Viasat History hävisi

Miksi Viasat History ei näy 1.1.2020 muutoksen jälkeen? Kuuluu kanavapakettiin ja tv on hybridi-ominaisuudella, mutta tulee viesti että laite ei ole tuettu. Ei pitänyt tulla muutoksia ja uuden kanavahaun piti riittää.

Kommentit

 • Kyllä niitä muutoksia tuli kanavatarjonnassa, sitä ei kait kukaan ole kieltänyt.

  Suorat Hybridi lähetykset toimii varmasti vain näillä ilmoitetuilla malleilla:

  Mitkä laitteet tukevat salattuja Hybridi Beta -kanavia?
  Alla lista laitteista, joilla voit katsoa Hybridi Beta -kanavia:
  • LG: WebOS-mallit vuodesta 2017 alkaen (webOS3.5, 4.0 ja 4.5)
  • Panasonic: My Home Screen-mallit vuodesta 2018 alkaen (My Home Screen versiot 3 ja 4)
  Tilanne 3.1.2020, listaa päivitetään laitteiden osalta.
  JJJ
 • Viasat History takaisin sinne minne se kuuluu ilman ihme hybridejä.
  Melkein paras kanava kaikista ja se perkele hävisi. Hiton digita!
  Digita on syvältä oy
 • On se kumma kun viasat history ei enään näy vaikka kuuluu kavanapakettiin ??? Miksi näin  ? Johtuuko siintä että dna myi digitalle sen perkeleen tolpan ?
  Haluan vastauksia heti.
  Milloin se alkaa näkyä ?
  Kuka korvaa sen ajan kun kanava ei näy vaikka pitäisi ?
  Miksi maksan kanavasta mikä ei näy ?
  MIKSI SE EI NÄY ?
  PITÄÄKÖ TÄSSÄ VAIHTAA DNA:LTA KOLONAAN POIS ??
  Ida
 • @Ida
  Viasat History muuttui hybridikanavaksi 1.1.2020 eikä näy enää perinteisellä telkkarilla. DNA:lla ei taida enää ole asian kanssa mitään tekemistä , kun se myi maksukanavansa Digitalle 1.1.2020 alkaen.
  Veikko
 • Voisikohan DNA jo vihdoin vastata miksi minä maksan teille kuukausittain MiX 8 Premium kortistani teille vaikka Viasat History kanava lopetti näkymisen Sony KD-55AF9 telkkarillani?
  Tapio Pekkanen
 • Antenniverkossa Viasat History näkyy siis 1.1.2020 alkaen hybridi-tv-kanavapaikalla 126. Hybridi-tv-kanavien katseluun tarvitaan hybridi-tv ja laajakaistayhteys, lisätietoa löytyy Digitan sivuilta www.digita.fi/paatelaitteet. Yleisesti lisätietoa antenniverkon maksukanavamutoksista löytyy sivuiltamme https://www.dna.fi/antennimuutos.

  Mikäli laitteet ja yhteydet ovat kunnossa tai kyseessä on kaapelitalous niin olettehan yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme, että pääsemme selvittämää ongelmaa tarkemmin, kiitos. Mix-paketin kanavien muokkaus onnistuu Minun palvelussani https://minunpalveluni.dna.fi/kirjautuminen# tai asiakaspalvelun kautta.

  Asiakaspalvelu 044 144 044
  ma-pe klo 8-18
  la klo 9-16.30
  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Mitäköhän mieltä Viasat on uudistuksesta, koska tilaajia vähenee sadoilla tai tuhansilla pelkästään typerän Digitan takia? Raha on hyvä kannustin, että saadaan kanavat takaisin niinkuin ne kuuluu ja toinen on kuluttaja-asiamies.
  Digita on syvältä oy
 • No eiköhän tuo ole nimenomaan Digitan ja Viasatin välinen sopimus. Siis se mistä kanavista Viasat maksaa Digitalle, että jakaa sen kanavia antenninkautta.

