Uusi tietokone

Hei! Sain teiltä tilaamani tietokoneen (Asus E407MA) eilen. Otin koneen käyttöön, mutta kone kaatuu noin vartin välein ja käynnistyy uudelleen. Koneeseen ei ole asennettu mitään ylimääräistä, lukuunottamatta DNA turvapakettia. Missä syy?

Kommentit

• Hei Jouni!

Saatko jonkun virheilmoitusen tms. kun kone kaatuu vai miten tämä tarkemmin tapahtuu? Sammuuko koneesta kokonaan virrat ja jos niin käynnistyykö se tämän jälkeen itsestään uudelleen?

Aluksi kannattaa tarkistaa kaikki koneen päivitykset ja asetukset ja kokeilla itse koneen uudelleen käynnistämistä.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Tätä voi tapahtua myös sen vuoksi kun kone konffaa itseään käyttökuntoon. Versiopäivitysten aikana sitä tapahtuu myös, useitakin kertoja.

• Kyllä virheilmoituksen tulee näytölle joka kerta. Aina jokin uusi ilmoitus. Häipyy niin nopeasti, että en ehdi lukea loppuun.
  • Aluksi tarkasta ettei dna turvapaketti ole vanha, toiseksi kannattaa palauttaa kone oletusasetuksille. asetukset, päivittäminen ja suojaus, palauttaminen, Tietokoneen palautus oletusasetuksille..
  • Asetukset --> Järjestelmä --> Virranhallinta asetukset.

Sitten.Järjestelmä -->  Ominaisuudet -->  Koneen automaattinen käynnistys pois päältä.
  • Itsellä tapahtui sama aiemmin syksyllä uuden koneen kanssa ( ei Dna : lta ostettu . ) Joku päivitys vaati uudelleenkäynnistystä ennen versio päivitystä ja se oli Windowsille vaikea asia 😃  Aikaa meni n. 1 vrk pelleillessä . En tiedä onko samanlainen tilanne mutta voi olla että uudessa koneessa on vaan niin  paljon päivityksiä .
  • Onko tämä vielä ajankohtainen?
    Törmäsin vastaavaan ongelmaan Asus emolevyssäni biosin päivityksen jälkeen (kahteen kertaan). Alkuperäisen biosin palauttaminen korjasi tilantreen.
    Uudessa koneessa tuskin on biosia päivitetty, joten takuukorjaukseen.