6.1 tarjolla.

 • Ainakin korjautui se että tallentaissa piti palata aina päävalikkoon, jos poisti jotain.
 • @Arppa, hyvä - tuota ominaisuutta olen toivonutkin.
 • Onko DNA päivittänyt hubia,ilmoittakaa jos on.

 • Vou,
  en ole hetkeä ollut foorumilla, mutta jotain voisi jopa tapahtua
  -50/60
  -bluetooth
  -tallennus

  Olin juuri luopumassa Hubista
 • Mulla versio 2.6.1
 • Vaihdan uuteen ketjuun.

  .

  .

 • DNA TV sovellus pätkii ja kanavat menevät mustaksi. Saattaa bootata koko hubin tai vaihtaa toiseen sovellukseen. Areena pätkii välillä, jota esim. eilen katsoin monta tuntia, mutta tänään taas jaksaa muutaman minuutin kerrallaan ja sitten pätkäisee. Pari päivää sitten koko hubi jumahti niin että yksi TV-kanava näkyi, mutta muuten ei reagoinut yhtään mihinkään, vaan piti vetää virtajohto irti. Versio 2.6.1.
 • Tässä huomasin mielenkiintoisen tallennuksiin liittyvän ominaisuuden kun en jaksanut katsoa Englanti - Tanska peliä suorana ja ajattelin tallentaa sen. Joskus aikaisemmin olin törmännyt urheilulähetyksen tallennuksessa ongelmaan, että jatkoajalle menneen pelin tallennus loppui kesken, siis jäi loppuratkaisu näkemättä. Nyt yritin olla fiksu ja merkkasin myös pelin jälkeisen ohjelman tallennukseen.

  Lopputulema oli se, että peli meni jatkoajalle ja tallennus loppui 10 min ennen jatkoajan loppumista. Jostain syystä pelin jälkeiselle ohjelmalle ei löytynyt tallennetta. Eli en siis DNA:n tarjoaman palvelun kautta nähnyt pelin ratkaisua.

  Onneksi peli löytyi kuitenkin tallenteena yle Areenasta ja YLEssä oli osattu laittaa koko peli jatkoajat mukaanlukien tarjolle. Tosin Hubin kautta kun yritin katsoa, niin liikuva kuva vilkutti siihen malliin, että meinas laueta migreeni. Joten avasin Arenan kännykästä, kävin hakemassa Google Chromen makkarin TV:stä ja laiton sen oh telkkariin katsoakseni pelin loppuun. DNA TV hubissa oleva Chromecast ei toimi kuten kaikki jo tietänevät.

  Mietin vaan, että miten tämä on mahdollista 🤔

  Luulis, että DNA voisi halutessaan korjata ongelman suhteellisen helposti siten, että asiakkaat saisivat sen pelin katsottua.

  Vai onko vika nyt käyttäjässä, joka ei vaan osaa käyttää hubia oikein ?
 • Miten tästä voisi asiakaspalvelu enää huonontua? Oikeasti mietin asiaa ja tulin tulokseen, ei mitenkään.
Viestin kommentointi on suljettu.