  Kyllä Digita ne jakaa jos Viasat niin haluaa (lue maksaa tarpeeksi.)
  JJJ
 • Minä maksan DNA:lle. En Digitalle enkä Viasatille.
  Tapio Pekkanen
 • Eipä se mitään auta kenen nimi laskussa lukee. Antennimaksu asiakkaan sopimukset on siirretty digitalle 1.1.2020, joten digita on rahojen saaja ja palvelun tarjoaja. Tosin ovat palkanneet DNA:n hoitamaan myyntiä ja osittain asiakaspalvelua joten ihan hyvin voi tänne valittaa. Jos siis niin haluaa tehdä, mihinkään se ei kyllä johda...
  JJJ
 • Kyllä se vaan Suomen kuluttajalain mukaan menee niin, että myyjä on vastuussa myymästään tuotteesta.
  Tapio Pekkanen
 • Määritteleppä myyjä, sopimus on jokatapauksessa nykyää sinun ja Digitan välinen ei DNA: ja sinun. Kun sopimus on sinne siirretty:
  https://www.digita.fi/kuluttajille/tv/maksu-tv/sopimusehdot  

  No "myyjä" antaa mahdollisuuden vaihtaa kanavan toiseen tai perua tilauksen. Mitään muuta et tule saamaan jos jotain erikoista kohtelua haluat.
  JJJ
 • @ Tapio Pekkanen
  "Kyllä se vaan Suomen kuluttajalain mukaan menee niin, että myyjä on vastuussa myymästään tuotteesta."

  Joo näinhän se periaatteessa on. Ennen 1.1.2020 tehdyistä maksukanavasopimuksista ymmärtääkseni laskuttaa DNA Digitan puolesta ja tilittää rahat Digitalle. 1.1.2020 vastuut siirtyivät Digitalle ja DNA on vain Digitan myyntikonttori uusissa sopimuksissa.

  Digita on kaupan myötä oikeutettu tekemään muutoksia kanavapaketteihin kysymättä DNA:lta yhtään mitään. Tokihan sinä voit valittaa asiasta DNA:lle , mutta ei DNA voi asialle enää oikein mitään vaikka haluaisikin , koska sillä ei enää ole päätösvaltaa asiassa. No toki voi ilmoittaa ongelmista Digitalle , mutta oikeampi reklamaation kohde on Digita.
  Veikko
 • Niin kauan kuin DNA laskuttaa minulta maksukortin kanavista on DNA vastuussa minulle siitä mitä se minulle toimittaa.
  Joukkokanne DNA:n asiakkailta ehkä edesauttaisi ratkaisun saamisessa.
  Tapio Pekkanen
 • @Tapio Pekkanen
  "Niin kauan kuin DNA laskuttaa minulta maksukortin kanavista on DNA vastuussa minulle siitä mitä se minulle toimittaa."

  Oletko ihan varma?

  DNA ei enää omista noita maksukanavapaketteja. Tilanne on samanlainen kuin ostaisit marketista lenkkarit ja niissä on virhe. No voit palauttaa ne sinne markettiin , mutta tuotteesta vastaa valmistaja , ei myyjä.

  Tässä kanavapaketti asiassa "valmistaja" on Digita ja myyjä DNA.
  Veikko
 • DNA on käytänössä irtisanonut sopimuksen ja nykyinen on Digitan kanssa, joka liiketoiminnan nykyään omistaa. Ei sillä laskunsaajalla voi olla merkitystä, vaan sillä keidenvälillä sopimus on. DNA:n ehdot ei enää päde. Joten jos rupeat kyselemään kuluttaja-asiamieheltä hommaa, se totaa vain tämän saman.

  Sopimuksen perässä sanotaan näin:

  19. Ehtojen voimassaolo
  Nämä ehdot ovat voimassa 1.1.2020 alkaen toistaiseksi. Nämä ehdot korvaavat Digitan antenniverkossa tarjottavien maksu-tv-palveluiden osalta 28.8.2017 voimaantulleet DNA TV ja Viihdepalveluiden erityisehdot sekä 1.7.2015 voimaan tulleet DNA Oyj:n yleiset sopimusehdot kuluttaja-asiakkaille. Näitä ehtoja sovelletaan myös ennen niiden voimaantuloa tehtyihin sopimuksiin ehtojen voimaantulosta alkaen. Nämä sopimusehdot löytyvät osoitteesta www.digita.fi
  JJJ
 • DNA:n sopimuksessa käytetty nimi on vain asiakaspalvelu (joka ei vastaa palvelusta varmasti enää):

  Tässä sopimuksessa tarkoitetaan:
  Asiakaspalvelulla Digitan yhteistyökumppanin DNA Oyj:n Digitan Asiakkaille tarjoamaa asiakaspalvelua.
  JJJ
 • Vastaus Veikolle:
  Olen ihan varma. Suomen lain mukaan myyjä vastaa ostajalle.
  Vastuuta ei voi siirtää muulle taholle kuten maahantuojalle jms.
  Tapio Pekkanen
 • @Tapio Pekkanen

  Myyjän vastuu on palauttaa viallinen tuote valmistalle tai vaihtaa toiseen samanlaiseen , jos mahdollista, ei muuta.

