VoLTE

Millois teillä tulee volte, kun nyt se on testivaiheessa vain pariin puhelimeen. Puhelimini tukisi kyllä voltea, niin miksi tietyt puhelimet?
Kristian Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Kristian!

Asiasta ei ole toistaiseksi muuta tiedotettavaa kuin käynnissä oleva Volte -pilotti, testaus tehdään alkuun rajallisella mallivalikoimalla, näitä on kuitenkin saatu mukaan enemmän pilotin edetessä: https://www.dna.fi/volte-pilotti
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Olis vähintäänki kohtuullista että tähän pilottiin otettais muitakin merkkejä matkaan ku vain nämä ns. valtamerkit. Vai ootteko kartelloitunu Samsungin ja Sonyn kans niin pahasti ettei Nokialaisia kiinnosta ottaa testiin mukaan? Itseltä löytyy Nokia 8 ja kamppis loppuu sopivasti toukokuussa niin vaikuttaa todellakin operaattorin valintaan tulevaisuudessa joka kehittää verkkoa älykkäämmin. Aikoinaan teillä oli tämä HD-Voice 3G-puolella mutta näytätte nyt VoLTEssa jääneen jälkeen ja pahasti. Onneks siniseltä operaattorilta löytyy VoLTE tuki myös Nokialaisille.
    Juho
  • Moi, onko VoLTE pilotti päättynyt kun https://www.dna.fi/volte-pilotti linkki ei toimi enää. Onko tiedossa tarkempaa aikataulua VoLTE virallisen käyttöönoton suhteen? ja mitä malleja VoLTE tulisi tukemaan. Itsellä käytössä tällä hetkellä Sony Xperia XZ1 android 8.0 Oreolla.
    Jyrki
  • Hei Jyrki! Ikävä kyllä tässä vaiheessa ei ole vielä antaa mitään tarkempia aikatauluja tai tietoja, mutta asiasta tiedotetaan kyllä myöhemmin.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Joko volte tuli saataville? Minulle on annettu infoa että tulisi 1.6.2018.
    J
  • Semmosen infon minäkin oon saanu että Nopea 4G Rajaton liittymään pitäis tulla tämän viikon aikana.
    Juho
  • Super 4G rajaton sisältää käsittääkseni myös volten. Liittymän kuvauksessa lukee:sisältää wifi puheominaisuuden.

Muut liittymät saavat ominaisuuden "lähiviikkoina" porrastetusti: Tieto dnan asiakaspalvelusta.
    J
  • Hei!

WiFi- ja VoLTE-puhelut ovat nyt käytössä seuraavilla liittymätyypeillä:
    • DNA Super 4G Rajaton
    • DNA Nopea 4G Jämpti
    • DNA Rajaton
    • DNA Paketti
    • DNA Jämpti
    Ominaisuuden käyttöönottoa muihin liittymätyyppeihin jatketaan ensi viikolla.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Koskas olisi tulossa Nokia 8:lle?
    JR
  • On kyllä sitten ala-arvoisella tasolla tämä asiasta tiedottaminen. Jotkut lähteet kertoo että riittää kun puhelin on vain VoLTEen kykenevä ja jotkut sitten että valikoima on rajallinen missä toimii. Muutenkaan tästä ei ole asiakkaille tiedotettu vaan tästä on itse pitänyt älytä kysyä. Tiedottamisessa olis kyllä parantamisen varaa ja kovasti.
    Juho
  • Hei DNA,

Milloin VoLTE- ja VoWIFI-puhelut tulevat yritysliittymiin?

Ja onko kaikki ko. tekniikoihin kykenevät puhelimet DNAlla palvelun piirissä?

Terv.
    A
    A
  • Kovasti kiinnostaisi laitelista!! Löytyykö iPhonet sieltä?
    kimppikoo
  • Hei,

Laitelista löytyy ao. osoitteesta (Laitelista on sama VoLTE:lle ja WiFi-puheluille)

https://www.dna.fi/tuki-puhelinliittymat#wifi-puhelut
    Kimmo
  • Milloin tukemanne laitekanta laajenee? Elisan vastaavaan ( https://elisa.fi/wifipuhelu/ ) verratuna tuo on surkea.

