Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Valokuitu plussan modeemit

Saisinko listan kaikista valokuituplussan kanssa yhteensopivista kaapelimodeemeista? Sagemgomilla on yksi, mutta dnan asiakaspalvelija mainitsi että esim. Intenolla on modeemeja jotka sopii.
Eli saisinko selkeän listan merkeistä ja malleista?

Kommentit

 • DNA Valokuitu Plus –modeemi F-3686AC kaapelitalouksiin
  DNA Valokuitu Plus –modeemi EG300A FTTH-talouksiin
  Muita ei ole.

 • Hei Julia,

  Kaapelitekniikan yli toimivat Valokuitu Plus liittymät toimivat tällä hetkellä vain yhdellä kaapelimodeemimallilla: DNA Valokuitu Plus -modeemi F-3686AC kaapelitalouksiin.

  Jos Valokuitu liittymää on tarkoitus käyttää eri tekniikan kautta, näille on omat modeeminsa, Ethernet talouksissa DG200AC ja FTTH talouksissa EG300AC.

  Jos ei ole varma minkä lähiverkon/tekniikan yli oma yhteys muodostuu kannattaa se ensin varmistaa DNA:n asiakaspalvelusta.

  Modeemeista lisätietoja täältä: https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/Nettiyhteydet-j...

  ja täältä: www.dna.fi/tuki-laajakaista

  Olli Kehityspäällikkö
 • Miksi pitää vaihtaa olemassa oleva kaapelimodeemi uuteen jos haluaa käyttää kuitenkin samaa vanhaa 50Mbps yhteysnopeutta? Ei mene jakeluun kuin kusetuksena koko mainostaminen.
 • Jos yhteystyyppisi ei muutu Valokaapeli Plus yhteydeksi, niin modeemia ei tarvitsae vaihtaa.
  Valokaapeli Plus modeemiyhteydet vaativat tuolle yhteystyypille sopivan uuden modeemin erilaisesta yhteyden toteutuksesta johtuen.
  Uusmyynnissä ei ole muita kuin Valokaapeli Plus liittymiä paitsi vanhoissa kiinteistölaajakaistaliittymissä.
 • Ihmettelenkin että mitkä ne tekniset esteet on tuolle vanhalle kaapelimodeemille vai onko tää vain rahastusta? Ei oo vielä kukaan teknisiä dokumentteja pistänyt jakoon. Itelle kun tuo halvempi hinta tästä samasta nopeudesta kelpaisi mutta vaihdon jos tekee niin tulee kokonaishinta 24kk ajalta kalliimmaksi kuin pysyä nykyisessä.
 • Vanhat modeemit käyttävä 8 kpl DS taajuutta ja 4 kpl US taajuutta. Valokaapeli Plus modeemi käyttää 20 kpl DS taajuutta (mahdollisuus 24 kpl, jota nyt ei käytetä) ja 5 kpl US taajuutta (mahdollisuus 8 kpl, jota nyt ei käytetä). Sen takia vanhat modeemit eivät toimi Valokaapeli Plus liittymässä.
  Jos on vanha liittymätyyppi ja 50 Mbit/s riittää, ei ole mitään syytä vaihtaa liittymätyyppiä.
  Liittymätyypin vaihto johtaa 24 kk:n sitoutumisaikaan ja Valokaapeli Plus modeemin ostoon (5,25 €/kk 24 kk:n ajan).
  Toki DNA mielellään näkisi, että vanhat liittymätyypit poistuisivat käytöstä, jotta verkkoa voitaisiin vapaammin uudistaa ja Valokaapeli Plus modeemin kaikki taajuudet ottaa käyttöön).
 • Vihje Janille: Yritä ostaa DNA:n verkkokaupasta takuukorjattu F-3686AC modeemi - muistaakseni siellä n. 58 €. Jos ei nyt ole tarjolla, niin sinulla lienee aikaa odottaa, kun laitteita tulee tarjolle.
 • Hei,

