Siirry uusimpaan kommenttiin

Uusi päivitys DNA TV Hubille tulossa//Tämä keskustelu lukittu.Keskustelu siirtynyt uuteen lankaan

Uusi keskustelu: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/uusi-dna-tv-sovelluspaivitys-25-dna-hubi-laitteell/

Uusi DNA TV Hubi päivitys

 • DNA TV versio: 2.4
 • Julkaisuajankohta: Sovellus jaossa 22.2. eteenpäin porrastetusti
Uudet toiminnallisuudet
 • Merkitse lempiohjelmat suosikkeihin, löydät ne Menu-valikon kautta.    
 • Selaa tallenteita kategorioittain, esim. elokuvat, sarjat tai lapset.
Korjaukset 

Mm. seuraavat virheet korjattu
 • Aloita alusta toiminnon kelauskuvat korjattu
 • Haku kategoriat korjattu
 • Kanavanvaihdon ohjelmainfo korjattu
 • Tulevien ohjelmien filtteröintiä korjattu
 • Kovalevytallenteisiin lisätty 5 minuuttia lisäaikaa
 • Ohjelmaoppaaseen 00.00 alkava ohjelma korjattu
DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Heippa.Onko DNA Hubiin tulossa Android päivitystä 7:män versiosta joka tällä hetkellä Googlen puolesta kuopattu ajat sitten hiukan uudempaan kuten on luvattu...Viimeinen julkaistu on jo tietääkseni Android 12 joka julkaistiin juuri nyt 18.2.2021.
  TJT
 • Ketähän tämä enää edes kiinnostaa?
  Mitää oikeaa vikaa ei ole korjattu - eikö olisi jo aika nostaa kädet ylös antautumisen merkiksi @DNA Juha Ihalainen, TV-hubista ei tule koskaan toimivaa..
  A-P
 • Moi, mulla on nyt jostain syystä kolmeen kertaan Hubi itsellään laittanut CEC:n asetuksista pois päältä. Onkohan tällaista tullut muilla vastaan? Ja onkohan jotain keinoa/korjausta millä tuon saisi pidettyä päällä?

  Käytämme TV:n kaukosäädintä ohjaamaan itse TV:tä, DNA TV Hubia ja soundbaria, toimii muuten ok, mutta jostain syystä nyt noin viikon välein Hubi päättää öisin että CEC otetaan pois päältä?

  Käytämme CECiä, kun Hubin kaukosäätimen kanssa ollut ongelmia oikeastaan koko ajan. Hubi lopettaa päivittäin jossain vaiheessa ottamasta vastaan kaukosäätimen komentoja ja tähän auttaa kun ottaa virtajohdon seinästä. Kun virtajohdon irroitus homma alkoi mennä lasten kanssa hieman vaaralliseksi, laitoin väliin älypistorasian ja langattoman kytkimen, mutta on joka tapauksessa kohtuuttoman ärsyttävää odotella tuon Hubin buuttaamista varsinkin kun tietää että samalla kovalevynauhoitukset katkesivat, sikäli kun HUBi nyt oli päättänyt viime buuttauksen jälkeen edes tunnistaa kovalevyä. Laittamalla CECin päälle ja käyttämällä TV:n kaukosäädintä toimii nyt näköjään noin viikon kunnes Hub itsestään ottaa CECin pois päältä? Sitten kaivetaan Hubin oma kaukosäädin laatikosta ja todetaan että sekään ei toimi .. buutataan, mennään Asetukset -> Android home -> Asetukset -> Ulostulot -> HDMI -> CEC .. ja yay, päästään katsomaan tv:tä vuonna 2021.

  Käytämme Hubilta nykyään enää vain ja ainoastaan DNA TV:tä, mitään muita sovelluksia ei ole asennettuna, mihinkään asetuksiin ei ole koskettu viimeisimmän uudelleen asennuksen jälkeen .. heivaisin koko Hubin pois jos saisi DNA TV:n asennettua TV:n omaan Android TV:hen, koko purkin kanssa ollut mitään muuta kuin pelkkää säätöä viimeiset kaksi vuotta .. koko perhe täysin kyllästynyt, minä ehkä eniten huutoihin "Isi, TV ei toimi" .. hölmöläisenä vielä omistan kaksi hubia.

  Apua pliis! =|
  Jukka
 • Oikeastaan koko hubin voisi päivittää Linux versioon sillä Android on vain yksi Linux variantti.
  Toinen mahdollisuus olisi kuten Elisa TV toimii ihan Appinä TV:ssä joten boxia ei välttämättä edes tarvitse.
  Monelle varmaan riittäisi että DNA TV toimisi myös Appinä TV:ssä kuten Ios ja Android puhelimissa ja tableteissa.Harvalla enää mitään putki TV:tä on.Ehdotus vain mutta Hubi ei enää tue kovinkaan monta kotiteatteria tai TV:hen asennettua soundbaria.
  TJT
 • @TJT

  Parasta varmaan olisi ettei nämä äpit olisi laiteriippuvaisia, voisi vain ladata sovelluksen TV'hen ja iskeä antennikaapelin kiinni ja hakea kanavat ja maksukanavapaketit, ilman mitään korttipelleilyjä .. mutta taitaa johtua erinäköisistä sopimuksista ja tekijänoikeuksista.

  Elisa Viihdettä olen kokeillut, kun huomasin että tosiaan toimii Android TV sovelluksena.
  Käyttöliittymä omaan silmään oli aivan kamala, senkin kanssa vielä eläisin, mutta live TV on rajoitettu, esim MTV3 ja muita "normikanavia" puuttuu. Elisa Viihteellä on kyllä tällä hetkellä 2 ensimmäistä viikkoa ilmaiseksi, joten on mahdollisuus kokeilla. Ilmeisesti siihenkin tarvitaan jokin boksi jos haluaa kaikkia livekanavia katsoa.

  En oikein myöskään ymmärrä vimmaa väkisin rakentaa Netflixiä, HBOta, ViaPlaytä etc streamauspalveluita oman sovelluksen sisään, pätee sekä DNA Viihteeseen ja DNA TVhen .. täytynee taas olla jotakin sopimus asioita.. noista kun kumminkin on omat sovellukset mitä käyttää ja ihmiset kuitenkin käyttävät myös muita sovelluksia joten sieltä TV sovelluksesta tullaan joka tapauksessa pois niitä varten. Eikö voisi koittaa integroida sitä omaa sovellusta valittuun alustaan (Android TV) , sen sijaan että nyt koitetaan integroida sitä alustaa muine sovelluksineen omaan sovellukseen (DNA TV).

  Todella turhauttavaa vaan kaikki säätäminen ja jatkuva "korjaaminen".
  Jukka
 • Tuo eri alustojen paljous on varmaan kehittäjälle painajainen, joka TV:llä pitäisi olla oma appi jne. Digitahan yrittää tuota helppoutta HbbTV:llä. kanavalta yhtä nappia painamalla ohjelmakirjastoon, eli vaikka TV1 painaa punaistanappia, niin aukeaa Areena. Idea hyvä, Toteutus on vaan ihan hirveä.

  Elisaviihde on aina välillä käytössä, siinä niitä ihme juttuja kanssa. et voi tilata tätä ja tätä, jos ei ole tallennuspalvelua tilattuna (+6,90€/kk). Ei näy nämäkanavat, jos ei ole netti Elisalta. Maksukanavia ei saa kuin boxilla, joten lopulta se on se 25€/kk että saa peruspalvelut, ei mitään järkeä siinäkään.

  "Linux" juttua en taas ymmärrä ollenkaan, kuka sille ne kaikki appit tekee, kun ei niitä ole saatavilla.

  Jossain vaiheessa Partanen kyseli, että olisiko tuolle Android TV:n DNA TV appille kysyntää, vaikka siinä ei toimisikaan kaikki samat kuin hubilla (sopimusjuttuja oletan.) No kyllä sille varmaan olisi, riippuen kuinka rampa se versio olisi.

  Tuo DNA TV appiin muiden sovellusten tunkeminen jakaa hyvin paljon mielipiteet, itse en sitä kanssa tarvi,voin avata muut apit sieltä mistä "kuuluukin", mutta moni niitä on toivonut suoraan DNA TV:seen (Eivät ole kaikki tulossa, sekin on ilmoitettu sopimusasioina.)

  CEC en ole käyttänyt, kun TV:n kaukosäädin ohjaa hubia muutenkin (ja väärin), niin siihen ei voi koskea kun TV:tä käyttää.Ilman CEC-hubi kuitenkin aukeaa kun valitsee oikeian HDMI:n se riittää itselle. Voisi olla syytä vaihtaa laitetta, jos kaukosäädin lakkaa toimimasta, ei ole tuota ongelmaa kyllä itsellä ollut, joten ei koske ainakaan kaikkia hubeja.
  JJJ
 • Netflix käyttää nykyään uutta formaattia eli striimaus systeemiä AV1 joka on 20%:tia tehokkaampi kuin aikaisempi mutta DNA TV Hubi ei sitä tue johtuen Android 7:n sovelluksesta.Taitaa moni muukin Kodekki kaatua juuri tähän,vaikka olisi kaistaa niin purkki ei osaa sitä enää purkaa uusimmilla kodekeilla.
  Tämä taasen tekee monesta Appisovelluksesta joka Hubiin on laitettu aika kehnon toistoltaan.
  Itse olen myös kyllästynyt kyseiseen DNA TV Hubiin sillä saattaa lähteä päälle keskellä yötä ja jatkuvaan virran pois ottamiseen ja uudelleen resetointiin.Tarkoitus kai on katsella ohjelmaa eikä huutaa aina apuun kun loota ei toimi.(Vaimo)...
  Kaiken huippu on tietysti vaikka Formula 1 ajot ja katsot sen lopulta puhelimesta tai tabletista,pätee moneen urheilu tapahtumaan.
  Jotain olisi tehtävä että mistä maksaa niin se myös toimii,nykyisellään kyseinen DNA TV Hubi on vain mainos jota DNA sivuillaan mainostaa.
  Linuksista en puhu enempää sillä se vaatii hiukan enemmän selostusta,mutta jokainen voi vaikka Googlata olemassa olevat Android sovelluksen erot ja mitä asioita ne tukevat ylöspäin laskettuna ja milloin kyseinen versio on ilmestynyt.
  Tietysti olisi mukavaa jos DNA TV Hubi toimisi ja kehittyisi paremmaksi...
  TJT
 • Taitaa olla hubin vaihto tehokkaampaan ainoa ratkaisu jolla saadaan boksi toimimaan sulavasti.

  Nykyinen hubi:ssa niin vanhentunutta rautaa niin ei ihme jos ei toimi.
  Tjorava
 • Kuten mainitsin tuolla aikaisemmassa thredissa (hyvä, että nyt uusi. Tuo alkoi olla jo hävyttömän pitkä), niin omalta osaltani kanavanvaihto-ongelma oli pahin.

  Nyt olisi varmaan hyvä listata 2.4.0 jälkeen selvästi uudet puutteet.
  Okay, me toimitaan vähän kuin softan ”testaajina”, mutta helpotetaan myös kehitystyötä.

  Nyt toivoisin:
  -BT -kuulokkeet toimimaan (ne toimi hetken, mutta hallinta sekosi)
  -Disney+ kanavan nopeampaa toimintaa
  -Prime Video (nyt joudun käyttämään chromecast, jotta saan televisioon)

  Mulla toimii nyt muuten hyvin, ja useimmat kanavat HD. Olen kaapeliasiakas. Katson myös Viasat, HBO, CMORE, YLE Areena jne

  Ei ole vielä kokemuksia tallennuksista. Infoan kyllä jos ongelmia.

  Mike
 • Mike! Mitä kautta katsot noita CMOREA ja Viasatia (vai Viaplay)? Onnistuuko ihan hubin kautta vai onko Chromecast?
  Timppa
 • Moi.

  Onko kenelläkään kokemusta tuollaisesta bugista ettei anna päivittää Ota System Upgraden kautta? Sanoo vaan, että lataaminen epäonnistui, yritä myöhemmin uudestaan. Ei ole voinut pitkään aikaan päivittää.
  Tomppa
 • Cmore ja Viaplay sarjat/leffat toimii ihan hyvin hubilla niiden omilla sovelluksilla. HBO ei toimi mitenkään järkevästi. Tänään otin Disney+ ja sain sen sovelluksen jumiin jo pariin kertaan. Prime videota ei tosiaan voi ladata ollenkaan hubille play-kaupan kautta.

  Rauta on joo vanhaa, siitä on paljon keskusteltu, mutta vaatiiko Android TV niin paljon enemmän tehoa/muistia, kun perus Android?.
  10 vuotta vanhalla Android 4.4 puhelimella toimii kuitenkin kohtuu sujuvasti netflixit, cmoret (ei enää alle 5 versiolla) ja aina toimi, nyt kaikkia ei saa enää vanhalle versiolle, mutta hubilla ne ei ole koskaan niin sujuvasti ja luotettavasti toiminut, kun vanhalla Samsung luurilla. Ihmettelen vaan...

  Eikä tuota uutta DNA TV versiotakaan ole vielä purkki tarjonnut.
  JJJ
 • TJT,
  AV1 vaatii toimiakseen hardware dekoodauksen. Vaatii niin paljon laskentatehoa, että hubi on varmasti kyykyssä jo kun headerissa ilmoitetaan että nyt lähtee tulemaan av1 striimiä. Ei ole siis kyse Android versiosta, vaan raudasta. Hubissa sykkivä Broadcomin järjestelmäpiiri hoitaa kyllä av1 kodekkia lukuunottamatta kaikki muut tällä hetkellä käytettävät kodekit rautatasolla.

  Mitä muuten tarkoitit formuloilla? Itse olen tuskaillut kun laitteella ei saa cmoren liigastriimejä millään toistettua sujuvasti, vaan kuvassa on pientä nykimistä (judder). Olen yrittänyt kyllästymiseen asti jankuttaa DNA:lle, että suurin käyttökokemukseen vaikuttava tekijä olisi automaattinen virkistystaajuuden säätö. Tällaiset on olemassa esim. Amlogicin järjestelmäpiireille ja Nvidian Shield laitteelle. Broadcomin sirulle on aivan varmasti vastaava tehtävissä. Netflix tätä hyödyntääkin, eli sovellus osaa lähettää oikeanlaisen kutsun käyttöjärjestelmälle ja firmware puolella tuki löytyy. Saavatko DNA:n koodarit tuollaista ikinä toteutettua? Tähän asti nähdyn perusteella epäilen suuresti.
  Mikko
 • @Timppa
  Mulla näkyy:
  YouTube, NETFLIX, viaplay, Google Play, yle AREENA, HBO, Google Play (Elokuvat), C MORE, 4’ruutu, Google Play (Music), Google Play (Pelit), Disney+

  Kaikki, paitsi Disney+ ok

  Formulat katson Nord VNP:n kautta.
  Mike
 • Ja tietysti Prime Video puuttuu kokonaan.
  Mike
 • HBO on ollut kuinka kauan Mikellä? Ei tuo ole koskaan ja millään versiolla toiminut kunnolla hubilla 3 vuoteen, jotain tunnelointi höpötystä on ollut, mutta ei se silti toimi, vaikka apk tiedoston latasin joskus kehotuksen mukaan (toimivan vanhan version). Nyt vuodenvaiheessa lopetin taas tilauksen, joten onko sen jälkeen toimivaa saatu oikeasti aikaan, eikä niin että vartin jälkeen alkaa tökkimään?
  JJJ
 • HBO ei ole kyllä toiminut täälläkään, ei uudessa eikä vanhassa hubissa (tuplahubi käytössä) - muut suoratoistot toimii.
  Tosin käytetään mielummin TV:n kautta, parempi toiminnallisuus ja kuvan laatu, eikä nyi.
  Sarzu
 • Mike, kiitos vastauksesta.
  Mutta tarkennus, siis Hubin kautta?
  Timppa
 • Mulla on ollut HBO jo kauan, mutta en ole katsonut hetkeen.
  ’Penny Dreadful, City of Angels’, ’Vikings’, ’The Handmaid’s Tale’. Ne ovat mun viimeksi katsotut.

  Ei ole ollut mitään kiinnostavaa uutta katsottavaa. Lopetan varmaan koko kanavan.
  Mike
 • @timppa @sarzu
  Kyllä, Hubin kautta
  Mike
 • Tarkastin tilanteen ja mulla näkyy Hubin kautta HBO mm. Killing Eve. Kausi 3 ja jakso ”08 Are You Leading or Am I !?

  En ole seurannut sarjaa, mutta ainakin se mulle tulee.
  Mike
 • No näkyyhän sillä HBO:n sovelluksella sen sovelluksen sisältö ihan normaalisti kaikkineen, mutta toistossa on se ongelma, jollain versioilla toimi minuutin tökkimättä ja uusimmalla kokeilemallani saattoi toimia jo 10-15 min ja sitten alkoi diashow. Ei jatkoon.
  JJJ
 • Mulla oli sama ongelma aikaisemmin ’Prime Video’, jonka jouduin siis toistamaan chromecastin kautta, koska Hubissa ei ole ko. appia.

  Surullista on se, että kaikki toimii mulla hyvin iPad (DNA TV) ja jopa castattuna mun vanhaan telkkariin, jossa chromecast liitettynä.

  Eli ilmeisesti DNA -Hubista vain loppuu tehot. Tai sitten koodaus ei toimi.
  Mike
 • @TJT,

  Piti vielä mainita, että Netflix sovellus toistaa AV1 koodattua materiaalia vain tuetuissa laitteissa, muilla tulee edelleen samaa kuin aiemminkin.

  Oli päivittynyt uusi versio kun eilen illalla hubia käytettiin ja kolme kertaa joutui laitteen käynnistämään uudelleen, ennen kuin alkoi toimia. Eipä senkään jälkeen mennyt kuin vartti, kun vaimo tuli vihaisena makuuhuoneesta kun oli paiskannut sekä Areenasta, että Netflixistä pihalle. Siihen loppui taas sovellusten käyttö hubilta hetkeksi. Nämä erinäiset ongelmat laitteen kanssa ovat kyllä ihan loputon suo. Kehotan jokaista rohkeasti hakemaan rahallista hyvitystä toimimattomasta laitteesta, sitä kyllä myönnetään kun perustelee asiansa kunnolla. Ei DNA:lla muuten saada vauhtia bugikorjauksiin puhumattakaan kehitystyöstä, joka on tällä hetkellä ilmeisen olematonta.
  Mikko
 • No nyt pukkaa päivitystä!

  Eilen tuli versio 2.4.0 ja äsken oli tarjolla versio 2.4.1

  Kari
 • Kiitti Mikko,alkaa olla jo perheriidan yksi aihe koko hubi.Ios appi Ipadillä toimii mielestäni erinomaisesti joten se jää itselle.Kohta joutuu varmaan ostamaan toisen..Tyyriiksi kyllä tulee.
  TJT
 • @Kari Mikäköhän 2.4.0 versiossa oli vikana, jos ..1 tulee näin nopeasti?
  Mike
 • Päivityksessä löytyi pieni ongelma, ja sen vuoksi päivitystä jatketaan nyt versionumerolla 2.4.1 (aiemman 2.4.0 sijaan), jossa tuo havaittu ongelma on korjattu. Osa Hubin käyttäjistä saa siis kaksi päivitystä perättäisinä päivinä.

  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • @DNA Ida T

  Miksi tätä uusinta päivitystä (2.4.1) ei ole mainittu tuolla hubin päivityslistalla:

  https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-paivitykset

  Kari
 • Mahtoi olla todella pieni ongelma kun näin nopeasti korjattiin vrt. oikeat ongelmat ja niiden korjaamattomuus.
  Visitor
 • Kiva, että joku elossa DNA:lla. Kerran puolessa vuodessa palvellaan. Ei vissiin hirveetä hinkua uusille asiakkaille.
  Timppa
 • Muuttakaahan muuten valikoiden väriasetuksia. Nyt on tosi vaikea nähdä mitä on valittuna esim. juuri tässä päivityksen Peruuta/asenna valinnassa. Eli aktiivinen objekti jollain selkeämmin erottuvalla taustalla tai tekstillä.
  Mikko
 • @DNA Ida T
  Kiitos tiedottamisesta. Toivottavasti olet infoamassa myös jatkossa.
  Tiedottaminen on hyvästä, hiljaa oleminen pahasta. MOT
  On asia mikä hyvänsä.
  Mike
 • @Mikko
  Hyvä huomio, itse jo totuin siihen edellisissä päivityksissä.
  Mike
 • Tänään tein (aspan pyynnöstä) hubin tehdasasetuksiin palauttamisen. Syynä yleinen jumittelu. Vaan eipä siihen jumitteluun taida oikeasti olla muuta lääkettä kuin saada uusi hubi uudella raudalla kuten ylempänäki viitattu. Tämä oma kun on jostain vuodelta miekka ja kilpi peräisin.

  No, tuohon päivitykseen... Eipä meinaa nyt hubiloinen löytää tehdasasetusten palauttamisen jälkeen mitään päivitettävää, tiukasti istuu DNA TV versiossa 2.2.2 :P


  Marko
 • Ei kai hubia ole saatavilla kuin yhtä versiota, eli samaa vaatimatonta rautaa sieltä tulee tilalle.
  Mikko
 • "Ei kai hubia ole saatavilla kuin yhtä versiota, eli samaa vaatimatonta rautaa sieltä tulee tilalle."

  Niinpä... Juuri mitä ajattelin mutta en kirjoittanut 😃 Vaikka tässä on monta vuotta saanut olla pääsääntöisesti ihan tyytyväinen, niin kyllä nyt on ahdistus kasvanut ja vaimokin turhautuu lähes päivittäin hubin suhteen. Ja se jos mikä on huono asia.
  Marko
 • @Marko ja muut, nyt olisi hyvä kirjoittaa ylös kaikki puutteet ihan - ’ranskalaisilla viivoilla’ ja mainita myös mikä versio käytössä.
  Tuo @Marko mainitsema 2.2.2 on jo todella vanha. Ihmettelen, miksi se ei ole päivittynyt.
  Mike
 • Jep, olisi pitänyt tässä matkan varrella muistaa kirjata ongelmatilanteet. Jälkikäteen niiden muistelu on aina vähän epämääräistä. Tässä jotain mielikuvaa:
  - yleinen käytön hitaus / valikoiden jumittelu, joskus ei auta kuin buutti
  - hitaus suoratoistopalvelujen käytössä ja varsinkin poistuttaessa suoratoistopalvelujen sovelluksista- menu sivuvalikko joskus vajaa- epg ei päivity tai jää jumiin, välillä hyppää  monen tunnin päähän nykyhetkestä
  Nyt kun palautin tehdasasetukset niin toki toimii taas (jonkin aikaa) ongelmitta. Mutta tuo nyt heti risoo ettei löydä uusinta päivitystä vaan jäi tehdasasetuksien jälkeen 2.2.2 versioon. Olettaisi, että uudempaa pukkaisi heti tyrkylle, sen verran monta versiota tuossa välissä on ehtinyt olla.

  Android versio 7.1.1
  Ohjelmistoversio 2.2.2
  Laiteohjelmistoversio RC7.1.1.104
  Marko
 • Näitä listoja on tehty ja koskaan niihin ei vastausta ole saatu, edellisen ketjunkin loppupuolella on isompi listaus ja kysely, ilman yhtään vastausta.

  Ohjelmaversion listaus ja sen viat on vähän turha uusinta versiota koskee kuitenkin 99.9%. Uusinta versiota koskevat viat on siis hyvä tuoda julki.

  Eikö marko purkki löydä manuaalisesti etsimälläkään uudempaa versiota?

  Olettaisi että tässä kehityksessä olisi etusijalla DNA TV:n vikojen nopea korjaus, niistä kun ei voi järkevästi syyttää muita kuin DNA:ta.
  Muita sovelluksia koskevat ongelmat voi vierittää muiden syyksi ja osa sitä varmaan onkin. Silti hubilla ei toimi kaikki appit kunnolla, jotka muilla Android TV-laitteilla toimii, jotain jotain tarvisi tehdä.

  Itse DNA TV kanavat ja Pilvitallenteet toimii ihan OK mielestäni nykyään. Yleisen hidastelun DNA TV:ssä sai kuriin, kun tyhjensi DNA TV:n tiedot. Käynnistyksen jälkeen sivupalkki kestää jonkun aikaa latautua ja EPG samoin, sen jälkeen on toiminut nyt kohtuudella. Kohtuudella tarkoitan, että hidashan tuo johonkin Digiboxiin verrattuna on, mutta ei sentää 20s enää lataa jotain yhtä kohtaa.

  Pieniä yksityiskohtia on esim tuosta päivityksen peruuta/asenna valinnan värittömyydestävalitin joskus melkein vuosis sitten, mutta ei sillekkään mitään ole tehny.
  JJJ
 • Mulla nyt:
  Ohjelmisto 2.4.0
  Laite: RC7.1.1.104

  Toimii aika ok.

  Tuo @Marko 2.2.2 on jotain jäämistöä. Kannattaa varmasti vaihdattaa liikkeessä. Oletko koittanut hakea uutta versiota järjestelmän kautta?
  Huomaa, että on sekä käyttöjärjestelmä ja sovellus (DNA TV) erikseen.
  Päivitys löytyy täysin eri paikoista. Jos ei siis ole automaattisesti toiminut.

  Mike
 • Testasin Disney+ sovellusta animaatiolla, jotenkin alkuun tässäkin sovelluksessa on tuota 50/60hz ongelmaa tai muuten vaan kuva kävi silmiin ensimmäisen 5 minuuttia. Sitten tasottui (tai silmä tottui nylkyttämiseen). Pitäisi olla 4K leffa, mutta mistään sitä ei oikein näe millä laadulla oikeasti tulee. Nettiä käyttää 1-22 megaa puskuroiden.

  Tuolla sovelluksessa ilmoitetaan laatuasetuksissa erikoisesti, että 4K on jopa 7.7Gt/t. ja HD 2.0Gt/t, ilmeisesti "Gigatavua tunnissa" tuo suomeksi.
  Eli
  7.7Gt/t = 17 Mbps (megabittiä sekunnissa)
  2.0Gt/t = 4.5 Mbps

  Joku taisi toivoa, että Disney+ pitäisi saada 4K laadulla Hubille, en tiedä millä laitteilla hän on laskenut tuota. Mittasin 20min datan kulutuksen ja se oli 1,23Gt, eli 3,69Gt/h, on se kaukana tuosta max 7.7Gt/h, mutta reilusti yli ilmoitetun 2.0Gt/h, joka on "HD". Eli millä kuvan laadulla tämä on, jollain tuossa välissä. Ei se 4k kuvakaan tietty kokoajan ole tuota max bittivirtaa ,että ehkä tämä on 4K sitten...
  JJJ
 • Jep, manuaalisesti olen yrittänyt hakea päivitystä. Välillä buttaillut hubiakin. Ja kyllä tiedän käyttiksen ja DNA TV sovelluksen päivitysten eroavaisuuden.

  Ja tiedän, että uusia päivityksiä on ainakin historiassa jaeltu hubeihin jollain sumealla logiikalla sitten, ettei kaikki ole saaneet niitä yhtä aikaa. Vaan luulisi tehdadasetusten palautuksen jälkeen kuitenkin saavan vaikka hakemalla uudemman kuin 2.2.2 version :P
  Marko
 • Ei ole meillä kumpaankaan hubiin vielä tullut päivitystä, eikä löydy hakemallakaan.
  Ja juu, molemmista paikoista olen päivitystä hakenut.
  Sarzu
 • @Marko @Sarzu
  Teidän pitää varmaan vaihtaa boxit.

  Netistä löytyy ohjeet. Master boot android tv box

  En tiedä toimivatko ne DNA Hub tapauksessa.
  Mike
 • Mike
 • @Sarzu
  Mitä tarkoitat ....molemmista paikoista?

  Minulla toinen hubi päivittyi eilen 2.4
  Toisessa, (on se eka, pari vuotta pyörinyt jossa kovalevy kiinni), vilahti kysssäri - päivitetäänkö, muuta ei tapahtunut.
  Pertti O
 • Porrastetusti tuo päivitys jaetaankin, kuten on kerrottu. Tänään tuli itselle, eilen ei löytynyt päivitystä hakemallakaan.

  DNA TV-sovelluksen päivitys löytyy vain DNA TV-sovelluksen kautta asetuksista hakemalla.

  Saattaa olla että kun tuota on nyt jaossa vaan porrastetusti, niin vanha on otettu pois ja siksi kestää että Markolle tulee tuo uusi sitten vasta, kun on/olisi vuorossa muutenkin. Muuten olisi luullut että vanha (Uudempi) löytyy sentään manuaalisesti hakemalla.
  JJJ
 • @Pertti O
  On sekä DNA TV -päivitys että käyttispäivitys (Android, eli alusta).
  Jos kaikki kunnossa, nuo päivittyvät mielestäni samalla.
  Molemmat löytyvät valikoista, mutta vaikea löytää.
  Mike
 • Juuri tuli uudempaan hubiin, vanhaan ei ole vielä näkynyt.
  Sarzu
 • Täälläkin odotellaan vielä päivitystä. Mutta ihan viimeisten joukossa oon ollut ennenkin.
  Pudezzio
 • Mulla sama homma kuin Markolla. Palautin boxin tehdasasetuksiin ja 2.2.2 versio käytössä eikä anna päivittää uudempaan.
  Tomppa
 • Mitä tuo suosikkihomma tekee? Kuuluuko siihen esim. suosikkiohjelmien tallennus "automaattisesti"? Eroaako jotenkin tavallisesta tallennuksesta? Vaihtaako hubi suosikkiohjelman kanavalle kun kyseinen ohjelma alkaa? Jotain muuta?

  Jatkokehitystoiveena olisi edelleen ajansiirtotoiminnallisuus kovalevyn kanssa. Livelähetyksen "pausetus" ainakin ja mielellään myös takaisin päin kelaus edes muutaman minuutin puskurilla, joka voisi ehkä olla valinnainen toimintokin, ettei olisi välttämättä pakko jyystää sitä levyä koko ajan jos ei sellaista toimintoa kaipaa.
  Masa
 • @DNA Ida T

  Toivon, että pidätte listaa kehityspyynnöistä (korjauksista).
  Tuo lista olisi hyvä pitää julkisena ja ainakin tässä foorumissa.
  Mike
 • @DNA
   Kiitos, ”kanavasurfailu” toimii nyt hyvin.
  Mike
 • Tänään vihdoin löytyi tuo v 2.4.1 asennettavaksi. Nyt kai sitten taas kovaa käyttöä...
  Marko
 • @Marko

  Miksiköhän tuo ..1 tulee vain joilekin?
  Mulla nyt 2.4.0
  Toimii ihan hyvin.
  Olisi mielestäni hyvä kertoa, kenelle tuo .1 versio tulee ja miksi.
  Mike
 • Hyvää teitte 2.4.0 on nopeampi.
  Toivon, että otatte ylös nyt puutteet.
  Ne olisi hyvä listata tähän thread koostetusti.

  Mike
 • Mike taitaa olla uusi húbin käyttäjä kun intoa riittää. Muutaman satakertaa kun kysyy samoja asioita ilman vastausta täällä, niin ei paljon kehuta satele DNA:lle päin...

  Toisesta ketjusta poimittu muutama kysymysomia ja muiden tekemiä:

  1) Saadaanko firmware tasolla tuki Modeset API:lle? Tämän tärkeyttä ei juurikaan tunnuta ymmärtävän. Löytyy paljon laitteita joissa tämä tuki on, joten on täysin tehtävissä.

  2) Mitä on tehtävissä nykivälle kuvalle esim. Cmore sovelluksessa? Jääkiekon katsominen on aivan järkyttävää.

  3) Hubi on ihan hemmetin hidas kaikilta toiminnoiltaan ja tähän ei auta välimuistien tai tietojen tyhjentämiset, mitä tehtävissä?

  4) Onko Jim, LIV, Hero tallenteet oikeasti HD-laadulla (720p, n.5Mbps)?

  5) Milloin HBO rupeaa toimimaan ja miksi esim. Amazon Primea ei voi asentaa ollenkaan.

  6) Bluetooth (esim. kuulokkeet) laitteitten käyttö saatava toimivaksi
  - bt käyttöön otto / lopetus
  - ääniviiveen säätö

  7) USB-portti ei hyväksy mitenkään alustettua tikkua tai löydä mitään tiedostomuotoa tikulta. On siis täysin turhakkeena nyt koko reikä.

  Toivomuksia:
  - kovalevy/ajansiirto.
  - Kanavien järjestäminen
  - Maksukanavia ei voi tallentaa antenniasiakkaana (Ei edes kovalevylle), Joten IPTV-kavien tallennus mahdolliseksi

  Luulen että helvettij äätyy ennenkuin noihinkaan vastauksia saa...
  JJJ
 • @JJJ
  En ole uusi käyttäjä, mutta vihdoinkin Hub toimii jotenkin.
  Tuo Sinun lista on erittäin hyvä.
  Toivottavasti DNA tarttuu siihen.
  Nyt ilmeisesti uusi kehityspäällikkö.
  Mike
 • @JJJ
  Tuo Sinun lista pitäisi kiinnittää jopa otsikkoon.
  HUOM. DNA. Tuossa puutteita. Antakaa jokin vastaus.
  Mike
 • @JJJ

  Nyt kun katsoin Sinun listan, niin on paljon edelleen kuralla.
  Olin tyytyväinen, että edes kanavanvaihto saatiin korjattua.

  Onnistuukohan edes tällä raudalla?
  Mike
 • Hei,
  Tietääkö joku, toimiiko  uudessa DNA hubissa äänitekstitys? Sehän on palvelu, mikä lukee tekstitykset ääneen näkövammaisille ja lukemisesteisille. Muistaakseni se toimi vanhassa versiossa, kun asentelin hubin asiakkaalleni. Tarvitsisin nyt tietoa uudelle asiakkaalle, joka hommasi hubin  viime kesänä, mutta ei ole saanut siinä toimimaan äänitekstitystä.
  Hannu ICT
 • Itse olen nyt yllättynyt käytön nopeudesta.
  JJJ -listalta (joka todella hyvä) toivoisin tuota kohtaa 6) eli BT toimivaksi.

  Tuosta Hubista voi tulla vielä ihan hyvä
  Mike
 • Nyt kanavat hyviä.

  Olette tehneet jotain hyvää. Eli optimoideet koodia.
  Mike
 • Nyt tuli 2.4.1 myös minulle.
  Ei vielä kommentoitavaa.
  Mike
 • Mun mielestä hyvää antaa myös hyvää palautetta.
  Nyt 2.4.1 toimii itselläni hyvin.
  Kanavan vaihto nyt nopeaa, Netflix ok.

  Kun saatte nuo @JJJ mainitsemat
  asiat vielä kuntoon. Niin ei ole paljoa valitettaa.

  Mike
 • Tänä aamuna on YLE TV1 ohjelmatiedot ruotsinkielellä EPG-oppaassa.
  Joinakin päivinä on ollut TV2 ohjelmatiedot ruotsiksi jonkin aikaa.
  Käytössä hubi-kovalevy ja kaapeliliittymä.

  Mistä tämä oikein johtuu?

  Kimmo
 • Asut varmaan liian lähellä Ruotsia tai sitten teillä puhutaan liikaa Ruotsinkieltä?
  Villi veikkaus 😀
  Ensio Käämi
 • @Ensio Käämi

  Ei asuta Ruotsin lähellä eikä sitä meillä puhuta.:)

  Välillä nuo ohjelmatiedot ovat ruotsiksi YLE 1 ja 2 (ei samaan aikaan), muilla kanavilla en ole sitä huomannut.

  Kimmo
 • @Kimmo, samaa olen muuten huomannut, joskus jonkun ohjelman tiedot epg:ssä ovat olleet ruotsiksi.
  Marko
 • Meillä on useasti YLE1 ja 2 ohjelmat ruotsiksi
  EPG:ssä, meitä se ei tosin haittaa.
  Sarzu
 • @Marko
  @Sarzu

  Ei se meitäkään kovasti haittaa koska kieli on vaihtunut kuitenkin suomeksi aika nopeasti.
  Vosiko joku DNA:lta kuitenkin vastata mistä moinen johtuu?

  Kimmo
 • No kunhan ei Venäjäksi, niin kaikki hyvin.
  .
 • Mitähän lienevät nämä hubin ohjelmaopaassa näkyvät ylimääräiset tallennus (rec) merkit? Niitä näkyy aika paljon sellaisista ohjelmista joita en ole asettanut tallennettaviksi.Tallennussäännöissä tallennettaviksi asetetut näkyvät oikein.
  Pertti O
 • Minulle tuli eilen tämä uusin päivitys hubiin ja nyt ei näy enää mitkään maksukanavat! MTV Max, Discovery channel,Cmoren kanavat jne toimi ihan normaalisti eilen ennekun päivityksen tein, nyt niitä ei näy edes EPG:ssä ollenkaan. Koitin käynnistää hubin uudestaan, käyttää kokonaan virrat pois sekä hakea kanavat uudestaan ilman mitään muutosta. Nuo puuttuvat kanavat näkyy kyllä kun katselee "muokkaa kanavalistaa", mutta kaikissa maksukanavissa on lukon kuva?

  Eli mitähän tässä on nyt taas kerran oikein käynyt? On kyllä melkonen murheenkryyni ollut tämä boksi, kokoajan jotain ongelmia ja tuntuu että nämä uudet päivitykset aina rikkoo enemmän kun korjaa 🙁
  Joni V
 • Joni V oletko antenni vain kaapeliverkon käyttäjä?
  Itselläni katosi maksukanavat kun DNA teki uuden sopimuksen hubista (antenniverkon asiakas). Oli kanavat siirretty IPTV puolelle ja koska niistä ei ollut tilausta katosivat kaikki näkyvistä.
  Tomppa
 • Tomppa.

  Antenniverkon käyttäjä olen, eli voi olla sama ongelma. Sopimus uusittu joskus kuukausi takaperin, mutta outoa kyllä sinänsä kun eilen ennen päivitystä jaikki toimi kuitenkin ihan normaalisti.
  Joni V
 • Itsellä hävisi myös mm. CMORE päivityksen jälkeen ihan vastaavasti mitä Joni tuolla mainitsee ja kyse on kaapelitaloudesta...
  mielenkiintoista kun eilen illalla kaikki toimi mutta tänään ei enää ollenkaan 🤔
  Miika
 • Juu u, eipä tätä taas omin neuvoin saa toimimaan. Mitään hyvitystä tästä taas tuskin tulee saamaan vaikka jää viikonlopun urheilut nyt katsomatta pelkästään DNA sekoilun takia. Mitähän jos vaikka palkkaisitte porukkaa hommiin jotka tietää oikeasti mitä tekee? Tai sitten lopetatte koko palvelun kun ei tämä näytä toimivan ikinä kunnolla. Rehellisesti sanottuna Ihan uskomatonta touhua! Ei vaan ole normaalia että uudet softat saattaa korjata yhden ongelman, mutta sitten tulee aina useampi uusi ongelma tilalle.

  Nyt tuli vielä sellainen mielenkiintoinen ongelma lisäksi että ohjelmaopas päätti itsekseen muutta osalle kanavista kielen ruotsiksi.Hohhoijaa.
  Joni V
 • Meillä uudempi hubi jumittaa n 20 min jälkeen suoratoisto-ohjelmissa. Vanhassa hubissa toimii moitteettomasti.
  Onko muilla samaa ongelmaa? Kuva vain yhtäkkiä jumittuu ja ei saa liikkumaan millään, joutuu poistumaan suoratoistosta ja käynnistämään uudelleen.
  Sarzu
 • Jatkoa edelliseen:
  - uudempi kiinni langalla ethernetissä ja vanhempi google wifi mesh-reitittimessä.
  Sarzu
 • @Sarzu Onko se tökkivä hubi langalla kiinni ihan modeemissa tai reitittimessä. Eikä niin että siinä purkista missä on kiinni, tulee langaton yhteys modeemilta/meshiltä?
  JJJ
 • @JJJ uudempi hubi tökkii ja se on suoraan langalla kiinni seinässä (ethernet). 
  Meshissä kiinni oleva on myös langalla ja toimii moitteettomasti.
  Sarzu
 • Onko se toinen pää siitä "ethernet" -kaapelista sähkökaapissa jossain purkissa kiinni vai tuleeko siihen seinään suoraan taloyhtiöntiloista yhteys, eli ei ole samassa lähiverkossa ollenkaan, vaan saa oman IP:n DNA:lta (Ei siis lähiverkon DHCP:ltä)?

