Viasat ohjelmakirjasto DNA TV:ssä

Minulla on CMore Total ja Viasat Kulta paketit ja olen antenniasiakas. Listaan tähän Viasat ohjelmakirjaston puutteita käytettäessä DNA TV applikaatiota Android tabletilla:
- Ohjelmakirjastossa näkyvät vain elokuvat. Missä ovat sarjat? Niitä ei voi katsoa tabletilla.
- Miksi ohjelmakirjaston tuotteita ei voi heijastaa esim. Chromecastin kautta TV:n näytölle? Niitä pystyy katsomaan vain tabletilla.
- Miksi ohjelmakirjastossa ei ole urheilutallenteita? Esim. Valioliigan matseja.
Kuten kerroin minulla on myös CMore Total. Kaikki mainitsemani asiat toimivat sen ohjelmakirjastossa l. ero palveluiden välillä on valtava. Onko pyytämiini asioihin tulossa korjauksia?

Kommentit

• TP:n esittämiin kysymyksiin haluaisin itsekkin vastauksia. Esim. satelliitti puolella Viasat Kulta tilaus sisältää Viaplayn. Samoin kun DNA:lla Cmore Total tilaus sisältää Cmore nettipalvelun käyttöoikeuden.

Tiedän, että Viaplay on erillinen palvelu eikä näin ollen ole sidoksissa DNA:n kautta tilatun Viasat kanavapaketin kanssa. Näin kuluttajana haluaisin kuitenkin maksaa sisällöstä vain kertaalleen riippumatta käyttämästäni jakelutavasta, joka kaiken lisäksi vaihtelee olinpakkani (koti, mökki, matkalla) mukaan. Tästä johtuen en vaan kohta keksi itselleni perustelua, miksi jatkaisin Viasat kanavien tilausta DNA:n kautta, koska "samaan" hintaan saan saman tai jopa minua paremmin palvelevan sisällön vaihtamalla tilaukseni Viaplayhin. Ennen perusteluksi kelpasi katsomisen helppous suoraan digipoksilla tai telkkarilla muiden kanavien tapaan sekä toimintavarmuus. Nykyisin tilanne parantuneiden nettiyhteyksien, älytelkkareiden ja muihin päätelaitteisiin saatavien Cmore ja Viaplay sovellusten kautta on kuitenkin täysin toinen.

Eli enko DNA:lla edes suunnitteilla Viasat tilauksille Viaplay yhteistyötä tai vaihtoehtoisesti koko Viasat tarjonnan lisäämistä DNA TV ohjelmakirjastoon?
    TM
  • Mielestäni ihan asialliseen kysymykseeni ei ole edes vaivauduttu vastaamaan. Kuvaa hyvin DNA:n "asiakaslähtöisyyttä"!

TP
  • DNA TV:n Viasat ohjelmakirjasto sisältää vain elokuvat, kyseessä on siis eri palvelu kuin Viasatin oma Viaplay. Peilaus Chromecastille ei onnistu, sillä laite ei tue ohjelmakirjastoissa käytettyä DRM -ratkaisua.

C Moren ohjelmakirjasto toimii nykyään C Moren oman sovelluksen kautta, jossa toteutus on erilainen ja myös peilaus on mahdollista.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Ainut asia mihin vastattiin on ohjelmakirjaston DRM toteutuksesta johtuva Chromecast epäyhteensopivuus. Sekin olisi oman kysymyksen ja keskustelun paikka, että miksi näin? Ei ainakaan lisää tuon DNA TV-räpellyksen suosiota, kun asiat voisi nykyään toteuttaa paljon kuluttaja- ja laitteisto ystävällisemminkin.

Kyllä käyttäjät ovat tietoisia mikä tilanne on tällä hetkellä eli vain "Elokuvat" ovat tarjolla. Lisäksi on myös selvää, että Viaplay ja sen sisältö on oma palvelunsa samoin kun DNA TV-palvelu on omansa. Koko kysymysten ydinhän on siinä, onko asioille DNA:n taholta tulossa muutoksia esim. Viaplayn sisällyttäminen Viasat tilaukseen samaan tapaan kuin Cmore puolella olette tehneet tai vaihtoehtoisesti DNA TV ohjelmakirjaston laajentaminen sieltä puutuviin Viasat sisältöihin. Jokin muu ratkaisumalli jolla palvelu vastaisi paremmin kuluttajien tarpeita / kilpailijoiden vastaavia palveluja.

Eli varsinaiset kysymykset onko nykytilanteeseen tulossa muutosta, jos ei niin miksi ja jos on niin koska jäi täysin auki. Ei suurinta osaa ihmisistä kiinnosta asian tekninen tai sopimuksista johtuva jargonia laisinkaan vaan ja ainoastaan konkretia.
    TM
  • Tästä on aiemminkin ollut puhetta , 25 Syy 2017  aloitettu ketju ;

https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/viaplay-mukaan-dnan-viasat-paketteihin/

Ei ehkä kannata pidätellä hengitystä .
    Saapas 2.0
  • Nyt voi taas hengähtää! Viaplay on saatavana DNA:lta: https://www.dna.fi/viaplay
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Juu pistinkin kiitokset tonne toiseen ketjuun .
    Lupaan tässä samalla olla ihan koko loppuvuoden valittamatta yhtään mistään 😃
    Saapas 2.0
  • Kiitos paljon! Sain toimimaan Viaplayn eilen pikku kommervenkkien jälkeen sekä tabletilla että hubissa.
    TP
  • Mä sen sijaan voisin valittaa, tai sanoa ehkä täysin itsestään selvänä kaneettina, jotta urheilu pykii Hubilla täysin sietämättömästi, kuten C Morellakin.
    pablo
  • EN kokeile virtaresettiä yms. schaibaa tai muuta faktaa (mieipidettäni). Toimii muilla laitteilla täysin hyvin. Ei tule koskaan toimimaan Hubilla. MOT.
    pablo