Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Vapaampaa keskustelua hubi rintamalta

Tällainen palsta voisi olal tarpeen että tuo vikailmoitus jakehityspuoli saa olla rauhassa
Eli aihe vapaa hubin rintamalta

Kommentit

 • Montakohan vuosisataa menee siihen että IPTV kanavia voi tallentaa. Itselläni on HDThundereita, mutta kun F-nippua ei Porvoossa saa niin ovat osittain hyödyttömiä. B-nippu toimii ja voi nauhoittaa. Tänään kyselin voisinko siirtää kortin toisen hubin sähköiseksi, että näkisi toisellakin telkkarilla kanavat. Käy kuulemma vain jos vähennän rinnaiskortit. Nyt niitä 2 ja vain 1 saisi olla. Täytyy jatkaa sitten chromecastin ja tabletin kanssa.
 • Ei kai se ole kiinni itse kanavista vaan laitteen ominaisuuksista ja siitä onko operaattorilla oikeudet antaa tallentaa muuta kuin vapaat kanavat
  joillakin saa maksukanavatkin talteen kovolle kuten aikaisemmin poistetuissa viestissä kerroin.
  Sitäkin aikasemmin ehdotin kehityksenä hubiin että kaikki kanavat IPTV systeemille niin ei tarvitse surra antennikanavista mutta ilmeisesti kustannus tai laitekysymys tuokin.
  Huvitti että minulta evättiin "laittoman" modemin kytkentä ja mistä sen edes huomasivat mutta yksi naispuolinen kertoi vapaasti palstalla että jakaa katselukorttiaan useammalle koneelle kun onhan näitä piraatilaitteita kaupan joilla langattomaasti voi jakaa kortin vaikka kolmelle mutta se on ilmeisesti  pienempi synti kuin hyväksytyn modemin kytkentä nettiin • Siksi haluavat kortit pois, ettei voi jakaa millään korttijakajalla.

  No jos Discoveryn kanssa ei päästä sopimukseen, niin aikamonta kanavaa DNAlta lähtee, ainakin antenniverkossa.
 • Ollaan jälleen peruskysymyksen edessä että sitä saa mitä tilaa ja mistä maksaa
  Kuten sanoin. vertailu kannattaa aina
  Toivotaan että hubista joskus tolee sellainen mihin tarkoitukseen se alun perin suunniteltiin
  Luin netistä että noita sateliittisysteemeitä on porukka laittanut katvealueille ja ei nekään maksa bokseieen kun satasen pintaan halvimmillaan muta varma en ole tämän hetken tilanteesta suomikanavien suhteen • Harmittaa kun en ole katvealueella vaan kahden lähettimen ristitulessa. Samalla taajuudella kahta eri nippua, niin hyvin romahtaa se taajuus. Digitalla olisi korjauskikat, mutta eivät sitä tee. Watsonin kautta voi katsella paremmin, mutta sekin on kaatumassa Elisan hallintaa.
 • Haittaako se koska mulla on DNA netti mutta LG tarjoaa kyllä watsonin ohjelma appia ladattavaksi
  Eikö se toimi kaikilla operaattoreilla

 • hdthunder digiboksissa on myös watson. Watsonissa olevat kanavapaketit vähenevät vaan jatkuvasti. Elisa osti Anvian ja Anvia omisti watsonin. Tottakai Elisa haluaa omaa Elisa Viihdettään porukalle pakolla tarjota. 12.12 hävisi discovery, mutta palautettiin takaisin, mutta kuinka kauaksi aikaa. Watsonissa on mahtavaa kun voi 5 laitteella katsella yhdellä tilauksella. Maxivisionista en tiedä. Motorola Vip boksitkin pystyy muuttamaan Watson bokseiksi, mutta ei kai maxivision bokseiksi.
 • Kummassa on muuten parempi kuvanlaatu? Elisassa vai Watsonissa?

  Tiedä vaikka Elisa sulauttaisi Watsonista jotain hyvää Watsonin ominaisuutta omaan palveluunsa. Huvittavinta on että Elisan appi toimii hubissa mielestäni DNA:n omaa appia paremmin ainakin sen osalta että löytää sen mitä haluaa katsoa. Mutta jos meidän taloyhtiö vaihtaa operaattoria niin hubin dvb-c mykistyy. Ei siihen sitten saisi jotain operaattori vapaata tv appia? Laitteena kuitenkin hubi on androidilla vapaampi kuin kilpailijoiden  suljetut viritykset.