  Voi olla periaatteessa kummassakin tapauksessa joku IP-ongelma, mutta vähän vaikuttaa että siinä purkissa se vika on kuitenkin...
  JJJ
 • On tämä kyllä järkyttävää säätämistä aina vaan. Milloinkaan tuo purkki ei ole toiminut sillä tavalla kuin olisi pitänyt. Castaus esim. on ollut silkkaa sontaa alusta asti. Kanavanvaihto-ongelma nyt korjaantui, mutta samalla koko palvelu hidastui vielä entisestään (aiemmassa ketjussa joku puhui että twitterissä oli DNA:n puolelta lupailtu tästä korvausta, onko kukaan saanut vai oliko pelkkää p*skaa?). Itseäänhän tästä tavallaan saa syyttää kun tuli tehtyä vielä uusi sopimuskin alkuvuodesta. Silti voisi odottaa että palvelussa tapahtuisi jonkinlaista edistystä.
  Hupilaatikko
 • @JJJ kuten yllä kirjoitin, suoraan seinässä kiinni eli ei ole samassa lähiverkossa.
  Sarzu
 • Ei noista kytkennöistä pysty suoraan päättelemään onko samassa verkossa. Mesh verkko voi olla tehty siltaavana ja kiinteät rasiat varmaan vedetty kaikki reitittimeltä, kytkin välissä?

  Itselläni hubi on nyt toiminut muuten ok, mutta:
  - cmore kuva nykii aina vaan, ei auta mitkään temput hubille.
  - virkistystaajuutta saa jatkuvasti käydä vaihtamassa kun käyttää eri sovelluksia, todella rasittavaa.

  Cmoren kuvan nykimisestä johtuen en pystynyt 20 minuuttia katsomaan, eli en tiedä jumittuuko vai ei. Netflix sovelluksella ainakin elokuva toistui alusta loppuun ongelmitta.

  Mikko
 • Niin, kun cat-kaapelin toinen pää on rasiassa "seinässä", niin se toinenkin pää pitää olla jossain? Empä ole koskaan törmännyt tollaseen, että johonkin Cat-rasiaan tulee yhteys suoraan jostain taloyhtiön jakamolta (eli toimivia nousuja on useita). Huoneiston tai talon sisäverkko on ollut aina rakennettu erikseen ja kaapelinpäät jossain kytkentäkaapissa (tai vastaavassa). Netti tulee sitten nousua pitkin sinne (ethernet) tai muodostetaan modeemilla (xDSL, kaapeli, 4G ym tapauksissa). Eiköhän se noin ole tässäkin tapauksessa todellisuudessa jos sisäverkko on kerta rakennettu kuitenkin.

  No olisin ehdottanut kytkennän muuttamista, niin että on samassa lähiverkossa. Mutta eipä sillä niin väliä, eihän tämä edes kuulu tähän ketjuun...
  JJJ
 • @JJJ ”Huoneiston tai talon sisäverkko on ollut aina rakennettu erikseen ja kaapelinpäät jossain kytkentäkaapissa (tai vastaavassa). Netti tulee sitten nousua pitkin sinne (ethernet)”.
  Kyllä meillä on kytkentäkaapissa jakaja tms ja sieltä otettu käyttöön tietyt seinäpistokkeet (ethernet). En ole tässä asiantuntija, mies on.
  Makuuhuoneen uudempi hubi on suoraan seinästä, eikä ole samassa verkossa kuin Google wifi mesh:n kautta muut laitteet (mesh myös seinästä ja siitä johto vanhempaan hubiin, jossa toimii suoratoisto).
  Eli uudempi on eri verkossa, koska en voi castata uudempaan hubiin, kun känny ja muut laitteet on langattomasti kotiverkossa Google Wifi Meshin kautta. Hommattiin sitten erillinen Google cast, jotta sain kännyn kautta suoratoistot näkymään, kun ei jaksanut joka 20 min jälkeen uudelleen käynnistää suoratoistoa. Pääosin kuitenkin katsotaan tv-kanavia ja verkkotallenteita.
  Sarzu
 • No niin, teillä on tuo Google mesh ei siltaavana, jolloin siihen kytketyt laitteet omassa ip-avaruudessa. Noinhan sitä ei kannattaisi käyttää, vaan siltaavana, niin olisi kaikki laitteet samassa verkossa
  Tästä päästäänkin toiseen ongelmaan, joka ei tosin koske hubia, vaan dna:n kaapelimodeemia (valokuitu plus malli). Itselläni on toisen valmistajan mesh kamppeet ja näitä ei voi pitää siltaavana, koska dna:n laatumodeemi menee tästä aivan jumiin. On siis pakko vastentahtoisesti pitää samanlaista ratkaisua, kuin Sarzun majapaikassa. Tästä en ole viitsinyt edes olla dna:han yhteydessä, koska tiedän jo miten ongelmaan ja sen ratkomiseen suhtauduttaisiin.
  Mikko
 • Hei,

  Ajansiirron puuttuminen harmittaa vietävästi; tämän takia kovalevyn aikoinaan hankin.
  Janne Ikonen
 • @Janne ajansiirtotoiminto oli itselläkin aikoinaan yksi syy kovalevyn hankintaan ja maksukanavien tallennus. Nyt kun ei ole enää tilausta hubiin niin kaikki tallenteet kovalevyllä lukittuna. Niitä ei voi katsoa jos ei maksa 10€ kuussa. Kannattaa miettiä kahdesti minne tallentaa ohjelmat, verkossa ne säilyy sen 2 vuotta.
  Tomppa
 • Eipä niitä sieltä verkostakaan katsota ilmaiseksi, maksaa sen 3,45 tai 6,90€/kk.

  Sinänsä tuo kovalevyn ja virittimien laittaminen maksun taakse on kyllä vähintään kyseenalaista touhua.
  JJJ
 • Irtisanoin Hubin ja DNA-TV:n sopimukset, kun 24 kk tuli täyteen. Urputin puhelinmyyjälle virittimen sulkemisesta. "Niin se vain on, noudatan saamiani ohjeita!", vastasi hän. Ihan kelpo perustelu, eikö?
  Papparainen
 • Kytkentä menee näin vaikka huoneistossa olisi useampi pistoke netille.DNA modeemi yhteen kiinni siltaavana.Mesh reititin siihen DNA modeemiin kiinni,jos on toinen Mesh reititin niin se kytketään vain sähköpistorasiaan ja siitä suoraan toiseen laitteeseen.
  Mesh reittimen idea on että niissä on kolme lähettävää singnaali asemaa,ei antenneja.2x5 gigahertsiä ja 1x2.4 gigahertsiä.Yksi 5:den gigahertsin asema lähettää yhteyden toiselle asemalle (Toinen reititin Mesh) ja myös toisinpäin.
  Itselle jää käytettäväksi 1x5 gigaherziä ja 1x2.4 gigahertsiä.
  Toisinsanoen kaikki käyttävät vain yhtä seinäpistoketta jolloin ne saavat saman IP osoitteen jotta ne toimisivat ulospäin DNA:lle.
  Samoin toimitaan perinteisellä Antenni Reitittimellä mutta siinä Antennit korvaavat Yhden Mesh Reittimessä olevan 1x5 gigahertsin lähettimen.
  Mesh Reittimessä ei ole antenneja vaan kolme eri lähetitintä joista yksi menee tiedonsiirtoon toisesta toiseen ja takaisin eli se 5 gigahertsin lähetin.Tämän vuoksi Mesh reititin on on nopeampi ja laajakantoisempi koska siinä on yksi 5:den gigaherzin asema lisää joka lähettää singnaalia toiselle Mesh reittimelle ja takaisinpäin.
  TJT
 • TJT,

  Ei ole läheskään kaikki mesh laitteet rakennettu noin. Dedikoitua antennia (kyllä, se "lähetin" on antenni) laitteiden väliseen liikenteeseen ei löydy kaikista malleista. Eikä ole mikään pakko pitää dna:n modeemia siltaavana, mitä sinä höpötät? Ja minkä saman ip-osoitteen laitteet saavat? Helvetin huonosti tulee verkko toimimaan jos siellä on samalla ip-osoitteella laitteita. Yritähän selittää nyt uudestaan asiasi.
  Mikko
 • Ei meillä ole mitään DNA modemia käytössä, kun on ethernet-yhteys - vain 2 kpl mesh.
  Sarzu
 • Sarzu,

  Minkä operaattorin ja millainen yhteys teillä on? Mesh laitteet voi kytkeä käytännössä minkä vaan modeemin/reitittimen perään. Onko teillä joku taloyhtiöliittymä tms?

  TJT:n viesti kannattaa jättää kokonaan huomiotta, sotkee vain asiaa ja ajatuksia.
  Mikko
 • Voisikohan DNA tulla ulos ja kertoa Twitterissä luvatuista hyvityksistä?
  Visitor
 • @Mikko,
  DNAn giganen yhteys, taustalla taloyhtiön liittymä ja tosiaan ethernet.
  Sarzu
 • @Sarzu,

  Ok, eli teillä on taloyhtiöliittymä ja olette johonkin rasiaan kytkeneet Googlen Mesh laitteen? Onko teillä nyt jossain toisessa rasiassa suoraan hubi kiinni? En totta puhuen tiedä miten tuo taloyhtiölaajakaista on toteutettu, mutta epäilen kyllä että huoneistoa kohden olisi yhtä rasiaa enempi kytkettynä. Voi tietysti ollakin, etenkin jos on pienempi yhtiö ja näin sovittu.

  Mutta vielä tarkennuksena, teillä on siis taloyhtiölaajakaista, johon olette rahalla ottaneet lisää nopeutta?
  Mikko
 • Kyllä, taloyhtiölaajakaista ja ostettu lisänopeus.

  Kaapista eteisestä on kaapissa olevalla ”jakajalla” otettu käyttöön useampi pistoke eri huoneissa, ihan DNAn ohjeistuksen mukaisesti.

  Olohuoneessa olevasta pistokkeesta on kytketty johdolla mesh ja siihen johdolla hubi (vanhempi jossa toimii suoratoistot ja oikeastaan kaikki).

  Makuhuoneen pistokkeesta on kytketty johdolla tuplahubi (uudempi, jossa suoratoisto jäätyy n 20 min välein).
  Sarzu
 • Ei ole kiva valittaa, mutta kun muutakaan ei voi.

  Edelleen toivomuksia tulevaan/ tuleviin DNA- hubin päivityksiin (2.4.2 +) eli:
  - Kanavien järjestäminen (suosikkilista = haluttuun järjestykseen)
  - Kovalevy/ ajansiirto mahdollisuus (ylipäätään tallennuksiin)
  - Asetukset: uusia ominaisuuksia?

  Bugien korjaaminen:
  - Jos siirtyy kanaville nopeasti selaamalla kaukosäädintä eteen tai taaksepäin,
  niin Hubi "hukkaa" eli jättää yhden kanavan välistä.
  (ei toimi hyvin vieläkään, nopea kyllä, mutta... 😀
  - Yhtä-äkkinen hyppääminen pois esim. suoratoisto palveluista tai jumittaa
  - Menuvalikon lagaaminen eli välillä pahaa hidastelua


  Päivitys: 2.4.1
  - "suosikki valikko" - tarpeellinen, makuasia ?
  - Kanavanvaihdon ohjelmainfo korjattu ?
  - Ajansiirron puuttuminen: kovalevytallenteisiin lisätty 5 minuuttia lisäaikaa ?
  - Ohjelmaoppaaseen 00.00 alkava ohjelma korjattu ?


  Lainaus 4.2. -21 :
  " Mutta tekemistä ei todellakaan ole lopetettu vaan ihan samalla tavalla DNA TV:ä kehitetään kuin aiemmin.
  Hubiin seuraava DNA TV 2.4 päivitys on tulossa tässä lähiaikoina.
  Kyseisessä versiossa on aika tavalla bugikorjauksia sekä myös uusia ominaisuuksia. Ville Partanen Tuotekehitysjohtaja"

  No jos ne tulevat sitten versiossa 2.4.2 😀

  Matti

 • Yhtä huono DNA:n yhteydenpito kuin ennenkin.

  Henkilöt vaan vaihtuvat:
  Ville Partanen ------> Juha Ihalainen

  Pekka
 • Tarkoitan että eri laitteet jotka on kytketty Reitittimeen:TV/Viritinvahvistin/jokin muu kiinteä laite saa oman IP osoitteen joka näkyy Mesh Reitittimessä,eli kaikilla on oma IP osoite.Ehkä selitin huonosti...Yritys oli kyllä auttaa...
  Modeemi jos siihen kytketään reititin oli se mikä tahansa laatuaan niin silloin modeemi pitää laittaa siltaavaan asemaan koska liikenne kulkee vain reittimen kautta mihin kaikki laitteet yhdistyvät.Reittimessä on oma Palomuuri joka on parempi kuin Modeemissa oleva mekaaninen Palomuuri.Reitittimen Palomuurista voidaan konfata kaikki laitteet jotka siihen yhdistyvät ja antaa niille oma portti käyttöön jota ei voi Modeemissa tehdä.Yleensä Reitiimessä on vielä jonkinlainen Virustorjunta ohjelma kuten vaikka Asus Reittimissä käytetään Trend mikron Virustorjunta ohjelmaa.
  Itselläni on Taloyhtiö laajakaista ja siinä käytetään vain yhtä pistoketta eli muissa huoneissa olevat pistokkeet ovat vain että voi valita parhaan sijainnin modeemille.
  En tiedä auttaako tämä mutta näin ainakin meillä asia toimii...
  Reititin jossa on antennit on perinteinen reititin jossa on vain kaksi lähetintä.
  Mesh reititin on varustettu kolmella lähettimellä eikä siinä ole antenneja.Itselläni Asus ZenWiFi AC Tri-band WiFi -Mesh-järjestelmä joka kattaa hyvin 100:n neliön huoneen ja kaksi Pöytä tietokonetta,Printerin,Läppärin,Ipadin,Puhelimet,
  Virinvahvistimet joissa on nettiyhteys musiikin toistoon ja DNA TV Hubin joka on liitetty Samsung TV:seen.
  Itselläni vain meni yli ymmärryksen lukiessani viestejä että nettiyhteyttä yritetään ottaa useammasta paikasta eli pistokkeesta eikä vain yhdestä kuten on tarkoitus,jos asian ymmärsin oikein.
  Tietysti tämä nyt ei kuulu asiaan DNA:n puolelta sillä käsittääkseni kaikki olemassa olevat toimivat DNA,Elisa tai Telia verkossa yhtenäisesti.
  Kiitos  jos jaksoit lukea ja toivottavsti kyseinnen ongelma tulee korjattua.
  TJT
 • @TJT kyllä meille ihan DNAlta neuvottiin jakamaan yhteys useampaan pistokkeeseen eri huoneissa. Näin oli jo silloin, kun ei käytössä ollut ethernet-yhteys eli oli useampi reititin käytössä.
  Sarzu
 • @Sarzu Kytkentä pitäisi mennä näin:

  DNA Internet -> Reititin -> Kytkin [1...n] -> Huoneen laitteet [1...n] + WiFi

  Yksi reititin, mutta voi olla käytössä useampi kytkin, jotka kaikki on kytketty suoraan reitittemeen.

  Jos käyttää usempaa reititintä, menee reitityksen ihan varmasti solmuun.
  Kypeli
 • "Suosikki" -valikkoa kaipasin jossain vaiheessa, kun löysin viihdekirjastosta elokuvan ja sitä ei voinut tallentaa mihinkään. Meinasin sen myöhemmin katsoa, mutta en enää musitanut mikä se oli 😀 Nyt voi laittaa suosikiksi sieltä, jos vaikka ensimmäisen elokuvan sieltäkin katsoisi joskus (kertoo tarjonnasta, kun yhtään en ole kohta vuoteen katsonut.)

  Voisi varmaan jättää tämän DNA TV:n nyt tähän (Ennenkuin seuraava päivitys taas rikkoo jotain oleellista) ja keskittyä parantamaan laitetta Android puolella, että edes perus suoratoistot toimisi kaikki luotettavasti!

  Noi ohjelmaoppaan sekoilutkin varmaan johtuu jostain taustajärjestelmistä, eikä suoraan hubin DNA TV:stä.

  Kovalevyä varmaan voivat kehittää sen seuraavat 2 vuotta taas, mutta se tuntuu olevan vaikeaa ja osittain turhaa, kun eivät varmaan kuntoon koskaan saa...
  JJJ
 • No vielä tuohon Sarzun kytkentään, niin se on ihan ok noinkin, ainoa, että järjestelmään voi kytkeä vain 5 laitetta, kun DNA antaa 5 IP-osoitetta. Se Mesh-purkki vie yhden IP:n ja sen perään voi kytkeä enemmän laitteitta (niin montaa kun se tukee, jos DHCP päällä.) Ainoastaan Meshin perässä olevat laitteet näkee toisensa lähiverkossa.

  Ethernet talouksissa, kytkentäkaappiin tulee yleensä 2 nousukaapelia taloyhtiön tiloista, josta toinen on käytössä ja toinen varalla.
  Ymmärsin että tässä on kiinni nyt joku "tyhmä kytkin" nousun perässä, josta jaetaan kaapelointi huoneisiin. jos sen "älyttömän"-kytkimen vaihtaa reitittimeen, niin kaikki laitteet koko kämpässä on samassa lähiverkossa sen jälkeen ja näkee toisensa. Vain yksi "julkinen" IP on silloin käytetty. Noin tuo rakennetaan lähes aina.

  Meshiä voi edelleen käyttää Wlan jakoon, mutta vain tosiaan yksi laite huoneistoon jossa NAT ja DHCP päällä (Jakaa lähiverko IP:t laitteille.)

  Pitäisi sen hubin toimia tuolla suoraan DNA:lta tulevalla IP:llä, mutta jos laitteita on enemmän, niitä osotteita ei ainakaa ennen jaettu ihan järkevästi. Siksi ajattelin että ongelmaan voisi kokeilla lähiverkkoon kytkemistä, normaalisti vaihdetaan vaan 1 kaapelin paikka, mutta tästä puuttuu nyt se reititin, joten jos sitä hubia ei saa meshin (joka toimii nyt reitittimenä) perään, niin ei varmaan kannata ruveta säätämään.
  JJJ
 • TJT,

  Anteeksi nyt, mutta mistä sinä näitä "tietojasi" revit? Yrität varmasti auttaa, mutta sekoitat vaan asioita. Mesh laitteissa on antennit ihan samaan tapaan, kuin yleisesti ottaen muissakin langattoman verkon laitteissa. Osassa laitteita antennit ovat laitteen sisällä, näin esim. useimmissa Mesh purkeissa. Antenneja ne silti ovat. Antenneja on tuossa omistamassasi laitteessa varmaan kolme kappaletta, mutta aika paljon on kahden antennin ratkaisujakin, esim. TP-Link tulee äkkiseltään mieleen. Toimivat muuten ihan samanlaisesti, mutta puuttuu vain se mesh-laitteiden väliselle liikenteelle dedikoitu antenni. Yritetään nyt olla sekoittamatta asioita tämän enempää?

  Samaa mieltä ollaan siitä, että kuulostaa erikoiselta jos useampi huoneiston verkkorasioista olisi kytkettynä.

  Nyt Sarzu olikin vastannut, eli heillä - kuten epäiltiinkin - tulee talojakamosta kaapeli huoneistossa olevalle kytkimelle, ja huoneiston verkkorasiat kytketty tähän kytkimeen. Käytännössä tuo Mesh laitteisto luo siis oman verkkonsa. Ei tuossa verkon osalta siis mitään ongelmaa pitäisi kummankaan hubin osalta tulla. Itse vaihdoin eilen illalla taas mesh reitittimen siltaavaksi, eli käytännössä DNA:n valokuitu+ modeemi (reititin) hoitaa nyt kaiken muun, mutta wlan verkko on em. Mesh laitteilla. Nyt on taas kaikki kodin laitteet samassa 192.168.1.0/24 verkossa ja ainakin eilisen illan toimi yhteydet ihan ok. Suosittelisin Sarzulle tai hänen miehelleen Googlen Mesh reittimen vaihtamista siltaavaksi, jos se vaan taloyhtiölaajakaistan kanssa on mahdollista - ja miksi ei olisi, kun kytkimen perässäkin laitteet toimivat.
  Mikko
 • ...nyt en muuten itse huomioinut JJJ:n mainitsemaa viiden laitteen (ip:n) rajoitusta. Eli jos tosiaan vain viisi ip-osoitetta (eikö ole jo natattu taloyhtiön päätelaitteella, en tiedä miten nuo toimivat?) on saatavilla, on pakko luoda oma verkko, eikä kannata laittaa mesh reititintä siltaavaksi.
  Mikko
 • En ole varma noista 5 IP:stä, mutta näin se tekniikasta ruuppumatta käsittääkseni ollut DNA:lla näissä kiinteissä yhteyksissä. Me mobiilitekniikkaa käyttävät joudumme tyytymään yhteen osoitteeseen alunalakaenkin.
  JJJ
 • En nyt oikein ymmärrä,modeemi laitetaan siihen yhteen rasiaan kiinni ja se siltaavaksi.Sen perään laitetaan muu verkkotekniikka kuten reitittimet jakajat ym.Aivan perustekniikkaa.


  TJT
 • Ei ole pakko ymmärtää, mutta itselläni on esim. mesh reititin siltaavana ja modeemi ihan normiasetuksilla.
  Mikko
 • Ei ethernet taloudessa ole mitään modeemia.
  Kun taas Peruskokoopanossa (modeemitalouksissa) se modeemi hoitaa noi reitittimen hommat myös, vaikka perässä oli mitä meshissä ja purkkia. Voi sen muutenkin tehdä mutta yleensä näin tavantalouksissa.

  Tero voisi pitää yhden nimimerkin ettei tarvi vaihdella vähän väliä sitä, viestien sisältö ainakin vaikuttaa samalta hepulta nimimerkistä riippumatta.

  Ei tästä enempää, aika kaukana ollaan aiheesta.
  JJJ
 • Jakajalla ei voi ottaa suoraan eri pistokkeihin niin että verkko toimisi jokaisessa pistokokeessa ilman modeemia.
  Tässä verkko on vain alustavasti jaettu jokaiseen huoneeseen.
  Jokainen pistoke vaatii modeemin toimiakseen joka on hyväksytty DNA:n toimesta,tähän liitetään se laite jonka haluaa.
  Kaistaa tulee vain sen pääkytkimen kautta senverran kuin on tilattu.
  Modeemin ei tarvitse olla DNA:n tuote vaan se voi olla mikä tahansa kunhan vain niinsanotusti hyväksyy sen DNA:lla jotta se saa verkosta singnaalin.
  Kyseessä siis on Tublahubi kahdessa eri Televisiossa.Kyseinen viritelmä pitäisi kylläkin toimia yhdellä modeemilla ja siihen liitetyillä reititin järjestelmällä.
  Mobiili verkossa on tosiaan 5:n laitteen rajoitus kuten aiemmin on sanottu,mobiili verkko ei pysty suurempaan vaikka nopeus olisi mitä tahansa.
  Onko kyseinen henkilö kytkenyt Television ja Hubin suoraan pistokkeeseen ilman modeemia...vai modeemin kanssa.
  TJT
 • Et nyt enää jaksaisi. En enää tiedä edes mistä tässä puhutaan.

  Mobiiliverkossa on vain yksi IP. Kiinteissä nettiliittymissä max. 5 (ainakin ennen ollut).

  Sarzun tapauksessa taas kyse on ethernet yhteydestä, se toimii ilman modeemia (eikä siihen modeemia voi edes kytkeä), kunhan on perus "tyhmäkytkin" jakokaapissa. Sitä kautta saa sen 5 ip osoitetta talouteen langallisesti eri rasioille. (Cat-rasioille).
  JJJ
 • On ollut motukka DNAn kaapeliliittymissä jo reilun kakskyt vuotta.
  p
 • Tämä on täysin sekavaa keskustelua, luovutan...
  JJJ
 • Jokainen pistoke vaatii modeemin toimiakseen... Voi jeesus! Ala nyt vielä niistä antenneista vääntämään...
  Mikko
 • Nyt tuli kysyttyä hiukan viisaammalta,olette oikeassa.Ethernet taloudessa ei tarvitse modeemia,vaan ainoastaan reitittimen koska modeemi on talojakamossa.
  Tarvitaan ainoastaan reititin jonka kautta kaiken pitäisi toimia,eli yhteen Ethernet pistokkeeseen reititin Mesh järjestelmällä.
  Tosin sitten jos kytkee Ethernet pistokkeeseen ilman reititintä niin silloin se ei luultavasti toimi koska se näkyy julkisena kaikille.Kytkettäessä jokin laite toiseen Ethernet pistokkeeseen pitäisi olla myös siinä reititin välissä.
  Anteeksi olin vain niin kiinostunut asiasta että koettakaa kestää,nyt tiedän asian joten lopetan tähän.Kiitos kaikille.


  TJT
 • @TJT ei tarvita mitään reititintä ethernet-yhteydessä, kun on langalla hubissä - eikä muodostu mitään langatonta verkkoa, joka näkyisi yleisenä. Hubi toimii kyllä muutoin, mutta suoratoistot jumittuu n. 20 min jälkeen.
  Verkkotallenteet mm saa katsottua ihan häiriöttä.
  Sarzu
 • No ei mennyt vieläkään oikein.
  Mikko
 • No joo..

  Käytössä (vain) DNA Kotimokkula 4G+ WLAN B715.
  Siitä Wifi yhteys kuuteen ( 6 ) eri laitteeseen:
  2 Hubia (toinen hubi vain netin kautta ja tv vain näyttölaitteena)
  2 Matkapuhelinta, kotosalla Wifi:llä nettiin
  1 Televisio ja toinen hubi antenni verkossa, niissä myös netti ja Wifi:llä
  1 Pöytä Pc
  ....vai pitäiskö sanoa 8 eri laitetta, kun molemmissa töllöissä on vielä ChromeCast käytössä.

  Mutta se mikä on tässä se pointti, kaikki toimii.
  Neljä värkkiä on yhtä aikaa nytkin käytössä, en useampia kerkee rassaamaan yhtäaikaa.


  Pertti O
 • Ei Mikko,ei kaikki mennyt putkeen...Harvoin menee kun on Kaapeli,Ethernet ja Mokkula järjestelmää.
  Olit oikeassa Mesh järjestelmästä,olit oikeassa Ethernet järjestelmässä ja niissä...Antenneissa.
  Itsellä kaapeli joka on yksinkertainen laittaa,harmi että Sarzulla ei Ethernet järjestelmä toimi...Verkkotekniikka ei taida olla parhaita puoliani,oma lajinsa.
  Ps.Ei tainnut se IP rajoituskaan mennä oikein sillä itselläni toimii kaikki laitteet vaikka yhdessä.Mutta se DNA Hubi vaatii näköjään vähintään korkeampia voimia kuin tekniikassa on,eli ei sekään mennyt putkeen...Pitäiköhän mennä yhdelle pitkälle,no ei sekään mennyt putkeen.
  TJT
 • @TJT Kyllä meillä ethernet toimii, tässä vaan keskustelutti voisiko hubin suoratoiston katkeaminen johtua kytkennöistä.
  Ehkäpä vika onkin hubissa. 🤷🏼‍♀️
  Sarzu
 • Kyllä se Sarzu ennemmin laitevialta vaikuttaa, kun nettiongelmalta, vaikkakin nuo 5 IP:tä voi tuottaa ongelmia, jos useita laitteita verkossa (ei samaan aikaan), ei välttämättä anna aina oikealle laitteelle siinätapauksessa IP:tä. Tosin ei se oikein noin näyttäytyisi luultavasti, kun mitä nyt laite tekee.

  Hyvin Pertti O tuo B715 kestää laitteita perässään:
  32 taitaa samaan aikaan tukea, itsellä tällähetlkellä siinä 23 aktiivista.
  (Kaikki nämä on sen yhden ulkoverkkoon olevan IP:n perässä.)

  JJJ
 • Täytyy varmaan ruveta oikeasti harkitsemaan vaihtamista toiseen palveluntarjoajaan kun näyttää olevan totutun saamatonta tämä DNA touhu. Edelleenkään ei näy mitkään maksukanavat tv hubilla (ei ole näkynyt missään vaiheessa tuon viimeisimmän päivityksen jälkee). Tänään koitin päivällä useampaan otteeseen tauoilla soitella aspaan ja eipä tuonne päässyt läpi kohtuu ajassa, ei kuitenkaan ole aikaa odotella mitään 30min+ työpäivän aikana josko sieltä joku jossain kohtaa vastailisi. Klo18.15 paikkeilla pääsin vasta kotosalle ja aspa menee klo18 kiinni ni illalla tuota vaikea koittaa selvitellä.
  Joni V
 • @Sartzu Eikös tuo ole helppo testata kummassa vika on. Vaihda Hubit keskenään ja katso siirtyykö ongelma Hubin mukana (= viallinen Hubi) vai jääkö se makuuhuoneeseen (= verkko-ongelma).
  Hara
 • @Hara, kyllä. Tämä on suunnitelmissa.
  Sarzu
 • Kiitos kaikille että annatte Sarzulle neuvoja,ilman tätä kanavaa ei kukaan selviäisi pulmistansa oli ne mitä tahansa...Epälen myös laite vikaa,sillä oikeastaan muuta mahdollisuutta ei olle...Sarzulle, kaikki viat eivät ole omia vaan usein laite vikoja jotka ovat harmillisia ja vaikeaa selvittää...Mutta onneksi täällä on asiantuntevaa porukkaa johon myös itse ottaisin yhteyttä vikojen suhteen...Tämä ei ollut mikään vitsi.Onneksi on Foorumi DNA TV Hubin käyttäjille ja ne JJJ. epäkohdat ovat tosia DNA Hubissa.
  TJT
 • Mikolle,tuntuu erikoiselta jos Reittimen joutuu laittamaan siltaavaan tilaan sillä silloinhan koko laitteesta ei ole mitään hyötyä.
  Toki sen voi laittaa mutta vika on silloin DNA TV Hubin yhteensopivuus ongelmista.
  Seuraan kylläkin ihan huvikseni tätä palstaa koska itsellänikin on ongelmia DNA TV Hubissa...
  TJT
 • TJT,

  Ei siinä mitään ihmeellistä ole. En tosin tiedä mihin ketjussa esille nostettuun tilanteeseen viittaat. Jos tarkoitat omaa käyttöäni, niin minulla on valokuitu+ (kaapeli)modeemi, jonka perässä on mesh laitteet ja niiden reititin siltaavana. Näin tuo modeemi hoitaa oikeasti dhcp:t ym. ja mesh laitteet hoitavat vain langattoman verkon jakamisen. Näin kaikki laitteet ovat (kaapelilla tai langattomasti) samassa verkossa ja toimii mm. castaus kaikkiin laitteisiin. Nyt tämä on jo toista päivää pysynyt pystyssä eikä ole modeemi sekoillut. Jotain kehitystä, mutta ei tämä koske enää hubia.
  Mikko
 • @DNA

  Olisi hyvä jos Guiden saisi auki jotenkin näpsäkästi ilman kaukosäätimen Guide napin painallusta. Kun käyttää TV:n kaukosäädintä ja Hubia ohjailee CEC:n kautta ei täyteen Guideen taida päästä mitenkään? Vai onkohan jokin tapa joka jäännyt huomaamatta?
  Jukka
 • Selvä ok.Viittasin vain edelliseen ketjuun missä toivottiin uudistuksia DNA TV Hubiin.
  Mutta yleensä jokainen luulee että Android järjestemä johon nyt kyseinen Hubi perustuu on Googlen omaisuutta.Näin ei ole.Google tukee ainoastaan enää versiota 7.1 jo nykyinen Hubi perustuu.Sen alle olevat versiot eivät enää saa Googlen päivityksiä eli Google ei niitä enää tue.Versio päivitykset kuten Apit ei enää tueta kuin kuin versiolle 7.1. Moni on varmaan huomannut että kun Googlesta hakee nykyisellä versiolla jotain Apia niin sitä ei löydy.Amazon,HBO jne.
  Android perustuu Linux versioon joka on vapaa kehitteinen mutta jos siihen liitetään Googlen palvelut niin siitä joutuu maksamaan Googlelle royeltteja.
  Samoin Samsungin Trizen järjestelmä perustuu Linuksiin kuten Android.
  Monet digitaaliset tallennusvälineet ovat juuri siksi Linux pohjaisia koska ne tukevat suoraan kumpaakin järjestelmää.Aika sekavaa vai mitä,sen vuoksi toivoisin DNA TV Hubilta uutta Android järjestelmää koska nykyinen ei tue enää niitä ominaisuuksia mitä uusissa älytv:ssä on.
  Itse ostin vuodenvaihteessa uuden Samsung TV:een eli Trizenin.Tällä hetkellä koko DNA TV Hubi on hyödytön, mutta olen sitoutunut 2v. sopimuksen edellisen TV:n vuoksi eikä sitä voi perua.
  Uusimmissa ÄlyTV:ssä on sisäinen digitaalinen tallennin eli laajennettu PRV.Tarkoittaa sitä että se ei enää ole kanavanipusta riippuvainen kuten ennen.
  Riittää kun vain liität siihen USB aseman joka tukee vähintään 5400 kierosta sekunnissa,voit tallentaa siihen kaiken mikä TV:sta näkyy,tosin se on kopio suojattu että et voi käyttää sitä muussa laitteessa kuten aikaisemmat Digiboxit.
  Kuten tässä TV:ssä jonka olen hankkinut on laajempi Appi haku,jopa Apple TV toistuu siinä puhumattakaan Amazon Prime tai HBO jne.Samoin kaikki yleensä olevat musiikki Stream kavavat,Sopifity,Deeser jne. menevät suoraan vahvistimeen ja sitä kautta kaiuttimeen.Dolby,Dolby+ jne on tuettu mitä ei ole DNA TV Hubissa.
  Mieleenkiinolla seuraan vain vuoden miten DNA TV Hubi pystyy kilpailemaan väärällä informaatiolla nykyisiä uusia ÄlyTV:tä vastaan.Tosin sitä käytetään niistä kanavaista joista on maksettu myös pilvitallentimina.
  Odottelen vain kun saan sanottua sopimuksen irti DNA:lta loppuvuodesta plus tilatut kanavat niin kaikki kanavat voi tilata suoraan Apeistä jos niin haluaa.TV tarjontaa on yllinkyllin ja DNA TV Hubi on jo historiaa,vaikka itsellä on ollut se Welhon alkuperänen musta laatikko silloin vuonna 80:ntä jolloin maksukanavat ilmestyi TV:hen.
  Tosin pidän DNA TV kortin jotta pystyn katsomaan Ipädillä TV kanavia,maksukanavat näkyvät erillisenä kuten Apple TV.
  En tiedä ymmärsitkö mutta nykyään kannattaa sijoittaa rahaa siihen TV:n ostoon kuin sitten tilata kanavia miltä tahansa DNA;ELISA tai Telia.CMORE myytiin jokin aika sitten Telialle joten en tiedä miten se vaikuttaa DNA TV Hubiin kyseisen kanavan ostajille.Oli aikaisemmin MTV:een omistama kanava,Mielenkiintoisia aikoja mutta en toivo kenellekään mitään hankaluuksia tässä DNA TV Hubi palvelussa,oli sitten kaapeli,ethernet tai mokkula yhteys.Pyrin ihan mielenkiinosta auttamaan jos voin mutta moni ei kerro mikä yhteys on tai mikä reutitin on niin joskus se menee hakuammunaksi.
  Terkkuja sinne Mikko.
  TJT
 • No ei sille telkalle (Android TV tai vaikka Tizen pohjainen)saa DNA TV:tä sen takia kai hubi on yleensä hankittu.

  Chromecastilla voi mobiiliversiota käyttää telkalle, jos ei tarvi IPTV kanavia samassa mittakaavassa ja haluaa tuolla tyylillä toimia ja säästää muutaman euron kuukaudessa.

  En jaksanut kaikkea edes lukea, mutta sen sata kertaa todennut että DD toimii kyllä hubilla, se ei ole mistään Adroid versiosta kiinni.

  Myöskään sovellusten rajoitus versioon 7.1 ei perustu mihinkään. Lähes kaikki toimii nykyään Android versiosta 5 ylöspäin ja se taas ei liity siihen miksi niitä kaikkia ei löydy hubin sovelluskaupasta. Android TV ja mobiili android on eri ja niille on eri appit.

  Hbo löytyy ja sen piti ruveta toimimaan tällä Android 7 versiolla, no ei toimi kunnolla. Tälle ei DNA ole mitään saanut tehtyä, onnetonta touhua.

  Sitä en tiedä miksi Amazon Prime ei löydy tai ole asennettavissa. Tänään se uutisoi, että panostaa pohjoismaihin, en vielä tiedä tuleeko eri sovellus vai vain sisältöä suomitekstein lisää, mutta se pitäisi hubille toki saada asennettua, joten DNA mikä mättää? (Nykyäänkin siitä löytyy kyllä AndroidTV versio.)

  Niin ja itselläkin on modeemin perässä 3 kytkintä ja 2 Asuksen Reititintä (hoitamassa Kytkimen ja wlanin hommia.) Ei se ole ongelma kunhan on konffattu niin, ettei tule ongelmia (Vain yksi DHCP ja Nat lähiverkossa käytössä).
  JJJ
 • Vielä hiukan jatkoa,uusinpiin ÄlyTV:hen voi littää Appina PLEX TV:n kuten itselläni on joten kanavia riittää,itselläni on myös NAS asema josta talleinteita voi katsoa TV:ltä suoraan.

  TJT
 • Niin no jokaisessa älytelevisiossa on jo pitkään ollut jokin mediasoitin, jolla voi toistaa tiedostoja verkosta (ainakin dlna). Ei siihen mitään erillistä appia tarvita. Android televisoissa on valtaosassa sama ongelma kuin hubilla, kolmannen osapuolen sovelluksille näkyy vain 1920*1080 60hz näyttötila, joten kuva tahtoo olla vähän nykivää. Laitevalmistajat ovat Android televisioihin poikkeuksetta esiasentaneet oman mediasoittimensa, jolla on oikeus vaihtaa resoluutiota ja virkistystaajuutta. Ihan hyvin tuon ModeSet Apin voisi implementoida myös julkiseksi kolmannen osapuolen sovellusten kutsuttavaksi, mutta valitettavan harva televisio, jos yksikään, tuota tukee. Android TV bokseilla tukea on sitten useammallakin ja DNA:lla saisi vetää työhaalarit päälle tämän suhteen.

  Google kyllä kehittää Android TV:tä, joskin tulevat versiot tulevat kulkemaan Google TV nimellä. Nimi on silti suurin muutos, sama käyttis se edelleen on. Samsungin Tizen on tosiaan Linux pohjainen, kuten käytännössä kaikki muutkin laitevalmistajien omat televisioiden käyttöjärjestelmät. Samoin monessa "digiboksissa" (esim. Telia, Maxivision) käytettävä KreaTV.

  Jos haluaa katsoa iptv kanavia, mikään televisio ei ole vaihtoehto hubille. Tämä on kyllä 2020-luvulla aivan käsittämätöntä, että tekijänoikeuksien perusteella joudutaan käyttämään vielä yhtä lisälaitetta, kun niitä muutenkin useissa talouksissa on pelikonsoleista tv-bokseihin. Esim. DNA TV sovellus voisi vallan mainiosti toimia missä tahansa Google sertifioidussa Android TV laitteessa, jossa esim. Widevine L1 ja lukittu bootloader, jolloin laitteen roottaaminen tai muukaan rukkaaminen on kokolailla mahdotonta, eikä väärinkäytöksille jää sijaa. Tämä ei siis ole DNA:n syytä, vaan kivikautisten tekijänoikeuskäytäntöjen. Niiden suhteen pitäisi astua tälle vuosituhannelle.

