Verkkokauppa.comin sivuille ei pääse Dnan yhteydellä mutta kylläkin Elisalla

Meillä on sekä Dnan talolaajakaista että mulla vielä henk.koht. Elisan laajakaista VDSL2-yhteydellä. Kokeilin tuossa päästä Verkkokauppa.comin sivuille mutta Dnan yhteydellä ei pääse, sen sijaan elisan yhteydellä kyllä pääsee ihan normaalisti. Dnan yhteydellä tulee ilmoitus "Suojatun yhteyden muodostaminen epäonnistui" ja "Yhteys osoitteeseen www.verkkokauppa.com katkesi kesken sivun lataamisen.

Avattavaa sivua ei voida näyttää, koska vastaanotetun datan alkuperää ei kyetty varmentamaan.
Ilmoitathan ongelmasta sivuston omistajalle."

Mikä oikein mättää Dnalla kun mukamas suojatulle sivulle ei pääse mutta Elisan yhteydellä pääsee ihan normaalisti? En usko selaimen varmenteiden vanhentuneen koska Elisa toimii ihan normaalisti!
Eli jotain vikaa Dnalla nyt on, on ollut aiemminkin mm. cdon.fi sivujen kanssa!!

Kommentit

• toimii kyllä selain on edgen uusin
    Tuomas Raatikainen
  • Jaaha, no mulla ei kuitenkaan toimi ja en käytä windowsia joten en käytä myöskään edgeä.
    Onko nyt niin että yhdistelmä Dna+Firefox on tuhoon tuomittu?
    Jari
  • Mahtaisitko käyttää vanhaa HTTP:// tiliä, kun yhteys on suojaamaton. Kyllä minä pääsen https://www.verkkokauppa.com/ :llä Verkkokauppa.com:n sivulle uusimmalla Firefoxilla ja DNA:n kaapeliverkolla. Tarkistappa tuo.
    PW
  • PW, en mennyt suojaamattoman sivun kautta vaan ihan kirjanmerkeissä on tuo https eli suojattu sivusto mutta en päässyt sillä sivuille ollenkaan, Dnan yhteydellä, mutta kylläkin Elisan yhteydellä pelas.
    No anyway, nyt toimii taas. Boottasin varmuuden vuoksi reitittimenkin.
    Jari
  • Minä olen todennut, että Windows 10 ei joissakin tilanteissa toimi toivotulla tavalla. Silloin sen saa toimimaan, käynnistämällä Windows uudestaan. Muutoin Windows on ajatkuvasti päällä. Katso Tehtävienhallinnan Suorituskyky sivula, kauanko Windowsisi on ollut päällä - ja ylläty.
    PW
  • PW, juuri pääsin aiemmassa viestissä sanomasta että EN käytä windowsia ja vaikka käyttäisinkin, en käyttäisi sitä netissä!!! Sen verran turvaton kyseinen hökötys on.
    Jari
  • Sen verran vielä täytyy lisätä se että Dna ilmeisesti tekee jotain muutoksia nettiyhteyksiinsä jotka sitten saa reitittimet solmuun, näin siis käynyt useammankin kerran. Periaatteessahan reitittimen pitäisi saada pitää katkeamatta päällä pitkäänkin, ilman buuttauksia ym. mutta nyt nuo päivitykset ja muutokset, joista ei siis Dnan huoltotiedotteissakaan mainita sanallakaan, saa reitittimet "itkemään" eikä kaikille sivuille pääse aina normaalisti.
    Meillä on talolaajakaista ethernet-tekniikalla ja mulla "huoneistojakamossa" elikkä eteisessä sijaitsevassa kaapissa nousuun kytkettynä reititin ja 8-porttinen kytkin jotka jouduin buuttaamaan jotta sain tuon Dnan yhteyden jälleen toimimaan. Mutta eihän homma näin saisi mennä, eihän?
    Jari
  • Ilmeisesti DNA päivittää noissakin tilanteissa laitteistoaan etänä. Päivityksen jälkeen laitteisto pitäisi resetoida, kun ei se päivitys todennäköisesti mene aivan putkeen. Sama on tilanne modeemiyhteyksillä.
    PW
  • En tiedä mitä laitteistoa tarkoitat mutta minulla ihan Asuksen reititin ja sen perässä Zyxelin 8-porttinen kytkin eikä niihin ole Dnalla mitään pääsyä koska eivät ole onnekseni etähallittavia toisinkuin Dnan itse myymät vermeet. Eikä resetointia tarvita kuin poikkeustapauksissa, pelkkä buuttaus riittää mutta siltikin ärsyttää koska noiden laitteiden kuuluisi saada olla päällä jatkuvasti ilman buuttauksia.
    Jari