Siirry uusimpaan kommenttiin

WA8021V5 asetusten muuttaminen siltaavaksi

Ostin 5G ulkomokkulan (ZTE MV7010) ja sen mukana tuli Huawein WA8021V5 meshreititin.

Aikaisemmin käytössä oli Huawei B715, joka reititti sisäverkon 192.168.0.0/24 siten, että jakoi SSID1:llä tuon verkon pääasiassa IoT-laitteille sekä lisäksi siihen oli kytkettynä kolme kappaletta TP-Link Deco M9+ mesh (SSID2) sillattuna, ja siinä oli IoT-laitteiden lisäksi viihdelaitteet, tietokoneet ja kännykät. Deco tukee 64 + 64 (2GHz ja 5GHz) ja tuo B715 muistaakseni 32 + 32 wlan-laitetta. Koska suurin osa IoT-laitteista toimii vain 2GHz, ei tuo 64 riitä.

Tavoitteena oli jakaa uudessa konfiguraatiossa ZTE:n kautta tuo 192.168.0.0/24 kuten B715 aiemmin ja vastaavasti Deco siihen sillattuna kiinni kuten aiemminkin. Näin ei tarvitse säätää IP-osoitteita eikä SSID2:n takana olevien laitteiden osalta muutu mikään. Tämä onnistui ongelmitta juuri kuten halusinkin.

Lisäksi ajatus olisi, että tuo WA8021V5 tarjoaisi vastaavasti sillattuna SSID1:llä aiemmin B715:n tarjoaman Wifin. Tätä en jostain syystä saa onnistumaan haluamallani tavalla mitenkään, vaan konfigurointimuutokset tuohon purkkiin toimivat jotenkin epäloogisesti:

- DNA:n oletus SSID:eet saa muutettua haluamiksiin (tai laitettua yhdellä kuten aiemmikin). Saan siis otettua käyttöön saman SSID1:n kuin aiemminkin
- Oletuksena tuo on reitittävänä, oletusosoite 192.168.101.1 ja toimii samalla dhcp-serverinä ao. verkolle.
- Jos tuon pitää reitittävänä, niin osoiteavaruuden muuttaminen ei onnistu. Näennäisesti voi vaihtaa, ja ottaa DHCP-serverinkin pois päältä, mutta asetukset eivät vaihdu mitenkään vaikka kuinka yrittäisi asettaa
- Jos muuttaa tilan siltaavaksi, niin aiemmin muutetut SSID:eet katoavat ja tilalle tulevat taas DNA:n alkuperäiset. Tämän jälkeen en myöskään keksinyt keinoa päästä konfiguroimaan laitetta uudelleen (ilmeisesti hallintaan pääsee kiinni vain kun se on reitittävänä) kuin resetoimalla tehdasasetuksiin

Pitäisikö olla mahdollista

a) muuttaa reitittävässä tilassa käytetty osoiteavaruus joksikin muuksi kuin oletuksena oleva 192.168.101.0/24?

b) saada tuo toimimaan siltaavana ilman että SSID-asetukset resetoituvat?

c) päästä tuohon hallintaan kiinni silloin kun laite on siltaavassa moodissa?


Yritin myös asettaa WAN-osoitteen käsin ZTE:n verkkoon 192.168.0.2 (ZTE 192.168.0.1) mutta sen jälkeen ei kulkenut kuso lainkaan. Eikä auttanut hallintaan kiinni pääsemiseen.

Onko tämä verkonpaino, vai enkö vain osaa?

Kommentit

 • Pari kuukautta vanha viesti mutta vastataanpa kuitenkin kun itselläkin murheita tämän Mesh-purkin kanssa.
  Eli eipä tosiaan toimi WA8021V5:ssa LAN-osoiteavaruuden määrittäminen, JavaScript on siltä osin rikki:
  "Uncaught ReferenceError: dhcp2_language is not defined"
  ^ kun yrittää painaa "Käytä"-namiskaa LAN-asetuksien puolelta.

  Tällaisenaan purkki tosiaan on verkonpaino jos osoiteavaruus pitäisi saada vaihdettua, itsellä tilanne on juuri tämä enkä ala koko verkkoa konffaamaan uusiksi joten vaihtoon lähtee tämä purkki.

  Tosin eipä tuo ollut ainoa murhe tässä projektissa, nimittäin mukana tullut verkkokaapeli (UTP) oli jotenkin rikki suoraan paketista vedettäessä, ei nimittäin jaksanut päästää kuin 100Mbps lävitsensä.

