Voinko käyttää Dna Super Prepaid liittymää mokkulassa tai reitittimessä?

Moi. Haluaisin reitittimeeni liittymän jota velotettaisiin vain päivien mukaan jolloin käytän nettiä. Siksi tuo Super Prepaid voisi olla hyvä koska siinä veloitetaan käytettyjen päivien mukaan. Mutta kysymykseni on että vaikka Super Prepaid on varmaan virallisesti tarkotettu puhelimiin niin se varmaan toimii myös perus reitittimissä?
Näytä paras vastaus

Kommentit

• Toimii myös reitittimessä. Toki jos tarvitsee julkista IP-osoitetta , niin sellaista ei käsittääkseni puheliittymään saa.
    Veikko
  • Okei. Missäs tilanteissa tuota julkista IP osoitetta yleensä tarvitaan?
    Jontte
  • Normaalissa verkkoselailussa ei sillä julkisuudella ole merkitystä. Joissakin verkkopeleissä on etua , että saa paremman NAT-luokan. Jos pitää päästä internetistä käsin omaan kotiverkkoon , niin silloin sitä julkisesta osoitteesta on apua. Tässä pari esimerkkiä.
    Veikko
  • Voiko Super Prepaid:llä Las Palmasissa ja  Prahassa soittaa paikallispuheluja ja lähettää tekstiviestejä sekä vastaanottaa paikallisia puheluja ja tekstiviestejä?

Entä Suomeen päin ja toisinpäin?

Joillakin operaattoreilla kaikki ei toimi.
    Sam
  • Hei! Super Prepaid toimii myös Espanjassa sekä Tsekeissä. Hintahaun löydät osoitteesta https://www.dna.fi/ulkomaan-hintahaku  sekä tietoa liittymän käytöstä EU -alueella osoitteesta https://www.dna.fi/euroaming

Suomesta ulkomaille soitettaessa kyse on ulkomaanpuhelusta, hinta esim. Espanjaan soittamiselle on 0,235 €/min ja tekstarin lähetys 0,0744 €/kpl.

Espanjassa ollessa soittaminen muihin EU -maihin, eli vaikkapa Suomeen on saman hintaista kuin Suomessa ollessa.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Mulla on tällä hetkellä DNA Data Prepaid ja se toimii melko hitaasti Huawei B315s modeemissa. Asun Salossa, Hähkänän alueella.
    Sitten kun siirrän kortin puhelimeen ja jaan netin sen kautta niin netti on heti nopeampi. Luulisi että tuo Huawei olisi ihan hyvä modeemi kun sitä paljon käyttävät? Vai onko kyseessä nyt että tuo alkaa olla jo vanhempaa tekniikkaa, ja 4g tästä syystä on laitteessa hitaan puoleinen? Eli esim tuoreempi 4g reititin/mokkula parantaisi asiaa? No se selviäisi vain testaamalla.
    Jontte
  • Moi Jontte!

Jos liittymä toimii toisella laitteella samassa paikassa huomattavasti paremmin, on ongelman syy todnennäköisesti päätelaitteessa. Ongelma voi aiheutua siitäkin, jos laitteen päivitykset tai asetukset eivät ole ajan tasalla. Kyseessä on kuitenkin jo usemman vuoden vanha laite, joten todennäköisintä on, että uudempi, kehittyneempi päätelaite toimisi tässä tapauksessa parhaiten.

Ensiapuna voisi vielä testata, auttaako jos vaihdat laitteen käyttämää ensisijaista verkkotaajuutta. Tämä onnistuu mokkulan asetuksista seuraavasti:

1. Avaa nettiselain kun olet kytkeytynyt mokkulan WLAN-verkkoon.
    2. Kirjoita osoiteriville http://dna.mokkula tai http://192.168.8.1
      • Oletuskäyttäjänimi admin, oletussalasana 1234.
    3. Valitse ylhäältä Asetukset -> Modeemi -> Mobiiliverkkoasetukset
    4. Verkko, suositustila kohdasta Valitse
      Vaihtoehdot:
      • Auto
      • Vain LTE 800
      • Vain LTE 1800
      • Vain LTE 2600
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Kiitos kokeilen tuota. Unohtui kysyä että kun mulla on yksi puhelin ylimääräisenä niin puhelimet varmaan voivat toimia myös pelkkänä mobiilitukiasemana jos käytän siinä Data Prepaid liittymää? Silloin sillä ei voi soittaa tai lähettää viestejä mutta käsittääkseni voi käyttää ns. modeemina?
    Jontte
  • Puhelintakin voi lähtökohtaisesti käyttää yhteyspisteenä nettiyhteyden jakamiseen. Tässä kannattaa huomioida, että puhelinlaitetta ei ole tarkoitettu yhteyden jatkuvaan jakamiseen, joten tämä rasittaa puhelinta ja kuluttaa akkua tavanomaista käyttöä enemmä. Emme siis suosittele käyttämään puhelinta ensisijaisena laitteena netin jakamiseen.