Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

WboX HD2 kadonneet tallenteet

Katsoin eilen tallenteita boxilta, mutta tänään mennessäni tallenteisiin huomasin, että kaikki olivat kadonneet. En ole vaihtanut korttia tai muutenkaan tehnyt mitään muutoksia boxille. En ole myöskään poistellut boxilta mitään lähiaikoina joten vahinkotyhjennys ei myöskään tule kyseeseen. Suosikkilista kanaville on edelleen boxilla joten en ole myöskään unissani palauttanut tehdasasetuksia 😀 mistäköhän tallenteiden katoaminen voi johtua?

Kommentit

 • Oletko ottanut virrat pois boksista? Jos ei auta virtojen poisotto, niin voi olla kovalevy mennyt rikki.

 • Hei Jesse!

  Ei tuo ainakaan boksin normaalilta toiminnalta kuulosta, asia on ainakin toisessa ketjussa ratkennut vain ottamalla virrat pois laitteesta https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/ohjelmistopaiv...

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Iiro: Jos teille ei ole siellä tuessa vielä neljänkään vuoden jälkeen selvinnyt, niin tämä on täysin normaalia toimintaa - siis tässä epänormaalissa laitteessa.

  Jos tallenteet katoavat, on ensimmäisenä otettava virtajohto irti. Laitetta ei saa sammuttaa millään muulla tavalla, koska tällöin muistissa oleva korruptoitunut tallennekanta voi tallentua levylle ja tallenteet ovat oikeasti mennyttä.

  Mie: On erittäin epätodennäköistä, että tässä tilanteessa kiintolevyllä olisi mitään tekemistä asian kanssa. Tallennekanta on laitteen käyttömuistissa käynnistymisen jälkeen, ei levyllä.

  Jesse: Miten paljon tallenteita Wboxisi levyllä on?

 • Otin virta johdon pois ja kytkin takaisin, ei edelleenkään löydy tallenteita. Ajattelin testata tallennusta äskön eikä rec-nappula reagoi mitenkään ohjelman ollessa käynnissä. Kokeilin myös EPG:n kautta laittaa tallenuksen, mutta ohjelman kohdalla rec-nappulaa painaessani sivupalkkiin tulee vain valinnat; Katso, Etsi samanlaisia ja näytä tiedot. Aiemmin tähän tuli Tallenna, Tallenna aina jne.

  Wbox2 user: tallenteita ei ollut hirveesti, muistaakseni about 10 leffaa, ja sarjojen jaksoja n.20-30.

 • Itsellä sama ongelma. Tapahtui siten, että laite yllättäen sammutti virrat kokonaan ja buuttasi itsensä. Tämän jälkeen tallenteet olivat kadonneet, eikä epg:ssä ollu tallennusvaihtoehtoa lainkaan.
  Olin säästellyt käyttöjärjestelmän päivitystä, koska pelkäsin sen hävittävän tallenteet (:)) ja nyt tallenteiden "kadottua" päivitin laitteen verkon kautta.
  Et voilà: tallenteet palasivat näkyviin ja kaikki oli kuten pitää. Hetken...
  Kunnes laite jälleen sammutti itsensä ja tallenteet lakkasivat näkymästä ja epg tarjoamasta tallennusmahdollisuutta. Laitteen takana olevasta virtanapista virtojen poisotto ja palauttaminen ei auttavnut.
  Nyt hieman viisaampana yritin päivittää, mutta kun uusin ohjelmisto jo oli asennettuna, ei sitä mahdollisuutta ollut tarjolla. Sen sijaan löysin valikosta "Käynnistä uudelleen"-vaihtoehdon. Ja kas, sen jälkeen tallenteet ovat taas näkyvissä!
  Nyt kun laite toimii, urakoin Copper-sarjaa jos sen ehtisi katsoa kunnes laite taas sammuttaa itsensä...
  Mutta siis: virtojen poistossa kannattaa kokeilla myös "Käynnistä uudelleen" -toimintoa.

 • Noniin, eli ensimmäisellä kerralla otin virrat pois ottamalla virtajohdon irti pistokkeesta. Yllä olevan viestin perusteella löysin virtanapin laitteen takaa ja tämän kautta virtojen poisotto todella palautti tallenteet sekä tallennusominaisuuden.

  Kiitoksia kaikille vastauksista ja kommenteista.

 • Olen selvittänyt tätä tallenteiden katoamisongelmaa lisää ja kyllä ongelma sittenkin on ensisijaisesti kiintolevyperäinen - mutta ei johdu kiintolevystä vaan virtalähteestä.

