Voimakas särö DNA:n kaapeliverkon Yle Radio 1 -kanavalla taajuudella 92.3

Muutaman päivän ajan on kaapeliverkon Yle Radio 1 -kanavalla Helsingissä  (92,3 MHz) ollut voimakas särö. Olen kokeillut asiaa eri vastaanottimilla ja särö kuuluu kaikissa. Säröä ei ole muilla kanavilla. Säröä ei myöskään ole antenniverkon Yle Radio 1 -kanavalla (87,9 MHz). Onko asia DNA:n tiedossa ja onko lähete tulossa kuntoon?

Yst terv Kari

Kommentit

• Hei Kari,

Oletko jo ehtinyt testaamaan onko antennikaapelin uudelleen kytkemisellä vaikutusta tilanteeseen? Tai oletko kokeillut vaihtaa antennikaapelia?

Mikäli kotikonsteista ei ole apua, pirautathan maksuttomaan vikapalveluumme 0800 300 500 niin tutkitaan tilannetta tarkemmin, kiitos.
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • Olen kokeillut kahdella antennikaapelilla. Ei vaikutusta. Vika näyttäisi olevan DNA:n kanavakohtaisissa laitteissa, koska ei kokeilujeni mukaan ole kotipäässä, ei muilla kanavilla eikä Ylen antennilähetteessä. Yt Kari
    Kari
  • Hei Kari,

Kaapeliverkon kautta kulkevassa radiotaajuudessa on havaittu häiriötä. Ongelma ilmenee juurikin niin, että taajuus särisee tai kohisee. Vikaa on havaittu pääkaupunkiseudulla, kaapeliverkon FM-signaalissa. Vika koskee ainakin Jouluradiota (100,50 Mhz) sekä YLE Radio 1:stä (92,30 Mhz).

Vikaa korjataan parhaillaan, pahoittelut häiriöstä aiheutuvasta harmista.
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • Hei Mari,

Paljon kiitoksia tiedosta. Hyvä, että asia on hoidossa.

Hyvän joulun toivotuksin,

Kari
    Kari
  • Hei

Yle Radio 1:stä ei voi vian takia kuunnella juuri ollenkaan. Meneekö korjauksessa pitkään?

T. Tiina
    Tiina
  • Hei
    Olen täällä Töölössä päin harmitellyt tuota yle radio ykkösen säröä, joka ilmenee juuri aikaisemmissa viesteissä kuvatulla tavalla. Toivottavasti vika saadaan korjatuksi pikaisesti. Ainakin vielä jouluaattona vika edelleen päällä. Onkohan korjaajatonttuja liikkeellä näin jouluna?
    Hyvää joulua
    T. Georgij
    Georgij