  Tässä tapauksessa tuotetta ei voi vaihtaa , kun samanlaista ei enää ole. Jos et ole tyytyväinen Digitan tarjontaan , niin sinulla lienee oikeus sanoa sopimus irti.

  DNA on vain välikäsi tässä tapauksessa eikä voi itse päättää mitään enää.
  Veikko
 • Ei ole kyse tavaran myynnistä vaan sopimuksesta (kuukausimaksullinen palvelu), joka on Digitan ja asiakkaan välinen 1.1.2020 alkaen. Myös ne aikaisemmin sovitut on siirtyneet, kuten sopimusehdoissa lukee, jos vaivautuu lukemaan.

  Ei yritys mikä myy liiketoiminan voi olla ikuisuuteen vastuussa palveluista, kun ei enää niitä tuota.
  JJJ
 • Vastaus ei ollut Veikon viestiin vaan Tapiolle.
  JJJ
 • @JJJ

  Juu sopimuksista on kyse. Käytin vain tuota tavaravertausta vain havainnollistaakseni asiaa. :-)

  @Tapio Pekkanen

  Kuten mm. minä ja JJJ jo moneen kertaan olemme kertoneet , niin sopimuksesi DNA:n kanssa päättyi 31.12.2019 eikä ole voimassa enää. Sinut on yrityskaupalla siirretty Digitan sopimuksen piiriin.
  Veikko
 • Sopimukseni DNA:n kanssa sitten päättyi ilman myyjän kertomista minulle. Lasku kuitenkin tulee DNA:lta alkuperäisen sopimuksen mukaisesti.
  Älkääs nyt viitsikö.
  Tapio Pekkanen
 • Kyllä DNA:lla on velvollisuus kertoa asiasta, jos et ole sitä tietoa saanut, niin DNA voi sinulta pyytää sitä anteeksi, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että sopimuksesti ei DNA:n kanssa ole enää voimassa.
  JJJ
 • Olisi sitten suotavaa jos minulle kerrottaisiin minkä firman kanssa minulla on sopimus, ja minkälainen.
  Tapio Pekkanen
 • Juu tiedotuksessa on näköjään pahoja puutteita , jos asiakkaat eivät ole tietoisia muutoksista.

  Kuten JJJ jo kerton , niin DNA on sanonut yksipuolisesti sopimuksensa sinun kanssa irti ja siihen heillä on laillinen oikeus.

  Sinut on yrityskaupalla siirretty Digitan sopimuksen piiriin. Asiakkan vaihtoehdot ovat tällaisissa tilanteissa aika vähäiset. Voit joko hyväksyä uuden sopimuksen tai sanoa sen irti. Eipä juuri muuta.

  Pidemmällä tähtäysellä toki kannattaa lähettää Digitalle palautetta , että toisivat uusia paketteja myyntiin , joissa olisi asiakkaiden toiveet huomioitu. No se voi kyllä kestää.
  Veikko
 • Maksukanavani:

  Tapio Pekkanen
 • Maksukanavani:

  Tapio Pekkanen
 • Jotenkin tuossa ihmetyttää noiden C More Max HD kanavien runsaslukuisuus yhdellä maksukortilla.
  Tapio Pekkanen
 • Tiedottamisessa on varmasti ollut ongelmia

  En ole varma olenko saanut itsekkään mitään tietoa suoraan DNA:lta asiasta. Katsoin viime laskun, joka on Tammikuulta ajalle 01.01.2020 - 31.01.2020 ja siinä ei mainittu sanallakaan muutoksesta.

  Myös tuolla minunpalvelussa on tuo vanha sopimus. Lisäksi asiaa vaikeuttaa että DNA vastaa edelleen DNA TV:stä ja siihen liittyvistä sopimuksista (joka ei tule uusille asiakkaille automaattisesti kanavapakettien mukana enää.)

