V sport ultra hd ei näy kunnolla.

Ultra hd kanava pätkii ja pikselöityy. Muilla kanavilla ei ongelmia. Olisi hyvä jos saataisiin korjattua ennen F1 kisan alkua.
Markus

Kommentit

• @Markus. Millainen on "V sport ultra hd" -kanavan F1-lähetysten kuvanlaatu parhaimmillaan? Olen katsellut tämän kauden F1-organisaation oman F1TV-palvelun stiimejä. Parhaimmalla laadulla (1920x1080@6Mbit/s) kuva on mielestäni todella hienoa, eikä mitään mainittavia häiriöitä ole ollut. 4k/UHD-laadusta en ole F1:n nettisivuilla havainnut mainintaa. Liekö sellaista tarjolla?
    Papparainen
  • Pappaparainen olet oikeassa Gilette World Sports eli sporttispurtti on hyvä ohjelma ehkä ohjelma kuuluu jonkun urheilukanavan ohjelmistoon.
    HaapavedenPolkypyora
  • @Papparainen
    Kaapeliverkossa V Sport Ultra HD kanava on 3840x2160p 50 fps. Kuva on HEVC kodekilla pakattu, mutta normaalia SDR-kuvaa. Bittivirta muistaakseni n. 17 Mbps hujakoilla. Kaksi ääniraitaa: suomi ja ruotsi.
    Hande
  • @Hande, Markus. Olisi mielenkiintoista kuulla F1-lähetyksiä V Sport Ultra HD kanavalta katsoneelta kommenttia ohjelman todellisesta laadusta. Kanavahan on, ymmärtääkseni, "hybridi", jolla vain osa ohjelmista on todella 4k-laatuisia. Itse olen antenniasiakas, joten vain antenni- ja nettikanavat ovat käytössä.
    Papparainen
  • Kyllä se kuvanlaatu ainakin omaan silmään vastaa melkein yhtä hyvää tasoa kuin katsoisi netflixistä 4k elokuvaa.
    Markus
  • Kanavalta tulee hyvin vähän ohjelmaa. Kannattaa tsekata EPG-ohjelmatiedot, niín saa vähän käsitystä. Tietyt suorat lähetykset esim. Valioliigan "pääpeleistä" ja niiden uusinnat. Jalkapallot, Formulat (vain itse sunnuntain kilpailu) ovat toki natiivia 4K kuvaa. Tietenkin vaikkapa Formuloiden in-car kamerakuva näyttää yhtä heikolta 4K:nakin, koska on kuvattu pikkukameralla häiriöisen langattoman linkin yli. Redbull makasiiniohjelma on myöskin natiivi 4K:ta, mutta paljon uusintaa. Täytetuubaa.
    Hande
  • On mahdollista, jopa todennäköistä, että F1-kisat kuvataan tänä päivänä 4k-laadulla. Nettistriiminä 4k-videota ei ole tarjolla, ehkä kaupallisista tai teknisistä kapasitteettisyistä. Kaapeliyhtiöille 4k-versio saattaa hyvinkin olla myynnissä.
    Papparainen
  • Kuten sanoin, niin Formula on natiivia 4K:ta eli tuotetaan 4K:na. Tosin kameroita ja kuvakulmia on paljon ja kaikki ei ole 4K kameroista peräisin. Sky Sportsin (UK) lähetykset ovat jopa 4K HDR:nä.
    Hande
  • Saisipa F1TV-nettistriiminäkin! Jotkut YouTuben 4k-HDR-videopätkät näyttävät aika hienoilta. Lähivuosina, luulen!
    Papparainen