Siirry uusimpaan kommenttiin

Uusi DNA TV versio Hubille, marraskuu 2020

Ketjua lukee aktiivisesti DNA:n puolelta asiakaspalvelu ja moni DNA TV Hubin kanssa työskentelevä. Ketjuun vastailee pääasiassa asiakaspalvelu mutta allekirjoittanut (Ville Partanen) lupailee kyllä käydä vastaamassa epäsäännöllisen säännöllisesti.

Uuden DNA TV ja Android TV versionumero (päivitetty 5.11)

 • DNA TV versio: 2.2.3
 • Androidversio: 7.1.1.104
 • Julkaisuajankohta: Sovellus jaossa 2.11 eteenpäin

Uudet toiminnallisuudet
 • Korjaus vanhojen kovalevytallenteiden näkymisen
 • Pieni bugikorjauksia

Minkä asioiden kanssa teemme parhaillaan töitä 

 • Monikanavaäänet vuokraamoon
 • Uusi Menu-rakenne
 • Android P
 • Ja paljon kaikkea muuta

Tähän keskusteluun toivotaan palautetta ja kehitysideoita liittyen Hubiin ja DNA TV sovellukseen Hubilla. Kaikki palaute luetaan ja laitetaan eteenpäin.

Uudelle DNA TV:lle on myös saatavissa mobiilisovellukset ja webi. Kannattaa ehdottomasti kokeilla myös näitä. Näihin liittyen kannattaa kannattaa antaa lisää palautetta ja toiveita täällä: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/keskustelua-ios-android-ja-web-dna-tv-versiosta/
DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Haluan aloittaa uuden ketjun jollain positiivisilla. Minä pidän DNA TV:n uudesta käyttöliittymästä; se on erilainen kuin perinteinen ja kuten kilpailioilla, siinä on otettu ohjelmat etualalle ja yritetty tehdä helpoksi sarjojen jaksojen löytämisen - sekä tulevien että menneiden. Myös EPG on simppeli, selkeä ja toimiva. En oikein ymmärrä miksi sitä on haukuttu niin paljon. 

  Ei se käyttöliittymä täydellinen ole, viilausta kaipaa. Bugit on tottakai asia erikseen. Varsinkin navigointiin liittyen siellä on parannettavaa. Mutta nämä eivät muuta sitä tosiasiaa, että minusta kokonaisuus on hyvä ja toimiva siihen mihin minä DNA TV:tä käytän; TV:n katseluun ja tallenteiden hallinnointiin. Chromecastilla minä kaiken muun sisällön katson, enkä edes yritä käyttääDNA TV hubia siihen.

  On harmi että negatiiviset palautteet pitävät niin paljon meteliä täällä jolloin voisi saada kuvan että DNA TV on täysi susi; ei se ole.

  Minua saa trollata jos siltä nyt tuntuu. Annan tarvittaessa säälipisteitä kyllä.
  Kypeli
 • @Ville Partanend ketjussa vastasit:
  @TB – Kiitos kanavajärjestelyn palautteesta. Tätä palautetta tulee edelleen, mutta vrt edelliseen versioon, sitä tulee todella todella vähän. Osasyy tähän on, että DNA TV ei enää näytä EPG:ssä niitä kanavia mitä asiakas ei tilaa. Tämän lisäksi olemme yhdistäneet SD, HD ja IPTV:n samalla kanavapaikalle. Näiden muutosten takia asiakkaiden määrä jotka toivovat kanavajärjestelyä on pienentynyt todella radikaalisti.

  Tämä ei kyllä varsinaisesti pidä paikkansa - jo ed ketjussa todella moni ihmetteli, miksi aiemmin niin pitkään odotettu ominaisuus puuttuu jälleen uudesta - eikä nuo yllä luetellut asiat poista tarvetta järjestellä kanavia mm silloin, kun käytössä on useita kanavapaketteja. Esim Norra-paketin kanavat löytyy nyt hubissa aivan listan lopusta.

  Kaikissa boxeissa on ollut mahdollisuus luoda omis listoja, joissa saa kanavat haluamaansa järjestykseen.
  Uskon, että moni muukin haluaa järjestää kanavat niin, että esim leffakanavat tai urheilukanavat ovat peräkkäin, samoin peruskanavat alussa järjestyksessä.

  Ehdotan, että kaikki laittavat nyt tähän ketjuun toiveen kanavien järjestelystä, jotta saadaan toiveelle näkyvyyttä.
  Sarzu
 • @Kypeli
  Olen samaa mieltä, pääosin uusi DNA TV toimii hyvin - pari perusasiaa on kadonnut ja ne olisi hyvä saadaan takaisin. EPG on myös mielestäni ihan ok.
  Sarzu
 • On hankittu kallis kovalevy mutta ajansiirto ei toimi?? Miten se on mahdollista? Itselleni antennitaloudessa ainakin ajansiirto on tärkein ominaisuus jotta voi tarvittaessa pysäyttää lähetyksen sekä kelata ohjelmaa.
  Toivottavasti tulee pian kuntoon!
  Mika
 • Kaikesta päätelle ajansiirto ei ole edes työn alla, kun kirjoitus toisessa ketjussa oli tälläinen:

  @Jaazaa – Ajansiirtoa on toivottu jonkin verran. Jos / kun myös muut sitä toivovat, laittakaa vaan toiveita tulemaan
  T:Partasen Vilu

  Onkohan tuosta tehty jotain omia johtopäätöksiä ettei sitätarvita, asiakkailta tuskin on kysytty mitään...
  JJJ
 • Kyllä, ajansiirto on yksi ominaisuus, joka on ollut, mutta nyt puuttuu. Aika erikoista, että pitää uudelleen toivoa jo aiemmin olleita ominaisuuksia takaisin - yleensä kehitetään lisää toimintoja, ei poisteta vanhoja ja perustella niiden puutetta sillä, ettei niitä ole uudelleen toivottu. 🤔
  Sarzu
 • Juuri näin, kaikki palvelut DNA:lle keskitäneenä toivoisi että asiat toimisi.

  Mika
 • Tuohon epg:n ongelmaan olisi täydellinen ratkaisu, että saisi valita itse asetuksista, että haluaako vaakaan vai pystyyn. Luulisi pystyvän ohjelmoimaan.. Itse haluaisin kyllä järjestellä kanavat omaan järjestykseen ( ensin, mitä eniten katsoo). Itse en käytä juurikaan ajan siirtoa. Mutta itselle olisi tärkeämpi ominaisuus jatkuva/sarja tallennus kiintolevylle, nyt kiintolevy on melkeimpä hyödytön, kun pitää muistaa laittaa tallennukseen..
  Teemu L.
 • Kun uudesta versiosta puuttuu ominaisuuksia, jotka vanhassa toimivat, niin asiakasta on k*setettu. ”Joo, vuokrasopimuksesi koskee kolmea huonetta ja keittiötä, mutta me on nyt sulta mitään kysymättä muutettu meidän vuokraussysteemiä, joten kolmioista otetaan yksi huone vähemmäksi ja poistetaan vessa.”

  Se, että ihmiset eivät täällä esitä tuhansia kertoja vaatimusta kanavien järjestelymahdollisuudesta, ajansiirrosta ja tallenteiden joustavasta kelaamisesta ei todellakaan ole peruste olla toteuttamatta näitä jo edellisessä versiossa olleita toimintoja.

