Uusi televisio

Löytyykö markkinoilta televisiovastaanotinta, jossa voisi urheilulähetyksessä säätää kanavakohtaisesti selostuskielen pysyväksi kanavalla olevien vaihtoehtojen mukaan?

Toimiiko televisioiden PC HDMI liitäntä pöytäkoneen HDMI ulostulon kanssa vai pitääkö käyttää läppärin TV ulostulo HDMI liitäntää (kuvan koko)? Vai saako telkkarista otettua pois yliskannauksen?
Häiritseekö liitäntä tietokoneen käyttöä, kun sekä tietokonetta että telkkaria käytetään samanaikaisesti?

Näitä tietoja ei ennakkoon tunnu helposti mistään löytyvän.

Kommentit

 • en ole varma mutta cromecast toimii vaikka käyttäsit konetta muuhun
 • Ääniongelman takia nykyinen TV on vain monitorikäytössä ja HDMI tietokoneesta TV:lle on toteutettu poikkeavalla tavalla, joten munaa ei munaan viitsisi vaihtaa.
 • Enpä osaa sanoa kun pääasiallisesti aina joku boxi pitäny olla maksukanaville.
  Canal Digitalin boxeilla ainakin pystyi ääni ja tekstitysasetukset laittaan kanavakohtaisesti.

  Mulla on ihan normi HDMI pöytäkoneesta TV:een. Toimii todella hyvin, kuva ja ääni kulkee ihan 4K (4096x2160) Dolby-äänin. Tähän tarvii jo kunnollisen grafiikka ja äänikortin koneessa.

  Yliskannauksen saa pois, riippuu telkun merkistä ja mallista kuinka se tehdään ja voi olla jopa hankala hoksata mikä se asetus on kun nimitys asialle on joka valmistajalla omansa.

  "Häiritseekö" Siis mitä? Minulla ollut jo vuosien ajan (ainakin 10 vuotta) pöytätietokoneessa toisena näyttönä TV. Pöytäkone olohuonessa.
 • Topfield CRC-1400:ssa saa kanavakohtaisesti äänen kytkettyä. Ongelmana vain on, jos ostaa 4K TV:n, Topfieldin resoluutio ei riitä. Kaikki ohjelmat tulee nyt katsottua sen kautta stremeja lukuunottamatta.

  Minulla on pöytäkoneen näytönohjaimessa (NVIDIA Geforce GTX 780) DVI kytketty tietokoneen näyttöön ja sen HDMI-ulostulo kytketty TV:n. Jos HDMI on kytketty suoraan TV:n, se aiheuttaa räpsähdyksen tietokoneen näytössä, kun TV:n käynnistää tai siinä vaihtaa kanavaa. Siksi olen laittanut väliin HDMI-jakajan, jonka saa sammutettua.
 • Tietääkseni kaikkien ulkoisten näyttöjen päälle laitto väläyttää päänäyttöä , ainakin mulla on ollut aina niin . Kanavaa vaihtaessa ei kyllä pitäis räpsähdellä .
 • Höpöhöpö, ei räpsy "päänäyttö"
 • Eetu: Tuollainen kommentti on mitäänsanomaton, kun et kerro millaisella kokoonpanolla ei räpsy!
  Aikoinaan oli pöytäkoneeseen vaikeaa löytää näytönohjainta, jossa on HDMI-ulostulo.
  Minulla räpsyntää tapahtuu olipa HDMI-kaapeli AV-vahvistimessa tai telkkarissa. Molemmat ovat n. vuonna 2011 hankittuja.
  Sitä tässä juuri etsin, olisiko nykyisten telkkareiden PC HDMI tässä suhteessa parempi.
 • Korjaus itsellä näyttö välähtää pois päältä ja takaisin kun toisen näytön liittää 1. Kerran ja vissiin kun laitteet on ollu sammutettuna . Sekoilin illalla 😀 täytyy seurata. Mut käytännössä ei siis kunnossa olevilla laitteilla ole mitään käytön aikaista katkeilua . Tosin viimeksi kun oon käyttänyt hdmi jakajaa 1 in 2 out huoneen valojen päälle laitto ja katkaisu pimensi molemmat näytöt hetkeks .

