Siirry uusimpaan kommenttiin

Uusi päivitys DNA TV Hubille tulossa

Uusi DNA TV Hubi päivitys
 • DNA TV versio: 2.4
 • Julkaisuajankohta: Sovellus jaossa 22.2. eteenpäin porrastetusti
Uudet toiminnallisuudet
 • Merkitse lempiohjelmat suosikkeihin, löydät ne Menu-valikon kautta.    
 • Selaa tallenteita kategorioittain, esim. elokuvat, sarjat tai lapset.
Korjaukset 

Mm. seuraavat virheet korjattu
 • Aloita alusta toiminnon kelauskuvat korjattu
 • Haku kategoriat korjattu
 • Kanavanvaihdon ohjelmainfo korjattu
 • Tulevien ohjelmien filtteröintiä korjattu
 • Kovalevytallenteisiin lisätty 5 minuuttia lisäaikaa
 • Ohjelmaoppaaseen 00.00 alkava ohjelma korjattu
DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Heippa.Onko DNA Hubiin tulossa Android päivitystä 7:män versiosta joka tällä hetkellä Googlen puolesta kuopattu ajat sitten hiukan uudempaan kuten on luvattu...Viimeinen julkaistu on jo tietääkseni Android 12 joka julkaistiin juuri nyt 18.2.2021.
  TJT
 • Ketähän tämä enää edes kiinnostaa?
  Mitää oikeaa vikaa ei ole korjattu - eikö olisi jo aika nostaa kädet ylös antautumisen merkiksi @DNA Juha Ihalainen, TV-hubista ei tule koskaan toimivaa..
  A-P
 • Moi, mulla on nyt jostain syystä kolmeen kertaan Hubi itsellään laittanut CEC:n asetuksista pois päältä. Onkohan tällaista tullut muilla vastaan? Ja onkohan jotain keinoa/korjausta millä tuon saisi pidettyä päällä?

  Käytämme TV:n kaukosäädintä ohjaamaan itse TV:tä, DNA TV Hubia ja soundbaria, toimii muuten ok, mutta jostain syystä nyt noin viikon välein Hubi päättää öisin että CEC otetaan pois päältä?

  Käytämme CECiä, kun Hubin kaukosäätimen kanssa ollut ongelmia oikeastaan koko ajan. Hubi lopettaa päivittäin jossain vaiheessa ottamasta vastaan kaukosäätimen komentoja ja tähän auttaa kun ottaa virtajohdon seinästä. Kun virtajohdon irroitus homma alkoi mennä lasten kanssa hieman vaaralliseksi, laitoin väliin älypistorasian ja langattoman kytkimen, mutta on joka tapauksessa kohtuuttoman ärsyttävää odotella tuon Hubin buuttaamista varsinkin kun tietää että samalla kovalevynauhoitukset katkesivat, sikäli kun HUBi nyt oli päättänyt viime buuttauksen jälkeen edes tunnistaa kovalevyä. Laittamalla CECin päälle ja käyttämällä TV:n kaukosäädintä toimii nyt näköjään noin viikon kunnes Hub itsestään ottaa CECin pois päältä? Sitten kaivetaan Hubin oma kaukosäädin laatikosta ja todetaan että sekään ei toimi .. buutataan, mennään Asetukset -> Android home -> Asetukset -> Ulostulot -> HDMI -> CEC .. ja yay, päästään katsomaan tv:tä vuonna 2021.

  Käytämme Hubilta nykyään enää vain ja ainoastaan DNA TV:tä, mitään muita sovelluksia ei ole asennettuna, mihinkään asetuksiin ei ole koskettu viimeisimmän uudelleen asennuksen jälkeen .. heivaisin koko Hubin pois jos saisi DNA TV:n asennettua TV:n omaan Android TV:hen, koko purkin kanssa ollut mitään muuta kuin pelkkää säätöä viimeiset kaksi vuotta .. koko perhe täysin kyllästynyt, minä ehkä eniten huutoihin "Isi, TV ei toimi" .. hölmöläisenä vielä omistan kaksi hubia.