  Ikäväkseni on todettava, että asioiden jatkuva sotkeminen ei ole auttamista. Olen tässä välillä pohtinut, onko tämä sinulle jotain hupia, kun käyt täällä kirjoittelemassa viestejä, joissa ei useinkaan ole päätä eikä häntää. Ei tässä itsekään mikään ylimmän tason asiantuntija ole, mutta yritetään nyt pitää keskustelu asiallisena ja asiapitoisena turhan sekavan jauhamisen sijaan?
  Mikko
 • En itse ainakaan koe sitä minään arvosteluna ketään kohtaan tai ketään nimimerkiä kohtaan.Yritän vain saada tietoisuudeen millaista sekamelskaa nykyinen systeemi on.Toiset kehittävät palveluja toiset ei.Minusta vain on nykyaikana sietämätöntä että joutuu sopimuksessa sitoutumaan 2v. sopimukseen missä kyseinen yhtiö ei kuluttajan puolesta tee mitään.
  Varmasti tämä on haastavaa uudelle DNA TV Hubin kehittäjälle eikä häntä käy kateetsi sillä lahtokohdat hanen puolestaan ovat surkeat.En tiedä kuinka paljon DNA yhtiönä tukee häntä tai paljonko hänelle annetaan resurseja.Se on arvoituksen takana.
  Tiedän kuitenkin että nämä suoritetaan ostopalveluina Booxmedian kautta joten onko hänellä sitten oikeutta käyttää varoja kyseisen DNA TV Hubin edistämiseen.
  Itse olen ollut hyvin uskollinen Welho ajoista lähtien TV palveluihin,enkä lopulta kuintenkaan luovu DNA TV sovelluksesta.Se on erinomainen esim. Ipadillä,tosin sen sovellukseksen toteuttaa BooxMedia joka myy samaa sovelusta eri nimellä.
  On vain huomattava että TV tuotantokin kehittyy,mutta kaikissa näissä TV:ssä ei ole niitä ominaisuuksia joita luulisi olevan vaan täytyy olla hyvin tietoinen mitä ostaa ja mitä maksaa.
  Jos jokin ominaisuus puuttuu niin DNA TV Hubi on yksi ratkaisu ongelmaan,mutta ei se ainut laatuinen ole.
  Tällä pastalla on monia jotka aina valittavat jostakin,oli se mikä päivitys tahansa.Samoin kyseinen porukka antaa DNA:lle palautetta joka ei ole korrektia käyttäytymistä,ehkä olen kyllästynyt siihen"Helvetti jäätyy ennen kuin DNA saa korjattua asian" kuulostaa kivalta.
  Olisi parempi jos jokainen neuvoisi pulmatilanteessa kysyjää kuin arvostelisi palveluntarjoaa.
  Nyt mikä asia oli esillä Sarzun ongelmat niin olisi ollut kiva tietää että kyseessä oli Ethernet liittymä,samoin mikä reititin hänellä on vai eikö ole ollenkaan.Reittimen nimi tai jotain muuta miten kytketty jos toisessa toimii niin järjen mukaan sen pitäisitäisi toimia ihan kytkemättä toiseen pistokseen ilman mitään ongelmia,sitä varten reittimet ovat.
  Itse olisin jo kysynyt hänen sähköpostiaan ja lähtenyt katsomaan mikä vika on kuin sivu tolkulla vatvoa asiaa,välillä voi myös katsoa itseään mitä täällä puhuu,tietenkään en ole kovin suosittu jos se ei uppoa jonkin mieleen mistä olen pahoillani.
  Näin tämän pastan ei pitäisi toimia,missä pari kolme tyyppiä vain esittelee tietojansa.Jos on väärässä niin aina voi oikaista.
  Mutta helvetti soikoon auttakaa nyt Sarzua,eikä mitään kahden sivun pohdintoja DNA:n typeryydestä.
  Itse kylläkin lähden paikan päälle ammattimiehen kanssa jos hän antaa jonkin osoitteen...
  Terkkuja kaikille,ei maailma vielä tähän kaadu...
  TJT
 • Se on ihan ok, jos ei jotain tiedä ja kysyy asiaa ja mielellään tarkentaa asiaa niin kauan että saa täälläpäässä kiinni mistäk ulloinkin kyse, sehän on foorumin tarkoitus.

  Itse en ole hirveän pitkä pinnainen kun asiantuntevasti kerrotaan jotain viestitolkulla, joka on lähtökohtaisesti täyttä paskaa ja pakottaa vastaamaan siihen.
  Eikä tarvitse lainata yhtä ainutta viestiäni enää:
  "Tällä pastalla on monia jotka aina valittavat jostakin,oli se mikä päivitys tahansa.Samoin kyseinen porukka antaa DNA:lle palautetta joka ei ole korrektia käyttäytymistä,ehkä olen kyllästynyt siihen"Helvetti jäätyy ennen kuin DNA saa korjattua asian" kuulostaa kivalta."

  Totahan toi^ on, ei voi perusasioiden korjaamisessa mennä vuosia.. Sitä paitsi oikein kun täällä menee homma keskustelijoilla överiksi, on DNA yleensä tullut kertomaan jotain ja "rauhottelemaan". Ei senkään niin pitäisi olla.

  Kyllä elisan palstalla olen saanut joka kysymykseen vastauksen 2vrk ja DNA:lta mulla ei ole edes mitään muuta, kuin tämä hubi.

  "Näin tämän pastan ei pitäisi toimia,missä pari kolme tyyppiä vain esittelee tietojansa.Jos on väärässä niin aina voi oikaista."

  Täällä mitään esitellä, vastataan jos asia on sellainen että luulen tietäväni siitä jotain. Siinä olet oikeassa ,että ei pitäisi toimia näin, vaan DNA:n pitäisi vastata välillä jotain, vaan kun ei vastaa. Olen monesti kyseenalaistanut koko foorumin olemassa olon, kun ei mitään kehitysta saada aikaan tai mihinkään edes vastata DNA:lta! Ja jos vastataan se kuuluu soita asiakaspalveluun, Ei ole laitaa tälläinen, jos ei "vakiokasvot" tänne kirjoittaisi, ei täällä olisi 90% ketjuja yhtään vastausta.

  Sarzu on varmasti saanut täältä jo tarvitsemansa avun, ei ole tuollaista ongelmaa ilmeisesti kenelläkään muulla tullut vastaan ja jos ei lähiverkossa hubi kokeilu muuta tilannetta (Vaihtaa tosiaan laitteiden paikkaa, jos se helpoin), ei jää kun hubin vika jäljelle (Siltä se vaikuttaa jo ilman kokeiluakin tässävaiheessa). Voihan sen hubin resetoida vielä, ennenkuin vaihtoon kiikuttaa, siinä oikeastaan kaikki mitä on tehtävissä. Joku muu jos keksii jotain muuta vielä niin voi toki ehdottaa, tämä oli vain oma pohdinta.

  Itselle hubissa on tärkeintä IPTV ja tallenteet, ne toimii kohtuu hyvin, mutta ei se sitä tarkoita että kaikki muu voi olla rikki laitteessa, vaikken itse niitä juuri käyttäisikään...Ne ominaisuudet mitä mainostetaan pitää myös toimia ja löytyä!
  JJJ
 • @TJT ”Nyt mikä asia oli esillä Sarzun ongelmat niin olisi ollut kiva tietää että kyseessä oli Ethernet liittymä,samoin mikä reititin hänellä on vai eikö ole ollenkaan.”
  Ihan aloitusviestissäni kerroin, että on ethernet-yhteys ja ongelmana toisen hubin suoratoiston jäätyminen...
  Sarzu
 • Hämmennän tätä nyt vielä. Mutta ”ethernet -yhteys” kuulostaa samalta kuin vihreiden ”sähköhän tulee pistorasiasta”.
  Eli ennen sitä ’rasiaa’ on jotain ja sitten pitää tietää mitä sen rasian jälkeen on. Jos tulee tämä yksi ’ethernet’ -yhteys yhteen sisääntuloon, niin sitä pitää sitten itse hallita vähintään kytkimellä.

  Ethernet on vain tietty tekniikka kuten tolken-ring jne.
  Mike
 • Ethernet-yhteyttä eri huoneiden pistokkei hallitaan eteisessä olevasta kaapista, kuten olen jo aiemmin kirjoittanut.
  Mitään modeemia ei tarvita, vaan meillä on Google wifi mesh, jonka kautta tulee langaton verkko. Eri huoneiden pistokkeista saa sitten langallisen yhteyden.
  Sarzu
 • Tuohon vielä lisäyksenä, että kaikille tulee ethernet esim. modeemin portista tai reitittimestä tai kytkimestä jne.
  Siksi myös nimitys ethernet -kaapeli. Niitäkin on monta eri tasoisia.

  Tekniikka ei kuulu tähän foorumiin.
  Jos henkilöllä vaikea tekninen ympäristö, niin sille löytyy omat foorumit.

  Mike
 • @Sarzu
  Voitko kuvata verkkosi selkeästi?
  Yksi kuva, jossa kaikki liitynnät taloyhtiön jakamosta lähtien.
  Mike
 • @Sarzu

  eli ’eteisen kaapista’ (kuulostaa hieman ristikytkennältä) ja mistäköhän sinne ne tulot ovat?

  Eli vihreiden ’sähköhän tulee pistorasiasta’.

  Teillä taitaa olla sisäverkko täysin sekaisin.
  Mike
 • Kun puhutte ethernet -yhteys, niin sanokaa mielummin ’piuhalla kiinni’ tai kiinteällä yhteydellä. Ethernet on tekniikka kuten token ring.
  Mike
 • Ihan oikein se on kytketty Sarzulla, joskin lähiverkkoa ei ole rakennettu koko huoneistoon, kuten yleensä.

  Se nyt vaan on "Ethernet-laajakaista" nimetty DNA:lla, silloin kun huoneistoon tulee netti CAT5e/6/7 - kaapelilla taloyhtiön jakamolta. Silläkään ei sinänsä ole väliä mihin se nousukaapeli tulee, mutta "jakokaappiin" yleensä.

  Joten ei sille netille parempaakaan nimeä ole, se että tavan retitittimestä puhuvat modeemina omissa ohjeissaan ja myynnissä on väärin ja typerää.

  ETHERNET- LAAJAKAISTAN ASENNUS JA KÄYTTÖ https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.dna.fi/documents/753910/853489/DNA_Ethernet_Valokuitu_Plus_Laaja-opas.pdf/1e66c2fc-f9d7-957c-3d65-89cd0720d761&ved=2ahUKEwjKkO2Zs5bvAhUl_CoKHUPGA0AQFjAAegQIARAC&usg=AOvVaw3GLDEffRadcCjPWYgGxbnp
  JJJ
 • @JJJ Kiitos, juuri näin. DNA:n yhteys, joten käytän sen nimikkeitä.

  @Mike Ei meillä ole mitään sisäverkko-ongelmaa, hubissa on suoratoisto-ongelma ja siitä lähdin kyselemään - asia vaan laajeni siitä. Hyviä vinkkejä tulikin.
  Sarzu
 • @JJJ
  CAT5e/6/7 ovat kaapelointiin ja liittimiin liittyvä termejä.

  Terminä ’Kiinteä internet -yhteys’ olisi hyvä. En käsitä sanan LAAJAKAISTA merkitystä. Tulee varmasti mobiilmaailmasta, jolla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa.
  Mike
 • @JJJ
  CAT5e/6/7 ovat kaapelointiin ja liittimiin liittyvä termejä.


  Niin on, mutta ne kertoo millä tyylillä se netti huoneistoon tulee. RJ45 olisi ollut se liitin. DNA:n tapauksessa tietää kyllä mistä on kyse. Lähes aina tulee tuolla 4-parisella kierretyllä parikaapelilla (Onko parempi nimi kaapelille?) tai Koaksiaalikaapelilla (Yleensä silloin muualle, kuin jakokaappiin.)
  "Kiinteä-yhteys" taas ei pelkästään kerro yhtään sitä millä tekniikalla se on toteutettu, että onko modeemia esim. välissä vai ei.

  Meinasin kirjoittaa ensiksi vain CAT-kaapelilla, mutta jokun vääräleuka olisi kuitenkin maininnut että myös "puhelinjohto" on CAT-kaapeli (Cat3) xDSL-yhteyksistä DNA on luopunut lähes kokonaan.

  OKT:ssa sitten voi tulla myös valokaapelilla ja Ethernet toteutus ei ole käytönnössä mahdollinen.

  No eihän tämä tähän mitenkään liity enää, mutta pitäisi kyllä ymmärtää mistä on kyse milloinkin...
  JJJ
 • @JJJ

  Olet aivan oikeassa.
  Mutta ’Ethernet -yhteys’ ei kerro sekään mitään.
  Parikaapeli on hyvä. Taustalla on sitten CAT luokat.

  Nyt kuitenkin kyseessä ”Ethernet -yhteys”? rasiasta, niin se ei kerro yhtään mitään. Jos yhteys tästä 1 rasiasta toimii normaalisti, niin sitten vika on sisäverkossa (konfattu väärin) tai fyysisessä laitteessa.
  Mike
 • Kuulisin mielelläni tuloksen, kun hubit vaihdettu keskenään.
  Mike
 • Kyllähän se nyt kertoo sen mitä pitääkin, eli selvisi että huoneistoon tulee Ethernet yhteys, ei voi mennä väärin sen jälkeen, kun miettii mitä vaihtoehtoja on olemassa DNA:lla... Hämäävähän tuo nimi on, mutta silti pakko siitä on ymmärtää mistä kyse.

  se että jostain huoneiston huoneen "verkkokaapeli-rasialta" otetaan yhteys "suoraan kaapelilla" tai suoraan seinästä, vaati tuon tarkennuksen, että mistä se netti sinne rasialle ensiksi tulee, mutta se selvisi jo noin 50 viestiä sitten 😀

  Vähän asiaakin:
  Hubi ei äsken käynnistynyt kaukosäätimestä, vaan vaati virtajohdon ulkoiluttamista. eli sammutettu kokonaan eilen. Eilen taas valitti netin puuttumisesta illan aikana ainakin 3 kertaa, vaikka tietokoneellaainakin pyöri youtube kokoajan ja lähetys verkkoon ei pätkinyt...
  JJJ
 • Laite vaihtoon. Mulla ollut myös power vikaisia laitteita.
  Jos vielä jaksat, niin kokeile toisella powerilla.
  Mike
 • Pari päivää sitten koin koomisen virhetilanteen, kun lopeteltiin MTV sovelluksesta ohjelman jakson katselu. Peruutettiin "takaisin" napilla (<-) aina siihen saakka kunnes normaalin TV lähetyksen olisi pitänyt näkyä ja kuulua. Lopputuloksena TV lähetyksen kuva oli musta, mutta tekstitykset näkyivät, ääni kuitenkin tuli MTV sovelluksesta joka oli päättänyt jatkaa eteenpäin ja hypännyt seuraavaan esitettävään jaksoon katsomastamme ohjelmasta. Kanavia pystyi vaihtamaan, mutta lopputulema oli koko ajan sama :D. Koti näppäimen tuplaklikkauksen kautta kun kävi erikseen lopettamassa MTV sovelluksen tilanne korjaantui.
  Marko
 • Tein TV hubiini Android päivityksen ja  nyt boksi on juntturassa. Päivitys näytti menevän läpi ilman ongelmia. Kun käynnistän boksin uudelleen se yrittää ottaa yhteyttä Googleen siinä onnistumatta ja tulee kaikenlaisia virheherjoja. Näyttäisi siltä että joka kerta uudelleen käynnistyksen yhteydessä boksi haluaa asetukset uudelleen elikä en pääse eteenpäin ollenkaan.  

  Emme käytä boksia kovinkaan paljoa ja aina tuntuu siltä että se ei toimi kunnolla. Käyttöliittymä on erittäin sekava, esim. ohjelmien hakeminen on aika toivotonta puuhaa. Olen todella pettynyt tuohon boksiin.
  Jlik
 • Itselläni meni niin että ääni ei enää toistunut Pioneer 1131 Viritinvahvistemen (Kotiteatteri) kautta Television Arc liittymään vaan olisi joutunut kytkemään S/PDIF johdolla TV:stä kyseiseen viritinvahvistimeen.Pojan huoneesta sitten takavarikoituna Yamaha 581 niin alkoi toimia.
  Alkaa näissä päivityksissä yksi asia korjaantua niin toinen tulee esille,tietysti kyseessä oli vain laitteisto yhteensopivuus ongelma joka ilmeni näin.Aikaa kylläkin saa uhrata näihin ongelmiin ja tavallaan myös rahaa.
  Neuvoisin vain kylmästi viemään Boxin DNA:lle,voivat sitten päivittää sen kuntoon tai uusi tilalla.Turha niihin on aikaa tuhrata ja mielenterveyttä.
  Ei nyt kehtaisi sanoa mutta otan osaa ja Tsempiä...
  TJT
 • Yksi ehdotus DNA TV Hubin kehittäjälle olisi että päivitykset voisi ladata myös manuaalisesti USB tikulle DNA:n sivuilta niin ei tarvitsisi epätoivoisesti yrittää nettiyhteyden takaa.
  USB tikulle kopioituna ja Hubin USB väylään moni saisi varmaan paremmin päivitettyä kyseisen Hubin.
  Tämä mahdollisuus on melkein kaikissa laitteissa nykyään.Firmware päivityksenä.
  TJT
 • Toivoisin DNA Hub kehityksestä, että laittaisivat aikataulun, ja listat tänne.
  Tuo on kaikissa yrityksissä ihan perusasia.

  -Aikataulu
  -Kehitysasiat

  On aika yksinkertaista.
  Kyse vain tiedotuksesta.
  Mike
 • Hubin USB-portissa olevaa tikkua ei vaan voi selata hubilla mitenkään. Yritin .apk tiedostoa asentaa ja kun ei toiminut, niin kokeilin myös lähes kaikkia alustuksia ja myös kuva/video tiedostoja. Ei vaan tapahdu mitään. Tikkujakin oli useita testissä.

  Piti NASsilta asentaa verkonyli .apk tiedosto (kyseessä oli HBO-sovelluksen joku vanhempi versio, jonka piti toimia, ei toimi hyvin sekään), että sellasta.
  JJJ
 • Mulla on tikkuja pöydällä yli tusina. En edes yritä niitä.

  Haluaisin nyt DNA -puolelta, jonkun henkilön, joka ottaa kantaa.
  Ei tämä voi vain käyttäjien foorumi olla ???
  Mike
 • Näihin kysymyksiin ei ole vieläkään DNA vastannut:

  Miksi tätä uusinta päivitystä (2.4.1) ei ole mainittu tuolla hubin päivityslistalla vaikka se on julkaistu jo 23.2:

  https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-paivitykset


  Mistä johtuu että hubin EPG:ssä on välillä YLE1 ja YLE2 ohjelmat ruotsiksi?

  Kyllä ei ole DNA:n yhteydenpito ainakaan parantunut.


  Kehityspäällillö vaan vaihtuu:

  Ville Partanen ------> Juha Ihalainen

  Pekka
 • @Pekka

  Tämä oli hyvä yhteenveto.
  Nyt haluaisin DNA/Juha Ihalainen yhteenvedon nykyisestä tilanteesta.

  Se ei liene liikaa pyydetty.

  Osoittaa, että edes joku DNA puolelta seuraa tätä.
  Mike
 • Kuten jo aiemmin todettu, niin ei DNAta kiinnosta asiakas vitun vertaa, kunhan ovat saaneet sidottua kahdeksi vuodeksi. Käsittämätöntä ala-arvoista toimintaa. Johtajat vaan vaihtuu ja sama asiakkaan perseeseen paneminen jatkuu.
  Visitor
 • DNA:n työntekijöiden puolesta kyllä harmittaa, jos todellinen syy vastausten puutteeseen on jatkuva kiire. Organisaatiossa on joko resursointi tai resurssien allokointi aivan perseellään, jos ei forumille ehditä mitenkään vastailemaan. Olisi varmaan työsuojelun asia, ellei kiire ole vaan peiteverho haluttomuudelle kommunikoida asiakkaiden kanssa.
  Mikko
 • Eli ei kuunnella asiakasta.

  Mike
 • Luulisi DNAn jo kommentoivan jotain.
  Ja ainakin katkaisevan tämän ketjun. Meillä varmasti halu jatkaa.
  Mike
 • Pieni testi Disney+ sovelluksella taad elokuvan parissa. Pakko oli laittaa käsin 60hz tilaan ulostulo, kun muuten tökkii. Kumma että Chromecast toistaa kaikki yksinkertaisesti paremmin. Ei tarvi mitään säädellä.

  Turha tuostakin on valittaa, kun ei sille mitään ole tehty vuosiin, mutta käsittämätöntä paskaa on tämä hubi Android TV käytössä.
  JJJ
 • @JJJ

  On todella ikävää käydä vaihtelemassa näyttötilaa eri sovelluksia käytettäessä. Usein sen vielä unohtaa ennen kuin käynnistää jonkun videon, ei muuta kuin alkuvalikkoon, asetuksiin jne, sovellus takaisin päälle, usein sovellus jumissa näyttötilan vaihtamisen jälkeen, sovelluksen sammutus, sovelluksen käynnistys ja nyt toimii hienosti.

  Cmore Liigastriimin sain muuten toimimaan sulavasti, kun vaihdoin hubista hdmi lähdön asetukseksi Auto. En tiedä miksi kuva pätkii aina jos valittuna on 50hz tai 60hz ja auto asetuksella nyt toimi hyvin. Tästä rohkaistuneena ajattelin, että nytkö DNA:n koodarit ovat kaikessa hiljaisuudessa saaneet framerate tuet näpyteltyä? Ei. Muiden sovellusten kohdalla joutuu edelleen tuota näyttötilajumppaa tekemään. Ei hyvä edelleenkään. Meinasin jo soittaa DNA:lle, että saa perua kaikki hyvitykset, mutta onneksi tuli testailtua enempi.
  Mikko
 • ...DNA:lta ei ole muuten otettu mitään kantaa (julkisesti) tuohon dynaamiseen näyttötolanhallintaan. Herra Partanen joskus myönsi, että nykivän kuvan katsominen on ikävää, siinä kaikki. Hubia on kyllä pyydetty vaihtamaan, mutta mitä helvettiä se nyt auttaa kun sama "vika" on 100% varmasti kaikissa hubeissa. Pitääkö jokaisen hubin omistajan käydä vaihtamassa hubinsa?

  Aiemmin esille nostamani AFRd tyylinen ratkaisu ei välttämättä ole ihan aukoton, etenkään jos käyttää hubin virittimiä. Vai missä muodossa sieltä kuvaa puskee silloin ulos? Onko 1080i? Jos on, niin automaattinen tunnistus ei toimi. Toisaalta DNA TV sovelluksen käynnistykseen voisi ympätä tuo näyttötilan vaihdon 50hz. Parempi ja oikea ratkaisu on tietysti tukea oikein käyttöjärjestelmän rajapintoja, jolloin sovellukset saavat itse lähettää kutsun oikeasta näyttötilasta. Ei muuta kuin koodarit tekemään sitä mistä heille maksetaan.
  Mikko
 • Meillä ollut hubi käytössä n. kaksi vuotta. Ongelmia tosi vähän. Ehkä meikäläisen vaatimustaso on varsin alhainen, mutta tyytyväinen olen ollut koko ajan. Täällä kun luen erilaisista ongelmista olen varsin tyytyväinen etteivät ole osunut kohdalle. Jotenkin tuntuu, että te noin 20 valittajaa ette ole tyytyväisiä mihinkään joten ihan sama mitä käytätte, aina jotakin huomautettavaa löytyy. Vaihtakaa hyvät ihmiset toimivampaan järjestelmään, jos sellaista edes on olemassa. Saa kommentoida ja esittää mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin
  PRomokki
 • Meillä on ollut sama juttu, vanha hubi on toiminut oikein hyvin useamman vuoden.
  Nyt kun otettiin tuplahubi, sen kanssa on ollut haasteita suoratoistossa, mutta ei edtä käyttöä.
  Sarzu
 • @PRomokki,

  Saanko kysyä, mihin kaikkeen käytät hubia? Esimerkiksi suoratoistopalvelujen nykimisongelmat koskevat ihan jokaista hubia. Se on toinen asia, huomaavatko kaikki edes tuota, mutta itselleni se on ainakin niin paha, että jos ei nyt suoraan estä katsomista, niin laittaa välttelemään kuitenkin. Ongelma koskee siitä syystä ihan jokaista hubia, että Android TV televisioissa kolmannen osapuolen sovelluksille (pl. esim. Netflix jolla sitten omat vaatimukset sertifioinnille, esim. juuri tuki dynaamiselle virkistystaajuuden säädölle) ainoa julkaistava näyttötila on 1920*1080 60hz. Näin ollen sovellusten on toistettava videonsa ko. virkistystaajuuteen sopivana - tai sitten kuva on nykivää. Hubi toimii itsellänikin iptv käytössä varsin mainiosti. Android TV käyttö on hankalaa, koska DNA TV käytössä pitää olla virkistystaajuus 50hz, ja muilla taas 60hz. Tähän lisäksi esim. elokuvat (myös Netflix) ovat nykyään 23,976fps, eli jos niitä yrität jollain sovelluksella toistaa, taas nykii pahasti.

  Jos käyttö on siis hyvin yksinkertaista eikä vaatimuksia juuri ole, laite on varmasti käypä. Jos taas haluaa käyttää useampaa (esim. suoratoisto) palvelua ja nauttia hyvästä kuvasta, käyttö on aika hankalaa. Hämmästyttävintä tässä kai on se, ettei DNA:n puolella tätä ongelmaa ilmeisesti edes ymmärretä.
  Mikko
 • Kävin keskustelua Partasen kanssa pari vuotta sitten tuosta videota toistavien AndroidTV-appien nykimisestä ja silloin vastaus oli ettei ongelman todellista alkuperää oltu täysin löydetty. Sen jälkeen on varmaan tehty paljonkin, mutta pahasti epäilen jotain koko laitemallin rautatason ongelmaa tuossa purtilossa, koska kaikki 50Hz videomateriaali (poislukien tietysti DNATV) nykii sietämättömällä tavalla, vaikkakin televisio näyttäisi Hubin toistavan siihen suuntaan 50Hz-tilassa. Kaikki eivät tätä nykimisongelmaa huomaa ja se ei siten heitä häiritse. Hyvä niin!

  Meillä Hubilla katsellaan satunnaisesti ohjelmia/kanavia DNATV:n kautta, mutta lähes kaikki muu viihteen katselu hoituu ompputaloudessa parilla AppleTV 4K:lla. AppleTV:n ja tvOS-appien automaattinen näyttötilan vaihto toimii todella esimerkillisesti, eikä nykimisestä tarvitse huolehtia oli materiaali sitten HD/4K, SDR/HDR tai 50/60Hz. Eniten harmittaa ettei DNA:lla tunnu olevan mitään halua portata DNATV-sovellusta AppleTV:lle. Jos taloudesta löytyy iPhoneja tai iPadeja, niin suosittelen kokeilemaan myös AppleTV:tä. Suoran TV:n katselu AppleTV:llä vaatii vähäsen lisäinvestointeja, mutta senkin saa halutessaan pelaamaan... Googleen HDHomerun Connect/Expand & Channels-app tai Enigma2-digiboksi & VuPlusTV-app.
  JuhaN
 • Niin, Aika vähän tuossa HUBI:ssa on sellaisia ongelmia, mitä esiintyy vain toisilla ja toisilla ei. Eli tulisi tuolla DNA:n joka ongelmaan suosittelemalla laitteenvaihdolla kuntoon. Käytöstä enemmän kiinni mihin ongelmiin kukakin törmää.

  DNA TV (IPTV+tallenteet) käytössä tuo toimii ihan kohtuu hyvin, siihen sen olen hankkinutkin. Ei se silti tarkoita sitä, etteikö se saisi toimia myös Android TV käytössä, kun sitä siihenkin myydään! Ja se tämän purkin idea on että on monipuolinen mediatoistin. Eli kaikki yhdessä laitteessa.

  Sarzukin kyllä kertoo useassa viestissä "kehuu" hubia ja toisaalta kertoo että suoratoistoihin käytetään muuta laitetta, kun ne ei toimi kunnolla. Tämä se totuus onkin purkin kohdalla!

  On kohtuutonta, että täysin perussovelluksista vain osa toimii ja toisille pitää olla se erilaite taas käytössä. Kun kerta tätä "kehitetään", niin ehdotin jo aikaisemmin, että laitetaan se DNA TV "kehitys", nyt jäihin ja panostetaan korjaamaan perusongelmat kuntoon! Osa toiminnoista kun toimii 20e halpa boxilla paremmin, niin ei voi olla vaikeaa?

  (Antennissa HD kanavat on ainakin 1080i).
  JJJ
 • Ihmiset ei oikein ymmärrä myöskään eroja, kun DNA TV ja muut Android-sovellukset menee täysin sekaisin. (eikä välttämättä ole tarvettakaan ymmärtää).

  esim. tuolla on yli 20 viestiä parissa ketjussa, kun Netflix ei toimi "jollain paikkakunnalla" (ihan kun sillä olisi mitään merkitystä) ja mitä DNA tekee asialle.

  Kyselin että onko se sovelluspäivittynyt kun ongelmat alkoivat kenties, niin ei yhtään vastausta, vain valitusta mitä DNA tekee, myös kysellään miksei DNA tee häiriötiedotetta?

  Vähän on solmussa asiat, mutta noin se varmaan on monen tavankuluttajan mielestä: DNA:n laite -> DNA korjaa. vaikka vika olisi jossain yleismaailmallisessa Android TV:n sovelluksessa, jolle DNA ei voi mitään tehdä.

  En tiedä missä se vika on tuossa ylläolevassa ongelmassa, kun ei DNA:kaan siihen vastannut niin että tietäisi, "vika on tiedossa" oli vastaus.
  JJJ
 • @JJJ —> Sarzukin kyllä kertoo useassa viestissä "kehuu" hubia ja toisaalta kertoo että suoratoistoihin käytetään muuta laitetta, kun ne ei toimi kunnolla. Tämä se totuus onkin purkin kohdalla! <—
  Olen myös useamman kerran maininnut, että meillä vertailukohtana on edellinen Wbox HD, joka oli aivan paska (useampi kokeiltiin) - edes tv-kanavat eivät näkyneet kunnolla, kun boxi buuttaili jatkuvasti ihan itsekseen. Tallenteet tallentuivat aivan satunnaisesti jne. Tähän verrattuna hubi toimii kuin unelma. Toistaa kohtuullisesti myös suoratoistot (vanhempi hubi) ja iptv kanavia meillä ei käytetä, kun ollaan kaapelitalous.
  Tämä on kuin elämässä yleensäkin - jotkut eivät vaan tyydy mihinkään ja valittaminen on elämän tehtävänä. Minä olen valinnut eri tien - nostan epäkohtia, mutta en jää niihin kiinni. Hubi toimii, vaikka parannettavaakin riittää ja aina voi etsiä vaihtoehtoja, kuten vaikka tv:n kautta katsoa suoratoistoja paremmalla laadulla. Elämä on.
  Sarzu
 • Olen tainnut sanoa tämän ennenkin mutta sanon sen tässä yhteydessä uudestaan: DNA TV on ihan hyvin toimiva palvelu DNA TV Hubilla - jos hubia käyttää vain siihen. Itse käytän Hubia myös satunnaisesti YouTuben katsomiseen, VLC:llä videoiden striimaamiseen lähiverkosta ja Ruutu-sovellukseen.

  Yllämainitut use caset toimivat moitteitta.

  Kaikkeen muuhun käytän 4K Chromecastiä Android-puhelimella.

  Elämä hymyilee.
  Kypeli
 • En ymmärrä tuota ollenkaan miten joitain voi ärsyttää niin paljon jos kerrotaan hubin todellisista ongelmista, ihan kuin niistä ei saisi puhua ja pitäisi tyytyä tähän nykyiseen:

  "Tämä on kuin elämässä yleensäkin - jotkut eivät vaan tyydy mihinkään ja valittaminen on elämän tehtävänä."

  "Jotenkin tuntuu, että te noin 20 valittajaa ette ole tyytyväisiä mihinkään joten ihan sama mitä käytätte, aina jotakin huomautettavaa löytyy. Vaihtakaa hyvät ihmiset toimivampaan järjestelmään, jos sellaista edes on olemassa." 

  Ei nämä ole mitään keksittyjä ongelmia, vaan ihan todellisia. Millä helvetin järjellä pitäisi tyytyä puoliksi toimivaan purkkiin, kun sitä ei sellaisena myydä?!
  mutta Toisaalta enemmän ärsyttää, kun DNA ei mistään ota "koppia" tai edes kommentoi mitään. Ihme paskahousua sielläpäässä duunissa.

  Ja Edelleen paskaa ei kannata verrata paskaan. Mulla on 2kpl Wbox3HD laitteita, (viimeisimpiä myytyjä) ja ne toimii hyvin, paitsi toinen boottaa joskus 2 kertaa käynnistyksessä, joka on vittumaista, mutta silti se aukeaa nopeammin, kun hubilla saa nollista (jonkuin muun kuin DNA TV) sovelluksen käyntiin.

  Ruutu sovellusta en saanut kunnolla toimimaan, tosin se päivittyi silloin tiheästi joten vo iolla että oli siinä ongelmia. Tosin en koskaan keksinyt kumpi toimii paremmin tässä 50/60hz, lopetin käytön kun ei miellyttänyt. Ilmaisena en sitä mainostentakia käytö muutenkaan.

  Viaplay ja Cmore on ollut ihan käyttökelpoisia. Tuo Disney-sovellus on nyt ollut hetken käytössä ja ei kyllä oikein luotettavasti toimi, voi olla sovellusongelmaa sekin, tänään 2 kertaa kaatunut ja palannut Androidin alkuun. Välillä etusivu siinä jää mustaksi, kun sinne palaa.

  Ei siinä, parempi lopettaa aiheellinen raportointi ("valitus") ja tyytyä paskaan lopunikää, se tuntuu olevan osan yleinenmielipide. Paskaan kun tyytyy tarpeeksi moni, ei varmasti mitään toimivaa laitetta saadakkaan aikaan, kun ei ole tarvetta sellaista DNA:n tehdä. Ihmisiä vaan on jokalähtöön käyttäjissä.

  Rupee taas vituttamaan tämä touhu sen verran että saa hetken olla...
  JJJ
 • @Sarzu

  Täällä "kakkostelevisiossa" kiinni Wbox HD3 -digiboxi eikä sen kanssa ole ollut mitään ongelmia. Telkkarissa tosi hyvä kuva ja hyvin onnistuu tallennukset kiintolevylle. Eikä ole mitään jumiutumisia yms ollut. Boksi ei ole kytkettynä nettiin.

  Tässä"ykkös-telkkarin" hubi-laatikossa on taas jatkuvasti ongelmia eikä ne tunnu loppuvan..


  Kari
 • Noin yleisesti, kirjoitin jo aiemmin miten appiukon luona käydessä piti katsoa jalkapalloa, mutta itse en sitä pystynyt millään katsomaan, kun kuva nyki niin pahasti. Appiukolta ihmetellen kysyin eikö hän huomaa tuota, johon tokaisi "sellaista se vain on". Eli osa käyttäjistä hyväksyy tällaisen paskan ja alistuu siitä mukisematta maksamaan. Itse olen hubin hommannut pääsääntöisesti Android TV sovellusten käyttöön, koska television katselu onnistuu televisiolla ilman hubiakin ja makuuhuoneessa on vanhempi Sony tv, jossa sovellukset eivät ole enää päivittyneet. Hubin piti olla sellainen all-in-one ratkaisu ja helppo käyttää kaikille perheenjäsenille - mutta ei. Lähinnä tuo jatkuva näyttötilan muuttaminen on se, joka rassaa itseäni ja muita tässä taloudessa. Ja jos edes sitä muuttamalla saisi suoratoistosovelluksissa kuvan sulavaksi, mutta taas kerran ei.

  Ärsyttää todella paljon lukea tuollaisia vähätteleviä kommentteja, jos itse ei jotain selkeää ongelmaa huomata tai se huomataan, mutta päätetään asia vaan hyväksyä. Ei tuollaisella lammastouhulla saada mitään kehitystä aikaan. Miksi täällä ihmettelette viestintuojia, ettekä ole mukana vaatimassa DNA:lta kehitystä, joka auttaisi kaikkia käyttäjiä? Kai se on sitten sitä tyypillistä suomalaista alistumista ja kun ei asioista ymmärretä edes vähää alusta, voi täällä sitten tietämättömyyttään jeesustella.
  Mikko
 • @kypeli,

  Mitä videoita striimaat lähiverkossa vnc:llä? VNC ei muita sovelluksia enempää pysty hubin näyttötilaa vaihtamaan, eli se "hyvin toimiva" mitä ilmeisimmin tarkoittaa, että toisto toimii bufferoimatta, mutta kuva nykii? Sekin on ihan ok jos tuollaisen on valmis hyväksymään ja nykivää kuvaa katsomaan, mutta sen ihmetteleminen, miksi jotkut nykivästä kuvasta valittavat, on kerrassaan typerää. En tarkoittanut, että juuri sinä olisit sitä ongelmien esille nostamista kritisoinut, mutta pari ääliötä sellaistakin näkyy tekevän.
  Mikko
 • Pakko jatkaa vielä hieman hubin puutteista ja valittamisesta.

  Tämä saattaa olla turhaa, kun nämä valittamisesta valittavat eivät taida asiasta ymmärtää yhtään mitään, mutta samalla kun haukutte meitä valittajia, haukutte myös Googlea. Onko Googlella siis toimittu väärin, kun käyttöjärjestelmässä on API:t olemassa esimerkiksi tuohon näyttötilan (esim. resoluution ja virkistystaajuuden) säätöön. Ovatko nuo turhia ominaisuuksia, jotka Googlella on päätetty vain huvikseen lisätä käyttöjärjestelmään? Miksi on väärin vaatia tukea ihan käyttöjärjestelmän standardiratkaisuille, kun vastaavaa tukea löytyy Android TV laitteista, joita saa Kiinasta parilla hassulla kympillä? Miksi on ok antaa suurella ja vakaalla budjetilla operoivan operaattorin oikoa tällaisissa asioissa ja niistää rahat asiakkailta minimieffortilla? Miksi, koska niin monet lampaat suostuvat tähän ja ovat valmiita maksamaan, että saavat katsoa surkeaa kuvaa. Sen verran pitäisi löytyä itsekunnioitusta ja ihan yleistä kuluttajan valveutuneisuutta, ettei vain tyydy siihen mitä annetaan, vaan osaa vaatia vastinetta rahoilleen.

  Vastatkaa nyt joku valittamisesta valittava vaikka yllä esittämiini kysymyksiin ja jatketaan sitten keskustelua valittamisen mielekkyydestä.
  Mikko
 • @Mikko,

  VLC, ei VNC.

  Hyvin toimii .mkv ja .mp4 tiedostot, 720p ja 1080p jopa 5.1 äänillä. Kuten sanoin, toimii hyvin, ei bufferoi eikä nyi.
  Kypeli
 • @Kari
  Meillä oli 3 kpl Wbox HD3 digiboxeja - 2 niistä vaihdettiin ja ei mitään apua, buuttailu jatkui ja jatkuvat tallennukset katkeili - tallennusten onnistumisprosentti oli hyonompi kuin hubin kanssa ikinä. Vähintä mitä digiboxilta odottaa on se, että voi katsoa tv-kanavia - ei onnistunut. Boxeja käytettiin yhteensä 4 eri osoitteessa ja kaikkialla sama juttu. Aivan paskat masinat.

  Welhon aikaiset Wbox HD2:t (laatikot, joissa sisäinen kovalevy) sen sijaan toimivat meillä edelleen, viimeinen poistettiin käytöstä, kun otettiin tuplahubi käyttöön.
  Sarzu
 • Tiedän 99% varmuudella, että Wboxista (HD3) on toimiviakin olemassa, koska itsellä on yksi täysin toimiva ja toinen mikä boottailee käynnistyksessä silloin tällöin 2 kertaa (Tämä vika tuli ehkä 3 vuoden käytön jälkeen). Tallennuksia on 5 vuoden aikana jäänyt tallentumatta ongelmista johtuen ehkä 5 kpl ja joka päivälle melkein joku tallentuu levylle maksukanavilta. Todella luotettava laite siis ollut kyseessä.

