valvontakameran nettiyhteys

Mokkulana Huawei  4G Wifi B715, valvontakamerana Ring Floodlight Cam joka käyttää 2,4 MHz taajuutta. Ei onnistu kytkeytymään nettiin?

Tauno Anttonen Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Tauno!

Millä tavalla tuo yhdistäminen epäonnistuu? Saatko jonkin virheilmoituksen? Olisiko tämän aiemman keskustelun vinkeistä apua tilanteeseen https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/paasy-ulkoverkosta-ip-valvontakameraan-ei-onnistu/ ?
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Ongelma on, että en saa Ring-valvontakameraa kytkettya mokkulan kautta nettiin. Ring käyttää 2,4 GHz taajuutta ja Mokkula on sen verran kaukana, että vaatii repeatterin väliin. Repeatteri (AsusRP-N12) toimii 2,4 GHz taajuudella) ja on yhteydessä merkkivalojen mukaan mokkulaan. Kamera ei vaan suostu kytkeytymään nettiin?
    TAUNO ANTTONEN
  • No kokeile nyt alkuun yhdistää joku muu laite siihen asukseen ja katso pääseekö sillä nettiin? Varmaan vaatii vaan jotain säätöä asetuksiin.
    JJJ
  • Kyllä muut laitteet toimivat asuksen kautta. Vika tai puute lienee Huawein mokkulan taajuuksista. 2,4 GHz kanavalukitus seuraavana kokeiluun. Ring käyttää pelkästään 2,4 GHz taajuutta. Työläs on!

Tauno Anttonen
  • Ei sillä Huawein Wifillä pitäisi olla tekemistä tuon kanssa, jos se on sillä yhdistetty Asukseen ja toimii kerta. Tämän IP-kameran pitäisi yhdistää taas Asuksen wifiin. Asuksesta kannattaa ottaa DHCP ja NAT pois päältä ja antaa huawein hoitaa tämän (jos ne on päällä).

Silloin pitäisi näkyä kamera ainakin Huawein jakamassa lähiverkossa ja kameraan pitäisi päästä IP-osoitteella ilman nettiä lähiverkossa. Jos kamera ei tue suoraa yhteyttä, niin ainakin laite pitäisi näkyä Huawein lähiverkossa, josta tietää, että Wifi toimii. Sitten vaan säätöä, jos kamera on mallia mikä tarvii julkisen(vaihtuvan) IP:n niin sitten voi olla reilusti säätöä tiedossa.

Itselläni on tuon huawein perässä 11 IP-kameraa, mutta kaikki toimii ulkoverkosta kameran merkkikohtaisilla palveluluilla ilman julkista IP:tä.
    JJJ
  • Kiitos hyvistä vinkeistä JJJ. Kamera on jenkkiläinen Ring. Toimii 2,4 GHz taajuudella. Olen kaikki tietämäni konstit käyttänyt. Laittanut reitittimen toimimaan vain 2,4 GHz taajuudella. Irrottanut kaikki muut laitteet reitittimestä. Siirtänyt reitittimen metrin päähän kamerasta ym.ym. Asennustoiminta tyssää aina "Internet yhteys ei ehkä toimi". Sisäinen verkko kyllä näkyy "Ring setup 16", mutta ei etene.
    Voisiko olla vikaa kameran lähettimessä?
    TAUNO ANTTONEN
  • Monesti nuiden repeater hommissa on ongelmia. Itsellä on monesti käynyt niin, että voin semmosen perään kytkeä vain yhden laitteen, muut ei toimi.

Amerikassa on hiukan eri wifi säädökset kuin suomessa, olikohan suurempi lähetysteho ja hiukan eri kanavat.

Eli onko ongelma se, että kameraan toimii vain sisäverkko, eli saa ip:n huaweilta, mutta netti ei toimi? Eli tökkää porttiohjaukseen tai ettei saa yhteyttä johonkin pilvipalveluun?

Vai ettei sisäverkkokaan toimi eli wifi yhteys ei muodostu?
    Sami