Siirry uusimpaan kommenttiin

Valokuitu Plus lähetysnopeus hidastunut, Kankaanpää.

Kyseessä on Valokuitu Plus 400MB kaapelitekniikalla. Puolitoista kk toimi hyvin, lähetys nopeus oli siinä 4.5Mb/s - 5Mb/s. 17.8 oli jonkinlainen häiriö ja netti oli katki koko aamupäivän. Sen jälkeen lähetysnopeus on ollut hyvin epävakaata. Lähettää maximissaan enää 2.5Mb/s mutta yleensä vain 0.2Mb/s - 0.5Mb/s eli paljon alle luvatun. Selasin DNA:n häiriötiedotteita ja huomasin, että valokuitukaapeli olisi 17.8 katki ja korjattu mutta ilmeisesti ei kunnolla, kun lähetysnopeus on vain murto-osa siitä mitä sen pitäisi olla. Latausnopeus on normaali.

Olen ollut tukeen yhteydessä mutta ei ole edistystä sen osalta. Kysymys kuuluu, että onko muilla saman liittymän omaavilla sama ongelma Kankaanpäässä?

Terveisin,
Mika Laurila
Mika

Kommentit

 • Hei, oletko testannut onko modeemin resetoinnista apua tilanteeseen? Modeemista löytyy "reikä" jonka vieressä lukee Reset. Reiässä olevaa nappia tulee painaa esim. hammastikulla usean sekunnin ajan, kunnes modeemin valot välkähtävät ja modeemi resetoituu.

  Tarkat modeemikohtaiset ohjeet löydät osoitteesta https://www.dna.fi/tuki-modeemit#kaapeliliittyma

  Jos resetoinnista ei ole apua, olisitko uudelleen yhteydessä maksuttomaan vikapäivystykseemme 0800 300 500 niin päästään selvittämään tilannetta tarkemmin, kiitos!
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Olen resetoinut kaapelimodeemin, vaihtanut kaapeleita, kokeillut eri kaapelipistokkeisiin jne, mikään ei auta. Lataus nopeus pysyy normaalina mutta lähetysnopeus on hyvin epävakaa ja todella hidas. Tarkoitus on kyllä ottaa yhteyttä uudelleen vikapäivitykseen mutta ajattelin kysäistä täältä onko muilla sama ongema tällä hetkellä Kankaanpään alueella.

  Terveisin,
  Mika Laurila

  Mika
 • Mielestäni olet aikaisemminkin saanut liian alhaisen lähetysnopeuden 400 Mbit/s yhteydellä.
  Mikä Valokuitu Plus laite on kyseessä?
  Oletko katsonut modeemin Connect välilehdeltä kuinka monta lukittua taajuutta sinulla on vastaanotto- ja lähetyspuolella ja mitkä ovat niiden Power-arvot?
  Vaikuttaa kovasti verkkovialta.
  PW
 • Miniminopeus lähetyksessä on 400 Mbit/s yhteydellä kaapelitekniikalla 35 Mbit/s.
  Kannattaa myös puhdistaa kone turhista tiedostoista, eheyttää ja katsoa virustarkistus.
  PW
 • Eeh, tarkoitin 4.5 - 5.0MB/s ja tosiaan noin 48Mbps oli lähetysnopeus normaalisti. Nyt se on 10Mbps - 25Mbps ja jopa tosiaan alle 3Mbps. F-3890v3 on kyseessä. En pääsee modeemin hallintapaneelin käsiksi kun se on siltaavassa moodissa (sekin muuten toimi ennen sillä 192.168.100.1). Ei ole omata koneesta kiinni, kokeiltu eri koneilla ja sama tulos. Tämä hidastelu alkoi tämän jälkeen:

  Korjattu: KTV palveluissa vikaa Kankaanpäässä
  Häiriön alkuaika: 17.08.2022 08:55

  17.8.2022 klo 12.30 Vika johtui katkenneesta kuitukaapelista, kaapeli on nyt korjattu.
  Jos kaapelimodeemilla ei saa internetyhteyttä, kannattaa kokeilla modeemin uudelleenkäynnistystä.

  17.8.2022 klo 9.00 Kankaanpään alueella esiintyy häiriöitä kaapeli-TV- ja kaapelimodeemiyhteyksissä. Vikaa korjataan.

  Pahoittelemme häiriöistä aiheutuvaa haittaa.

  Päättymisaika: 17.08.2022 12:30
  Mika
 • Kuva otettu juuri. Ei näytä kovin vakaalta lähetys.

  Mika
 • Tommosta näyttää Connection välilehti. Ei mitään hajua mitä arvoja näissä pitäisi olla. En ole koskaan ennen kaapelimodeemia omistanut vain ADSL/VDSL2.

  Mika
 • Ainiin latauspuolella.

  Mika
 • Nuo arvot ovat OK.
  PW
 • Ahaa, OK. Noh ei tässä auta kuin ottaa yhteyttä vikapäivystykseen. Toivotaan, että saa joskus korjattua.
  Mika
 • Tuli mieleen, että onko kaapelitekniikassa mahdollisuutta mitenkään säätää viivettä? Esim VDSL2:ssa Telian puolelta säädettyä viiveenkorjauksen minimiin ja täten viive laski sieltä 20ms sinne 8ms. Tällä kaapelimodeemilla viive pyörii siellä 15ms paikkeilla, joka on jo aika tuntuva.

  Mika
 • DNA:n resetointiohje on hieman ylimalkainen :-(
  Eli kun modeemissa on virta päällä painetaan yhtäjaksoisesti Reset-reikää tulitikulla tms. 30 sekunnin ajan. Ei lopeteta painamista vaikka valot alkaisivatkin vilkkua aikaisemmin.
  Viiveen säätömahdollisuutta ei ainakaan minun vanhemmassa modeemissa ole - ainahan voi asetuksia katsoa. Minulla Helsingissä viive on 5-8 ms.
  Ehkäpä kuidun korjaus on tehty hätäisesti - liian lyhyt osa korvattu, jolloin kuituun on jäänyt hiushalkeamia.
  PW
 • Sorry! Tuli sotkettua Ping ja jitter keskenään. Ping on n. 5-8 ms ja jitter 0-2 ms.
  PW
 • Eka hyppy DNA:n gatewayhin on tosiaan aika suuri sen n. 13-15ms, kun tsekkaa tracertilla. Joo voi olla, että on tehnyt hätäisen korjauksen ja vähän siltä tuntuu, kun kertaa toi kaapelimodeemi toimi ihan normaalisti 1.5kk, kun muutin tänne. Lähes joka päivä kuitenkin lähetän projektin päivän päätteksi serverille ja ei mitään ongelmia ollut paitsi nyt viime aikoina.

  Mika
 • Ihan vaan ilmoittelen, että en tehnyt mitään ja netti rupes toimimaan viime viikonloppuna ja ainakin toistaiseksi lähetys nopeus on ollut normaali (~ 49Mbps) ja vakaa. Varmaan korjasivat jotain vaikka sanoivat, etteivät löytäneet mitään.
  Mika

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.