  Joten toimivaa on ollut tarjolla. Omaa typeryyttä loppupelissä siis ollut, jos ei sellaista ole saanut hankittua! Eihän se 4 laitteen jälkeen varmaan vaihto enää käy mielessä, mutta ei siihen pidä silti tyytyä. Tai jos tyytyy, niin saa sitä mitä ansaitseekin.

  Hubista taas ei ole 99% toimivaa olemassakaan, on vain eri käyttäjiä, toiset tyytyy eri asioihin.

  Aivan saakelin ärsyttävää on todellakin tuo että valitettaan siitä kun toiset "valittaa". Järjenköyhyyttä suoranaisesti.

  DNA:n puolelta tässä touhussa taas ei ole ollut oikeastaan koskaan mitään järkeä, monia kysymyksiä on esitetty vuosia ja ei vastata, niin se on suoranaista vittuilua vaan asiakkaille!!!
  JJJ
 • @kypeli,

  Toimii kyllä, jos käyt itse vaihtamassa virkistystaajuudeksi 24hz. 50hz/60hz asetuksella nykii varmasti. 60hz kanssa tulee ns. pulldown käyttöön, eli osa kuvista näytetään 2 ja osa 3 kertaa, tämäkin on selvästi havaittavissa. 50hz asetuksella on sitten todella huono katsoa.
  Mikko
 • Tänään kesken normi live TV kanavaa katsoessa, ruutuun ilmoitus "Kovalevy on poissa käytössä" ja kuva samantien mustaksi. Kanavaa vaihtamalla kuva palasi, hetken päästä ilmoitus "kovalevy on käytössä" , ja kuva jälleen mustaksi.. ai että on TV:n katselu nautintoa.

  Täytynee ruveta tunkee näitä TikTokiin #dnatvhub niin saa edes jotain hubia revittyä tästä. 
  Jukka
 • @Mikko,

  Entä jos mulla on 50Hz telkkari?
  Kypeli
 • @Kypeli,

  Vanha kuvaputkitelevisio vai? Minullakin on useampi "50hz" tv, mutta ne tukevat kyllä useimmiten muitakin tiloja. Sonyn vanhempia on pari kappaletta ja ne tukevat mm. 24, 50 ja 60hz. Jos sinulla on 50hz kuvaputkitv, tai mikä tahansa 50hz näyttölaite, niin 23,976fps leffat nykivät varmasti aika tavalla. En tosin tiedä onko VLC:ssä jotain toimintoa jolla lähdemateriaali esim. nopeutetaan hieman 23,976-->25fps.
  Mikko
 • Kyllä ne taisi kaikki kuvaputki TV:tkin tukea 60 hz, joskus pikkupoikana piti näitä jo Japaninpelissä säätää. (Taisi olla niin että RGB-kaapelilla sai 60hz käyttöön).

  Ei ole kyllä sellasta litteää näyttöäkään tullut vastaan, mikä tulisi vain kiinteää 50hz. En tiedä ensimmäisistä plasmoista niissä tarkkuuskin kun saattoi olla vaan 480p.
  JJJ
 • Yksi erittäin ärsyttävä ja jo pitkään jatkunut ongelma omassa hubissani on seuraava: kun avaan television ja hubin niin mitään ei näy, ennen kuin suljen ja avaan hubin uudestaan. Pieni, mutta ärsyttävä ongelma tämäkin. Kenelläkään muulla samaa?

  Hupilaatikko
 • @Hupilaatikko
  Silloin ja tällöin tuota esiintyy.
  Pudezzio
 • Varmaan hölmö kysymys, mutta ’Mistä laitteesta mä muutan virkistystaajuuden?’

  Tykki, tv, tietokoneen näyttö, DNA TV -hubi?
  Jos Hubista, niin miten?
  Mulla on kaikki laitteet yhdistetty HDMI:llä.

  Prime Video tökkii tosi pahasti, kun castattu hubin kautta iPadista.
  Mike
 • Hubista: Eli mökkinäppäimellä alkuun -> asetukset -> Ulostulot -> HDMI -> HDMI näytöntila.

  Tosin Prime Video ja HBO tökkii varmasti myös castattuna kun ne ei muutenkaan toimi hubilla. Nämä juuri ne pahimmat "perus-appit" jotka ei toimi ollenkaan järkevästi.
  JJJ
 • @JJJ

  Kiitos, tuo on häirinnyt jo aika kauan.
  Mike
 • Moi Mike.
  Ipadillä toistuu kaikki hyvin Google Chromecast -langaton mediatoistin (3. sukupolvi) kokeiltu juttu.Ei uskoisi kuvanlaatua sen jälkeen.Saa melkein jokaisesta kioskista tai paremmasta kaupasta.
  Samoin kun vertailun vuoksi vaikka Xiaomi Mi Box S 4K HDR -mediatoistin (EU-versio) maksaa 69 euroa,tosin mitään tallenusta ei ole mutta kuva on loistava.Päivitettävisssä Android 9:ään.Moni on ihan hankkinut sen koska moni uusikaan TV ei toista kaikia Appejä,kai jokin niinsanottu royaltti sopimus...
  Sai kunniamaininnan Mikrobitti lehdessä pari numeroa sitten Apple TV:n jälkeen.
  Että sellaista...
  TJT
 • Vielä hiukan lisää,jos on Ipad ja tallennus siihen niin oikeastaan koko Hubia ei tarvitse kun littää  Google Chromecast  media toistimen Kotitetteri vahvistimeen tai suoraan Televisioon niin pääsee koko harmista pois...
  Android tablettia en suosittele...
  TJT
 • @JTJ
  Olet oikeassa. Mun iPadillä onnistuu kaikki castaukset ”oikeaan” chromecastiin paremmin kuin hubin kautta.
  Eli käytän hub nyt vain tavallisten tv -kanavien katsomiseen.
  Muille kanaville on parempi käyttää iPad -appia castauksella, kuin Hubia.
  Nyt vain ongelma, että Hub kiinni telkkarissa, jota eniten käytän, ja chromecast toisessa. Ajattelin, että joskus hubin ”chromecast” korjaantuisi.

  Mike
 • No saman voi hoitaa Android puhelimella/tabletilla ja aidolla Chromecastilla. tälleen käytin DNA TV:tä vuosia (Ja käytän edelleen toisessa telkassa). IPTV kanavia vaan ei ésim saa sovellukseen samallailla ja muutenkin tässä on kyse hubista, joten...

  Lisäksi tuo kaukosäätimen puute on vähän tylsää pitemmässä käytössä. Viime päivitykset vaan tehneet ihan kauheaa paskaa tuosta sovelluksesta ja sen käytöstä chromecastin kanssa.

  TV:seen (Mihinkään käyttöjärjestelmään) tai muihin Android TV laitteisiin ei edelleen saa DNA TV:tä appina, joten en tästä sen enempää jatka.
  JJJ
 • @JJJ ja @JTJ

  Katson matkoilla vain Android tai iOS, kautta sopimus kavavia. Mm DNA TV. jne.

  Ongelma on se, että tuo DNA -liittymä ja Hubi kuuluu asunnon vuokraan.
  Hubin voi varmaan ehkä irtisanoa, jos siitä ei mihinkään ole.
  Parempi ottaa uusi chromecast mun toiseenkin telkkariin.

  Hubilla, ei ole silloin enää paljon asemaan meidän katselussa.

  DNA TV kylläkin, koska siellä kaikki tallenteet jne.
  Mike
 • Tosin tallenteen näkyy myös DNA TV -apin kautta.
  Joten ei Hubista paljon iloa ole.

  Kysymys DNA
  Ajatteko Hubin alas ja keskityttekö muihin palveluihin?
  Mike
 • @Mike, miksi ajaisivat?!
  Jos katsot täällä valittavien määrää, on se aika minimaalinen suhteessa hubi-käyttäjiin. Oletettavasti aika suurella osalla käyttäjistä hubi toimii. Suoratoistoa voi katsoa joko tv:n tai Google Chomen kautta, jos ei hubin laatu täyty.
  Turha siitä on täällä jankata, luopuu itse hubista, jos ei miellytä ja vuolaa! Homma on ratkaistu.
  En ihmettele, ettei DNA täällä kommentoi, jos kysymykset ovat tätä luokkaa. 🤷🏼‍♀️
  Sarzu
 • @Sarzu,

  Ajatusmaailmasi on hyvin erikoinen. Ostetaan palveluntarjoajalta laite ja kun se ei toimi, käytetään kiltisti mutisematta muita laitteita siihen tarkoitukseen, johon hubi on hankittu? Olet oikein unelmakuluttaja, onnittelut! Kaikissa televisioissa ei vaan ole kaikkia mahdollisia suoratoistosovelluksia, kuten esim. omassa Sonyn televisiossa sovellukset ovat jo vanhentuneet eivätkä toimi enää. Siksi hubi on hankittu sekä iptv päätelaitteeksi, että Android TV laitteeksi - joista jälkimmäisen osalta on pahoja puutteita. Miksi siis luopuisin hubista, kun iptv vaihtoehtoja ei juuri nyt ole? Miksi en yrittäisi saada DNA:ta heräämään ongelmiin, se auttaisi kyllä muitakin asiakkaita, vaikka eivät tällä hetkellä ongelmia huomaisikaan - tai niistä välittäisi, jokaisella laitteella nämä samat ongelmat ovat. Olen useaan kertaan kirjoittanut, että kuvan nykiminen ei välttämättä kaikkia haittaa lainkaan niin paljon kuin esimerkiksi itseäni, mutta jokainen varmasti katsoo paljon mielummin sulavaa liikettä. Tämä kaikki on kuitenkin ihan (helpohkosti) saavutettavissa ja vastaavat ominaisuudet toimivat PALJON halvemmissakin laitteissa. Sarzu voisi ehkä ajatella joskus asioita muutenkin, kuin omasta näkökulmastaan?

  En minäkään mitään turhaa räksyttämistä ymmärrä, mutta jos nostaa epäkohtia esiin, perustelee ne ja tarjoaa ratkaisuehdotuksia, missä se ongelma on? Ai niin, pitäsi vaan Sarzun tapaan lammasmaisesti ottaa vastaan mitä annetaan?
  Mikko
 • Sarzu menee ostamaan tomaatteja, saa kurkun. Ei haittaa, vain hölmöt valittaisivat mokomasta. Mikko hyvin niputti tuossa yllä.
  Timppa
 • @Mikko, olen myös nostanut asiallisesti kehitysehdotuksia. Se onkin fine ja tämän palatan tarkoitus.
  Mutta en ymmärrä, miksi minun pitäisi lähteä mukaan räksyttämään asioista vaan muiden näkökulmasta, oletko itse mukana minun ja monen muun näkökulmassa, että hubi toimii peruskäytössä? Juu et ole - ja sehän se lammasmaista käyttäytymistä juuri onkin.
  Huomaatko, että teillä menee hlökohtaisuuksiin, kun joku on erimieltä - itse saatte kyllä olla - ja kyseessä on kuitenkin vain tekninen laite, jonka ominaisuuksista voi täällä kirjoittaa - huom! niin hyvistä kuin huonoista. Turha räksytys vaan ei johda muuhun kuin koko palstan vajoamiseen turhuuteen.
  Annetaan tilaa kaikille ja jos vielä jätetään turhat älämölöt ja uhoamiset pois, niin eiköhän DNAkin vastaile. Niin metsä vastaa, kun sinne huutaa.
  Minä lopetan keskustelun aiheen vierestä tähän.

  Sarzu
 • @Sarzu,

  Et ilmeisesti ymmärrä laitteesta tai laitteista juuri mitään, mutta ongelmat joita olen nostanut esiin eivät ole mitään mielipidekysymyksiä. Olen senkin todennut, että hubi toimii varsin mainiosti kun käyttötarkoitus on tv, iptv tai tallenteiden katsominen. Tästä ei ole kukaan - tai ainakaan itse en ole - varmasti väittänyt vastaan. Android TV:n osalta laitteessa ja firmiksessä/käyttöjärjestelmässä on bugeja ja selviä PUUTTEITA, joiden johdosta tietyt asiat eivät toimi yhdelläkään hubilla. Sinulla saa tietysti olla mielipiteesi, mutta pystytkö keskustelemaan sen mielipiteesi perusteista, vai toteatko vain pintapuolisesti hubin toimivan hyvin? Samalla itsekin käytät muita laitteita tarkoituksiin, jotka hoituisivat sillä hubillakin, kun DNA:n puolelta softa olisi ojennuksessa. Nostan vaikka esimerkkinä PlayReady bugin, jota DNA ei saanut korjattua koko sinä aikana, kun Liiga oli saatavilla vain Telia TV sovelluksen kautta, eikä em. bugista johtuen castaus hubille onnistunut. Tuokin varmaan toimi hienosti, kun itse et vaan kyseistä ominaisuutta tarvinnut?
  Mikko
 • JJJ, asia on juurikin näin. Itsellä varmaan tärkein olisi tuo suoratoistojen pelaaminen. Sitä varten laitteen varmaan monikin hankkii, ja tuon ominaisuuden toimivuuden Hub lupaa. Vaan kun ei toimi. Sarzun vastaus: "hankkikaa sitä varten joku toinen laite".
  Perkele, pitääkö vaan hankkia kaikkien bugien tilalle uusi laite ja olla hiljaa ja maksaa tyhjästä?
  .
  Timppa
 • Joo ja DNA:kin osallistui keskusteluun niin että poisti viestini.

  Poistakaa sitten noi Sarzunkin provo viestit, jos haluatte olla "niinkivoja" kaikille, ettäke vastaksia kestä.

  Ala-arvoista touhua, kun kerta DNA olette paikalla, voitteko vastata kysymyksiin?
  JJJ
 • Siirsin nyt Google ChromeCast härpäkkeen tähän käytössä olevaan tv.
  Castaus toimii mielestäni hyvin. Hyvä kuva ja ääni ok.
  Käytin PrimeVideota iPadista.
  Miksi castaus ei toimi DNA TV Hubin kautta?
  Mulle riittäisi jopa se, että cast toimii.
  Mike
 • DNA TV -palveluna ihan ok.
  Hub on se suuri ongelma ja sen koodi.
  Mike
 • Niin se on aina ollut, osa sovelluksista toimii aidolla chromecastilla hyvin ja hubilla castattuna ei. Tähänkään ei varmaan mitään vastausta saada tai korjausta koskaan.

  Tuokin on sitä mihin on jo totuttu, pakko vaan kysyä uudestaan ja uudestaan asiaa, eli potkia perseelle suomeksi DNA:ta, kun eivät voi tätäkään korjata!

  Rupeaa todellakin hihat palamaan taas tämän DNA:n kanssa, kun selvästi täällä ovat, mutta eivät vastaa mihinkään. MIKSI? Eihän nämä tavan asiakaspalvelijat osaa mitään tietysti vastata, mutta kai siellä konsernissa nyt joku on joka osaa vastata esim. siihen ketjun alussa olevaan listaan jo vihdoin (Joka on edellisestä ketjusta poimittu kaikenlisäksi.)
  JJJ
 • Jännä kun yli kaksi vuotta sitten DNA:n kauppamies nimenomaan painotti castausta hubissa. "Kaikki tulee muutaman vuoden päästä toimimaan tällä systeemillä!", joopa joo, harmi ettei se ominaisuus vieläkään toimi laitteessa edes välttävästi. Lähisukulaisellani on ensimmäisen sukupolven ikivanha chromecast joka toimii aivan moitteetta.

  Hupilaatikko
 • @DNA Juha Ihalainen
  Kommentoi jotain!

  @DNA Ida T
  Antoi sentään jonkin kommentin uudesta versiosta.

  Sanokaa vaikka, että ’Hub ei kykene lunastamaan odotuksia’

  Silloin siirryn pois Hubista.
  Jos saatte castin toimimaan, niin pidän hubin.
  Mike
 • Onko niin, että DNA alkaa sensuroimaan viestejä, kun ei kerran lupauksiaan hubista pysty lunastamaan. Maallikkona voisi luulla, että helpompi tie olisi myöntää kykenemmättömyys, kuin yrittää lakaista ongelmaa maton alle. Huhuu herra uusi tai vanha kehitysjohtaja Jung-un.
  Visitor
 • Kuten sanottu, mulle sisältyy asuntoon DNA internet ja DNA Hub.
  Internet ok, mutta Hub ongelma.
  Cast on iso ongelma. Ja että hubissa ei ole kaikkia appeja.  Mike
 • @Visitor

  Ainakin joku silloin lukisi viestejä
  Mike
 • Kuten Sarzu kirjoitti luopukaa hubista. Itse luovuin kun DNA mokasi eikä voinut tarjota mitä lupasivat. Tuolla toi hubi itsekseen käynnistyy ja vilkuttelee valoja, käyttämättömänäkin epävakaa laite. Mutta suosittelen luopumista kaikille.
  Tomppa
 • IPTV + tallenne puoli on hubissa ihan ok. Ja hinta loistava palvelulle (5 tai 10€/kk). 

  Tässähän nyt yritetään lopuista toimista saada paremmin toimivia.

  Vastaukset: "Lopettakaa valittaminen" tai "luopukaa hubista" ei nyt vaan tule kysymykseen. Ihme ääripäitä vaan tuntuu olevan liikkeellä, kehittäminen ei tunnu olevan vaihtoehto ollenkaan... Vaikka eipä se sitä DNA:n puoleltakaan juuri tunnu olevan, joten siinä mielessä oikeassa.
  JJJ
 • Tässä muutama hubiongelmaa, (uusin versio) joita voisi korjailla:

  - kun tallennan HD :lle alfaTV ohjelmaa (tallenus ei mahdollista nettiin), niin ohjelmaopaaseen eu tule "rec" symbolia vaikka tallennnus ok.
  - tekstiTV on välillä todella hidas ja alasivujen selaus ei pääsääntöisesti toimi, jos toimii lainkaan
  - toisinaan ohjelmaopas ei ole päivittynyt tai näkyy ainoastaan seuraavan päivän ohjelmat.

  Mielestäni tämä viime syksymä tullut uusi hubi ja dnatv on kyllä hyvä - nyt vaan bugit korjaukseen niin tulee huippu
  Jiip
 • JJJ kirjoitti:
  "IPTV + tallenne puoli on hubissa ihan ok"

  Tallenne puoli on kyllä muuten kunnossa, mutta Norra kanavia ei voi vieläkään tallentaa hubin kovalevylle, jos haluaa ohjelmatekstityksen lisätä jälkeenpäin. Koskee siis ruotsalaisia ohjelmia, elokuvia, sarjoja jne.Tekstitv.s.199 ei toimi hubissa jos ei katso suorana (ruotsissa kun ei ole käytössä dvb-tekstitys) Meillä Topfield tallentaa ruotsin tv-ohjelmat, ja hubi loput. Ja tähän tarvitaan tietysti TV-kortti, joten 3,50€/ kk, tulee lisää hintaa kanavapaketin lisäksi. Heti kun tämä korjataan voi myös hankkia Tupla Hubin.
 • Kuten tuolla aikaisemmin mainitsin.
  Siirsin nyt ChromeCastin tähän Hub telkkariin.
  Mihin tarvitsen enää hubia?
  DNA TV toimii hyvin iPadissa ja Android -kännyssä.
  Cast toimii hyvin oikean ChromeCast mokkulan kanssa.

  Kertokaa, miksi mun kannattaa edes pitää Hubia?
  Mike
 • Jos et tarvitse iptv päätelaitetta ja televisioon tulee antennikaapeli, et varmaan mihinkään. DNA TV sovelluksessa ei taida kyllä kaikki kanavat näkyä?
  Mikko
 • @Få
  Ainostaan Pilvitallenteita käytän, kun maksukanavia ei voi nykyään tallentaa antenniasiakkaana ollenkaan, nekun tulee IPTV puolelta. Eli sama ongelma niissä kuin sinullakin, paitsi että tallennus ei onnistu ollenkaan (jos nyt siis ottaisin maksukanavat hubille). Ne on kortilla kanssa itselläni ja tallennus Wboxilla kovolle.

  Toivoin IPTV-kanavien tallennusmahdollisuutta, mutta toiveet taitaa olla täysin turhia minkään suhteen, niin "paljon" taas tuntuu kiinnostavan DNA:ta. Telialla tämä kai onnistuu kovalevylle, joten ei ihan mahdoton ajatus. Verkkoon ei onnistu kenelläkään ja sitä tuskin on tulossakaan sopimuksien takia.

  @Mike
  Jos sillä kaukosäätimellä ei ole sulle merkitystä, eli jaksat pulata puhelimella/tabletilla käyttöä, niin et tosiaan mihinkään kaapeliasiakkaana. Tosin Se yhteys eri sovelluksiin Chromecastilla katkeaa aina jossain vaiheessa ja on yksi raivostuttava piirre pitemmässä käytössä.

   Antenniasiakkaana saa noita HD-kanavia hubilla, kun antennissa ei ole vuonna 2021 muita kuin Yle ja loppuvuodesta tullut MTV3  HD laadulla.
  JJJ
 • @JJJ ja muut.
  Tuntuu siis aika turhalta koko HUB, vie koax yhteyden. Ja ihan turhaan.

  Parempi castata kaikki iPadista ChoromeCastille.

  Varsinkin, kun DNA support on Hubille tätä luokkaa.
  Mike
 • Ketjun aloitus on ”Uusi päivitys DNA TV Hubille tulossa - Uusi DNA TV Hubi päivitys”

  Tämähän ei siis varsinaisesti ole mikään hubin tukiketju, vaan info päivityksestä. Eli ei tästä ketjusta kyllä kannata tukea hakea, vaan ottaa yhteyttä suoraan DNAhan. Niin olen itsekin tehnyt ja asiat on saatu ratkaistua.
  Keskustella toki voi hubin ominaisuuksista.
  Sarzu
 • Kyllä sä ihan tänne ohjaa kun googlettamalla tukea hakee.
  Timppa
 • No mikä forumipoliisi sieltä nyt ilmoittautui? DNA:n asiakaspalveluun yhteyttä ottamalla EI SAA apua hubin ongelmiin. Hyvityksiä saa, kun perustelee asiansa, mutta ne eivät hubista sen parempaa tee.

  Mikä on parempi paikka julkisesti keskustella hubin ongelmista, kuin hubista luotu ketju? Kommenttisi asioiden ratkaisemisesta paljastaa lähinnä sen, ettei sinulla ole pienintäkään käsitystä mistä hubin ongelmat johtuvat. Itsekään et käytä hubin suoratoistosovelluksia, mutta silti kehut laitetta? Ja kuten jo tuolla aiemmin kysyin, missä vika on, kun DNA:n myymässä laitteessa ei toimi ihan Androidin standardirajapinnat?
  Onko se vika:
  a) asiakkaassa joka kyselee tuen peräänb) Googlessa, joka on tullaisen turhaan ihan vaan lisäämisen ilosta käyttöjärjestelmäänsä lisännytc) DNA:ssa, kun eivät ole viitsineet tukea käyttöjärjestelmän standarditoiminnolle rakentaa?
  Mikko
 • Jatkan vielä omaa viestiäni, niin tulee Sarzun toive kehitysehdotuksista täytettyä. Exoplayer käyttää myös ihan samoja standardi API kutsuja näyttötilan vaihtamiseen, kuin moni muukin mediasoitin. Jos näille rakennettaisiin kunnon tuki, auttaisi tuo laajemmaltikin kuin vain yhden satunnaisen sovelluksen suhteen.

  Löysin vanhan viestin, jossa Ville Partanen kertoo, että Broadcomin ja Googlen kanssa on käyty keskusteluja mikronykimisestä. Tämä siis muillekin kuin forumipoliisille tiedoksi, että ongelma on ihan aito ja ongelma on IHAN KAIKISSA HUBEISSA. Googlelta varmaan on tylysti todettu, että lukekaa developer.android.com miten homman saa toimimaan - ja minkä perään mm. itse huutelen, turhaan. Voi tietysti olla, että Broadcom ei ole tue em. ratkaisuja, mutta silloin palataan taas siihen, millaiset tunarit ovat olleet rautaa speksaamassa.
  Mikko
 • ...jäi edellinen viesti vähän epäselväksi, kun piti mainita Partasen kertoneen, että nimenomaan Exoplayerin mikronykimisestä on käyty keskusteluja Googlen ja Broadcomin kanssa. Eli vielä kerran, vaikka aspalta sanottaisiin mitä ja vaikka forumilla yksittäiset käyttäjät - forumipoliisi mukaanlukien - väittäisivät mitä, mikronykimistä esiintyy ihan jokaisella hubilla. Forumipoliisille ja muille vielä tiedoksi, että Exoplayeria käyttää todella moni sovellus videon toistamiseen.
  Mikko
 • @All
  Ei syytellä ketään.

  Toivotaan vain jonkun DNA -nimissä olevan henkilön ottavaan kantaa.
  Luulisi, että joku DNA -puolesta löytyy
  Mike
 • @Mikko

  Olet aivan oikeassa.
  Jonkun pitää se DNA puolesta myös myöntää.
  Mike
 • DNA taas paikalla, kun viestit häviää.

  YRITTÄKÄÄ NYT JO VIHDOIN VASTATAKIN JOTAIN?
  JJJ
 • @JJJ
  Jonkun pitää DNA -puolelta vastata jotakin.
  Mike
 • Ihan totta puhuen itseäni ei kiinnosta yhtään tippaa käykö täällä joku DNA Iiro tai DNA Iida copypastella laittamassa jonkun geneerisen vastauksen. DNA:lta on luvattu kehityksen olevan läsnä, mutta aika hiljaista on. Eikä missään saa niin kiire töiden kanssa olla, ettei ehtisi kohtuullisissa määrin omalle forumille vastailemaan. Jos on, niin olkaa tosiaan sieltä DNA:lta työsuojeluun yhteydessä.
  Mikko
 • Kuten kerroin, siirsin ChromeCast mokkulan nyt tähän makuuhuoneen tv.
  Kuva on täydellinen. Miksi HUB ei voi toimia edes cast?

  @Mikko
  DNA!!!!!
  OLKAA EDES YHTEYDESSÄ
  Mike
 • Mitä ihmettä tapahtui?
  Nyt SUB näkyy teräväpiirtona.
  Uskomatonta nähdä joitain kanavia näin.
  Mike
 • IPTV-puolen kun valitsee näkyy kaikki paitsi Nelosen kanavat "HD":na hubilla.
  JJJ
 • Okay, mutta olinko vain hölmö, nyt kaikki HD.
  Mahtava katsoa kaikkia kanavia.
  Ja siis Hubin kautta.

  Mike
 • @JJJ
  Mulla näkyy myös ”Kanadan rajalla.” Nyt HD.
  Kaapeli ja DNA boxi liittymänä.
  Muutui tänään ?
  Mike
 • Mulla muuttui tänään jotakin.
  -tekstitys isompi
  -HD kaikille kanaville

  En mielestäni tehnyt mitään.
  Mike
 • Mahtavaa, kun saa vihdoin HD
  Mike
 • Mun piti monta kertaa tarkastaa, tuleeko kuva Hubista, mutta Kyllä
  Mike
 • Nyt katson kanavia ihan eri tavalla.
  Hubin kautta kaikki HD.
  Todella hyvää.

  Vielä cast ongelma ja Amazon Prime Video.

  Mike
 • Eikö muita kommentteja?
  Ei hyvää tai negatiivista.
  ????
  Mike
 • Valikot muuttuivat myös. 
  Nyt toimii hyvin.
  👍
  Mike
 • Ios ja Android appi päivittyi pari päivää sitten,samoin tietokoneella oleva sovellus.
  Nyt näköjään oli Hubin vuoro..eihän siihen voi sanoa kuin jees,parempia katselu kokemuksia.Yksi kanava tuli lisää myös.
  TJT
 • @Mike, niinpä niin... meillä hubi on toiminut jo vuosia hyvin. Kaapelitaloudessa kuvan ainakin laatu on ollut todella hyvä jo pitkään.
  Nyt on vaan pieni hikka tuon tuplahubin suoratoistojen ”jäätymisen” kanssa. Testaan ensin eri toimet itse ja jos ei auta, olen yhteydessä DNAhan.
  Sarzu
 • Ei punainen muutu siniseksi puhumalla. Ei ole enää kehityksen kanssa mitään tekemistä näillä viesteillä.

  Kaikki täällä luetellut viat on faktoja, jos ne jollain toimii se on fiktiota.

  Totuus on totuus ja mielikuvitelmat on erikseen.
  JJJ
 • Ei sitten johdu DNA.
  Nyt kaikki kanavat HD. En tiedä, mitä taphtui?


  Mike
 • En taas todellakaan pysy perässä. Siis hubillekko on nyt eilen tai tänään julkaistu joku päivitys, mitä ei lue missään ja jota oma hubini ei löydä (2.4.1 käytössä)??

  Faktoissa kun pysytään taas, niin hubissa on 2kpl DVB-T2/C virittimet, sillä on siis aina näkynyt HD:na ne kanavat jotka on verkossa (Kaapeli/Antenni) haettavissa (Tai oikeammin ne jotka DNA on sallinut näytettävän hubilla.)

  IPTV:n puolelta tulee Hd:na (Ilmoitettu 720p/5Mbps), muut kanavat paitsi Nelonen median. Tämä muuttui Uuden DNA TV:n myötä n. vuosi sitten.

  Hubilla pitää valita mitä kautta ottaa lähetyksen vastaan (SD/HD/IPTV).

  ^Siinä oli se fakta osasto, mikä nyt on muuttunut sitten ja miten?^
  JJJ
 • Tuota en edelleen ymmärrä miksi pitää kehua että on toiminut jo vuosia ja että DNA:han yhteyttä. Ei voi myöskään ketään stressata, jos selvistä ongelmista raportoidaan, sehän tässä on ideana.

  DNA ei korjaa ilmoitettuja vikoja, siihenhän täällä yritetään. Se mitä kautta ottaa yhteyttä ei sitä faktaa muuta mihinkään. Täällä foorumilla nyt vaan näkee moni muukin asiat, kun DNA yrittää ne haudata.

  Ei ole myöskään järkeä ylikehua hubia, jos sillä ei itsekkään voi katsoa suoratoistoja (tai käyttää jotain muutalaitetta siihen syystä että?). Siinä on silloin selvä vika ja sellaista ei pidä hyväksyä. Viat on sellaisia Että DNA pystyy ne korjaamaan, kunhan vain on mielenkiintoa (Ehkä kaikkia ei edes pysty.)

  Sama keskustelu on käyty n 2-3 vuotta sitten. Ja edelleen joutuu samoista vioista valittamaan ja kirjoittamaan näitä täysin turhanpäiväisiä viestejä. Kun DNA ei regoi mitään ja samat käyttäjät valehtelee toimivuutta.

  DNA TV toimii kohtuu hyvin nykyään, siitä moni on samaa mieltä, sekavuus siinä on edelleen, kun suunnitelu on menty ulkoasu ensin ja käytettävyys sen jälkeen.
  JJJ
 • Eihän ne komponentit siinä Hubissa vaihdu mihinkään,ne on ja pysyy siinä.
  Esim.Mac tietokone sai lisänopeutta aikaisemmin ennen uutta suoritinta noin 20%:ntia vain viilaamalla omaa järjestelmäänsä eli korjaamalla ja yksinkertaistamalla kirjoittamaansa koodia.

  TJT
 • @JJJ

  Ei tullut uutta (DNA) päivitystä. En tiedä mitä tapahtui.
  Nyt kaikki normaali kanavat HD.
  Jopa hubin käyttö nopeutui. (Ainakin tuntuu siltä)
  Mike
 • Hei. Tukeeko DNA TV Hubi bluetooth kuulokkeita? DNA:n asiakaspalvelusta todettiin, että Hubi ei ole äänentoistoon tarkoitettu laite, vaan äänet tulee tv:stä. Miksi Hubin asetuksista on kuitenkin mahdollista liittää ulkoinen laite bluetoothilla Hubiin? Esimerkiksi minä olen käyttänyt bluetooth kuulokkeita ja yhdistänyt ne Hubiin ja laite on kyllä tunnistanut kuulokkeet ja yhdistänyt ne. Ongelma on ollut välillä yhteyden katkeaminen. Kuulokkeet on pitänyt yhdistää uudelleen ja uudelleen Hubiin. Voiko Hubissa siis käyttää ulkoisia bluetooth kuulokkeita ja/tai kaiuttimia? Tukeeko laite näitä virallisesti vai ei? Toivottavasti tulette tulevaisuudessa ainakin parantamaan tätä ominaisuutta ja laajentamaan tämän tukemaan myös tv kanavien katselua.
  TKS210
 • @TKS210

  Itselläni ihan sama ongelma.
  Toimii ja ei toimi.
  Mike
 • Noin ne toimii. lisäksi ääni saattaa tulla DNA TV:stä tallenteista tai suoratoistosta, mutta ei virittimen kautta tms. Ei ole virallista tukea.

  Tuosta on kanssa pari vuotta sitten keskusteltu ekan kerran, ei ole mitään muutosta tullut, joten tuskin on tulossakaan...
  JJJ
 • Jos monella on samanlaisia kokemuksia, niin hyvä varmaan tuoda niitä tänne julki. Ehkäpä se saa kehittäjät tekemään asialle jotain. Tuntuu järjettömältä, että laitteen asetuksissa on "Etäkäyttö ja tarvikkeet" valikko, jossa nimen omaan on mahdollista lisätä laite bluetoothilla, mikäli laite ei kuitenkaan tätä ominaisuutta tue...

  TKS210
 • Oli mukana tuokin asia esim tässä listassa jonka poimin muutamalta viimekuukaudelta ketjuista, osa odottanut vuosia vastausta, joten rupeaa usko loppumaan tähän DNA:n touhuun:

  1) Saadaanko firmware tasolla tuki Modeset API:lle? Tämän tärkeyttä ei juurikaan tunnuta ymmärtävän. Löytyy paljon laitteita joissa tämä tuki on, joten on täysin tehtävissä.
  (50/60Hz, sovellustennykiminen.)

  2) Mitä on tehtävissä nykivälle kuvalle esim. Cmore sovelluksessa? Jääkiekon katsominen on aivan järkyttävää.

  3) Hubi on ihan hemmetin hidas kaikilta toiminnoiltaan ja tähän ei auta välimuistien tai tietojen tyhjentämiset, mitä tehtävissä?

  4) Onko Jim, LIV, Hero tallenteet oikeasti HD-laadulla (720p, n.5Mbps)?

  5) Milloin HBO rupeaa toimimaan ja miksi esim. Amazon Primea ei voi asentaa ollenkaan.

  6) Bluetooth (esim. kuulokkeet) laitteitten käyttö saatava toimivaksi
  - bt käyttöön otto / lopetus
  - ääniviiveen säätö

  7) USB-portti ei hyväksy mitenkään alustettua tikkua tai löydä mitään tiedostomuotoa tikulta. On siis täysin turhakkeena nyt koko reikä.

  Toivomuksia:
  - kovalevy/ajansiirto.
  - Kanavien järjestäminen
  - Maksukanavia ei voi tallentaa antenniasiakkaana (Ei edes kovalevylle), Joten IPTV-kavien tallennus mahdolliseksi (Kuten Telialla on).

  Kai se tarvii luovuttaa tämä "kehitys", kenenkään hermo kestä, kun vuoden odottelee vastausta ja mitään tämä paska firma ei vastaa.
  JJJ
 • Niin, itse pidän ainakin omituisena sitä, että kiistetään ominaisuuden olemassa olo, vaikka se kuitenkin olemassa on. Ainakin allekirjoittaneella tämä langattomien kuulokkeiden käyttö yhdessä laitteen kanssa olisi merkittävän tärkeä ominaisuus. Ja kun kuitenkin kuulokkeet on mahdollista liittää laitteeseen, niin mielestäni on outoa, että tätä ominaisuutta ei hyödynnetä kunnolla. Voisihan DNA mainostaa tätä ominaisuutta saadessaan sen toimimaan ja hyötyä siitä...
  TKS210
 • Olen kokeillut paria ns. bluetooth-lähetintä ja ongelma on ollut, että viive kuvalla ja äänellä on ollut häiritsevän suuri. Hubiin kuulokkeet suoraan yhdistettynä viiveä ei mielestäni ole ollenkaan... Ja siksi olisi tärkeää saada tämä ominaisuus toimimaan kunnolla... Eikä myöskään haittaisi, että langaton yhteys toimisi myös tv-kanavia katsellessa...
  TKS210
 • Toi pn juuri sitä, että käyttäjiä on erilaisia. Itse en esim. tuota ominaisuutta tarvitse, mutta ei se sitä tarkoita, etteikö sen tarvitsisi toimia, kun sellainen kerta on olemassa.

  Ja se "yhteys" DNA:han ei tässäkään tuottanut mitään tulosta, kuten ei muissakaan ongelmissa, jotka hubissa on (ei käyttäjässä). Joillekkin tämä tuntuu olevan mahdottoman vaikea ymmärtää ja suututaan, kun oikeista ongelmista keskustellaan täällä. Nämä ongelmat pitäisi siis vain hiljaa hyväksyä, ei näin.

  Vielä järjettömämpää on kuitenkin Ettei DNA tänne mitään vastaa tai/ja korjaa yhtäainutta ongelmaa...
  JJJ
 • Olihan kaikilla tiedossa, että Menu ja listassa alimmaisena oleva Asetukset -> Kanavahallinta -> Kuvanlaatu kannattaa tarkastaa.
  Mike
 • ^Tuostapa tuli mieleen, jossain päivityksessä tuo asetus "ensisijainen laatu" oli itselläkin muuttunut HD:lta SD:lle ja piti muuttaa takaisin päivityksen jälkeen. Jos se nyt oli korjattu ja muuttunut ensisijaisesti HD:lle, niin toki parani kuvanlaatu (Jos siis oli ennen SD.)?

  Jokaiselle kanavalle erikseen tuo "laatu" asetus löytyy, kun painaa kanavaa katsottaessa "OK"; niin näkyy SD, HD tai IPTV ja voi myös siitä muuttaa sitä.

  Todella epämääräinen tämä teksti "kanavan laatu". OIkeasti kun vaihdetaan kanavaa, kanavapaikat on vaan niputettu tuon valinnantaakse. Hubilla kun ei voi vaihtaa esim. antennissa kanavapaikalle 3 (MTV) tai 23 (MTV3 HD).
  Lisäksi IPTV lähetys laitettu samaan valintaan.

  Ehkä peruskäyttäjän kannalta helpompi, mutta "kanavan laatu" on silti omaan korvaan todella outo sanavalinta. Mikä "laatu" on esim IPTV, se on asetus mitä kautta kuva tulee ja kuinkahan moni "laatua" valitseva ei ymmärrä edes että tässä valinnassa siten kulutetaan nettia...
  JJJ
 • @JJJ
  Olet aivan oikeassa.
  En itse käsitä, mitä on IPTV -laatu.
  ”Kanavan laatu” viittaa lähetystekniikkaan, ei kuvaan.

  Kuinkakohan moni katsoo nyt kanavia SD, vaikka saatavilla on HD?
  Mike
 • Koskeeko tuo hd laatu nyt siis kaikkia antenniverkon peruskanavia? Eihän digita edes jakele antenniverkossa kaikkia kanavia hd tasoisena. Jos kaikki näkyy nyt hd:n niin on taidettu siirtää niitä iptv puolelle kertomatta siitä.
  Tomppa
 • Palaan vielä tuohon esillä pitämääni virkistystaajuusongelmaan. Ymmärrän toisaalta, ettei DNA:lla ole intressiä tätä ratkaista, koska Netflix sovellus pystyy virkistystaajuutta vaihtamaan. Samoin DNA:n oma vuokraamo, joka on taas SF Anytime kirjaston päälle rakennettu. Tämä huomioiden, kaikki valmiit ratkaisut olisivat olemassa, ja myös kolmannen osapuolen sovelluksille voisi antaa oikeudet vaihtaa näyttötilaa ihan Androidin standardi api-kutsuilla. Tiedän tämän olevan kuin seinille huutelua, mutta voisiko DNA:lta joku kommentoida, miksi tällainen käyttöjärjestelmän todella hyödyllinen ja käyttöä helpottava ominaisuus on jätetty pois? Ja ennen kaikkea, miksi sitä ei voida lisätä?
  Mikko
 • ...unohtui mainita, että SF Anytimen materiaali on globaalia 24fps (23,976) joten hubi 100% varmasti vuokraamoa käytettäessä vaihtaa näyttötilan. Muuten olisi forumit pullollaan valitusta vuokraamosta. Mutta ehkä tämä onkin se DNA:lla valittu linja, jos asiakas ei maksa jostain lisää, olkoon omillaan.
  Mikko
 • ...unohtuu asioita. Sekin vielä, mitä tekee hubin hdmi lähdön asetus auto? Vaihtaako silloin DNA TV, vuokraamo ym. automaattisesti näyttötilan? Jos nyt oikeasti saisi jotain vastauksia...
  Mikko
 • Vuokraamoa en käytä, kun siihen ei ole 3 vuoteen saatu 5.1 ääniä. tätäkin on rakennettu ja kehuttu tulevan jo vuoden uuden DNA TV:n aikaan. Jep, ei ole näkynyt.