 • Taitaapa olla minullakin tuon kohdan 1 tilanne.
  Minulla on 3 in 1 out HDMI-jakaja, jonka sain ilmaiseksi, kun se ei toiminut toivomallani tavalla omalla kaukosäätimellään. Logitechin yleiskaukosäätimellä saa siitä virran sammutettua tulevasta signaalista ja sen päälle kun sitä tarvitsee.
  Tuo 1 räpsähdyskin on liikaa.
 • Täällä kyseltiin kokoonpanoa, kun en ole kokenut välkkymistä tai räpsymistä..
  Pöytäkone:  HP z420
  Näytönohjain: NVIDIA Quadro K4000
  Päänäyttä: BenQ E2200HD (liitäntä:DVI)
  Televisio: LG OLED55B7V (liitäntä: HDMI)

  Televisio on kytketty valokuidulla (äänet) Yamaha RX-V2600
   

 • Eetu: Näytönohjaimessa ei näyttäisi olevan suoraa HDMI-ulostuloa, vaan Dirplayport-ulostulot. Toki Displayport:n voi kytkeä Displayport - HDMI kaapelin.
  Televisiossa lienee 3 tavallista HDMI-porttia sekä PC HDMI portti.
  Käytätkö TV:n PC HDMI porttia?
  Minulla on vastaavanlainen kytkentä käytössä.
 • Olisikohan kyse Displeyportin ominisuudesta.
  Minulla on ATI:n ajoilta Displayport - HDMI adapteri. Kytkin sen kautta HDMI-kaapelin TV:n. Ei räpsynyt, mutta ääni ei kuulunut 🙁
  Pitäisi ilmeisesti olla NVIDIA:n sopiva adapteri.
 • Displayportista ei taida tulla ollenkaan ääntä millään adapterilla ? Käytätkö PW Telkkaa vain katseluun ? Siinä tapauksessa Chromecast saattais olla hyvä vaihtoehto , Tietsikalla voi jatkaa hommia vaikka siirtää esim. Netflixiä tai muuta Telkkaan...
 • Tuolla Displayport adapterilla sain äänen telkkariin silloin, kun minulla oli ATI:n näytönohjain. Samoin ääni tulee nyt NVIDIA:n HDMI ulostulosta telkkariin.
  Telkka on vain monitorina.
  Topfield CRC-1400 on vastaanottimena normaalissa katselussa, koska se hallitsee sen, että lennossa asetettu selostuskieli säilyy kanavanvaihdonkin jälkeen tuolla kanavalla. Kun käy välillä toisella kanavalla, ei tarvitse aina olla selostuskieltä vaihtamassa.
  Streamit hoituu pöytäkoneen HDMI-liitännän kautta ja ääni siirtyy telkasta AV-vahvistimeen.
  Minulle soitettiin tänään Gigantista, kun kyselin uusien telkkareiden käyttöominaisuuksista. Noihin ylläoleviin toiveisiini eivät uudet telkkarit tuo muutosta, joten nekin olisivat vain monitorikäytössä.
  4K tarkkuus edellyttäisi digiboxin vaihdon. Hubiin en lähde ainakaan ennen, kun sen ongelmat on saatu korjattua - jos saadaan.
  Ainoa boxivaitoehto taitaisi löytyä ei hyväksytystä mallista esim. https://www.satshop.fi/digiboksit/vu-ultimo-4k.html
  Pöytäkoneessa ei ole langatonta verkkokorttia, joten siihen ei Chromecast käy.
  Nyt läppärillä voi jatkaa hommia pöytäkoneen ollessa muussa käytössä 😀
 • Mitä ajat takaa tuolla että 4k telkkari edellyttää digiboxin vaihtoa, kun tarkkuus ei riitä. Tv lähetyksissä (poislukien joku harva 4k kanava) tapahtuu scaalausta kuitenkin joko digiboxissa tai telkkarissa, joten onko ainoa syy vaihtaa digiboxia että saa 4k kanavan pikselin tarkasti TV:seen?

