Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Verkkovierailu kotimaassa

Hei!
Onko nyt niin, että kun käytätte Soneran verkkoakin, verkkovierailu näkyy puhelimessa, mutta lisäkustannusta ei tule?

Kysyy uusi asiakas

Kommentit

 • Hei Minna! Mitä täsmälleen tarkoitat? DNA:lla on oma verkko, jota DNA -liittymät käyttävät. Aina Suomessa ollessasi et käytä verkkovierailua, sillä olet kotimaassa.

  Vai tarkoitatko nyt Suomen Yhteisverkkoa? Suomen Yhteisverkko on DNA Oyj:n ja Telia Finland Oyj:n perustama yhteinen verkkoyhtiö, joka vastaa kokonaan uuden, yhteisen matkaviestinverkon toteutuksesta ja ylläpidosta Pohjois- ja Itä-Suomen alueella.  Uudet 2G-, 3G- ja 4G-verkkoyhteydet kattavat puolet Suomen maantieteellisestä alasta ja noin 15 prosenttia väestöstä.
  DNA Ida T palveluneuvoja
 • No hei vaan Ida!
  Olen siirtynyt viime viikolla Soneralta DNA:n asiakkaaksi, kun minulle vakuutettiin että dna on alkanut toimia meilläkin täällä haja-asutusaluella, ilmeisesti tämän yhteisverkon kautta sitten.
  Tänä aamuna puhelimessa näkyi "verkkovierailu" ja ihan täällä kotona.
  Hätäpäissäni sammutin kaikki yhteydet ja pidin puhelinta kiinni hetken, mutta sitten juolahti mieleen myyjän sanat: "dna käyttä Soneran pylväitä ja toisinpäin, joten toimii laajasti ja sielläkin, missä aiemmin on toiminut vain Sonera".
  Päättelin siitä, että olisi vierailtu nyt siellä Soneran verkossa, kun ollaan jossain raja-alueella kahden maston välissä.
  Mutta meinaako tuo verkkovierailu nyt jotain muuta sitten?? • Asutko lähellä Venäjän tai Ruotsin rajaa? Jos asut, kannattaa verkkovierailu ottaa puhelimen asetuksista kokonaan pois käytöstä, näin puhelin ei yhdisty ulkomaiseen verkkoon, vaan pysyy koko ajan DNA -verkossa.

  Jos puhelin käyttää yhteisverkon tukiasemaa, ei puhelin ilmoita verkkovierailusta, vaan puhelimen yläkulmassa näkyy edelleen operaattoritunnuksena DNA.
  Kokeile siis käynnistää puhelin uudelleen, ja mikäli asut Suomen raja-alueella, ota varmuudeksi verkkovierailu puhelimen asetuksista pois käytöstä. Varmista, että puhelimen yläkulmassa operaattorina näkyy DNA.
  DNA Ida T palveluneuvoja
 • Pohjois- ja Itä-Suomessa Dna:n ja Soneran liittymät toimivat verkkovierailussa Suomen Yhteisverkon, tunnus 244 36, verkoissa.

  Liittymän käytöstä Yhteisverkossa ei veloiteta erikseen, vaan käytöstä veloitetaan samat hinnat kuin Dna:n ja Soneran verkoissakin.

  Mikäli kuljet rajaseudulla, ole kuitenkin tarkkana. Verkkovierailusta ruotsalaisten, norjalaisten ja venäläisten operaattoreiden verkoissa veloitetaan erilliset verkkovierailumaksut.
 • Pohjois-Savossa asun..
  Käytin puhelimen kiinni ja nyt mobiilidata poissa käytöstä myös. Kun on tuo wifi täällä  kotona!
  Pitää varmaan se verkkovierailu silti poistaa, varmuuden vuoksi.


 • Hyvä Ida T, vaikka sim-korttinne yrittävät kovasti fuskata, että Yhteisverkossa kyse ei olisi verkkovierailusta, todellisuudessa kyse on verkkovierailusta. Kaikkiin puhelimiin fuskaus ei myöskään tehoa, vaan ne näyttävät mistä oikeasti on kyse.
 • Vanhemmat puhelimet toki voivat ilmoittaa verkkovierailusta Yhteisverkon alueella ollessa, mutta uudemmat puhelimet ymmärtävät, että ollaan kyllä edelleen Suomessa, eivätkä ilmoittele verkkovierailusta muutoinkuin oikeasti ulkomaiseen verkkoon siirryttäessä.
  DNA Ida T palveluneuvoja
 • Mitenkäs uusi sen puhelimen pitäis olla että älyäis? Ostin tän 2kk sitten, on kylläkin vuoden 2016 malli. Samsung galaxy a3.

  No, oli miten oli, pääasia ettei tule lisälaskua. Olin tyytyväinen Soneran asiakas kuitenkin yli vuosikymmenen tuossa. Melkein mietin takaisin liittymien siirtoa. Mut josko koitetaan vielä 😀

  Mukavaa työpäivää Ida!

 • Toimiihan liittymä nyt normaalisti ja puhelimen yläkulmassa näkyy operaattorina DNA?
  Omituista, että uusi puhelin ilmoittelee verkkovierailusta, mutta eipä tuossa hätiämitiä! Ei siis tarvitse pelästyä ilmoitusta verkkovierailusta, liittynee siis tässä tapauksessa tosiaan tuohon yhteiverkkoon.

  Kiitos, ja mukavaa kevättä! 😀
  DNA Ida T palveluneuvoja
 • Merkittävämpää kuin puhelimen ikä on, suostuuko puhelin verkkonimen fuskaukseen. Esimerkkinä melko uudesta puhelimesta, joka ilmoittaa olevansa verkkovierailussa Yhteisverkon alueella, on Nokia / Microsoft 108.

  Lisäksi on syytä teroittaa, että verkkovierailu ei ole sama asia kuin ulkomailla oleminen. Myös kansallinen verkkovierailu on mahdollinen ja Suomessakin tätä on käytetty. Telialla oli vuosikymmen sitten verkkovierailusopimus Dna:n kanssa, samaten vanhat Saunalahden sim-kortit toimivat edelleenkin verkkovierailussa Elisan verkossa.
 • Kyllä siinä DNA lukee operaattorina, asia lienee siis kunnossa.
  Kiitos Irritus tiedoista, kun ei tämmönen vanha älyä näitä nykyajan juttuja muuta kun rautalangasta vääntämällä.
 • Minulla  uusi  samsung  galaxy   a5   2017  puhelin   ei verkkovierailua   , on  offline tilassa   . Mitä teen

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.