Uusi modeemi vai pelkkä antenni?

Tällä hetkellä käytössä modeemi b593 ja siihen ikkunanlauta piiska antennit. Modeemi antaa kuuluvuudeksi 1-2 palkkia.

Kumpi olisi parempi ratkaisu. Ostaa tupla harava-antenni vahvistin katolle vai päivittää dnan myymään uuteen modeemi + antenni (DNA Ulkomokkula 4G+ WLAN B2368-66).

Asun aika tiheässä metsässä ja lähimpään tukiasemaan on noin 4-5km
Jani Lampinen Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Tuo ulkomokkula ei itsessään sisällä suuntaavia antenneja, vaan laitteen antennit ovat ympärisuuntaavat. Muutenhan tuo on oikein oiva laite. Kerrot, että asut metsässä, joten paras vaihtoehto saattaisi olla 2kpl harava-antenneja, kuten jo ajattelitkin. On myös olemassa laitteita, joissa on modeemi ja antenni samassa, kuten Elisan myymä Zyxel -ulkorouter. Joka tapauksessa jo antennin vienti ulkoilmaan parantanee toimivuutta ja suunta-antenneilla saat kohdistettua vastaanoton kohti tukiasemaa. Sitä et voi tolla kehittyneellä ulkomokkulalla tehdä vaan se on enemmän käyttöympäristöihin, joissa ei ole ongelmaa signaalinvoimakkuudesta vaan lähinnä siitä, että se pitää vastaanottaa mahdollisimman laadukkaasti.

Kannattaa ehkä myös harkita modeemin päivitystä. Esimerkiksi DNA:n poistopisteistä saa Huawei B715 -modeemia, joka on nyt käyttämääsi kehittyneempi. Hinta 60€ voi tulla hyvin yhteysnopeuden parantumisena ilmi.
    Purnipsi
  • Jos modeemi muuten toimii ja sen ominaisuudet riittää sinulle ,niin kunnon suunta-antennit vaan hommaat,sen jälkeen voit tarvittaessa myös helposti päivittää modeemia uudempaan,kun taasen tollasessa "ulkomokkulassa on se että jos sitten haluatkin vaihtaa uuteen mokkulaan niin edelleen tulee se kuuluvuus ongelma eteen jos ei ole kunnon antenneja.
    esim.
    https://www.satshop.fi/p-58-unicom-mimo.html
    vanhamokkula
  • Kysynpä tässä ketjussa asiaa. Eli ostin tänään uuden 4g  modeemin (asus 4g-ac53u) koska tuo nykyinen dna:n huawei b175 ei oikein pysy verkossa. Uusi modeemi ei löydä verkkoa ollenkaan kun otin sim kortin tuosta huaweista.
    Eli onko nyt niin että liittymäni on ns. lukittu tuohon huaweihin? Mainostavat että tuo asus toimii kaikilla operaattoreilla joten siitä ei pitäisi olla kiinni.
    Siis toimiiko liittymäni vain tuolla huaweilla ja jos pitäisi toimia myös asuksella niin miten saan verkkoon sen?
    Pasi
  • Hei Pasi!

DNA:n liittymiä ei ole lukittu, vaan voit käyttää niitä vapaasti missä tahansa laitteissa. Ikävä kyllä tarkempaa opastusta meillä ei ole antaa tuon laitteen suhteen, koska kyseistä mallia ei ole meidän kautta myynnissä. Kannattaa alkuun vilkaista laitteen käyttöohjetta 4G-yhteyden suhteen.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Pasi ,onko sulla yleensä millaiset signaalitasot siellä,kun ainakin tuossa omassa huawein b715 mokkulassa on suht hyvät jopa ne sisäiset antennit,jos nyt onkin vaan niin että tuossa uudessa anuksessa on vaan senverran huonot antennit että eivät edes löydä sitä heikkoa verkkoa johon tuo (teknisestikin uudempi B715)on saanut jonkinlaisen yhteyden ja juuri sen takia "ei pysykkään" verkossa.
    anusmundi
  • Sain tuon asuksen toimimaan eilen. Mutta ei silläkään pääse sen parempiin nopeuksiin kuin tuolla huaweilla. Tukiasemat sijaitsevat noin 200m päässä vesitornissa joten ei pitäisi siitäkään olla kiinni. Modeemi on ikkunan edessä joten esteitäkään ei pitäisi olla. Latausnopeudet on mulla käytännössä 1-2.6 mt/s. Melko tuskaista kun vertaa edellisen asunnon valokuituun. Uuteen asuntoon sitä ei ollu mahdollista saada joten otin tuon 4g systeemin. Tiesin toki ettei samanlaisia nopeuksia kannata odottaa mutta tuo on minusta todella huono. Oisko kellään mitään vinkkiä mitä yritän. Tietokoneessa ei ole wlania joten olen kytkenyt rj45 koneeseen. Puhelimen laitoin wlaniin mutta nopeudet ovat yhtä huonoja. Tilasin koneeseen wlan tikun joten kokeilen joku päivä modeemia täysin eri huoneeseen ja ilmansuuntaan jos auttaisi. Signaalitasoja olen katsellut mutta en niistä juuri ymmärrä. Soitin asiasta jo kerran DNA:lle josta näkivät että modeemi putoaa 4g verkosta välillä pois. Olen nyt lukinnut modeemin 4g verkkoon mutta ei auta asiaan yhtään.
    Pasi
  • Mulla on lisäksi puhelin liittymä eri operaattorilla ja kokeilin sisällä nopeustestiä niin pääsin 50-60 megan lukemiin joten joku mättää DNA:lla
    Pasi
  • Kannattaskos sitten suosiolla vaihtaa siihen operaattoriin joka toimii paremmin,niin tein itse eikä yhtään kaduta se että en ole enää dna asiakas...
    dna rajaton tms se nyt olikaan sillon nimeltään toimi itellä aikanaan maksimissaan 30mb nopeuksilla ja nykyinen 100+mb silti liittymän hinta sama,ei näihin operaattoreihin kannata "rakastua" vaan sieltä otetaan jolta saa parhaimman hinta/laatu suhteen.

exdna
  • Totta. Tämä asia on vahvasti harkinnassa.
    Pasi