Uusin firmware DNA Mesh WiFi F-3890 modeemiin tuhosi upnp-toiminnan

Päivitys FAST3890V3_DNA_sw18.76.10.15j-11 tuhosi otsikossa mainitun reitittimen Upnp-tiedot, mm. NAS-laite ei enää toimi, eikä varmuuskopionnit yms NAS-laitteet jaot yli verkon, eikä verkkopelien mikrofonit ja serverit.

Kaiken kukkuraksi tuo kyseinen päivitys on superhuonolla suomella kirjoitettu. Voisitteko palkata korjaamaan vaivan, mielummin sellaisen joka osaa käyttää oikolukohjelmaa.

Onpas tosi huonosti toimittu

Kommentit

• Hei, ilmeneekö samaa ongelmaa myös jos resetoit reitittimen vielä tehdasasetuksille, ettei päivityksessä vain mennyt jotain laitteessa solmuun?
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Kyllä ilmenee.
    Olen resetointu reittimen jo kahdesti, mutta edelleenkään sovellukset (pelit ja NAS) ei pysty enää avaamaan portteja. Kaikki porttiohjaukset pitää avata manuaalisesti. Enable UPnP IGd näyttäisi olevan päällä, mutta mitään ei kuitenkaan automaattisesti tapahdu,

Raimo
  • Kannattaa siinä tapauksessa ottaa yhteyttä asiakaspalvelumme vikapäivystykseen jossa tuota päästään selvittämään tarkemmin, että missä oikein tökkii. Tavoitat vikapäivystyksemme maksuttomassa numerossa 0800 300 500.
    DNA Ilkka palveluasiantuntija
  • Sain saman taudin. NAS purkkiin ei enää pääse käsiksi.

Ville
    Ville
  • Sama tauti myös täällä ja modeemikin vaihdettu eikä mitään apua. Myös IPv6 osoitteet ei enää toimi.
    Markku
  • Hei Markku,

Olethan siinä tapauksessa yhteydessä vikapäivystykseemme 0800 300 500 niin katsotaan ongelmaa tarkemmin, kiitos.
    DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
  • Sama ongelma, ei toimi uPnp
    Santtu
  • Luulen että vika liittyy siihen, että joku DNAn lahjakkuus on muuttanut modeemin nimen. Mun modeemin nimi oli ennen Sagemcom F-3890v - nyt se on joku hassu DNA Mesh.
    Mun Synology NASsin sivuilla on laaja luettelo tuetuista reittittimistä. Listalla on monta Sagemcomnia. Siellä ei ole DNA Meshiä 😀
    Raimo
  • Oma ongelma korjaantui ostamalla Fritzbox kaapelimodeemi. Siihen loppui ongelmat eikä tarvi enää jännittää, mitä modeemin päivitykset tuo tullessaan.
    Markku