  Tässä laitteessa näkyy olevan sama tyyppivika kuin oli vanhoissa Topfieldin 5100-sarjan digiboxeissa: Laitteessa on heikkolaatuiset Samyoungin valmistamat virtalähteen elektrolyyttikondensaattorit, joiden datalehden mukainen elinikä on kondensaattorin koosta riippuen 1000-5000 tuntia täydessä käyttölämpötilassa. Käytännön elinikä on useita kertoja tuo datalehden lukema.

  Nyt kun tämä laite on käytännössä päällä 24h vuorokaudessa, tulee pahimmassa tapauksessa tuo datalehden mukainen elinikä ensimmäisten kondensaattoreiden kohdalla täyteen jo alle vuodessa. Se että oma laitteeni on kestänyt neljäkin vuotta on eräänlainen ihme sinänsä.

  Omassa laitteessani tallennusongelmat pahenevat päivä päivältä. Tallenteet eivät enää pelkästään katoile vaan myös taustalla menevä tallennus aiheuttaa nykimistä toisen kanavan suorana lähetyksenä katsottuun kuvaan. Käytännössä jo yli 50% tallenteista epäonnistuu ja kaikissa lopuissakin on nykimistä.

  Aivan samanlaisia ongelmia oli aikoinaan Topfieldillä ennen kondensaattoreiden vaihtoa.

  Olen nyt tilannut uuden kondensaattorisarjan omaan Wbox2:n virtalähteeseen ja raportoin tarkemmin tuloksista kun olen vaihtanut ne uusiin.

  Kuulostaa, että Einarin ja Jessen Wboxeissakin on vastaava vika. Oikeastaan vika pitäisi olla jo lähes kaikissa Wbox2:ssa, jotka ovat yli 2 vuotta vanhoja ja ovat olleet koko ajan päällä (eli valmiustilassa).

 • Nyt Wbox HD2:eeni on vaihdettu uudet virtalähteen elektrolyyttikondensaattorit. Kuva ei enää pysähtele, eikä yhden kanavan tallentaminen aiheuta suoran lähetyksen pätkimistä tai pikselöitymistä. Korjaus näytti auttaneen.

  Se häviääkö tallenteet samaan malliin kuin aikaisemmin on nähtävissä seuraavan viikon aikana.

  Suosittelen tätä elkojen uusimista myös muille Wbox HD2:n kanssa ongelmissa oleville. Wbox HD2s ja HD3-laitteista en osaa sanoa mitään, sillä niiden virtalähdettä en ole avannut.

  Wbox2:n virtalähteessä (ainakin omassa yksilössä) käytetään pelkästään Samyoungin elektrolyyttikondensaattoreita, joiden kanssa on ollut ongelmia aika monella:
  https://www.google.fi/webhp?q=site%3Abadcaps.ne...

 • Kerropa tarkemmin tuosta konkkaprojektista. Pariin Topfieldiin olen saman tehnyt aikanaan. Onko virtalähde omalla erillisellä kortilla vaiko osana HD2:n emolevyä? Montako konkkaa pitää uusia? Sattuuko olemaan kondensaattoreiden speksejä tallessa?

 • Jussi: Wbox HD2-mallissa virtalähde on siististi erillisellä kortilla, joka on kiinni neljällä ruuvilla. Jotta virtalähteen saa irti, on kiintolevy myös poistettava siksi aikaa.

  Lista virtalähteen elektrolyyttikondensaattoreista on seuraava:
  C5 400v 100 µF
  C7 50v 33µF
  C11 10v 2200 µF
  C12 10v 1000 µF
  C13 10v 1000 µF
  C14 10v 680 µF
  C15 25v 1000 µF
  C16 25v 1000 µF
  C17 25v 1000 µF
  C18 50v 470 µF
  C19 10v 1000 µF
  C20 10v 680 µF
  C21 10v 680 µF
  C22 50v 1 µF
  C25 50v 1 µF

  Alkuperäiset olivat siis kaikki Samyoungeja.

  Noita kahta viimeistä en vaihtanut tässä vaiheessa, kaikki muut vaihdoin. Kondensaattorit C12 ja C13 ovat 5v linjan kondensaattorit, jotka ovat rinnan. Tuplasin niiden kapasitanssin (uusi 2200 µF).

