Valokuitu plus 400MB

Kuinka nopea upload nopeus tällä yhteydellä pitäisi olla? latausnopeudet speedtestin mukaan siellä 350-400mbs mutta upload nopeudet vain 15-20mbs luokkaa. Missä vika vai onko valokuidussa oikeasti rajoitettu lähetysnopeus?

Kommentit

• Tiedonsiirtonopeuden normaalit vaihteluvälit kaapeli- ja ethernet -tekniikoissa (lataus-, lähetysnopeus):
    DNA Netti (Valokuitu Plus) 100; lataus 70-100 Mbit/s, lähetys 4-10 Mbit/s.
    DNA Netti (Valokuitu Plus) 200; lataus 80–200 Mbit/s, lähetys 8–20 Mbit/s.
    DNA Netti (Valokuitu Plus) 400; lataus 280-400 Mbit/s, lähetys 17,5-25 Mbit/s.
    DNA Netti (Valokuitu Plus) 1G; lataus 400–1000 Mbit/s, lähetys 40–100 Mbit/s.

https://www.dna.fi/documents/753910/853456/DNA_TLK__Valokuitu_Plus_Lisanopeus_Hinnasto.pdf/b67f93c5-1fbd-cadc-79d1-204bbeed963d
    JJJ
  • 400M liittymää saa myös 100M lähetyskaistalla, taisi vaan olla pikkusen kovempi hinta
    Sami
  • Hei,

Miksi nuo uoload nopeudet ovat niin alhaiset, eivät ole oikein tätä päivää. Mielenkiintoista että noista vaihtoehtoisia uoload nopeuksien hintoja ei ole ilmoitettu
    Heikki
  • Hei,

Selvittelin vielä DOCSIS 3.1 standardin nopeuksia ja maksimi down on 5 Gbit/s ja upload 1-2 Gbit/s, joten esim. 100 Mbps upload ei luulisi olevan ongelma jos taloyhtiöön  tulee kuitu.
    Heikki
  • Tuo riippuu tekniikasta millä netti on. Kaapelin kautta 400/25, kuidun/etskun kautta 400/100.

Hiphei
  • En tiedä mitään tietotekniikasta. jotenkin tuntuu että viimeaikoina netin kanssa on ollut vähän tökkimistä. Meillä on valokuitu plus 400 ja DNA:lta liittymän yhteydessä saatu reititin. Nopeustestin mukaan lataus 66,1 lähetys 77, vaikuttaako tämä normaalilta? Koneiden pitäisi kyllä olla ihan iskussa
    johannes
  • Jos kyseessä on langaton yhteys on tuo ihan normaali nopeus, ethernet piuhalla yhdistetyllä laitteella nopeuden pitäisi olla reippaasti lähempänä maksimia
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Langallisella yhteydellä nopeuteen vaikuttaa myös verkkokortti. Jos se on 100 Mbit/s kortti, ei sillä suurempaa nopeutta saa.