Valokuitu Plus 1G (ethernet) + Time Capsule

Hei,

Päivitin taloyhtiölaajakaistani (tulee huoneistoon RJ45-liittimeen) Valokuitu Plus 1G -nopeudelle. Käytän Applen Time Capsulea (noin 1v vanha) WLAN-tukiasemana.

Yhteys toimii hyvin kytkemällä kone suoraan RJ45-liittimeen piuhalla. Saan sen myös toimimaan hyvin wi-fillä Time Capsulella, mutta vain jos se on bridged-tilassa. DHCP and NAT -tilassa yhteysnopeus tippuu 10 Mbit/s tuntumaan. Yritin myös hienosäätää DHCP and NAT -tilaa kokeilemalla eri IP6v- jne. asetuksia. Ei auttanut. Ymmärtääkseni bridged-tila ei ole optimi tietoturvasyistä ja laitemäärärajoituksen (5?) vuoksi.

Mitenköhän Time Capsulen saisi toimimaan kunnolla ko. yhteyden kanssa? Vai joudunko hankkimaan uuden wlan-tukiaseman tilalle?

Kommentit

• Kokeile ensin päivittää tuo reititin.
  • Varmaankin kannattaisi tehdä tehdasresetti sille time capsulelle. Itselläni Airport extreme (sama laite ilman kiintolevyä) antaa natin ja palomuurin takaa 280 Mbit/s langattomasti ja täyden nopeuden ethernet-porttien kautta. Oletko muuten tarkistanut, että laitteesi kykenevät 5 Ghz wifin käyttöön? 2,4 Ghz verkkoalue voi olla pahasti ruuhkautunut kerrostaloissa.
  • Tein factory resetin Time Capsulelle. Laitteessa on uusin softa (7.7.8). 2.4 Ghz on tosiaan tukossa kerrostalossamme, mutta läppärini (Macbook pro retina, mid-2012) on kiinni tukiasemassa 5 Ghz taajuudella (channel 36).

Testasin nopeuden uudelleen (speedtest.net) ja tulokset olivat seuraavat wi-fin kautta:

Time capsule router mode = Off (bridged) => 252 Mbps / 75 mbps (down/up).
    Time capsule router mode = DHCP and NAT => 11.30 Mbps / 10.2 mbps (down/up).

Tein samat testit myös Windows-läppärillä (wi-fi) ja tulokset olivat samansuuntaiset.
  • Huomasin, että tilasta riippuen ulkoinen IP-osoite on täysin eri. En tiedä vaikuttaako tämä mihinkään. Bridged-tilassa on 87.100.* alkuinen, DHCP and NAT -tilassa 78.27.* alkuinen.

Myös mietityttää se, että juuri DHCP and NAT -tilassa yhteysnopeus on juuri sen, mitä Valokuituni nopeus aiemmin (perusnopeus-10M). Voiko olla sattumaa.
  • No nyt on todella omituinen ongelma. Omat konstit kyllä loppuvat, enpä ole moiseen koskaan törmännyt. Wan liitännän ip voi toki buuttien yhteydessä vaihtua, sillä ei pitäisi olla mitään tekemistä tc:n asetusten kanssa.
  • Näin ne näköjään menee: yhteys alkoi pelittämään itsestään. Eilen 11 mbps sisään, tänään 250 Mbps. Laitteelle en tehnyt mitään tässä välissä, asetukset ovat samat. Ota näistä selvää.
  • Aika hoiti ongelman! 😃 :D