  Nuo tilaamani kondensaattorit C14, C15 ja C16 olivat hieman isompia kuin aikaisemmat ja niiden asentamiseksi piti vähän kikkailla. Kannattaa tilata noiden osalta mahdollisimman kapeat mallit; ne ovat aika ahtaassa paikassa rinta rinnan.

  Tilasin uudet tilalle puolalaisesta nettikaupasta: www.tme.eu. Toimitus kesti DHL:llä kaksi päivää kotiovelle.

 • Vielä pari tarkennusta:

  • Kaikki kondensaattorit 105 C lämmönkestolla
  • Low ESR-malleja
  • Hanki uudet kondensaattorit laadukasta merkkiä kuten Panasonic tai Nichicon

  Kun kerran kiintolevy on joka tapauksessa irrotettava, voi sen samalla vaihtaa uuteen, jollei vanhalla ole jotain tärkeää säilytettävää. Uudeksi käy vaikka tämä:
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/19685/d...

  Wbox HD2 tukee enintään 2 TB kiintolevyjä. Uudella levyllä Wbox on hiljaisempi ja viileämpi kuin alunperin.

 • Ainakin tähän mennessä on wboxini ollut täydellisen stabiili noiden kondensaattoreiden vaihdon jälkeen.

 • Kiitoksia Wbox2 userille. Hommasin uudet japanilaiset kondensaattorit, vaihdoin ne paikalleen ja boksi tuntuu toimivan nyt hyvin. Eilenkin meni toisella kanavalla jotain tallennukseen ja samaan aikaan täysin ongelmitta ja kuvan pikselöitymättä pystyin katsomaan Ylen HD-lähetettä toisella kanavalla. En tullut mitanneeksi virtalähteen jännitteitä ennen/jälkeen kondensaattorien vaihdon, mutta selkeästi asia tuli kuntoon.

  Aikanaan tein saman rempan Topfield 5100 PVRc-boksille ja silloin mittasin jännitteet. Olivat todella pahasti pielessä. Pääosin suuria ylijännitteitä se topparin virtalähde puski muille laitteille mukaanlukien kiintolevy.

  En suosittele em. tinailuja omin voimin, ellei satu olemaan asianmukaista pätevyyttä/osaamista. Elektroniikkahuolloissa tuon voi teetättää.

  Montako senttiä per konkka olisi laitteen valmistushetkellä maksanut enemmän, jos kiinalaisten kondensaattorien tilalle olisi tinattu japanilaiset laatukondensaattorit.

 • Wbox2 User ja Jussi.T kysymys teille???

  Onko boxinne toimineet konkka/kovo muutosten jälkeen. Omaani näyttää hiipivän sama ongelma, ja ajattelin tehdä yo. updaten myös...

  Tomi

 • Oma Wbox on toiminut täydellisesti noiden kondensaattoreiden vaihdon jälkeen.

 • Jaahas, nyt löytyi vastauksia propleemiin. Sama vika löytyy meikäläisen vajaan kolmen vuoden ikäisestä Wbox:ista. Tallennetut katoaa ja löytyy taas. Nykyään ei enää tallenna kuin reilun 10min kun sen jälkeen boottaa ja tallennus jää siihen.

  Uutta boksia jo olen katselemassa. Mutta miksei tuon korjauskin kävisi.

  Ongelmana on vain se, etten itse sitä pysty tekemään. Onko ideoita kuka ja missä kondensaattorien vaihdon tekisi? Ja millä hinnalla?

 • Kylläpä loppui täälläkin kuvan pikselöityminen siihen, kun kondensaattorin uusittiin. Teki mieli samalla vaihtaa kovalevy, mutta en tehnyt. Nyt kun boksi toimii, voisin sen tehdäkin. WD:n pienivirtaisen ja siten viileänä käyvän 2TB levyn saisi toimituskuluineen kotimaan verkkokaupoista alle satkulla.

  Elektroniikkahuollothan noita virtalähteiden kondensaattoriremppoja tekee. Melkein jokaisesta kaupungista niitä löytyy. Lisäksi netissä on putiikkeja, jotka myyvät kunkin digiboksin virtalähteen kondensaattoriongelmien fiksaukseen valmista konkkasatsia.