  Kuitenkin pikselin tarkka kuva se paras on ja TV-lähetyksissä fullhd on edelleen paras tarkkuus telkkarilta. Vaikkakin scaalaus tapahtuu nykyään kohtuu hyvin. Kauankohan fullhd telkat on ollut jo markkinoilla ja vieläkään ei niille saa 1080p kuvaa oikeastaan kuin blurayltä.
 • Niin ja chromecast ei vaadi pöytäkoneelta langatonta verkkoa. Kunhan on samassa lähiverkossa molemmat.
 • Ja vielä on tuosta näytönohjaimesta kiinni miten osaa käyttää eriresoluutioita kahdessa näytössä. Itselläni on työkoneessa jaettutyöpöytä kahdessa 24" fullhd näytössä käytössä, eli toinen voisi olla telkkari ja siitä jos laittaa toisen näytöntilalle 4k telkan niin, oma integroitu näytönohjain ei osaa lähettää kuin fullhd kuvaa molemmille tai yhdelle näytölle 4k kuvaa. Käytän siis chromecastia 4k yeljan kanssa.
 • Ajattelin, että 4K boxi osaisi parantaa lähetettä TV:lle paremmaksi. Oikein noihin uusien tekkareiden skaalausominaisuuksiin en osaa luottaa - sen verran uutta tekniikkaa.
  Miten se Chromecast laitetaan samaan verkkoon? Olen luullut, että se liitetään TV:n HDMI-liitäntään. Voiko sen liittää myös reitittimeen?
  Nyt minulla on pöytäkoneen näyttö 1920x1080 (DVI) ja tekstien koko 125 %. Telkkaria käytän normaalina Full HD:nä (HDMI). Hyvin on toiminut.
 • Mielestäni TV:llä ei juuri ole väliä, vaan sen näytönohjaimen ominaisuuksilla/ohjelmalla. Erillistä PC HDMI liitäntä ei enää taida olla, vaan se on se ja sama mihin HDMI porttiin tietokoneen lykkää. Näytönohjaimen ohjelmasta voi säätää yleensä kuvakoon kohdilleen, jos ei ole pikselintarkka (FullHD käytännössä toimii pikselintarkasti TV:ssä, kun TV:ssä nykyään.)

  Oliko sulla tarkoitus käyttää TV:tä "laajennettuna näyttönä" vai "samana näyttönä" molemmilla ruuduilla:


  Koska ainakin itsellä ei toimi tällä perus integroidulla näytönohjaimella kumpikaan vaihtoehto, kuin 1920x1080 tarkkuudella samaan aikaan, vaikka toinen näyttö olisi 4K. Jolloin 4K telkku näyttää siis vain FullHD tarkkuutta. Ainoastaan jos valitsen pelkästään "toisen näytön", eli 4K telkun, niin silloin tietokone syöttää sinne 4K tarkkuudella kuvaa. (mutta silloin Tietokoneen näyttö on pimeä luonnollisesti)

  Chromecast kysymystä en oikein ymmärtänyt, TV:n HDMI liittimeen se liitetään (tai vaikka vahvistimen, kuten itselläni) ja ääni ja kuva kulkee sitä pitkin. Verkkoon se taas liitetään Wlanilla ja ohjaukseen käytetyn puhelimen, tabletin tai tietokoneen pitää olla samanreittimen takana lähiverkossa. Sillä ei ole väliä onko ne laitteet kiinni langalla vai langattomasti.

 • Ainakin TV:n speksien tiedoissa mainitaan erikseen PC HDMI. esim.
  "HDMI-liitäntöjen lukumäärä     3
  ......
  PC liitäntä     HDMI"
  Lähde: https://www.gigantti.fi/product/tv-ja-video/televisiot/10504/lg-43-4k-uhd-smart-tv-43uk6200
  En tiedä onko tuolla erikseen mainitulla liitännällä mitään merkitystä. Sitä olen tässä pyrkinyt selvittämään.
  Näytönohjaimeni pystyy 4096x2160 resoluution.
  https://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-780/specifications
  En käytä tietokonetta silloin kun katson vidosteamia, joten tietokoneen näyttö on silloin pimeänä ja "sama näyttö" asetusta käytän.
  Ongelmana on se, että näytönohjaimesta joutuisi aina säätämään kuvan koon TV:lle sopivaksi, kun näytönohjain päivittyy. Siksi yliskannaus on TV:ssä pois päältä. Se tosin joissani hömppäkanavissa näkyy katkoviivana kuvan yläreunassa.
  Vastauksesi selvitti Chromecast aian. Eli sen saa liitettyä reitittimen Wifi:n ja toimii sitä kautta myös pöytäkoneessta, jossa ei ole WLAN-korttia.
 • Sama näyttöä käytän, koska silloin saan TV-ruudulle tietokoneen työpöydällä olevat pikakuvakkeet TV-ruudulle ja tietokoneen hiirellä voin hakea näytöstä haluamani stremin.
 • Niin siitä voi tulla ongelma jos tietokoneen näyttö on tuo 1920x1080 ja TV 3840x2160, ei ainakaan oma pöytäkone tai läppäri taivu tuohon samaan aikaan lähetettävään "eri" resoluutioon. Jos valitsee kummassa vaan koneesta (Windows 10) tuon "vain toinen näyttö", niin automaattisesti puskee HDMI liitännästä 3840x2160 kuvaa telkkaan. Mutta heti kun laittaa "sama näyttö" tai" laajenna", niin molempiin menee 1920x1080.

