Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Valokuitu Plus 100 tilaaminen ilman modeemia

Hei

Eikö valokuitu Plus 100 liittymää ole mahdollista tilata ilman että ostaa samalla modeemin? Minulla on jo Cisco epc3825 modeemi, jonka pitäisi toimia kuten minkä tahansa eurodocsis 3.0 modeemin. Turhauttavaa, että liittymää tilatessa voi ensin valita modeemin kohdalla vaihtoehdon "ei kiitos, minulla on jo modeemi", mutta tilausta ei voi tehdä loppuun asti jos ostoskoriin ei lisää modeemia. Modeemissa jota kauppaatte näyttää olevan enemmän down- ja upstream kanavia kuin tuossa Ciscossa, mutta tällä ei pitäisi olla merkitystä 100/10 megan liittymässä jota yritän tilata.

Kommentit

 • Cisco ei käy Valokuitu Plus liittymälle! Voit vapaasti ostaa minkä tahansa 24-32/8 kanavaisen modeemin Valokuitu Plus liittymään.
  Cisco kyllä toimii 100 Mbit/s liittymässä, jos käytössä on vanhan tekniikan liittymä.
 • Mulla on itellä Sagemcom F-3284DC ja aattelin päivittää Valokuiti Plus 100, mutta samat tekstit tulee. Onko tosiaan näin, että tää mun nykyinen Sagemcom F-3284DC ei sovi tohon ja pitäis ostaa se valokuitumodeemi? Koska jos on niin sit mä kyllä tyydyn tähän 10M nettiin.
 • Valokuitu Plus liittymä edellyttää Valokuitu Plus modeemia, jos on modeemitoteutus.
  Tuolla modeemilla taitaa taloyhtiölaajakaistassa saada 10 M/bits yhteyden.
  Kun liityimme taloyhtiölaajakaistaan, DNA tarjosi jonkin aikaa Valokuitu Plus modeemia puoleen hintaan.
 • Eli tässäkö on nyt klassinen rahastus et jokaiseen laajakaistaan eri modeemi mitä myydään, tässä tapauksessa en kyllä rupea uusia modeemeja ostelemaan ja tyydyn tähän 10M

 • Aika-ajoin liittymiä uusitaan niin, että vanhat laitteet eivät enää sovellu uuteen liittymään. Uutta halutaan myydä ja väitetään sen olevan parannettu painos vanhasta.
  Vanhalla liittymällä tuohon modeemiin saa 350 Mbit/s yhteyden, mutta uudet Taloyhtiölaajakaistat vaativat Valokaapeli Plus modeemin.
 • Tuotteen hinnottelulla luodaan asiakkaan kiinnostus uuteen tuotteeseen.
 • Ainakin vuonna 2017 Valokuitu Plus-kaapelimodeemikohteisiin myyntiin 10/2 ja 100/10 Mbit/s liittymiä Sagemcom F-3284DC modeemeilla. Tämän modeemin käyttäminen Valokuitu Plus-talossa ei pitäisi olla mahdotonta, ellei Dna ole muuttanut jotain asiasta tiedottamatta.

  Sagemcom F-3284DC ei kuitenkaan sovellu nopeimpiin liittymiin, eli ainakin 1000/94,5 Mbit/s liittymään vaihdettaessa joutuu ensin vaihtamaan modeemin.

  Huomioithan, että Dna:n nettisivuilla ei voi tehdä muuta kuin tilata kokonaan uuden liittymän modeemin kera.

  Mikäli haluat uuden liittymän ja käyttää omaa modeemiasi, joudut ottamaan yhteyden asiakaspalveluun.

  Samoin, jos sinulla on jo liittymä ja haluat tehdä siihen muutoksia, joudut ottamaan yhteyden asiakaspalveluun.
 • "Ainakin vuonna 2017 Valokuitu Plus-kaapelimodeemikohteisiin myyntiin 10/2 ja 100/10 Mbit/s liittymiä Sagemcom F-3284DC modeemeilla. "
  Ovatko nuo myydyt 100/10 Mbit/s yhteydet kuitenkaan toimineet Sagemcom F-3284DC modeemilla?
  Eli olisiko kyseessä asiakaspalvelun tekemästä virheestä - sotkeneet ac-modeemiin?
 • Tarkoitatko ac:lla 802.11ac langatonta lähiverkkoa? Se ei ole 100 Mbit/s nopeudella vielä mitenkään välttämätön. 802.11n pääsee teoreettisesti jopa 600 Mbit/s. Toki, käytännössä langaton lähiverkko ei koskaan toimi teoreettisella maksiminopeudellaan, mutta puolet on realistisesti saavutettavissa. 600 / 2 = 300 > 100, eli Sagemcom F-3284DC on aivan sopiva modeemi 100 Mbit/s liittymiin myös langattomassa käytössä.

  Piuhoilla kytkettäessä mitään ongelmaa ei ole, F-3284DC kaapelimodeemiosio toimii 400/108 Mbit/s nopeudella ja Ethernet-portit 1000 Mbit/s.

  Hämärästi muistelen, että Dna ei myynyt Sagemcom F-3284DC modeemia 350/20 Mbit/s liittymään, vaan siihen piti jo ostaa järeämpi malli.
 • Tuota en tarkoittanut, vaan Sagemcom F-3686AC modeemia. Siksi uudistan aiemman kysymykseni.
 • Kyse ei ole Sagemcom F-3686AC, vaan nimenomaisesti F-3284DC modeemista Valokuitu Plus-kaapelimodeemikohteeseen 10/2 ja 100/10 Mbit/s liittymille.

