Verkko kotona

Misähän johtuu, että langattomasti liitetty läppäri näkee Windows 10:n resurssienhallinnan verkko-osassa langalliseti kytketyn pöytäkoneen jaetun osion, mutta Windows 10 pöytäkone ei näe läppärin jaettua osiota?
Molemmissa koneissa vastaavat jakoasetukset.
Miten pöytäkoneen saisi näkemään verkkona läppärin jaetun osion?
Reititimenä nyt Asus RT-AC68U. Sama tilanne on Sagen F-3686AC modeemilla.

Kommentit

• Onhan molempien Windows-koneiden verkkoasetuksissa käyttöpaikka "koti"?

Jos toisessa on "koti" ja toisessa "työpaikka" tai "julkinen", jälkimmäisen tietokoneen jaot eivät näy lähiverkon muille koneille.
    irritus
  • Mistä tuon voisi tarkistaa?
    PW
  • Esim. Windowsin Verkko ja Jakamiskeskuksesta mitä siellä on määritelty verkkotyypiksi ja siellä sen voi myös muuttaa tarvittaessa.
    Veikko
  • Katsoin läppärin WLAN ominaisuuksista ja siellä oli asetus julkinen - muutin yksityiseksi. Ehkä tuo auttoi.
    Täytty vielä katsoa pöytäkoneesta, kun se vapautuu.
    PW
  • KITOS! Tuo korjasi tilanteen.
    PW
  • Tässä selvisi myös toisen ongelman syy.
    Yritin liittää kiintolevyn reitittimen USB-porttiin. Läppärissä (julkisena) se toimi, mutta ei pöytäkoneessa (yksityisenä).
    Nyt kum molemmat on yksityisenä, reititin ei näy resurssienhallinnan verkko-osassa, eikä kiintolevy toimi kummassakaan. Näköjään molempien pitää olla julkisia, jos haluaa käyttää reitittimeen liitettyä USB-levyä.
    Julkinen: "Tietokoneesi on piilotettu muilta verkon laitteilta, eikä sitä voida käyttää tuloistamiseen tai tiedostojen jakamiseen". Tietokoneen nimellä kyllä pääsee julkisen tietokoneen jaetulle osiolle.