Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Valokuitu plus 400MB

Kuinka nopea upload nopeus tällä yhteydellä pitäisi olla? latausnopeudet speedtestin mukaan siellä 350-400mbs mutta upload nopeudet vain 15-20mbs luokkaa. Missä vika vai onko valokuidussa oikeasti rajoitettu lähetysnopeus?

Kommentit

 • Tiedonsiirtonopeuden normaalit vaihteluvälit kaapeli- ja ethernet -tekniikoissa (lataus-, lähetysnopeus):
  DNA Netti (Valokuitu Plus) 100; lataus 70-100 Mbit/s, lähetys 4-10 Mbit/s. 
  DNA Netti (Valokuitu Plus) 200; lataus 80–200 Mbit/s, lähetys 8–20 Mbit/s.
  DNA Netti (Valokuitu Plus) 400; lataus 280-400 Mbit/s, lähetys 17,5-25 Mbit/s.
  DNA Netti (Valokuitu Plus) 1G; lataus 400–1000 Mbit/s, lähetys 40–100 Mbit/s.

  https://www.dna.fi/documents/753910/853456/DNA_TLK__Valokuitu_Plus_Lisanopeus_Hinnasto.pdf/b67f93c5-1fbd-cadc-79d1-204bbeed963d
 • 400M liittymää saa myös 100M lähetyskaistalla, taisi vaan olla pikkusen kovempi hinta
 • Hei,

  Miksi nuo uoload nopeudet ovat niin alhaiset, eivät ole oikein tätä päivää. Mielenkiintoista että noista vaihtoehtoisia uoload nopeuksien hintoja ei ole ilmoitettu
 • Hei,

  Selvittelin vielä DOCSIS 3.1 standardin nopeuksia ja maksimi down on 5 Gbit/s ja upload 1-2 Gbit/s, joten esim. 100 Mbps upload ei luulisi olevan ongelma jos taloyhtiöön  tulee kuitu.
 • Tuo riippuu tekniikasta millä netti on. Kaapelin kautta 400/25, kuidun/etskun kautta 400/100.

 • En tiedä mitään tietotekniikasta. jotenkin tuntuu että viimeaikoina netin kanssa on ollut vähän tökkimistä. Meillä on valokuitu plus 400 ja DNA:lta liittymän yhteydessä saatu reititin. Nopeustestin mukaan lataus 66,1 lähetys 77, vaikuttaako tämä normaalilta? Koneiden pitäisi kyllä olla ihan iskussa
 • Jos kyseessä on langaton yhteys on tuo ihan normaali nopeus, ethernet piuhalla yhdistetyllä laitteella nopeuden pitäisi olla reippaasti lähempänä maksimia
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Langallisella yhteydellä nopeuteen vaikuttaa myös verkkokortti. Jos se on 100 Mbit/s kortti, ei sillä suurempaa nopeutta saa.
 • DNA Iiro, miksi väität että langattomassa yhteydessä noi Johanneksen mainitsemat nopeudet on normaalia. EI OLE NORMAALIA  vaan nää dna.n reitittimet joutuu buuttaamaan tosi usein, pahimmillaan kerran viikossa jouduin ottaa virrat pois ja pitää reset nappia pohjassa 25 sekkaa...
 • Öhöm...

  Ei langaton vaikuta nopeuteen, jos laite on uudekho, siis se wlan.

  Itse mitannut; suoraan kaapilta jomppi ja talon kaapeleilla huoneeseen, josta koneeseen piuhalla ja nopeus 197,7/44,6 32ms ja hajonta 2,78
  Wlan välissä ja kone siis wlanissa ja nopeus 196,8/44,7 32ms ja hajonta 1,11
  Vanhahko kone (win8) antoi suoraan linjasta 5e kaapelilla 181/44 35ms ja 1 hajonta

  Linjana DNA Netti (Valokuitu Plus) 400,
  netin nopeus mitattu Aalto Yliopiston sivuilta
 • Kyllä se Wlan aikapaljon vaikuttaa nopeuteen kun pyöritään tuolla 400 megan tai yli nopeuksissa. Ei riitä uusi laite, vaan pitää olla "paremman päänvehkeestä" kyse, ainakin verkkokortiltaan.

  2.4GHz verkossa täytyy olla useampi antenni/kanava käytössä, että pääsee lähellekkään ja kaikista laitteista ei MIMOa löydy.

  5GHz taajuudellakin ei kauas tarvi mennä että laskee nopeus puoleen ja yhdellä kanavalla ei taida käytännössä 400 megaan päästä. MIMO-tekniikkaa/tukea huutaa täälläkin.

  Tietty jos ei 400 megasesta liittymästä saa kuin 200 megaa downia, niin jossain on muutenkin vikaa.
 • "Tietty jos ei 400 megasesta liittymästä saa kuin 200 megaa downia, niin jossain on muutenkin vikaa. "

  Senpä tähden tänään onkin mitattu nuo nopeudet.