  Ja vielä lisäksi varsinainen 5G modeemi ZTE MC7010 joka uutena myytiin, oli selvästi ollut aiemmin käytössä eli mikälie asiakaspalautus tämä. Pinnassa naarmuja ja paikoitellen myös likaa, muovipinnassa myös erittäin selvästi näkyvissä hankaus/pyyhkimisjälkiä.
  Jos maksan laitteesta uuden hinnan niin oletan myös saavani uuden enkä vähän käytettyä...

 • Joo. Tuli huomattua sama että purkin osoitetta/dhcp:eetä ei saa muutettua. Tai saa kerran purkin osoitteen vaihdettua mut sitten ei saa dhcp:etä päälle enään eikä edes muutettua purkin osoitetta enään... Huhuu asiakaspalvelijat??? Bugi softassa....
 • Eipä tosiaan näy korjauksia. Olisi mukavaa että joku DNA:lta kommentoisi. En usko että huawei olisi laittanut ainakaan korjaamatta rikkinäistä JavaScript-submit -nappia, vaan hyvin oletettavaa että tuo on rikottu samalla kun

  ​Jostain syystä pari kertaa tuo on vieläpä virtojen alas ajamisen jälkeen siirtänyt osoitteen yhden ylöspäin eli 192.168.101.0/24 onkin muuttunut 192.168.102.0/24. Onneksi se palautui uuden käynnistyksen jälkeen. Liittynee siihen että minulla on näitä purkkeja yhteensä viisi ja kenties joku muista ottibtuon 192.168.101.1 käyttöön kun varsinainen master poistui?


 • Safarissa näköjään tämä text-form ei toimi oikein vaan hukkaa merkkejä. Sitäkin voisi (wink Wink DNA) fi

  olin siis sanomassa että oletan tuon DHCP osoitteistuksen muuttamisen rikkoutuneen DNA:n tilaamien muutosten yhteydessä, ja olisi jo korkea aika muutaman kuukauden jälkeen korjata ja ainakin kommentoida mitä tälle aiotte tehdä?
 • Hei!

  DNA Mesh WA8021V5 laitteen hallintasivulla on havaittu bugi, joka estää hallintasivulla tehtyjen asetusmuutosten hyväksymisen.

  Ongelman voi kiertää siten, että vaihtaa hallintasivun asetuksista kieleksi englannin, jonka jälkeen asetusmuutokset saa hyväksyttyä. Kielen saa vaihdettua ennen hallintasivulle kirjautumista valitsemalla sivun oikeasta yläkulmasta english.

  Ongelma on tiedossa ja korjauksessa, pyritään saamaan tämä kuntoon mahdollisimman pian. Pahoittelut aiheutuvasta häiriöstä!

  Muista ongelmista laitteen kanssa kannattaa olla yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme, niin saadaan ongelma selvitykseen ja korjaukseen teknisen tuen kautta. Sivulla https://www.dna.fi/yhteystiedot voi myös varata soittoajan.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • No niin. Hyvä juttu. Haunkin tuota englannin kieltä mutten hoksannut että ennen kirjautumista muutetaan 🙈😁
  Jarno Kulmala
 • ""- Jos muuttaa tilan siltaavaksi, niin aiemmin muutetut SSID:eet katoavat ja tilalle tulevat taas DNA:n alkuperäiset. Tämän jälkeen en myöskään keksinyt keinoa päästä konfiguroimaan laitetta uudelleen (ilmeisesti hallintaan pääsee kiinni vain kun se on reitittävänä) kuin resetoimalla tehdasasetuksiin ""

  Purkkiin pääsee ethernet portista kun laittaa käsin tietokoneen ip:een huawein  oletusasetuksilla. Eli vaikka 192.168.101.100 ja yhdyskäytävä 192.168.101.1. Tyhmää sinänsä mut minkäs teet...
  Jarno Kulmala
 • Onko tosiaan niin että tähän ei ole vieläkään tullut mitään päivitystä osoiteavaruuden osalta? Mistä voin ladata alkuperäisen firmwaren? En suostu uskomaan että muuten laadukkaita verkkolaitteita tekevä Huawei olisi tehnyt näin surkeaa purkkia.

  Jos jotain posia niin mulla on tällainen sekä DNA:lta että Elisalta ja jälkimmäisen on vielä surkeampi..
  Jussi
 • Ei vieläkään korjattu tuota bugia. Kielen vaihtoakaan ei voi enää tehdä. Valikko hävisi näytöltä.. Todella huonoa asiakaspalvelua jos tätä ei saada korjattua.
  Juha
 • Kielen vaihto onkin sisäänkirjautumissivulla. Pitää kirjautua ensin ulos.... Vaihdon jälkeen siis pystyy muuttamaan ip osoitteen
  Juha

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.