  Käyttäjäystävällisyyden luulisi olevan prioriteettien listan kärjesssä. Jos se ei siellä ole, niin systeemikehittelijöiden ammattitaidossa on sanomista. Paljon.
  Slindh
 • Ajansiirto ja äänenvoimakkuuden säätö lineaariseksi.
  Nuo kun saadaan toimiviksi niin, a vot.
  Ja sitten laitetaan kuntoon:
  -dluetooh äänet
  -jne, jne....
  Pertti O
 • @DNA Ville Partanen
  Kerroit lokakuun päivityksen lopussa mm. seuraavaa:
  "Uudessa DNA TV:ssä EPG on erilainen. Kannattajia löytyy puoleen ja vastaan. On selkeästi porukka joka kehuu tätä uutta ja sitten on porukka joka haluaa vanhan ns. gridin. Tarkoitus ei ole rakentaa kahta EPG:ä eli yhdellä on tarkoitus mennä ja toistaiseksi tällä pystysuuntaisella. Tähän EPG:n liittyen otamme erittäin mielellään parannusehdotuksia vastaan"

  Miksi sinä kerrot "muunneltua totuutta" aivan kuin erään maan päämies Atlantin takana? Uudessa DNA TV:ssä ei ole EPG:tä, on vain se vanhan version ns. "kanavanauha" josta ohjelmakuvakkeet näytetään uudessa toisin. Jos haluat tehdä kunnollisen EPG:n teet molemmat, sekä pysty- että vaakasuuntaisen. Ja aikuisten oikeasti eivät ihmiset halua selata yksi kanava kerrallaan. Vanhan EPG:n ongelmat vain olivat järkyttäviä. Liikkuminen EPG:ssä oli kärsimys.

  Ongelmahan on että kaukosäätimessä on neljä värinappulaa joita ei lainkaan käytetä, eikä käytetty vanhassakaan niin että olisi voinut sujuvasti siirtyä EPG:n "gridillä". Siirtyä vaikka sinisellä päivä eteenpäin, keltaisella 3 tuntia eteenpäin tai yksi ruudullinenn eteenpäin ja vastaavasti punaisella ja vihreällä taaksepäin.

  Ratkaisut jotka Ville sinun porukkasi saavat aikaan ovat käyttökelvottomia ja tehty mahdollisimman hankaliksi käyttää, ei edes helpoimmaksi toteuttaa.

  Toinenkin ihme avaus sinulta ilmestynyt samaisen, jo suljetun ketjun loppuun:
  "Kiitos kanavajärjestelyn palautteesta. Tätä palautetta tulee edelleen, mutta vrt edelliseen versioon, sitä tulee todella todella vähän. Osasyy tähän on, että DNA TV ei enää näytä EPG:ssä niitä kanavia mitä asiakas ei tilaa. Tämän lisäksi olemme yhdistäneet SD, HD ja IPTV:n samalla kanavapaikalle. Näiden muutosten takia asiakkaiden määrä jotka toivovat kanavajärjestelyä on pienentynyt todella radikaalisti."

  Sinulla, Ville on outo käsitys asiasta. Palautehan loppuu kun palautteen kirjoittajat kyllästyvät. Kukaan ei kuuntele, ei toteuta toiveita. Itse olen aina tykännyt järjestellä kanavani tiettyyn järjestykseen, jopa erillisiin suosikkilistoihin mikäli ollut mahdollista. Suosikkilistojahan ei ollut vanhassakaan. Siinä vanhassa minulla kanavat olivat tietyssä järjestyksessä tarkoituksella - urheilukanavat peräkkäin, uutiskanavat peräkkäin, dokumenttikanavat perätysten jne. helpottamaan käyttöä. Me kaikki vanhenemme, numeromuisti alkaa jo itselläni heiketä - ei enää olis halunnut joutua tähän kaaokseen mikä nyt on, anteeksiantamatonta..

  Uudessa versiossa on vain karsittu kovalevykäytön ominaisuuksia.. 
  Sinä, Ville höystät oudoilla kommenteilla:
  "Ajansiirtoa on toivottu jonkin verran. Jos / kun myös muut sitä toivovat, laittakaa vaan toiveita tulemaan"

  Ei voi käsittää. Ihan perusominaisuus. Ajansiirto pitää olla!!!! Ja oikea EPG!!!

  Ville, älä huoli. Minä katoan pian, yritän vain saada palvelun toimimaan ja sinun pääsi kääntymään järjen suuntaan.
  A-P
 • Hihkuin jo onnesta kun kovalevytuki on viimein saatu takas, mutta tästähän puuttuu ajansiirto.
  Ajansiirto on ainut asia mihin koko kovalevyä tarviin.
  Makek
 • Kaapeli DNA-TV, hubi, kovalevy ja Valokuitu Plus 200:

  3 viikkoa uuden DNA-TV kanssa takana. Palautteen aika. Me ”kovalevyasiakkaat” odotettiin 6 kk uutta DNA-TV:tä, mutta täytyy todeta että odotus kannatti! Ihan erilainen ja täynnä toimintoja ja vaihtoehtoja. Erittäin monipuolinen kokonaisuus.
  Virrankatkaisu ja kovalevyn irroittaminen + formatointi loppui uuden DNA-TV asennuksen jälkeen. Itse päivitys oli sujuvaa ja laitteiden valmistelu onnistui ilman ongelmia. Hubi reagoi välillä hitaasti komentoihin, mutta ehkä kaikilla. Esim kanavien vaihto hieman slowmotion tyyliä. Petyin myös kun yritin järjestää omat kanavat tiettyyn järjestykseen. Ei mahdollista. @Kypeli ja @Sarzu tähän jo otti kantaa.

  EPG vaati hieman totuttelemista koska teksti on hieman ”kutistunut” ja pienoiskuvakkeet puuttuu. Ponnahdusikkuna sais tulla yläreunaan kun selaa ohjelmia. Alareunassa jää pimentoon jos iso kuvaruutu.

  Tallennus toimii hyvin ja kaikki ohjelmat myös tallentuu. Ja rajaton määrä kerralla! Hubi myös ilmoitta jos kaikki virittimet on käytössä kun tallentaa kovolle. Hyvä DNA!
  Kaikkia tallennussääntöjä ei voi poistaa. Sovelluksen kautta onnistuu "siivoaminen".
  Jatkuva tallennus kovalevylle ei vielä mahdollista mutta ehkä....

  Toistoa ja verkkotallennuksien kelausta ei voi kehua liikaa. Kuvakelaus on todella kätevä. Mutta kovalevyohjelmien kelaus ei saa kehuja. Kuvakelaus myöhemmin?

  Suurin puute edelleen on ohjelmatekstitys tallennuksissa. Kotimaisiin ohjelmiin ei saa lisättyä tekstiä jälkeenpäin verkkotallennuksiin. Vielä isompi puute on ohjelmatekstitys Norra kanava ohjelmiin, teksti-tv s.199. Kovalevytallennuksiin ei voi lisätä tekstitystä jälkeenpäin niin kuin muissa digibokseissa. Joten hubi ei vieläkään riitä yksistään jos tallentaa Norra kanavilta. Joten ei vielä helpotusta kuulovammaisille ja opiskelijoille.

  Tämä kirjoitus on lyhennetty versio uuden DNA-TV: n hyvistä ja huonoista puolista. Ja tietysti oma mielipide. Uusi DNA-TV on todella kätevä kokonaisuus joka sisältää paljon toimintoja ja näin ollen hyvin monipuolinen paketti. (Ehkä) paras markkinoilla tällä hetkellä. Mutta aina voi parantaa, joten:

  Parannusehdotuksia:

  - timeshift
  - omien kanavien järjestelymahdollisuus
  - ponnahdusikkuna yläreunaan kun selaa ohjelmia epg.ssä
  - ”tulevat tallennukset” lista
  - "jatka katselua” kuvakkeen poisto helpommaksi ( nyt ohjelma katsottava tai kelattava loppuun)
  - tallennussääntöjä ei voi poistaa hubissa (osa)
  - "tallenna jatkuvasti" mahdollisuus myös kovalevylle
  - ohjelmatekstitys verkkotallennuksiin
  - teksti-tv s.199, kovalevytallennuksiin (Norra kanavat)


 • A-P kirjoitti:
  ”Ja aikuisten oikeasti eivät ihmiset halua selata yksi kanava kerrallaan.”

