Valokuitu Plus 400M/40M?

Hei olisin kiinnostunut tietämään mitkä ovat tämän hetkiset dna valokuitu plus liittymien down/up määritykset kaapeliverkossa ?. Olen kuullut, että esim nopeusluokassa 400 tuo upload nopeus olisi nykyisin 40. En ole mistään virallisesta hinnastosta/liittymäehdoista löytänyt noita uusia nopeusluokkien määrityksiä. Jos upload nopeudet ovat nouseet niin saatan ehkä korottaa nopeusluokkaa ylöspäin.

Kommentit

 • Up-nopeus riippuu käytettävästä tekniikasta. Palvelukuvaus sisältää nopeusluokkien tiedot tarkemmin..
 • @jpuh
  Et kyllä varsinaisesti vastannut Heikin kysymykseen yhtään mitenkään. Kysymyksessä oli mainittu 400M ja kaapelitekniikka sekä se että nimenomaan tuossa linkitetyssä dokumentissa lukee 25M upload.

  Kysymys kuului, että mikä mahtaa olla todellinen tällä hetkellä käytettävä nopeusprofiili uusille 400M kaapeliasiakkaille, kun täällä foorumilla on kirjoiteltu 400/40M nopeuksista kaapeliverkossa? Itselläni on myös se tilanne, että 200M vs 400M down ei ole käytännön merkitystä, mutta 20M vs 40M up johtaisi nopeusluokan korottamiseen.

  =)juha
 • 400M uppaus nostettiin tänään 40ämmään ilmoituksen mukaan.
 • iotech.fi sivuston foorumilla usealla käyttäjällä upload nopeus on noussut tuohon 40 Mbps niin ajattelin että nouseekohan se myös omassa taloyhtiösopparissani jonka nopeusluokka on tuo 350

 • mulle tuli txt:llä ja äspostilla tieto tosta, joten olettaisin niitten ilmottavan kaikille, jotka saa sen...
 • Soittelin tänään DNA:n suuntaan aiheesta ja kyllähän se niin on, että 400M liittymätyypin upload-nopeutta kaapelissa on nostettu järjelliselle tasolle, eli enintään 40M. Samassa yhteydessä lupauksia downloadista on näköjään pudotettu (Aiemmin min. 245 - tyypillinen 315 - max. 400 Mbit/s, nyt 200-250-400), mutta itselleni tuolla ei juuri ole vaikutusta. Speedtest näyttää liittymämuutoksen jälkeen ainakin nyt päiväaikaan varsin tasaisesti 390/39. Katsellaan putoaako illalla.

  Alla katkelma tilausvahvistuksesta:
  "DNA Valokuitu Plus 400. Latausnopeus: miniminopeus 200Mbit/s, normaalinopeus 250Mbit/s ja maksiminopeus 400Mbit/s. Lähetysnopeus: miniminopeus 28 Mbit/s ja maksiminopeus 40 Mbit/s. Huom. liittymä vaatii toimiakseen Valokuitu Plus-modeemin."

  =)juha
 • Mulla donaus pysynyt 390 tasossa, mutta mutta mutta uppaus tippui 35:stä alle 30 eri aikoihin tehtyjen testien tuloksena. 😉

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.