Vahvista tilisi -kalasteluhuijausposteja liikkeellä - älä anna salasanaasi!

Tänään on joillekin tullut dnainternet-posteihin huijausposteja, joissa otsikko on muotoa: "SRX<numerotähän>ID -Vahvista tilisi"

VIESTIIN EI PIDÄ VASTATA!
MIKÄÄN ASIALLINEN TAHO EI KOSKAAN KYSY SALASANAA, MILLÄÄN KEINOIN!

Huijausviestin leipätekstinä on
"Hei
Tietokantamme tilien hallintatoimenpiteen aikana huomasimme, että tiliäsi ei ole vahvistettu. Tekninen valvontamme sulkee kaikki vahvistamattomat tilit, joten estääksei tilisi sulkeutumisen sinun täytyy klikata 'vastaa'-painiketta vastataksesi tähän viestiin sekä syöttää alla olevat puuttuvat tiedot uudistaaksesi tilisi."

Puuttuvia tietoja, joita huijari haluaa vastauksena ovat:
- sähköposti
- salasana
- syntymäpäivä
- maa/alue

Lopussa on vielä katteeton uhkaus:
"Varoitus!!! Mikäli tilinomistaja ei suostu uusimaan tiliään viikon kuluessa tämän varoituksen saamisesta, he menettävät sen lopullisesti.
Ystävällisin terveisin
DNA Webmail"

Kommentit

• Näitä on ja tulee olemaankin.
    Vaikka kuinka varoitetaan,niin kyllähän joku
    lankeaa ansaan.Sitten ihmetellään,
    kun on pankkitilit puhdistettu viimeistä killinkiä myöten.
    Yleensähän nämä huijaukset on naamioitu jonkin yrityksen lähettämiksi.
    BQ24