  Aikuisen oikeasti, kyllä meitä kanava kerrallaan selaajia on. Me olemme niitä samoja ihmisiä, jotka painetusta lehdestä katsovat ohjelmatiedoista, mitä miltäkin kanavalta mahtaa tänään tai tähän aikaan päivästä tulla. Kanava kerrallaan.

  Tapoja katsoa televisiota on useampia kuin se yksi, jonka mukaan DNA ilmeisesti on systeemiään kehitellyt yrittäessään luoda jonkinlaisen suoratoistoportaalin. Itse katson vähän mutta erittäin valikoiden. Jotta valikointi olisi mahdollista, tarvitsen televisiolehden ja joustavan tavan ajastaa päivittäiset tärpit. Pysty-EPG on minulle luontevampi ”lukujärjestys” kuin vaakamallinen ”projektikalenteri”, joka huonolla fonttivalinnalla ja tilankäytöllä on erityisen tuskallinen, jos kanavien järjestystä ei voi säätää.

  Kiintolevyllisen nyky-hubin olen virtaviivaistanut poistamalla kanavalistasta kaikki muut paitsi ulkomaiset maksukanavani (11 kpl). Kaikki muut kanavat ajastan, tallennan ja katson kilpailijan käyttäjäystävällisellä palvelulla.
  Slindh
 • Tällä mennään palvelun kehittämisessä - DNA aivan hukassa:

  A-P
 • @Slindh,
  Tarkoitin sitä oikeaa EPG:tä kun kirjoitin että ei yksi kanava kerrallaan.

  Tykkäsin vanhassa hubissa juurikin "kanavanauhasta" - se pitäisi olla uudessakin TV hubissa mutta sellaisenaan, ilman niitä ohjelmakuvia. Se oikea EPG, ohjelmaopas ns. "GRID" muodossa sitten valittavissa joko vaakaan tai pystyyn muta niillä liikkumista helpottavilla värinappuloilla.
  A-P
 • A-P
  Onko meillä nyt jokin termien väärinymmärrys? Vanhan version kanavanauha on uuden version kuvaton kanavanauha toimittamassa ns. EPG:n virkaa. Ihan yhtä ”oikea” EPG kuin se, mitä minä kutsun ”projektikalenteriksi” ja sinä kutsut gridiksi.

  Sekä pysty- että vaakamallin toimivuus kyseenalaistuu, kun kanavien järjestystä ei voi sovittaa mieleisekseen. On aivan herttaisen yhdentekevää, ovatko kanavat pystyssä tai poikittain, jos on pakko pyörittää esim. 30 kanavan palettia ilman, että omat suosikkinsa saa karusellissa johonkin järkevään järjestykseen.

  Asiakas- ja käyttäjäystävällinen systeemi tarjoaisi useampia kanavaryhmittelymahdollisuuksia talouksiin, jossa katsojia ja heidän suosikkikanaviaan on useampia variantteja.

  Onko jollakin toimiva Topfieldin tallentava digiboksi? Voisiko sellaisen omistaja käydä Partaselle havainnollistamassa, millainen on perusasetuksiltaan käyttäjäystävällinen systeemi?
  Slindh
 • Toivon tällä hetkellä korjausta, EPG näkymään. Haluaisin, että Guide näppäimestä aukeaa laaja vaakasuuntainen ohjelmaopas.

  Haluaisin, että kanavien järjestystä voisi muuttaa mieleisekseen.

  Haluaisin, että kaukosäätimen pyöreällä monitoiminäppäimellä voisi vaihtaa kanavaa ylös alas.


  Marko
 • Guidesta:
  OK-näppäimellä vaihtaisi suoraan ko. kanavalle ja info-näppäimen takaa löytyisi nuo tallennus vaihtoehdot.

  Alareunan palkkia huomattavasti pienemmäksi poistamalla se turha kuva, vain 2-3 riviä info tekstiä ohjelmasta riittäisi.

  Kovalevystä:
  Onko siihen mahdollista saada samanlainen kelaus kuin verkkotallenteissa?
  Timeshift, must have-ominaisuus


  Jaes
 • EPG tuntuu herättävän täällä mielipiteitä, mutta omani on se, että uusi EPG on erittäin selkeä ja helppo käyttää. En todellakaan kaipaa vaakasuuntaisuutta takaisin. Nykyinen on paras millään laitteella käyttämäni EPG.
  Ile_
 • Tässä vielä yksi toivoja:
  Ajansiirto kuntoon.

  Kanavanauhasta pitäisi siirtyä suoraan ohjelmaan OK-painikkeella, eikä nykyisellä tavalla mikä aukaisee lisätietoja-ikkunan, juuri kuten aiempana on esitetty.

  Ugh. Olen puhunut
  EC
 • Tykkään itse kanssa tuosta EPG:stä, siis tyylistä en toiminnasta:

  - Tähän aikaan (puoliltapäivin) on turha ruveta katsomaan mitä illalla tulee kanavalta, kun kaikki kanavat saa erikseen sinne iltaan vierittää.

  - Lisäksi, kun kanavia ei voi järjestellä on viimeisille kanaville pääsy todella hidasta, kun aina jonkun sivuscrollauksen jälkeen purkkilataa lisää kanavia.

  - Myöskin se joka kertainen ohjelmatietojen lataaminen on sietämätöntä (kun sen avaa, aina ladataan uudestaan kaikki tiedot)

  - Jotain oikeaa vikaakin on koska välillä tuo EPG ei lataa tietoja ollenkaan, ennenkuin poistuu välillä sieltä ja käynnistää uudelleen, myös lataus kestää pahimmillaan 30 sekunttia (tai sitten kuula pyörii loppuun asti lastaamatta mitään).

  - Noi loogisuudet: milloin painellaa kaksi-kolme kertaa pakitusnuolta että päästää pois, milloin 3 kertaa OK:ta, että kanava näkyy ym., suunnittelu ihan poskellaan.

  Ylläolevat on itselle jo sen verran ärsyttäviä asioita, etten käytö koko ohjelmaopasta ollenkaan, siihen ei varmaan ole pyritty kuitenkaan...

  Joka kohdasta tuosta hubista voi tälläisen listan tehdä, mutta kun ei se johda mihinkään, niin turhauttavaa touhua edes tänne kirjoitella.
  JJJ
 • Mulla häiritsee tuon lodjun hitaus. Jos menusta alaspäin skrollaa, niin kyllä kestää + kaikki muu. Oliskohan mulla se maanantaikappale kuitenkin. Ei ole kahteen vuoteen toiminut niin kuin (ehkä) pitäisi. Kaikki maksut olen maksanut, jos se olisi vaikka siitä kiinni.
  Jugi
 • Kyllä toi koko purkki @Jugi on todella hidas ja välillä vielä hitaampi reagoimaan painikkeisiin. Joutuu välillä pitämään usean sekunnin taukoja kun odottaa, että onko purkki vastaanottanut käskyt vai ei.
  JJJ
 • Tuo Ajansiirto ja sen puuttuminen, minua edelleenkin hämmästyttää. Se oli ennen lokakuun päivitystä, miksi se piti ottaa pois? Miksi toimiva ominaisuus pitää ottaa pois? Ville Partanen, koita nyt saada seuraavaan päivitykseen tämä ominaisuus takaisin. olisi kyllä mielenkiintoista tietää miksi tämän ominausuuden otitte pois?
  jaaazaa
 • Minuakin kiinnostaisi tietää miksi timeshift on poistettu ilmoittamatta asiakkaille?
  Mika
 • @jaazaa
  Ei sitä ajansiirtoa ole "pois otettu", sitä ei vaan ole koodattu uuteen ohjelmaan. Siksi se puuttuu.