  Totuus on kuitenkin se että Digitalle nuo sopimukset on ja DNA voi vahvistaa tämän asian, jotta tulee jotain virallistakin tietoa tänne.
  JJJ
 • Eipä kohdallani JJJ ole ollenkaan kysymys siitä kuka hommaa hoitaa, vaan siitä jos ei edes kohtuullisen uudella Sony KD-55AF9 telkkarilla joka ei nyt kuitenkaan ole sieltä halvimmasta päästä pysty katselemaan tuota maksamaani Viasat History kanavaa, niin minä protaan.
  Pystynhän minä tuota kanavaa katsomaan DNA TV sovelluksella läppärillä ja heittämään sen Sonyn sisäisellä Chrocastilla telkkarille, mutta en vaan voi sietää tuollaista yht`äkkistä muutosta johonkin typerään kokeiluun.
  Tapio Pekkanen
 • Pistän tähän vielä lisäkkeenä toivomuksen että nuo kokeiluhybridikanavat voisi tulevaisuudessa katsella myös tosimiesten VU+ Enigma2 digibokseilla.
  Tapio Pekkanen
 • @Tapio Pekkanen
  Ymmärrän. Sen muutoksen teki Digita , ei DNA.
  Veikko
 • Viaplayn kautta näkyy Viasat History ja muutama muu kanava jos tuo jollekin on tässä ketjussa vaihtoehto . Normitilauksen päälle 5€ / kk
  Yle1,2, Fem , Fox ,Paramount , NatGeo , Natgeo Wild , Explore , History , Nature , Bbc news , Cnn , Euronews, Boomerang , Nick jr ,Cartoon Network , Mtv hits ja VH1

  Kanavatilausta ei saa yhdistettyä Dna : n paketteihin ainakaan tällä hetkellä , pitää olla suora tilaus Viaplayltä .
  Saapas 2.0
 • Niinhän se aina menee kun harmittaa että juuri siitä palvelusta maksetaan, mita ei enää saada 😀

  Oikeasti tässäkin tapauksessa maksetaan 8 kanavasta, jotka saa valita tietyistä kanavista pakettiinsa. Niitä valittavia kanavia on aina tullut ja mennyt, ja tilalle voi valita toisen tai perua tilauksen, sopimuksessa varmasti on asia käsitelty jollain pienelläpainetulla präntillä.

  Millään ei voi vaatia jotain kanavaa takasin, pyytää voi ja toivoa parasta. Tai hankkia se toista kautta. vaikka tuosta ylhäälläolevasta paketista.

  Kuten jo aikoja sitten kirjoitin Digitan ja Viasatin välien asia on tuo mitä lähettävät antennissa, DNA:ta siihen ei kannata enää sotkea. Ihna hyvin olisi voinut poistua DNA TV-sovelluskin/ siihen liitetyt maksukanavat 1.1.2020 käytöstä, mutta eipä onneksi poistunut.
  JJJ
 • Niinpä.
  DNA jatkaa kaapelioperaattorina ja iptvoperaattirorina ja myi vain antenniverkon maksukanavat Digitalle.

  Yritysten väliset sopimukset ovat liikesalaisuuksia , mutta kun Digitalla ei ole omaa myyntiorganisaatiota ainakaan vielä , niin lienevät sopineen , että DNA korvausta vastaan hoitaa myös Digitan pakettien myynnin.
  Veikko
 • Ainoa syy miksi minulla on tuo DNA maksukortti on C More Max SD ja HD kanavat.
  Ryssikää nyt vielä tuo niin katsellaan sitten jälleen Formula ykköset satelliitista RHL-kanavalta.
  Tapio Pekkanen
 • Digitan maksukortti 😀
  JJJ
 • Kerrot vaan mistä on tilattavissa.
  Tapio Pekkanen
 • No DNA:lta se tilataan, mutta yhtään DNA:n lähettämää kanavaa sillä ei enää näy, kun ei toimi DNA:n kaapelissakaan enää jos antenniasiakkaana kanavat tilaat.
  JJJ
 • Aiemmin jo kanavia vähennettiin paketistani ja tilalle tuli Circus paketti, no sekin nyt poistui.
  Sami S
 • Niinpä.