Lisäksi tiedotuksenne on ollut olematonta. Aluksi ulkomaisissakin medioissa rummutettu pilotti joka ei ilmeisesti koskaan alkanutkaan ja tämän jälkeen asiakkaiden kyselyiden varassa liikkuvat huhut ovat olleet ainoita konkreettisia tietolähteitä homman etenemisestä. Ei näin!
    Palveluun pettynyt
  • Ihan normaalia tuolaine toiminta VoLTE/VoWiFi-palvelun kanssa että kaikki laitteet eivät tule saamaan tukea koskaan. On minusta DNA:lla yllättävän hyvä tuki mitä voisi odottaa, jopa vuoden 2016-puhelinmalleista lähtien.

Ainoa mitä puuttuu on OnePlus, Nokiat ja Alcatelin mallit. OnePlus ei varmaan tuu kun ei ole DNA OnePlussan partneri. Voisi Nokiaa kuvitella kyllä aikanaan.
    olkitu
  • Saako OnePlus puhelin DNA:lta Volten?
    Toivova
  • WiFi-puheluita tukevien puhelinmallien määrä kasvaa jatkuvasti. Tällä hetkellä ominaisuutta tukevat esimerkiksi monet Samsungin, Huawein ja Sonyn puhelinmallit. Alla listatut mallit olemme testanneet itse toimiviksi:

• Samsung Galaxy S9, S9+, S8, S8+, S7, S7 Edge, S6, S6 Edge ja S6 Edge+, Note 8, A8, A6, A6+, A5, A3 (vuoden 2016 tai uudempi), XCover 4, J7, J5, J3 (2017 ja uudemmat mallit)
    • Huawei P20, P20 Pro, P20 Lite, P Smart, P10, P10 Plus ja P10 Lite, Mate 10, Mate 10 Pro ja Mate 10 Lite
    • Honor 10, Honor 10 View, Honor 9, Honor 9 Premium
    • Sony Xperia X, X compact, Xperia XZ, Xperia XZ Premium ja Compact, XZ1 ja XZ1 Compact, XZ2 ja XZ2 Compact
    DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • Nimen omaan tuossa kannattaakin nyt ottaa sanamuoto huomioon. Eli nuo kapulat on testattu toimivaksi eikä missään sanota etteikö toimisi esimerkiksi myös Nokialaisissa. Ja mitä tulee taas laitelista sivulla olevaan tiedotteeseen niin siellä on virhe. "Palvelu aktivoidaan kevään 2018 aikana DNA Super 4G- ja DNA Nopea 4G -puhelinliittymiin. Ensimmäisenä ominaisuuden saavat käyttöönsä DNA Super 4G Rajaton ja DNA Nopea 4G Rajaton -liittymien tilaajat." Tuon Nopea 4G Rajaton liittymän osalta on valheellista tietoa koska itselläni tuo liittymä sattuu olemaan ja taitaapa kaikissa muissa suurin piirtein tuo VoLTE jo olla paitsi tässä. Surkeaa palvelua kun jätetään suosituimmasta liittymätyypistä pois ja vielä kehdataan hehkuttaa netissä että ko. liittymätyyppiin tulee ensimmäisenä vaikka todellisuudessa viimeisenä jos koskaan. Suorastaan törkeää toimintaa operaattorilta.
    Juho
  • Eli OnePlussaan ei ole tulossa DNA:lta Voltetta?
    Toivova
  • Dnalta saamani tiedon mukaan DNA Nopea 4G Rajaton tulee saamaan 19.6.2018 VoWifin ja VoLTEn
    J
  • ^^