  Se onkin eri juttu sitten miten sitä ei ole "keretty" 9kk koodaamaan uuteen ohjelmaan tai mistä on päätelty ettei sitä tarvita. Ei sitä siis koskaan ole mitään ollut Uudessa DNA TV:ssä (hubissa). Toisaalta harvoin näissä DNA:n kehitysprojekteissa on mitään järjellä selitettävää käytöstä muutenkaan.
  JJJ
 • Näin niinku kovalevyn hubiin hankkineena koen että lokakuun päivitys ei tehnyt muuta kuin karsi ominaisuuksia.  Onko se joltakin pois jos siellä olisi mahdollisuus laittaa omia suosikkilistoja jos haluaa (ei oo pakko)? Tai että ois se oikeanlainen EPG tuon nykysen sijaan, mikä kanavanauha se oli vanhassa.

  Kelaukset sekä verkkotallennuksissa että etenkin kovalevytallennuksissa todella kehnot - kuka näitä oikein suunnittelee? Ei mitään järkee.

  Ihmetyttää tämä Villen pyyntö joka kerta päivityksen jälkeen: "Tähän keskusteluun toivotaan palautetta ja kehitysideoita liittyen Hubiin ja DNA TV sovellukseen Hubilla. Kaikki palaute luetaan ja laitetaan eteenpäin". Ainaki meikällä epäilys että tosiaan aina edellisen päivityksen toiveet heitetään roskiin ja uusi versio aloittaa taas homman alusta.
  Ulla
 • Niin sitä ajansiirtotoivettako piti kaikilla halukkailla spämmätä? Juu mulle myös. Ei tuolle kovalevylle minulla oikein muuta käyttöä olekaan. Keväästä asti on jo ollut hubista irrotettuna koko kapistus, uuden version tukea odottelemassa.
  Masa
 • Minä pyytäisin rahat takaisin kovalevystä ja uutta rautaa rahojen vastikkeeksi hubiin.
  Arppa
 • Ajansiirto, kanavien uudelleenjärjestely - kyllä kiitos. Ominaisuuksien downgreidaaminen on todella pateettista.
  MP
 • Kerrohan Ville P otanta näille palautteille. Naurettavaa kertoilla satuja perusominaisuuksien puutteiden syistä - kun vika on välinpitämättömyydessä, taidottomuudessa etc.
  Se, että tilaamattomat kanavat ei näy, ei helpota yhtään pätkääkään pakotettuun kanavajärjestykseen. Ei ne tilaamattomat kanavat ennenkään näkyneet selattaessa, jos ne oli poistanut. Q.E.D.
  Saatana itse
 • Laitteen voisi kuvitella olevan valmistaja osalta obsolete (hyvin pian vintage, vaikkei olekaan mitenkään merkityksellinen sitä tilaa saavuttakseen) tilassa. Se on tuotu markkinoille 2015.
  Noin niin kuin tietotekniikan kannalta se oli jo saavuttaessaan ensimmäisen kehitysvaiheen piikin, valmis eläköitymään.
  Eli normaalissa kehitystrendissä, meneillään pitäisi olla jo vähintään toinen uudempi laite menossa kehitysputkessa.
  Näin ei kuitenkaan taida olla? Missä vaihtoehdot tai uudet laitteet? Ei taida olla edes mielessä.
  pablo
 • ajansiirto
  -Hodor-
  Hodor
 • Mikäs läppä tää nyt on kun nykyään pitää erikseen olla dna tv tilaus ja siihen päälle hubi tilaus 10€/kk eli yhteensä noin 17€/kk että pääsee käyttämään laitetta minkä olen jo maksanut omaksi? Ja mikä kommenttien perusteella ei toimi kunnolla (vieläkään).
  No, toimii siinä edes Netflix. 4k chromecast ominaisuuskin vähän niin ja näin
  Hans
 • Ei se noin mene Hans. Ilman hubia DNA TV tilauksen hinta tallennuksella on 6.90€/kk (jonka netti tai puhelinasiakkaat saa 3.45€/kk). 
  Hubille DNA TV:n hinta on 10€/kk (normaalihinnalla, sisältää ylläolevat) ja sisältää myös laitteen 24kk sopimuksessa.

  Vanhat sopimukset on olleet sekavampia...
  JJJ
 • Jo Android 7 luvattiin sitä HBO:n toimintaa, ei toimi vieläkään, joten mitähän sille ongelmalle kuuluu?
  JJJ
 • JJJ kaksi päivää sitten varmistettu dna aspasta että vaatii nimenomaan molemmat palvelut
  Hans
 • Se nyt vaan on väärin niin. Soitappa uudestaan, siellä on ollut joku pösilö vastaamassa.

  10€/kk sitä myydään ihan nettisivuillakin kaikille...
  JJJ
 • No nyt on tullut aikalailla palautetta ja kehitysideoita kuten Ville Partanen toivoi.
  Onko nämä siis luettu ja laitettu eteenpäin kuten aloitusviestissä luvattiin.

  Mika
 • Kirjoitanpa minäkin uudelleen "toiveen" ajansiirron palauttamiseksi tuotteeseen. Mahdollisuus aloittaa keskeneräisen tallennuksen katsominen alusta ei korvaa alkuperäistä tarvetta pysäyttää mikä tahansa katsottava lähetys. Joku täällä jo ihmettelikin, että miksi pitää rukoilla hankittaessa mukana ollutta ominaisuutta takaisin? Itselleni ainoa syy kalliin  kovalevyn hankintaan oli ajansiirto. Jos tätä ominaisuutta ei pikapuoliin ilmesty, niin voin tietysti palauttaa kovalevyn ja nostaa siihen käytetty raha DNAn kassasta.
  Mielestäni nykyinen versio on pääosin hyvä ja korjasi monta puutetta vanhassa. Mulla ei ole ollut tarpeita tuota EPGtä säättä, vaikka se joillekin näyttää olevan iso juttu. Sen sijaan toivoisin, että suorien lähetysten ja tallenteiden lipsync toimisi samalla viiveellä - nyt pitää valita kummassa toimii. Mun kotiteatteri tai televisio ei pysty säätämään samaa HDMI piuhaa pitkin tulevaa viivettä sen perusteella, mikä oli lähetteen lähde...

  Olli
 • Ehkä olen poikkeustapaus, mutta itse koen tuon kanavaärjestyksen olevan vain helpotus. Nykyinen tapa on aivan mielettömän hieno ja en todellakaan näe tarvetta vaihtaa järjestystä, lapset kyllä halutessaan löytävät piirrettykanavat loppupäästä, jos niitä edes katsovat.

  Joku taisi itkeä siitäkin, että nauhassa on Netflix valmiina, käsittämätöntä touhua 😀

  Vähän jos saisi nopeutta boxiin, niin olisi lähes täydellinen laitos 😀
  Joonas Hytönen
 • @Joonas Hytönen
  Kaikkia ominaisuuksiahan ei ole kaikkien pakko käyttää. Se ei kuitenkaan tarkoita, että ominaisuuksia voi lähteä karsimaan sillä ajatuksella, että ”tätä ei varmaan kukaan toivo uudelleen”.
  Kerrassaan hämmentävä tapa tehdä ns uutta ja ainakin odotusarvoltaan parempaa laitetta.
  Sarzu
 • @sarzu Lähtökohta kommentillesi on siis että kaikki vanha on hyvää ja se pitää säilyttää?