  @Tomppa
  HD-laadun voi valita vaan niiltä kanavilta kun ne on jakelussa HD-laadulla. Antennissa siis Yle ja MTV3, muut on vakiona SD-laadulla ja pitää erikseen laittaa IPTV kautta tulemaan, jos haluaa parempaa kuvanlaatua. Kaapelissa enemmän HD-kanavia lähtökohtaisesti.

  Laatuhan menee
  (ja kannattaa valita sen mukaan, kun ylempää ei ole tarjolla verkossa):
  - HD (Viritin aina parempi, kun IPTV)
  - IPTV (IPTV- paljon parempi kuitenkin kun SD)
  - SD
  JJJ
 • Mulla ollut hubi nyt "Auto" asetuksella (Silloin muutin, kun Mikko aikaisemmin kertoi sen auttavan johonkin sovelluksiin ehkä), näyttää kokoajan TV:n tiedoissa (sovelluksesta riippumatta): 3840x2160p 50Hz. (Tämä TV on 4K)

  Mutta eilen makkarissa sitten vertailuksi katsoin chromecastilla (Versio 2) Disney+, Cmorea ja DNA TV:tä. Kaikissa näytti TV tuloksi 1920x1080p 50Hz, eli ei ainakaan sen mukaan muuttanut virkistystaajuutta, silti kuva ei nykinyt millään sovelluksella, kuten hubilla tekee. Ei ymmärrä.

  Makkarin TV on Samsungin FullHD.
  JJJ
 • @JJJ ja @Mikko

  Tuo resoluutiokuvaus oli hyvä. Itse asun kaapelitaloudessa. Mulla taitaa olla kaikki kanavat HD, mutta olen katsonut niitä SD.
  Siksi olin yllättynyt, että miksi kaikki näyttää nyt niin hyvältä.
  Eli ei kyse Hubin päivityksestä. On ollut käyttäjän virhe.

  Toivon, että muutkin osaavat tarkastaa tuon asetuksen.
  Mike
 • @JJJ
  Mulla kaikissa tuloissa 1920x1080 / 50p
  Mike
 • * EI ’kaikissa tulossa’ vaan ’kaikissa kanavissa’.
  Nauttikaa hyvästä kuvasta, kunhan tarkastatte asetukset.
  Mike
 • Muutosta edelliseen. SF Anytimelta korjattiin, että eloluvat on koodattu 25fps, eli toimii tuolla hubin 50hz oletusasetuksella. Tilannetta ei sinällään muuta, tuki näyttötilan hallinnalle olisi edelleen toivomuslistalla.
  Mikko
 • DNA:lta saamani viesti: "Hei! Yritimme tavoitella sinua koskien kysymystäsi bluetooth kuulokkeista ja hubista. Hubi ei ole äänen toistamiseen tarkoitettu laite, minkä takia kuulokkeiden yhdistäminen ei hubiin onnistu ja vaikka onnistuisi, niin käytössä on ongelmia. Terveisin DNA Tekninen tuki."
  TKS210
 • @TKS210
  Hyvä, että sait palautteen.
  Onko tämä siis edes oikea kanava kysymyksille?
  Mike
 • Melkonen selitys tuokin. Harva ilman ääntä katsoo ohjelmia.

  Ihan täyttä kuraa on ollut vastaukset yleensä DNA:n puolelta, selitystä selityksen perään..

  Todellinen kysymys/vastaus olisi miksi sille asialle ei mitään tehdä. Tai että DNA vastaisi että ne tekee asialle jotain. Turha luulo.
  JJJ
 • Niin, en kanssa tiedä mikä DNA:lle on tämän foorumin tarkoitus. Ei ainakaan se mikä muilla operaattoreilla, eli että toimisi asiakaspalvelu kanavana.
  JJJ
 • @JJJ ja kaikki. Kiitos teille.
  Taitaa olla aika haudata DNA TV HUB.

  Toivon, että olemme auttaneet teitä kommenteilla.
  Ainakaan DNA ei ole ollut avuksi.


  Mike
 • Kiitos Mike.
  DNA näköjään lähettää kuvaa 25:den Hertzin taajuudella ja se ei ole yhteensopiva 60:n Hertzin kanssa vaan 50:n Hertsin mistä jo laskennallisesti josta johtuu kuvan nykiminen.
  Jos kuva lähetetään 24:n Hertzin taajuudella niin silloin kuva on yhteensopiva 60:n Hertsin taajuutteen Televisiossa joka useimmissa on se vakio eikä nykimistä tule.
  Lueskelin tuossa Mikrobitin vertailua juuri IP palveluista Suomessa,Cmore,Yle Areena,Ruutu ym...
  Toivottavasti en sekoittanut asiaa,Ghrome mokkula osaa itse muuntaa sen oikeaksi.
  Kiitos kommenteista.
  TJT
 • @TJT
  Kiitos, että joku huomasi kommentin.

  Edelleen DNA tuki on todella ala-arvoista.
  Mike
 • Tämän illan kokemus:
  Päätin katsoa elokuvan Disney+ appilla, taas oli niin kauheaa nykimistä. Googletin sitten asiaa ja google kääntäjällä Disneyn vastaus:

  "Disney + -sisältö näkyy parhaiten virkistystaajuudella 60 Hz tai 60 Hz: n kerrannaisena. Suurin osa televisioista ja digisovittimista pystyy havaitsemaan videon kehysnopeuden ja säätämään näyttöä automaattisesti vastaamaan lähdevideota.

  Jotkin laitteet käyttävät oletuksena 50 Hz: n virkistystaajuutta, mikä voi luoda videollesi nykivän ilmeen. Tämä tunnetaan sanalla "judder"."


  https://help.disneyplus.com/csp?id=csp_article_content&sys_kb_id=04c035f5db37c818781bc58a13961959

  Viime mainoksessa Hubia mainostettiin Disney+ palvelulla, joten olisi varmaan asiallista kertoa, että se ei toimi kunnolla, (ellei käy joka kerta säätämässä 60hz tilaa käyttöön.) Onhan tämä melkosta touhua DNA:lta, tämä "judder", siis ilmenee hubilla ja kaikilla käyttäjillä. Toisia se ei vaan haittaa...
  JJJ
 • @TJT,

  24fps ei ole mitenkään yhteensopiva 60hz kanssa. Jos on 120hz paneeli, silloin toistuu sulavasti, kun jokainen frame toistetaan viisi kertaa. 60/24 taas ei mene tasan, eli käsitellään videostriimi miten tahansa, joudutaan jossain kohtaa toistamaan frameja, joka johtaa tuohon "judderiin", eli nykimiseen. 24->30 on myös turhan suuri prosentuaalinen muutos, eli mediasoittimen ei kannata antaa tuota tehdä, vaikka joissain sellainen mahdollisuus onkin. Tällöin joudutaan kuvan lisäksi ääniraitaa nopeuttamaan (ja todennäköisesti myös) transkoodaamaan lennosta ja siinä on hubin tasoinen laite kyykyssä alta aikayksikön.

  @JJJ,

  Kuten Disney+ tuki oli vastannut, useimmat laitteet (tämä on ehkä hieman kaunisteltu kiva tilanteesta) pystyvät näyttötilan vaihtamaan lähdemateriaaliin sopivaksi. Olisi mukava DNA:n puolelta kuulla joku selitys, miksi sovellusten ei hubilla anneta tätä tehdä. Naurettavaa, kun asetuksistakin löytyy auto-tila, mutta eipä se mitään tee. On helppo ymmärtää, että joissain halvoissa kiinaboxeissa ei tällaista "dynamic refresh rate" tukea ole, mutta kun osassa niistäkin on. Siksi olisi vähintäänkin kohtuullista odottaa, että kyseinen ominaisuus löytyy myös operaattorin hypettämästä "kodin keskitetystä viihdekeskuksesta".


  Mikko
 • Et ole yksin. 😖😖😖😖😖😖
  Saisimme edes yhden kommentin DNA -puolelta.
  🙏🙏🙏🙏🙏
  Mike
 • Nyt on ollut hienoa katsoa TV HD -tasoisena.
  Tätäkin DNA voisi mainostaa. Mutta ei ehkä tarjolla kaikille ????
  Jos provosoin, niin aiheesta.
  Mike
 • @Mike, tästä oli maininta silloin aikanaan, kun uusi DNA TV tuli käyttöön. Olisiko lisäksi tullut sähköposti tms.
  Tästä löytyy oma ketju, jossa on kuvattu muutokset, myös tuo kanavien laatu:
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/uusi-dna-tv-vs-vanha/

  Sarzu
 • IPTV ja tallenteet oli ainoat mitkä muuttui kuvanlaadussa Uuden DNA TV:n myötä paremmiksi, eli 720p, n.5Mbps.

  Olen 2 kertaa kysynyt suoraan asiakaspalvelusta, että onko noi:
  4) Onko Jim, LIV, Hero tallenteet oikeasti HD-laadulla (720p, n.5Mbps)?

  Olen saanut vastaukseksi, että:
  "Otathan huomioon, että kuvanlaatu vaihtelee netinnopeuden mukaan. plaa plaa plaa."

  ja

  "Kuvanlaatu on IPTV ja tallenne puolella aina heikompi kuin virittimen kautta. plaa plaa plaa."

  Olen 99% varma, että ne ei ole kuin 480p SD-laadulla verkossa, mutta todella vaikea saada vastausta siihen mitä kysytään.

  Nuo kanavathan ei taida olla kaapelissakaan HD-laadulla ja oletan että samasta lähteestä tehdään tallenteet, joten ne ei ole HD. Pääkanava 4 on HD ja se on kaapelissakin sitä?

  Haluaisin vain vastauksen onko ne HD-laadulla verkkopalvelimella vai ei. jos on, niin olen puusilmä, kaikki muut on vain kiertelyä vastaukseen (koska ei kerrota missään että nämä on poikkeus ilmoitettuun ja tilattuun palveluun.)
  JJJ
 • @Sarzu
  Kiitos linkistä. Oli mennyt itseltäni ohi.
  Oma yllätykseni tuli, kun boottasin hubin ’väkisin’. Nyt kaikki kanavat HD.
  @JJJ
  Kyllä, mulla hubin kanavat nyt HD.
  Olen ehkä puusilmä, mutta nyt jokaisen kanavan kuva jopa liian terävä. Olin jo tottunut katsomaan elokuvia tabilta, mutta nyt hyvä katsoa telkkarista.
  Mike
 • Onko ajansiirtomahdollisuuta? Usein en kerkeä alusta katsomaan, joten yksi eniten käyttämistäni ominaisuuksista Elisa Viihteessä. Nyt jo kyllä tullut sellaista tietoa, että ei kannattane Elisa Viihteestä luopua, vaikka jonkun kympin säästäisikin.
  Timppa
 • Ei ole kovalevylle ajansiirtoa enää uudessa DNA TV:ssä.

  Pilvitallenteet voi aloittaa kesken alusta, mutta koskee vain ilmaiskanavia tietty tämä.
  Tällä tyylillä voi Nelosestakin katsoa "Suorana" HD:na antennissa, jossa tuota ei ole saatavilla ja hubilla sitä ei ole IPTV-kanavana. Muissa Nelosen median kanavissa ei onnistu HD-homma yllä selitetystä syystä...
  JJJ
 • @Timppa, ainakin kaapelissa monelta kanavalta ohjelmissa löytyy ”katso alusta” -valinta. Ei tosin ihan kaikilta. Paussausta ei kai voi tehdä kesken ohjelman, jos ei ole tallennusta päällä.
  Sarzu
 • "Katso alusta" löytyy silloin, kuin  kanavalta löytyy catch up ominaisuus, tuolta näkyy miltä kanavilta se löytyy:
  https://www.dna.fi/tuki-dnatv-ja-hubi-kanavalistat-ja-kanavapaketit

  Ilmaisiltakanavilta vain:
  - TLC HD
  - FOX HD
  - INEZ
  - National Geographic HD
  - Paramount Network HD (Tämä tuli juuri viimeviikolla)
  (Samat kaapelissa ja antennissa, catch upia käytettäessä lähetys tulee netitse.)
  JJJ
 • @mike
  Niin ja jokaisen kanavan kuva ei ole HD: Jim, LIV, Hero ei tule mitään kautta HD:na, ei kaapelissa eikä antennissa (Eikä IPTV). Niin ei ole tosin väitettykkään, vaan se on tiedossa. mutta tallenteet on olevinaan sitä kuitenkin DNA:n vastausten myötä ja siihen en usko, eivät vaan myönnä virhettään..
  JJJ
 • @ mike&JJJ sekä puusilmille ja haukankatseille. Kyse on luultavasti teknisestä erosta. Maailmassa on suuri määrä tv-ohjelmamateriaalia, joka on aikanaan tehty SD-tekniikalla. Sellainen ohjelma voidaan ajaa ulos joko alkuperäisellä resoluutiolla tai muuntaa teknisesti, up-konvertoida, HD:ksi. Lopputulos näyttää terävältä, mutta informaatiosisältö on vain SD:tä. Juuri tällaiselta näytti muuan taannoin katsomani Christien Marple -leffa (LIV?). Terävä kuva, mutta Marplen poski oli kuin telalla meikattu, ilman ihon yksityiskohtia.

  Papparainen
 • Totta, mutta toisinpäin: vaikka oli 8K materiaalia ja se tulee SD-kanavalta pakattuna, sen kyllä huomaa.

  Kanavan kohdalla voi tarkistaa "tarkkuuden" painamalla OK kaukosäätiimestä. Siellä loistaa SD noilla kyseisillä kanavilla, kun muuta ei ole tarjolla.

  Pitääpä kokeilla katsoa joku DVD (Xboxilla kait pitäisi onnistua), onhan sekin vain "SD" max. 720×576, mutta ei välttämättä erota pakatusta 720p kuvasta, kun bittivirta on ihan eriluokkaa.
  JJJ
 • Tarkoitat kai "totta, myös toisinpäin"? Muistan kauan sitten katsoneeni jotakin BBC:n luontodokumenttia SD-telkkarista. Arvelin, että se on varmaan kuvattu HD:nä. Lopputeksteistä asia selvisi. Ammattitason laitteilla sekä up- että down-konvertointi tuottaa sellaista jälkeä, että sen huomaa lopputuloksessa.
  Se Marple-leffa tuli iptv-kanavalta ja oli olevinaan HD:tä, mutta selvästi konvertoitua. Näin saattavat menetellä myös HD-tallenteiden kanssa, paitsi silloin kun ilmoittavat laadun SD:ksi.
  Papparainen
 • Kaikki nykyään kuvattava materiaali on luultavasti 4K tavaraa, min FullHD. Ja kyllä se loppuunasti pakattu SD kuva antenniin tai kaapeliin ei juuri HD:lta näytä missään oloissa (Paitsi tarpeeksi pienellä telkkarilla ja tarpeeksi kaukaa katsottuna 😀

  DVD-kuva samalla resoluutiolla on huomattavan paljon parempaa.

  No nämä on vähän makuasioita. DVB-T2 lähetyksen MPEG-4 pakattu kuva on kyllä mielestäni parempaa kuin perunipuissa oleva MPEG-2 pakattu, mutta tämä tyrmättiin aikanaan, silti se sitä omaan silmään on (Sama reso molemmissa lähetyksissä), voi tosin olla bittivirrassakin eroa eri nipuissa, en tiedä...
  JJJ
 • Kävin taas DNA:n asiakaspalvelun kanssa keskustelua hubista ja voi hyvän tähden... Tähän pakko lainata myös palstalla hubia kehuvan Sarzun viesti:

  "HBO ei ole kyllä toiminut täälläkään, ei uudessa eikä vanhassa hubissa (tuplahubi käytössä) - muut suoratoistot toimii.
  Tosin käytetään mielummin TV:n kautta, parempi toiminnallisuus ja kuvan laatu, eikä nyi."

  Eli häneltäkin tulee, monien muiden tavoin, suoraan tietoa suoratoistosovellusten nykivästä kuvasta. Lisäksi olen nostanut esiin, että samaa nykivää kuvaa on katseltu vieraillessa toisen hubin omistajan luona ja työpaikallakin useampi henkilö samasta valitellut. Puhumattakaan siitä, että Ville Partanen itse on tämän myöntänyt ja nykimisongelman parissa on selvitystä tehnyt. Tai siitä, että on tiedossa, ettei laiteella ole tukea automaattiselle näyttötilan säädölle (vaikka ulostulot>HDMI löytyy Auto vaihtoehto). Tästä huolimatta DNA nyt tulkitsee omatkin ongelmani laitekohtaiseksi (tai hubin ja tv:n yhteensopivuusongelmaksi) ja pitäisi lähteä hubia kiikuttamaan paikalliseen DNA kauppaan arvioitavaksi. DNA:lla kannattaisi ehkä aloittaa se selvitystyö nyt ihan puhtaalta pöydältä ja todeta, että yksittäisiä laitteita jahtaamalla korjauksia ei saada aikaan. Eihän tässä touhussa ole enää päätä eikä häntää. Voisiko joku - nyt ei tarvitse olla DNA:n teknisestä tuesta, ihan asiakaspalvelukin kelpaa, tänne julkisesti antaa oman arvionsa, onko ongelman selvitystyö nyt ihan järkevän oloista?
  Mikko
 • @Mikko, hyvin irroitettu asiayhteydestä tuo ote. 😉
  DNA on ihan itse todennut, ettei HBO toimi hubissa. Eikä johdu hubista käsittääkseni.
  Ainakin C More, Hayu, Netflix ja Viaplay toimii hubissa ihan ok - käytämme niitä olohuoneen tv:n kautta, koska ääni ja kuva on sitä kautta parempaa (uusi Qled).
  Makuuhuoneessa käyttäisin hubin suoratoistoja, mutta siellä ne tuppaavat hyytymään 20 min välein, siksi käytetään Google Castia - jos jäätyminen loppuu, Cast siirtyy toiseen huoneeseen. meillä ei ainakaan nämä harmiksi asti nyi.
  IPTV-kanavat on sitten erikseen, niistä ei kyllä esim. lätkää voisi katsoa, mutta meillä ei ole tarviskaan, kun on laajat kaapelikanavapaketit.

  Turha aloittaa syyttelyä ja haukkumista, tämä on meidän hubi-kokemuksemme - jollain muulla ehkä eri.
  Sarzu
 • @Sarzu,

  Mitä sinä oikein sekoilet? En irrottanut mitään mistään, vaan lainasin koko viestin. Siinä ihan selvästi kerrot, että hubilla sovelluksissa kuva nykii.

  Nyt en tosin ymmärrä enää mitä yrität kertoa, kun kirjoituksesi on uskomattoman sekavaa. Käytättekö suoratoistosovelluksia hubilla vai tv:n omia sovelluksia?

  Jos katsot vaikka Liigaa hubilla Cmore sovelluksella, voin laittaa pääni pantiksi, että kuvassa on pientä - mutta kuitenkin selvästi havaittavaa - nykimistä.
  Mikko
 • Mikä kumma sulla Sarzu on sitä vastaan ,että nuo kaikki (tai edes osa) kirjoittamistasi ja muiden kirjoittamista ongelmista korjataisiin? Tätä en vaan pysty ymmärtämään! Hirveä ongelma tuntuu olevan, jos selvistä ongelmista raportoidaan.

  Miksi ne pitää hyväksyä, että toisella laitteella toimii paremmin. Ihan samallailla ne pitäisi toimia sillä "Uudella Qledillä", tulee se suoratoisto siihen sitten sen TV:n omilla appeilla tai hubin kautta.

  HBO vika on juurikin hubissa, ei sovelluksessa.

  Ihan samallailla menee hermo DNA:n kanssa. Tarjoaa hubin vaihtoa joka ongelmaan, (mitkä ei edelleen ole hubi kohtaisia), mutta ei siellä kukaan ääliö tunnu mitään ymmärtävän mistään.

  Valituksen samoista asiosta voi lopettaa kun DNA ilmoittaa tietävänsä ongelman ja kertoo, että jotain tehdään tai sitten kertoo rehellisesti että mitään ei tehdä näille, joten pitäkää asiakkaat tunkkinne!
  JJJ
 • @Mikko, ihan selkeästi tuossa lainauksessasi lukee, että kyseessä on HBO - myös tuon loppulauseen osalta. Erikseen vielä tuossa totean, että muut suoratoistot toimii. Kukahan tässä taas sekoilee? 😄 Kannattaa keskittyä lukemaan, eikä tulkitsemaan sisältöä omia tarkoitusperiä pönkittämään. Tämä alkaa olla jo tragikoomista.

  "HBO ei ole kyllä toiminut täälläkään, ei uudessa eikä vanhassa hubissa (tuplahubi käytössä) - muut suoratoistot toimii.
  Tosin käytetään mielummin TV:n kautta, parempi toiminnallisuus ja kuvan laatu, eikä nyi.
  "
  Sarzu
 • Tosin käytetään mielummin TV:n kautta, parempi toiminnallisuus ja kuvan laatu, eikä nyi."

  Eli hubilla nykii? Miten ne sitten "toimii", toimii joo vaihtelevan epämääräisesti, Ei ne kuitenkaan oikeasti toimi kuten pitäisi edellyttää. Johtuu suurimmaosan kohdalta tuosta 50/60hz vaihtamisesta, koska sillä saa toimimaan esim ruudun ja Disneys sovellusket. Viaplay toimii 50Hz ihan hyvin omaan silmään.
  JJJ
 • @JJJ ”Mikä kumma sulla Sarzu on sitä vastaan ,että nuo kaikki (tai edes osa) kirjoittamistasi ja muiden kirjoittamista ongelmista korjataisiin? Tätä en vaan pysty ymmärtämään! Hirveä ongelma tuntuu olevan, jos selvistä ongelmista raportoidaan.
  Tässä taas malliesimerkki kummallisesta tulkinnasta, missähän olen näin kirjoittanut?! No en sitten niin missään.Tämä on kyllä ihan oman mielikuvituksesi tuotetta! 😄
  Vinkki: Jos keskittyisitte samalla pieteetillä kertomaan - asiallisesti siis - ongelmista hubin kanssa, kuin keskitytte minuun ja kirjoituksiini, saattaisi asiat mennä perille. Just saying.
  Sarzu
 • @Sarzu, ok, laajensin hbo-ongelman koskemaan muitakin sovelluksia. Muutkin kyllä nykivät, esim. Cmore. Kerrotko vielä miten EI OLLA yritetty perustellusti ja jopa ratkaisuja esittäen nostaa ongelmia esille. Sinä et selvästikään ymmärrä tällaisten laitteiden toiminnasta juuri mitään, eli parempi varmaan pitääkin kommentointi osaltasi ihan pintapuolisena, mutta älä hyvän tähden nyt yritä päteä sillä miten asioita esitetään. Kun vuosikaudet nostaa samoja ongelmia esiin ja saa yhtä ylimalkaisia vastauksia, jos DNA:lta nyt vaivauduttaisiin vastaamaan, välillää meinaa hiukan läikkyä.

  Tästä on kyllä keskusteltu DNA:n kanssa muutenkin kuin tällä forumilla, mutta DNA:n suorittaminen silläkin saralla on laskenut kuin lehmän häntä. Nyt on siirrytty jo ns. Strutsistrategiaan, eli tungetaan pää hiekkaan piiloon ja todetaan, ettei ongelmia näy.
  Mikko
 • @Mikko, juuri tätä tarkoitan - sekaan pitää jatkuvasta tunkea tällaisia henkilökohtaisuuksia:
  Sinä et selvästikään ymmärrä tällaisten laitteiden toiminnasta juuri mitään, eli parempi varmaan pitääkin kommentointi osaltasi ihan pintapuolisena, mutta älä hyvän tähden nyt yritä päteä sillä miten asioita esitetään.
  Me olemme täällä täysin tuntemattomia keskenään, joten entäpä jos jätetään hlöön liittyvät spekulaatiot pois ja keskitytään vain hubin ominaisuuksiin.
  Ja kyllä asiallista palautettakin on tullut - ja se, että oma palautteeni ei ole lammasmaista myötäilyä ”teidän poikien” kommentteihin, on vain omaa mielipidettäni, eikä mitenkään poissulje teidän kommenttejanne. Meidän viesteillä on yhteinen kohde: DNA - ei toisemme. Peace and out. ✌🏻
  Sarzu
 • Ei kun sun tehtävä tuntuu olevan DNA:n puolustelu ja ongelmien vähättely. Ihan liikaa on niitä viestejä että "hubi toimii hyvin". jos jotain tajuaa, niin tietää että tuo on haihattelua ja kuvitelmaa. Jos sitä pitää tuoda tasaisin väliajoin esiin faktoista välittämättä, ei ole asiallista touhua todellakaan! Provosointia se on.

  Täälläkun joku kertoo, että "kaikki näkyy nyt HD:na", siihen tulee 2 komppaus viestiä. Vaikka asia ei ole niin, helvettiin faktat pitää vaan päästä kehumaan vaikka eihetta ei ole...

  "Vinkki: Jos keskittyisitte samalla pieteetillä kertomaan - asiallisesti siis - ongelmista hubin kanssa, kuin keskitytte minuun ja kirjoituksiini, saattaisi asiat mennä perille. Just saying."

  Elät jossain haavemaailmassa tai et ole lukenut ketjua ajatuksella (tai et ymmärrä) ollenkaan mistään mitään.
  JJJ
 • @Sarzu, olen yrittänyt kyllästymiseen asti kertoa, että hubin ongelmat eivät ole mielipidekysymys.

  Esimerkkinä omassa tapauksessani IPTV toimii loistavasti. Ei mitään valittamista. Android TV:n sovellusten osalta toiminnassa on suuria ongelmia, jotka eivät johdu mielipiteestä tai käyttäjästä, vaan DNA:sta ja heidän toimittajistaan, jotka eivät ole viitsineet kunnon firmistä tehdä, eikä DNA:lla toisaalta taida olla mitään painoarvoa, jos muutoksia haluttaisiinkin. Toistan tässäkin itseäni, mutta pahin ongelma on kommunikaatio. Miksi ei voi kertoa asiakkaille, jos joku ominaisuus on sellainen, jota hubille ei ainakaan nyt ole näköpiirissä? Lammasmaiseksi määrittelin kommenttisi, jossa ihmettelit, miksei voi vain olla tyytyväinen siihen mitä saa. Ja samalla, kyllä, ärsyttää kun kerrotaan vaan että hubi toimii hyvin ja ihmetellään valitusta. Kukaan ei ole kieltänyt, etteikö hubilla toimisi hyvin tai jopa loistavasti OSA toiminnoista. Se mikä ei toimi, ei ole - kerrataan vielä - mielipidekysymys, vaan DNA:n puoleltakin myönnettyä. Siksi olen aiemminkin nimenomaan sinulle kirjoittanut, että tarkenna mikä toimii hyvin.

  Jos nyt DNA:lta joku viitsisi myös käydä vastailemassa, niin pysyisi varmaan keskustelu hallinnassa, kun teiltä saataisiin kommentteja joista keskustella - muiden keskustelijoiden kommenttien sijaan.

  Siitä pidän itse huolen, että hubin ongelmat pysyvät esillä. Paitsi jos DNA:lta kerrotaan ettei muutoksia aiota tehdä, silloinhan on turha olla aktiivinen.

  Mikko
 • ...ja mikä itseäni ärsyttää kaikkein eniten, DNA:lta on tosiaan myönnetty nykimisongelmat ym. mutta sittemmin linja on vaihtunut tuohon strutsistrategiaan, joka on asiakasta kohtaan halventavaa.
  Mikko
 • Koska DNA ei vastaile täällä niin toimarille ja hallitukselle viestiä. Ei ne montaa viestiä halua saada kun löytyy joku vastaamaan tekosistaan.
  Tomppa
 • Toimiiko jo maksukanavien tallennukset Hubilla? Taloyhtiön idioottimaisen päätöksen takia joudun vaihtamaan netin/kaapelin/palveluntarjoajan muuten Dnasta Elisaan, enkä esim samoja kanavapaketteja saisi Elisan tv-palvelun kautta, niin nähtävästi Dna Hub(kun kerran Dnalta on sanottu että toimisi myös toisen yhtiön netissä) olisi ainoa vaihtoehto säilyttää nykyiset kanavapaketit. Jatkossa toki sitten netin kautta, ei enää kaapeli/digiboksilla kuten tähän asti.

  Mutta tuo tallennuskysymys aika tärkeä, ei tv/kanava-palveluissa ole mitään järkeä jos tallennus ei onnistu, mielummin fyysiselle levylle, jos pakko niin jonkinlaisina nettitallenteina.

  Appseilla ei ole mitään merkitystä, koska minulla on lukemattomia laitteita muuten joilla saan striimipalvelut yms suoraan tv:hen, joten hubissa niille minulla ei olisi käyttöä.

  Kohtapuoliin tuo vaihto joka tapauksessa edessä jos Huhtikuussa Dna kytkee omat systeeminsä irti.
  Raikku
 • Kovalevyn nykyisestä toimivuudesta ei ole kokemusta, mutta:

  IPTV:n kautta tulevia kanavia ei voi tallentaa. Ja maksukanavia ei voi pilveen tallentaa muutenkaan. Kovalevy ainoa vaihtoehto ja sinne hubilla vain virittimen kautta on mahdollista tallentaa.

  Tuolla ylempänä on linkki missä näkyy kuinka kauan osa maksukanavista on katsottavissa jälkikäteen, sellaisen palvelun DNA tarjoaa.

  Ylläolevien syiden takia itsellä on maksukanavat kortilla ja antenninkautta katson/tallennan ne.
  JJJ
 • @Raikku, kaapelissa kanavien tallennus hubissa toimii kyllä. Maksukanavat pitää tallentaa kovalevylle, muut saa verkkoon.
  Harmittava puute on, ettei kovolle saa jatkuvia tallennuksia, se putosi pois, kun vaihtui uusi DNA TV.
  Sarzu
 • @Raikku

  IPTV:n kautta tulevia kanavia ei voi tallentaa kovalevylle.


  Kimmo
 • Hei,

  Olemme viime aikoina keskittyneet Hubin suorituskyvyn parantamiseen ja nopeuden optimointiin. Toivottavasti saamme teille nopeamman Hubin tarjoiltua pian.

  Koska Hubi on jatkuvasti yhteydessä nettiin kannattaa Hubin toiminnan laadukkaan toiminnan varmistamiseksi tarkistaa ainakin seuraavat asiat:
  1. Suosittelemme Hubin liittämistä nettijohdolla modeemiin 
  2. Jos ei mahdollista - Käytä Hubia mahdollisimman lähellä Wi-Fi tukiasemaa tms. 
  3. Tee nettipulssi testi osoitteessa https://nettipulssi.dna.fi/fi/start 
  4. Käytä nopeaa ja laadukasta laajakaistaa
  5. Varmista, että sinulla on uusi ja päivitetty modeemi
  6. Käytä uutta antenni- ja laadukasta HDMI-kaapelia
  7. Samassa verkossa ei ole ns. verkkosyöppö-laitteita samaan aikaan käytössä.
  8. Hubi on hyvä "syväsammuttaa" ainakin pari kertaa viikossa. Pitkä virtanapin painallus.
  9. Poistamalla muita sovelluksia käytöstä painamalla kaksi kertaa nopeasti Android talo/mökki nappia.
  10. Jos nämäkään toimet eivät auta, voi Android asetuksista poistaa DNA TV sovelluksen välimuistin.
  Android TV tarjoaa yli 7000 sovellusta ja haluaisimme tietenkin, että kaikki toimisivat moitteetta Hubi laitteessa. Sovelluksen kehittäjät vastaavat kuitenkin omien appien toiminnasta. DNA TV sovelluksen sisään on kerätty varmasti toimivat yleisimmät sovellukset. HBO ei vielä siellä ole, koska heidän sovelluksensa ei ole optimoitu Hubin kanssa.

  Tallennuksesta sen verran, uuden DNA TV:n suunnittelun yksi peruspilareista on rajaton verkkotallennus. Se antaa mahdollisuuden tallentaa tv:stä rajattomasti ohjelmia melkein kaikilta vapailta kanavilta. Mieluusti tarjoisimme myös maksukanavat  verkkotallennuksen piiriin mutta meitä rajoittaa sisällönomistajien sopimukset. Sitä varten olemme tuoneet katso jälkikäteen ominaisuuden, joka on sisällöstä riippuen 3-30 päivää tällä hetkellä. Tämä ominaisuutta on tarkoitus laajentaa uusiin sisältöihin. Myös kovalevy on yksi vaihtoehto tähän ja riippuen kysynnästä voisimme tuoda siihenkin lisää toimintoja kuten jatkuvat tallennukset ja ajansiirto.
  DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
 • Miten voi kirjoittaa noin pitkän tekstin sanomatta oikeastaan mitään ja olla vastaamatta täällä esitettyihin kysymyksiin. Ellei sitten tuo suorituskyvyn parantaminen sisällä kaikkia niitä vastauksia kuvan nykimisestä lähtien. Melkoista touhuu....
  Visitor
 • Kiitos Juha infosta. Nyt kun sait "pään auki", voisitte ottaa tavaksi vaikkapa kerran esim viikkoon tai edes kahteen viikkoon käydä infoamassa tulevista tai parhaillaan tehtävistä korjauksista/uutuuksista.
  Timppa
 • "Android TV tarjoaa yli 7000 sovellusta ja haluaisimme tietenkin, että kaikki toimisivat moitteetta Hubi laitteessa. Sovelluksen kehittäjät vastaavat kuitenkin omien appien toiminnasta."

  Yritättekö nyt tällä kertoa, että esim. Cmore sovelluksessa selkeästi esiintyvä nykiminen johtuu sovelluksesta? Ei johdu. Olen tänne ja asiakaspalveluunne laittanut viestiä miten itselläni on neljä Android TV laitetta: Philips Android TV, Xiaomi Mi Box, Mecool KMx en muista numeroa ja hubi. Näistä vain ja ainostaan hubilla Cmore kuva nykii.

  Jos tällä yritettiin väistää vastuu, niin olipa hieno avausviesti palstalle.

  Positiivisena huomiona DNA:n edustajalta saatiin viimeinkin kommenttia ja voidaan jatkaa keskustelua tämän pohjalta.
  Mikko
 • Tekstissä ei mikään juuri kolahtanut, eikä varsinkaan houkutellut luopiota takaisin Hubin käyttäjäksi. Eikä taida 9/Pie -päivitystä olla tulossa lähivuo... siis -aikoina. Olen pohtinut hieman monipuolisempaa korviketta Hubille. Pyörittääkö kukaan DNA-TV:tä Chromeboxissa?

  Papparainen
 • Aivan yhtä ympäripyöreitä vastauksia saa suoraan asiakaspalvelusta, kun esim. kysyin 3:tta kertaa näinkin yksinkertaisen asian:
  Onko Jim, LIV, Hero tallenteet oikeasti HD-laadulla verkossa?

  Vastaukses oli tuota samaa että "tarkista verkkoyhteys" tai vaihda hubi. Olisi se liikaa vaadittu jos vastattaisiin kysymykseen.

  Ainoa positiivinen asia oli, että kysykset on nyt ehkä luettu ja niitä on turhaakin turhempi enää esittää, ei niihin vastata (mitään kautta) DNA:lta...

  Toinen yksinkertainen kysymys on että miksi tuo USB-portti ei enää toimi?
  Hubi kyllä löytää tikun, mutta mitään sisältöä ei pääse katsomaan millään.
  (vaikka alustaa sen miten ja vaikka mitä tiedostomuotoa koittaa avata ja vaikka millä ohjelmalla.)

  Kumpikaan ylläoleva asia ei oikeastaa vaikuta mihinkään, mutta on helppoja ja yksinkertaisia vastata, ei tarvitse poliittikkojen haista paskan vastauksia...

  Disney+ pitäisi löytyä varmasti noista toimivista perussoveluksista, koska se esiintyy Hubin mainoksessakin. Se ei kuitenkaan ole 50Hz kanssa sopiva ollenkaan. Ruudusta nykyään kerrotaan, että olisi 50fps kuva ja Cmore kertoo että suurin osa urheilusta tuota 25/50fps olisi. Disneystä taas sanotaan suoraan että ei ole kuin 60Hz!

  HBO:n ongelma on pahempi, sekun ei toimi oikeasti juuri ollenkaan, joten sen huomaa kaikki käyttäjät takuulla, tuota mikronykimistä ei kaikki ilmeisesti näe...

  Amazon Prime mainostaa kovasti suomessa parhaillaan ja olisi joku selitys saatava, miksi sitä ei ollenkaan voi edes asentaa?

  Totuus on että jos noista 7000 sovelluksesta edes 10 perussovellusta toimisi kunnolla ,moni olisi tyytyväinen.
  JJJ
 • Pakko ottaa vielä vähän kiinni tuohon kehityspäällikön vastaukseen. Ensinnäkin, helvetin köykäistä on anti tuolla tittelillä, suorastaan huolestuttavaa. Mihin haluan vielä tarkemmin kertaalleen palata, on "appien toiminta on sovelluskehittäjän vastuulla".

  Nyt on hyvä lähteä ihan perusteista ja ymmärtää, että Android TV on käyttöjärjestelmä. Sovellusten laitekohtaisessa saatavuudessa on tiettyjä rajoitteita, mutta se sama Play-kaupasta ladattava (esim. CMore) sovellus, on sama apk paketti kaikille laitteille. Ei Windows ympäristössäkään - vaikka optimointia voidaan tehdä - asenneta jokaiselle eri kokoonpanolle samasta ohjelmistosta eri versioita. Tässä kehityspäällikön todella ontuvassa selityksessä ei ole oikeastaan mitään tolkkua. Laitevalmistajan vastuulla nimenomaan on huolehtia, että laitteella toimivat ne standarditoiminnot, eli pitää alusta kunnossa sillä ajettaville sovelluksille. Jotkut varmasti ärsyyntyvät kun toistan samoja asioita, mutta tuo nykimisongelma ON DNA:N PUOLELTA AIEMMIN MYÖNNETTY JA ASIAA SELVITETTY. Mitään siitä ei sittemmin ole kuullut, tunneloinnista Partanen jotain kirjoitteli ja mahdollisesti joiltain osin ongelma poistuikin, mutta ei todellakaan kokonaan. 
  Kuten edellä muut kirjoittajat ihmettelivät, kun tänne viimein joku DNA:n edustaja eksyi, miksi se vierailu piti vesittää täysin tuollaisella nollatason vastauksella? Mitä lisäarvoa tuo täysin tyhjänpäiväinen kirjoitus toi keskusteluun? Kun täällä käytiin kirjoittamassa, miksei sitä aikaa voinut käyttää hyödyllisesti? Jos tämä kuvastaa tekemisen tasoa siellä DNA:lla, heikoilla jäillä mennään. Käytetäänkö siellä työaikaa tuollaiseen tyhjän jauhamiseen muutenkin? Ei ihme, ettei hubi kehity. Miettikää nyt itsekin siellä ennen kuin kirjoittelette. Cmore apissa vika kun se toimii muilla Android TV laitteilla, mutta hubilla nykii vaikka mitä näyttötilaa käyttää. Ei jumalauta...


  Mikko
 • Kokeiletko Mikko jossain vaiheessa onko tämä Amazon Prime asennettavissa millekkään Android TV laitteelleesi:
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.amazon.amazonvideo.livingroom&hl=fi&gl=US

  Hubi ei tuota löydä ollenkaan, jostain syystä.