  Oikeasti siinä ei kyllä huomaa mitään mutta scaalaus voi tehdä noita mustia reunoja ym. jota ei esiinny jos pikselintarkasti kuva menee (1920x1080), koska silloin luonnollisesti joka pikseli on käytössä.

  Jos se sun telkka on nyt 2011 vuodelta, niin sen HDMI on sen verta vanhaa versiota, että sekin voi aiheuttaa noita ongelmia. Nykyään melkein telkka kuin telkka toimii hyvin HDMI:n osalta.

  Tuo HDMI PC liitännän tarkoitus selviäisi jos jaksaisi kaivaa käyttöohjeen esille. Mulla on neljässä telkassa vaihtelevasti tietokone kiinni (missä vaan HDMI:ssä) ja ei ole ongelmia missään.
 • En ole löytänyt uusista telkkareista käyttöohjetta 🙁
  Minulle riittää hyvin 1920x1080 resoluutio n. 2,5 m:n katseluetäisyydeltä tuohon 37" telkkariin, mutta se alkaa jo olemaan vanha ja HDMI versio taitaa olla jotain 1.2 luokkaa. Taitaa kuitenkin jossain vaiheessa mennä vaihtoon.

  Minulla näkyvistä kanavista vain TLC ei osaa säätää kuvaa kohdalleen 🙁
 • Nykyisen tekkarin HDMI liitännät on käyttöohjeen mukaan 1.4 versiota. Nykytilanteessa toimii hyvin.
  Onko uusien tekkareiden HDMI-liitäntä vielä samalla liittimellä?
 • @PW. 

  itselläni vuoden vanha 43" 4K telkku. siinä HDMI 2.0 versio. ymmärtääkseni jos haluaa 4K matskua katsoa vaatii tuon 2.0 version..? (telkussa+hubissa Netflix 4K käytössä)

  pöytätietokoneessa NVIDIA GTX750Ti +  24" 1080P näyttö.

  tuo reso riittää myös telkkuun siirtäessäni.

  liitin on siis sama (1.4 tai 2.0)
 • HDMI liitin on sama HD ja 4K. Se mikä muuttuu on kaapelissa kulkava datan määrä. Datan määrään vaikuttaa resoluutio, päivitysnopeus, progressivinen vai limitetty (p/i) ja käytetty väriavaruus (tietääkseni vain 4K se voi muuttua). HDMI 1.4 pystyy siirtämään 4K jollakin virkitystaajuudella ja väriavaruudella, 2.0 ja uudemmat versiot paremmilla. Variavaruudella tarkoitan miten paljon väri-informaatiota kuljetetaan, esim. 4:2:0, joka on käytössä tavallisissa tv-lähetyksissä, enemmän värisävyjä on 4:2:2 ja 4:4:4 koodauksissa. Luultavasti noita ei käytetä tv-lähetyksissä, vaan sellaista voisi löytyä 4K blueraylta tai tietokonepeleistä.

  Minulla oli pari viikkoa kesäalesta ostettu 40" samppa, johon sain läppäristäni 4k 30p kuvaa langattomasti ja aliexpressin muutaman euron 3m kaapelilla ongelmattomasti. Laajennettu näyttö onnistui läppärin full HD ja 4k telkkariin samaan aikaan ongelmattomasti. Olin ajatellut käyttää sitä etätöissä, mutta oli mielestäni liian iso. Käyttöliittymä ei ollut käytännöllinen moottorisoidulle satelliittiantennille ja siinä ei ollut bluetoothia. 10 vuotta vanhassa full hd sonyssa myös läppärin kuva ollut aina ok hdmi-kaapelilla eikä välitä mihin töpseliin kytketty. Ei ole tarvinnut säätää kuvan kokoa.

