Valokuitu plus ja dns ongelma

Käytössä siis yllämainittu laajakaista ja siinä sagemgomin modeemi uusimmalla softalla. Muuten toimii hyvin mutta tabletissa esiintyy todella usein dns erroria. Sama wifi toimii puhelimessa ilman ongelmia. Asiakaspalvelu arveli syyn olevan pelkästään tabletissa mutta kokeiltu toisissa wifi-verkoissa ja kaikissa muissa toimii paitsi tässä kotiverkossa. Selaimen vaihto ei auta. Youtube, Facebook tms toimii. Onko modeemin asetuksissa jotain miksi dns herjaa tulee surffatessa? 4g toimii. Tablettina galaxy tab s 10.5. Kiitos avusta 😀

Kommentit

• Hei Janne!

Tuo dns-herja tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että netti ei toimi kuten pitäisi. Toimiiko tuo kotiverkko muilla laitteilla ongelmitta? Auttaako laitteen uudelleenkäynnistys ja tuon wifi-yhteyden muodostaminen.uudelleen?
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Sepä se kun muissa laitteissa toimii (tv on piuhalla ja puhelin wifissä myös). Uudelleenkäynnistys ja yhteyden luominen auttaa hetkeksi mutta alkaa sitten uudelleen. Tablettia itsekin epäilin mutta kun muissa langattomissa toimii niin hankala kuvitella että tabletissa olisi yhden verkon vika :). Modeemin asetuksista kokeiltu siltaamista ja palomuurien poistoa mutta ei auta.
  • Janne: WiFi:ä tarkoittanet. Millä taajuudella sitä käytät ja millä kanavalla? Onko tukiasemaan pitkä matka? Kanava kannattaa laittaa modeemissa kiinteäksi.
    Tabletin verkkoasetuksia kannattaa myös katsoa.
  • Wifiä tarkoitan. Kanava on kiinteä ja kokeiltu myös eri kanavia. Matkaa modeemille ei ole kuin pari metriä. On myös kokeiltu 2,4 ja 5 taajuuksia, ei vaikutusta. Tabletilla ei hirveästi ole muutettavia asetuksia wifille ja se kuitenkin toimii toisilla wifi-verkoilla. Ja osa sivuista toimii ja osa ei. Ne ei toimivat ei tietenkään oo koko ajan samoja :/
  • Samsungin mukaan tabletissa ei ole vikaa kun toiset wifiverkot  (2,4 ja 5gHz) toimivat ja vika on operaattorin päässä tai modeemin asetuksissa. Sitä eivät osanneet sanoa miksi toimii kuitenkin samsungin puhelimessa.
  • Tableteista ei ole kokemuksia, mutta onko siinnä laitehallintaa, josta pääsisi katsomaan langattoman verkkokortin asetuksia?
  • Ei juuri mitään. Ip ja välityspalvelin asetuksia voi yrittää muuttaa jos osaa :). Tabletit ja puhelimet syö signaalit samalla tavalla eli tabletissa on samanlainen laitehallinta kuin puhelimissa.
  • Jos modeemi on uusi tai siinä on vanha ohjelmistoversio (alle 3.409.1), soita asiakaspalveluun ja pyydä heitä päivittämään modeemisi.
  • Yksi mahdollisuus voisi myös olla IP-osoitteiden loppuminen kesken jos modeemisi on asetettu siltaavaan tilaan ja käytössäsi on yli 5 laitetta. Mikäli kyse on tästä, korjautuu tilanne vain vaihtamalla modeemi takaisin reitittävään tilaan jolloin modeemiin voi kytkeä niin monta laitetta kuin se vain tukee
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Ei ole siltaavassa tilassa vaikka kokeilin sitäkin. Reitittävässä tilassa on nyt vain kaksi laitetta kiinni, puhelin ja tabletti joista puhelin toimii normaalisti. Mystinen homma. Television netti toimi myös normaalisti wifilläkin.
  • Softa oli vanha mutta päivitetty uuteen.
  • Vanhoilla ohjelmistoilla Wifi toimi huonosti.
    Nyt 3.409.1:llä en ole enää tarvinnut erillistä reititintä langattomalla käytöllä.
  • Minulla on sama ongelma...tulee hetkeksi kuntoon kun tekee renew wan leasen. Mikähän tämän aiheuttaa?
  • Kaikki missä wifiä käytetään hetkeksi kiinni, auttaa mutta ongelma palaa aina takas.
  • Ei ilmeisesti saada apua asiakasneuvojilta...on myös uusin softa.
  • Useimmiten jos vika ilmenee vain yhdellä laitteella niin ongelma ei ole suoraan modeemissa, vaan enemmänkin tässä yhdessä laitteessa ja/tai sen asetuksissa.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Vika toistuu kaikilla samsung tableteilla, se ilmaantui vasta jokin aika sitten...olisiko tullut uusimman softan mukana? Olen resetoinut laitteen.
  • Minulla toimii muissa wifiverkoissa moitteetta. Ainoastaan tässä ei. Tabletin asetuksia wifiverkon suhteen ei juuri pysty muuttamaan niin se tuskin on syynä. Ja nythän on jo kaks samsungin tablettia jotka ei toimi kyseisen modeemin langattomassa verkossa 😀
  • Jos kyse on jostain tietystä Samsungin tabletin mallista ja/tai tietystä android versiosta ja tämä ilmenee vain tämän tietyn modeemin ja tietyn ohjelmistoversion kanssa, sekä ongelma ilmenee aina niin ongelman selvittämisen pitäisi toki olla helpompaa.