  Mutta kyllä olen sitä mieltä, ettei tämän hubin kanssa oikeasti aherreta ensinkään DNA:lla, pientä puuhastelua vaan taitaa olla jossain peräkomerossa toiminta...
  JJJ
 • Tulin kokeilleeksi Sony AF8 (9/Pie) -telkkarillani. Amazonin "prime video" oli asennettuna, mutta käytöstä poistettuna, valmiina. En ole sitä itse asentanut. Kun otin sen valikosta käyttöön, etusivu tuli näkyviin ja trailereita pystyi katsomaan. Ilmaisen kokeilujakson olisi voinut aloittaa, mutta en tehnyt niin.
  Papparainen
 • Niin, se samainen "prime video" löytyi kyllä myös Play-kaupasta hakemalla.
  Papparainen
 • Kyllä tämä hupi-laatikko jaksaa yllättää:

  Äsken kun katsoin kovalevyllä olevaa nauhoitusta tuli tv.n alareunaan ilmoitus:

  Hetki! Taustapalvelut ovat kyljellään. Kokeile myöhemmin uudestaan. 503.

  PS. Tallenteen katsominen kyllä onnistui, tuo outo ilmoitus tuli vaan valillä esille.


  Kari
 • Dna tv  chrome selaimella myös nurin, musta ruutu
  hubiukko
 • Lienee ollut joku päivitys/huolto, klo 05.30 dna tv selaimella alkoi toimimaan
  hubiukko
 • Joku häiriö se oli; nyt ei enää sitä ilmoitusta ole tullut.

  Aika huvittava ilmoitus: "Taustapalvelut ovat kyljellään".

  Kari
 • Nvidian Android-Tv -boksissa (Shield) on sekä Amazon Prime että HBO toimineet täysin moitteetta ainakin sen muutaman vuoden kun ko. laite on ollut käytössäni.

  Mika
  Mika
 • Ja siis ihan Play -kaupasta löytyivät ja sieltä olen asentanut.
  Mika
 • Hei,

  Muutamia vastauksia kysymyksiinne.

  -tänä aamuna oli huoltokatko, josta syystä virheilmoituksia on näkynyt
  -Amazon Prime app on työn alla
  -C More apin osalta on raportoitu nykimistä, sitä voi koittaa eri videoasetuksilla. Tavoitteena kuitenkin meillä löytää sellainen tapa, jolla yleisimmät appsit toimisivat.
  -Videoprofiilit live ja tallenne: 720p VBR, max 4Mbps 576p VBR, max 2.5Mbps 432p VBR max 1.5Mbps 360p VBR max 600kbps
  Samat kaikilla kanavilla (urheilut 50fps, maksukanavat pääosin 25fps).
  Nelonen HD:lla on noi samat. Muut Nelosen kanavat on SD:tä joissa samat profiilit pl. korkein profiili
  -USB porttiin kannattaa kokeilla useampaa muistitikkua, vanhemmat tikut toimivat paremmin

  DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
 • @DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
  Kiitos vastauksista! Kuten olet jo varmasti huomannut, täällä foorumilla kirjoittelee myös paljon asiakkaita, joille faktoilla on enemmän merkitystä kuin ympäripyöreällä höpöhöpöllä jota saa halutessaan kuunnella vaikkapa asiakaspalvelusta. Ainakin oma odotukseni on, että Kehityspäällikkö osaa roolinsa puolesta halutessaan valottaa käytettyjen ratkaisujen taustaa ja kertoa käynnissä olevista muutoksista.

  "-C More apin osalta on raportoitu nykimistä, sitä voi koittaa eri videoasetuksilla. Tavoitteena kuitenkin meillä löytää sellainen tapa, jolla yleisimmät appsit toimisivat."

  Tätä en kyllä ihan suoraan osta. Nykimisongelma ei Hubilla koske vain CMore-appia, vaan ihan kaikkia AndroidTV-aplikaatioita (poislukien tietysti DNATV), joille lähdemateriaali tuotetaan 50fps muodossa. Lisäksi Hubin tarjoamat videoasetusten muutokset eivät vaikuta ongelman esiintymiseen. Kaikki asiakkaat eivät tuota näe, mutta ongelma on sen verran konkreettinen, etten ainakaan itse pysty katsomaan mitään urheilua Hubilla CMoresta tai vaikkapa Viaplaysta. Siksi Hubilla vain liveurheilu kaapelista ja IHAN KAIKKI muu AppleTV:llä, jonka kanssa ei ole mitään nykimisongelmia.

  Tästä päästään yhteen OT-kysymykseen: Voisitteko portata DNATV:n AppleTV:n tvOS:lle, kiitos? Ville Partanen moisesta jossain vaiheessa mainitsi, että kehitys olisi jopa suurelta osin tehty mutta mitä sitten tapahtui??

  =)juha
  JuhaN
 • -"Muut Nelosen kanavat on SD:tä joissa samat profiilit pl. korkein profiili"-

  Eli Jim, LIV, Hero tallenteet max 4Mbps 576p (IPTV:ssä näitä ei olekkaan).

  Kiva saada varmistus asiaan, mutta ei voi mennä vuotta tämän vastauksen saamisessa, joten jatkossa vähän skarpatkaa. myös asiakaspalvelu on sen 2 kertaa antanut väärän vastauksen (tai ei oikeastaan suoraa vastausta ollenkaan). En voi sietää tuollaista käytöstä!

  -"USB porttiin kannattaa kokeilla useampaa muistitikkua, vanhemmat tikut toimivat paremmin"-

  ^Tuon toimivuudesta en ihan varma ole vielä tämänkään viestin jälkeen, ei toiminut mikään tikku 5:stä, on vanhoja ja uusia ja alustettu jos mihinkä muotoon. Kaikki FAT32 alustetut hubi kyllä tunnisti, mutta sisältöä ei voinut selata tiedosto-ohjelmilla. Tai yhtään kuvaa/videota (minkään muotoista), ei esim VLC tikulta löytänyt. Ei tälläkään asialla ole sinänsä merkitystä, mutta .apk tiedoston asennus ei vaan onnistu tikulta, niin se vähän jäi sylettämään. Jos se pitäisi kerta olla mahdollista.

  Tuohon 50/60Hz asiaan olen luultavasti omalta kohdalta keiken jo sanonut. "Ehkä" sovellukset ei ole hubille optimoituja (vitsi), tai sitten hubi on optimoimatta normaalisovelluksille...
  JJJ
 • Mikä hiton ”nettipulssi” pitäis tehdä?
  Joo, tein kyllä, näytti punaista. (heikko, erittäinheikko, mokkulan vieressä)
  Telkun selaimella (Dna nopeuden mitaus) ja hubilla mittarit (analiti) näyttää nopeuksia, down 60-75 up 25-40
  Ja molemmat on Wifi yhteydellä.
  Pitäis noitten mukaan pystyä 4k jopa 8k

  En oiken ymmärtä 🤔
  Pertti O
 • Toi on vaan myyntiä varten tehty "nettipulssi", kokeilin makkarissa kännykällä, tuli 45 megaa, kaikki oli erittäin heikkoa ja pitää tilata uutta liittymää. Ihan perus sontaa 😀

  Kun ei kerrota totuutta, hubi vie sen 5 megaa kaistaa (ehkä 2-10 puskuroiden). Kaikille yritetään myydä se giganen liittymä. 4 ja 5G verkoissa kosahtaa vaan omaan nilkkaan,kun ihmiset tajuaa, miten ne liittymät toimii todellisuudessa.
  JJJ
 • ^Jäi idea viestistä vähän vajaaksi edellisessä. Makkari on siis perimmäisessä nurkassa wlan tukiasemaan nähden (n.18m matkaa), usean seinän takana ja sieltä tuli Wlanilla tuo mitä netti nyt yleensäkkin puskee, joten se on sama reitittimen vieressä ja peränurkassa, huonoa on, niin huonoa yhteyttä.

  Mitään, siis yhtään mitään tuo ei siis kerro "hubin toimivuudesta" missään päin kämppää.
  JJJ
 • No kyllähän sillä nopeudella on merkitystä ja ehkä siksi hubi toimii meillä paremmin kuin muutamalla täällä kirjoittavalla. Ehkäpä juuri siksi esim Netflix, C More ja Viaplay ei ainakaan näillä nopeuksillä pätki.

  Sarzu
 • Tuossa jo aiemminkin olen kysellyt C Moren ja Viaplayn toimimisesta Hubin kautta Google Playstä asennettuna. Kerrottiin, että toimii. Nyt kuitenkin toisenlaisia mielipiteitäkin runsaasti. Kellään netin nopeus 200m ja kokemus sillä nopeudella? Itselleni "tärkeimmät" sovellukset, enkä vaihda Elisa Viihteestä, jos pieninkin epäilys ettei toimi. Nimenomaan urheilua katson paljon ja sen yhteydessä tuo nykiminen mainittu.
  Timppa
 • Ja tässä vielä pulssin tulos gigasella netillä

  Sarzu
 • @Sarzu, ei ne pätki, vaan kuva nykii, liike ei ole tasaista. Kirjoitapa google hakukenttään judder ja lueskele ajankuluksi. Kyllä meilläkin verkossa nopeudet riittää, siitä ei jää kiinni.
  Mikko
 • "No kyllähän sillä nopeudella on merkitystä ja ehkä siksi hubi toimii meillä paremmin kuin muutamalla täällä kirjoittavalla. Ehkäpä juuri siksi esim Netflix, C More ja Viaplay ei ainakaan näillä nopeuksillä pätki."

  Voitko nyt lopettaa vaikka sen kirjoittamisen kokonaan tänne, ei nyt millään jaksaisi tollasia gigasia hehkutuksia, yritä nyt alkuun ymmärtää paljon se hubin mikäkin sovellus vie kaistaa, ei tarvi olla 100x "ylinopeutta". Ja ja 50/60hz taitaa olla ihan hepreaa toisille, niihin ei mikään helvetin netin nopeus vaikuta.

  Riittää että kaista on tasainen ja se netin pätkiminen/nopeuden aleneminen esiintyy kyllä ihan erilailla, kun mikronykimisenä.

  @Timppa
  Cmore ja Viaplay toimii ihan hyvin sillä 200m netillä. Toimii vaikka 20 megasellakin ihan hyvin nopeuden puolesta. Melkein joudut kokeilemaan itse, miten tuo mikronykiminen itselle osuu silmään. Sarjoja/leffoja voin katsoa ihan hyvin molemmista palveluista ainakin itse.
  JJJ
 • No tarkennusta: Netflix, C More, Viaplay ja Hayu mm. ei nyi hubilla meillä - varsinkaan sen jälkeen, kun hankittiin Google Mesh. Verkkoon on muuten liitetty 13 laitetta. Yhteydellä on merkitystä.
  Käytetään molemmat miehen kanssa etänä työkoneita VPN:llä ja yksikään Teams-kokous ei myöskään ole pätkinyt sen jälkeen, kun tuli ethernet ja mesh-verkko käyttöön.
  Sarzu
 • @Sarzu, ihan varmasti nykii, se on sitten toinen asiaa huomaako sitä tai kiinnittääkö siihen huomiota. Itse katson cmore sovelluksella käytännössä vain Liigaa ja vain silloin kun olosuhteiden pakosta on makuuhuoneeseen pakko mennä katsomaan - koska nykiminen on todella häiritsevää. Sinulle on tosiaan yritetty lukemattomia kertoja selittää, ettei kyseessä ole mikään mielipideasia. Hubit ovat raudan ja softan puolesta identtisiä, eli tuollainen virkistystaajuusongelma ei kertakaikkiaan voi esiintyä vain esim. joka yhdeksännessä hubissa.
  Mikko
 • Sarzulla on giganen netti mutta puusilmät kun ei nykimistä huomaa. Sarzu jos sovellus pätkii netin hitauden takia alkaa ruudulla pyörimään ympyrä tai DAN:n neliöt kun ladataan dataa puskuriin. Tästä ei siis ole kyse, vaan virkistystaajuudesta johtuva kuvan nykiminen. Esim. Golffia tai jääkiekkoa katsottaessa pallo/kiekko liikkuu nykimällä eteenpäin. Sama myös elokuvia katsottaessa liikkuva kuva etenee nykimällä. Tämä ongelma on kaikissa hubeissa ja jos ei sitä huomaa niin käynti optikolla auttaa.
  Tomppa
 • @Mikko, olenko jossain väittänyt, ettei sinulla hubissa nyi?! Voitko nyt lopettaa sinäkin tämän kinaamisen ja keskittyä omiin hubiongelmiisi. Alkaa jo hyvähermoiselläkin kiristämään tämä jankkaus. Meillä ei hubissa mainitsemani suoratoistot nyi eikä vedä - ja minulla on oikeus se täällä kirjoittaa.
  Sarzu
 • @Sarzu, kyllä se teilläkin mikronykii ihan samoin, kuin kaikilla muillakin hubeilla. Kuten kirjoitin, sitä ei välttämättä jokainen edes huomaa tai kiinnitä siihen huomiota, toisia häiritsee suuresti. Voisitkö sinä lopettaa tuon tyhjänpäiväisen jankkaamisen. Oletko edes katsonut Liigaa CMore sovelluksella? Tai muuta urheilua muilla sovelluksilla?
  Mikko
 • Kovalevyn ajansiirto ja jatkuva tallennus ovat PERUSOMINAISUUKSIA kaikissa boxeissa ja kyllä niitä on pyydetty riittävästi. Haloo DNA!
  Arppa
 • Minä tedän, mikä on totuus Hubista! Minä määrään, miten Hubin toiminta on koettava! Minä määrään, mitä mieltä Hubin toiminnasta saa olla ja mitä mieltä ei! Tuliko selväksi?

  Tosiasiat todennetaan mittauksin, teknisin analyysein tai muin tieteellisin menetelmin. Niitä selvitettäessä on otettava huomioon olosuhteet ja ympäristön vaikutukset, liittymä, liitännät, ympäryslaitteet, jne.

  Kokemus Hubin käytöstä ja mielipide sen toiminnasta ovat henkilökohtaisia asioita. Oikeata ja väärää käyttökokemusta ja mielipidettä ei ole olemassa!

  Faktat, kokemukset ja mielipiteet olisi hyvä pitää erillään. Keskustelu pysyisi mielenkiintoisempana ja pääsisimme käsittelemään asioita.
  Papparainen
 • @Sarzu, oletko katsonut hubilla sovelluksilla - esim. Cmore tai Viaplay - urheilua?

  Yhteenvetona: Hubi toimii erinomaisesti, kun käytät sitä tv-kanavien tai tallenteiden katsomiseen. Urheilut sovelluksilla nykivät ja on täten todella ärsyttävää katsottavaa. Tuo nykiminen ei johdu verkkoyhteyden nopeudesta, ellei nopeus ole niin alhainen, että kuvanlaatu säädetään todella huonoksi.

  Ennen kuin jatketaan tätä väittelyä, kerrotko vielä Sarzu tosiaan mihin kaikkeen hubia käytetään? Ilman hdmi ulostulon virkistystaajuuden säätöä et nimittäin saa monessakaan sovelluksessa sulavaa kuvaa - näet/huomaat sinä sitä tai et.
  Mikko
 • @Sarzu,

  Mikä kysymyksessäni oli vikana? Kysyin ihan asiallisesti oletko katsonut hubilla urheilua sovelluksilla? Siinä kun nuo ongelmat tulevat kaikkein selvimmin esille.

  Minä en ole missään vaiheessa väittänyt, ettei sinun käyttökokemuksesi voisi olla täysin ongelmaton. Päinvastoin, olen moneen kertaan kirjoittanut, etteivät kaikki huomaa nykimistä tai pystyvät olemaan välittämättä siitä. Samoin olen kirjoittanut, että jokaisen yksilöllisestä kokemuksesta huolimatta, esimerkkinä cmore urheilulähetykset nykivät. Viaplayn osalta ihan saman huomannut, kun olen vierailulla hubilta sitä nähnyt. Tämä on myös DNA:n puolelta myönnetty.

  Eikä sinun minulle tarvitse mitään todistella, mutta voisitko vastata ihan asialliseen kysymykseeni? Se kun auttaisi ehkä kaikkia?
  Mikko
 • Hubissa on puutteensa, mutta myös sovelluksissa on eroja. Käyttämistäni ongelmallisin on Eurosport player. Se nykii ajoittain kaikilla käyttämilläni laitteilla. Niinkin staattisessa lajissa, kuin snookerissa, valkoinen pallo pyörii välillä kuin olisi kananmunan muotoinen. Pahinta nykiminen on Hubilla, vähäisempää Sonyn tv:llä ja vähäisintä, mutta havaittavaa MiBox3:lla. Ilman nykimistä selviää, kun castaa Samsungin tabletilta telkkariin.
  Papparainen
 • @Mikko, kun asiallisesti kysyt, niin toki voin - on tässä vaan ollut tätä vääntöä ihan yli omien tarpeiden tänään, pahoittelut tylystä vastauksesta.

  Katsomme hubilta suoratoistolla sarjoja ja leffoja, enimmäkseen C Morelta. Mm. parhaillaan on C Moresta päällä Blood-sarja ja minkäänlaista nykimistä ei kuvassa esiinny - voin kertoa, että olen sen verran tarkkasilmäinen, että huomaisin sen kyllä - siihen on turha vedota, ettei toisia häiritse - meillä nyt vaan ei mm. C Moren kuva nyi. Oma veikkaukseni on, että nopea netti auttaa tässä. Joskus on aluksi vähän nykimistä ja huonompaa laatua, mutta korjaantuu hyvinkin pian - samaa on joskus suoratoistoissa muutoinkin. Netin nopeushan vaikuttaa siihen, mikä on toistettavan kuvan korkein kuvan laatu.

  Meillä on ollut hubi lähes sen olemassa olon alusta asti - ja aina on ollut nopea netti. Alkuvuosina emme käyttäneet hubin suoratoistoja, koska pienikin nykiminen kuvassa häiritsi. Samoin kuvan laatu oli aluksi hubin suoratoistossa todella surkeaa, kuten myös verkkotallenteissa. Molempiin tuli onneksi parannusta alkukankeuksien jälkeen.

  Emme katso suoratoistosta emmekä IPTV-kanavilta urheilua, koska kuten olen jo aiemmin kirjoittanut, meillä on laajat kaapelikanavapaketit ja katsomme urheilua mielummin suorana sieltä - kuvan laatu on parempi kaapelikanavilla joka tapauksessa.
  Sarzu
 • Jäi pois edellisestä:
  En myöskään ole väittänyt missään kohtaa, etteikö jollain voisi nykiä - olen puhunut vain ja ainoastaan omasta hubin käyttökokemuksestani.
  Sarzu
 • Kirjoittelisin yhdestä jo koko Hubia koskevasta ongelmasta joka on alunperin suunittelu virhe.

  Kyseessä on Hubin ylenmääräinen kuumeninen siilä kotelo on suljettu ja kuumentuessaan Hubi jymähtää niin että hyytyy kuin sula vaha.

  Kotelossa ei ole mitään ilmareikiä josta jäähdytys voisi tapahtua normaalisti sähköisen laitteen ollessa kyseessä.Liikaa kuumentuessaan Hubi sanoo itsensä irti ja sähköpistokkeen saa ottaa pois Hubista jotta koko rasia jäähtyy.Virranoton jälkeen Hubin jäähtyessä alkaa taasen toimimaan.

  TJT
 • @Sarzu,

  Sen verran on pakko kommentoida, että tuohon nykimiseen ei vaikuta "netin" nopeus, kunhan se nyt on jotenkin nykypäivän tasolla. Sellaisia nopeuksia ei vaadita, että se aiheuttaisi nykimistä ja kuten joku edellä totesi, se näkyisi bufferointina.

  Minun on mahdotonta uskoa, että joku yksittäinen hubi mystisesti toimisi moitteetta em. tilanteissa, koska kaikissa on täysin identtinen rauta ja softa. Kaikissa tapauksissa kun itse olen hubia jossain nähnyt, on samaa nykimistä esiintynyt. En siis väitä, etteikö se teidän kokemuksenne olisi ihan validi. Hubissa on kuitenkin teknisen toteutuksen osalta rajoituksia, joiden johdosta kuva ei voi olla liikkeeltään sulavaa tietyissä tapauksissa. Esim. oletus 50hz virkistystaajuudella ei kertakaikkiaan voi saada 24fps materiaalia toistettua ilman nykimistä. Hämmästyttävintä on, että urheilussa (etenkin CMore) juuri 50hz HDMI asetus hubilla aiheuttaa kaikkein pahimman nykimisen. Jotkin sovellukset, joilla katsotaan Amerikan urheilusarjojen huippuhetkiä tai kokonaisia otteluita, vaativat taas 60hz virkistystaajuuden. Taas kerran, jos et käy itse hubin asetuksista tuota vaihtamassa, kuva nykii 100% varmasti. Tähän olen viitannut, kun olen kirjoittanut, ettei sovellusten nykiminen hubissa ole mikään mielipidekysymys, vaan kylmä teknisen toteutuksen vajavaisuudesta johtuva ongelma. Suuremmaksi ongelman tekee, ettei edes "oikean" virkistystaajuuden valitseminen poista nykimistä kaikilla sovelluksilla. Tähän olen pyytänyt DNA:lta modeset/framerate api:n implementointia, jolloin sovellukset voivat itse ilmoittaa videostriimiä avattaessa, millä resoluutiolla ja virkistystaajuudella materiaalia nyt oltaisiin toistamassa. Tällöin virkistystaajuus olisi lähdemateriaalin mukainen ja myös resoluution voisi asettaa materiaalin mukaan ja suurempaan resoluution skaalauksen saisi hoitaa televisio, jossa tuo ominaisuus (etenkin tunnetuilla valmistajilla) on ihan ylivertainen hubin kaltaisiin laitteisiin nähden.
  Mikko
 • @Mikko, noh tuohon on vaikea mitään muuta sanoa kuin, että DNA on tervetullut katsomaan meidän poikkeuksellista hubia, jossa C More ei ainakaan sarjoissa tai leffoissa nyi. Tosin toistan se, että olisimme ainoa, täällä olisi varmaan useampia kirjoittamassa aiheesta. Jos ei ole kerran netin nopeudellakaan ole vaikutusta.
  Ei meillä nyi tuplahubikaan, siinä vaan tosiaan suoratoisto ”jäätyy” n 20 min jälkeen.
  Olemme tyytyväisiä, sitä ei muuta mikään.

  Varsinkin verrattuna välikokemukseen WboxHD:n kanssa - edes kanavilta kuvaa ei saanut katsottua, kun buuttaili itsekseen, puhumattakaan että tallenteet jäivät jatkuvasti tallentumatta ja boxi kuumeni tolkuttomasti. Olin silloin useamman kerran DNAhan yhteydessä ja sieltä sanottiin aluksi, että pitää huollattaa 3 krt ennen kuin boxi vaihdetaan. Noh, hommasimme uuden huolletun ja sama juttu - sen jälkeen saimme vaihtaa uuteen, joka ei enää kuumentunut samalla tavalla, mutta buuttaili holtittomasti. Mökillä oli 3. ja sekin buuttaili jatkuvasti.
  Kokemukset muodostavat mielikuvan ja olosuhteet vaikuttavat kokemuksiin. Meidän silmissä hubi on toiminut hyvin, ja paljon on parannettu matkan varrella.
  Pieni hikka on siinä, että pitkään toivottuja ja vihdoin saatuja ominaisuuksia jätettiin pois uudesta DNA TV:sta, mm. kanavien järjestäminen sekä jatkuvat tallennukset.
  Sarzu
 • @Sarzu,

  Minäkin tulisin mielelläni tuollaista ihmettä todistamaan 😀

  Onko teillä mitenkään mahdollista testata urheilulähetyksiä esim. Cmore tai Viaplay sovelluksilla? Jääkiekko ja jalkapallo ovat olleet omaan silmääni todella ikäviä katsoa. Ja tämä siis useammallakin hubilla, ei vain omallamme.
  Mikko
 • Joopa joo, meillä on pääsääntöisesti kaksi katsojaa - toista hubin nykiminen häiritsee, toinen ei huomaa sitä lainkaan. Kumpikaan ei huomaa sitä Chromecastilla.
  MP
 • Juuri noin se on @MP. En pysty ymmärtämään miksi tuokin asia pitää kieltää, toisia häiritsee ja toisia ei. Teknisesti ainakin ostittain on tiedossa mistä johtuu. Se tosiasia ei siitä muuta, vaikka joku väittää jatkuvalla syötöllä muuta.

  menee täysin naurettavaksi keskuste, kun asioista ei puhuta oikeilla nimillä.
  JJJ
 • Hubiin liittyen:
  Hubi ei edelleen osaa nousta oikein verkkoon, kun jouduin samuttamaan modeemin, niin EGP ja tallennusten asettaminen ei onnistunut, ennenkuin käynnistö koko purkin uudelleen.

  Lisäksi, DNA TV:n valikossa on kohta "Käynnistä sovellus uudelleen", tätä kautta kokeilin ensiksi jos tallennukset ja EPG lähtisi toimimaan. Tämä sitten rupeaa tekemään jotain resettiä sovellukselle, ei ole pelkkä uudelleen käynnistys todellakaan. (ja ei, ei kirjautunut sisään, eli netti ei toiminut, ennenkuin sulki purkin kokonaan, tämä ei siihen auttanut.)
  JJJ
 • Itse tosiaan uskoisin että eräs langan jankkaaja on joko DNA:n palkkalistoilla tai sitten erittäin asialleen omistautunut trolli. En oikein muuten usko miten ei pysty sisäistämään lukemaansa vaikka sitä kuinka toitotettaisiin.

  Itse asiaan: hubilta jälleen surkea päivä tässä taloudessa. Ihmeellisiä jäätymisiä siirryttäessä valikoista toiseen ja avattaessa ohjelmaopasta. Netflixiä katsoessa laite yhtäkkiä pamahtaa kotinäkymään, kuten tapana on. Castausta en ole viitsinyt edes kokeilla vähään aikaan.
  Hupilaatikko
 • Hyvin nukutun yön jälkeen, huomasin yöllä käydyn, varsin sapekkaan mielipiteenvaihdon. Heti aamusta voin sanoa näille muutamalle "asiantuntijalle", että myös meillä hubi toimii varsin hyvin. Ei nyi eikä pauku. Tosi asiantuntijoille, jotka yöllä käyttävät arvokkaan lepoajan näinkin turhanpäiväisen asian, kuin jonkin urheilu-ym lähetyksen nyintään tai muihin spekseihin liittyvään asiaan, kannattaa ehdottomasti vaihtaa toimivaan systeemiin, koska niitä asiantuntijoiden mukaan aivan varmasti löytyy pilvin pimein. Minä en katsoisi yhtä sopimuskuukautta pitempään toimimatonta laitetta vaan palauttaisin ao. laitteen takaisin myyjälleen ja hommaisin uuden. Toistaiseksi hubilla pärjätty hyvin ja kolmas vuosi menossa. P.S. En ole DNA:n työntekijä.
  PRomokki
 • Kyllä Mikko on oikeassa ja tuo 50 fps onkelmaa on kaikissa hubeissa. Sitä joutuu päivittäin valikosta vaihtamaan että saa sujuvaa kuvaa.
  Tiina
 • Hei kaikki!

  Viime iltana ja yönä on keskustelu on päässyt useamman käyttäjän toimesta lähtemään enemmän kuin hieman raiteiltaan. Useita viestejä oli ilmiannettu ja koska käytostavat olivat myös päässeet osalla unohtumaan niin foorumin käyttöoikeuksia on jouduttu parin käyttäjän osalta rajoittamaan. Henkilökohtaisuuksiin meneminen, toisten haukkuminen tai haistattelu eivät kuulu tälle palstalle. Lisäksi kaikki ylimääräinen ja asiaton kommentointi ja keskustelun käyminen vie huomion pois tärkeistä ja aiheeseen liittyvistä viesteistä. Kaikki asiattomat ja aiheeseen liittymättömät kommentit on nyt ketjusta poistettu, joten pyritään jatkossa taas pitämään keskustelu asiallisena.

  Muistutuksena nyt siis kaikille, että pidetään keskustelun pääpointti hubissa ja DNA TV:ssä. Sekä negatiivisia että positiivisia kokemuksia saa jakaa ja ensisijaisesti ketjussa on tarkoitus kommentoida hubin ominaisuuksia ja keskustella kehitysideoista. Jatketaan siis jälleen keskustelua aiheeseen liittyen - asiallisissa merkeissä.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • @Tiina,

  Kyllä, tiedän olevani oikeassa, samoin DNA:lla ongelma on tunnustettu. Ei tosiaan häiritse kaikkia, mutta jokaisen hubin ongelma. Siksi toivoisi DNA:n puoleltakin aitoa keskustelua asiasta, koska ovat aiemmin ongelman myöntäneet, sittemmin kieltäneet. Olisi mukavaa saada ihan teknisen puolen kommenttia tähän asiaan; missä mennään, mitä suunnitteilla.
  Mikko
 • Itsellä tulevan Elisaan vaihdon myötä kyllä nopeus pitäisi riittää kun ilmeisesti 1Gt:hen sitten vaihdan. Mutta miten kun joudun Hubiin vaihtamaan jotta saan Dnan maksukanavapaketit jatkumaan niin pysyykö niiden hinnat sitten samana kuin mitä olen maksanut Dnan kaapelin kautta tulleina?

  Itsellä kaksi 8 kanavan pakettia, toinen classic tms koska siinä vuosien takaa Mtv Max/C-more max, jota ei enää muuten irrallaan ole saanut vuosiin. Ja myös onko Hubin/netin kauttakin hd-kanavien laatu 1080i eikä huonolaatuinen 720p?

  Tuleeko Hubin kautta katsottaessa myös se ~4-5€ korttimaksu mikä on kun kaapelin/digiboksin kautta katsoo?
  Raikku
 • @DNA Hanna 

  Keskustelun karkaaminen asiattomuuksiin on kyllä ihan DNA:n ansiota.

  Asiallisia vastauksia esitettyihin kysymyksiin/ongelmiin odotetaan palveluntarjoajalta. Kun mitään vastauksia ei saada, alkaa tämä eri leirien nokittelu ja syyttely.

  Kiitos ihan tyhjästä DNA!!!
  A-P
 • Hyvin kirjoitettu A-P.
  En näin luokatonta asiakaspalvelua ole nähnyt missään, koskaan. Ja minulla sentään mittarissa ihan kiitettävästi.

  DNA:n asiakkaille tarkoitetetut, DNA:n omilla sivuilla olevat Hubia koskevat tukisivut. Yhtä poikkeusta lukuunottamatta viimeiseen 3-4 kuukauteen vastaukset asiakkaiden kysymyksiin ovat: "Ollaanpas nyt kiltisti, homma karannut käsistä". Teknisiin epäkohtiin liittyviin kysymyksiin ei vaivauduta vastaamaan ollenkaan.
  Tästä syystä, ennen kuin esim. noihin nykimisongelmiin (olen urheiluhullu) tulee vastaus, en vaihda Elisa Viihteeltä DNA:hän, vaikka säästäisin kymppejä kuussa taloyhtiön sopimuksen avulla.

  Olen myös levittänyt sanaa palvelun tasosta muille asukkaille talossamme ja ainakin yksi on "pelästyneenä" päättänyt myös pysyä Elisalla.

  On kyllä jäänyt epäselväksi, kuka on vastuussa asiakaspalvelusta? Kuitenkin kohtuu iso yritys.
  Aurinkoista kevättä kaikille, missä lienettekin.   Timppa
 • On totta, että DNA:n osalta keskusteluun osallistuminen ja kysymyksiin vastailu on ollut viime aikoina huonoissa kantimissa. Palauta tätä koskien on kuultu ja korjausliikkeitä tehty, jatkossa edustajamme ovat aktiivisemmin äänessä. Paikalla olemme toki aina palveluaikojen puitteissa ja kaikki viestit kyllä luetaan vaikka emme jokaiseen erikseen (ainakaan heti) vastaisi.

  Vaikka vastauksien saaminen hubiin liittyen onkin ollut vähäistä niin tämä ei ole oikeutus tukisivun sääntöjen rikkomiseen, mitä on siis nyt viimeisen vuorokauden aikana tapahtunut. Lisäksi jos keskustelu täällä on käyttäjien puolelta täysin asiatonta ja aiheeseen liittymätöntä, niin meidän on hyvin hankala löytää seasta ne oikeasti keskustelu aiheeseen liittyvät kommentit joihin pyrimme vastaamaan tai välittämään eteenpäin. Turhien ja asiattomien viestien moderointi syö aikaa myös muille tukisivun käyttäjille vastaamiselta.

  Siispä vielä muistin virkistykseksi: "Keskustelupalstalle ei saa lähettää lain tai hyvän tavan vastaisia viestejä tai aineistoa. Hyvän tavan vastaista sisältöä ovat muun muassa asiattomat ja loukkaavat kommentit ja materiaalit, herjaavat, rasistiset tai siveettömät kirjoitukset ja muut julkaisut sekä roska- ja massapostitukset.".

  Raikku: Suosittelen että olet yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme, niin voidaan sitä kautta selvittää kanavapaketti ja sopimusasiat kuntoon. Saat asiakaspalveluumme yhteyden https://www.dna.fi/yhteystiedot tai Oma DNA -sovelluksen kautta.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Onko mitään arvausta, milloin on tulossa seuraavaa kehityspaketti hubiin eli jotain uutta, ei vain vikojen korjauksia?
  Esim. palautettuna nämä ominaisuudet, jotka olivat vanhassa DNA TV:ssä?
  - Jatkuvatallennus kovalevylle, mm Norra-paketin kanavia ei voi tallentaa muualle, eikä niitä voi myöskään katsoa jälkikäteen
  - Kanavien järjestely
  - Verkkotallenteiden katselussa palautuminen kansioon, jonka tallenteita on katsomassa + oikean kauden kansioon, ei päävalikkoon.


  Wonderwoman
 • Mites tuo nykimisongelma? Onko ratkaisua näköpiirissä?
  Timppa
 • Avatkaa vähän tuota nykimisestä ja 50 fps:tä ja valikosta vaihtamisesta, jotta kuva olisi sujuvaa:
  - miksi ja mitä vaihdatte ja missä tilanteissa?
  Eri suoratoistoilla vai eri tyyppisillä ohjelmilla (esim leffat tai urheilu) vai miten?

  Kysyn siksi, koska meillä ei tosiaan ole ollut tarvetta vaihdella hubissa mitään suoratoistoja katsottaessa - onko olemassa joku automaattinen valinta, joka meillä tekee tuon vai miten?
  Sarzu
 • Sen verran vielä, tuo nykiminen lienee yksi kysytyimmistä ongelmista. Ainakaan minä en ole nähnyt siihen vastatun.
  Selailin taaksepäin, ihan vanhoihin ketjuihin asti, ja kysymyksiä ja ihmettelyjä asiasta on kymmeniä.
  Voisiko ko. asiaan joku kertoa aikataulua ongelman ratkaisemiseen, tai kertoa suoraan ettei ratkaisua ole, ongelmaa ei osata korjata?
  Timppa
 • ”Avatkaa vähän tuota nykimisestä ja 50 fps:tä ja valikosta vaihtamisesta, jotta kuva olisi sujuvaa”

  Aika hyvä avaus!! Taisi tulla ketjusta liian hiljainen... =)

  Tiivistettynä nykii kaikella nopealiikkeisellä videolla, joka on tuotettu 50 kuvan sekuntinopeudella. Eikä saa nykimättömäksi Hubilla millään asetuksella. Mutta tosiaan... Hyvä sohaisu muurahaispesänä taas kerran!

  =)juha


  JuhaN
 • @Sartsu
  Mikä asetus sulla itselläsi on käytössä näytön ulostulossa?
  Pertti O
 • @Pertti O
  Mistä sen voi tarkistaa? Kysyn juuri siksi, koska en tiedä mitä meillä eri tavalla, kun ei olla säädetty mitään.
  Sarzu
 • @Sarzu,

  Esim. Cmore sovelluksella Liigaa katsoessa normaalilla 50hz asetuksella kuvaa nykii aivan hel**tisti. Tässä kohtaa on pakko mennä asetukset > ulostulos > HDMI ja vaihtaa virkistystaajuudeksi 60hz. Tämä vähentää nykimistä huomattavasti, mutta silti kiekon ja pelaajien liike on hieman katkonaista ja kameran sivuttaisliikkeessä oikein hyppää silmille. Cmoren urheilut kai pitäisi olla 50hz, joten kysymys kuuluu, miksi kuva nykii hubilla ko. asetuksella niin, ettei pysty katsomaan? Joku siis ei tuota huomaa, joku huomaa mutta ei häiritse, jotain häiritsee liikaa. Kun avaan Cmore sovelluksen millä tahansa muulla Android TV laitteella, liike on täysin sulavaa.

  Sama ongelma oli kesällä Ruutu sovelluksessa pesäpalloa katsoessa. Täysin samanlainen ongelma katkonaisen liikkeen kanssa. Kesällä hubi taisi olla toisessa televisiossa kiinni - Sony tosin sekin - eli ei ainakaan suoraan hubin ja tv:n yhteensopivuusongelma, jota dna:lta tyrkytettiin syyksi, ja kuulostaakin uskomattomalta.

  Eri sovelluksilla kun kasotaan urheilua amerikasta, joutuu myös vaihtamaan 60hz asetukselle.

  Meillä toisetettaisiin paljon myös 24fps materiaalia, ja tähänkin tilaan hubin saa vaihdettua, se myös toimii.

  Ei meilläkään perheessä muut tuota osaa käydä vaihtamassa, eli jos olen itse katsonut 24fps leffaa ja jättänyt asetuksen tuohon, muiden katsoessa nykiminen on taas aivan hirveää.

  Em. syistä DNA:lla voitaisiin ottaa lusikka kauniiseen käteen ja koodata modeset/framerate api tuki kuntoon. Tällöin sovellukset voivat toiston alkaessa ilmoittaa käyttöjärjestelmälle toistettavan videon fps:n, ja käyttöjärjestelmä taas vaihtaa näyttötilan kutsua vastaavaksi. Kuten olen kertonut, monissa Android TV laitteissa tämä tuki jo löytyy, eikä voi olla liikaa pyydetty, että operaattorin viihdekeskus tukisi myös tällaista normaalia toimintoa.
  Mikko
 • ...tuo api tuki ei tietysti auta mitään, jos sovellus lähettää käyttöjärjestelmälle kutsun vaihtaa virkistystaajuudeksi 50hz, asetus vaihtuu tähän, ja kuva nykii silti. Eli tuo 50hz bugi pitää saada ensin korjattua.
  Mikko
 • @Mikko, kiitos.
  Meillä on tuolla asetyksena pysyvästi HDMI -> HDMI näyttötila -> Auto (3840x2160p 50Hz)
  Emme tosin katso urheilua suoratoistolla.
  Sarzu
 • Melko hyvin, kieltänyt sata viestiä ongelman 50/60 muutoksesta (mikro nykimisesta) ja sitten ei edes tiedä mistä se vaihdetaan.

  Esim. yllä on Disney:n vastaus, että toimii vain 60Hz ja DNA TV, vakiona 50Hz, siitä tulee väkisin nykimistä jos asetus on väärin. KAikki ei huomaa, mutta iso osa kyllä. Pienempää nykynistä tulee ihan 24 to 50hz, (koska kerrannainen 48/50).

  Hubi ei osaa tuota virkistystaajuutta automaattisesti vaihtaa, kuten moni muu laite osaa, joten selvä vika.