  Apua pliis! =|
  Jukka
 • Oikeastaan koko hubin voisi päivittää Linux versioon sillä Android on vain yksi Linux variantti.
  Toinen mahdollisuus olisi kuten Elisa TV toimii ihan Appinä TV:ssä joten boxia ei välttämättä edes tarvitse.
  Monelle varmaan riittäisi että DNA TV toimisi myös Appinä TV:ssä kuten Ios ja Android puhelimissa ja tableteissa.Harvalla enää mitään putki TV:tä on.Ehdotus vain mutta Hubi ei enää tue kovinkaan monta kotiteatteria tai TV:hen asennettua soundbaria.
  TJT
 • @TJT

  Parasta varmaan olisi ettei nämä äpit olisi laiteriippuvaisia, voisi vain ladata sovelluksen TV'hen ja iskeä antennikaapelin kiinni ja hakea kanavat ja maksukanavapaketit, ilman mitään korttipelleilyjä .. mutta taitaa johtua erinäköisistä sopimuksista ja tekijänoikeuksista.

  Elisa Viihdettä olen kokeillut, kun huomasin että tosiaan toimii Android TV sovelluksena.
  Käyttöliittymä omaan silmään oli aivan kamala, senkin kanssa vielä eläisin, mutta live TV on rajoitettu, esim MTV3 ja muita "normikanavia" puuttuu. Elisa Viihteellä on kyllä tällä hetkellä 2 ensimmäistä viikkoa ilmaiseksi, joten on mahdollisuus kokeilla. Ilmeisesti siihenkin tarvitaan jokin boksi jos haluaa kaikkia livekanavia katsoa.

  En oikein myöskään ymmärrä vimmaa väkisin rakentaa Netflixiä, HBOta, ViaPlaytä etc streamauspalveluita oman sovelluksen sisään, pätee sekä DNA Viihteeseen ja DNA TVhen .. täytynee taas olla jotakin sopimus asioita.. noista kun kumminkin on omat sovellukset mitä käyttää ja ihmiset kuitenkin käyttävät myös muita sovelluksia joten sieltä TV sovelluksesta tullaan joka tapauksessa pois niitä varten. Eikö voisi koittaa integroida sitä omaa sovellusta valittuun alustaan (Android TV) , sen sijaan että nyt koitetaan integroida sitä alustaa muine sovelluksineen omaan sovellukseen (DNA TV).

  Todella turhauttavaa vaan kaikki säätäminen ja jatkuva "korjaaminen".
  Jukka
 • Tuo eri alustojen paljous on varmaan kehittäjälle painajainen, joka TV:llä pitäisi olla oma appi jne. Digitahan yrittää tuota helppoutta HbbTV:llä. kanavalta yhtä nappia painamalla ohjelmakirjastoon, eli vaikka TV1 painaa punaistanappia, niin aukeaa Areena. Idea hyvä, Toteutus on vaan ihan hirveä.

  Elisaviihde on aina välillä käytössä, siinä niitä ihme juttuja kanssa. et voi tilata tätä ja tätä, jos ei ole tallennuspalvelua tilattuna (+6,90€/kk). Ei näy nämäkanavat, jos ei ole netti Elisalta. Maksukanavia ei saa kuin boxilla, joten lopulta se on se 25€/kk että saa peruspalvelut, ei mitään järkeä siinäkään.

  "Linux" juttua en taas ymmärrä ollenkaan, kuka sille ne kaikki appit tekee, kun ei niitä ole saatavilla.

  Jossain vaiheessa Partanen kyseli, että olisiko tuolle Android TV:n DNA TV appille kysyntää, vaikka siinä ei toimisikaan kaikki samat kuin hubilla (sopimusjuttuja oletan.) No kyllä sille varmaan olisi, riippuen kuinka rampa se versio olisi.

  Tuo DNA TV appiin muiden sovellusten tunkeminen jakaa hyvin paljon mielipiteet, itse en sitä kanssa tarvi,voin avata muut apit sieltä mistä "kuuluukin", mutta moni niitä on toivonut suoraan DNA TV:seen (Eivät ole kaikki tulossa, sekin on ilmoitettu sopimusasioina.)