  Käsittääkseni pw olet kaapeliverkossa, ultimo 4k ehkä turhan järeä siihen. Uno 4K SE olisi edukkaampi, samoin joulukuussa tuleva Duo 4K. Kaapeliverkkoon Vu+ 4K bokseihin saa FBC-virittimen, joka vastaa kahdeksaa tavallista viritintä. Eli pystyy tallentamaan kahdeksan muksin jokaisen kanavan yhtäaikaa, jos vain kovalevy pystyy ottamaan niin paljon dataa vastaan. Mulla on kaksi kaapeliviritintä ja kun tallentelen sd-kanavilta niin onnistuu 12 yhtäaikaa. DNA voisi laittaa vapaat HD-kanavat samalla tavalla kootusti pariin muksiin eikä ripotella niitä lukuisiin mukseihin.
 • HDMI 1.4 tosiaan tukee vaan 4K 30 fps, 2.x sitten isompia kuvataajuuksia, tosin sitten voi tulla vastaan HDCP (http://audiovideo.fi/opas/hdcp-22-eli-ultra-hd-4k-kuvan-kopiosuojaus) ja kaapelin pitää myös olla sopiva. Miten lie näytönohjain tuota kopiosuojausta käsittelee...

  Testasin äsken läppäriä suoraan HDMI 2.0 kaapelilla ja liitännällä Telkkaan ja sain vain 30 fps kuvaa. Ja tällä tapaa sai kyllä läppäriltä samaan aikaan Telkkaan 3840x2160 kuvaa ja näytölle 1920x1080, mutta kuva telkassa scaalautui päin persettä, eli reunat jäi piiloon, en heti saanut edes säädettyä kuvaa kohdilleen näytönohjaimen ohjelmalla.

  Muistan kuinka kaikki säätö loppui aikanaan, kun hankin kaikki näytöt samalla resolla (Eli FullHD), nyt sitten 4K takia pääsee taas säätämään. Tosin Chromecastin takia ei ole juuri tarvetta tietokonetta kytkeä telkkaan enää.
 • Vaihdoin itse 40" uhd telkan 32" näyttöön joita on ny 2 (  2560 x 1440  ) Eli skaalaukset heti kohdallaan . Hankin varmaan myöhemmin 40 - 43" 2560 x 1440 tai 3840x2160  näytön , saa ainakin 60 fps joka paikasta .
 • Onko noita pelkkiä 4K näyttöjä saatavissa kokoluokassa (40-37)" ?
  Olen ymmärtänyt että ne on vain pienempiin kokoihin.
 • Itseasiassa 37" - 40 " en oo ainakaan itse nähnyt missään . 32 " 43 " ja 49" löytyy 4k näyttöjä . Oon odotellut jos 40" tulisi mutta oisko niin että sen kokosia paneeleja ei paljon enää tehdä ?
 • Näköjään pelinäyttöjä on 34 , 35 ja 38 tuumasia mutta 21:9 suhteella . En oo kovin tarkasti vielä noita katsellut kun oottelen hintojen tippumista mutta nyt löytyi ainakin yks 40" Philips , ei tosin ihan eka merkki minkä haluaisin 😃 Philips telkoista huonoja kokemuksia , voi tietty olla että näytöt on parempia .

  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/39433/hrnhr/Philips-BDM4037UW-40-4K-UHD-naytto

 • Philips ja Finluxit TV-tuotteet minuakin arvelluttavat. Ne ovat ostettuja brändejä aikaisemmilta toimijoilta.
  Viimeinen analoginen TV:ni oli Philips eikä siinä ollut pahaa sanottavaa.

  Näyttää noiden TV-monitoreiden hinnat olevan paljon suurempia kuin halvimpien 4K telkkareiden. Onkohan tuolle hintaerolle katetta?

