Viestit eivät lähde Welhon sähköpostista

Ostimme juuri uuden kannettavan (Windows 10 -käyttöjärjestelmällä) ja Welhon sähköpostit eivät enää lähde. Saapuva posti toimii normaalisti. Palvelimet ja portit on oikein ja käytämme DNAn laajakaistaa. Missä vika? Kannattaako luopua kokonaan Welho-sähköpostiosoitteista kuten DNA-kaupassa ehdotettiin?

Kommentit

• Hei Pirjo!

Käytettekö sähköpostia siis suoraan selaimella Webmailin kautta vai jollain sähköpostiohjelmalla? Jos käytössä on erillinen sähköpostiohjelma niin luultavasti ongelma on sähköpostiasetuksissa. Asetukset voi tarkistaa esim. täältä: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/sahkoposti-asetukset-puhelimeen/#c2105439.

Otattehan huomioon, että jos käytössä on joku muu kuin DNA:n nettiyhteys niin lähtevänpostin palvelinosoite tulee kyseisen operaattorin asetuksien mukainen. Tässä tapauksessa kannattaa lähtevänpostin palvelin tarkistaa nettiyhteyden tarjoavalta operaattorilta.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Olenko ymmärtänyt oikein, että DNA ei siis käytännössä tue Welho-pakettiin kuuluvan welho.com sähköpostitilin käyttöä kännyköissä applikaation kautta vaan welho-tiliin pääsee kiinni vain selaimen kautta?
    Näin siis ainakin Elisan ja Telian kännykkäliittymien kanssa ja ei taida edes DNAn kännykkäliittymissä, koska silloinkin tulee olla käytössä lähettävänä smtp-palvelimen DNAn eikä Welhon smtp..

Tätä logiikkaa on vaikea ymmärtää kun samanaikaisesti mm. Microsoftin ja Googlen sähköpostipalvelut toimivat missä tahansa verkossa.

Erityisen hassuksi tilanteen tekee se, että kännykän sähköposti-appsin, kuten Samsung-puhelimen oma, toimii puolittain eli sillä voi vastaanottaa sähköpostiviestejä mutta ei siis lähettää (paitsi jos on kotona welho-laajakaistan WLANin piirissä).

Äärimmäisen sekava tilanne. Onkohan tähän temppuiluun viranomaisten (=viestintävirasto) hyväksyntä vai onko tämä sieltä tullut vaatimus; tuskin.

Luonnollisesti voi luopua Welhon sähköpostista, mutta toisaalta haluaisin pitää viestini EU-alueen sisäpuolella ja työllistää suomalaisia tietotekniikan ammattilaisia.

• Hei Jouko!

Viestien lähetys pitäisi onnistua kyllä normaalisti kun asetat vain SMTP-palvelimen sen operaattorin mukaan mikä liittymä sinulla on käytössä. Eli Welho-osoitteen tapauksessa smtp.welho.com mikäli käytössä on DNA:n liittymä.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Ei ole puhelimissa DNAn liittymä. Puhelimessa Android-käyttis ja Telian liittymä ja Samsungin natiivisähköpostilla onnistuu vastaanottaminen.
    Outlook-clientii Welhoa ei saa asennettua.
  • Eli siinä tapauksessa oikea lähtevän postin palvelin kannattaa tarkastaa Telialta ja asettaa se Samsungin sähköpostisovellukseen.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Muuten hyvä, mutta minulla ei ole mitään käyttäjätunnuksia Telian smtp-palvelimelle, kun en käytä Telian sähköpostipalveluja (sähköposti ei kuulu liittymään)
  • Asiaa voi vielä sen verran taustoittaa, että näkemykseni mukaan kyseessä on DNA-Welhosta johtuva vika/valinta, koska vanhassa Nokia-puhelimessa Windows-käyttäjärjestelmällä on mahdollista käyttää puhelimessa olevaa sähköpostisovellusta niin sähköpostien vastaanottamiseen kuin lähettämiseen.
    Testattu viimeksi tänään.
  • Lähtevän postin palvelimen tulee olla aina käytössä olevan operaattorin mukainen riippumatta siitä miltä palveluntarjoajalta sähköpostipalvelu on hankittu. Jos sinulla on siis puhelimessa käytössä Telian liittymä niin lähtevän postin palvelinosoite tulee olla Telian. Mikäli sinulla ei ole tätä tiedossa niin voit tarkistaa tämän esim. olemalla yhteydessä Telian asiakaspalveluun.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Minulla on Elisan puhelinliittymä ja Welho -sähköposti, joten onko lähtevän postin palvelin puhelimessani (iPhone SE) siis Elisan smtpa.kolumbus.fi, portti 465? Tällä hetkellä lähtevä ei siis toimi ohjeen mukaisella asetuksella smpt.welho.com. Tämä on todella kiusallista!
  • Hei Kristiina!