  Odotin kovasti että päivitys tuo toimivan käytännön verkkotallenteiden selaamiseen. Sai ainakin vielä pettyä kun ei toimikaan.  Se on oikeastaan se tärkein syy miksi sen hubin alunperin hankin, ettei tarvitse kännykällä plärätä tallenteita. Hitto jos ei ala tulla kuntoon ei minusta noudata lupauksia helppokäyttöisyydestä.

  Taidan väsätä Raspberry Pi:llä meidän kotiin lähiverkkoon oman DVR:n jos ei hubi perkele tule kuntoon. Tallenteet säilyisi yli kaksi vuotta eikä joutuisi kuukausimaksua maksamaan ja tallenteiden kuvanlaatukin olisi 2010-luvulta.

  Olen aiemminkin ilmaissut kantani että odotan vuoden vaihteeseen ja jos ei verkkotallenteisiin tule siihen mennessä tolkkua on minulla todennäköisesti aika painava syy purkaa kauppa kun laite ei lunasta lupauksia, castauskaan ei toimi ollenkaan niinkuin pitäisi.

  Yksi koneemme pyörittää open eleciä ja Kodia ja siihen on asennettu harrastajien ohjelmoiva DNA TV plugin. Hassua että siinä verkkotallenteet oli ennen kauniisti kansioittain mutta eipä ole enää viimeaikaisten muutosten jälkeen. Meni sitten käytettävyys siitäkin että kiitosta vaan DNA.
 • Elisassa on tietysti paras kuvanlaatu näistä kolmesta. Piti kysyä kummassa on parempi kuvanlaatu, DNA:n vai Watsonin verkkotallenteissa?
 • Watsonin tallenne on samaa luokkaa kuin alkuperäinen lähetys. Ei mitään valittamista. 
 • Jaakko
  Telialla kansaa hyvä laatu suoraan omalle kovolle ja myös maksukanavat saa talteen
  Kaikki kanava iptv kautta

 • Telia kävisi muuten, mutta kun ei ole rinnakkaispaketteja.
 • niillä on sama kuin muillakin että vain omasta kaapelista tai nettiyhteydestä saa palvelut mutta tosi edullisesti vdsl puhelinpiuhaa pitkin riittää loistavansti
  Taas tullaan samaan kysykykseen kuina aikasemminkin että kun näitä kaapeleita muutenkin operaattorin jakaa ja vuokdaa niin miksi ei tuota hiton tv- antennilinjaakin voisi jakaa
  Nyt se on pakkomyyntiä sen mukaan kuka on minkäkin taloyhtiön saanut "jussitettua" omaan piuhaansa
  Asukkaiden etua tai mielipiteitä ei näissä vuokrataloissa koskaan kuunnella
 • sami
  Onko ne teidän lähettimet niin samassa suunnassa että et voi eliminoida toisen vaikutusta antenniin vaihtamalla antennin paikkaa jonnekin jossa se olisi vain toisen lähettimen linjalla muutamalla sem. antennin sijaintia katolta seinään tosien lähettimen varjon puolelle?

 • Jaakko 
  Hubin kohdalla kaupan purkuun on koko ajan ollut 2 lakisäätestä syytä purkaa kauppa.
  Tavaran vika tai puute
  https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Viat-viivastykset/tavaran-vika-tai-puute/
  Tavarassa on virhe, jos sen laji, määrä, ominaisuudet tai pakkaus ei vastaa sovittua. Alennuksella myytäviä tuotteita koskevat samat säännöt kuin normaalihintaisia tuotteita.

  Mikä tahansa vika tavarassa ei ole myyjän vastuulle kuuluva virhe. Jos muuta ei ole sovittu, tavarassa on virhe esimerkiksi silloin, kun
   - tavara ei sovi käyttöön, johon se on tarkoitettu.
   - tavara ei vastaa tietoja, joita siitä on etukäteen annettu.
   - tavara kestää lyhyemmän aikaa kuin perustellusti voi odottaa.
   - tavara ei ole pakattu asianmukaisella tavalla sen säilyttämiseksi tai suojaamiseksi.
   - tavaralle ei ole annettu riittäviä asennus- ja käyttöohjeita suomen- ja ruotsinkielellä.
   - tavara ei täytä turvallisuusvaatimuksia.