  Ei kaikki Wboxin viat johdu virtalähteestä. Levyn tiedostojärjestelmä saattaa olla sekaisin. Levy saattaa olla rikki. Antennisignaali saattaa olla liian heikko. Jne. Itselläni tuo laite on ollut kuta kuinkin siitä lähtien, kun DNA on sitä myynyt. Siis useita vuosia. Kaikki muut asiat oli tutkittu ja testattu. Saman antennipiuhan päässä Samsung-taulutelkun HD-viritin näytti samat kanavat ongelmitta, mutta Wbox pikselöi ne. Samoin selkeästi sillä oli merkitystä Wboxin pikselöitymisherkkyyteen, sattuiko samaan aikaan olemaan muilta kanavilta tallennuksia mennossa. Mitä enemmän kuormaa virtalähteestä otetaan, niin sitä enemmän virtalähteen syötämät jännitteet menee pieleen ja sitä enemmän tulee ongelmia, kuten pikselöitymistä. Aikanaan Topfieldin bokseja 2 kpl kärsi samasta ongelmasta muuatman vuoden käytön (takuun umpeutumisen) jälkeen. Hyvin yleistä tuntuu olevan. Jos valmistusvaiheessa olisi laitetu kunnolliset konkat, niin ei muuten montaa euroa valmistuskustannukset olisi nousseet. Artisti maksaa.

  Jos/kun virtalähteen elkot tuolla tavalla hajoaa, niin sen seurauksena virtalähteen muulle elektroniikalle ml. kiintolevy syöttöjännitteet saattaa nousta tai laskea normitasolta suurestikin. Ja sen seurauksena muu eletroniikka saattaa jopa hajota. Topfieldin virtalähteestä mittasin itse ne jännitteet ennen/jälkeen elkojen vaihdon ja erot oli huikeat. En ihmettele, jos kondensaattoriongelma aiheuttaa kiintolevyjenkin poksahtelua näissä bokseissa.

  Toistaiseksi Wbox HD2 säilyy meillä käytössä, kun se nyt ongelmitta toimii. Lukuunottamatta softabugeja. Tänään huomasin Gigantin Digiexpo-mainoksesta, että Topfield on julkaissut uuden Android-pohjaisen HD-digiboksin/tallentimen TF6200HD, jossa on 1TB kiintolevy. Kovasti saattaa kiinnostaa seuraavana vaihtoehtona.

 • Jussi T: Hyvä, että korjaus auttoi sinullekin. Tämä näkyy olevan selvästi Wbox HD2:n tyyppivika aivan samoin kuin Topfield 5100-sarjassa aikoinaan.

 • Tein myös konkka + kovo (WDn Green 1TB) operaation reilut pari viikkoa sitte. Sen jälkeen kaikki toiminut kuin Oulun Kärppien alivoimapeli, eli loistavasti. Vaimo tyytyväinen ja sitämyöten minäkin :-)

  Koputellaan puuta että homma toimii jatkossakin...

 • Oliskos joku oulun seudulla halukas vaihtamaan minun laitteeseen konkat?
  Kovalevyn olen jo vaihtanut.

  Mulla boksi alkanut katkomaan kuvaa muutamaksi sekunniksi ja tuntuu että pahenee ongelma koko ajan. Oliskos konkkavikaa, boksi varmaan 4 vuotta ollut 24/7 päällä.

 • Jani: Jokos löysit korjaajan laitteellesi?

  Paikallinen TV-huolto varmasti auttaa.

 • En löytänyt.
  Olisikohan vika noissa konkissa että kannattaako alkaa vaihtamaan vai työnnänkö boksin suoraan sinne missä sen paikka on, kierrätykseen.

 • Suurella todennäköisyydellä on kyse niistä kondensaattoreista. Suosittelen vaihdattamaan ne paikallisessa TV-huollossa.

 • Jep. Katselin tuolta tme:ltä ja ei oikeen ole meikäläisen alaa tämä. Löytyskö tilausnumeroita noille konkille?

 • http://www.stradinno.com/i/index.php?page=shop....

  Tuolta saa tilattua valmiita settejä myös wbox hd2:een. Pistin itse juuri tilauksen menemään.

 • Vaihdatinpa virtalähteen kondensaattorit omaan reilut 2 vuotta vanhaan HD 2.seen, kun alkoi viime aikoina oireilemaan pahemmin näitä kuvailtuja "featureja": tallennus/kovalevy hävisi, boottailua DNA TV toistossa kovalevynauhoituksen ollessa päällä, muuten vain boottailua ja mitä niitä nyt muita onkaan....

  Ainakin eka ilta meni boottaamatta ja boxi muutenkin oli heti valmiina toimintaan kylmän automatkan jälkeen (kondensaattorit latautui nopeasti ja riittävästi).