  CEC en ole käyttänyt, kun TV:n kaukosäädin ohjaa hubia muutenkin (ja väärin), niin siihen ei voi koskea kun TV:tä käyttää.Ilman CEC-hubi kuitenkin aukeaa kun valitsee oikeian HDMI:n se riittää itselle. Voisi olla syytä vaihtaa laitetta, jos kaukosäädin lakkaa toimimasta, ei ole tuota ongelmaa kyllä itsellä ollut, joten ei koske ainakaan kaikkia hubeja.
  JJJ
 • Netflix käyttää nykyään uutta formaattia eli striimaus systeemiä AV1 joka on 20%:tia tehokkaampi kuin aikaisempi mutta DNA TV Hubi ei sitä tue johtuen Android 7:n sovelluksesta.Taitaa moni muukin Kodekki kaatua juuri tähän,vaikka olisi kaistaa niin purkki ei osaa sitä enää purkaa uusimmilla kodekeilla.
  Tämä taasen tekee monesta Appisovelluksesta joka Hubiin on laitettu aika kehnon toistoltaan.
  Itse olen myös kyllästynyt kyseiseen DNA TV Hubiin sillä saattaa lähteä päälle keskellä yötä ja jatkuvaan virran pois ottamiseen ja uudelleen resetointiin.Tarkoitus kai on katsella ohjelmaa eikä huutaa aina apuun kun loota ei toimi.(Vaimo)...
  Kaiken huippu on tietysti vaikka Formula 1 ajot ja katsot sen lopulta puhelimesta tai tabletista,pätee moneen urheilu tapahtumaan.
  Jotain olisi tehtävä että mistä maksaa niin se myös toimii,nykyisellään kyseinen DNA TV Hubi on vain mainos jota DNA sivuillaan mainostaa.
  Linuksista en puhu enempää sillä se vaatii hiukan enemmän selostusta,mutta jokainen voi vaikka Googlata olemassa olevat Android sovelluksen erot ja mitä asioita ne tukevat ylöspäin laskettuna ja milloin kyseinen versio on ilmestynyt.
  Tietysti olisi mukavaa jos DNA TV Hubi toimisi ja kehittyisi paremmaksi...
  TJT
 • Taitaa olla hubin vaihto tehokkaampaan ainoa ratkaisu jolla saadaan boksi toimimaan sulavasti.

  Nykyinen hubi:ssa niin vanhentunutta rautaa niin ei ihme jos ei toimi.
  Tjorava
 • Kuten mainitsin tuolla aikaisemmassa thredissa (hyvä, että nyt uusi. Tuo alkoi olla jo hävyttömän pitkä), niin omalta osaltani kanavanvaihto-ongelma oli pahin.

  Nyt olisi varmaan hyvä listata 2.4.0 jälkeen selvästi uudet puutteet.
  Okay, me toimitaan vähän kuin softan ”testaajina”, mutta helpotetaan myös kehitystyötä.

  Nyt toivoisin:
  -BT -kuulokkeet toimimaan (ne toimi hetken, mutta hallinta sekosi)
  -Disney+ kanavan nopeampaa toimintaa
  -Prime Video (nyt joudun käyttämään chromecast, jotta saan televisioon)

  Mulla toimii nyt muuten hyvin, ja useimmat kanavat HD. Olen kaapeliasiakas. Katson myös Viasat, HBO, CMORE, YLE Areena jne

  Ei ole vielä kokemuksia tallennuksista. Infoan kyllä jos ongelmia.

  Mike
 • Mike! Mitä kautta katsot noita CMOREA ja Viasatia (vai Viaplay)? Onnistuuko ihan hubin kautta vai onko Chromecast?
  Timppa
 • Moi.

  Onko kenelläkään kokemusta tuollaisesta bugista ettei anna päivittää Ota System Upgraden kautta? Sanoo vaan, että lataaminen epäonnistui, yritä myöhemmin uudestaan. Ei ole voinut pitkään aikaan päivittää.
  Tomppa
 • Cmore ja Viaplay sarjat/leffat toimii ihan hyvin hubilla niiden omilla sovelluksilla. HBO ei toimi mitenkään järkevästi. Tänään otin Disney+ ja sain sen sovelluksen jumiin jo pariin kertaan. Prime videota ei tosiaan voi ladata ollenkaan hubille play-kaupan kautta.

  Rauta on joo vanhaa, siitä on paljon keskusteltu, mutta vaatiiko Android TV niin paljon enemmän tehoa/muistia, kun perus Android?.
  10 vuotta vanhalla Android 4.4 puhelimella toimii kuitenkin kohtuu sujuvasti netflixit, cmoret (ei enää alle 5 versiolla) ja aina toimi, nyt kaikkia ei saa enää vanhalle versiolle, mutta hubilla ne ei ole koskaan niin sujuvasti ja luotettavasti toiminut, kun vanhalla Samsung luurilla. Ihmettelen vaan...

  Eikä tuota uutta DNA TV versiotakaan ole vielä purkki tarjonnut.
  JJJ
 • TJT,
  AV1 vaatii toimiakseen hardware dekoodauksen. Vaatii niin paljon laskentatehoa, että hubi on varmasti kyykyssä jo kun headerissa ilmoitetaan että nyt lähtee tulemaan av1 striimiä. Ei ole siis kyse Android versiosta, vaan raudasta. Hubissa sykkivä Broadcomin järjestelmäpiiri hoitaa kyllä av1 kodekkia lukuunottamatta kaikki muut tällä hetkellä käytettävät kodekit rautatasolla.