  Myyjän sopimusrikkomukset -Virheellinen tavara
  http://virtual.vtt.fi/virtual/pkrh/riskilajit/sopimus-ja-vastuuriskit/sopimusrikkomukset/myyjan-sopimusrikkomukset.html
  Mitä myyjän olisi pitänyt tietää tavarasta
  Esim. DNA hubin kohdalla myyjällä on satoja todisteita ja valituksia mm. omilla palstasivuillaan siitä ettei laite ole virheettä toimiva
  Jos virheen seuraamuksista ei ole sopimuksessa sovittu, ne määritellään kauppalain mukaan:
   -   Myyjä vastaa virheellisen tuotteen korjaamisesta tai toimittaa uuden tuotteen
        virheellisen tilalle
   -   Ellei virheellistä tuotetta korjata tai korvata toisella, ostaja voi vaatia      hinnanalennusta tai  alennuksen    sijaan kaupan purkua, jos virhe on olennainen
   -   Muiden seuraamusten lisäksi ostaja voi vaatia vahingonkorvausta
   -   Ostaja voi myös pidättäytyä kauppahinnan maksamisesta ainakin siihen asti, kunnes  myyjä on korvannut virheen

  Lisäksi kytkykaupasa jossa esim. netti ja hubi on myyty samassa paketissa purkuoikeus koskee molempia
  DNA koettaa pullikoida vastaan mutta käräjillä laki voitta DNA omat tulkinnat • Kaikkea kokeiltu Porvoon, Askolan ym lähialueilla. Alemmas seinälle, vahvistimen tehoja muutettu, seinän taakse ihan mitä vaan. Anjalankosken lähetin on kauempana, mutta tehokkaasti tappaa Espoon suunnan. Kanavat näkyivät kun Anjalakoski oli remontissa ja lähetin oli pienemmillä tehoilla. Todella ärsyttävää.
  Hommasin antennit, missä piti olla hyvät takaestot, muttei auta. Anjalankoski on taas niin kaukana ettei tehoantennit riitä sinne asti. Tai riittävät jos keli on juuri oikea. Digita ei tee mitään ja DNA ei oikein tunnusta myöskään ongelmaa.
 • Ei sulla sami ole sitten muuta keinoa kuin se IPTV  tai asunnon muutto
 • Kiva vaan kun DNA ei yhtään anna bokseista alennusta. 360€ on liikaa tuosta purkista. Tai sitten täytyy odottaa vuoteen 2020 kun taajuudet taas muuttuvat. Porvoo ja lähialueet ovat DNAlle liian pieniä markkina-alueita. DNAn VHF toimisi täydellisesti ja vaatii ihan naurettavan pienen antennin, mutta kun kanavamäärä on naurettavan pieni. 
 • Eikö Sami satelliittipaketit käy sinne missä asut ?
 • satelliittia aikaisemmin kansa ehdotin kun ei maksa paljoakaan itse peili ja mikdropp ja alle satkun saa bokeineen jo suomestakin
  Kuka käskee pitää hubia?


 • siis mikropää eli se "klunssi" 😀  https://www.satshop.fi/
 • Satelliitissä se ongelma, että riippuu mitä kanavia haluaa, mutta ainakaan Canal Digitalilta ei saa, kuin 24kk sopparilla kanavapaketteja ja silloin saa laitteetkin yleensä kaupanpäälle. Jos se ei haittaa, niin sitten hyvä ratkaisu.

  Itsellä ei näkynyt satelliitti, kun on mäki edessä, jossa korkeita puita ja sain taistelun jälkeen 24kk sopparin poikki. Tilasin vain samalla tallentavia boxeja 2kpl ja ne jouduin maksamaan, olisko ollut 320e. Eli samallaista roskaa kaikilla näillä toimijoilla tällä alalla.

  Nyt mulla on noi laitteet ja sun paikassa jossa ne näkyisikin, tosin on jo 5 vuotta vanhoja (käyttämättömiä ko syystä tosin.) Mutta pitäisi tehdä 24kk soppari että saa kanavia, ei kiitos.
 • @Aapo