  En ole ollenkaan yllättynyt. Ainahan tällaisten yrityskauppojen yhteydessä hyssytellään asiakkaita , että ei tässä mikään muutu , etteivät asiakkaat sano irti palveluitaan.

  No todellisuudessa niitä muutoksia tulee , kun markkinassa jaetaan palveluja eri toimijoiden kesken ja kaikki sitten rustaavat omansa uuteen uskoon.

  No tokihan yrityksillä on täysi oikeus muuttaa palvelujaan , mutta niistä pitää kertoa asiakkaille hyvissä ajoin ja jos palvelun sisältö supistuu tai muuttuu muuten merkittävästi , niin se on huomioitava myös hinnassa. Toki merkittävän palvelumuutoksen tapahtuessa asiakkaalla on aina oikeus irtisanoa halutessaan palvelu ilman irtisamisaikaa KKV:n ohjeistuksen mukaan.
  Veikko
 • Kuluttajavirastosta voi kysyä asiasta. Itsellä myös sama History-kanavan kanssa, mutta en kerkiä nyt selvittämään.
  Riia
 • Sama ongelma täällä. Ei näy enää History Channel antenniverkon DNA-maksukortilla sen jälkeen kun Digita otti DNAn maksutelevisiot haltuun. Todella ärsyttävää. Miksi ihmeessä Digita muutti History Channelin hybridi-TV kanavaksi ilman, että rinnalle olisi jäänyt vanha kanava? Siellä on nyt monia rinnakkaisia SD ja HD kanavia joten olisi mielummin tiputtanut jonkin rinnakkais-SD kanavan pois jolloin olisi ollut tilaa SD ja HbbTV Viasat Historylle. Tietääkö kukaan onko olemassa tallentavia digibokseja joissa toimii HbbTV kanavat?

  Mikke
 • Eipä antenniverkossa (Digita UHF) oikeastaan ole juurikaan päällekkäisiä kanavia, Neonen ja Max on molemmat SD ja HD laadulla, siinä ne mitä nopeasti tuli mieleen.

  Ilmeisesti kuitenkin muut syyt miksi ei ole omaa kanava paikkaa tuolle History kanavalle enään.

  Tällähetkellä lista on tämänköinen, jolla näkyy nuo suorat Hybridikanavat:

  Mitkä laitteet tukevat salattuja Hybridi Beta -kanavia?Alla lista laitteista, joilla voit katsoa Hybridi Beta -kanavia:
  • LG: WebOS-mallit vuodesta 2017 alkaen (webOS3.5, 4.0 ja 4.5)
  • Panasonic: My Home Screen-mallit vuodesta 2018 alkaen (My Home Screen versiot 3 ja 4)
  • Samsung: vuoden 2019 -mallit 
  Maksullisten videopalveluiden suojausmekanismit ovat tarkkaan määritellyt, minkä vuoksi kaikki hybridi-tv-laitteet eivät ole näiden palveluiden kanssa yhteensopivia. Digita pyrkii aktiivisesti löytämään keinoja lisätä päätelaitevalikoimaa yhdessä laitevalmistajien kanssa.

  Tilanne 8.1.2020, listaa päivitetään laitteiden osalta.
  JJJ
 • Viasat History rupesi toimimaan Sony KD-55AF9 telkkarilla.
  Olisikohan Digita Oy tehnyt jotain muutoksia?
  Tapio Pekkanen
 • Onko Digita tehjyt jotain (hyväksynyt Sony KD-55AF9 telelvision HybridTV Encrypted Ready-yhteensopivaksi) vai tuliko Sony telkkariin jokin päivitys? Vaatiiko nämä Hybrid(Beta) antennikanavat erikseen verkko-operaattorien hyväksynnän per laitemalli? Jos näin on, niin kuulostaa taas kovin byrokraattiselta.
  Mikke
 • Moikka,

  Sonyn Android-laitteet lisättiin tuettujen laitteiden piiriin noilla Hybridi Beta -kanavilla kun saimme Sonyn kanssa tietyt yhteensopivuuteen liittyvät asiat lähetyspäässä ratkottua.

  Toisin sanoen, tähän ei liity mitään sen suurempaa byrokratiaa - puhtaasti ratkottavia teknisiä yhteensopivuuskysymyksiä, joita Digita ja laitevalmistajat yhteistyössä selvittävät.