    Saas nähdä, vähän oon kyllä skeptinen tuon suhteen kun on niin monta kertaa jo siirtynyt luvatusta ajankohdasta.
    Juho
  • Nytton ainaki minulle tullut volte merkki puhelimeen! (Honor 9)
    Tarkoittaako se käytännössä mitä muuta kun parempaa puhelukokemusta?
    Minä
  • Ei näy meillä päin vielä voltea eikä vowifiä Dna 4g nopea rajaton -liittymissä vaikka listalle kuuluvissa puhelimissa on asetukset kunnossa.
    VV
  • Mä oon tästä firmasta oppinut sen että täällä ei kannata mihinkään luvattuun aikatauluun luottaa jos siitä ei operaattorille ole suoraa lisätuloa ja jos kyseessä on asiakkaan käyttökokemuksen parantuminen verkon ominaisuuksien suhteen.
    Juho
  • Toimii nyt volte ja vowifi
    J
  • Onko ​sulla tuo 4G nopea rajaton?
    Juho
  • Täällä kolmessa eri puhelimessa 4g nopea rajaton eikä yhdessäkään volte eikä vowifi toimi.
    VV
  • Puhelimessa tulee olla WiFi-puhelu-ominaisuus aktivoituna, ja liittymän tulee olla WiFi-puheluita tukeva. Kun nämä edellytykset täyttyvät, sekä soitetut että vastaanotetut puhelut kulkevat automaattisesti WiFi-puheluina. Ominaisuuden käyttöönotto saattaa vaatia puhelimen uudelleenkäynnistyksen tai sen käyttämisen lentotilassa.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Puhelimien asetukset ovat ainakin täällä kaikki kohdallaan.
    VV
  • Ei sitten Hannalla​ käynyt mielessä kertoa että joko ko. ominaisuus on Nopea Rajattomaan aktivoitunut? Huomaa kyllä hyvin aspan "tason" kun ladellaan vain itsestään selvyyksiä copy pastena joilla ei loppujen lopuksi ole mitään merkitystä.
    Juho
  • VV ja Juho, mitään yksittäistä salamaniskua, jolla kaikki yhden liittymätyypin tilaajat saataisiin VoLTEen ja VoWiFiin ei ole olemassa, vaan jokainen liittymä vaatii määrittelyjä erikseen. Kun asiakkaita on paljon, niiden määrittelyjen tekeminen kestää aikansa. 4G Nopea Rajattoman osalta valmista tulee vielä tämän päivän aikana.
    Sn0wd3n
  • Nyt toimii täälläkin meikäläisen puhelimessa. Eiköhän siis kahdessa muuussakin vielä tänään!
    VV
  • Sn0wd3n: Sinulle ISO KIITOS vastauksestasi!
    Juho
  • 4g nopea rajaton on. Sain toimimaan kytkemällä wifin ja mobiiliverkon hetkeksi pois
    J
  • Tämän päivän ajot tulleet valmiiksi. Valitettavasti taustajärjestelmästä löytyneen teknisen ongelman vuoksi kourallinen liittymiä jäi vielä ilman VoLTE- ja VoWiFi-palvelua, mutta nekin pitäisi saada kuntoon juhannukseksi. Korjaus luvattu torstaiksi ja sen jälkeen laitetaan loput liittymät kuntoon.
    Pahoittelut kaikille niille, jotka tuohon kouralliseen osuivat!
    Sn0wd3n
  • Mitä toi volte tekee? Mitä se on?
    Jegor Pauk
  • Hei Jegor,