  Kyllä perussyy olla DNAn asiakkaana on se hinta. En mistään saa samanlaista pakettia ja tähän hintaan. Samoin kuin näitä lisäkortteja. Katsotaan mitä tapahtuu Discoveryn kanssa. Ne kanavat jos häviävät, ei enään montaa jää antenniverkkoon. Satelliitti antenni ollut jo 90-luvun alusta lähtien. Kanavapakettien hinnat ovat vaan turhan korkeita.
 • Kannattaa kokeilla tollasella alle satasen setillä ilman kanavapaketteja ensin niin näkee että toimiiko ja niillä saa esim.saa formulat saksan kautta ilmaiseksi ja ei tuollasesta paketista edes paljon häviä kun myy pois.
  Samaa itse suunnittelen ja meillä on tosi haastavat olot kun periaatteessa toinen kerros ja myös kivitaloja ja puita edessä joten silmämääräiseti katsoen voi olla piene kolo tuonne sateliittien suuntaan.
  Meilläkin sanottiin ensin että ei saa asentaa parvekkeelle mutta perustelin asian että en asenna sitä talon rakenteisiin ja vaan parvekkeen sisäpuolelle ja että onhan sitä ihmisillä monenlaista suurempaa päivänvarjoa ja muutakin parvekkeilla niin sitten suostuivat
  Ei muuta  kuin raskas jalka vaan putkelle tai sitten sellainen  lattian ja katon väliin kiristettävä putki
 • sami
   Siis millaiset paketit mihin hintaan ja millä kuvanlaadulla?
 • 11,95 näytti olevan normihinta discoverypaketilla mun systeemissä

 • Viasatin saa nykyään 1kk kerrallaan , jos hankkii laitteet käytettynä niin voi kokeilla melko edullisesti miten pelittää .
 • Täytyypä tutustua Viasattiin.

  Tuli vielä mieleen että Canal Digitalin viritin ei löydä muita kanavia, kuin niiden omasta satelliitistä. Kävin melko kuumana sinne asiakaspalveluun, kun ilmoittivat, että eivät palauta laitteista rahoja vaikka se ei näykkään. Älyttömäksi tuossa teki sen tuo ettei niillä boxeilla voi muita sateelliitteja seurata, joten mitä hittoa.

  Ja tosiaan noi kanavapaketit ainakin Canal Digitalilla on jotain alkean 35e/kk, huomaa että ilmaiset laitteet ja asennus on piilotettu kanavapakettienhintoihin.

  Toi Discovery ratkaisee mitä tässä tekee, Maxivision on onneksi käytössä ja sillä saa yhteen telkkaan sen 6e/kk, mutta ei voi tallentaa maksukanavia. Niiden mobiili sovellukseen en ole tutustunut saisiko android soittimella ne näkyviin muissa telkoissa.

 • Jep. sama jo monella kaapelissakin ettei tarvitse ottaa maksukanavia kun kuukausi kerrallaan kun katsoo mistä ottaa.
 • kanavapakettisi alkaen 19 €/ kk. mainosti calan digital mutta en tiedä mitä sillä näkee
 • Taidan kyllä itse käyttää chromecastia ja dnatv softaa, kunnes tuo discovery asia selviää. Watsonissa auki sama asia. Harmi vaan ettei kaikki Dna L Premium kanavat näy dna tv sovelluksessa.
 • näytti olevan kotimaiset normikanavat ja ruutu dokkarit. leffat ja sarjat.eurosport 2 ja motorsport tv
 • Joo siinä Canalin 19e/kk ei oo discoveryä. Tässä 29e + (vissiin 4,10e korttimaksu) se on:
  https://www.canaldigital.fi/kanavapaketit/perhe-hd-mini/

  Mulla on DNA:lta Mix4 ja kaikki valitut kanavat on Discoverylta, melko turha on jos kanavat ei näy ensivuonna. Huomasin myös juuri, että hinnaston mukaan sen pitäisi maksaa 5e/kk toisen kanavapaketin yhteydessä, mutta kyllä ne multa on laskuttanut normaalin 9,95e/kk aina, vaikka C More Total onkin ollut "kyljessä". Pitänee siitäkin kysellä DNA:lta.