  Mitä muuten tarkoitit formuloilla? Itse olen tuskaillut kun laitteella ei saa cmoren liigastriimejä millään toistettua sujuvasti, vaan kuvassa on pientä nykimistä (judder). Olen yrittänyt kyllästymiseen asti jankuttaa DNA:lle, että suurin käyttökokemukseen vaikuttava tekijä olisi automaattinen virkistystaajuuden säätö. Tällaiset on olemassa esim. Amlogicin järjestelmäpiireille ja Nvidian Shield laitteelle. Broadcomin sirulle on aivan varmasti vastaava tehtävissä. Netflix tätä hyödyntääkin, eli sovellus osaa lähettää oikeanlaisen kutsun käyttöjärjestelmälle ja firmware puolella tuki löytyy. Saavatko DNA:n koodarit tuollaista ikinä toteutettua? Tähän asti nähdyn perusteella epäilen suuresti.
  Mikko
 • @Timppa
  Mulla näkyy:
  YouTube, NETFLIX, viaplay, Google Play, yle AREENA, HBO, Google Play (Elokuvat), C MORE, 4’ruutu, Google Play (Music), Google Play (Pelit), Disney+

  Kaikki, paitsi Disney+ ok

  Formulat katson Nord VNP:n kautta.
  Mike
 • Ja tietysti Prime Video puuttuu kokonaan.
  Mike
 • HBO on ollut kuinka kauan Mikellä? Ei tuo ole koskaan ja millään versiolla toiminut kunnolla hubilla 3 vuoteen, jotain tunnelointi höpötystä on ollut, mutta ei se silti toimi, vaikka apk tiedoston latasin joskus kehotuksen mukaan (toimivan vanhan version). Nyt vuodenvaiheessa lopetin taas tilauksen, joten onko sen jälkeen toimivaa saatu oikeasti aikaan, eikä niin että vartin jälkeen alkaa tökkimään?
  JJJ
 • HBO ei ole kyllä toiminut täälläkään, ei uudessa eikä vanhassa hubissa (tuplahubi käytössä) - muut suoratoistot toimii.
  Tosin käytetään mielummin TV:n kautta, parempi toiminnallisuus ja kuvan laatu, eikä nyi.
  Sarzu
 • Mike, kiitos vastauksesta.
  Mutta tarkennus, siis Hubin kautta?
  Timppa
 • Mulla on ollut HBO jo kauan, mutta en ole katsonut hetkeen.
  ’Penny Dreadful, City of Angels’, ’Vikings’, ’The Handmaid’s Tale’. Ne ovat mun viimeksi katsotut.

  Ei ole ollut mitään kiinnostavaa uutta katsottavaa. Lopetan varmaan koko kanavan.
  Mike
 • @timppa @sarzu
  Kyllä, Hubin kautta
  Mike
 • Tarkastin tilanteen ja mulla näkyy Hubin kautta HBO mm. Killing Eve. Kausi 3 ja jakso ”08 Are You Leading or Am I !?

  En ole seurannut sarjaa, mutta ainakin se mulle tulee.
  Mike
 • No näkyyhän sillä HBO:n sovelluksella sen sovelluksen sisältö ihan normaalisti kaikkineen, mutta toistossa on se ongelma, jollain versioilla toimi minuutin tökkimättä ja uusimmalla kokeilemallani saattoi toimia jo 10-15 min ja sitten alkoi diashow. Ei jatkoon.
  JJJ
 • Mulla oli sama ongelma aikaisemmin ’Prime Video’, jonka jouduin siis toistamaan chromecastin kautta, koska Hubissa ei ole ko. appia.

  Surullista on se, että kaikki toimii mulla hyvin iPad (DNA TV) ja jopa castattuna mun vanhaan telkkariin, jossa chromecast liitettynä.

  Eli ilmeisesti DNA -Hubista vain loppuu tehot. Tai sitten koodaus ei toimi.
  Mike
 • @TJT,

  Piti vielä mainita, että Netflix sovellus toistaa AV1 koodattua materiaalia vain tuetuissa laitteissa, muilla tulee edelleen samaa kuin aiemminkin.