  Ei tästä enempää, en enää jaksa tätä aihetta enää.
  JJJ
 • @Sartsu

  Anroid koti > Asetukset > Ulostulot > Hdmi > Hdmi näyttötila

  ja siellä se täppä on jossain kohtaa
  Pertti O
 • @Sarzu,

  Jos ette urheilua katso hubilta sovelluksilla, voit vaihtaa tuolta hdmi ulostulon asetuksen 60hz ja katsoa vaikka DNA TV sovelluksella jotain kanavaa, niin saat maistiaisen miltä urheilut näyttäisivät 😀
  Mikko
 • Etkös Sarzu jossain vaiheessa sanonut, että teillä katsotaan kaapelikanavapakettien kautta, koska kuva parempi? Suora lainaus kirjoituksestasi: LAINAUS ALKAA 
  "Meillä on ollut hubi lähes sen olemassa olon alusta asti - ja aina on ollut nopea netti. Alkuvuosina emme käyttäneet hubin suoratoistoja, koska pienikin nykiminen kuvassa häiritsi. Samoin kuvan laatu oli aluksi hubin suoratoistossa todella surkeaa, kuten myös verkkotallenteissa. Molempiin tuli onneksi parannusta alkukankeuksien jälkeen.

  Emme katso suoratoistosta emmekä IPTV-kanavilta urheilua, koska kuten olen jo aiemmin kirjoittanut, meillä on laajat kaapelikanavapaketit ja katsomme urheilua mielummin suorana sieltä - kuvan laatu on parempi kaapelikanavilla joka tapauksessa" LAINAUS LOPPUU
  Eli teillä on niin huono kuva, että olette ottaneet kanavapaketit, että kuva olisi hyvä. Eli kaikki, jotka ovat maksaneet Hubista kannattaa ohittaa sen tarjoamat esim. sovellukset ja tilata maksukanavat suoraan operaattorilta.
  Eli tuossa tunnustat ongelman, jonka lähes jokaisessa viestissäsi kiistät🤔.
  Mielenkiintoista.. PS. En ala kilpalaulantaan sinun/kenenkään kanssa.

  Timppa
 • Wonderwoman

  Kirjoitit todella hyvän listan! Suora kopio meidän listasta! Varsinkin jatkuva tallennus kovalevylle olisi mannaa. Ja ohjelmatekstitys s.199 Norra kanavien tallennuksiin, niinkuin muissa digibokseissa.

 • @Mikko, testasin lätkää ja ymmärrän kyllä, että siinä nykiminen erottuu, kun liike on nopeaa.
  Meille tuo nykiminen ei tosiaan muodostu ongelmaksi, kun sarjoissa ja leffoissa tuo auto-asetus näyttää toimivan ja urheilu katsotaan kaspelista - eli eri olosuhteet ja niiden perusteella eri odotukset hubille.
  Sarzu
 • @Sarzu,

  Odotukset varmaan ovat kaikilla samat, eli hubin tulisi toimia normaalikäytössä. Tähän lukeutuu sitten aika kirjava joukko sovelluksia ym. Noin yleisesti ottaen nämä vähääkään yleisemmät sovellukset kyllä toimivat moitteetta ja ongelma on laitteessa.

  Tarkoititkin siis varmaan, että hubin käyttö on teillä erilaista kuin esimerkiksi meillä, eivätkä ongelmat siten ole tulleet ilmi.
  Mikko
 • Minulla "ekassa" hubissa, jossa antenni ja netti
  -Auto (3840x2160p 50Hz)

  toisessa "tupla" hubissa, jossa vain netti
  -Auto (1080p 50Hz)
  ja siinä ei ole edes valikossa tuollaisia (jotain x jotain ..Hz) mahdollisuutta,
  hubeissa samat päivitys versiot

  Outoa, mistähän moinen johtuu?  Pertti O
 • @Pertti O
  Toinen televisio 4K ja toinen Full HD?
  Mikko
 • Nykimisistä en vielä sano mitään, ehkä savolaisittain (ehkä nykii ehkä ei)

  Pertti O
 • No niinhän ne on.
  Pertti O
 • Eli toisin sanoen olosuhteet vaikuttavat hubin toimintaan - antennitalous on eri kuin kaapelitalous ja lisäksi tv:n laatu vaikuttaa. 💡
  Tätähän jo aiemmin tarjosin ratkaisuksi siihen, miksi meillä hubi toimii ja jollain muulla ei.
  Sarzu
 • Ei vaikuta mitään virkistystaajuus ongelmiin nuo asiat, ihan pikkasen monta kertaa selitetty. Jokainen TV osaa 50 ja 60hz toistaa, kunhan se sinne syötetään.

  DNA Jättää tälläisen jankkaajan tänne foorumille kehittämään hubia, niin saa jäädä koko foorumi. on ihan yhtä ala-arvoista touhua DNA:lta kuin asiakaspalvelukin. HEippa vaan!
  JJJ
 • @Sarzu,

  Mistä tuollaiset johtopäätökset vedit. Mainitsemasi asiat eivät vaikuta nykimiseen. Se on nyt jo kohtalaisen monta kertaa käyty läpi ja monen kirjoittajan toimesta todettu, miten hubilla on ongelmia 50fps nopealiikkeisen materiaalin kanssa. Ongelma pysyy, on netin nopeus sitten sata megaa tai miljoona gigaa. Eikä siihen oikeasti televisiokaan vaikuta tipan tippaa. Tämä on DNA:n hätävalhe asiassa, kun ainoat raportoidut ongelmat ovat olleet aikanaan jonkun tietyn 4k televisiomallin kanssa, eikä siinäkään nykiminen ollut ongelmana. Tai siis oli sekin yhtälailla kylkiäisenä, taisi vaan jäädä kuva mustaksi.
  Mikko
 • Voisikohan DNA päivittää sen DNA TV Hubin nykypäivään eli Android Pie (9) niin ehkä sovelluksetkin toimisivat paremmin.
  Kaikilla muilla Operaattoreilla on käytössä kyseinen järjestelmä joten turhaan sitä vanhaa Android 7.1 paikkailee kun siitä tulee vain tilkkutäkki joka on ei parane enää korjauksilla.
  Tuossa nyt lukiessani näitä asiaan kuuluvia lehtiä niin standardina on kuvauksessa 24:jän Hertzin taajuus,Disney lähettää poikkeavasti kuvansa 25:den Herzin taajuudella.Kodekeilla on myös vaikutus lähetykseen millä se lähetetään.AAC. lienee yleisin mutta muitakin on.Netflix VP9 uusin AV1.
  Tällä hetkellä DNA Hubi ei osaa käsitellä näitä asioita Automaattisesti,eikä asiakkaan tehtävä ole lähteä ratkomaan näitä asioita kyseillä laitteella Televisiota katsellessaan vaan asia kuuluu Operaattorille joka tässä tapauksessa on DNA.

  Kysyisin erästä asiaa Kehityspäälliköltä: Suoritetaanko DNA Hubin kehitystyö ostotyönä joltain toiselta Firmalta,vai onko DNA:lla jokin oma yksikkö kyseiseen työhön.Kiitoksia vastauksesta.
  TJT
 • @Mikko, en tainnut mainita nyt kommentissani mitään nykimisestä, vaan tarkoitin yleisesti hubin toimivuutta - erojahan selkeästi on, kun seuraa kommentteja. Toisilla tuntuu hubinolevan kovin epävakaa.
  Sarzu
 • @DNA, kehitysehdotus palstalle:
  Jos haluatte, että palsta toimisi muutoinkin kuin tunteiden tuuletuspaikkana, niin olisiko mahdollista saada joku ”peukutus” tai muu kannatusmahdollisuus, jolla voisi kannattaa hyvää ehdotusta tai toimivaa neuvoa.
  Ehkä joku hiljaisempi palstanlukijakin rohkeaisi tällä ottamaan kantaa, koska kaikilla ei riitä rohkeus ottaa täällä sanallisesti kantaa.

  Silloin DNAn olisi helppo poimia keskustelusta ne, joita käyttäjät kannattavat.
  Sarzu
 • Tai ennakkotarkastus ennen kuin viestit julkaistaan?
  Kypeli
 • Seuraava vastaus tullee heinäkuussa. Jos vanha aikataulu voimassa🤓
  Timppa
 • Tai pakollinen tunnistautuminen esim. asiakastunnuksen avulla.

  Kari
 • Meillä on kolmas DNA-hubi käytössä. Kaksi kertaa vaihdettu nykimisen takia. Puhelimessa neuvottiin vaihtamaan taas laite. Täältä lukemalla selvisi kuitenkin Disney aplikaatiota koskeva ongelma, kun laitoimme Mikon ohjeen mukaan näyttötilaksi 1080p 60Hz nykiminen poistui! Automaatilla oli valittuna 1080p 50Hz.

  Miksi DNA ei puhelimessa tai aikaisemmilla kerroilla kun hubi vaihdettu ole tälläisestä kertonut mitään?
  Hbo aplikaatioon tuokaan ei auttanut, se oikein pätkii ja pysähtelee.

  En naisena näistä kauheasti ymmärrä, mies ei puhu suomea joten yritän hoitaa näitä asioita. Mies valittaa tuosta Cmore aplikaation urheilun nykimisestä kanssa.

  Täällä osa kirjoittaa, että heillä toimii nykimättä hubi. Eilenkin kaksi kirjoittanut. Onko olemassa erilaisia laitteita, eli kannattaako vaihtaa vielä kerran uudelleen? Edelliset vaihdot ei ole kyllä mitään auttaneet.

  Olemme asuneet kaapeli ja antenni talossa hubin kanssa. Eroa ei ole ollut toiminnassa, mitä erilaista näissä voisi olla ja voiko TV:n vaihto uudempaan vaikuttaa todella kuten Sarzu kirjoittaa ja heillä toimii. Meillä vanha 1080 Tv?

  Yhteytenä on DNA:n 400 mbit kaapelinetti. Voiko sen päivittäminen nopeampaan auttaa. Jos netti kerran vaikuttaa viestien perusteella kanssa toimivuuteen. Tuon luulisi kyllä riittävän. Antennitalossa toimi paljon hitaammaallakin netillä samallalailla hubi.

  Voiko DNA vastata kanssa? Kirjoittelu täällä on vaikeaselkoista, eikä selviä mikä on asiaa ja mikä vain mielipiteitä. Mikon tekstit on hyvin kirjoitettu ja niistä on ollut apua, kiitos Mikko!
  Tiina
 • Hei,

  Niillä joilla on ongelma C More apin kautta lätkässä, onko mahdollista saada jotain videokuvaa nykimisestä? Voisimme lähettää ne MTV:lle tutkintaan ja pyytää heiltä erillinen versio Hubia varten. Liittäkää myös mukaan tarkka kuvaus, millä asetuksilla ongelma ilmenee, versio numerot yms.

  Kokeilin kolmella eri Hubilla ja softaversiolla liigan seuraamista ja ne toimi ok.

  Tuotekehitys tehdään DNA TV sovelluksen osalta DNA:lla.
  DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
 • @DNA Juha Ihalainen,

  Voin tänään kuvata pienen pätkän peliä. Mutta miksi ihmeessä pyytäisitte Cmorelta omaa sovellusta hubille? Vai onko tiedossa joku poikkeama standardeista, miksi sovellus ei toimisi hubissa? Pyydättekö myös Viaplayn sovelluksesta oman versionsa hubille? Kuten aiemmin kerroin, tässä lähestymistavassa ei ole sitten järjen häivääkään. Voin käydä kyllä paikallisessa DNA kaupassakin laitteen kanssa kuten aspanne aiemmin pyysi, mutta siitä saa sitten maksaa jotain kun turhaan tällaista tehdään. Vai että teillä on siellä hubi jolla toimii esim. Cmore hienosti...  Juuri tästä syystä en ole halukas laitetta dna kauppaan kantamaan, koska siellä joku puusilmä varmasti toteaa kuvan olevan ihan ok ja se siitä selvityksestä.

  @Tiina,

  Ei auta laajakaistan päivittäminen nopeampaan. Cmore, viaplay ym. sovellukset joilla toistetaan 50hz nopealiikkeistä materiaalia toistavat liikkeen nykivänä. Vaikka herra Ihalainenkin yllä muuta väittää, uskon heidän testilaitteillaan olevan ihan samaa ongelmaa. Kyllä se niin yleisesti jo on todettu, että ihan turha väittää kenelläkään toimivan normaalisti. Jonkun television liikkeenparannus tms. tekniikkaa saattaa ongelmaa jossain määrin korjata, mutta kyllä se siellä edelleen on.

  Minne nuo videot halutaan jos sellaisia muistan tänään ottaa?
  Mikko
 • Hei,

  Tässä videokaapparilla otettu pätkä, jossa nykiminen selkeästi näkyvillä. Vanhempi HDMI piuha yms.

  https://vimeo.com/526082426


  Tässä sama suoraan puhelimella otettu, samaa nykimistä ei havaittavissa.

  https://vimeo.com/526085048


  Videon voi kuvata ihan puhelimella, kunhan saamme käsityksen kuinka paha nykiminen on.

  DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
 • @Ihalainen,

  Vaikea sanoa tuosta puhelimella kuvatusta muuten, mutta siinäkin kamerasiirtymässä selvästi näkyy nykimistä. Johtuuko tuo puhelimesta vai mistä, on mahdotonta tästä sanoa. "Mikronykiminen" ei ole niin selkeää kuin tuossa ylemmässä videossa, vaan näkyy sellaisena pienempänä katkonaisuutena kiekon ja pelaajien liikkeessä - selvemmin sivuttaissiirtymissä.
  Mikko
 • @DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
  "Tässä sama suoraan puhelimella otettu, samaa nykimistä ei havaittavissa."

  Jotenkin tässä haiskahtaa, että ollaan jo valmiiksi päätetty ettei kuvassa ole mitään nykimistä. Millä kuvataajuudella tuo kännykällä kuvattu otos on? Kännykällä kuvaamisessa haasteeksi tulee ainakin iPhonella, ettei se tue 50fps kuvausta millään tarkkuudella. Jos video on alunperin 50fps, Hubi tekee sille omat sekoilunsa, se kuvataan 60fps ja toistetaan tietokoneen tai kännykän 60Hz ruudulla, ei tuosta saa kyllä mitään järkevää todistetta aikaiseksi.

  =)juha
  JuhaN
 • Hei,

  Videot oli refenssimateriaaliana, jotta voitte verrata omiin kokemuksiinne. En ole säätänyt asetuksia tuossa ja silmämääräisesti puhelimen video näyttää samalta ihmissilmällle.

  Tarkoitus olisi löytää juurisyy ongelmaan ja voimmeko asialle tehdä jotain.
  DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
 • @Ihalainen,

  Millaisessa televisiossa hubi on kiinni esimerkkitapauksessasi? En tiedä miten liikkeenparannukset ym. purevat poikkeaviin virkistystaajuuksiin, mutta jos nykiminen tapahtuu 50hz materiaalilla 50hz asetuksella, saattaa noista jotain apua ollakin. Onko siis kaikki liikkeenparannukset ym. taikatemput televisiolta kytketty pois?
  Mikko
 • @Mikko, tässä esim meiltä kuvattuna liigan maalikoostetta 13.3. C Morelta - liiga ei siellä näy livenä.
  Mitään en vaihtanut mistään - hetken kesti, että kuva oli parasta laatua, mutta en sanoisi, että kovin nykii.


  Sarzu
 • Vaikea puhelimella katsoessa saada selvää, täytyy jossain välissä katsoa televisiossa tuo pätkä.
  Mikko
 • @DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö

  Tässä kaksi videota CMore-aplikaatiosta suoraa Liigaa. Toinen Hubilla ja toinen AppleTV:llä. En tiedä onko tuossa Hubissa jotain vikaa, mutta tökkivältä näyttävät kaikki AndroidTV-sovellukset. TV-asetuksena ihan normaali 4K/50Hz.

  https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0j5ejO17GXqslD

  =)juha
  JuhaN
 • Olipa ilo katsella hienoa kuvaa Apple TV:llä,tälläista sen pitäisi olla.
  TJT
 • Täällä varmaan jokainen ymmärtää taas mistä puhutaan milloinkin. 50/60Hz ongelma on täysin eri juttu kuin tämä 25/50fps->50hz. Tästä oli Mikolla hyvä ajatus tuo kuvanparannus TV:ssä, joka voisi auttaa osittain.

  Hubin "auto" asento ulostulossa ei tee ilmeisesti muuta kuin katsoo TV:n pixelit ja laittaa kuvan 50Hz. (Lähes aina tänäpäivänä 1080p@50Hz tai 4K@50Hz) En tiedä mitkä sovellukset enään toimii vain 60Hz, mutta Disney ainakin (Ennen oli myös ruutu). Tämän nykimisen havaitsee varmasti (lähes) kaikki ja vaatii käsin ulostulon laittamisen 60Hz tilaan. Tätä ei varmaan kukaan kiellä, edes @Ihalainen?

  Sarzun video ei oikein käy vertailu kohdaksi, kun se on tallenteesta, eli vain 25fps. ja tässä tulee tuo Mikon mainitsema ongelma kun se on kuvattu nyt 30 kuvaa/s (29.97fps). 120Hz tietokoneen näytöllä näytti ihan hyvältä nykimisen suhteen, mutta tuossa materiaalissa näkyy selvästi että kuvia on liian vähän kuvia per/s. esim. kiekko kerkeää menemään liian pitkälle tuossa ajassa, josta seuraa voimakas häntiminen.

  JuhaN
  Kuva hubilla on ihan kauheaa, sekin on tosin kuvattu 30kuvaa/s, mutta onko lähde suora, eli silloin se olisi ehkä 50fps? (Tallenteet on Cmoressa vain 25fps). Muutentuossa purkissa täytyy olla jotain vikaa, jos se on jäänyt 60hz tilaan pysyvästi tai jotain selittämätöntä.

  Itseä ei häiritse tuo 50Hz ongelma Cmoren tai Viaplayn elokuvissa/sarjoissa, kuten olen kirjoittanut ja myös Formulat katson Cmoresta, ne pitäisi olla 50fps. Ei käy pahasti silmään. Mutta ehkä tähän auttaa tarpeeksi hidas netti ja se että olen antenissa (vitsi, vitsi).

  En tiedä edes miksi kirjoitin tänne, mutta ihalaiselle, tuohon 50/60hz pitäisi tosiaan saada muutos, kun kerta nyt näitä luet. Eli "auto" asento toimimaan oikeasti. käsinvaihto on todella ärsyttävää, kun se voi toimia automaattisestikkin, kuten muissakin laitteissa.

  Ainiin pitää kirjoittaa toiseta tililtä, kun DNA esti tämän alkuperäisen "Väärinkäyttösten vuoksi", olisi kiva tietää kuka se toinen estetty, oli, kun oikein mainostivat, että parikäyttäjää piti estää. Riidan toinen osapuoli se ei ainakaan ollut.
  JJJ
 • @JJJ

  Sekä Hubin että AppleTVn videoklipit on kuvattu iPhonella 1080@60fps. Kuvamateriaali oli suorasta pelistä CMore-apilla, eli 720p@50fps. Molemmat laitteet kytkettynä saman AV-vahvistimen kautta LGn OLEDissa, joka ilmoittaa saapuvalle signaalille 4K@50Hz. AV-vahvistin ei tee mitään käsittelyä videolle. Hubia kokeiltu myös toisessa 1080p-telkkarissa suoralla kytkennällä ja täsmälleen samalla menestyksellä.

  =)juha
  JuhaN
 • Ok Juha, se olitkin sinä kuka kertoi alunperinkin siitä videon kuvaamisen vaikeudestakin.

  Latasin sen videon, niin se näytti tiedoissa 30 fps, mutta jos se oikeasti tuolta näyttää silmille, niin sehän se ratkaisee.

  Ehkä Ihalainen kertoo missä vika 😀
  JJJ
 • Oletko muuten Juha kokeillut, auttaako mitään tai vaikuttaako mitään, jos ruksii "Yhteensopivuustila" kohdan päälle tai pois Cmoren asetuksista?
  JJJ
 • Enpä huomannut tarkistaa tuota video tallennusta, mutta tässä uusi pätkä kuvattu iPhonella samasta C Moren maalikoosteesta ja tallennettu 1080 HD / 60 fps  - harmi, että videolle tulee tuo värinä, tv:ssä sitä ei näy. Sama värinä tuli myös K4 / 60fsp. 🤷🏼‍♀️

  Sarzu
 • No, vain suorat lähetykset on 50 kuvaa/s Cmorella. Tallenteet ei ole (ne on 25 kuvaa/s). Sitä yritin sanoa... Tuo nyt kuvattu on 59.96fps ja lähde materiaali on 25fps ja tuo välkkyminen johtuu juuri siitä väärästä virkistystaajuudesta (50hz lähetys kuvattu 60hz.).

  Jotenkin tuota lätkää on vaikea katsoa kaikenkaikkiaan (En seuraa ollenkaa lajia.). kameran käännöt näkyy inhottavasti. Jos vaikka vertaa formuloiden lähetyksiin, jossa kanssa kamera kääntyy paljon, ei tuollaista "häntimistä" ole todellakaan niin paljon.
  JJJ
 • Moi,toivottavasti ette tyrmää tätä keskustelua jonka kävin yhden kyseisestä asiasta tietävää...
  Cmore on Mtv:n lanseeraama palvelu joka nyt on myyty Telialle mutta Mtv hoitaa kyseisen palvelun toteutuksen jatkossakin.
  Kyseessä hänen mielestään on vika Mtv:n Apissa,urheilu lähetetään suuremmalla Freimi taajuudella eli kuvaa on enemmän sekunnissa kuin normaalissa lähetyksessä johtuen tapahtuman luonteesta ja Cmore Appi ei osaa käsitellä sitä oikein.Ainoastaan MTV pystyy korjaamaan kyseisen bugin DNA Hubille.
  Kyseessä on bugi Cmoren Apissa.

  TJT
 • Telia omistaa niin MTV:n kuin CMorenkin. CMore-sovelluksessa saattaa olla häikkää, mutta se näkyy vain Hubissa. Kokeilin juuri tänää liigamatsia eri laitteilla. Mitään nykimisongelmaa ei ole Sonyn Android TV -vastaanottimella, eikä MiBox-purkilla. Sovelluksen suora  lähetys (kanava CMore Sport 2) ja arkistotallenne toimivat molemmissa laitteissa kaikilla asetuksilla: laatu automaattinen/korkein, yhteensopivuustila päällä/pois.
  Papparainen
 • Kommentoin vielä...
  Appi viat ovat siitä kiusallisia että toisessa laitteessa ne toimivat ja toisessa ei...
  Tietokoneissa ym. olen hyvin usein törmännyt tähän,joissain versioissa ne toimivat ja toisissa ei.Samoin on vaikka eri puhelin malleissa toinen toistaa toinen ei...
  Perusteltua on olettaa että Cmore Apissa on jonkinlainen bugi että se ei toimi oikein DNA Hubissa.Oletus olisi että MTV ensin katsoisi omaa Cmore Appinä,ja korjaisi yhteensopivuus ongelman DNA Hubissa eli sen bugin.
  TJT
 • En jaksa lukea tätä ketjua joten nämä on saatettu mainita aiemminkin mutta nyt on pakko antaa palautetta pitkästä aikaa kun kursoorisella selailulla täällä lähinnä väitetään, että mikään ei toimi.

  Tämä uusin 2.4.1 todella toimii! Lähes kaikki itseäni vaivanneet ongelmat on korjattu, vain jokunen kosmeettinen seikka ja metatietoihin liittyvä ongelma on jäljellä:
  -kun tallenteen poistaa, palataan takaisin päälistaan, olisi parempi jos pysyttäisiin samassa kansiossa ja kursori siirtyisi esim. seuraavan tai edellisen tallenteen kohdalle. Vain jos poistetaan kansion viimeinen tallenne, palattaisiin päälistaan.
  -suosikit on loistava mutta sielläkin olisi hyvä jos näkyisi se pinkki palkki katsomisvaiheesta kuten päälistassa.
  -suosikkeja voisi laajentaa esim. värikooditagilla eli voisi olla monta 'suosikkikokoelmaa'.
  -kansion sisällä järjestys pitäisi olla vanhasta uuteen tai mieluummin valittavissa.
  -metatiedot ovat välillä mitä sattuu, vääriä kuvauksia ja/tai jaksonumeroita ja aivan liikaa 'jakso 0' ja/tai kausi puuttuu.
  -tämäkin liittynee metatietoihin: tallennussäännöissä, päälistassa ja suosikeissa näkyy sama ohjelma eri nimillä (suomi/engl/norja tms.)
  -tallennussäännöissä ei näy kaikkia vaikka itse ohjelman sivulla näkyy, että se tallentuu (esim Ivalo)

  Nämä kun vielä saisi korjatuksi niin en oikeastaan keksi mitään vikaa enää, joka tapauksessa tämä 2.4.1 on suurin parannus koko DNA TV Hubin kehityksen aikana, kiitos!
  AnttiN
 • Vielä lisätarkennuksena se, että en katso mitään suorana ja mulla on CMore Total mutta katson vain Formulaa ja senkin aina DNATV Hubin kautta, en siis CMore-sovelluksella joten en osaa ottaa kantaa täällä mainittuihin ongelmiin, itselläni ei tuonkaan suhteen ole mitään ongelmia.
  AnttiN
 • Ai niin yksi pahempi bugi on vielä korjaamatta. Jos kansiossa on paljon tallenteita (50+?), vanhimpien saaminen listalle voi vaatia useita käyntejä päälistassa ja kansiossa tai joskus auttaa kun käy toisessa kaudessa. Ville Partanen sanoi jo kauan sitten, että tämä ongelma olisi pitänyt olla korjattu mutta se kummittelee yhä, korjaattehan sen pian?
  AnttiN
 • @AnttiN
  Kannatan ja olen itsekin esittänyt samaa käytettävyysparannusta tallenteiden katsomusen osalta. Metatietojen osalta hyvä lisäys.
  Lisäksi saisi tulla takaisin kanavien järjestämismahdollisuus sekä mahdollisuus pausettaa tv ohjelmia ilman, että niitä tallentaa.
  Ja tietysti kovalevylle jatkuvat tallenteet - meidän osalta, joilla on pitkään ollut käytössä kaapelikanavat, on menty tässä suhteessa pahasti takapakkia.
  Monella varmastikin hubi toimii, täällä ehkä ahkerammin kirjoittaa ne, joilla ei. Yritän itsekin pitää yllä sitä, että toimimattomuus ei ole se normi, vaan hubi kyllä toimii.
  Sarzu
 • @Sarzu, ei täällä ole väitetty, ettei hubi toimisi. Me "kitisijät" olemme kaikki ymmärtääkseni kertoneet, että hubi toimii tv-kanavien, tallennusten, vuokraamon ym. kanssa vähintäänkin hyvin, yleisesti ottaen erinomaisesti. Ymmärrän toisaalta toisten kirjoittajien (ja osittain omankin) turhautumisen kanssasi, koska viesteissäsi haetaan aika pitkälle mustavalkoista toimii/ei toimi linjaa, vaikka hubin kohdalla täytyy ymmärtä, että asia on hieman monimutkaisempi.

  Ongelmat kohdistuvat Android TV sovelluksiin ja käytettävyyteen niiden osalta, esimerkkinä turha hdmi ulostulon asetusten vaihtaminen, kun se voisi hoitua automaattisesti.

  Itse en ole nyt useampaan päivään hubia käyttänyt, mutta palailen videoiden kanssa asiaan kun joudun sillä taas peliä katsomaan.
  Mikko
 • @Mikko, en tainnut viestissäni kirjoittaa mitään ”kitisijöistä”. 🤔
  Sarzu
 • Uskon, että aikaisemmissa kirjoituksissa on tullut selväksi tekninen bugi.
  Eli Hubi / Apsit eivät osaa säätää virkistystaajuutta automaattisesti ohjelmalähteen mukaan 50Hz<->60Hz, vaan tuo täytyy käsin asettaa Hubin asetuksista. Virhe näkyy mikronykisemisenä.
  Itse muutan tuon käsin ainoastaan katsoessani Disney+ (60Hz)
  Kaikki normikanavat 50Hz

  Tekninen ongelma, joka varmasti jo DNA tiedossa.
  Mike
 • @Sarzu, et kirjoittanut kitisijöistä, mutta mitä sitten? Aiemmin olet kyllä tuohon sävyyn kirjoitellut, eikä se nyt ollut viestini olennainen osa, vaan se, että hubissa on sekä loistavasti, että surkeasti toimivia osa-alueita.

  @Mike,

  Jos ongelmana olisikin pelkästään tuo 50hz<->60hz vaihtelu, se olisikin helposti ratkaistavissa. Tosin DNA:lta ei ole yhtään mitään rohkaisevaa tähän helppoon ratkaisuunkaan kuultu. Suurempi ongelma on, että oikea virkistystaajuuskaan ei poista nykimistä. Päinvastoin, esillä pitämässäni Cmore ongelmassa nykiminen on jopa pahempaa, kun valittuna on oikea virkistystaajuus.
  Mikko
 • @Mikko, avasit jälleen tämän keskustelun minusta, niin vastaan sinulle nyt asian ohi - vain tämän yhden viestin verran, en spämmää sen enempää:

  Olen yksi tämän hubi-aiheen pitkäaikaisimpia ja asiallisimpia kirjoittajista - en käytä kirjoituksissani hlökohtaisuuksia, paitsi jos minut (yleensä vielä joukolla) ajetaan kulmaan haukkumalla ja hlökohtaisuuksiin menemällä - silloin puolustaudun, senkin olen tehnyt ”kiltisti”.

  Olen rohjennut nostaa esiin sen, että hubi on meillä toiminut alusta asti ja sitä ei selkeästi täällä sallita. En ole ikinä väittänyt, että muiden hubit toimivat, kun meillä toimii - kirjoitan vain omista kokemuksistani. Meidän käytössä hubi toimii.

  Olen rehellisesti kirjoittanut, että jos minulla hubi toimisi niin huonosti, kuin osa täällä kirjoittaa, olisin jo luopunut hubista.

  Joten pyydän, älä vääristele kirjoituksiani ja tarkoitusperiäni ja keskitytään jatkossa hubiin liittyviin kommentteihin ja jätetään minun ruotimiseni.
  Sarzu
 • Voitko DNA Juha Ihalainen Vahvistaa nämä ongelmat joista on tässäketjussa raportoitu ja perusteltu? Ehkä joku vänkkääjä sitten lopettaisi tuon oman jatkuvan väittämisen ja vastakkain asettelun hubin toimivista ja ei toimivista versioista? Kiitos.

  Täällä foorumilla vallitsee enemmän sellainen tunnelma, että ongelmia ei saa tuoda julki! Tai jos tuo, siitä seuraa perusteeton väittely joka kerta, joka sotkee foorumia varmuudella.

  Jos on sitä mieltä että toisilla toimii eri jutut kuin itsellä, niin mitkä asiat tässä ketjussa (tai aikaisemmissa) on sellaisia, jotka esiintyy vain toisilla käyttäjillä ja toisilla ei? Niiden kertominen voisi auttaa oikeasti kehittämisessä...

  On todella lapsellista ottaa kaikista viesteistä itseensä.
  Jos jotain kirjoittaa tänne, siihen täytyy saada vastata. Sellaisia viestejä johon ei saa vastata on tapeetonta kirjoittaa yleiselle foorumille!
  JJJ
 • Tuosta 50/60 ja 50/50 ongelmasta voisi avata oman ketjun. Siihen voisi olla kertomista ja testaushaluja, jos vain DNA haluaa ratkaista ongelmaa oikeasti. Ehkä vähän hölmöä täällä muiden viestien keskellä sitä keskustelua käydä, kun viestit hajaantuu pahasti.

  Jos taas DNA:lla ei ole mitään halua sitä ratkaista, voi ne viestit olla täälläkin muiden seassa, tästä mitään selvä ota enää kukaan muutenkaan 😀
  JJJ
 • Taitaa nuo virkistystaajuus- ja nykimis ongelmat jäädä DNA:lla korjaamatta.
  Mutta jos saisivat edes tuon ”Virta pois” valikon painikkeiden erottumisen toisistaan selkeämmäksi.
  (kun tuo Ihalainenkin sitä kehottelee viikoittain hiplaamaan)

  Taisi olla sama ongelma päivitys valikossa.
  ps. sillä ei liene kiirettä, kun ei niitä korjauspäivityksiä kovin usein ole edes tarjolla.

  Pertti O
 • @Mikko
  Mainitsin, että tuo virkistystaajuus -bugi on aivan selvä ja varmasti kaikilla.
  Saisi nyt edes sen korjattua, niin asiassa päästäisiin eteenpäin.
  Varmasti löytyy muitakin bugeja, mutta olisi helpompi haarukoida tuon korjauksen jälkeen.

  @JJJ
  Hyvä idea tuo oma ketju tuolle 50/50 ja 50/60 korjaamiselle.

  DNA, huomioikaa !!!
  Mike
 • @Sarzu,

  Et voi kyllä nostaa itseäsi mitenkään jalustalle. Olet ihan yhtälailla kirjoitellut asioiden ohi ja käyttäytynyt huonosti. Ei huonoon käytökseen vastaaminen huonolla käytöksellä tee siitä reagoinnista yhtään asiallisempaa. Mutta se siitä nyt sitten tällä kertaa.

  Kuten on moneen, niin moneen, kertaan todettu, hubi on teillä varmasti toiminut hyvin, kun ette ole käyttäneet niitä sovelluksia/palveluja, joiden kanssa ongelmia on. Ja tämä siis ihan omista viesteistäsi käynyt ilmi. Itse olen tästä syystä sellaisia viestejä vastaan, joissa vaan todetaan hubin toimivan. Aivan samoin en hyväksy sellaista, että kirjoitetaan vaan "hubi ei toimi". Viestinsä, ja asiansa yleensäkin, pitää PERUSTELLA. Ei täällä sitäkään ole kyseenalaistettu, etteikö hubi teillä tosiaan toimisi - teidän käytössänne. Esimerkkinä taas tuo Cmore, tuskin DNA:lla olisi pohdittu omaa sovellusta hubille, jos heillä olisi oikeasti todettu sen toimivan ongelmitta? Itse olen samat ongelmat useammalla hubilla ihan omilla silmilläni todennut (ainakin Viaplayn kanssa ollut sama ongelma) ja aika paljon sen lisäksi vastaavasta kuullut muutenkin kuin tällä forumilla, eli ei tässä tosiaan puhuta mistään laitekohtaisista ongelmista. Ja kun olen itsekin kyllästymiseen asti kirjoitellut, että tv-kanavien, tallenteiden, vuokraamon ym. osalta laite toimii erinomaisesti.

  Lisäksi sinun näkökantasi sallitaan ihan siinä kuin kaikkien muidenkin. Itse vaan koet ehkä toisin, koska et syystä tai toisesta hyväksy, että hubissa on erinomaisesti toimivien osa-alueiden lisäksi täysin surkeasti toteutettuja.

  Hubista luopuminen on hankalaa itselleni, koska saan sen avulla helposti toiseen päähän taloa iptv kanavat. Miksi siis toistuvasti kirjoitat hubista luopumisesta, kun käytönnössä se hankaloittaisi asioita muuten? Jokainen ei käytä hubia samoin ja samoihin tarkoituksiin kuin sitä teillä käytetään.
  @JJJ,

  Miksi virkistystaajuuskeskustelu pitäisi jotenkin eriyttää muusta keskustelusta hubiin liittyen? Kuka tahansa pystynee siitä oman ketjunsa niin halutessaan avaamaan. Jos DNA pysyy jatkossakin aktiivisena, saadaan varmasti niputettua ongelmia samaan ketjuun ja seuraaminen pysyy vielä helppona.
  Mikko
 • Ei se Mikko järkevät perustelut täällä mitään auta, menee vaan oma aika hukkaan, kun on päättänyt että ongelmaa on vain "jollain" ja vähemmistöllä, niin sillä tässä on menty jo parivuotta. mikään muu ei kelpaa, se on nähnyt.

  Tuota virkistystaajuus ongelmaa ajattelin omaan ketjuun ihan vaan sillä, että löytäisi viestit helposti, tästä ketjusta ei löydä mitään. Lisäksi siihen ketjuun saattaisi tulla vain asiaa, ei turhaakin turhempaa väittelyä joka toiseen viestiin.

  Siihen liittyen, niin huomaatko Mikko (ja muutkin), sitä mikronykimistä myös 25fps materiaalilla Cmoressa, eli tallenteist?. Papparainen ilmeisesti oli ainakin sitä mieltä että siinäkin sitä on hubilla.

  Sanoisin että tuo 50/60 vaihdos ei oikein ole "mikronykimistä" se on niin selvää nylkytystä jopa elokuivissa/sarjoissa. Tämä 50/50 on erilaista? Ei mulla ainakaan näytä tuollaiselta tallenteet Cmoresta kuin Juhan pätkässä oli, siinä nyt tosin oli oikein pysähtelyä, johtuuko sitten kuvatustavideosta vai onko kaikki kuva tuollaita todellakin, ihan kauheaa katsottavaa...

  Ja pystyy juu kukavaan avaamaan ketjun, mutta ei sitä kukaan lue, jos ei DNA sitä avausta tee ja osoita mielenkiintoa. Sekin on vuosien varrella huomattu.
  No se oli ehdotus ja perustelin sen nyt kuitenkin omalta osaltani 😀
  JJJ
 • @JJJ,

  Täytyy tänään kokeilla tallenteella. Jos se ei nyi, vika on entistä selvemmin 50fps materiaalin (ainakin nopealiikkeisen) toistamisessa 50hz virkistystaajuudella.

  Ja tosiaan, kyllä ketjuja voidaan avata vaikka kuinka, mutta palveluntarjoajan pitäisi huomattavasti aktiivisemmin vierailla palstalla. Tätä ilmeisesti edellä lupailtiin, eli eletään toivossa.
  Mikko
 • Voisiko tuo Cmoren alhainen bittivirta aiheuttaa ongelmaa 50fps kuvassa, sekun on Cmorella ilmoituksen mukaan vain 2.5 Mbit/s, joten aikapaljon on pakattu kuvaa.

  Tämä ei tosin selitä miksi vain hubilla olisi tuota ongelmaa.

  DNA TV:ssä on ilmoituksen mukaan:
  • Kaikki vapaat HD kanavat ja IPTV kanavat ja verkkotallanteet HD laadulla (720p, n. 5Mbps)
  •  (C More Sport 1/2HD, C More Max HD, Viasat Urheilu/Golf/jalkapallo /jääkiekko HD ja Eurosport 1/2) 50fps eli kuva päivittyy 50 kertaa sekunnissa
  Kattelen juuri Jalkapalloa hubin Cmore-sovelluksella MAXilta, joka ilmeisesti on 50fps kun suora lähetys. jotain vikaa tuossa on, ehkä häntimiseksi kuvailisin.
  DNA TV:n puolelta ei näy Cmore:n kanavat itselläni, niin niihin en voi verrata. Mutta antenni-HD kanaviin voin (Ne on paljon paremmat).
  JJJ
 • @JJJ

  Samaa mieltä. Antennin kautta HD kuva on sulavampi lue parempi kuin APPien kautta.
  Pudezzio
 • @JJJ,

  Kyllähän 720p videolla h264 kodekilla pakattaessa 2,5 Mbit/s on hyvinkin riittävä, eikä ongelmaa esiinny meillä yhdelläkään muulla laitteella, eli ihan suoraan hubiin ongelma kohdistuu.

  Voisiko hubille muuten lisätä jollekin kaukosäätimen painikkeelle tai valikkoon mahdollisuuden laittaa päälle osd, jolle voisi ajaa toistettavan median tiedot, ja vaikka cpu käyttöaste?
  Mikko
 • No joo, katsoin vain omasta kamerasta, se tallentaa pienemmäksi pakattua .mp4:
  - 1920 x 1080 pixels, 50p FHD: 28Mbps / MP4
  - 1920 x 1080 pixels, 25p FHD: 20Mbps / MP4
  (720p kuvaa se ei tallenna 50 tai 60fps, vain 25/30)

  Youtube suositus on lähetyksissä:
  - 720p kuvanopeudella 60 fps, Videon siirtonopeusväli: 2 250 – 6 000 kb/s
  - 720p (25/30 fps) Videon siirtonopeusväli: 1 500 – 4 000 kb/s.

  Kyllähän se Cmoren lähetys (50/60fps materiaalilla) tuohon alarajaan menee.

  Vertailuksi vielä Youtubesta:
  - 1080p kuvanopeudella 60 fps Videon siirtonopeusväli: 4 500 – 9 000 kb/s.

  Tuosta varmaan johtuu osittain, että Cmore käyttää 720p, pitäisi tuplata bittivirta lähetyksiin. (lähde varmasti olisi parempaakin.)