  Monet näistä yhteenosopivuuteen (videokoodaus, DRM, jne.) liittyvistä asioista saattavat vaatia television softan päivittämistä, mikä tuo oman hitautensa ratkaisun saamiseen. Uusia softaversioita telkkareihin kun ei voida aivan ylimalkaisen testiprosessin läpi päivittää. Toisaalta, jos ongelmia voidaan ratkoa lähetyspään konfiguraatioita hienosäätämällä, niin tätäkin vaihtoehtoa käytetään!

  Eli parhaamme teemme niin nopeasti kuin voimme, jotta tuettujen laitteiden lista saadaan tässä kevään aikana laajennettua! Päivitämme tuonne https://www.digita.fi/kuluttajille/tv/hybridi-tv/paatelaitteet listaa ns. whitelistatuista vastaanottimista sitä mukaa, kun lista kasvaa.
  Teppo Digitasta
 • Kiitos vastauksestasi Teppo! Ymmärrän hyvin tilanteen, mutta maksajana toivon tietysti että minua infotaan asiasta jos vastaanotinlaitteiden tekniset vaatimukset ovat muuttuneet.
  Tapio Pekkanen
 • Jos Teppo on oikeasti Digitalta, niin voitko vähän valaista teidän tulevaisuuden palveluita maksuantenni asiakkaille. Teihin kun ei saa mitään järkevää kautta edes yhteyttä, niin kysyn täällä.

  Onko suunnitelmissa jotain appia/nettiselain pohjaista juttua kanavien katsomiseen tai pilvitallennuksiin (kuten DNA TV), vai meinaatteko pysyä kivikaudella ja tarjota vaan maksukorttia hintaan x ja kanavat vaan antennin kautta?

  Tuohon ei kannata jäädä, koska itse ainakin etsin muita ratkaisuja, kun epätietoisuus on suurta ja jos ei mitään ole tulossa korvaamaan DNA TV:tä. Pelkät antennilähetykset ei oikein ole tätä päivää, mutta jos meinaatte jotain muutakin kehitellä, niin kannattaa ilmoitella asiasta!
  JJJ
 • Onhan tuolla Digitan sivuilla jotain yhteydenottotietoja:
  Digita Info, info@digita.fi, p. 020 411 7676 (arkisin klo 8-20)
  Tapio Pekkanen
 • Kiitoksia "Teppo Digitalle" informatiivisesta vastauksesta. Yhtä asiaa en kuitenkaan käsitä. Miksi Viasat History HybridBeta kanavan rinnalla ei voi antenniverkossa olla edelleen rinnakkaiskanavana perinteinen signaali koska dvb-t2 ja HD-televisioita on jo saatu maa täyteen, mutta hbbTV 1.5+ JA vielä erikseen hyväksyttynä hybridBetaTV mallina on todella rajallinen määrä (vaihtoehtoja ja vastaanotinpeittona). Vuosi-pari rinnakkaissignaalina ja ihmiset ehtisivät sitten oppia tietämään ja kysymään kauppailta TV:n ostossa tätä asiaa. Nyt moni tuskin hoksaa tätä asiaa edes kysyä vaikka kävisi huomenna ostamassa television. Nyt 1.1.2020 jälkeen tippui aika iso määrä dvbt/t2 vastaanottimia näiden Viasat maksukanavien ulkopuolelle (puhumattakaan digibokseista joissa osassa on HbbTV tuki, mutta Digita hyväksyntää saanee odotella aika pitkään).

  Mikke
 • Moi, oikeasti Digitalta ollaan. 😀

  Kyllä suunnitelmissa on tarjota muutakin kuin maksukorttia & paketteja hintaan x. Ensimmäisenä vaiheena tässä on CMore -suoratoistopalvelun käyttöoikeudet suoraan palveluun kirjautumalla sekä HybridiTV-palveluna suoraan CMore-kanavilta, joiden käyttö mahdollistuu helmikuun aikana CMore-kanavien tilaajille. Myös muille maksu-tv-kanaville tuodaan HybridiTV-palveluina ohjelmakirjastoja ym., näistä kerromme lisätietoja heti kun aikataulut tarkentuvat, samoin kuin muilta päätelaitteilta käytettävien suoratoistopalveluiden osalta.