  Oli päivittynyt uusi versio kun eilen illalla hubia käytettiin ja kolme kertaa joutui laitteen käynnistämään uudelleen, ennen kuin alkoi toimia. Eipä senkään jälkeen mennyt kuin vartti, kun vaimo tuli vihaisena makuuhuoneesta kun oli paiskannut sekä Areenasta, että Netflixistä pihalle. Siihen loppui taas sovellusten käyttö hubilta hetkeksi. Nämä erinäiset ongelmat laitteen kanssa ovat kyllä ihan loputon suo. Kehotan jokaista rohkeasti hakemaan rahallista hyvitystä toimimattomasta laitteesta, sitä kyllä myönnetään kun perustelee asiansa kunnolla. Ei DNA:lla muuten saada vauhtia bugikorjauksiin puhumattakaan kehitystyöstä, joka on tällä hetkellä ilmeisen olematonta.
  Mikko
 • No nyt pukkaa päivitystä!

  Eilen tuli versio 2.4.0 ja äsken oli tarjolla versio 2.4.1

  Kari
 • Kiitti Mikko,alkaa olla jo perheriidan yksi aihe koko hubi.Ios appi Ipadillä toimii mielestäni erinomaisesti joten se jää itselle.Kohta joutuu varmaan ostamaan toisen..Tyyriiksi kyllä tulee.
  TJT
 • @Kari Mikäköhän 2.4.0 versiossa oli vikana, jos ..1 tulee näin nopeasti?
  Mike
 • Päivityksessä löytyi pieni ongelma, ja sen vuoksi päivitystä jatketaan nyt versionumerolla 2.4.1 (aiemman 2.4.0 sijaan), jossa tuo havaittu ongelma on korjattu. Osa Hubin käyttäjistä saa siis kaksi päivitystä perättäisinä päivinä.

  DNA Ida T palveluneuvoja
 • @DNA Ida T

  Miksi tätä uusinta päivitystä (2.4.1) ei ole mainittu tuolla hubin päivityslistalla:

  https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-paivitykset

  Kari
 • Mahtoi olla todella pieni ongelma kun näin nopeasti korjattiin vrt. oikeat ongelmat ja niiden korjaamattomuus.
  Visitor
 • Kiva, että joku elossa DNA:lla. Kerran puolessa vuodessa palvellaan. Ei vissiin hirveetä hinkua uusille asiakkaille.
  Timppa
 • Muuttakaahan muuten valikoiden väriasetuksia. Nyt on tosi vaikea nähdä mitä on valittuna esim. juuri tässä päivityksen Peruuta/asenna valinnassa. Eli aktiivinen objekti jollain selkeämmin erottuvalla taustalla tai tekstillä.
  Mikko
 • @DNA Ida T
  Kiitos tiedottamisesta. Toivottavasti olet infoamassa myös jatkossa.
  Tiedottaminen on hyvästä, hiljaa oleminen pahasta. MOT
  On asia mikä hyvänsä.
  Mike
 • @Mikko
  Hyvä huomio, itse jo totuin siihen edellisissä päivityksissä.
  Mike
 • Tänään tein (aspan pyynnöstä) hubin tehdasasetuksiin palauttamisen. Syynä yleinen jumittelu. Vaan eipä siihen jumitteluun taida oikeasti olla muuta lääkettä kuin saada uusi hubi uudella raudalla kuten ylempänäki viitattu. Tämä oma kun on jostain vuodelta miekka ja kilpi peräisin.

  No, tuohon päivitykseen... Eipä meinaa nyt hubiloinen löytää tehdasasetusten palauttamisen jälkeen mitään päivitettävää, tiukasti istuu DNA TV versiossa 2.2.2 :P


  Marko
 • Ei kai hubia ole saatavilla kuin yhtä versiota, eli samaa vaatimatonta rautaa sieltä tulee tilalle.
  Mikko
 • "Ei kai hubia ole saatavilla kuin yhtä versiota, eli samaa vaatimatonta rautaa sieltä tulee tilalle."