 • Ensiksikin herää kysymys aiheesta myyjän lakisääteinen vastuu tuotteen virheestä myös takuuajan jälkeen. On kohtuullista odottaa, että laite toimii normaalisti siltä odotettavan käyttöiän ajan.

  Toinen kysymys on, kunka paljon nuo kondensaattorit maksavat ja miten kauan niiden vaihtamiseen menee aikaa. Juotin ja tinaimuri pysyvät käsissäni ja tiedän, kummasta päästä ruuvimeisseliä pidetään kiinni 😀

 • En viitsinyt käyttää aikaani riitelyyn WBox HD2:n myyneen Verkkokauppa.comin ja sille pelkkää "valohoitoa" antanee Infocaren keskushuollon kanssa.

  Sen sijaan tilasin kondensaattorit stradinno.comista hintaan 33,50€ (1 lk postissa).

  Kondensaattorien vaihto oli varsin suoraviivainen prosessi, aseiksi riittivät ruuvimeisseli, kärkipihdit, juotin, tinalankaa ja tinaimur. Aikaa meni reilu tunti.

  Kiitokset neuvoista!

 • 10 päivää käytettynä uusilla "konkilla" ja ns.random kaatumiset esim. DNA TV nauhoituksia/videovuokraamoa katsellessa ovat loppuneet.

  Boxi on kuitenkin edelleen kaatunut 3 kertaa siinä tlanteessa, kun levylle nauhoitetun ohjelman katsominen on lopetettu (painettu "stop"). Ei tämäkään tapahdu joka kerta "stopatessa, vaan ehkä joka neljännellä kerralla. Alkutilanne oli se että boxi kaatui päivittäin, joskus useita kertoja.

 • Minulla konkkien vaihto auttoi, mutta sitten tallennuksen kanssa tuli taas ongelmia. Tein boksille tehdasaetusten palautuksen ja alustin kovalevyn uudestaan. Nyt homma tuntuu taas toimivan, toivottavasti parannus on pysyvä.

  Voi olla, että teholähde oli kiinalaisten kondensaattoriensa hapannuttua tuottanut niin huonoa sähköä, että levylle oli tullut sotkua joka sitten häiritsi tallennuksen toimintaa.

  Annoin muuten Infocarelle palautetta epäonnistuneesta huoltokäynnistä. Laite oli heidän mukaansa toiminut testissä, syynä varmaan se, että se oli ehtinyt jäähtyä perusteellisesti ennen lyhyttä testitallennusta. Vika palasi, kun boksi oli ollut vuorokauden tai pari valmiustilassa. Infocare sentään lupasi palauttaa rahat. Toivottavasti myös opettelevat avaamaan huoltoon tulevan laitteen ja mittaamaan, millaista sähköä teholähde syöttää.

  Olisi hyvä jos DNA reklamoisi tästä asiasta myös laitevalmistajalle ja vaatisi käyttämään laatukomponentteja.

 • Oma laitteeni toimii seuraavasti:

  Käynnistyy ja kanava tulee näkyviin. Kaikki toimii noin 10 sekuntia, sitten kaikki pysähtyy muutamaksi sekunniksi, toimii sekunnin pari ja taas pysähtyy.

  Jotain kun valitsee, niin aina kestää se 10 sekuntia että laite reagoi. Tallennuksiinkin pääsen käsiksi ja ne kyllä aukeavat, mutta samanlainen toiminta jatkuu sielläkin mitä suoria kanavia katsottaessa.

  Vaihdoin lähes kaikki konkat äsken, mutta mitään muutosta ei tapahtunut. Voiko kovalevyssä olla vikaa jos kerran vika on täysin sama tallennetta tai suoria kanavia katsottaessa?

 • Ja itse vastatakseni omaan kysymykseeni (ylempi viesti):

  Vaihdoin kovonkin kun sellainen sattu kotoa löytymään: nyt toimii laite normaalisti!

  Eli siis vaihdoin konkat ja kovalevyn. Konkkia ei toki tullut turhia vaihdettua, koska jokin sen kovalevynkin oli rikkonut. Nyt taitaa laite kestää monta vuotta.

  Vaihdetut konkat:

  10 V 1000 µF x 3
  50 V 470 µF
  25 V 1000 µF x 3
  10 V 680 µF x 3
  10 V 2200 µF

 • Konkkien vaihto ja vaihdoin uuden kovalevyn pätkimisen ja jäätyilyn takia....nyt on kuin uusi.Kovalevy ei äännä...tuulettimen hurina normi...eikä enää mitään vikaa...enkä varmasti päivitä uuteen softaversioon....viimeksi päivitin 2v sitten

 • Markus: Jos virtalähde on ehtinyt liian huonoon kuntoon, se ehtinyt rikkoa kiintolevyn. Näin se teki minullakin.