  Onko 2,4 tai 5 nuo hertsit ei tietoa, koska laite on uudehko.
  Oma routteri on 802.11AC Aggrerate speed 1,750 Mbps MIMO 3x3

  Liittymä 400 ja down 196, vaikka luvattu (esitteessä) alaraja 280.
  up taas on gigasen alarajan yli, joten kaikki ei ole ok, muttei tuo nopeus haittaa.

  Laskukin liittymästä on halvempi kuin esitteissä, johtuen ethernetistä 😃
  Johtona käytin 5e, jolla saa gigan, joten sekin asia poissuljettu.

 • Taitaa olla tuo liittymäsi jäänyt 200 megaseksi, mutta jos ei haittaa niin sitten ei kannata selvitellä enempää DNA:n puolelta asiaa...

  Modeemeissa/reitittimissä on nykyään usein kaikille taajuuksille jopa 4X4, mutta ihan eri asia on se päätelaite, jolla sitä yhteyttä käytetään (Esim. Läppäri/puhelin/tabletti).
 • joo mulla on semmonen ongelma et ostin juuri tän valokuituplus 400mb/s ja vaatimukset 200mb/s luokkaa. testattu myutamilla koneilla ja samaa tulosta lähtö ja tulo 90-97mb/s kun päivittää ohjelmaa käytännöllinen tulo on 11.9mb/s. Johdot sun muut käyty läpi. mikä voisi olla?
  itse epäilen että joko 200mb/s liittymä tai meidän talon koneilla on huonot verkkokortit
 • No verkkokortista näet onko se muodostunutyhteys 100 vai 1000 megaa. se on siis helposti pois suljettu asia.

  Muuten tuo vaikuttaa 100 megaselta yhteydeltä jos yhteys on giganen modeemiin, vaikkaan kuitenkin että on eli verkkokortti, kaapeli tai mahdollinen kytkin välissä ei tue kuin 100 megaa.. Joskaan kaikkea en tajunnut...

  Onko tämä yhteys nyt kaapelimodeemilla, ethernet vai kuitu. Ja jos taloyhtiö,kuuluuko siihen 100 meganen yhteys normaalisti "ilmaiseksi"?
 • JJJ mulla menee valokuidusta modemiin ja sit ethernetinnä koneeseen (cat6). en osaa tarkemmin sanoa tuota. Ja omassa koneessa oli emolevyyn integroitu verkkokortti. ja miten se katsottaisiin? tai läppärin verkkokortista?

 • Pitäisi päästä tuollaiseen lopputulemaan, sinne pääsee useaa kautta, mutta en nyt osaa helpointa neuvoa:

 • Ja luonnollisestihan tuosta liitekuvasta ei saa mitään selvää, kun tämä foorumi sen pienentää onnettomaksi.

  Kuitenkin kun tuohon asti pääsee, siitä näkyy nopeus.

 • jees, mulla tuo sama 1.0gbps, mutta jokusiinä kuristaa. psitin dna:lle viestiä että onko varmasti se 400mb, sillä se saatiin tarjouksena 200mb hintana.
 • Hei, olen mittaillut 400Mbps-liittymän nopeuksia viime kesästä lähtien. Huoltomies on käynyt kerran ja silloin säädettiin taloyhtiön laitteita ja mitattiin lopuksi nopeus: omani oli hyvin lähellä asentajan tulosta - lähempänä 400Mbps:ää. Peltipalikka on vaihdettu pistokkeeseen, modeemin ja pistokkeen välisiä johtoja on lyhennetty ja pidennetty.

  Muutaman päivän huoltomiehen käynnin jälkeen kaapeli-ethernet-liittymän latausnopeus palasi nyt mittaamalleni tasolle (mittaukset alkaa olla insinöörityön luokkaa) 173,563 Mbps. Arvelen, että seuraavaksi remontoidaan taloyhtiön kaapelistoa. Valvontakortiltani luen Cp = 0,913 , Cpk = -1,620 ja vaihteluväli R = 50,930 Mbps. Siinäpä pureksittavaa. Mittauksia tein 50 kpl viikon ajan eri aikoina klo 08-21 DNAn määrittelemällä testillä. Pöytäkone on resetoitu ennen jokaista mittausta. Mittauksissa on ollut mukana myös Samsung- ja iPad-tabletit sekä iPhone-puhelin.

  Ennen viime kesää nopeudet olivat spesifikaatioiden rajoissa. Voihan DNAllakin täppä liukua 200-liittymään tai sitten ei.
 • Resetoin kyllä modeemin ohjeen mukaan, en pöytäkonetta.

  Ja wifin päässä olivat vain mitatut tabletit ja puhelin hyvin riisuttuina viimeisimmillä käyttöjärjestelmän päivityksillä. Tuloksia laskeskelen vielä, mutta yllätyksiäkin tuli!

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.