WA8021V5 asetusten muuttaminen siltaavaksi

Ostin 5G ulkomokkulan (ZTE MV7010) ja sen mukana tuli Huawein WA8021V5 meshreititin.

Aikaisemmin käytössä oli Huawei B715, joka reititti sisäverkon 192.168.0.0/24 siten, että jakoi SSID1:llä tuon verkon pääasiassa IoT-laitteille sekä lisäksi siihen oli kytkettynä kolme kappaletta TP-Link Deco M9+ mesh (SSID2) sillattuna, ja siinä oli IoT-laitteiden lisäksi viihdelaitteet, tietokoneet ja kännykät. Deco tukee 64 + 64 (2GHz ja 5GHz) ja tuo B715 muistaakseni 32 + 32 wlan-laitetta. Koska suurin osa IoT-laitteista toimii vain 2GHz, ei tuo 64 riitä.

Tavoitteena oli jakaa uudessa konfiguraatiossa ZTE:n kautta tuo 192.168.0.0/24 kuten B715 aiemmin ja vastaavasti Deco siihen sillattuna kiinni kuten aiemminkin. Näin ei tarvitse säätää IP-osoitteita eikä SSID2:n takana olevien laitteiden osalta muutu mikään. Tämä onnistui ongelmitta juuri kuten halusinkin.

Lisäksi ajatus olisi, että tuo WA8021V5 tarjoaisi vastaavasti sillattuna SSID1:llä aiemmin B715:n tarjoaman Wifin. Tätä en jostain syystä saa onnistumaan haluamallani tavalla mitenkään, vaan konfigurointimuutokset tuohon purkkiin toimivat jotenkin epäloogisesti:

- DNA:n oletus SSID:eet saa muutettua haluamiksiin (tai laitettua yhdellä kuten aiemmikin). Saan siis otettua käyttöön saman SSID1:n kuin aiemminkin
- Oletuksena tuo on reitittävänä, oletusosoite 192.168.101.1 ja toimii samalla dhcp-serverinä ao. verkolle.
- Jos tuon pitää reitittävänä, niin osoiteavaruuden muuttaminen ei onnistu. Näennäisesti voi vaihtaa, ja ottaa DHCP-serverinkin pois päältä, mutta asetukset eivät vaihdu mitenkään vaikka kuinka yrittäisi asettaa
- Jos muuttaa tilan siltaavaksi, niin aiemmin muutetut SSID:eet katoavat ja tilalle tulevat taas DNA:n alkuperäiset. Tämän jälkeen en myöskään keksinyt keinoa päästä konfiguroimaan laitetta uudelleen (ilmeisesti hallintaan pääsee kiinni vain kun se on reitittävänä) kuin resetoimalla tehdasasetuksiin

Pitäisikö olla mahdollista

a) muuttaa reitittävässä tilassa käytetty osoiteavaruus joksikin muuksi kuin oletuksena oleva 192.168.101.0/24?

b) saada tuo toimimaan siltaavana ilman että SSID-asetukset resetoituvat?

c) päästä tuohon hallintaan kiinni silloin kun laite on siltaavassa moodissa?

Yritin myös asettaa WAN-osoitteen käsin ZTE:n verkkoon 192.168.0.2 (ZTE 192.168.0.1) mutta sen jälkeen ei kulkenut kuso lainkaan. Eikä auttanut hallintaan kiinni pääsemiseen.

Onko tämä verkonpaino, vai enkö vain osaa?