 • Jantzu: Itselläni on laitteessa uudet kondensaattorit ja uusi kovalevy - sekä 4.6.2 ohjelmisto. Ei minkäänlaisia ongelmia minkään suhteen. Kaikki toimii.

  Tosin käytössäni ei ole mitään kanavapaketteja, joten sillä varauksella. Ja olen antenniverkossa.

 • Vielä tilannetiedotusta: Wboxini virtalähteen kondensaattoriremontista on nyt 7 kuukautta. Tuona aikana laitteessa ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia, kaikki on toiminut juuri kuten toimivalta digiboksilta odottaakin.

  Nyt sisällä on firmware 5.2.4 ja edelleen kaikki toimii kuten pitääkin.

 • Täälläkin on nyt vaihdettu elkot uusiin, kovalevy 2,5 tuumaiseen ja tuuletin silent-malliseen. Tuntuu toimivan paremmin ja hiljaisemmin kuin uusi.

  Montakohan senttiä noissa huonolaatuisissa kiinalaisissa elkoissa on säästetty? Kun katsoo näitä viestiketjuja ongelmista, niin ei olisi kyllä kannattanut näille markkinoille. Noiden kiinalaisien elkojen oletettu elinkaari huomioiden, valmistaja on myös tehnyt tietoisen valinnan asian suhteen aikoinaan.

  Emolevyllä näyttäisi olevan varaus toiselle fyysiselle viritinkortille, sääli että se on jätetty käyttämättä.

 • Tulipas omaan hd2 boxiin elkot vaihdatettua. Nyt skulaa ku junan vessa. Kiitokset wbox2userille ja muillekin joiden neuvoja täältä löysin! Oulussa Huoltopojat ainakin laittaa noita, jos ei itse osaa/uskalla tehdä. Siellä käytin omaa boxia.
  Jos boxi oireilee kuten täällä on kuvailtu, niin kannataa tehdä tuo elkojen vaihto.
  Kerkesin jo kokeilla uutta boxia ( Topfield 6200hd smart), joka on ihan susi!
  Joten säästät hyvän tukun fyffeä, jos elkot vaihdattaa!

 • Paljonko Oulun huoltopojat velotti hommasta. Ei myöskään iteltä onnistu kolvaus.

 • Muistaakseni 70€ töineen ja osineen.

 • Kiitos täällä olleista ohjeista! Meidän Wbox HD2 boxille kävi eilen juuri noin, että rec ei toiminut ja tallennukset nollana. Näiden ohjeiden avulla otettiin vain töpseli seinästä ja kas kummaa: tallennukset palasivat! Ehdin jo soittaa dna:lle takuuasiaa koska laite on ostettu sieltä kaksi viikkoa yli 2 vuotta. Eipä sielläkään osattu sanoa muuta kuin että voi kysyä dna-liikkeestä mahdollista takuuasiaa. Kannatti tulla googlaamaan ja apu löytyikin täältä.

 • Boot001 jää ruudulle, täytynee kokeilla vaihtaa kovalevy seuraavaksi.

  Elkot vaihdoin illalla ja sainkin boksin hetkeksi eloon, jotta pääsin poistamaan tallenteita.
  Olisi pitänyt vain alustaa levy kokonaan :-)
  Helsingin Malmilta Partco:sta löytyi hyllystä suoraan, hinta alle 20€.
  Reilu tunti meni vaihdossa aikaa.

  Onko kovalevyn suhteen jotain muuta rajoitetta kuin 2Tb?
  Käyköhän esim. tämä:
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/43258/g...

 • Rh: Vie se laite heti tv-huoltoon virtalähteen kondensaattoriremonttiin. Muuten se kiintolevy on kohta oikeasti rikki.

 • Wiltzu: Periaatteessa mikä vain käy, mutta mahdollisimman vähävirtainen sen pitää olla. WD Purple on ainakin toiminut hyvin.

  Jotkut ovat jopa menneet 2.5" levyihin.

 • Kondensaattorit tosiaan vaihdoin, mutta ei vaikutusta, boksi jumittuu boot 001 tekstiin.

  Koitin sisään uutta seagaten levyä, ei muutosta.

