Volte ei toimi - iPhone 12

4G rajaton, eSim ja uusimmilla päivityksillä varustettu iPhone. Aspaan soitettu ja liittymässä tai sen asetuksissa kaiken tulisi olla kunnossa. Kehottivat menemään liikkeeseen ja hakemaan apua. Miksi ihmeessä? Asetukset -> Mobiilidata -> Mobiilidatavalinnat -> Puhelut ja data - valikosta ei löydy mahdollisuutta Volten päälle kytkemiseen. Optioina vain 5G päällä, 5G auto ja 4G - siinä kaikki mitä valikossa näkyy. Liikkeeseen meneminen tuskin tilannetta miksikään muuttaa.

Viittaa vahvasti jonkin sortin poikittaiseen bittiin DNA:n päässä.

Kommentit

• Hei hakke!

Näyttäisi tosiaan siltä, että iPhone 12 -mallissa tuota VoLTE-vaihtoehtoa ei jostain syystä nyt näy. Laitetaanpa tämä selvitykseen ja palataan asiaan mahdollisimman pian!
    DNA Ilkka palveluasiantuntija
  • Verrattain nopeasti reagoitu, mainiota.
  • Moi! VoLTEa ei saa pois käytöstä tässä puhelinmallissa. VoLTEN pitäisi kyllä toimia, sitä ei vaan tosiaan saa kytkettyä pois päältä, jollei Apple julkaise päivitystä.
    DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Tämäpä omituista. Onko kyseessä jokin DNA:n verkon ominaisuus? Applen omien tukisivujen ja googlettelun jälkeen missään ei ole mainintaa, ettei voltea saisi halutessaan pois päältä / laitettua päälle. Itseltäni puuttuu kokonaan kyseinen namiska optioista, joka viittaa ennemminkin siihen, että operaattori ei ominaisuutta tue.
  • Ominaisuus lienee operaattorikohtainen ja vaattii laitevalmistajan päivityksen, jotta tämä saadaan käytöön.
    DNA Ida S palveluasiantuntija
  • Sama kysymys mutta käytössä iPhone 13 ja eSIM. Mobiilidata - Puhelut ja Data - 5G päällä/5G Auto/4G valinnat pelkästään. Ei mitään volte:stä. Käsittääkseni volte ei toimi täten?
    dniio
  • Dna lienee ainoa operaattori, joka ei tue VoLTE puheluita ja/tai wifi-puheluita iPhonella. Itselle ei ihan merkityksetön asia, paristakin syystä.

Pari kertaa vuodessa tulee reissattua EU:n ulkopuolelle, jolloin wifi-puheluiden soisi toimivan.

Verkko tällaisessa Espoon kokoisessa käpykylässä on asuinpaikassani luvattoman huono. Pätkivät puhelut ovat ennemminkin sääntö kuin poikkeus. Ratkaisu olisi varsin helppo, ne toimivat wifi-puhelut.

Emoyhtiönne Telenor kuitenkin molempia em. ominaisuuksia iPhonella tukee. Olisiko aika teidän ottaa ns. lusikka kauniiseen käteen ja tehdä asialle jotain, eikä mutuilla täällä termeillä "pitäisi kyllä toimia" ja "ominaisuus lienee operaattorikohtainen"?
    hakke