VDSL-modeemin yhteysasetukset

Yritän käyttää uuden asunnon Dna:n nettiyhteyttä edelliseen kämppään ostetulla VDSL-modeemilla (VDSL-kohteessa), mutta en tunnu löytävän mistään modeemille yhteysasetuksia. Koitin selata tukiosiot sekä oman sivun läpi mutta juuri näitä asetuksia ei vaan osu silmään.Voitteko listata asetukset millä yhteyden saa pelaamaan. Vanhassa liittymässä oli asetettuna seuraavat arvot:

Service number: 1
Vlan id: 835
Connection: PPPoE
username: xxxxx
password: xxxxx
Connection Type: PPPoE LLC
MTU: 1492

Voitteko listata näille asetuksille DNA:n vaatimat arvot niin saan netin toimimaan. Yhteys on kytketty ja fyysisesti pelaa (modeemin broadband-valo palaa vihreänä) mutta varsinaista internet-yhteyttä ei saa muodostettua nykyisillä asetuksilla.

Kommentit

• Onko uudessa asunnossa VDSL mahdollinen?
    Tämä on yleinen keskusteluryhmä, joten parhaiten saat apua soittamalla asiakaspalveluun.
    PW
  • On nimenomaan tarkistettu että kyseisessä talonyhtiössä tarvitaan VDSL-modeemi. Asiakaspalveluun soittaminen oli yhtä tyhjän kanssa, siellä luultiin ensin etät puhuin itse laitteen tunnuskesta ja salasanasta ja kun sain väännettyä rautalangasta mistä asetuksista on kyse, naureskeltiin vaan että ei niihin laitteisiin tarvi mitään asetuksia laittaa ja kuulosti enemmän että kukaan ei tiedä mitä noiden arvojen pitää DNA:lla olla vaikka asiakaspalvelija tarkisti asian joltain "tekniseltä kaverilta". Todella surkeaa asiakaspalvelua.
    Kepa
  • Moi Kepa,

Oletko jo kokeillut onko modeemin resetoinnista apua?
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • On resetoitu, ei vaikutusta. Asetusten konfigurointi manuaalisesti ei ole mikään ongelma jos joku osaisi vaan kertoa mitkä ne asetukset on.
    Kepa
  • Ja resetoinnin olet tehnyt nimenomaan modeemin erillisestä reset-panikkeesta niin että tehdasasetukset ovat palautuneet etkä ole ainoastaan käyttänyt laitteesta virtoja pois? Minkä merkkinen ja mallinen modeemi oli kyseessä?
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Kyllä, nimenomaan tehdasasetusten resetoinnilla, joskin näillä sinne palautuu vaan edellisen operaattorin valmiiksi konfiguroidut arvot joten ei ole yllätys että ne eivät toimi suorilta DNA:lla. Ja nämä toki kaikki kokeiltu ennen yhteydenottoa asiakaspalveluun. Laite on D-Link DSL-3782.
    Kepa
  • Olisi käyttöohjeesta mitään apua? Katso ohjeen sivu 30 kohta WAN Settings
    Dynamic IP (DHCP).

https://eu.dlink.com/fi/fi/products/dsl-3782-wireless-ac1200-dual-band-vdsl-adsl-modem-router#Specs​​​
    Veikko
  • No tästähän se oletettavasti on kiinni, ilmeisesti aspassa ei tiedetty/ymmärretty kun kysyin onko PPPoE oikea yhteystyyppi ja pitäisi käyttää DHCP:tä. Hyvä huomio ja kiitoksia, toivottavasti se lähtee tuolla pelaamaan.
    Kepa
  • DNA VDSL yhteydet ei käytä PPPoE:ta tunnistautumiseen.
    Ebinwrz
  • Onko VDSL modeemit huonontuneet sitten ADSL-ajan?
    Aikoinaan riitti modeemin palauttaminen tehdasasetuksille resetoimalla, jonka jälkeen modeemi automaattisesti haki sille yhteydelle oikeat arvot.
    Ehkä modeemin päivityskin olisi paikallaan.