  Voiko tuo levyn virrankulutus vaikuttaa vai onko jossain muualla vikaa?
  vanha seagate pipeline hd2 virrankulutus +12v jännitteellä 0.219 ja uuden 0.75.

  Kovalevyä ei tarvitse alustaa tms. mitenkään vaan suoraan piuhoihin kiinni?

 • Wiltzu: Täysin tyhjän levyn pitäisi toimia. Käynnistyykö ilman kiintolevy? (Pitäisi käynnistyä). Jos ei käynnisty, niin itse laitteessa on edelleen vikaa.

 • Kiitos vinkistä. Koitin käynnistää ilman kiintolevyä, jää edelleen boot 001 -kohtaan.
  Nyt täytyykin laittaa harkintaan kannattaako viedä korjaamolle vai ostaa hd3.
  Onkohan jotain muuta osaa tms. mitä vielä voisi koittaa vaihtaa?
  Harmi sinänsä, hyvä boksi ollut.

 • Wiltzu: Oletko hiljattain päivittänyt firmiksen? Virtalähdevikaisella wbox2:lla firmiksen päivitys ei ole kovin hyvä idea.

 • Kyllä se täysin tyhjä kiintolevy olisi alustettava boxissa.

 • PW: Ei sitä tarvitse "alustaa", se alustuu automaattisesti ensimmäisellä käynnistyskerralla. Siis wbox hd2:ssa.

 • 5.2.4 eli uusin päivitys on sisällä. Tarkistin jokunen aika sitten.

 • Moi,

  Mun boksi toimii edelleen hienosti konkka + kovo vaihdon jälkeen.

  Onkos kukaan törmännyt tällaiseen ongelmaan, elikkä mun tallennetut ohjelmat alkaa "vanhenemaan", elikkä nyt on menossa sellainen vaihe että joulukuussa -15 tallennetut ohjelmat kun niin yrittää katsella niin tulee näyttöön punainen ruutu koodilla 6, eli ei pääsyä.

  Nyt mm. Disney Channelilta reilu vuosi sitte lapsille tallennettuja Lilo and Stitch jaksoja alkaa vanhentumaan mikä toki on ikävää...

  Aikamääre on siis n. 13kk. Pitää alkaa nyt seurata johtuuko tämä jostain tietyn kanavan tallentaista vai onko tämä uusi "ominaisuus"...

  Jos joku muukin on kokenut vastaavan ilmiön tämän hienon laitteen kanssa niin ois kiva kuulla...

  t.Tomi

 • Wboxit tallentavat ohjelmat salattuna ja purkamiseen tarvitaan ohjelmakortti, johon sisätyy se kanava, jolta tellenne on tehty. Tietääkseni salatut kanavat vanhenevat 2 vuodessa tai nopeamminkin, jos salausalgoritmi oleelliseti muuttuu.
  Tärkeät tallenteet kannattaa tehdä muilla boxeilla, jotka purkavat salauksen tallennettaessa.

 • Onko ohjelmakortti vaihtunut n. vuosi sitten - se selittäisi tuon tallenteiden ongelman.

 • Aloin juuri miettimään, että jossain välissä uusittiin sopimukset, kortti (HD) vaihdettiin ja linkitettiin, jne. mutta en kuollaksenikaan muista ajankohtaa oiskos se ollu tuolloin reilut 13kk sitte...

  Pitää kaivella sopimuksista päivämääriä jahka sellaisia löydän.

  t.Tomi

 • Wbox:n ominaisuuksiin kuuluu myös, että TV-kortin pitää olla sama, joka oli boxissa tallennusta tehtäessä.

 • Nyt on meidän boxiin vaihdatettu kondensaattorit. Tallennukset olivat ainakin tallessa ja kaikki näyttää muutenkin toimivan. Katsotaan nyt miten jatkossa, kytkettiin vasta äsken paikoilleen. Hintaa tuli osineen ja töineen 75 e.