  Lisäksi itse maksu-tv-palveluihinkin on suunnitteilla kokonaan uusia juttuja - tavoitteena Digitalla on rakentaa antennimaksu-tv:stä avoin ja operaattoririippumaton maksullisten sisältöjen alusta, jossa maksullisia sisältöjä on tarjolla maksu-tv-asiakkaalle monipuolistuvana tarjontana (tapahtumat, kertaostot, jne.) nykyisten kk-hintaisten kanavapakettien rinnalla. Näistäkin kerromme varmasti lisää heti, kun voimme!

  Terv. Teppo Ahonen, Digita Oy
  Teppo Digitasta
 • Mikkelle vielä vastauksena, että päätökset siitä, mitä kanavia jakelemme DVB-verkossa ja mitä hybridinä eivät suinkaan olleet aivan helppoja. Vaakakupeissa kun on premium HD-kanavien kuvanlaatu ja tarjottavien kanavien määrä. Valitettavasti tässä oli pakko tehdä kompromisseja, joista kieltämättä tuo Viasat History oli yksi hankalimmista vaan ei suinkaan ainoa kanava, jossa tähän päädyttiin. Tavoitteenamme kuitenkin on hybridin kautta lisätä antennitalouksien kanavatarjontaa selvästi aiemmasta, joten teemme tietenkin kovasti hommia, että saamme tuon laitetuen nykyistä laajemmaksi mahdollisimman pian!

  On aivan totta, että tietoisuus hybridilaitteiden ominaisuuksista ja yhteensopivuudesta eri sisältöjen kanssa kaipaa vielä työtä, mutta käymme näitä keskusteluita jatkuvasti laitekaupan edustajien kanssa. Pyrkimyksemme on juurikin tuota kaupoista löytyvän tiedon tasoa parantaa ja selkeyttää niin pian kuin mahdollista.

  Terv. Teppo Ahonen, Digita Oy
  Teppo Digitasta
 • Kiitos Teppo.

  Itse Cmore Totalin tilaajana olen tyytyväinen että homma jatkuu kuten "ennen", eli sovellus toimii jatkossakin, vaikkakin palvelu huononee entiseen verrattuna, kun DNA TV:n kaltainen appi poistuu, joka toimii joka androidissa.. Moni on varmaan myös tyytyväinen, jos pääsee nyt suoraan siihen TV:n Cmore appiin kirjautumaan tunnuksilla? (DNA Operaattori tunnuksilla ei ole onnistunut). Muutamassa telkassani tuo on, mutta en ole kaivannut henk.koht. Chromecastilla toimii halvalla ja helpoiten. Siltä TV:n appilta loppuu tuki kuitenkin paljon ennenkuin TV hajoaa ja noiden käynnistyminen ja toisaalla siirtyminen on liian hidasta päivittäiseen käyttöön.

  Viasat asiakkaat ei ihan yhtä onnekkaita ole, kun tulee väkisinkin tauko sovelluksen toimintaan?

  HbbTV Cmore:lla kuulostaa kanssa hyvältä, mutta ei varmaan toimi missään omassa telkassa ,kun nytkään niissä missä HbbTV on, toimii vaan ruutu (maksulliseen sisältöön ei pääse HbbTV:n kautta, miksi?) ja areena, jossa taas ei ole suoria lähetyksia?, eli Chromecastilla joutuu kuitenkin käyttämään...

  Tuo panostus HbbTV:hen on varmaan ihan viisasta, tosinitsellä on esim kaikki TV:t lähinnä näyttöinä ja sisäinen viritinkään eiole juuri käytössä, vahvistimen kautta sinne "näytölle" menee kaikki kuvalähteet, joita on paljon. Tarkoittaisi siis 5 TV:n uusimista omalla kohdalla, joka taas tulee kohtuu hinnakkaaksi projektiksi.