Kerrotteko siis tarkemmat tiedot näistä niin nämä voidaan laittaa eteenpäin:
    - DNA:n modeemin malli
    - DNA:n modeemin ohjelmistoversio
    - tabletin malli
    - tabletin Android käyttöjärjestelmän versio
    - koska vika on alkanut? (esim. heti modeemin päivityksen, tai tabletin päivityksen jälkeen?)
    - miten usein vika ilmenee, ja ilmeneekö tämä aina
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Sagemcom F-3686
    Dna3.414.0-t1
    Samsung Galaxy tab s 10.5
    Android 6.0.1

Minulla ongelma on ollut siitä asti kun tämän modeemin sain eli reilu viikko. Modemissa oli aluksi vanhempi softa mutta päivitettiin uudempaan, ongelma ilmeni kummallakin versiolla. Vika ilmenee joka kerta kun tabletilla surffailee, osa sivuista toimii ja osa ei.
    Puhelin on samassa verkossa ja se toimii normaalisti, samoin tv.
    Tabletti toimii myös toisessa wifiverkossa (2,4 ja 5gHz), eri modeemi.
  • En wifi tekniikasta juuri älyä mutta on kaksi verkkoa samalla taajuudella ja modeemit (toinen Huawei ja toinen Sagemcom) tehdasasetuksilla, ainoastaan wifikanavat on kummassakin lukittu. Toisessa toimii tabletti ja toisessa ei. Tabletti myös palautettu tehdasasetuksiin kertaalleen.
  • Janne: Mahtaisiko modeemejen WiFi:t häiritä toisiaan? Vaihda toisen modeemin WiFI-kanava kiinteäksi jua eri kanavaksi, mitä toinen käyttää.
  • Toinen wifi on koko ajan kiinni kun sopimus loppumassa, kokeilin vain tähän tapaukseen sitä. Kanavia on lukittu sinne tänne mutta ei vaikuta asiaan. Huollon mukaan mitään vikaa tabletissa ei ole koska wifi toimii muilla verkoilla.
  • Minulla on ongelma kahdella samsung tabletilla, notepro ja tab 4, toinen yleinen vika on ettei kuvat lataudu enää. 4gllä toimii hyvin, ongelma vain wifin kanssa.
  • Nyt löytyi ratkaisu, Dnset appi korjaa tilanteen androidissa.
  • Eli onko tuossa dna:n dns-palvelimella jotain vikaa kun ei toimi samsungin tableteilla?
  • Kyllä auttoi tuo sovellus myös, kiitos H. Eli sovellus muuttaa dns-serverit googlen servereiksi tabletilla luomalla vpn-yhteyden tms. Olisi kuitenkin mukava tietää missäpäin vika on alunperin, onko dna:n dns-palvelimella jotain mikä ei toimi samsungin tabletin kans.
  • Samaa vikaa täällä havaittu. DNS-serveri (jompikumpi 62.241.198.245
    tai 62.241.198.246) palauttaa silloin tällöin NXDOMAINia jollekin sattumanvaraiselle nimelle jonkun aikaa kunnes korjaantuu. Muut osoitteet ratkeavat normaalisti. Tyyliin foorumi.saitti.com voi toimia ihan hyvin kun taas www.saitti.com ei. En ole keksinyt mitään yhdistävää tekijää miksi joskus joku nimi ei löydy.

Tätä vaivaa esiintyy siis kaikissa lähiverkon laitteissa, puhelimissa, pöytäkoneissa ja läppäreissä. Ja ku vika on päällä niin ei mikään laite löydä kyseistä nimeä.

Kun vaihtaa palvelimeksi vaikka googlen dns:n niin homma toimii mutta ihan periaatteesta ei kiinnostaisi sitä käyttää.

Modeemi, se intenon kuituboksi, on siltaavana ja laitteet eivät käytä sitä dns-palvelimena.
  • Juuri sama ongelma kuin LJällä. Ongelmat alkoivat kun kuituboksi vaihdettiin alkusyksystä. Aiemmin ongelmia ei ole ollut. Samaan DNS kyselyyn olen ongelman paikantanut mutta kunnollista yleiskäyttöistä ratkaisua ei ole löytänyt. Hankaloittaa melkoisesti sellaisten webbipalvelujen käyttöä joista tehdään paljon DNS kyselyjä.
  • Ihan kuin ongelma olisi nyt korjattu?
  • Niin vähän aikaa näytti että olisi korjautunut, mutta tänään teki taas saman homman. Läppäriltä dns-kysely onnistui erääseen osoitteeseen mutta puhelimelta ei. Hetken (n. tunnin) päästä kokeilemalla myös puhelimella osoite löytyi.
  • Hei,

DNS osoite voidaan asettaa manuaalisesti polusta Basic -> Setup GUI page.

Täältä valitaan WAN Connection Type -> Static IP. Tämän jälkeen löytyy samaiselta sivulta DNS osoitteen valinta, primary ja secondary.

Ko. ominaisuus tarvitsee yritysliittymän ja kiinteän IP:n, jotta toimii. Valitettavasti tästä modeemista puuttuu DNS manuaalinen asettaminen vaihtuvalla IP osoitteella. Valmistajalta on kysytty ko. ominaisuutta tehtäväksi, mutta takeita ominaisuuden tulolle ei pysty antamaan.

Kaapelimodeemeista Ubee UBC1303 Premium kaapelimodeemilla DNS vaihto on mahdollista.

Olli Kehityspäällikkö