 • Hei te jotka olette vaihtaneet kovalevyn ootteko kokeilleet näkyykö siellä olevat tallenteet USB:n kautta. Vaihdoin konkkia , mutta vaihdoin vain C5:n koska se oli selvästi turvoksissa. Tuntuu pelittävän.
 • Rh, missä vaihdatit kondensaattorit osineen ja töineen 75 euron hintaan, Helsingissä? Jos et, tietäisikö joku liikkeen Helsingissä, jossa tämä asia hoituisi edullisesti?
 • Mk: Kuopiossa vaihdatettiin, joten en osaa Helsingin paikoista sanoa, mutta eiköhän noita kaikki liikkeet tee, jotka tekevät digiboxien huoltoa.  Toiminut ainakin on täysin sen jälkeen, mitään oikuttelua ei ole ollut. Tuo sama vika todennäköisesti oli jo edellisessä Topfieldissä, joka meni kaatopaikalle, kun ei tämmöistä tiennyt.
 • AO. liikkeessä olen hoidattanut laitteita - edullisuudesta en osaa sanoa referenssin puuttuessa. 😉
  Soittamalla tai käymällä varmaan selviää. Palvelu ainakin ollut omissa keisseissä priimaa.

  http://www.tvjakone.fi/elektroniikkahuolto
 • Vaihdatin kondensaattorit, tai näin ainakin huolto kertoi tehneensä, mutta noin viikon käytön jälkeen sama ongelma. Boottailee tämän tästä, tallennukset katoaa jne. Onko ollut kenelläkään samaa ongelmaa?
 • Meillä ei ole ollut mitään ongelmia vaihdon jälkeen. Vie takaisin huoltoon.
 • Mk: Jos kondensaattoriongelma oli liian pitkällä, voi kiintolevy olla myös vahingoittunut. Itsellä oli näin. Vaihtamalla se uuteen homma korjaantuu.
 • Kiitos ohjeistuksesta, huoltotoimenpiteiden eli kondensaattoreiden ja kiintolevyn vaihdon jälkeen boxi toimii!
 • Mulla olis myynnissä boxi mihin vaihdoin virtalähteen lonkat ja toimi hyvin kunnes tuli uusi vika. Äänet pätkii "kylmänä", loppuu kun on ollut päällä jonkin aikaa. Vika vissiin emolevyn puolella.. Eli toimivan virtalähteen saa ainakin. 40€
  Matti.kalttonen@gmail.com


 • Pistin konkat tilaukseen ja hommaan vielä uuden kovalevyn. Uusin firmis tuli laitettua just.
  Ongelmana ollut että boottaili itsestään, hukkasi tallenteet, rec napista ei tapahdu mitään. Ei enää edes anna ohjemavalikossa Tallenna vaihtoehtoa.
 • Ostin 40€ wbox hd 3:n, johon liitin wbox hd2:n kiintolevyn usb adapterilla. kiinasta sain adapterin 5€. Edullinen ja toimiva ratkaisu tämäkin..
  Toimii ku junan vessa. Pikakelaus toimii todella sulavasti, verrattuna wbox hd2:n vastaavaan. Kaikki tallenukset onnistuneet 100%.
 • Wbox HD3:ssa on teoriassa hieman nopeampi prosessori, mutta toisaalta usb-portti on hitaampi kuin SATA-liitäntä kiintolevylle. Itse en ole havainnut mitään käytännön eroa HD2:n ja HD3:n nopeudessa.

  Kondensaattorivikaisessa HD2:ssa kyllä pikakelaus(kin) tökkii.
 • Juu, mut käytänössä eroa ei kyllä huomaa, onko sata vai usb..
 • wbox HD 2   tallentaessa kuva jäätyy ja poksi buuttaa,  tallennusaika saattaa kestää 2>>>10 min. Ollut TV - korjaamolla jossa elkot vaihdettu, mutta ei arvannut kokeilla tallennusta. Epäili kovalevy vikaa, korjaamolta ei löytynyt samanlaista levyä.
  Olen itse yrittänyt etsiä mutta tuloksetta, Onko teillä suosituksia mallista minkä voisin hommata ja lähettää korjaajalle takaisin korjattavaksi. 1TB
 • Aiemmin tässäkin ketjussa suositeltiin tällaista ja kuulemma toimii.

  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/5634/dqdfr/WD-Blue-1-TB-SATA3-7200RPM-64-MB-3-5-kovalevy
 • Toimii! itse vaihdoin tuon kovalevyn. ( olevassa viestissä) kelkka irti 4 ruuvia, pinnit 2 kpl irti. Varo ettei pienempi murru sisään kaapelin liittimeen, minulla oli murtunut osa muovia ja jäänyt liittimen sisään, sain poistettua neulalla. aseta uusi kelkkaan, kasaus kannet kiinni. alustin ensin kovalevyn ja valmis homma.
 • Kadonneet tallenteet ilmestyivät takaisin kun hommasin elkokaupasta, www.stradinno.com, Wbox HD2 virtalähteen korjausetin. Virtalähteessä
  oli yksi konkka jo selkeästi pullistunut ja vuotanut.Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.