  DNA:n nykyään käyttämä 5Mbps, on kyllä hyvä ja selvä parannus vanhaan DNA TV aikaan ja 720p käyttäminen perusteltua, koska mistä TV-lähetyksen kuvan saisi 1080p tarkkuudella tallennettua/lähetettyä?

  Eipä se Cmoren ongelma siitä bittivirrasta varmaan johdu, eikä tule muuta nyt mieleen, joten olkoon tämä arvuuttelu tässä tämän osalta...
  JJJ
 • @ihalainen
  Saadaanko uusi optimoitu Cmore aplikaatio ennen Pääsiäistä.
  Mikä on tilanne Android P päivityksen kohdalla,onko mitään julkaisu aikataulua kyseiselle sovellukselle...
  TJT
 • Hei,

  Kiitos videoita ja kommenteista. Selvitän asiaa, mutta kuten todettu me emme suoraa asiaa korjata vaan C More pitää muuttaa sovellustaan.
  DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
 • @DNA Juha Ihalainen,

  Viitsitkö avata vähän miten Cmoren pitää muuttaa sovellustaan? Olen itsekin jonkin verran ohjelmointia tehnyt ja siitä saan tällä hetkelläkin mukavasti sivutuloja, mutta tämä kuulostaa aika erikoiselta. Vaikka Android puolella olen aika pitkälle dokumentaation varassa, epäilisin vahvasti, että muilla laitteilla täysin ongelmitta toimivan sovelluksen ongelma yhden laitteen kohdalla ei ole niinkään sovelluksessa, vaan laitteen ajureissa tms. Kovin epäileväinen olen myös miten paljon cmoren puolella löytyy motivaatiota muokata sovellusta DNA:n hubille...

  Nyt kun paikalla olet, miten tuo automaattinen näyttötilan vaihto?
  Mikko
 • @ihalainen
  Asia ymmärretty ja eihän sitä sovellusta pysty kuin Cmore korjaamaan ja heidän vastuullahan se on jos siinä on yhteensopivuus ongelmia DNA TV Hubin kanssa...
  Kiitos vastauksesta.
  TJT
 • @DNA Meillä on uudemman tuplahubin kanssa tullut suoratoiston kanssa kuvan jäätymisongelma eli n 20 min jälkeen vain kuva vain jumittuu, eikä ota mitään komentoja vastaan, pitää poistua tuplamökillä ja sulkea ohjelma ”ruksista”.
  Käyttöönotossa oli haasteita saada tuplahubin alkuasennus menemään läpi ja vaati DNAlta toimia, jotta saatiin toimimaan.
  Olisiko järkevää kokeilla tehdasasetusten palautusta vai onko riski, että ollaan samojen alkuasentumisongelmien edessä?
  Sarzu
 • "On totta, että DNA:n osalta keskusteluun osallistuminen ja kysymyksiin vastailu on ollut viime aikoina huonoissa kantimissa. Palauta tätä koskien on kuultu ja korjausliikkeitä tehty, jatkossa edustajamme ovat aktiivisemmin äänessä."
  -DNA Hanna palveluneuvoja-
  18 Maa

  Jokohan olisi aika totetuttaa tuota lupausta ja asiaan liittyen, joku päivitys olisi saatava missä mennään HBO:n kanssa, varmaan kolmatta vuotta odotellaan korjausta siinäkin sovelluksen tekijältä? Outo lähestymistapa todellakin ,kuten tämä Cmoren kanssakin.

  Ja peruskäyttäjät on tuolla ihmetelleet asiaa kohta muutaman vuoden, ja mikä on DNA:n aktiivisuus ketjussa:
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/hbo-hubilla/

  Yhtään vastausta ei sinne siis ole DNA saanut kirjoitettua, hävetkää!
  JJJ
 • Vaihdoin television.
  Itselläni tuo 50/50 ja 50/60 on ärsyttävä ongelma, nyt kun sen tajuaa. Itselläni Disney+ vaatii aina muutoksen. Ja pitää muistaa muuttaa takaisin.

  @JJJ ja muut, miten saa selville tarvittavan virkistystaajuuden? (muuten, kuin silmillä).

  Minulla CMore ja HBO app tökkivät myös.
  HBO -tilauksen jo peruin.
  Mike
 • @Papparainen
  Olet oikeassa. Valinta napit (lähes näkymätön) ei ole kohdallaan.
  Toivottavasti et tarvitse usein.

  Mulla toimii nyt hyvin. Ainoa ongelma on tuo 50/50 ja 50/60.
  Muut ongelmat ovat mielipide kysymyksiä.
  Mike
 • Soittelivat DNA:lta kun olin aikasemmin kysellyt paketeista, halvemmalla kun saisin taloyhtiösopimuksen kautta.

  En ota, vaihda Elisalta ennen kuin olen varma, että tuo nykiminen ei häiritse urheilun seurantaa. Asia jota eniten TV::stä seuraan.

  Siispä seuraan "asiakaspalvelusivuja" niin kauan, että saan tiedon toimivuudesta.


  Timppa
 • Taitaa monella olla ainut mahdollisuus peilata puhelimesta tai tabletista ja ostaa Crome tikku jos haluaa vältää ongelmat.
  Niin onhan noita uusia palveluja koko ajan Suomeen tullut,ei taida Apple TV:tä tai muutakaan uusia Suoratoisto palveluja niissä 4000 kanavassa...

  TJT
 • Hankin juuri DNA Hubin, ja oli ikävä yllätys, että Eurosport Player sovellusta ei ole tällä hetkellä saatavilla DNA Hubille Google Play kaupassa. Miksi ei, ja tuleeko se pian taas saataville?
  Wilhelm
 • Eurosport playerissa on jotakin erikoista. Minulla se on käytössä, ladattuna ennen sen poistumista Android TV:n play-kaupasta. Suurta murhetta poistumisesta ei kannata kantaa, sillä se toimii huonosti, varsinkin juuri Hubissa. Kuvan nykiminen oli sietämätöntä. Muissa laitteissani (Sony tv, MiBox) toiminta on hieman parempaa, mutta nykimistä on ajoittain. Android-järjestelmän play-kaupassa playeri on edelleen saatavissa ja sen toiminta on TV-puolta parempaa. Käytän sitä tällä hetkellä tv.vastaanottimeen liitetyllä Chromebox-tietokoneella.
  Papparainen
 • @Papparainen

  Ok, olisi vaan hyvä, jos olisi saatavilla toimiva sovellus Hubille. En viitsi hankkia Apple TV:tä pelkästään sen takia, kun maksan nyt tästä Hubistakin. C More sovellus näyttää toimivan minulla ihan ok Hubissa, vaikka täällä on siitäkin kommentteja, että se ei toimi hyvin. En ole huomannut pahemmin nykimistä, ehkä hetkittäin vähän, mutta ei sen enempää.
  Wilhelm
 • @Wilhelm, oletko kaapelitaloudessa?
  Meillä myös toimii myös C More, kuva tasaantuu nopeasti alun jälkeen - olosuhteet tuntuvat vaikuttavan hubin toimintaan, kuten nopea netti kaapelin kautta. Onhan sillä nettiyhteyden vakaudella merkitystä juuri suoratoistoihin.
  Sarzu
 • Eurosport playeri toimii hyvin Android-laitteissa, esim Samsungin tabletissa. Valitettavasti edes Chromecastaus Hubiin ei toimi kunnolla, vaan sekin nykii. Paremmin toimii castaus suoraan televisioon. CMore toimi minulla Hubissa usein ihan ok, välillä oli hieman nykimistä. Vaimo castaa CMorea iPadista Chromecast-mokkulaan ja se toimii hyvin. Lätkää hän ei kylläkään katso ;-)
  Papparainen
 • @Sarzu

  On kaapelitalous Helsingin keskustassa ja kaapelimodeemilla DNA:n 200M yhteys minulla käytössä. HBO tai Netflix sovellusta en ole vielä kokeillut, kun ne ei ole tällä hetkellä tilauksessa.

  @Papparainen

  Joo, minullakin toimii Eurosport Player ihan loistavasti MacBookissa ja iPhonessa, mutta kun ei jaksa niistä aina tuijottaa niistä, ja näytön jakaminen telkkariin onnistuu minulla tällä hetkellä vain liittämällä MacBook perinteisesti piuhan avulla telkkariin (liian epäkäytännöllistä).
  Wilhelm
 • @ Wilhelm

  Veikkaan, että iPhonen Eurosport playerissa on Chromecast-tuki. Kannattaa kokeilla castausta Hubiin. Toimiiko, se on sitten eri juttu!
  Papparainen
 • Meillä myös, samoin kuin muilla tässä ketjussa esiin nostamissani paikoissa, ollaan kaapelin perässä ja 200M yhteys. Liiga Cmorella ja jalkapallo Viaplaylla nykii niin että pää tulee kipeäksi katsoessa. Onneksi ei ole joutunut pitkään aikaan hubilta katsomaan.

  Cmorella kuva on tosiaan ensin suttuista, mutta paranee siitä parin sekunnin jälkeen. Siitä huolimatta nykiminen jää. Samaa nykimistä on myös Ruudun pesäpallolähetyksissä.
  Mikko
 • @Wilhelm, sama juttu kaapelitalous Helsingin keskustassa.
  Meillä on hubi ollut lähes alusta asti ja toiminut kyllä. Nyt on tuplahubikin käytössä, kun maksukanavapaketit saa siinä näkymään ilman eri maksua. Tuolahubissa suoratoistot jäätyivät n. 20 min käytön jälkeen, mutta sovelluksen uudelleen käynnistys auttoi ja nyt toimii siinäkin.

  HBOta ei kannata edes kokeilla hubilla, se ei toimi. Vaatii jotain säätöä HBO:n päässä.
  Netflix on toiminut ok, joskus tulee 4K-ohjelmassa joku virhe ja ”ei voi toistaa”, mutta uudelleen käynnistys ihan Androidia myöten on auttanut.

  @Papparainen, sulla kaapeli myös?
  Sarzu
 • @ Sarzu Ei, mulla on DNA:n 4G@300. Vauhti kyllä riittää!
  Papparainen
 • No mitä tällä nyt taas haetaan, täysin turhaa saman asian jankkausta. moneenkertaan todettu tietyt ongelmat siellä hubissa olevan. Ne ei siitä poistu tai muutu mihinkään vaikkei kaikkia häiritsekkään. Olkoon sitten kaapeli, antenni tai satagiganen netti. Pitäisi jo se ymmärtää ja antaa asian olla.

  Tuo eurosport player on eri juttu ja melko mielenkiintoinen asia, ehkäpä ne ei ole saanut Android TV sovellusta toimimaan kunnolla ja se on poistettu kaupasta. Castaus hubiin ei ole toiminut millään sovelluksella jolla on muutenkin hubilla ongelmia, joten en usko eurosport playerin tekevän poikkeusta tähän. Sitä voi toki kokeilla ja raportoida miten kävi.

  Ja hyvin lakkasi DNA:n mielenkiinto taas tähän ketjuun vastailla...
  JJJ
 • @Papparainen 👍🏻 - miten tuo 4G toimii hubin kanssa, onko mokkula vai miten ja hubi langattomasti?
  Sarzu
 • @Sarzu. Mulla on DNA:n Huawei B715 "kotimokkula". Sekä Hubi, että telkkari ovat piuhalla kiinni sen reitittimessä. Kokeilin joskus WiFiä ja se toimi aivan hyvin, mutta laitteet ovat ihan vierekkäin. Hubi on hyvä nopeusmittari! Analiti-sovelluksella olen parhaimmillaan mitannut nopeuksia luokkaa 210 Mbit/s. Nykyään, koska korona ja etätyö, hieman alempia. Juuri äsken n. 110 Mbit/s.
  Papparainen
 • Ja niistä nopeuksista kun puhutaan, niin kannattaa ottaa huomioon että DNA TV tarvii sen kaikki 5 megaa toimiakseen kunnolla. Jos netti on vaikka vakaa 30 megaa ei varmasti ole hubin mikään toiminta netistä enää kiinni (joku 4K materiaali voi viedä reilu 20 megaa, mutta ei DNA TV:n puolella mikään.). 

  DNA TV puoli toimii myös Elisan 4G:llä "hyvin". Niiden tiettyjen Sovelluksien ongelmiin tämä ei luonnollisesti vaikuta mitään, mutta senhän kaikki ketjua pitempään lukeneet jo varmasti ymmärtääkin.

  Joten jos nyt se netin nopeus väite hubin toimintaan voisi jo jäädä, kun puhutaan normaaleista nopeuksista kuitenkin kokoajan.

   Kaapeli /antenni eroihin ei myöskään ole mitään perusteluja tullut miksi joku toimisi erilailla toisessa mutta ei toisessa. Joten se kaipaisi perusteluja jos sellaista vielä joku väittää?
  JJJ
 • @Papparainen, kuulostaa hyvältä. Testasin juuri ihan kännykän nettinopeuden DNA-nopeustestillä ja tuli alla oleva tulos:

  Yhteyden laatu
  Testaat nettiyhteyttä Valokuitu Plus -liittymällä (DSL, kaapeli, ethernet).
  Nettiyhteytesi nopeus riittää 4K- tasoiseen videoon. Voit samaan aikaan jakaa yhteyden toisen käyttäjän kanssa.


  Langalla nopeutta riittää sitten vielä paremmin ja hubi on langalla meshissä kiinni.
  Sarzu
 • Appropå, 4k! Käynnistin Hubissa YouTuben ja Norjan rannikkoa kuvaavan videon. YouTube ilmoittaa resoluutioksi 3840x2160@30. Hubin luoman yhteyden nopeus vaihtelee välillä n. 60-100 Mbit/s. Tv ilmoittaa resoksi 3840x2160p. Hienoa kuvaa, ei mitään häiriöitä! Kokeilin vielä "Costa Rica" -videota, reso 3840x2160@60, sama lopputulos. Siirtonopeus tai videon laatu eivät selitä nykimisiä, vaan jostakin muusta on kyse! Ainakin Eurosportin tapauksessa selvästikin sovelluksesta.
  Papparainen
 • @Papparainen,

  En jaksa uskoa, että vikaa olisi sovelluksissa, jotka muilla vastaavilla laitteilla toistavat videot täysin nykimättä. Hubilla ongelma kohdistuu sovelluksissa 50hz (50fps) materiaaliin. Tämä sama ongelma on siis kaikilla hubeilla joiden kanssa itse olen tekemisissä ollut.

  Toistetaan nyt vielä kun edellä vähän tätä vastustavaan sävyyn taas kirjoiteltiin: NYKIMINEN 50HZ TILASSA ON MYÖNNETTY MYÖS DNA:N PUOLELTA.
  Mikko
 • ...ja tarkennus, nykiminen sovelluksilla 50hz materiaalilla. Korostuu tietysti urheilussa ja nopeassa liikkeessä.
  Mikko
 • Taidat olla oikeassa, Mikko! Muuan YouTuben Toscana-video, 3840x2160@50, nykii selvästi. Nopeuden riittävyydestä huolimatta. Seison ojennettuna!
  Papparainen
 • Eurosport playerissä voi kyllä olla hyvinkin vikaa, jos se on poistettu kaupasta ja ei toimi muillakaan Android TV laitteilla kunnolla.

  Ei toiminut Dplaykään alkuun mitenkään järkevästi millään laitteella, kun se tuli. En tiedä mitä siellä Discovery networkillä oikein ajatelleen, vähän samanlaista touhua kun DNA:lla.

  Sekin on vähän että kumman vika, jos HBO toimii muilla paitsi hubilla, niin laittaisin sen Hubin viaksi. Tietty ilman perusteluita sen voi laittaa HBO:nkin viaksi, mutta se tuskin tulee koskaan toimimaan, kun ei ole yli 3 vuoteen saatu toimimaan.

  Erikoista on että tuo Disney+ ei ole android puhelimella toiminut kun silloin tällöin viimeaikoina. Hubilla se taas on toiminut koko sen ajan hyvin (kunhan vaihtaa käsin lähdön 60hz tilaan).

  @mike
  Telkoissa on yleensä joku "info"-nappi, joka näyttää millä resolla ja virkistystaajuudella kuva tulee ja näytetään.
  JJJ
 • Hei,

  Olen selvitellyt C More apin urheilulähetysten nykimisongelmaa ja välittömästi meillä ei ole tarjota siihen korjausta. Pidämme tämän kuitenkin backlogilla, kunnes löydämme siihen ratkaisun niin kaupallisesti kuin teknisestikin. Pahoittelut.

  ps. Tuplahupin pitäisi toimia aivan samalla tavalla kuin pää-Hubi. Jos siinä on ongelmia kannattaa käydä DNA Kaupassa tekemässä laitevaihto.
  DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
 • Onko tuolle eri sovellusten automaattiselle 50/60Hz vaihdolle tehtävissä mitään?

  Ettei tarvisi sitä käsin vaihdella aina. Tämä ainakin on itselle rasittavampi ongelma kun Cmoren mikronykiminen ja tähän ei ole mitään kantaa oikein otettu koskaan, vaikka on selvä puute laitteessa...
  JJJ
 • Komppaan JJJ tuossa 50/60Hz vaihdossa. Pitäisi saada pikaisesti kuntoon.

  @JJJ Kiitos ”Info” -nappivinkistä, mutta mun Sony Bravia näyttää aina 1080p12bit. Samsung osaa näyttää hertsitkin, mutta HUB nyt tuossa Braviassa.
  Mike
 • Samalla kun Juha Ihalainen vastaat JJJ:lle tuosta automaattisesti virkistystaajuuden säädöstä, voisit vastata jo siihenkin, mitä hubi nykyään tekee hdmi ulostulon auto asetuksella? Siitä kun saa valheellisen kuvan, että hubissa olisi jonkinlainen tuki tälle.

  Hubin nykimisongelma ei rajoitu pelkästään Cmore sovellukseen, vaan sen mitä itse olen muualla katsellut, Viaplay tekee jalkapallolla ihan samaa. Itselläni ei ole tilausta enää hetkeen ollut. Samoin Ruutu sovelluksella suorat pesäpallot ovat samaa nykimistä pitäneet.
  Mikko
 • Viritin pitkästä aikaa kanavat tv:n (Sony Bravia 6v vanha, kaapeli) omalla virittimellä, niin kuva ihan ”kuraa”.

  Info sanoo kaikille kanaville tarkkuudeksi 576i. Tuon näkee helposti myös silmällä.

  Eli Hubi ja HDMI antaa paljon paremman kuvan, vaikka ongelmia.
  Mike
 • Tv:n HD kanavista löytyy 1080i
  Mike
 • Samat kanavat ja tarkkuudet ne sieltä hubinvirittimellä löytyy, ei niissä ole eroa.
  JJJ
 • Moi Mikko.
  Sony Bravian joka on 6v. vanha voi kylläkin päivittää USB tikulla Android 9. versioon joka on vuodelta 2020.
  Luulisin että kyseessä on Äly TV koska Sony on aika kallis TV. DNA Hubin versio on vuodelta 2016...
  TJT
 • Aika vähän muita, kuin alytelevisioita on 2016 tai sen jälkeen myyty. Oma Sony taitaa olla vuodelta 2015 tai 2016. Se on Sonyn omalla käyttiksellä, enkä ole kyllä kuullut tai nähnyt, että ainakaan Sony olisi virallisesti tarjonnut yhteenkään alunperin ei-Android televisioonsa Androidia asennettavaksi.

  Sitäkään en toisaalta tiedä, miksi minulle tämän viestisi kohdistit. Sinällän minulle on ihan sama saisiko näille Androidia vai ei, iptv kun edelleen tarvitsee erillisen laitteen, eli hubin.
  Mikko
 • @Mikko @TJT
  Tuo viesti piti varmaan olla kohdennettu minulle.

  Kiitos USB -päivitysvinkistä. Kokeilen sitä.
  Mike
 • @DNA Juha Ihalainen

  Voitko kertoa:
  -milloin seuraava päivitys on tulossa?
  -mitä päivitys pitää sisällään?
  -pitääkö hubit vaihtaa teknisen suorituskyvyn takia?

  Tuo Roadmap pitäisi olla itsestään selvyys.
  Mike
 • @JJJ

  Televisioon tulee eri kanavat kuin hubiin.
  Eli nyt viritetty, Normaali kanavat 576i
  Lisäksi erilliset HD kanavat.

  Hubi hakee ilmeisesti vain nuo HD -kanavat. Joka ihan hyvä.
  Mike
 • @JJJ on estetty foorumilta ja turha odottaa vastauksia sieltä suunnalta enää.

  On rikkonut DNA:n sääntöjä ja periaatteita ikävällä tavalla 17.3.2021, jonka jälkeen olemme valitettavasti joutuneet estämään alkuperäisen käyttäjätunnuksen. Eston jälkeen on palannut keskusteluun toisella käyttäjätunnuksella. Tällaista ns. kakkosnickeilyä ei suoranaisesti ole sivuston ehdoissa kielletty, mutta estojen kiertämistä voidaan kuitenkin pitää yleisesti epäasiallisena ja netiketin vastaisena käytöksenä.

  Olemme 1.4.2021 estäneet myös toisen käyttäjätunnuksen toistaiseksi. Ensisijaisesti haluamme rauhoittaa keskustelun pääsiäispyhien ajaksi ja samalla haluamme muistuttaa sivuston käyttöehtojen noudattamisesta.

  T:DNA
  JJJn puolesta
 • Auts. Tuo @JJJ ja @Sarzu nokittelu oli kyllä turhaa.
  En syytä kumpaakaan.

  Toivoisinkin 2 eri ketju
  - tekniset ongelmat (mm. nykiminen ja  50/60 Hz ongelma)
  - käytettävyys (mm. @Papparainen, valikkojen näkyminen)

  Uskon, että molempiin tulee hyvin viestejä.

  @JJJ ja @Sarzu oli hyvät kommentit, mutta ei ehkä samalla tasolla.
  Molemmilta likainen kielenkäyttö ehdottomasti kielletty.
  Mike
 • En ole nyt vähään aikaan hubia käyttänyt ketjussa mainittujen ongelmien vuoksi. Tänään päädyttiin katsomaan Netflix sovelluksella leffaa, eikä sekään ihan putkeen mennyt. Ensin sovellusta avattaessa kesti ja kesti, viimein tuli takkuullen Netflix animaatio ja ääni paljon myöhemmin. Hetken odottelun jälkeen selailu alkoi toimia jouhevasti ja leffakin valikoitui katsottavaksi. Ihan tasan 20min kohdalla lävähtikin DNA ladataan elämyksiä tms teksti pinkillä taustalla, eli hypättiinkin takaisin dna tv puolelle. Ihmettelin ääneen, että menikin ihan sekunnilleen 20 min kohdalla, johon vaimo tokaisi: "ihan tuttua, niinhän se yleensä tekee". Ei tällaisesta tietysti ilta tai elokuva pilalle mene, mutta erikoista kun toinenkin kirjoittaja mainitsi tästä "20 min bugista". Mitä DNA TV sovellus pollaa/kutsuu/käynnistää/sulkee 20 min intervsllilla, joka aiheuttaa DNA TV aktivoitumisen? Kun tuo 20 min on tiedossa, varmaan suht helppoa löytää syy?

  Mikko
 • @Mikko
  Mulla Netflix toiminut lähes aina ok.
  Välillä on tullut, että nimikettä ei voida toistaa. Boot on auttanut siihen. Olen ajatellut, että olen katsonut samaa nimikettä tabilta taimuulta laitteelta juuri vähän aikaa aiemmin.

  Kun nimike alkaa, niin itselläni ei keskeytyksiä.
  Mike
 • Miksi Hubin teksti-tv toimii huonosti, sivun etsintä voi kestää minuutteja. Onko ylläpidolla mitään suunnitelmia tehdä systeemistä toimiva?
  Jorma Kemppainen
 • ps. Tuplahupin pitäisi toimia aivan samalla tavalla kuin pää-Hubi. Jos siinä on ongelmia kannattaa käydä DNA Kaupassa tekemässä laitevaihto.

  @Juha Ihalainen eli kun nyt hubit on ns vuokralaitteita kk-maksulla, niin ei-toimivan hubin saa suoraan vaihdettua? Meidän ensimmäinen soppari oli osto, mutta otettiin uusi soppari ja siinä oli tuo kk-maksu ja uusi takuukin tuli samalla. Nyt itseasissa aukesi tämä ratkaisu. 👍🏻 
  Ja varmistan vielä, että mikäli tuplahubin suoratoisto jatkaa jäätymistä, niin tämä hubin vaihtomahdollisuus uuteen on tiedossa myös asiakaspalvelupisteissa, kun menen sinne hubi kainalossa? Sieltä kun yleensä tupataan tarjotamaan laitehuoltoa.
  Sarzu
 • @Jorma Kemppainen

  En käytä teksti -tv usein, mutta nyt testattuani se on minulla sama kuin televisiolla.
  Eli teksti -tv:n pitää käydä käynnistämisen jälkeen kaikki sivut ja sen jälkeen alasivut läpi. Se vie aikaa ja kärsivällisyyttä. Haun jälkeen, ainakin minulla, kaikki toimi nopeasti.

  Tiedäthän, että kanavilla on omat teksti-tv sivut. Eli jos vaihdat kanavaa, niin kaikki menee uusiksi. Sama on televisiolla.
  Mike
 • ps. Tuplahupin pitäisi toimia aivan samalla tavalla kuin pää-Hubi. Jos siinä on ongelmia kannattaa käydä DNA Kaupassa tekemässä laitevaihto.

  @Juha Ihalainen eli kun nyt hubit on ns vuokralaitteita kk-maksulla, niin ei-toimivan hubin saa suoraan vaihdettua? Meidän ensimmäinen soppari oli osto, mutta otettiin uusi soppari ja siinä oli tuo kk-maksu ja uusi takuukin tuli samalla. Nyt itseasissa aukesi tämä ratkaisu. 👍🏻
  Ja varmistan vielä, että mikäli tuplahubin suoratoisto jatkaa jäätymistä, niin tämä hubin vaihtomahdollisuus uuteen on tiedossa myös asiakaspalvelupisteissa, kun menen sinne hubi kainalossa? Sieltä kun yleensä tupataan tarjotamaan laitehuoltoa.


  Samat vaihtosäännöt pätee Tupla Hubiin kuin pää Hubiikin. Eli jos laite on rikki saa sen vaihtaa.
  DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö
 • @Juha Ihalainen, kiitos vahvistuksesta!
  Sarzu
 • Tarkennus. Onko hubin käytön hitaus ja hyytyminen= rikki?
  Jugi
 • Ei se Juha sitten viitsinyt muihin vastata, kuin yhteen päivänselvään kysymykseen.

  Mitä hubissa tekee tuo HDMI lähdön automaattinen valinta?
  Eikö laitteelle oikeasti saada tukea automaattiselle virkistystaajuuden säädölle?
  Mikko
 • Mikko, juuri tuon asiakkaiden päälle kusemisen takia en DNA:han ole vaihtanut. Sen jälkeen kun asiakaspalvelusta kyselin tietoja, saatuani tiedon taloyhtiön saamasta alennuksesta, on puhelin soinut jatkuvasti ja tarjottu Hubia.
  Kukaan ei vaan osaa sanoa, milloin esim. tuohon nykimiseen saadaan toimiva ratkaisu. Itselle olennainen asia urheilun suurkuluttajana.
  Näin luokatonta asiakaspalvelua en ole nähnyt missään.
  Ymmärtäisin, jos tämä olisi joku suomi24 keskustelupalsta ettei sinne viitsitä lähteä kommentoimaan. Mutta tämä on DNA:n oma sivu jonne ohjautuu kun googlettaa ja hakea tukea DNA Hubille.
  Ei voi kuin ihmetellä.
  Timppa
 • @Timppa,

  Ymmärrän varsin hyvin. En itsekään hubia käytä enää kuin hyvin hyvin satunnaisesti. Urheilua en siltä katso enää lainkaan. Iptv päätelaitteen virkaa toimittaa makuuhuoneessa, mutta onhan siihen muitakin vaihtoehtoja. DNA:lla valittu Android TV alusta on mielestäni täysin oikea ratkaisu. Voidaan keskittyä siihen omaan tuotteeseen ja Play kaupan kautta asennetaan sitten muut tarvittavat sovellukset. Noin yksinkertaistettuna. Sitten tullaan siihen missä homma tökkii erittäin pahasti...

  Vaikka konsepti on hyvä ja aika selkeä, toteutus on tällä hetkellä ala-arvoinen. Tässä on pakko olla takana joko resurssipula tai osaamattomuus. Haluan todella uskoa, että kyse on ensimmäisestä, vaikka sekään ei tietysti hyvää kuva yrityksestä anna. Resurssipula selittäisi myös, miksi oikean konseptin valitsemisen jälkeen on jätetty hyödyntämättä käyttöjärjestelmän tarjoamat ja loppukäyttäjän käyttökokemusta suuresti nostavat ominaisuudet. Toinen ongelma on rauta. Tähän on DNA:n puolelta hiukan kaunistellen vastattukin, että halvalla pitää saada. SoC on kyllä riittävä, mutta Broadcom ei selvästikään ole ollut oikea valinta toimittajaksi. Ei ole saatu bugeja korjattua. Bugien lisäksi muidenkin käyttöjärjestelmän rajapintojen tuen puutteen suhteen saattaa syyttävä sormi osoittaa Broadcomia.

  Saamattomuus laitteen kehittämisen ja bugikorjausten suhteen on oma lukunsa, mutta sitten on vielä tämä asiakastuki. Tai sen puute. Eikä nyt tarvitse sitten tulla kirjoittamaan miten asiakaspalveluun soittamalla saa tukea ja apua - ei saa yhtään sen enempää kuin tällä palstallakaan DNA:n puolelta. On ihan käsittämätöntä, miten surkeaksi tämä on DNA:n osalta mennyt. Asiakaspalvelu ja tekninen puoli leikkivät mykkäkoulua. Mihinkään tekniseen kysymykseen ei saada selkeitä vastauksia. Asioita ei myöskään avata asiakkaille mitenkään, vaan vedotaan liikesalaisuuksiin ym. Mitä helvetin salaisuutta esim. siinä on, miten laitteen refresh rate tuki edistyy? Miten kävi esim. PlayReady bugin, joka esti Telia TV castauksen hubille? Korjattiinko koskaan? Ei. Jotain pientä säätöä tehdään, mutta isommat ongelmat pysyvät vuodesta toiseen.

  Omalla kohdalla tämä harmittaa eritoten syystä, että olen ollut niin hemmetin tyytyväinen DNA:n asiakas. En tiedä miten yhdellä osa-alueella voidaan vetää näin perseelleen ja asiakkaita tosiaan kohdella ala-arvoisesti. Hiukan voisi skarpata siellä!
  Mikko
 • Tämä DNA Hannan viestikin näyttää näin jälkeenpäin lähinnä vittuilulta:

  "On totta, että DNA:n osalta keskusteluun osallistuminen ja kysymyksiin vastailu on ollut viime aikoina huonoissa kantimissa. Palauta tätä koskien on kuultu ja korjausliikkeitä tehty, jatkossa edustajamme ovat aktiivisemmin äänessä. Paikalla olemme toki aina palveluaikojen puitteissa ja kaikki viestit kyllä luetaan vaikka emme jokaiseen erikseen (ainakaan heti) vastaisi."
  Mikko
 • Huh huh, tässä on niin pitkää jyystöä ettei tiedä mistä edes puhutaan. Välissä kaikki maan ja taivaan välistä. En aloita uutta. Voisitteko jakaa keskusteluita aiheiden mukaan edes jollain tasolla.
  Carlos
 • DNA Juha Ihalainen Kehityspäällikkö.
  Kysyisin onko tulossa DNA TV Hubille versio päivitystä Android 7.1:stä versioon Android 9:sään kuten on vuoden verran lupailtu.
  Toivoisin suoraa vastaausta asiasta Kyllä vai Ei.
  TJT
 • Hiljaista on kommentointi DNA:lta.
  TJT
 • Mikäpä tässä, vihellessä.

  https://www.youtube.com/watch?v=pnOLDIRDxKY

  Pertti O
 • Hiljaista on päälliköiden ja muiden DNA henkilöiden osallistuminen vaikka : "Palaute tätä koskien on kuultu ja korjausliikkeitä tehty, jatkossa edustajamme ovat aktiivisemmin äänessä".
  Visitor
 • Hiljaista on päälliköiden ja muiden DNA henkilöiden osallistuminen vaikka : "Palaute tätä koskien on kuultu ja korjausliikkeitä tehty, jatkossa edustajamme ovat aktiivisemmin äänessä".

  😃

  Ei voi kuin nauraa tälle DNA:n touhulle. Kohta on taas kk-maksuhyvitykset tiensä päässä ja uutta valitusta täytyy laittaa putkeen. Onko liikaa pyydetty edes yksi asiallinen vastaus yhteen asialliseen kysymykseen? Mikä on tilanne ja suunnitelma automattiseen virkistystaajuudeen säädön (refresh rate api) suhteen?
  Mikko
 • ...sovelluksista ei kannata edes kysellä, kun DNA:lla kiveenhakattu fakta on, ettei hubissa ole ikinä mitään vikaa. Sovellustoimittajat vain ovat osanneet tehdä hauskat jipot, että juuri hubissa ei toistu liike kunnolla.
  Mikko
 • Nykysessä hubissa ja TV appsissa on ongelmana se, että tallennus perustuu totaalisesti EPG tietoihin. Varsinkin tilanteissa, missä ohjelman pituus ei ole ennakolta tiedossa kuten esim. jääkiekko-otteluissa. Jos ohjelmaoppaan mukaan ottelun tulisi kestää vaikka 2,5h , niin ottelun mennessä jatkoille, niin tallennus loppuu kesken. Tämä on käyttäjän kannalta ongelma , kun loppuratkaisu jää jatkoajalle venyneestä jännitysnäytelmästä näkemättä.

  Perusdigiboxissa käyttäjät ovatkin jo oppineet VHS nauhurien ajoilta asti ajastamaan paru tuntia ylimääräistä tallennusaikaa ottelun loppuun, ettei vaan katsominen jää keske. Valitettavasti tämä ei ole mahdollista DNA tv palveluissa ei hubissa.

  Käytännön ratkaisuna olisi merkata pari tuntia seuraavia ohjelmia myös tallennukseen, niin ainoaksi harmiksi jää toiston käynnistäminen
  uudelleen tallennuksen loppuessa.

  U18 jääkiekon MM kisojen suomen milemmissa
  Tähänastisissa peleissä on menty jatkoajalle tau pelit on muuten kestäneen oletettua pitempään ja pelin loppuratkaisut piti lukea lehdestä. Toiseen peliin EPG ssä olikin kaksi peräkkäistä ohjelmaa samalle pelille anten kuvan, että ongelma olisi hoidettu. Kun tallennykset sitten lippuivat kesken huomasin, että tallennukset olivat 1,5h ja 20 min. Minkä v...tun takia oli laitettu kaksi erillistä, jollei tehty siten että varmistettaisiin tallennus.

  2020 keväällä NHL playoffsien loppuvaiheessa mentiin 4 kertaa jatkoajoille ja joka kerta DNA:n tarjoamassa yöllisen pelin tallenne loppui kesken jännitysnäytelmän.

  Olisko mahdollista, että DNA varmistaisi tallenteen pituuden keskitetysti otteluissa, joiden EPG mukainen tallennusaika ei ole riittävä. Tämä olisi minimi odotus niille maksukanavien ohjelmille, joita ei voi itse tallentaa vaan olla DNA jälkitallenteen varassa. Myös saman voisi tehdä tilaajan itse ajastamille verkkotallenteille. Eli yksinkertaisesti näissä otteluissa, jotka riskissä mennä pitkäksi, lisätään ns. viran puolesta 2h siihem EPG antamaan tallennukseen.

  No vuosi on jo mennyt 2020 NHL kokemuksista ja palautteet on annettu jo tuolloin. Mitään ei ple valitettavasti tapahtunut tämän suhteen. Taisi olla jossain uudessa versiossa maininta HD tallennuksen kestoa lisätty - mikä ei kyllä valitettavasti ratkaise tätä ongelmaa
  Peeee
 • Mitä tuohon NHL:ään tulee, niin suorat ottelu DNAn kaapelista Viasat-kanavilta ja tallenteet Viaplaysta ihan jollain muulla kuin Hubilla.

  =)juha

  JuhaN
 • @Peeee

  "Perusdigiboxissa käyttäjät ovatkin jo oppineet VHS nauhurien ajoilta asti ajastamaan paru tuntia ylimääräistä tallennusaikaa ottelun loppuun, ettei vaan katsominen jää keske. Valitettavasti tämä ei ole mahdollista DNA tv palveluissa ei hubissa."

  Itsen olen tehnyt niin että laitan aina nauhoitukseen myös seuraavan ohjelman (tai 2 seuraavaa riippuen ohjelman pituudesta). Ei ole enää jäänyt katsomatta nauhoituksen loppuosa.

  Kimmo
 • DNA sähläsi antennikanavilta Hubista C More Totalin+Eurosportit ym. kiinni. Tarjoavat tilalle IPTV mahdollisuutta. Kyllä ei mennyt nyt putkeen. Onko kellään kokemusta mistään muista Android bokseista, joista saisi näkyviin peruskanavat DVB-T2 ja sitten olisi sovelluksien kautta C More, Ruutu, Areena ja Discovery+.
  Jotain kiinapurkkeja löytyy Aliexpressistä, mutta pelaako niissä nuo sovellukset? Ja viritin Suomessa?


  Pudezzio
 • Tarkoitatko että sovellusten pitäisi toimia ilman nettiä,ilman netti yhteyttä ei toimi mikään sovellus TV:ssä.Tosin on myös muita Operaattoreita Suomessa kuin DNA mutta Boxin joutuu vaihtamaan kyseisen Operaattorin omaan laitteeseen.

  IPTV boxeja on kylläkin mutta ne toistavat vain maksukanavia, ei DVB-T2 kavavia,niihin tarvitaan se kortti TV:n taaakse C+ salauksen purkua varten, sillä korttiin liitetään ilmaiset HD kanavat ja SD kanavat.Antenni verkkokaan Suomessa ei ole maksuton vaan vaatii sen maksukortin.
  TJT
 • @TJT
  Netti kyllä löytyy. Netin kautta boxilla käyttäisin areenaa, ruutua, c morea, dplay+, muita toimivia sovelluksia, maksamalla ne mitkä pitää maksaa. DVB-T2 boksissa olisi ilmaisille kanaville, YLE, MTV3 ja niin edelleen. En tarvitse tallennusta, enkä maksukanavia antennista. Eli haen boksia, joka toimisi kuin hubi, mutta ei tarvisi maksaa 10€/kk, joka pitää maksaa hubin käytöstä, että saa virittimen toimimaan. Esim. tuollainen, toimiiko?

  https://www.mecoolonline.com/products/mecool-kt1-amlogic-s905x4-android-tv-dvb-t-t2-c-2in-1-prime-video-youtube-google-play-av1-supported-2gb-16gb
  Pudezzio
 • Kyllä noiden virittimet toimivat ihan ongelmitta. Mecool on uudempiin laitteisiinsa myös lisännyt tuen automaattiselle virkistystaajuuden säädölle, eli sovellusten käyttö mukavaa - taitaa olla asetuksissa hdmi self adaptation. Ihan täydellinen tämä toteutus ei ole, koska tuo näyttötilan valinta tehdään lukemalla videostriimistä tiedot ja siitä automaattisesti valitaan parhaiten vastaava näyttölaitteen ilmoittama tuettu näyttötila. Tässä os tason säädössä ongelmana on usein esim. tv-lähetyksissä edelleen käytettävä lomitettu kuva (esim. 1080i). Sitä en tosin tiedä, ovatko Mecoolin koodariit saaneet tuota ratkaistua, valovuoden DNA:n vastaavia edellä kuitenkin.
  Mikko
 • Tomppa
 • Tämä keskustelu nyt lukittu sillä edellisessä viestissäkin mainittu uusi keskustelu aiheesta käynnissä.
  Tämä keskustelu tulee silti säilymään vielä jonkin aikaa täällä luettavissa kunnes se arkistoidaan.
  DNA Jukka ryhmäpäällikkö
Viestin kommentointi on suljettu.