  uosta ubin hinnasta vielä, niin kyllä se sen 360e on antenni asiakkaalle väkisinkin + melkein pakko ottaa se niiden oma 89e kovo, joten ei oo järkee, vaikka se toimisikin moitteetta.
 • Onko sulla Sami vielä lankapuhelinlinja talossa? sitä kautta saa sen vdsl systeemin varmaan vielä jos ei ihan erämaassa asu
 • Porvoossa VDSL on lastenkengissä. Nopeudet alle 4g verkon nopeuksien suurimmassa osassa kaupunkia.
 • No mulla on  jotain 80 luokkaa ja kaikki iptv jutut tulee ihan hyvin koska linja on tällä operaattorilla luotettava eikä heittele juuri alaspäin.
  normihinta koko setistä siis 39.90 jssa kaikki hilut ja 100 linja ja kun sain taloyhtiösopparilla putosi 19,90 eli kannattaa pitää ihan tuota kuvapuolta varten Netti mulla on se "Valekuitu" 350m
 • JJJN
   Tuo kovopuolikon on noilla operaaattoreilla vähän pakkomyyntiä ja lieneeö kukaan kokeillut tavallista kovoa sillä ainakin mun uudessa töllössä toimii ihan sata usb 3 ja ntfs formaati. Ainoa on että pitää olla varmuudeksi 7200 kirtävä ja mieluusti 64 casella että voi sitten tallentaa kaikkia resoja
 • @Sami Jos mainostaminen sallitaan Motorola / Arris VIP boksit pystyy muuttamaan myös Maxivisioniksi ja kuvanlaatu on kyllä parempi kuin ainakin Watson tikulla. Käytännössä kaikki peruskanavat (paitsi Jim, H&P ja Discovery) HD-laadulla ja tallennus verkkoon myös:
  "Peruspalvelun kanavat: YLE 1 HD, YLE 2 HD, MTV3 HD, Nelonen HD, YLE Teema & Fem HD, SUB HD, LIV HD, TV5 HD, Kutonen HD, JIM, Fox HD, Frii HD, AVA HD, Hero HD, TLC, NatGeo HD, IskelmäTV Harju & Pöntinen, AlfaTV HD
  Ilmainen Bonus kanavapaketti: Eurosport HD, Discovery Channel"
 • Kuinka motorolan boksin saa maxivision boksiksi?
 • Minulla on se pyöreä arris ja toimii pirun hyvin    ja kuvanlaatukin hyvä
  Tosin taitaa olla sama kuin muissakin että vaatii myyjän oreraattorin linjan koska kaikki kanavat on IPTV kanavia mutta kaikki saa mys tallennettua sen kovolle
 • Ilmoittamalla sarjanumeron ja MAC-osoitteen as. palveluun. Lisäävät sen suoraan tietokantaan. Ainakin vanhat VIP1003 ja VIP1853 käyvät tarkoitukseen, kunhan eivät ole kiinteästi "poltettuja" malleja (esim. sonera) ja valikkoon pääsee salasanalla nollaamaan aik. softan. Itsellä tuo toinen oli vanha Lumotv boksi.
 • Laitetaan tämä pitkä neuvo nyt tänne kun toistaalta poistui parissa minuutissa.
  Merkillinen tapa tämä että poistetaan ihan  järkeviä juttuja palstalta
  Minusta hipoo jo sanavapauden eväämistä jos operaattori alkaa toimia niin ettei keskustelu saa olla kun heidän laitteista ja vielä mieluusti vaan ilman kritiikkiä.
  Olisi suotavaa että enne poistoja edes joku asiantuntija tarkistaisi mikä on ollut kirjoitusten viesti eikä ainoastaan kuka kirjoitti 😀
  Liittyyhän sellaisetkin jutu hubin kehityskeskusteluuun jossa analysoidaan mikä voi aiheuttaa häiriöitä.