4G- eli VoLTE-puhelut välitetään matkapuhelinverkon kautta kuten 2G- ja 3G-puhelutkin. 4G-puhelut aktivoidaan kevään 2018 aikana vaiheittain kaikkiin DNA:n 4G-liittymiin.

4G-puheluiden ero 2G- ja 3G-puheluihin nähden on hieman parempi äänenlaatu, nopeampi puhelun kytkeytymisaika ja paikoittain parempi kuuluvuusalue.

Lisätietoja VoLTE-puheluista ja WiFi-puheluista löydät täältä:
    https://www.dna.fi/tuki-puhelinliittymat#wifi-puhelut

DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • Mitäs tälle projektille kuuluu?
    Juho
  • Mulla lähti toimimaan, kun käynnisti puhelimen uudestaan. Liittymänä Dna Nopea 4g rajaton ja puhelimena Sony Xperia XZ1.
    Jyrki
  • Puhelimena Nokia 7 plus. Dual SIM-illä voLTE ja voWi-Fi toimivat Saunalahden kortilla mutteivät DNA:n. Liittymänä DNA Nopea 4G Rajaton
    Lasse
  • Nokian puhelimet eivät ole vielä tuettujen listalla DNA:lla.

Kimmo
  • Saako ton jotenkin pois päältä? Ärsyttävä ylimääräinen kuvake näytön yläreunassa.
    Anni
  • Onko näissä VoLTE -puheluissa esiintynyt ongelmia? Minulla kotiin tullessa (puhelin liittyy wifiin) puhelu katkeaa ja kotoa soittaessani puhelut katkeavat noin 30-60sek välein. Mikäli minulle päin soitetaan, ei ko. ongelmaa ole. Laitteena Huawei p20 ja liittymä 4g rajaton.
    Ems
  • Minulla aivan sama ongelma kuin nim. Ems. Kotiin tullessa puhelut katkeaa jatkuvasti!!
    Anna
  • Tuon puheluiden katkeamisen wifi verkossahan voi kiertää sitten että kytkee wifipuhelut pois päältä asetuksista mutta VoLTE voi silti olla käytössä niin silloinhan puhelut menee 4G:n kautta vaikka puhelin olisi wifissä kiinni. Sama toimii myös toisin päin.
    Juho
  • Minulla puhelin Oneplus 6. Pitäisi tukea wifi-puheluita ja VoLTEa. Liittymä DNA Nopea 4G Paketti. Sen pitäisi tukea kyseisiä tekniikoita. Ei silti näy puhelimen asetuksissa mitään mistä laittaa päälle wifi-puhelut tai VoLTE. Eli tarvinko uuden sim-kortin vai mistä kiikastaa? Käsittääkseni pitäisi näkyä nimenomaan Oneplus 6 asetusten SIM-kortti & verkko kohdan alta kun valitsee aktiivisen SIM-kortti 1 (DNA) asetukset. Ei näy kuin sim-kortin nimi, roaming, tukiasemien nimet ja verkko-operaattorit kohdat. Elisa kyllä listaa Oneplus 6 toimivaksi tekniikoiden osalta.

Pitääkö wifi-puhelut aktivoida sim-kortille vai tarvitsenko uuden sim-kortin, jos vanha ei tue kyseisiä palveluita (varmaan 5 vuotta vanha)??
    Juhis10
  • @Juhis10 Sinulle tiedoksi että VoLTE-palvelu vaatii puhelimessa konfigurointitiedostot, jotka toimittaa valmistaja OTA-päivityksen yhteydessä puhelimeen. Konfiguroinnit testataa teleoperaattori ja valmistaja keskenään ja toimittavat kun kaikki on kunnossa.

DNA ei itse myy OnePlus-puhelimia, joten luulenpa ettei tule saamaan VoLTE-palvelua lähiaikoina. Toisella operaattori on OnePlussan partneri ja onkin tuki sinun puhelimellesi tarjolla.
    olkitu
  • Tuleeko tämä ominaisuus 'DNA Super Prepaid' liittymän 'RAJATON 30 vrk (50 Mbit/s)' pakettiin?
    nautasika
  • Käytännössä siis kun Dnan sivulla lukee tuetut puhelimet tämän malliin "Alla listatut mallit olemme testanneet itse toimiviksi:"

Pitäisi oikeasti lukea että toimii VAIN näillä laitteilla ja emme aio lisätä sellaisia laitteita, joita emme itse myy.

Ja mitä tulee sim-korttiin niin sen vaihto uuteen ei tosiaan auttanut mitään. Ilmeisesti valmistaja, esim OnePlus haluaa rahaa (tai myyntiä), jolla Volte ja wifi-puhelut aktivoidaan operaattorin verkkoon.

Olisi pitänyt tietää tämä ennen 12kk määräaikaisen liittymäsopimuksen tekoa.

Juhis10
  • https://www.notebookcheck.net/OnePlus-6-now-available-in-white-WiFi-calling-mysteriously-absent-in-some-European-regions.307966.0.html

Tuon mukaan:
    (June 7 update with OnePlus statement) Irate owners in Germany have started a petition requesting Voice over LTE and WiFi calling features to be enabled on their new OnePlus 6 devices. OnePlus has clarified that its OnePlus 6 is already equipped with the necessary bands to support such features. Instead, it is the carriers that must support VoLTE and WiFi calling for the latest smartphone.
    Eli ei muuta kuin Dna toimeen.
    Juhis10
  • Kyllä se on yleensä laitevalmistajan ja operaattorin yhteistyöllä. Mikäli kuitenkaan yhteystyötä aikaisemmin ei ole ollut niin on epätodennäköisempää että saisi tukea. Operaattorit testaavat tätä laitevalmistajan kanssa yhteydessä ja sitten kun on testattu toimitetaan asetukset OTA-päivityksien avulla puhelimiin pääsäntöisesti.