  Tästä voi olla eri mieltä jos uudistusta tehdään puhtaalta pöydältä.
  Kypeli
 • Ymmärrän Sarzu pointtisi erittäin hyvin. Ehkäpä tässä on sovelluskehittäjien rajallinen aika ja määrä painanut vaakakupissa sen verran, että on päätetty resurssit kohdentaa mielummin toimivampaan lopputuotteeseen ja karsittu toiminnallisuudesta. Tätä tapahtuu aina ja henkilökohtaisesti olen tyytyväisempä tähän tuotteeseen, kuin edelliseen versioon, eli siitä propsit.
  Joonas Hytönen
 • Ja Joonas, olen samaa mieltä, että paljon hyvää tullut tässä uudessa ja perustoiminnot varmempia. Kovalevyn toiminta mm. huomattavasti parantunut, paitsi tallenteiden kelaus on surkea. Vastapainona sitten taas verkkotallenteiden kelaus on parantunut.

  Ajansiirron ja erityisesti kanavien järjestelyn puuttuminen harmittaa, sillä meillä on useita kanavapaketteja ja ohjelmanauha on nyt todella pitkä ja sekava.
  Toivottavasti nämä palautetaan, jos/kun toiveita esitetään.
  Sarzu
 • Herr Hytönen,
  Ajanpuute? 9kk lanseerauksesta + sitä ennen käytetty aika. Ei voi olla ajanpuute tän lodjun kehityksen ongelma.
  Saatana itse
 • Eiköhän se suurin kupru ole että DNA TV- sovellusta ei ole tekemässä DNA vaan porukka jossakin Intian perähikiällä. Hra Partanen on kokematon roolissaan speksata sinne kauas itään ja tulos on ihan täyttä kuraa, oikeastaan syksyn rapaa vuodenajasta riippumatta.

  Tämä tulkinta ihan sen takia että tässä ns uudessa DNA-TV -söhellyksessä on täysin käsittämättömiä omituisuuksia, olipa kyse TV hubista tai selaimesta tai mobiilista. Aivan käsittämättön huonosti tehty.

  Oikeasti näin huonoa ei osata tehdä Suomessa ja Intiassakin vain hra Partasen speksaamana.
  A-P
 • Aika hyvä kuvaus.
  pablo
 • Mielenkiintoista. Minulla ei valitettavasti ole muiden palveluntarjoajien vastaavista tuotteista kokemusta, olisko A-P:lla tai jollain muulla antaa jotain esimerkkejä, mikä palveluntarjoaja toimittaa parempaa softaa, jossa vastaavia ongelmia ei ole.

  En suinkaan halua kääntää veistä haavassa, että miksi et ole vaihtanut, mutta silti mielenkiinnosta haluaisin tietää, että miksi et ole vaihtanut palveluntoimittajaa? Jaloilla äänestäminen on yleensä helpointa, mikäli ei siis ole esimerkiksi määräaikainen sopimus? Itselläni ei tulisi mieleenkään, että täällä paasaaminen koskaan oikeasti toisi nopeita muutoksia tuotteeseen, joka jo nyt tuntuu aiheuttavan lähes vatsahaavan kaltaisia kiputiloja.

  Onhan softassa omituisuuksia kyllä, ja kuitenkin aiemmin sanoin, potkua saisi olla enemmän, mutta väkisin saa sen vaikutelman, että jotain muutakin on hampaankolossa, kuin epäselvä valikko tai puuttuva toiminnallisuus kanavalistauksessa 😀

  Meillä hubia on käyttänyt vaimo ja kolme lasta, joista jokaisella on aivan eri tarpeet ja odotukset käyttäjäkokemuksesta, toistaiseksi en tästä uudesta versiosta (hubissa ja matkapuhelimessa) ole kuullut, kuin pelkkää hyvää. Sehän toki voi johtua vain siitä, että jos ei tiedä paremmasta, niin sitä ei osaa vaatia 😀

  Kovalevyyn en ota kantaa, en sitä koskaan (onneksi) hankkinut, aika iso luoti tuli vahingossa väistettyä. Sen mitä olen lukenut viimeisen parin vuoden aikana siihen liittyvistä ongelmista, niin toiminta on DNA:n puolelta ollut surkeaa. Melkein takaisinkutsukampanja olisi ollut paikallaan, nostaa kädet heti alkuun pystyyn ja todeta, että asiakkaalle kohtuullisessa ajassa vaadittavia korjauksia ei pystytä tekemään.
  Joonas Hytönen
 • Olet Joonas asian ytimessä - virkistävää lukea jotain positiivista ja asiallista. Valitettavasti asialliset kommentit tahtovat jäädä täällä kaikenlaisen öyhöttämisen jalkoihin, joten enpä ihmettele, ettei DNA kovin jaksa kommentoida. Kehitysehdotukset voi onneksi laittaa myös sähköpostilla.

  Meillä on hubia käytetty aktiivisesti usean vuoden ajan ja se on toiminut hyvin. Viime kuukausina ennen uutta versiota oli ongelmia kovalevyn kanssa, ohjelmat ehkä tallentui ehkä ei, mutta sekin toimi kohtuu hyvin pitkään.
  Nyt ei siis ole hubista valittamista, vain lisätoiveita - tai siis osittain entisiä toiveita uudelleen.
  Sarzu
 • Mukava tosiaan lukea positiivisia kommentteja myös täällä. En itse ole myöskään kovalevyn omistaja, joten en osaa ottaa kantaa sen toimintaan tai toimimattomuuteen - tai mitä DNA on luvannut sen suhteen ja mitä ei.

  Olen kuitenkin käyttänyt Elisa Viihdettä (ja sen edeltäjää Saunavisiota) noin 15 vuotta ennen DNA TV:tä. Minulla on myös kokemusta Soneran TV-boksista, millä periaatteessa myös pystyi tallentamaan ohjelmia. Vanha DNA TV oli erittäin buginen, mutta olen oikein tyytyväinen tähän Uuteen DNA TV:n - sen toimintaan sekä siihen miten UI toimii ja miten asiat on esitetty siinä. Mielestäni virkistävää että asioita ei ajatella vain 20 vuotta vanhan Topfieldin tai kilpailijan kannalta, vaan oikeasti ja rohkeasti lähdetään tekemään ihan uutta konseptia miten TV ohjelmia kulutetaan.

  Olisin myös erittäin kiinnostunut kuulemaan miten henkilöt jotka haukkuvat DNA TV:tä vertaavat sitä suoraan kilpailijoiden tuotteisiin ja miten ne ovat paremmat kuin mitä tämä tarjoaa? Tiettävästi muut boksit eivät edes ole Android TV pohjaisia, joten sen suhteen on edes tehdä mitään vertausta miten tämä boksi toimii, koska sen pääsääntöinen käyttötarkoitus on tarjota DNA TV -palveluita käyttäjilleen, ei olla yleinen Android TV -boksi.

  En usko että DNA TV:n kehitys on päättynyt vaan sitä kehitetään koko aika. Olisi mielenkiintoista tietää miten paljon ohjelmistokehityskokemusta näillä tietyillä on jotka olettaa että isojakin muutoksia tällaiseen tuotteeseen voidaan lyhyessä ajassa tuoda. Ei se kuitenkaan ole niin helppoa.

  DNA varmasti lukee näitä viestejä ja vie toiveita kehityslistalle - omien prioriteettien lisäksi.
  Kypeli
 • Vaihtaminen ei ole aina niin yksinkertaista. Siihen tämä vedätys perustuukin.
  Arppa
 • @Arppa
  Mikä tämä vedätys (vai tarkoitatko petosta?) siis on? 