  Niinpä... Juuri mitä ajattelin mutta en kirjoittanut 😃 Vaikka tässä on monta vuotta saanut olla pääsääntöisesti ihan tyytyväinen, niin kyllä nyt on ahdistus kasvanut ja vaimokin turhautuu lähes päivittäin hubin suhteen. Ja se jos mikä on huono asia.
  Marko
 • @Marko ja muut, nyt olisi hyvä kirjoittaa ylös kaikki puutteet ihan - ’ranskalaisilla viivoilla’ ja mainita myös mikä versio käytössä.
  Tuo @Marko mainitsema 2.2.2 on jo todella vanha. Ihmettelen, miksi se ei ole päivittynyt.
  Mike
 • Jep, olisi pitänyt tässä matkan varrella muistaa kirjata ongelmatilanteet. Jälkikäteen niiden muistelu on aina vähän epämääräistä. Tässä jotain mielikuvaa:
  - yleinen käytön hitaus / valikoiden jumittelu, joskus ei auta kuin buutti
  - hitaus suoratoistopalvelujen käytössä ja varsinkin poistuttaessa suoratoistopalvelujen sovelluksista- menu sivuvalikko joskus vajaa- epg ei päivity tai jää jumiin, välillä hyppää  monen tunnin päähän nykyhetkestä
  Nyt kun palautin tehdasasetukset niin toki toimii taas (jonkin aikaa) ongelmitta. Mutta tuo nyt heti risoo ettei löydä uusinta päivitystä vaan jäi tehdasasetuksien jälkeen 2.2.2 versioon. Olettaisi, että uudempaa pukkaisi heti tyrkylle, sen verran monta versiota tuossa välissä on ehtinyt olla.

  Android versio 7.1.1
  Ohjelmistoversio 2.2.2
  Laiteohjelmistoversio RC7.1.1.104
  Marko
 • Näitä listoja on tehty ja koskaan niihin ei vastausta ole saatu, edellisen ketjunkin loppupuolella on isompi listaus ja kysely, ilman yhtään vastausta.

  Ohjelmaversion listaus ja sen viat on vähän turha uusinta versiota koskee kuitenkin 99.9%. Uusinta versiota koskevat viat on siis hyvä tuoda julki.

  Eikö marko purkki löydä manuaalisesti etsimälläkään uudempaa versiota?

  Olettaisi että tässä kehityksessä olisi etusijalla DNA TV:n vikojen nopea korjaus, niistä kun ei voi järkevästi syyttää muita kuin DNA:ta.
  Muita sovelluksia koskevat ongelmat voi vierittää muiden syyksi ja osa sitä varmaan onkin. Silti hubilla ei toimi kaikki appit kunnolla, jotka muilla Android TV-laitteilla toimii, jotain jotain tarvisi tehdä.

  Itse DNA TV kanavat ja Pilvitallenteet toimii ihan OK mielestäni nykyään. Yleisen hidastelun DNA TV:ssä sai kuriin, kun tyhjensi DNA TV:n tiedot. Käynnistyksen jälkeen sivupalkki kestää jonkun aikaa latautua ja EPG samoin, sen jälkeen on toiminut nyt kohtuudella. Kohtuudella tarkoitan, että hidashan tuo johonkin Digiboxiin verrattuna on, mutta ei sentää 20s enää lataa jotain yhtä kohtaa.

  Pieniä yksityiskohtia on esim tuosta päivityksen peruuta/asenna valinnan värittömyydestävalitin joskus melkein vuosis sitten, mutta ei sillekkään mitään ole tehny.
  JJJ
 • Mulla nyt:
  Ohjelmisto 2.4.0
  Laite: RC7.1.1.104

  Toimii aika ok.

  Tuo @Marko 2.2.2 on jotain jäämistöä. Kannattaa varmasti vaihdattaa liikkeessä. Oletko koittanut hakea uutta versiota järjestelmän kautta?
  Huomaa, että on sekä käyttöjärjestelmä ja sovellus (DNA TV) erikseen.
  Päivitys löytyy täysin eri paikoista. Jos ei siis ole automaattisesti toiminut.

  Mike
 • Testasin Disney+ sovellusta animaatiolla, jotenkin alkuun tässäkin sovelluksessa on tuota 50/60hz ongelmaa tai muuten vaan kuva kävi silmiin ensimmäisen 5 minuuttia. Sitten tasottui (tai silmä tottui nylkyttämiseen). Pitäisi olla 4K leffa, mutta mistään sitä ei oikein näe millä laadulla oikeasti tulee. Nettiä käyttää 1-22 megaa puskuroiden.