Mutta DNA:lla on kyllä aika hyvä tukilistaus eri puhelinmalleista. DNA.lla ei ole mitään tekemistä tällä hetkellä OnePlussan kanssa, joten tukea on aika epätodennäköistä mutta koskaan ei tiedä. Nokialle odottaisin kyllä tukea DNA:lta.
    olkitu
  • Kun VoLTE päällä, mobiilinetin nopeus puolittuu. Ei toivoakaan, että pääsisi 4G+ verkkoon VoLTE:n ollessa päällä. Vika/Ominaisuus dnan verkosssa täällä yhteisverkon alueella sonyn ja samsungin puhelimilla. Dna ei osaa sanoa missä vika. Tämmöstä....
    J
  • Näköjään jotain ihmeellistä tapahtunut... Nyt homma korjaantunut, kun kirjoitin asiasta julkisesti.
    J
  • Täällä foorumilla kirjoitteli Sn0wd3n niminen kaveri joka tiesi asioista oikeasti jotain niin osaiskohan hän vastata että tuleekohan koskaan Nokialaisille tukea tuohon VoLTElle vaiko ei?
    Juho
  • Hei Juho, yhteistyötä on tehty, mutta aikataulut eivät ole DNA:n käsissä. Tuki varmasti tulossa, mutta mihin malleihin ja minkä päivityksen yhteydessä, se on kiinni valmistajasta.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Minulla on Samsung Galaxy J5 2016... ja siinä DNA 1 Mb/s. VoLTE ja HD-puhelut toimivat mainiosti. Kaverillani Oneplus 5T ja siinä eivät toimi lainkaan.

Asiakaspalvelu vastasi, ettei ole tiedossa se, että koska tuo tuki tulee tuohon malliin. Kovasti kyllä mainostetaan myynnissä näitä... hänellä myös DNA.
    Asiakas 1M
  • Vaihdoin puhelinta, nyt on Xiaomi Mi A1, miksei tässä ole Wifi-puheluita ja VoLTE-puheluita? Kovasti kyllä liittymien myynnissä mainostetaan sitä, että Wifi-puhelut sisältyvät kaikkiin liittymiin? MIksei sitten näin ole käytännössä?

No, kaipa taas sama selitys, kuin ystävälleni - riippuu valmistajasta, koska se tuki tulee, ei auta muu kuin odottaa... Mutta teot puuttuvat.
    Asiakas 1M
  • Itse odottelen tuke Nokia 8:lle. Äidilläni on S.lahden liittymässä Nokia 6.1 ja VoLTE toimii.
    mie
  • Minäkin odottelen tukea Nokia 8:lle. Kunhan siitä on omia kokemuksia niin alan siirtämään syrjäkylällä asuvan anoppilan väen liittymät DNA:lle. Siis jos tuki joskus tulee...
    Landepaukku
  • Pitääkö tosiaankin vaihtaa operaattoria saadakseeni volten oneplus6:seen?
    Paavo
  • Ihmettelen kovasti, että edellisessä Sony Xperia XZ1 Compactissa VoLTE toimi. Kyseisen puhelimen kohdattua tapaturman ja ostettuani uuden samanlaisen, niin tässä se ei toimikkaan. Edes valikossa ei ole täppää kyseiselle ominaisuudelle. Nykyinen puhelinkin on ollut kuitenkin jo kohta kuukauden käytössä, niin luulisi kaikkien päivitysten olevan jo ajan tasalla. Onko ideoita, missä mättää?
    Sammy
  • Sammy onhan sinulla Xperia XZ1 ostettu Suomesta ja sisältää Nordic Countries-firmware-version. Mikäli käytössäsi on jonkun muun maan firmware-versio, niin tämä voi olla syynä miksi VoLTE-asetukset eivät näy. Muista myös päivittää uusimpaan versioon firmiksestä mikä saatavilla. Voit tarkistaa käyttämäsi firmware-version Asetukset -> Tietoa puhelimesta.
    olkitu
  • On ostettu Suomesta. Mistäs mä tiedän, mikä firmisversio on oikea?
    Sammy
  • Pitääkö sitä vaihtaa takaisin Saunalahdelle, kun ei sitä tukea näy Nokian puhelimille vieläkään 🙁
    mie
  • Entäs jos on yliherkkä näiden laiteiden säteilylle, aiheuttaa volte LISÄÄ säteilykuormitusta?

Pääseekö alhaisemmalle säteilykuormitukselle hankimalla jälleen peruspuhelimen ilman näitä verkkopalveluja voltista huolimatta?

Jospa joku antaisi vastauksen sähköpostilla.
    D. Reiners