  Avaisitko miksi vaihtaminen ei ole helppoa? Minä siirryin 15 vuoden jälkeen Elisalta DNA TV:n ja hyvin se meni.

  Jos laite tai tuote ei vastaa sopimusehtoja tai kyseessä on petos, sopimuksen voi purkaa siihen vedoten mikäli kyseessä on määräaikainen sopimus.
  Kypeli
 • Oma kommenttini Hubin menneisyydestä ja nykytilasta... Television katselu on muuttunut jo useiden vuosien ajan perheessämme suoratoistopalvelupainotteiseksi. Ylivoimaisesti suurin osa ohjelmista katsellaan Areena, Ruutu, CMore, Viaplay, Dplay tai Youtube ja suoraa televisiota oikeastaan vain uutisia ja urheilua. Urheilukin valtaosaltaan suoratoistopalveluiden kautta, joten niiden rooli on äärimmäisen iso. TV-ohjelmien sarjatallentaminen oli vielä pari vuotta sitten erittäin tärkeä toiminto, mutta nykyisellään lähes kaikki sarjat löytyvät edellä mainituista palveluista, joten sarjatallennus palvelee vain muutamia sarjoja, joihin kotimaisilla kanavilla ei ole VoD-oikeuksia.

  Pitkä alustus, mutta sen kautta päästään mielestäni Hubin suurimpaan heikkouteen. AndroidTV-aplikaatioiden kautta nykimättömän kuvan toistaminen on ollut alusta alkaen ja on edelleen Hubilla täysin mahdotonta. DNATV-appi toimii hienosti ja sen kuva on sulava ja terävä. DNATV:n uusi versio on toiminnoiltaan varsin kätevä, mutta kun sille puolelle ei vaan tunnu enää olevan kovinkaan paljoa käyttöä...

  Vertailukohta on toki Hubille vähän epäreilu kun taloudesta löytyy pari kappaletta AppleTV 4K-purkkeja ja HDHomerun-viritin niille mahdollistamaan ilmaiskanavien suorakatselun kaapelista. AppleTV tuntuu vaan olevan nykyään se GoTo-laite, jonka kaukosäätimellä käynnistetään olohuoneen viihdejärjestelmä, jolla kaikki sisältö katsotaan ja lopuksi AppleTV:n kaukosäätimellä kaikki laitteet sammuksiin. Lienee turha edes mainita, ettei Hubin kaukosäätimellä voi vieläkään ohjata luotettavasti HDMI-CEC:n kautta Hubi-kotiteatterivahvistin-televisio-yhdistelmää.

  =)juha
  JuhaN
 • Itse en ole koskaan sanallakaan verrannut muihin palveluntarjoajiin/laitteisiin.
  Ookoo jos jollekin "UUSI DNATV" on edistystä tai kanavien järjestelylle tai timeshiftille ei ole käyttöä. Perusominaisuuksia, jotka kehityksessä jälleen kerran loistaa poissaolollaan.
  Valinta on tuskan ja rahan taistelu. Keskittämällä kaikki puhelin-, netti- ja tvkanavapalvelut DNAlle saan erittäin hyvät alennukset verrattuna muihin toimijoihin. Ostan oikeuden nillittää, inistä ja itkeä pateettisen laitteen sekä kehityksen vuoksi.
  pablo
 • Jos kuusi vuotta vanha elektroninen laite ja yli kolmen vuoden aikana 2xalkanut kehitys on nykyään standardi, niin nostan kädet pystyyn ekana.
  pablo
 • Sanottakoon se vielä 5 vuotta vanhasta raudasta että juuri siksi käytän Chromecast Ultraa kaikkeen muuhun median katseluun. DNA TV Hubia vain DNA TV sovelluksen pyörittämiseen.

  Voisiko rauta olla nopeampaa siihen? Toki. Riittääkö rauta DNA TV sovelluksen pyörittämiseen? Kyllä minusta.

  Mikäli raudan vanhuus ahdistaa, voin suositella alle 50e maksavaa Chromecast Ultraa jolla saa 4K toiston medialle.
  Kypeli
 • Pointti oli ihan jotain muuta.
  Yleisesti laitteet vanhetessaan kadottaa tuen käyttiksen tekijältä. Sen lisäksi hubi on kai Android-käyttiksessä muutenkin jo pari valovuotta perässä.<<<<-pointti

  pablo
 • Jotenkin viet kommenteiltasi pohjan tolla Chromecast Ultra läpällä.
  pablo
 • Pointti on: DNA TV Hub on tarkoitettu DNA TV sovelluksen pyörittämiseen. Ei muuhun.

  Ok?
  Kypeli
 • Ookoo. Olet kujalla. Se on taustalla kaikessa, mitä romulla tehdään.
  pablo
 • Vähän kuin kuin os x on rakennettu Unixin päälle, muttei sinnepäinkään.
  pablo
 • Se? Ja mitä muuta boksilla teet?

  Et tainnut ymmärtää pointtia jos vielä väität että teet boksilla jotain muuta kuin käytät DNA TV sovellusta.

  Lue mitä tarkoitan, koita myös ymmärtää.
  Kypeli
 • Sori, en pysty auttamaan.
  pablo
 • Taitaa olla kohta vaan entistä enemmän integroitu Netflix hubiin:

  "DNA aloittaa poikkeuksellisen Netflix-tilausyhteistyön – ”ei ole nähty koko maailmassa”"
  https://mobiili.fi/2020/11/10/dna-aloittaa-poikkeuksellisen-netflix-tilausyhteistyon-ei-ole-nahty-koko-maailmassa/
  JJJ
 • Netflixin tuputtaminen EPG:ssä sai selityksensä päivän DNA-tiedotteessa:

  ”Tietoliikennekonserni DNA aloittaa maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen yhteistyön suoratoistopalvelu Netflixin kanssa. DNA alkaa ensimmäisenä operaattorina maailmassa myydä kodin laajakaistayhteyttä ja Netflix Perhe -tuotetta yhdellä tilauksella ja yhdellä laskulla.”

  Minulla on Netflix-tilaus. En suostu sitä suurin surminkaan katsomaan DNA Hubilla, kun television oma appi toimii huomattavasti paremmin. Jännä nähdä, paljonko laajakaistaani nakataan hintaa lisää tämän naimakaupan seurauksena.
  Slindh
 • Veikkaan, että joudut maksamaan ainakin 100 euroa kuussa lisää... muhahahaha 😀
  Joonas Hytönen
 • Miksi maksukanavia ei pysty tallentamaan kovalevylle vaikka päivityksessä luki kovalevy tallennus maksukanaville?
  Henkka
 • IPTV-kanavia ei voi tallentaa, muita pitäisi kyllä pystyä @Henkka
  JJJ
 • Niin mutta miksi uudessa päivityksessä luki tuki maksukanavien tallennukselle kovalevylle?
  Henkka
 • @Henkka, koska se alkoi toimia uudessa DNA TV:ssä tuosta päivityksestä...
  Sarzu
 • Jos otat vastaan kaapelin kautta maksukanavat, niin ne voit tallentaa. Jossain varmaan lukee pienellä että ei koske antenniasiakkaita tämä maksukanavien tallennus (paitsi, niitä vanhoja sopimuksia, jolla voi virittimellä ottaa vastaan antennissa maksukanavat.)
  JJJ
 • Onko muuten niin että ulkoiselta kovalevyltä ei voi toistaa videoita, musiikkia ja kuvia usb kautta?