  Tuolla sovelluksessa ilmoitetaan laatuasetuksissa erikoisesti, että 4K on jopa 7.7Gt/t. ja HD 2.0Gt/t, ilmeisesti "Gigatavua tunnissa" tuo suomeksi.
  Eli
  7.7Gt/t = 17 Mbps (megabittiä sekunnissa)
  2.0Gt/t = 4.5 Mbps

  Joku taisi toivoa, että Disney+ pitäisi saada 4K laadulla Hubille, en tiedä millä laitteilla hän on laskenut tuota. Mittasin 20min datan kulutuksen ja se oli 1,23Gt, eli 3,69Gt/h, on se kaukana tuosta max 7.7Gt/h, mutta reilusti yli ilmoitetun 2.0Gt/h, joka on "HD". Eli millä kuvan laadulla tämä on, jollain tuossa välissä. Ei se 4k kuvakaan tietty kokoajan ole tuota max bittivirtaa ,että ehkä tämä on 4K sitten...
  JJJ
 • Jep, manuaalisesti olen yrittänyt hakea päivitystä. Välillä buttaillut hubiakin. Ja kyllä tiedän käyttiksen ja DNA TV sovelluksen päivitysten eroavaisuuden.

  Ja tiedän, että uusia päivityksiä on ainakin historiassa jaeltu hubeihin jollain sumealla logiikalla sitten, ettei kaikki ole saaneet niitä yhtä aikaa. Vaan luulisi tehdadasetusten palautuksen jälkeen kuitenkin saavan vaikka hakemalla uudemman kuin 2.2.2 version :P
  Marko
 • Ei ole meillä kumpaankaan hubiin vielä tullut päivitystä, eikä löydy hakemallakaan.
  Ja juu, molemmista paikoista olen päivitystä hakenut.
  Sarzu
 • @Marko @Sarzu
  Teidän pitää varmaan vaihtaa boxit.

  Netistä löytyy ohjeet. Master boot android tv box

  En tiedä toimivatko ne DNA Hub tapauksessa.
  Mike
 • Mike
 • @Sarzu
  Mitä tarkoitat ....molemmista paikoista?

  Minulla toinen hubi päivittyi eilen 2.4
  Toisessa, (on se eka, pari vuotta pyörinyt jossa kovalevy kiinni), vilahti kysssäri - päivitetäänkö, muuta ei tapahtunut.
  Pertti O
 • Porrastetusti tuo päivitys jaetaankin, kuten on kerrottu. Tänään tuli itselle, eilen ei löytynyt päivitystä hakemallakaan.

  DNA TV-sovelluksen päivitys löytyy vain DNA TV-sovelluksen kautta asetuksista hakemalla.

  Saattaa olla että kun tuota on nyt jaossa vaan porrastetusti, niin vanha on otettu pois ja siksi kestää että Markolle tulee tuo uusi sitten vasta, kun on/olisi vuorossa muutenkin. Muuten olisi luullut että vanha (Uudempi) löytyy sentään manuaalisesti hakemalla.
  JJJ
 • @Pertti O
  On sekä DNA TV -päivitys että käyttispäivitys (Android, eli alusta).
  Jos kaikki kunnossa, nuo päivittyvät mielestäni samalla.
  Molemmat löytyvät valikoista, mutta vaikea löytää.
  Mike
 • Juuri tuli uudempaan hubiin, vanhaan ei ole vielä näkynyt.
  Sarzu
 • Täälläkin odotellaan vielä päivitystä. Mutta ihan viimeisten joukossa oon ollut ennenkin.
  Pudezzio
 • Mulla sama homma kuin Markolla. Palautin boxin tehdasasetuksiin ja 2.2.2 versio käytössä eikä anna päivittää uudempaan.
  Tomppa
 • Mitä tuo suosikkihomma tekee? Kuuluuko siihen esim. suosikkiohjelmien tallennus "automaattisesti"? Eroaako jotenkin tavallisesta tallennuksesta? Vaihtaako hubi suosikkiohjelman kanavalle kun kyseinen ohjelma alkaa? Jotain muuta?

  Jatkokehitystoiveena olisi edelleen ajansiirtotoiminnallisuus kovalevyn kanssa. Livelähetyksen "pausetus" ainakin ja mielellään myös takaisin päin kelaus edes muutaman minuutin puskurilla, joka voisi ehkä olla valinnainen toimintokin, ettei olisi välttämättä pakko jyystää sitä levyä koko ajan jos ei sellaista toimintoa kaipaa.
  Masa
 • @DNA Ida T

  Toivon, että pidätte listaa kehityspyynnöistä (korjauksista).
  Tuo lista olisi hyvä pitää julkisena ja ainakin tässä foorumissa.
  Mike
 • @DNA
   Kiitos, ”kanavasurfailu” toimii nyt hyvin.
  Mike
 • Tänään vihdoin löytyi tuo v 2.4.1 asennettavaksi. Nyt kai sitten taas kovaa käyttöä...
  Marko
 • @Marko

  Miksiköhän tuo ..1 tulee vain joilekin?
  Mulla nyt 2.4.0
  Toimii ihan hyvin.
  Olisi mielestäni hyvä kertoa, kenelle tuo .1 versio tulee ja miksi.
  Mike
 • Hyvää teitte 2.4.0 on nopeampi.
  Toivon, että otatte ylös nyt puutteet.
  Ne olisi hyvä listata tähän thread koostetusti.