 • Monitoreissa on puolensa kuten telkoissakin , ihan mitä itse tarvii ja arvostaa . Kannattaa lukea arvosteluja ym. Itsellä ei ole kuin pintapuolista tietoa noiden tekniikoista , ihan katsomalla ja lukemalla arvosteluja / testejä sekä omaa silmää käyttämällä oon päätynyt nykyisiin ips näyttöihin .
 • JJJN:n vihjeen perusteella räpsymisen syy selvisi.
  Telkkari on full HD telkkari ja näyttö on myös full HD asetuksella, mutta siinä on tekstien yms. koko muutettu 125 %:ksi.
  Kun TV:n käynnistää, tuo tekstien yms. koko muuttuu 100 %:ksi, ja se aiheuttaa tuon räpsähdyksen.
  Mitenkähän tuossa kävisi 4K telkkarin kanssa, jonka resoluutio oli tupla, vaikka tietokonetta käyttäisi tekstikoolla 100 %? En kuitenkaan tuota muutosta halua tehdä tietokoneessa.
  Mitä muutoksia Win10:ssä pitäisi tehdä?
  Kyllä nykyiselläkin ratkaisulla pärjää, mutta olisihan tuo ongelma mukava saada pois.
 • Televisiossa on HDMI 1.4 ja siitä on kytketty valokaapeli A/V-vahvistimeen.
  TV:n kanavanvalitsijan kautta katsottaessa vahvistin tunnistaa Dolby Digital lähetteen.
  Jos digiboxi on kytketty TV:n HDMI liitäntään, vahvistin ei DD:tä tunnista.
  Jos kytkee HDMI kaapelin digiboxista A/V vahvistimeen, vahvistin tunnistaa DD:n.

  Toimiiko uusien telkkareiden HDMI 2 tässä suhteessa paremmin?
 • Toimii paremmin, mulla kanssa vanha Sansungin älytöllö joka ei päästä valokuituun DD ääniä HDMI lähteestä. Joskus oli markkinoilla vahvistimiakin, mitkä ei osannut HDMI:stä poimia ääntä vaan päästi sen vain läpi kuvalähteeseen, ihan älytön keksintö sekin.  Tuossa 4K näytössä on muuten 4x enemmän pikseleitä fullHD kuvaan nähden ja, siksi perus SD kuvan skaalaus on melkoinen homma (vaikkakin tosiaan toimii kohtuu hyvin halvoillakin uusilla telkoilla.) TV:n katseluun tuo 4K ihan aikaansa edellä, mutta lähes kaikki paneelit sitä nykyään on, vaikka FullHD olisi vielä vuosia TV:n katselussa parempi

 • Kuvassa taitaa olla painovirhe DVD:n pitäisi olla SD 16:9 telkkarissa. 4:3 telkkarissa se on 480 x 640.
 • No tuo kuva nyt oli esimerkki ja luultavasti jonkun jenkin vääntämä, eli kuvaa paikallista tarkkuutta:

  720×576 pikseliä (PAL) tai 720x480 (NTSC)
 • Katsoin kotiteattereita. Niistä en läytänyt yhtään 4K laitetta. Max ulostulo oli 1080p.
  Digioxeista ei 4K laitteita läydy hyväksytyistä laitteista.
  Jos haluaa kaikien laitteiden tukevan 4K:ta, se ei toistaiseksi onnistu.

  Voiko uusista telkkareissa poistaa urheilulähetyksistä selostuskielen niin, että vain kentän äänet jäisivät toimimaan?
 • Ainakin Viasatin Futislähetyksissä on vain joko selostus mukana tai sitten kaikki äänet pois . Viasat Premiere kanavalla sai ennen ainakin kikkailtua Englannin päälle kun laittoi 1. ja 2.  kielivalinta Englanti .
  Eikö toi muutenkin ole enemmän lähetyksestä kiinni kuin Telkoista ? Mitkä ääniraidat esim. Viasat valitsee ?
 • Taannoin uudelleensäätäessä kanavat, en pikaisesti sen tehdessä enää löytänyt edes Premiumia. En ole sen jälkeen tsiigaillut, onko sitä edes olemassa enää.....
 • Minulla on kielivalinnat 1=Englanti ja 2=Suomi. YLE:n urheiluohjelmat voi tuolloin katsoa pelillä kentän äänillä.
  Ajaatelin että nykyisin voitaisiin lähettää kentän ja selostuklsen äänet erikseen ja yhdistää ne vasta TV:ssä, jolloin selostuksen voisi kytkeä pois.
  Urheilussa grafiikat ovat niin hyviä, että selostusta ei tarvittaisi kilpailun seuraamista häiritsemään.
 • Ei ainakaan Sonyn Android tv : ssä säily äänivalinta kanavanvaihdon jälkeen . Onneksi Viasat Premium kanava tulee Eng kielellä niin voi pitää Suomi kirkujista taukoa 😃
 • Minun tiedossani ei ole ensimmäistäkään televisiota, jossa tuo äänihomma toimisi 🙁 , joten monitorina nykyistäkin käytän.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.