  250gt lacie ulkoinen kovalevy.
  Henkka
 • Edit: 250GB lacie ulkoinen kovalevy

  Henkka
 • En ole saanut USB-portin kautta mitään muistitikun sisältöäkään näkyviin. Partanen vastasi jotenkin että "pitäisi kait sen toimia" tyyliin, mutta ei ainakaan täällä ole onnistunut. Ihan sama miten alustettu tikku ja missä muodossa videot, niin hubi ei sisältöä näytä testissä mitään kautta.

  Jos joku onnistuu, niin kertokaa toki miten?
  JJJ
 • Aika tyhmää kun ei toimi vaikka hubissa on kaksi usb porttia ja android niin luulisi sen toimivan.
  Henkka
 • Muistaalseni vanhassa versiossa sain tikulta ladattua jonkun apk.n.
  en jyt enää muista ja uys versio voi olla eri.
  Arppa
 • Mikä tuossa kovalevytallennusten kelauksessa on, että sitä ei saa entiselleen? Eli toimivaksi?
  Marko
 • Auts!
                                 Tapahtui odottamaton virhe.

  Ruutu palvelun suorat kanavat veivaa edelleen tuota Autsia hubilla.
  ko. palvelu toimii muilla laitteilla iOs, anroid ja web ja pystyy myös castaamaan.

  Tästä samasta kirjoittelin jo joskus aikaisemmin, (en sitä löydä nyt, mihin).
  DNA:lta kukaan ei kuitenkaan ole asiaan kommentoinut, vai onko?

  Joo, kyllä on uusimmat päivitykset ja välimuistit sun muut tyhjennetty sekä ruutu app asennettu uudelleen.  Pertti O
 • Mulla se (ruudun suoratlähetykset) ei toiminut missään välissä @Pertti O, ei edes silloin kun kirjoittelit, että nyt toimii sulla. Erikoinen ongelma tuokin. Paha sanoa onko hubissa vai Android TV-sovelluksessa vika, kun ei ole toista android TV-pohjaista laitetta, jolla kokeilla.

  Muitakin outoja yhteensopimattomuuksia on kyllä hubakolla:
  Amazon Prime ei voi hubille asentaa, viakka ilmoituksen mukaan toimii Sonyn Android TV-pohjaisella TV:llä. HBO ei ole koskaan toiminut kunnolla. Että että.

  JJJ
 • Hbosta sen verran että joitakin aikoja sitten Hbon asiakaspalvelu kertoi ettei heidän palvelunsa toimi Dna Tv:ssä.
  jaazaa
 • Tässä oli reilun vuoden takaa keskustelu, ilmeisesti ei mitään muutosta sen jälkeen asiaan:

  DNA Ville Partanen kirjoitti (andoidpäivityksen yhteydessä):
  Hbo tulee ladattavaksi. Hbo ei kuitenkaan toimi ilman nykimistä koska Hbo sovelluksessa ei ole käytössä ns. tunnelointi ominaisuus. DNA suosittelee antamaan palautetta Hbo:lle ja pyytämään, että he lisäävät takaisin tunneloinnin

  ------
  Laitoin palautetta HBO:lle, ja sain vastauksen :

  Hei P****i,
  Kiitos viestistäsi.
  Valitettavasti DNA hubi ei ole virallisesti tuettu laite palvelussamme, joten emme voi taata sen toimivuutta. Voisin kuitenkin suositella, että kokeilet sovelluksen poistamista ja uudelleenasentamista. Kannattaa myös varmistaa, että internetyhteys on vähintään 8 Mbps, jota palvelumme vaatii.

  Olethan uudelleen yhteydessä jos muuta kysyttävää ilmenee.

  Mukavaa päivänjatkoa!
  Ystävällisin terveisin,
  Xxxxxxx
  HBO Nordicin Asiakaspalvelu

  -----------
  DNA Ville Partanen kirjoitti:
  @Pertti - Kiitos että laitoit palautetta Hbo:lle. Toivotaan että kun riittävän moni sinne valittaa niin he ottavat palautteen vakavasti ja tuovat tunneloinnin takaisin päälle.

  Sitä ennen suosittelen lataamaan version 1.0.13 koska se toimii. Tämä löytyy osoitteesta: https://www.apkmirror.com/apk/hbo-europe/hbo-europe-android-tv/hbo-android-tv-1-0-3-release/

  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja

  JJJ
 • DNA TV Hubi Tupla -tuote, Mikäs se tämä on?:

  Sama DNA TV toimii molemmilla laitteilla. Voit siis katsoa samaa sisältöä, mitä toisella DNA Hubi -laitteella on käytössä. Kaikki verkkotallenteesi, tilaamasi maksu-tv sisällöt, vuokratut elokuvat, suoratoistopalvelut ja muut sisällöt ovat käytössäsi molemmilla Hubi -laitteilla. Voit viedä Hubi Tuplan vaikka mökille tai yhdistää sen kodin kakkostelkkariin.

  Halutessa voit tilata DNA TV Hubi Tupla -tuotteen soittamalla asiakaspalveluun 044 144 044 ark. 8–18, la 9–16
  https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-usein-kysyttya
  JJJ


 • Aikaisemmin kyselin että eikö voi olla rinnakkaistilausta (kuten korteilla on), ei ollut kuulemma mahdollista, vaan moleimmille laitteille olisi tarvinut omat kanavapaketit ja tilit. nyt nettisivuilta kuitenkin tollanen löytyi ja missään muualla ei ole mainittu asiasta mitään, että on tullut. Ei vaan selviä pitääkö olla edelleen tuplatilaus kanavapaketeista ym. vai mikä on hinta rinnakkaishubille. Varmaan kiinnostaa monia tuo asia.
  JJJ
 • &JJJ Tuo rajoite on varmaan antenniin, koska meillä on kaapelissa hubi ja rinnakkaispaketit kortilla.
  Tuo rinnakkaishubi on kyllä hyvä vinkki, kiitos. Täytyykin kysäistä mitä se kustantaa.
  Sarzu
 • @JJJ tarkoitin...
  Sarzu
 • @JJJ
  🤗

  Pertti O
 • @Sarzu Rinnakkaishubi maksaa joko 120e uusi hubi tai takuu tarkistettu 60e. Hubin käyttö maksaa sitten 5e/kk ja sillä näkee samat tallenteet ja maksukanavat mitä toisellakin hubilla näkee. Eli maksukanavia ei tarvitse tilata erikseen toiselle hubille.


  Henkka
 • Eli DNA TV Hubi -palvelu + DNA TV Hubi Tupla -palvelu maksaa 15e/kk. Toiseen tilaukseen pitää ostaa DNA:lata toinen hubi joka maksaa 120e uusi hubi tai 60e takuutarkastettu hubi. Tupla palveluun ei tule määräaikaisuutta koska laite pitää maksaa kertamaksulla. DNA TV Hubi Tupla -palvelun hubiin tulee sama tunnus mikä on toisessakin hubissa eli samat tallenteet ja maksukanavat näkyvät molemmissa hubeissa ilman lisätilausta.
  Henkka
 • @Henkka
  Tänks, taitaakin tulla halvemmaksi kuin pakettien rinnakkaistilaukset kortille - paitsi ettei voi tallentaa tiettyjä kanavapaketteja kuin hubille, jossa on kovalevy. Pitää harkita. 👍🏻
  Sarzu
 • Onko Jim:ltä tehdyt verkkotallenteet SD-laatua. En ole kanavalta tallentanut kuin 2 ohjelmaa ja vaikka 4:seen verrattuna, noi on ihan roskaa kuvalaadultaan. Molemmat tallenteet on tosin Suomen pelipäiviltä ja sitä peliähän ei nähnyt kun suttulaadulla (tallenteistakin). Mikä juttu?
  JJJ
 • @JJJ Kyllä Nelosen kanavien tallenteet on SD-laatua kun kuva on niin suttuista.
  Henkka
 • Aah, tätä ihanuutta.tein päätöksen  Palautan hubin liikkeeseen. Ei vaan jaksa enää kikkailla , sammutella laitetta tai tyhjennellä välimuisteja  .Chromecast ei toimi , hbo nykii , epg ei päivity / näytä ohjelmatietoja. Nyt käytössä telkkari android 9 käyttiksellä. Ei mitään ongelmia enää kun tuo hubi on pois tuosta välistä.
  Jarmo Räsänen
 • Toi "Tupla hubi"- tuote on vissiin joku salainen palvelu kun mitään julkista ei meinaa löytyä ja tänään täällä asiaa koskenut ketjukin hävisi.