  Voi tieysti olla ettei nän palstasiivoojaan tajunneet itse asiaa ja poistivat sen sitten siitä syystä vaikka sanoin että kaikki viat ei välttämättä johdu hubista
  Nyt asiantutijat taas nauraa kauten silloin kun kerroin että meillä vessan valon räplääminen vaikutti häiriöpiikin telkkariin.-
  Vika ei varsinausesti ollut edes telkkarissa vaan siinä että osassa laitteista oli maadoitettu virtaliitin ja osassa ei.
  Kun talossa ei ollut maadoitusta vaan ilmeisen kepulisti tehty nollaus niin eri laitteiden kautta syntyi jotain merkillisiä "maalenkkejä".
  Kuten Sami aikoinaan kertoi kun neuvoin kääntämään virtatöpseli sekin vaikutii osin hänen hubin toimintaan.
  Kaikissa laitteisa on jonkonlaisia häiriönpoistoon liittyviä kytekntöja ja esim. joissakin niissä joissa on europistoke voi joskus tuntea
  kevysteti koteloahipelöiden pientä "värinää"
  Joissakin voi olla pienellä kondensaatorilla olla yhteys laitekotelon ja nollan välissä ja kon pistoke on toiseen suunta voi mitätön vuoto
  ai heuttaa tuota häiriotä
  Pidempää sepustusta en tässä viitsi pitää kun kohta taas joku alkaa ilkku mutta kokemuksesta sanon että kun vaihdoin laitteita niin että
  nyt on vain europistokkeilla oletava telkkari ja nettilaitteet ei ole minulla häiriöitä ja nänä samat häiriöt tuli siis ilman hubia niissä
  laitteissa jossa maadoittukset kulki mikä mistäkin johdosta sekaisin eri laitteille
  Enne oli televisio jossa tyypillinen maadoitettu virtaliitin ja HD-2 boxi ja se aiheutti noita ufo-ilmiöitä nollatussa sähköverkossa
  Kannattaa siis alkaa kokeilu pelkällä telkkarilla ja hubilla silli silloin ainoat maalinjat on antennin suoja ja hdmi kaapelin maa.
  Jos telkkarissa on ns maadoitus johdossa sekin voi sotkea jos huonosti sattuu
  Tämä siis ei ole joka talossa olevaa faktaa sillä asiaan vaikuttaa se onko rakennuksessa oisea suojamaadoitus vai ns, nollaus samoi
  aika usein tapaa että maadoitettua pistorasiaa kaipaava laite on kytketty maadoittamattomaan joka yleensä toimiikin muta aina on näitä
  kriittisiäkin laitteita puhumattakaan ihmisten omista jatkojohtojen virittelyistä
  Tästä kokeiluehdotuksesta ei sitten tarvi taas jonkun alkaa virttä säveltämään vaan kokeilkaa ja kertokaa jos auttoi
  Käsi sydämellä, moniko muuten pitää tietokoneensa ihan oikeasti maadoitetussa pistokkeessa?
  Jos ei ole maadoistusta ei myöskään erilliset ylijännitesuojat tai häiriösuotimet toimi koska sinne suojamaahan ne nuo häiriät jajännitepiikit joori hävittävät
  Asiaa ymmärtäville tämä on jo selvää pässinlihaa.
 • On välillä aika huvittavaa lukea täältä pariltakin seuraamaltani palstalta näitä kommentteja ja vinkkejä hubin toiminnan parantamiseksi. Itse en enää voi muuta todeta, kuin että 99% vika pelkässä hubissa. Sen toimintahan on täytyä sutta, eikä lunasta oikeastaan mitää lupauksia tai käyttötarpeita.  Eli toivotaan ny alkuvuoden aikana, että pikana tulee korjauksia kaikilla saroilla! Itellä meinaan ihan kaikki muut laitteet toimivat moitteetta. Jopa wbox3:nki lastentautien korjauksen jälkeen. No hieman kökköhän se on käyttää.
 • Ollaankos me muut tuohon pettyneet sitten niin tolloja ettei osata käytää vai mistä lie johtuu että muutama harva kehuu että heillä toimii täysin mutta aktiivisesti kuitenkin kirjoittelevat palstoille?
  Tuollaiset toimivat yksilöt näin harvana otoksena kaikkien käyttäjien laitekannasta olisi kyllä hauska testailla ihan myyjänkin toimesta jos vaikka saisi jotain vinkkiä että mitä niissä on erilaista

 • Törmäsin netissä tällaiseen ylläpidon viestiin:
  "Kuten keskustelussa onkin jo aikaisemmin kerrottu niin valitettavasti DNA TV hubilla on mahdollista katsella peruskanavia toistaiseksi ainoastaan DNA:n kaapeliverkossa tai antenniverkossa. Maksukanavat näkyvät toki IPTV-verkossa muillakin kuin DNA:n nettiyhteyksillä"

  Herää kysymys että mitä järkeä on koko purkkiin viritintä laittaa kun hubi kuitenkin vaatii nettilinjan tai sitten niin että viritin toimisi kaikissa antenniverkoissa.

  Olisi panostettu sen verran asiaan että kaikki kanavat voisi tulla netin kautta kuten joillakin jo tuleekin

 • Oletteko muuten kokeillut toimiiko tuo hubissa?
  https://booxmedia.com/
  Viitaa alla olevaan nettitekstiin:
  "Englantilainen Amino Technologies plc osti suomalaisen mobiili- ja pilvi-TV-teknologiaa tuottavan Booxmedia Oy:n koko osakekannan. Yhtenä myyjänä oli Booxmedian ratkaisuja Suomessa hyödyntävä DNA Oy, joka on ollut Booxmedian toiseksi suurin omistaja noin 26 prosentin osuudella. DNA:n ja Booxmedian kumppanuus jatkuu myös kaupan jälkeen ja yhteistyö laajenee. Booxmedia jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä ja DNA sen asiakkaana."

  Lieneekö hubin softa samaa käsialaa?
 • Hiukan "purtavaa" joulun ajaksi

  Meillä joilla on tai on ollut hubi asia on aika tuttu ja ikävä mutta monelleko on tullut mieleen esim. sellainen seikka että moni on aika pulassa ja suojaton jos ei osaa vatia eikä tiedä oikeuksistaan tai edes tiedä mitkä viat oikeasti ovat laitteen vikoja.