  Mike
 • Mike taitaa olla uusi húbin käyttäjä kun intoa riittää. Muutaman satakertaa kun kysyy samoja asioita ilman vastausta täällä, niin ei paljon kehuta satele DNA:lle päin...

  Toisesta ketjusta poimittu muutama kysymysomia ja muiden tekemiä:

  1) Saadaanko firmware tasolla tuki Modeset API:lle? Tämän tärkeyttä ei juurikaan tunnuta ymmärtävän. Löytyy paljon laitteita joissa tämä tuki on, joten on täysin tehtävissä.

  2) Mitä on tehtävissä nykivälle kuvalle esim. Cmore sovelluksessa? Jääkiekon katsominen on aivan järkyttävää.

  3) Hubi on ihan hemmetin hidas kaikilta toiminnoiltaan ja tähän ei auta välimuistien tai tietojen tyhjentämiset, mitä tehtävissä?

  4) Onko Jim, LIV, Hero tallenteet oikeasti HD-laadulla (720p, n.5Mbps)?

  5) Milloin HBO rupeaa toimimaan ja miksi esim. Amazon Primea ei voi asentaa ollenkaan.

  6) Bluetooth (esim. kuulokkeet) laitteitten käyttö saatava toimivaksi
  - bt käyttöön otto / lopetus
  - ääniviiveen säätö

  7) USB-portti ei hyväksy mitenkään alustettua tikkua tai löydä mitään tiedostomuotoa tikulta. On siis täysin turhakkeena nyt koko reikä.

  Toivomuksia:
  - kovalevy/ajansiirto.
  - Kanavien järjestäminen
  - Maksukanavia ei voi tallentaa antenniasiakkaana (Ei edes kovalevylle), Joten IPTV-kavien tallennus mahdolliseksi

  Luulen että helvettij äätyy ennenkuin noihinkaan vastauksia saa...
  JJJ
 • @JJJ
  En ole uusi käyttäjä, mutta vihdoinkin Hub toimii jotenkin.
  Tuo Sinun lista on erittäin hyvä.
  Toivottavasti DNA tarttuu siihen.
  Nyt ilmeisesti uusi kehityspäällikkö.
  Mike
 • @JJJ
  Tuo Sinun lista pitäisi kiinnittää jopa otsikkoon.
  HUOM. DNA. Tuossa puutteita. Antakaa jokin vastaus.
  Mike
 • @JJJ

  Nyt kun katsoin Sinun listan, niin on paljon edelleen kuralla.
  Olin tyytyväinen, että edes kanavanvaihto saatiin korjattua.

  Onnistuukohan edes tällä raudalla?
  Mike
 • Hei,
  Tietääkö joku, toimiiko  uudessa DNA hubissa äänitekstitys? Sehän on palvelu, mikä lukee tekstitykset ääneen näkövammaisille ja lukemisesteisille. Muistaakseni se toimi vanhassa versiossa, kun asentelin hubin asiakkaalleni. Tarvitsisin nyt tietoa uudelle asiakkaalle, joka hommasi hubin  viime kesänä, mutta ei ole saanut siinä toimimaan äänitekstitystä.
  Hannu ICT
 • Itse olen nyt yllättynyt käytön nopeudesta.
  JJJ -listalta (joka todella hyvä) toivoisin tuota kohtaa 6) eli BT toimivaksi.

  Tuosta Hubista voi tulla vielä ihan hyvä
  Mike
 • Nyt kanavat hyviä.

  Olette tehneet jotain hyvää. Eli optimoideet koodia.
  Mike
 • Nyt tuli 2.4.1 myös minulle.
  Ei vielä kommentoitavaa.
  Mike
 • Mun mielestä hyvää antaa myös hyvää palautetta.
  Nyt 2.4.1 toimii itselläni hyvin.
  Kanavan vaihto nyt nopeaa, Netflix ok.

  Kun saatte nuo @JJJ mainitsemat
  asiat vielä kuntoon. Niin ei ole paljoa valitettaa.

  Mike

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.