Valokuitu plus packet loss

Hei,

Muutin uuteen asuntoon parisen viikkoa aikaa ja käytössä nyt 200M Valokuitu Plus liittymä. Ongelmana jatkuva packet loss. noin 1-3% tasoa, korkeampiakin piikkejä huomannut. Käytännössä aiheuttaa vaihetelevia ongelmia online pelaamisen kanssa. Olen rajaillut parhaani mukaan: testattu kahta kaapelimodeemia, paria ethernet ja coax kaapelia. Kun käytössä *huomattavasti hitaampi* mobiili data yhteys, paketteja ei tipu.

WinMTR antoi tällaisia tuloksia:

ja pathping:

(Blizzardin servereitä)

Ongelmat näyttää alkavan aikaisesta hypystä, 85-23-208-1.bb.dnainternet.fi , laitoin myös pingit google com 5 min ajan ja samasta kohdasta alkaa 1%, ja myöhemmissä hypyissä suurempia lukemia.

En omaa pahemmin tuntemusta aiheesta joten kyselisin että pystyisikö joku diagnosoimaan tätä (tietenkin asiakaspalvelu varmaan, mutta ajattelin kerätä nyt sen tiedon minkä voin ennen tätä vaihetta).

Jat

Kommentit

• Packet loss on kaapelitekniikan tekniikasta johtuva ominaisuus... mitä kuormitetumpi verkko niin sitä enemmän katoaa .. huomaa hyvin että päivällä ja iltaisin prime-time aikaan lossia on paljonkin kun taas tätä kirjoittaessani yöllä kolmella paketteja ei katoa ollenkaan.
    Ratkaisu on siirtyä valokuituun. Ja siinäkin ns oikeaan kuituun eikä esim docsis over fiber tekniikkaan... jolloin mikään ei oikeastaan muutu, kuin siirtotie.
    SK