  Tämä modeemi on docsis 3.1 standardin mukainen, joka käsittääkseni on täysin taaksepäintoimiva (docsis 3.0 standardin kanssa). Saako tämän modeemin toimimaan DNAn verkossa jos saa DNAn tekniseltä puolelta oikeat asetukset?

  https://www.netgear.com/home/products/networking/cable-modems-routers/CM1000.aspx

 • Docsis 3.1: Soita asiakaspalveluun ja kysy sieltä. Pelkillä asetuksilla homma ei onnistu, vaan pitäisi olla DNA:n hyväksymä modeemi.
 • Modeemia voi olla vaikea rampauttaa DNA:n vaatimalle tasolle, kuten hyväksytyissä modeemeissa on tehty. DS Stremeja käytetään nyt 20 kpl 24:stä ja US Sreameja kytetään 5 kpl 8:sta. Tämä ilmeisesti siksi, etteivät muut modeemiyhteydet häiriintyisi.
 • Kannattaa opetella erottaan kaksi asiaa toisistaan. EuroDocsis ja Docsis. Toinen on yllätys yllätys euroopassa ja toinen jenkeissä. Sit arvellaan kuuluuko suomi euroopaan vai jenkkeihin, eiks je? Tuossa modeemissa ei ole ainakaan minkään sivujen mukaan eurodocsis tukea.
 • Monet tiedostavat Suomen kuuluvan Eurooppaan nyt, kun Suomi liittyi Eurostoliittoon 1995 😀
 • Pistetäämpä tänne tämä kysymys tai lähinnä toivomus tulevia docsis 3.1 yhteyksiä varten koska missään ei lue tuon teidän Ubee valokuitu plus premium modeemin yhteydessä että mahdollistaako se port bonding/link aggregation toimintoa, koska siinä on vain 1gbit portit. Että onko siihen tulossa port bonding/link aggregation toimintoa firmispäivityksellä?

  Niin tästä se tulee löytymään, ellei ole jo.

  Motorola MB8600 modeemi (ei siis router vaan modeemi)
  https://motorolanetwork.com/mb8600.html

  Toivottavasti otatte tämän laitteen myyntiin. Ostaisisin sen heti kun docsis 3.1 linjan vain saisin 😀

  Oletan kokoajan että rupeatte tarjoamaan nopeempiakin kuin 1gbit yhteyksiä docsis 3.1 kanssa. Itse ainakin vaihdan nykyisen 1000/100 linjan heti nopeimpaan docsis 3.1 yhteyteen mitä saa kun ne vain tulevat. Mutta tällä hetkellä Ubee modeemin speksit ei ainakaan itseä kovinkaan paljoa lämmitä, koska missään ei lue port bonding/link aggregation tai mitään siihen liittyvää... enkä sen takia ole ainakaan sitä ostamassa korvaamaan Sagecommia.
 • Kaikki valmistajat eivät varmaan suostu pilaamaan ohjelmistoaan, tekemällä siitä erikseen DNA:n toiveiden mukaisen sekä vielä tekemään siihen sen mukaisia päivityksiä.
 • Onko nyt siis ihan todellista, että DNA Valokuitu Plussaan tarvii juuri DNA:n oman modeemin? Että muilla ei ihan oikeasti toimi vaikka miten yrittäis? Tällä hetkellä eri operaattorin valokuitu ja mietin vaihtoa DNA:lle, mutta tää modeemijuttu on aikamoinen setbackki.
 • Nykyisin muutkin hyväksytyt modeemit käyvät, jotka ovat docsis 3.0 tai 3.1 modeemeita ja tukevat vähintään 24/8 kanavamäärää. DNA päivittää automaattisesti heiltä hankitut modeemit. Muiden kanssa se on sitten käyttäjän vastuulla.
  Tuolta löytyy DNA:n modeemit: https://www.dna.fi/tuki-modeemit .

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.