Siirry uusimpaan kommenttiin

Viasatin maksukanavat vain IPTV-kanavina?

Tilasin juuri Viasatin Premium-kanavapaketin. Asun antennitaloudessa ja minulla on DNA Hubi käytössä. Selaillessani uusia urheilukanavia huomasin, että ne näyttävät olevan tarjolla vain IPTV-kanavina. Aiemmin samat kanavat ovat olleet katsottavissa myös lineaarisina antennikanavina HD-laadulla, jolloin kuva liikkuu sulavammin. Onko nyt siis tosiaan niin, että maksukanavat ovat saatavilla vain ns. nettikanavina IPTV:n kautta?

Kommentit

 • HD-kanavia ne on IPTV:n puolellakin, Viasatin kanavia kun ei enää ole SD-laadulla ollenkaan. Ja jos niitä Viasatin kanavia ei antenniverkossa ole, niin syypää taitaa olla Digita joka rahastaa liikaa ohjelmayhtiöitä. Eihän antenniverkossa muutenkaan ole kuin 4 HD-kanavaa maksutta ja maksukanavissakin valikoima on pienempi.

  Dna ei enää operoi antenniverkon kanavia lainkaan, se luopui antenniverkon maksutv-toiminnasta kokonaan.
  Jari
 • Lisään vielä että osa Viasatin kanavistakin joita antenniverkossa on, taitaa vaatia ns. Hybridi-tv:n jotta kanavat ylipäätään näkyy. Eikä tässä kaikki, kaikki Hybridi-tv:tkään ei toimi kunnolla Digitan antenniverkossa.
  Jari
 • OK, kiitos vastauksista. Tässä taisikin tulla oleellinen, joka minulta oli mennyt ohi "Dna ei enää operoi antenniverkon kanavia lainkaan, se luopui antenniverkon maksutv-toiminnasta kokonaan."

  Pari vuotta sitten kun olen viimeksi näitä urheilukanavia DNA:tla tilaillut, niin ne näkyivät sekä antennin että iptv:n kautta. On totta, että IPTV-kanavatkin ovat HD-laatuisia ja kaistaakin on ilmeisesti lisätty, mutta edelleen ruudunpäivitys on heikompaa kuin "oikeissa" antenniverkon kanavissa. Harmittavasti se pallo/kiekko nykii liikkeessä.

  Täytyy toivoa, että laatu olisi parempaa Viaplayn puolella, joka onneksi myös kuuluu pakettiin.
  Miika
 • @Miika,

  Tämä nykiminen on ongelma, joka itseäni ainakin haittaa urheilulähetysten kohdalla todella paljon. Harmittavasti DNA:n puolella alkuun ongelma myönnettiin ja ilmeisesti yritettiin ratkoakin - kun osaamattomuus tuli vastaan, linja muuttui ja nyt todetaan kylmästi vaan "laite toimii suunnitellusti". Eli on suunniteltu paska laite.
  Mikko
 • Moikka!

  Antenniverkon TV-kortillisten asiakkaiden palvelut ja näiden myynti ja laskutus on siirretty Digitan omaan asiakaspalveluun 29.7.2021 alkaen. DNA jatkaa edelleen niiden antenniverkon maksutelevisioasiakkaiden palvelemista, joiden palvelut ovat käytössä DNA Hubilla kuten aiemminkin.

  Uusille tilauksille kaapeliverkon ulkopuolelle tarjoamme DNA Hubia ja siihen IPTV-kanavapaketteja tai vaihtoehtoisesti suoratoistopalveluita.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Otahan nyt Iiro kantaa tuohon kuvan nykimiseenkin. Ai niin, siihen ei ole valmista copypaste vastausta...
  Mikko
 • @Mikko,

  Hubin laatua olen itsekin ihmetellyt. Tuntui alitehoiselta nuhapumpulta jo vuosia sitten. Kanavat ja valikot toimivat jähmeästi, jumittaa ja kaatuilee milloin mitäkin. Harmittaa kun se on kytkettynä uuteen älytelkariin jossa kaikki sujuu sulavasti, mutta sitten joutuu näitä tiettyjä kanavia kierrättämään sieltä hubin kautta. Kuinkahan kauan oletetaan, että vanha rauta pysyy jatkuvasti kehittyvän lähetystekniikan yms. kyydissä?
  Miika
 • IPTV:palveluissa käytetää pienempää bittivirtaa, joten nopea liike väkisinkin nykii. Muutkaan suoratoistopalvelut eivät tarja TV-kanavien normaalia bittivirtaa.
  Saattaapa tuolla hupilaitteella olla myös oma vaikutuksensa tähän, jonka takia bittivirta pidetään pienenä.
  PW
 • Yllättäen tänään ManU-Leeds hubin iptv-puolen V-Sport Jalkapallo -kanavalta näyttää yllättävänkin hyvältä. Kuva on tarkka enkä juuri huomaa tuttua häntimistä. Kyllä tätä kelpaa katsoa. Laatu on myös parempi kuin Viaplayn sovelluksen kautta katsottuna.

  Jos samaa ottelua kokeilee katsoa rinnakkaiselta V-Sport Premium -kanavalta, niin kuvan tarkkuus on heikompi ja tuttu häntiminen läsnä. Onkohan muut huomanneet samaa?

  Miika

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.