  Mietitäänpä asia siltä kannalta kun itsekin tätä katselen kun asun VVO eli nykyään LUMO vuokra asunnossa.
  Lumo on suomen suurimpia vuokra asunnon tuottajia ja valtaosassa näissä DNA netti ja kaapelitelevisio.

  No kun asukas sitten haluaa boksin hänelle myydään ”pakkomyyntiä” kyseinen hubi.
  Lakien näkökannasta kun asiaa katsotaan niin löytyy sellainen tulkinta kuin määräävän markkina-aseman väärinkäyttö.
   Kysyin LUMO:n verkkovastavalta ja  hänen kanta oli osittain oikea eli vastasi että ei ole pakko ottaa dna vaan voi valita vapaasti.
   Käytännössä olisi yhtä hyvin voinut sanoa että jos ei kelpaa hanki hubi

  Hyvin harvaan taloon on enää mahdollista saada vanhaa puhelinlijaa hydyntävää ADSL tai VDSL linjaa koska lankapuhelimet on aika
  tehokkaasti jo ajettu alas verkoista.

   Pitää huomata se tosiseikka että yksikään yritys ei voi millään sopimuksillaan ohittaa suomen ja EU:n lakeja ja säädöksiä vaikka kuinka yrittää ja hubikaupoissakin  on monet kertoneet ettei kulauttajalain mukainen palautus ole oikeutettu vaikka laite on risa koska on tehty 24kk sopimus.
  Todellisuudessa tuo ei oikeudessa pidä ja jos on tehty vielä sellainen kimppakauppa linjasta ja hubista niin on oikeus palauttaa molenna  ja saada rahatkin takaisin.
  Aika tarkkaan näitä  on tässä vuosien kokemuksella ja tarpeella selvitetty ihan tuttujen lakimiesten tuella.

  Toinen seikka josta jo toisaalla kerroinkin on DNA:n kanta modeemeihin näissä valokuitulinjoissa että vain heidän omat modeemit kelpaa ja muita ei saa kytkeä.
   Mistä lienee keksineet että minulla oli sangen laadukas saksalaisvalmisteinen Fritz eurodocsis 3 modeemi joka on hyväksytty käytettäväksi koko EU alueella ja
  mm Vodaphne käyttää sitä euroopassa.
  Ehti olla kai pari viikkoa linjalla kun joku kuumakalle soitti aspsta että sulla on laiton modeemi ja se pitää heti ottaa pois linjalta tai katkaisen koko nettilinjan.
  Väitti vielä että sitä ei anna kukaan suomessakaan kytkeä linjalleen.
  Epäilen vahvasti että osasyy tähän oli nämä kirjoitukseni täällä palstoilla
  Mistä hitosta muka olisivat satojen tuhansien modeemien joukosta bonganneet vain yhden ”hyväksymättömän” modeemin.
  Toinen mielenkiintoinen juttu oli ja modeemin mac osoitetta DNA liikkeessä antaessani että DNA:lla on ilmeisesti jokin lista että vain omat modeemit  kelpaa ja muut on jotenkin juuri näiden osoitteiden taholta valmiiksi estetty vastain säädöksiä.
  Myyjä sanoi että järjestelmä ei huoli tätä minun mac osoiteta ja ainoastaan yksi liittymävaihtoehto  oli jäänyt tuosta estosta vapaaksi kun kaikki läpi käytiin.
   Pyysin pojalta että laita minulle tulemaan paperilla perusteet miksi tuota ei saa käyttää ja tietääkö hän että mm Anvia myi tuota alkuperäismodeemina linjoilleen
  Poika vaan  uhosi ettei  hän sinulle mitään selitystä lähetä
  No sehän on jo selvinnyt että nuo myyjät tiedä kauppiastavoista saati lakipykälistä tuolla mitään,

  Asia eteni ja Ville Partanen lupasi ensin laittaa selityksen mutta muuta ei koskaan tullut kuin että on muka tietoturvariski
  No Asiaa tutkii nyt viestintävirasto joka jo ilmoittikin että poisto on vastoin lakeja ja EU Verkkoneutraalisäädöksiä.

  Viestintäviraston vastaus:
  Viestintäviraston tehtävänä on valvoa tietoyhteiskuntakaaren säännöksiä ja niiden perusteella annettuja määräyksiä. Lain mukaan teleyritys ei saa lähtökohtaisesti estää käyttäjää liittämästä yleiseen viestintäverkkoon lain vaatimusten mukaista telepäätelaitetta (246 §). Samoin niin sanotun EU:n verkkoneutraliteettiasetuksen (2015/2120) 3 artiklan mukaan internetyhteyspalvelun käyttäjällä on muun ohella oikeus käyttää valitsemiaan päätelaitteita.