Kuten aikaisemmassa viestissä onkin kerrottu niin lähtevän postin palvelimen tulee olla käytössä olevan operaattorin mukainen. Suosittelen vielä tarkistamaan Elisan palvelinosoitteet heidän sivuiltaan tai asiakaspalvelusta.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Tuota..
    IT-alan ammattilaisena ole koskaan kuullut tai nähnyt sähköpostiratkaisua, jossa tulevalla ja lähtevällä sähköpostilla olisi eri sähköpostioperaattorit.

Onko DNAlta osoittaa, että heidän ehdottamansa malli on toimiva, järkevä ja muiden sähköpostiperaattoreiden hyväksymä.

(Jos omistaa "muinaisen" Nokia-puhelimen (käyttis < win10) niin jostain syystä siinä onnistuu Welho-sähköpostin käyttö puhelimessa olevalla sähköpostisovelluksella, mikä on tähän DNAn selitys?)

Ja tammikuun viestiketjuun liittyen  en lähtenyt sähköpostiasiaa selvittelemään Telialta, vaikka sellaisen ohjeen sain.
  • Hei!
    Sain Elisalta ohjeeksi päivittää palvelimeksi:
    Palvelin smtpa.kolumbus.fi *
    Protokolla SMTP (portti 465)
    SSL-suojaus Kyllä *

No, eipä auttanut. Palautin vanhan welho -palvelimen ja otin pois päältä Freedomin. Tätä keinoa olen käyttänyt joskus ulkomailla, kun vieras wlan ei ole toiminut. Ja kas, viestit lähtivät!!

Mutta eihän se näin kai voi olla !!? Olen siis myös taipuvainen uskomaan, että ongelma on siellä DNA -päässä. Väitteenne 'lähtevän postin palvelimen tulee olla käytössä olevan operaattorin mukainen' ei tämän kokemuksen perusteella pidä paikkansa.
  • Vaimoni käyttämä sähköposti iPhonessa on lakannut n. viikko sitten toimimasta sähköpostien lähettämiseen. Asetukset on moneen kertaan tarkastettu eli:
    palvelin smtp.welho.com, protokolla smtp portti 465, salasanat ja tunnukset oikein ja ssl päällä. Asetuksia asettaessa iphone hyväksyy tuon lisäksi mukisematta (jos laittaa väärin se alkaa tekemään minuuttikaupalla tarkistusta).

Postit tulevat normaalisti kyllä laatikkoon ja icloud-osoitteella lähettäen menevät ok perille, mutta koska vaimoni haluaa käyttää welho.com sähköpostiosoitetta tämä ei ole hyvä vaihtoehto.

Missähän mättää?
  • Mitkäköhän ovat Welhon vuoden 2019 ohjeet, sen saamiseksi puhelimeen?
    Kyseessä on Nokian Android puhelin ja Outlook

Mikä siinä pitää valita?
    Mitä ovat IMAP salasana ja SMTP salasana
    On tämä hankalaa
  • Hei! Sähköpostiasetukset eivät ole muuttuneet mihinkään, ohjeet ovat edelleen samat: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/sahkoposti-asetukset-puhelimeen/#c2105439

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Ongelma lienee siinä, että pääsen webmailiin tunnuksella ja salasanalla, ei siis sähköpostiosoitteella ja salasanalla, mutta nuohan eivät kelpaa puhelimeen.
    Puhelin kysyy sähköpostiosoitetta ja salasanaa.
    Esim. tämän sähköpostin osoitteen salasanaa en enää muista, enkä ole saanut, saatikka osannut vaihtaa.

Tehkää muuten ohjeet siten, että asettaisitte niitä Outlook tai Gmailin sähköpostiohjelmaan.
    On tämä hankalaa
  • Ohjeet ja asetukset ovat tismalleen samat riippumatta käytetystä ohjelmasta, ongelmana tässä voi olla että automaattinen ohjaus syöttää käyttäjätunnuksesi oman sähköpostiosoitteesi mikä on väärin. POP3/IMAP asetuksiin tarvitsee syöttää sama alias jolla kirjaudut itse webmailin verkkosivulle, ei siis koko sähköpostiosoitetta.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Tämä Googlen sposti haluaa ensin, että valitsen:
    Google
    Outlook,Hotmail ja Live
    Yahoo
    Excange ja Office 365
    Muu

Mikä näistä on Welho.com?

Outlook pyytää heti sähköpostiosoitetta ja sille salasanaa. Eli ei pääse eteenpäin.
    On tämä hankalaa
  • Welho.com -sähköposti kuuluu tässä tapauksessa tuohon Muu-kategoriaan.

Mikäli olet unohtanut sähköpostisi salasanan etkä saa tätä omatoimisesti resetoitua, saat uuden salasanan tarvittaessa asiakaspalvelustamme. Salasana voidaan vaihtaa vain, mikäli asiakkuudella on aktiivinen  laajakaista- tai sähköpostipalvelun tilaus.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Toimiva ratkaisu Welhon sähköpostin mobiilikäytölle olisi DNAn itse tekemä sähköposti App, mutta sitä lienee turha odottaa.

Jouko