  Mainosmiehille Teidän pitää saada tietoa HbbTV:stä heti, kun missään Myynti mainoksissa tai TV:den tiedoissakaan ei oikein selviä mikä tuki on laitteella HbbTV puolelle (tuota listaustanne olen seurannut, joten sieltä selviää kyllä, mutta ei sitä niin moni osaa etsiä.) Tuleeko tuon "Antenna Ready SMART HD"-hyväksynnän kautta kaikki ominaisuudet käyttöön, vai onko sekin kusastu jotenkin, (en ole missään nähnyt tuollaista tv:täkään kyllä vielä markkinoitavan.)
  JJJ
 • Kiitos jälleen Teppo Ahonen vastauksestasi!
  Ymmärrän hyvin vaikeutenne tuon Viasat-History kanavan kanssa.
  Aiemminkin Sonyn telkkarilla ohjelmien tallennus tuolta kanavalta on ollut hankalaa, mutta nyt se näyttäisi olevan mahdotonta. Pelkästään mustaa kuvaa lykkää.
  Tuon nyt voisi ehkä luokitella myös Sonyn kopiosuojaushysteriasta johtuvaksikin.
  Olisi ollut parempi jos eivät olisi lähteneet mukaan elokuvateollisuuteen.
  Jo pitkään oli ongelmia tuon Viasat History-kanavan kanssa silloin jos tallennus tapahtui kunnollisilla VU+ Enigma2 digibokseillakin. Tekstityksen ajoitus oli totaalisesti pielessä tallennetta katsottaessa.
  Mielenkiinnolla seuraan tilannetta.
  Tapio Pekkanen
 • Teppo voisi tosiaan kommentoida miten noiden HybridiTV suoratoisto kanavien tallennus, veikkaisin että ei ole mahdollista? Tämän takia varmaan ohjelmakirjastoja julkaistaankin HbbTV:n kautta?

  Johon liittyy myös valitus: Discoveryn kanavat kun ei ole enää katsottavissa mobiilissakaan (todella iso harmi itselleni.), niin miten olisi joku 7-päivän ohjelmakirjasto, kuten Maxivision tarjoaa (osalle)kanaville? kaikki ohjelmat on siis katsottavissa 7 päivän muistilla ohjelmaoppaasta jälkikäteen, netin kautta. (maksullinen huonosti toimiva appi toki löytyy, muttei viitsisi samoja kanavia tilata montaa kautta...)
  JJJ
 • Noiden Hybridi(Beta)TV kanavien ongelmana täällä haja-asutusalueella kaupungin keskustan ulkopuolella (Jyväskylän lähellä pari kymmentä kilometriä keskusta eli ei kovin kaukana) on ongelmana nettiyhteyksien tukkoisuus. ADSL piuhat on revitty Telian toimesta pois (ja aikaisemminkin kun vielä oli saatavilla toimivat max 8mb/s teorianopeudella eli käytännössä jäi puoleen) ja valokuitukaapelista ei tietoakaan, saati kaapelitelevisiopiuhoista. Eli mennään 4G mobiililaajakaistalla. Se toimii ihan OK kunhan katsoo vain yhtä TV-palvelua (mediatalojen omat tai Twitch/Youtube/netflix yms) kerrallaan. Nyt tämän hybridiTV pakotuksen takia voi olla kaksikin televisiota eri kanavilla (tai jos on sama kanava niin silti hakevat oman erillisen videostriimin per päätelaite) jolloin 4G on tukossa. Siihen sitten jälkikasvun nettipelit päälle, niin soppa on valmis.

  Kehitys kehittyy ja hyvä näin, mutta mielestäni hybridiTV ainoana jakelutienä vielä parin kolmen vuoden jaksolla on aika riskaabelia. Suosituimmista kanavista voisi olla ne rinnakkaiset dvb-t/t2 kanavat vielä tarjolla kunnes hybrdiTV tekniikka ja päätelaitteet ovat riittävästi kypsyneet. Kohtahan sieltä taivaalta vapautuu monta DVB-T SD rinnakkaiskanavaa pois kuleksimasta jolloin ei luulisi kaistan loppuvan kesken.

  Mikke
 • Ei tuo Hybrid Beta nyt ihan ongelmitta toimi vaikka minun Elisa Viihteen mukana tulut VDSL2 futaa sisäänpäin nopeudella yli 60 Mbps ja ylöspäin yli 9 Mbps paukkulankoja pitkin.
  Sony telkkarin ilmoittama Downloadspeed on 63.75 Mbps ja Uploadspeed 10.33 Mbps mitattuna NetSpeed apsilla.
  Tapio Pekkanen
 • Sonyn telkkarin uusimman Android-ohjelmistopäivityksen jälkeen tuo Viasat History-kanava häipyi jälleen.
  Tapio Pekkanen
 • No, palasi pienen kanavanvaihtorämppäyksen jälkeen.
  Tapio Pekkanen

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.