  Hupaisinta vielä tässä Fritz modeemin kohdalla sekin että sitä myy suiomen suurimpia ATK ja verkkokauppoja edustava Jimss jonka kaiken kukkuraksi omistaa Lounea  joka on sen suurin omistaja
  Jimm’s PC Store Oy on konsernin verkkokauppaliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö, josta emoyhtiön omistusosuus on 95%.

  Aika epäuskottavaa että operaattori myisi laittomia modemeja suomessa.

  Näin meitä jussitetaan operaattoreiden toimesta niin kauan kuin itse sen hyväksymme ja moni ei uskalla väittää vastaan kun ei tunne asioita eikä uskalla viedä niitä eteenpäin saadakseen oikeutta.
  Partanen selitti vielä lopuksi ettei voikaan laittaa minulla vastausta koska se sisältää liikesalaisuuksia.
  Minkä lainen liikesalaísuus  jonka turvin voisi kiertää lakeja ja EU säädöksiä mutta se sitten aikanaan selviää koska viestintävirastolle  niiden oli pakko se vastine antaa
  koska pyyntö tuli alaa valvovalta viranoimaiselta  sen jälkeen asiaa tutkii suomen lisäksi myös EU ja saksan viranomaiset jotta mielenkiintoista nähdä lopputulos.

  Montakohan kymmentä tuhatta modemia ja hubiakin tällä konsteilla on saatu asiakas ostamaan.
   
 • Korjaus tekstiin
  "Käytännössä olisi yhtä hyvin voinut sanoa että jos ei kelpaa hanki mokkua".
 • Mielenkiintoista tekstiä.
 • Arvaas Jaakko jos porukalla olisi yhtä puutteelisesti toimiva auto tai pesukone maksaisiko kukaan kiltisti osamaksuja ja odottelisi että kyllä sen auton kanssa vielä  joskus ehkä pääsee ajelemaankin.
 • Tuohon modemibanniin ja siihen "liikesalaisuuten " johon DNA vetosi taitaa olla ainoa selitys että pelkäävät kokonaan omioen malliensa jäävän ostamatta koska nämä saksalaisetFritz eurodocsis 3 modemit ovat valovuoden edellä DNA kiinakamoja ja voisi hubitkin jäädä myymättä koska näill'ä saa vapaat kanavat samasta modemista ilman ongelmia ja monta muuta hiienouttä.
   parin viikon kokeilun aikana ei ilmennyt ainuttakaan ongelmaa  ja mm. wifi kantoin huokan dna modemeja paremmin
  Minulla on tämä
  https://en.avm.de/products/fritzbox/fritzbox-6490-cable/
   hinta samaa tasoa kuin n "valokuitumodemilla
  Sitten on vieä uudempi supermalli ja katsokaa vaikka juuru wifi o minaisuuksia sun muuta
  https://en.avm.de/products/fritzbox/fritzbox-6590-cable/technical-data/
 • Ja mitä tulee siinhen Partasen väittämään tietoturevaan niin ei taida ola valokuitumodemissa tällaistanaan tietoturvatekijää.
  Every FRITZ!Box is delivered with its own network key to protect your network from unauthorized access. The  wireless network, as well as your wireless guest access, can be secured with their own keys.
 • Tämäkin ominaisuus saattaa "ahistaa" kun koettaa myydä hubeja
  Live TV in the home networkAnother highlight of the FRITZ!Box 6590 Cable is live TV: stream up to four free-to-air channels concurrently within the home network. This way you can combine TV entertainment with the wireless convenience of the FRITZ! home network.

  Live-TV kotiverkossa FRITZ! Box 6590 Cable -kaapelin toinen kohta on suorana lähetyksenä: suoratoistaa jopa neljä vapaa-kanavaa samanaikaisesti kotiverkossa. Tällä tavalla voit yhdistää TV-viihdettä FRITZin langattomaan käyttöön!
 • Aapo: rauhoitu! Joulurauha!
 • Ihan rahassa mä olenkin
  Tämä on puhdasta infoa ei provokatiota
  Vertailu on aina paikallaan ja jokainen voi lukea tai kommentoida jos kiinnostaa
  Faktat saa suoraan netistäkin googlettamalla
  Joulun ihme kun tietäjä ilmeistyi
  Hyvää aattoiltaa.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.