  Kyseessä ei ole myöskään yksittäinen virhe. Kohteeseen lähetetyissä tarjouskirjeissä tiedotettiin Valokuitu Plus-muutostyöstä ja tarjottiin kahdelle hitaimmalle nopeusluokalle F-3284DC modeemia. Liittymää avattaessa Dna-kaupasta annettiin mukaan F-3284DC-modeemi.

  Mikäli tämä olisi ollut jokin virhe, eiköhän Dna olisi lunastanut virheelliset modeemit takaisin? Takaisinkutsua ei ole tapahtunut ja modeemit toimivat tänäänkin.
 • Cisco epc3825 modeemi käytössä. Se on Bridge moodissa, eli siltaavana. Eriliinen reititin perässä. Miten modeemi toimii siltaavana. Meneekö siitä valokuitu 200 mb läpi millä nopeudella? Tällä hetkellä käytössä vanha 50 mb +4g 50m. Teiltä soitti joku ja tarjosi samaan hintaan 200 mb + 4g ydistelmää. En vielä tarttunut, kun en tiedä miten toimii tuon vanhan modeemin kanssa. Ei huvita ostaa uutta
 • AH: Ei toimi valkuitu plus liittymässä. Taloyhtiölaajakaistassa toimii ilmaisella perusnopeudella.
 • AH: Tuolla liittymätyypillä pystyt nostamaan nopeuden 350 Mbit/s asti.
 • En ihan ymmärtänyt kaikkia termejä ja eri nimillä myytävien tuotteiden eroja.

  Siis:

  1.
  Riittääkö Cisco EPC3825 -kaapelimodeemi DNA Taloyhtiölaajakaistan 100 M -nopeudelle?

  2.
  Jos ei riitä, onko välttämätöntä ostaa DNA:n laite vai voiko itse hankkia jonkin päätelaitteen, joka täyttää tietyt tekniset vaatimukset? Jos, mitkä ne tekniset vaatimukset ovat 100 M -yhteydelle?
 • 1. Jos sinulla on nyt laajakaistayhteys, joka toimii Cisco EPC3825:llä, niin sen liittymän nopeuden voit nostaa 350 Mbit/s asti - siis myös 100 Mbit/s:n. Uusmyynnissä niitä liittymiä ei enää ole.
  Mikä liittymä sinulla on?
  Toimivuus taloyhtiölaajakaistassa riippuu siitä, millä tekniikalla se on toteutettu. Jos se on Valokaapeli Plus tekniikalla, niin tuolla modeemilla saat vain taloyhtiölaajakaistan perusnopeuden (10/2 Mbit/s).
  Jos taloyhtiölaajakaista on toteutettu ethernet-verkolla, et tarvitse modeemia ollenkaan. Jos haluat sen jakaa useammalle laitteelle, reititin on oikea vaihtoehto.
  Kannattaa soittaa asiakaspalveluun ja kysyä sieltä.
  2. Voit ostaa nykyisin modeemin myös muualta kuin DNA:lta. Sen pitää mahdollistaa 24-32 latuskanavan käyttöä ja 8 lähetyskanavan käyttöä Valokaapeli Plus tekniikalla.
  Päivitysten kanssa olet sitten omillasi.

 • 2. Liitymän joutuu kuitenkin tilaamaan DNA:lta ja ilmoittamaan heille modeemin CM-MAC osoitteen.
 • 1. Valokaapeli Plus tekniikassa ei ole tarjolla 100 Mbit/s nopeutta - vain 50,200 ja 1000 Mbit/s.
 • Tarjotut nopeudet vaihtelevat taloyhtiökohtaisesti. Joissakin Valokuitu Plus-kohteissa ei ole 50 Mbit/s nopeutta tarjolla ja 100/10 Mbit/s taas on saatavilla.
 • Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin tuo lisänopeuksien ero johtuu taloyhtölaajakaista toteutustavasta. Vanhat liittymät/Valokaapeli plus liittymät.
 • Mulla on kans toi Cisco epc3825  modeemi ja nykyinen liittymä 100 Mbit/s nopeudella. Olen vaihtamassa taloyhtiön valevalokuituun (kaapeliverkko) ja olen vielä hämmilläni toimiiko tuo modeemi jos vaihdan valokuituun - dna netti 100M -?
 • Cisco epc3825  ei toimi, kuin perusnopeudella.
 • Sekin sillä edellytyksellä, että toteutus taloyhtiönetissä on modeemitoteutus.
 • Onko toi 100M se perus nopeus? Tilasin eilen ja tilauksessa mainittiin että multa löytyy sopiva modeemi joten en ainakaan vielä ostanut uutta purkkia. Sillattuna se on, onko sillä mitään merkitystä sitten.
 • Perusnopeus on se, minkä taloyhtiö tarjoaa ilmaiseksi. Riippuu taloyhtiön sopimuksesta. Valokaapeli plus tekniikalla se taitaa olla 10/1 Mbit/s ja vanhemmalla tekniikalla 2/0,5 Mbit/s.
  Jos modeemisi soveltuu talokaapelilaajakaistaan 350 Mbit/s asti, se on toteutettu vanhalla tekniikalla. Ilmeisesti näin on sinun kohdallasi, kun modeemisi on todettu toimivaksi.
  Sillä ei ole tuohon mitään merkitystä, onko modeemi siltaavassa- tai reitittävässä tilassa.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.