VLC player & Synology NAS

Latasin Hubiin VLC PLAYERIN, jotta voisin kysella paikallisverkossa olevan NAS:n videoita. NAS on Synologyn valmistama DS411+. Siinä on jakoprotokollina päällä SMB ja NFS. VLC löytää NASsin ja yrittäessäni logata sisään, VLC pyytää antamaan tunnuksen ja salasanan. Annan ne ja painan ok. Ei loggaudu, vaan ainoastaan salasanakenttä tyhjenee ja sillä selvä. Ei mitään herjoja. Ideoita?

Hubissa on viimeisimmät softat päivitettyinä.
Jari Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Dlna:n kautta pitäisi toimia, tai lataa Synologyn oma DS Video -appi.
    Antti S
  • Onko media server asennettu.

Ainakin minulla toimii synology 216 ja hubi ja vlc tai dsvideo
    https://www.synology.com/en-global/knowledgebase/DSM/help/DSM/Tutorial/home_theater_media_server
    Sami S
  • Kiitos vinkeistä.

Joo aluksi ei ollut media/videoserveriä asennettuna, kun en ole sitä aiempien medialaitteiden kanssa tarvinut. En siis ole halunnut käyttää dlna:ta tms striimeriä. Mm. WD TV Live osasi homman ilman noita, SMB:n yli.

Nyt on mediaserveri asennettuna, mutta tuo VLC ei toimi edelleenkään, koska se hyytyy jo loggautumisvaiheessa. Kysyy tunnuksen ja salasanan, ja kun ne antaa ja painaa ok, niin kysyy niitä vain uudelleen. Kyllä, on oikeat tunnarit. Buginen playeri sanoisin.

DS Video osaa näyttää videot nyt, mutta se on sen verran alkeellinen soitin, ettei se osaa parsia ripattuja dvd-kansioita (ts_video + vob) ehyiksi dvd-videoiksi, vaan näyttää jokaisen vobin yksittäisinä videoina. Vanha WD TV Live osasi tämänkin homman.
    Jari
  • Erikoista, minulla toimii VLC ihan ok. Mitä jos luot toisen käyttäjän synologylle, toimisiko silloin VLC.
    Sami S
  • En tiedä VLC:stä koska en siitä yleensäkään pidä, mutta Kodilla pyörii Synologyn NASsin kautta NFS jaetut elokuvat mainiosti. Niin Hubilla kuin Raspberry Pi:lle asennetulla Kodilla.
    Ebinwrz
  • Jep. Kiitos vinkeistä. Kodilla sain pelaamaan, mutta vain SMB:llä. NFS:llä ei jostain syystä onnistunut. Mutta yhtäkaikki, nyt pelaa ja Kodi osaa mukavasti parsia DVD-hakemistotkin (ts_video/vob). Ainoa murhe on enää Kodin tai DNA-hubin audioasetukset, koska en saa monikanavaääntä vahvistimelle... Se on toinen tarina ja eri keskustelu.
    Jari