  Onneksi tähän ketjuun voi kirjoittaa mitä vaan, kun tänne ei kukaan DNA:lta eksy lukemaan vahingossakaan viestejä.

  Eipä ole enää muuten nettisivuilla myynnissä hubiakaan ilman nettiä, että mitähän mahtavat taas puuhailla.

  Jarmo Räsäsen ratkaisu ihan järkevä, jos ei tarvetta DNA TV:lle ole, onhan niitä muitakin palveluja, mutta tuppaavat olla vaan paljon kalliimpia.
  JJJ
 • Olipa tipalla etten jo tupla hubia tilannu, tais tyttö luvata liikoja.
  No tallessa on kuitenkin lupaukset.

  Pertti O
 • Pertti O
 • Palauttakaahan tuo takaisin.
  Pertti O
 • Tuplahubi on myynnissä, tuote tuli jokunen viikko sitten ja sitä kokeiltiin ensin osassa myyntikanavia ja pienemmälle asiakasryhmälle. Nyt kaikille myynnissä.

  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Tämä viimeisin päivitys joka paransi kovalevyn toimivuutta, aiheutti enemmän ongelmia kuin parannuksia.
  DnaTV kaatuu useamman kerran päivässä. Lähetys katkeaa kesken katselun ja laite alkaa lataamaan suosituksia. Hetken aikaa ladattua pääsee valitsemaan dnatv:n. Tämän jälkeen on pinkki ruutu 5-7 sekunttia.

  Lisäksi laite ei mene lepotilaan vaan siirtyy sisäiseen chromecastiin. Yleensä laite on chromecastissa kun television avaa. Siirtyy myös itsekseen chromecastiin jos jättää telkkarin ja hubin päälle.

  Tänään aamulla katsoin onko eiliset maksukanava tallennukset menneet kovalevylle. Kovalevy näytti eilen kanavalta 44 tallennetut klo. 21 ja 22 alkaneet jaksot. Tosin jaksojen alapuolella luki tänään klo. 9 ja 10. En ehtinyt käynnistää tallennetta kun dnatv jo kaatui. Kaatumisen jälkeen tallenteiden tallennusajat oli muuttunut eilen klo. 21 ja 22. Liittyyköhän tuo kaatuilu edelleen kovalevyn käsittelyyn?
  Onko muilla ilmennyt vastaavaa?
  Tomppa
 • Ei ole normaalia ja tuollaista ei saisi tehdä. Laita mieliä ville.partanen(a) dna piste fi niin katsotaan tarkemmin mitä tuossa tapahtuu
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
 • Kerran päivässä Hubin DNA TV kaatuu mulla, jos pitää päällä useampia tunteja. Kaatuilu alkoi viimeisimmän päivityksen jälkeen.
  jaazaa
 • @Ville laitoin logit tulemaan ja laitteen tarkemmat tiedot sähköpostilla.

  Jazaa katsoppa asetukset -> tietoja kauanko laite on ollut oikeasti päällä?
  Omassa näyttää 191 tuntia
  Tomppa
 • Petteri Pyyny17.11.2020 14:38

  Jos käytössä on Android -puhelin tai -tabletti, joka käyttää vanhempaa Androidin versiota kuin Android 7.1.1, tammikuussa laitteesta tulee käytännössä eksoottinen paperipaino, monellakin tavalla.Tammikuun 11. päivä, vuonna 2021 on nimittäin sikäli edessä kohtalokas hetki, että Let's Encrypt-palvelun luomat SSL-sertifikaatit lakkaavat toimimasta vanhoilla Android-laitteilla.Eli on enemmän kuin todennäköistä, että 11.1.2021 suurin osa Androidin sovelluksista lakkaa toimimasta vanhempaa Androidia käyttävillä laitteilla.
  Tässä hiukan Android 7:n uutisia,kysymys kuuluu DNA:n Ville Partaselle missä vaiheessa on Android P:n julkaisu, sillä asiat olisi varmaan helpompi korjata kyseisellä hiukan uudemmalla versiolla...
  TJT
 • Kysyn taas kerran pari samaa kysymystä, kun vastauksia ei ole näkynyt:
  1. Koska ajansiirto alkaa toimimaan - vai alkaako koskaan? Ellei ala, niin voin palauttaa kovalevyn takuun puitteissa - takuuaika on vielä voimassa.
  2. Onko tulossa korjausta kiusalliseen lipsync ongelmaan? Ääniviive on erilainen tallenteissa (verkko) kuin "suorassa" lähetyksessä.

  Olisi mielestäni asiallista vastata asiallisesti esitettyihin yksinkertaisiin kysymyksiin.
  Olli
 • Usean päivän ajan guide on hakenut tietoja tosi hitaasti. Ei edes välttämättä pääse katsomaan kanavaa guiden kautta, koska ei ole mitään nappeja mistä valita katso kanavaa.
  Temenator
 • Uuden DNA TV ja Hubin myötä tavalliset verkkotallenteet nykivät, vaikka ääni tulee normaalisti. Verkkotallenteet sen sijaan toimivat hyvin.
  Marja
 • Ohjelmatiedoissa on ollut tosiaan häikkää edelleen, ehkäpä viime aikoina jopa lisääntyvässä määrin. Välillä pinkit palikat vaan pyörii, eikä näyttöön tule mitään. Sitten kun lopulta tulee, ja yrittää siirtää näkymää muille kanaville, niin taas pysähtyy ja palikat pyörii.

  Ohjelmatietojen virheistä johtunee myös se, että verkkotallenteisiin tulee outoja/vääriä kausi-tietoja. Esim. "Vain elämää" kausi 11 tallenteita on mennyt kolmeen eri kausi-kansioon, muistaakseni "kausi 11", "kausi 10" ja "kausi 0".

  Lisäksi verkkotallenteiden selailussa on välillä nuo kaudet hukassa, eli pitää yrittää monta kertaa, että ne saisi näkyviin. Esim. taas tuossa vain elämäässä, oli välillä vain viimeisin jakso näkyvissä, eikä mitään muuta. Luulin aluksi että muut ei ole tallentuneet ollenkaan, kun ei mitään muita kausiakaan tullut näkyviin. Jossain vaiheessa sitten kuitenkin ne kaudet tuli esiin, ja selvisi että ko. jakso oli kausi 0:n alla, ja muut löytyi tuolta kausien 10 ja 11 alta. Kaikki siis kuitenkin ovat oikeasti kauden 11 jaksoja.

  Tuo kausien näkymättömyysongelma vaivaa kaikkia muitakin sarjoja, joista on tullut useamman kauden jaksoja. Olisi kiva jos se saataisiin korjattua.
  Masa
 • Tänään jakoon uusi DNA TV sovelluspäivitys Hubilla, lisätiedot täällä:

  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/uusi-dna-tv-versio-hubille-marraskuun-toinen-paivi/

  Tämä päivitys lukkoon, jatketaan keskustelua uudessa
  DNA Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja
Keskustelu on suljettu kommenteista.